Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΚΤΙΚΟΥ


Μπάμ κάνει ότι είναι παρέμβαση.
παιδιά πάνε να μας κλείσουν(μας έκλεισαν δηλαδή) διαδώστε ότι η ομάδα είναι εδώ δεν αλλάζει. Είναι δουλειές ρουφιανων Μάκη και των πολιτικών. το γράφει στην AL KAIDA χθες ότι "θα δείτε τι σας περιμένει".

Βάλτε ότι έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ρε παιδιά. Μιλάμε για Λογοκρισία του Γαβρά και την ίδια στιγμή κατεβάζουν χωρίς καμία ενημέρωσε το πρώτο blog στον κόσμο και το πρώτο στην Ελλάδα(και σε portal;).

Παιδιά θα τους...πνίξει αυτό που έκαναν, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Εδώ θα είμαστε αλλά και πάλι και εσείς εκεί θα είστε για εμάς.

Να είστε καλα

ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΔΙΔΥΜΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ






Στο χωριό KODINJI της Ινδίας νομίζεις ότι τα βλέπεις όλα διπλά,και αυτό γιατί σε κάθε 30 γεννήσεις περίπου,αντιστοιχεί μία γέννηση διδύμων παιδιών!!Αυτό το παράξενο γεγονος έχει πάει επιστημονική ομάδα να λύσει αφού σε σύνολο 15000 περίπου κατοίκων υπάρχουν 230 ζευγάρια διδυμων παιδιών.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Μπάμ κάνει ότι είναι παρέμβαση.
παιδιά πάνε να μας κλείσουν(μας έκλεισαν δηλαδή) διαδώστε ότι η ομάδα είναι εδώ δεν αλλάζει. Είναι δουλειές ρουφιανων Μάκη και των πολιτικών. το γράφει στην AL KAIDA χθες ότι "θα δείτε τι σας περιμένει".

Βάλτε ότι έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ρε παιδιά. Μιλάμε για Λογοκρισία του Γαβρά και την ίδια στιγμή κατεβάζουν χωρίς καμία ενημέρωσε το πρώτο blog στον κόσμο και το πρώτο στην Ελλάδα(και σε portal;).

Παιδιά θα τους...πνίξει αυτό που έκαναν, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Εδώ θα είμαστε αλλά και πάλι και εσείς εκεί θα είστε για εμάς.

Να είστε καλα

Υ.Γ: Θα κάνουν δηλώσεις οι πολιτικοί για φίμωση ή όχι;

ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ??

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ

Όλοι θέλουμε οι διακοπές των παιδιών μας
να είναι ιδιαίτερες. Η ψυχολόγος Λίντα Μπλερ
εξηγεί στην εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου
πώς να τις κάνουμε πραγματικά αξέχαστες.
.

.
Oι γονείς δέχονται σήμερα τεράστια πίεση να είναι «καλοί γονείς» και να μεγαλώνουν διηνεκώς χαρούμενα και διαρκώς επιτυχημένα παιδιά. Όσο πιο αγχώδεις γίνονται οι γονείς τόσο μικραίνουν οι πιθανότητες να μεγαλώσουν τα χαρούμενα και με αυτοπεποίθηση παιδιά που τόσο επιθυμούν.

Γιατί όμως αισθανόμαστε αυτή τη βαριά ευθύνη για την ευτυχία των παιδιών μας; Πρώτον, οι πολύ γρήγορες και εντυπωσιακές πρόοδοι της τεχνολογίας μάς δημιούργησαν την αυταπάτη ότι μπορούμε (και γι΄ αυτό θα πρέπει) να ελέγχουμε πολύ περισσότερα απ΄ όσα πράγματι μπορούμε να ελέγξουμε - και σ΄ αυτά περιλαμβάνεται η διάθεση των παιδιών μας ανά πάσα στιγμή, καθώς και η μελλοντική επιτυχία τους.

Αν δεν επιτρέπεται στα παιδιά να βρουν μόνα τους τον τρόπο να διασκεδάσουν, να βρουν μόνα τους λύσεις, να ξεπεράσουν με τον δικό τους τρόπο μια κακή διάθεση ή να διδαχθούν προσπαθώντας και αποτυγχάνοντας, τότε δεν θα μάθουν ποτέ τη χαρά που έρχεται από την επιτυχία έπειτα από προσπάθεια, ούτε θα αισθανθούν ποτέ πραγματικά αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία.

Δεύτερον, όταν οι γονείς σκέπτονται τον χρόνο που περνούν με τα παιδιά τους, μπερδεύουν την ποσότητα με την ποιότητα. Για τα παιδιά, ο αριθμός των λεπτών που περνούν με τους γονείς τους είναι πολύ λιγότερο σημαντικός σε σύγκριση με το τι συμβαίνει στον χρόνο που περνούν μαζί. Αν τα παιδιά ξέρουν πως όταν ένας γονιός περνάει χρόνο μαζί τους, τα ακούει πραγματικά και τα ενθαρρύνει να επιδιώξουν τα πράγματα που τα ενδιαφέρουν, τότε αισθάνονται πως είναι αγαπητά και σημαντικά.

Ο τρίτος λόγος για την πίεση που αισθάνονται οι γονείς είναι η εσφαλμένη άποψη ότι όσο περισσότερα υλικά αγαθά δοθούν στα παιδιά τόσο πιο ευτυχισμένα θα είναι. Αυτό είναι ανοησία. Τα υλικά αγαθά - εκτός βέβαια από τα απολύτως απαραίτητα - μπορεί να είναι προσωρινά απολαυστικά. Ωστόσο δημιουργούν ακόρεστη όρεξη για περισσότερα.

Από την άλλη, ο χρόνος που περνάει ευχάριστα με παρέα ή με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες δημιουργεί στο παιδί την αίσθηση ότι ανήκει κάπου.

Ας ξεφύγουμε όμως από τις γενικότητες για να εστιάσουμε σε κάτι πιο άμεσο - πώς να σχεδιάσετε τις οικογενειακές διακοπές σας φέτος το καλοκαίρι ώστε να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες να διασκεδάσετε και να έχετε ευτυχισμένες αναμνήσεις. Ήδη γνωρίζετε πολλά για το πώς να το πετύχετε. Τα παιδιά σας είναι πιθανότερο να χαρούν τις διακοπές αν κι εσείς αισθάνεστε χαρούμενος και χαλαρός. Επίσης αν εξασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας θα έχουν πολλές ευκαιρίες να ανακαλύψουν και να κάνουν πράγματα με νέους τρόπους, τότε οι διακοπές θα τους μείνουν πραγματικά αξέχαστες.
Δημοσίευση: 28-7-2009

Δοκιμάζουν το εμβόλιο σε ανθρώπους




Τις πρώτες δοκιμές του εμβολίου κατά της νέας γρίπης σε ανθρώπους άρχισε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Νovartis, η δεύτερη εταιρεία μετά την αυστραλιανή CSL που περνάει σε αυτό το στάδιο παραγωγής.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ...




Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πλέον σχεδόν το 100% του πλανήτη πλήττεται από τον ιό Η1Ν1, ο οποίος έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.154 ανθρώπους- αν και, σύμφωνα με τα δελτία που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων, οι νεκροί παγκοσμίως ανέρχονται σε 1.444 (οι 44 από αυτούς στην Ευρώπη) και τα κρούσματα πλησιάζουν τα 200.000. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των θυμάτων στην Αργεντινή: όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας της χώρας, Μάξιμο Διόσκε, σε διάστημα 15 ημερών διπλασιάστηκε από 165 σε 337. Μόνον οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει έως τώρα περισσότερους θανάτους: 353.

Η Νovartis άρχισε, όπως διευκρίνισε χθες, τις δοκιμές σε ανθρώπους πριν από περίπου 10 ημέρες και μόλις έχει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα θα τα υποβάλει στις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων. Εντός των ημερών αναμένεται να αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και η γαλλική Sanofi-Ρasteur, η οποία παρασκευάζει σχεδόν το 40% των εμβολίων γρίπης παγκοσμίως. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων έχει δηλώσει πως τα εμβόλια κατά του ιού της νέας γρίπης- που είναι βασισμένα σε ένα ήδη εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών - μπορεί να λάβουν άδεια κυκλοφορίας εντός μόλις πέντε ημερών, ακόμα και χωρίς εκτεταμένες δοκιμές σε ανθρώπους.


πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΑΣΑΝ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Σαν Σήμερα: 06/08/2009

1221: Πεθαίνει ο Ντόμινικ ντε Γκουθμάν, ο Άγιος Δομίνικος των καθολικών, ιδρυτής του τάγματος των Δομινικανών μοναχών.

1665: Γεννιέται ο γάλλος συνθέτης Ζαν Μπατίστ Λουλί.

1881: Γεννιέται ο άγγλος γιατρός Αλέξανδρος Φλέμινγκ, που μαζί με τη σύζυγό του Αμαλία Φλέμινγκ, ανακάλυψε την πενικιλίνη.

1928: Γεννιέται ο αμερικανός ζωγράφος Άντι Γουόρχολ, κύριος εκπρόσωπος της ποπ-αρτ.

1945: Το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Enola Gay» ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκοτώνοντας περίπου 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών.

1992: Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο δρόμο των 100 μέτρων με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

1998: Η Μόνικα Λιουίνσκι καταθέτει ενώπιον δικαστηρίου ότι είχε ερωτική σχέση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

1999: Πεθαίνει η λαϊκή τραγουδίστρια Ρίτα Σακελαρίου.

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΗΜΙΓΥΜΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ





Να μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ και σήμερα τους υπέρμαχους της πυρηνικής ενέργειας: Χιροσίμα, 6 Αυγούστου 1945




Η Χιροσίμα (6/8/1945) και το Ναγκασάκι (9/8/1945) αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!

Κι όμως κάποιοι θέλουν να επαναφέρουν την πυρηνική ενέργεια στο προσκήνιο ακόμα και σαν την ...πράσινη λύση στο πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών…

Πυρηνική ενέργεια: όποιος είναι υπέρμαχος, δεξιός ή “αριστερός”, υποκρίνεται


Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος


Στις 6 Αυγούστου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού. Η Μεταμόρφωση έλαβε χώρα σε όρος υψηλόν κατά τους τρεις συνοπτικούς Ευαγγελιστές ( Ματθαίο, Μάρκο και Λουκά ) και σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση στο όρος Θαβώρ, που στα εβραϊκά σημαίνει έλευση φωτός.
Έγινε, κατά τους περισσότερους Πατέρες, 40 ημέρες περίπου προ της Σταυρώσεως, δηλαδή κατά τον μήνα Φεβρουάριο δεδομένου ότι η Σταύρωση έγινε 14 Νισάν ( Μαρτίου ) Αλλά επειδή ο εορτασμός της εορτής θα συνέπιπτε μέσα στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή που είναι πένθιμη περίοδος, για αυτό μεταφέρθηκε στις 6 Αυγούστου που απέχει, από τις 14 Σεπτεμβρίου που γιορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και λογαριάζεται σαν μεγάλη Παρασκευή, σαράντα ημέρες. Η γιορτή καθιερώθηκε επίσημα να γιορτάζεται κατά τις αρχές του εβδόμου αιώνος σε αντικατάσταση της εβραϊκής γιορτής του εξιλασμού.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ