Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ

"Να πώς κλέβουν οι πορτοφολάδες στο Μετρό"

"Επειδή και εγώ υπήρξα θύμα ΄πορτοφολάδων στο Μετρό κάθησα και παρακολούθησα πως γίνεται. Είναι τόσο απλό και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει την ίδια παρακολούθηση και η Αστυνομία.Λοιπόν για να προφυλαχθεί ο κόσμος και να ενεργήσει η Αστυνομία, το κόλπο γίνεται ως εξής: Τις ώρες που η κίνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη,ομάδες αλλοδαπών αποτελούμενες από 2-3 άτομα που κάνουν ότι δεν γνωρίζονται ...
μεταξύ τους, αναλαμβάνουν δράση κυρίως αλλά όχι μόνο στον σταθμό του Ευαγγελισμού προς Σύνταγμα και ιδιαίτερα στο συρμό που έρχεται από αεροδρόμιο και έχει συνοστισμό. Διαλέγουν λοιπόν συρμό πού έχει πολύ κόσμο και μπαίνουν τελευταίοι σπρώχνοντας. Στο σπρώξιμο απάνω σού έχουν πάρει πορτοφόλι ή χρήματα από την τσέπη.Τα χρήματα ή το πορτοφόλι δεν τα έχει ποτέ αυτός που τα πήρε,αλλά τα έχει ήδη πασάρει στον συνεργάτη του. Προσοχή λοιπόν στούς αλλοδαπούς που μπαίνουν τελευταίοι σπρώχνοντας.Όπως παρακολούθησα εγώ μπορεί να παρακολουθήσει και η Αστυνομία στον σταθμό του Ευαγγελισμό προς Σύνταγμα και προσποιούμενοι το θύμα να τους συλλάβουν ευκολότατα. Είναι κρίμα να παίρνουν τον κόπο των συνανθρώπων μας κάποια ρεμάλια που δεν θα έπρεπε καν να είναι στην χώρα μας. Έχω δει γριούλες να κλαίνε και Τουρίστες να ουρλιάζουν. Κάνετε κάτι. Είναι τόσο εύκολο για την Αστυνομία."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Μας έφεραν ήθη....και άλλα....



Ο λαθρομετανάστης κατουράει στην Ακαδημία Αθηνών
όπως δείχνει η φωτογραφία από το athensville.
Το αποτύπωσε ο φακός ....εγώ βλέπω καθημερινά τέτοιες εικόνες
σε πολλούς χώρους ιστορικής σημασίας και αξίας.
Καμμία μέριμνα....καμμία αστυνόμευση......κανένα ενδιαφέρον.
Οι λαθρομετανάστες είναι ανεξέλγκτοι να κάνουν ότι θέλουν.....
είμαστε απροστάτευτοι.

« Πίσω στο Εισερχόμενα Αρχειοθέτηση Αναφορά ανεπιθύμητων Διαγραφή Μετακίνηση σε Ετικέτες Περισσότερες ενέργειες ‹ Νεότερα 11 από 175

Αντί ενημερωτικού Δελτίου Τύπου, το Πατριωτικό Μέτωπο, δημοσιεύει σήμερα ανοιχτή επιστολή Πατριωτών από τη Βόρεια Ελλάδα, απευθυνόμενο στη ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΣ, Χαρά Νικοπούλου:

«Αδελφή μας Χαρά.

Στην χθεσινοβραδινή σου παρουσία στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα, δεν μας έκανες απλώς υπερήφανους που σταθήκαμε δίπλα σου, όλα αυτά τα χρόνια που το φασιστικό παρακράτος των έμμισθων υπαλλήλων της τουρκικής ΜΙΤ, σε πολέμησε με όλα του τα μέσα. Πάνω και πρώτα από όλα, τιμώντας το λειτούργημά σου μας δίδαξες:

  1. Πως η «θαυματουργική ουσία» που κρατά 3.000 τώρα χρόνια, ζωντανό τούτο το γένος των Ελλήνων, είναι φτιαγμένη από Ελληνίδες σαν και σένα. Μια «ουσία» βγαλμένη από το καμίνι των θυσιών του λαού μας, και σφυρηλατημένη στο αμόνι της ψυχής των ηρώων, των μαρτύρων, των ποιητών των σοφών μας.
  2. Πως όλα τα κρατικοπαρακρατικά συστήματα, είτε αυτά είναι του τύπου του Τουρκικού Βαθέως Κράτους αλλά και του ανόητου έως ηλίθιου Ελληνικού τοιούτου, είναι ανίσχυρα μπροστά στην γιγαντιαία δύναμη της ψυχής του απλού Έλληνα. Που εκεί που φαίνεται να σβήνει «με το σουγιά στο κόκκαλο με το λουρί στο σβέρκο, νάσου πετιέται από ξαρχής και αντρειεύει και θεριεύει. Και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου».
  3. Πως αυτό που λέμε χρόνια τώρα εμείς τα αδέλφια σου (απλοί Έλληνες Πατριώτες σαν και σένα που πασχίζουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, κρατώντας παράλληλα όσο πιο αλώβητη γίνεται την αξιοπρέπειά μας), πως ο ελληνικός Λαός πρέπει να καταλάβει πως μόνο όταν πάρει την υπόθεση του στα χέρια του, θα δει Θεού πρόσωπο, δικαιώνεται μέσα από Εσένα.
  4. Και τέλος Αδελφή μας, πως αυτό το μικρό φωτάκι που κράτησες και κρατάς αναμμένο, είναι το φως εκείνο, το ταπεινό ή άπλετο, που παραλάβαμε από τους αρχιμάστορες προγόνους μας και θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας. Με όποιο κόστος, όπως επίσης μας δίδαξες.

Ένα μόνο θα σε παρακαλέσουμε Αδελφή μας Χαρά, ως Έλληνες Βορειοελλαδίτες που σταθήκαμε χρόνια τώρα δίπλα σου: Μην αφήσεις κανένα περιθώριο στους επαγγελματίες πολιτικούς και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες πατριώτες, να σπιλώσουν το άσπιλό σου φως. Μείνε σύμβολο για όλους εμάς που ατενίζουμε με περηφάνια τον αγώνα σου και τον διδάσκουμε σαν μάθημα στα παιδιά μας

Έλληνες Πατριώτες της Βόρειας Ελλάδας

Έπονται υπογραφές».

Παλιές καλές εποχές

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές τη φράση "παλιές καλές μέρες", "παλιές καλές εποχές", "παλιός καλός καιρός" ή, αγγλιστί, "the good old days".

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η εποχή των παππούδων μας ήταν καλύτερη από τη δική μας; Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι παππούδες μας ήταν πιο ευτυχισμένοι από 'μας;

Και μη μου πείτε επειδή τότε οι ρυθμοί της ζωής ήταν πιο χαλαροί ενώ σήμερα μπλα μπλα μπλα. Αυτά είναι μ@λ@κίες. Και τότε οι άνθρωποι είχαν τα καθημερινά τους προβλήματα και υπέφεραν από αρρώστιες και κεράτωναν ο ένας τον άλλον.


Δείτε λοιπόν παρακάτω τον αληθινό λόγο για τον οποίο οι παλιές εποχές ήταν καλύτερες απ' τη σημερινή και γιατί οι παππούδες μας ήταν πιο ευτυχισμένοι από 'μας...

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ηρωίνη της Bayer. Από το 1890 μέχρι το 1910 η ηρωίνη πουλιόταν σαν μη εθιστικό υποκατάστατο της μορφίνης. Επίσης δινόταν στα παιδιά που υπέφεραν από έντονο βήχα.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η Metcalf ήταν μια από τις πολλές εταιρίες που κυκλοφορούσαν στην αγορά κρασί που περιείχε coca. Όλοι έλεγαν ότι το κρασί αυτό σε έκανε να αισθάνεσαι ευτυχισμένος και ότι ήταν και πρώτης τάξεως φάρμακο για πολλές ασθένειες.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Το κρασί Mariani (1875) ήταν το πιο διάσημο κρασί με coca εκείνης της εποχής. Ο πάπας Λέων ο 13ος κουβαλούσε πάντα ένα μπουκάλι μαζί του. Του άρεσε τόσο πολύ, που είχε βραβεύσει τον παραγωγό του Angelo Mariani με το χρυσό μετάλλιο του Βατικανού.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ποτό με κρασί κόκας από την Maltine Manufacturing Company of New York. Συνιστούσαν ένα ποτήρι με ή μετά το φαγητό για τους ενήλικες και μισό ποτήρι για τα παιδιά.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η C.F. Boehringer & Soehne ( Mannheim, Germany ) ήταν παγκοσμίως η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής προϊόντων που περιείχαν κουινίνη και κοκαΐνη.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ταμπλέτες κοκαΐνης (1900). Δεν έλειπαν από την τσέπη ηθοποιών, τραγουδιστών, δασκάλων και ομιλητών, επειδή γλύκαιναν τη φωνή.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Διάλυμα οπίου σε αλκοόλ, για το άσθμα.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Σταγόνες κοκαΐνης για τον πονόδοντο. Το 1885 ήταν πολύ δημοφιλείς στα παιδιά. Εκτός από το ότι ανακούφιζαν τον πονόδοντο, τα έκαναν κι ευτυχισμένα.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Διάλυμα οπίου σε αλκοόλ για ήσυχο ύπνο των βρεφών.

Εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί οι παππούδες μας ήταν πιο ευτυχισμένοι από 'μας; ...

Αυτοί κι αν πρέπει να περάσουν από Ειδικό Δικαστήριο.!


Ενώ είχαν αναίμακτη λύση οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου μας έσπρωξαν στον Καιάδα!..

Όταν, προεκλογικώς, το ΠΑΣΟΚ συνεδαύλιζε τις αντιδράσεις των (πλουσιοπάροχα) αμειβομένων λιμενεργατών επειδή οι Κινέζοι "εισέβαλαν" στα… χωράφια τους, είχα υπογραμμίσει με σχετικά άρθρα μου ότι έτσι διαπράττεται ένα ολέθριο λάθος για τα εθνικά μας συμφέροντα. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που η συγκεκριμένη συμφωνία είχε επικυρωθεί από την Εθνική Αντιπροσωπεία μας.
Όταν το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ανήλθε στην εξουσία αντελήφθη την τεράστια αυτή γκάφα του (…που εν πολλοίς επηρέαζε πολύ αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών) και επεχείρησε να "μπαλώσει" τα πράγματα.
Δεν θα λησμονήσω την καϋμένη την υπουργό Οικονομικών κα Λ. Κατσέλη που έτρεχε και δεν έφθανε προκειμένου να πείσει τους συνδικαλιστές του ΟΛΠ να αναθεωρήσουν την στάσι τους και να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Λιμάνι, ενώ την ίδια ώρα οι Κινέζοι – και δικαιολογημένα – εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους.
Δεν μπορεί χάριν των παραλόγων ή τουλάχιστον υπερβολικών απαιτήσεων μιας ωρισμένης συντεχνίας εργαζομένων (επαναλαμβάνω: αμειβομένων πλουσιοπάροχα!…) να ανατρέπεται η εθνική, οικονομική πολιτική της Χώρας. Και συνάμα η Χώρα αυτή να αποδεικνύει ότι εδώ δεν ισχύουν ούτε καν οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου, ότι όλα είναι… φτερό στον άνεμο.
Παρά το συγκεκριμένο γεγονός, τον Ιανουάριο του 2010, σε επαφές (…που από την Κυβέρνησι διεψεύσθησαν (!) επισήμως) με τους Κινέζους υπήρξε προσφορά εκ μέρους τους να αγοράσουν Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ με πολύ συμφέροντες όρους έτσι ώστε να διευκολυνθεί η Κυβέρνησίς μας στην αντιμετώπισι του Ελλείμματος και των χρεών, γενικώς της Πατρίδος.
Στο ίδιο πλαίσιο, προ διμήνου, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τραπέζης της Κίνας, σε ένα οικονομικό συνέδριο, δήλωσε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να στηρίξει, με τον ίδιο τρόπο, την Ελλάδα εις εξυπηρέτησιν ΠΛΗΡΩΣ των αναγκών μας. Είτε σε ό,τι αφορά το έλλειμμα, είτε στα χρέη μας γενικώς.
Αντάλλαγμα; Όπως, έχω πάλι επισημάνει με συμφωνίες για διευκολύνσεις προς την Κίνα σε ό,τι έχει να κάνει με το διαμετακομιστικό της εμπόριο προς την Ευρώπη. Καθ’ όσον, ας μην λησμονούμε, ότι η γεωπολιτική μας θέσις (είμαστε το σύνορο τριών ηπείρων) είναι μοναδική και ως εκ τούτου πολύτιμη για τον καθένα. Εν προκειμένω για την Κίνα.
Εάν είχαμε συμφωνήσει με τους Κινέζους – οι οποίοι ούτε κατ’ ελάχιστον θα επενέβαιναν στα εσωτερικά δημοσιονομικά, θεσμικά και διαρθωτικά μας προβλήματα – έστω και εις εξυπηρέτησιν τμήματος των οικονομικών υποχρεώσεών μας, ούτε το ΔΝΤ, ούτε την Ευρωπαϊκή Ενωσι θα είχαμε ανάγκη. Παράγοντες που ως γνωστόν με τα τερατώδη μέτρα που μας επέβαλαν μας οδηγούν ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ στην πλήρη χρεωκοπία.
Και εν ουδεμιά περιπτώσει ισχύει ο ισχυρισμός ορισμένων πως αν επιλέγαμε την λύσι των Κινέζων θα ερχόμεθα σε σύγκρουσι με τα συμπεφωνημένα είτε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, είτε με τους… «Φίλους & Συμμάχους» Αμερικανούς.
Διότι: Οι μεν Αμερικανοί ως χρηματοδοτούμενοι στο τεράστιο Έλλειμμά τους και γενικώς ως οικονομικώς εξαρτώμενοι ΠΛΗΡΩΣ από τους Κινέζους πλέον, κάθονται, κυριολεκτικώς ΣΟΥΖΑ μπροστά τους. Υπενθυμίζεται έτσι για… γεύσι ότι μόνον για το 2009 οι ΗΠΑ ενεφάνισαν 227.000.000.000 Δολάρια εμπορικό Έλλειμμα προς την Κίνα! Και πέραν αυτού: Αν οι Κινέζοι για τον Α΄ ή Β΄ λόγο απεφάσιζαν να ρευστοποιήσουν έστω και ένα τμήμα των αμερικανικών ομολόγων (ύψους αναρριθμήτων δισεκατομμυρίων Δολαρίων!..) που έχουν στα χέρια τους θα χρεωκοπούσε ο πέραν του Ατλαντικού γίγας!… Αλλά με ξύλινα πόδια πλέον, συμπληρώνω.
Διότι: Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα μπροστά στο ενδεχόμενο να αποσταθεροποιηθεί η νομισματική τάξις πραγμάτων από τις προθέσεις και επιδιώξεις της Κίνας στην στρατηγική των επενδύσεών της στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης!… Εγειρομένου έτσι του κινδύνου να κλονισθεί (και από αυτή την κατεύθυνσι) το Ευρώ. Μια πρώτη γεύσι επί τούτου πήρε ο κόσμος την περασμένη Τετάρτη (26 Μαΐου) όταν υπήρξε η πληροφορία ότι αξιωματούχοι Κινέζοι που διαχειρίζονται τα τεράστια συναλλαγματικά κεφάλαια της Κίνας συναντήθησαν στο Πεκίνο με ξένους τραπεζίτες. Η πληροφορία και μόνον προκάλεσε την μαζική φυγή κεφαλαίων από το Ευρώ και κατακόρυφη πτώσι του έναντι του Δολαρίου!
Σημειώνεται ότι σήμερα η Κίνα ανήκει στις τρεις πρώτες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου, ανερχομένη συνεχώς. Η οικονομία της έχει ξεπεράσει και αυτήν της Ιαπωνίας, έχει πολλαπλασιασθεί 70 φορές έναντι αυτής που είχε προ 30 ετών και είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
Λαμβανομένου υπ’ όψιν, λοιπόν, ότι ο τεράστιος αυτός παράγων της παγκοσμίου οικονομίας, ο Κολοσσός αυτός που μπροστά του τρέμουν οι ΗΠΑ και που αρκεί να …φυσήξει στο Πεκίνο για να κλονισθεί το Ευρώ, προσεφέρθη να μας σώσει από το Έλλειμμα και τα Χρέη μας με αντάλλαγμα μόνον τις διευκολύνσεις που προανεφέρθησαν και ότι εμείς προτιμήσαμε να απευθυνθούμε στο τέρας ΔΝΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, είναι ή δεν είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του;
Το «εμείς» μεταφράζεται στην Κυβέρνησι και ειδικώς στους κυρίους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου που προτίμησαν να βάλουν τον Ελληνικό Λαό στα κάτεργα ΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΕΩΣ, αντί να φωνάξουν τους Κινέζους και το πρόβλημά μας να λυθεί αυτομάτως. Χωρίς μέτρα, χωρίς όλα τούτα που μας επιβάλλουν οι ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΑΣ!… Ήτοι το ΔΝΤ και οι Βρυξέλλες.
Εδώ κι αν πρόκειται περί εθνικής τραγωδίας. Οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ως πειθήνια όργανα των Αμερικανών και των Βρυξελλών το έπραξαν αυτό. Κι αν πρέπει να συσταθεί Ειδικό Δικαστήριο για να δικάσει ΟΛΟΥΣ τους εν ζωή πρωθυπουργούς της Ελλάδος για όσα εναντίον μας έπραξαν, πρώτοι και καλύτεροι πρέπει να δικαστούν αυτοί οι δύο άνθρωποι που μας στέλνουν τώρα στον Καιάδα!..
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

Αποχώρηση από το μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ προτείνει ο Μ. Θεοδωράκης

ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ πρότεινε με πολιτική του παρέμβαση σε εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού ο Μίκης Θεοδωράκης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Θεοδωράκης «εάν το σκάφος Ελλάς δεν αλλάξει άμεσα και ριζικά πορεία τότε θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνος, λαός, ιστορία και πολιτισμός».

Ο Μ.Θεοδωράκης πρότεινε την εξόφληση του δημόσιου χρέους με εκποίηση μέρους της κρατικής περιουσίας, με εξαίρεση των, στρατηγικής σημασίας, ΔΕΚΟ, με εκποίηση μέρους της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, υποχρέωση με ειδικούς φόρους στους έχοντες και κατέχοντες, καθώς και τη στροφή της Ελλάδας σε άλλες φιλικές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες και ειδικά για την εθνική άμυνα να προμηθευτεί υπερσύγχρονο στρατιωτικό αμυντικό υλικό από τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Μ. Θεοδωράκης πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα, όπου σε περίπτωση δε θετικής ψήφου από τον ελληνικό λαό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να αναθέσει την εξουσία σε ομάδα ακέραιων και ικανών πολιτών και παράλληλα να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης.

Εκστρατεία κατά της Ελλάδας - ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ


Του Μιχάλη Ιγνατίου, mignatiou@aol.com - Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η φημολογία για το μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη αλλά και σ’ αυτήν την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι το βασικό θέμα συζήτησης στα γραφεία του Διεθνού Νομισματικού Ταμείου και στη Γουόλ Στριτ. Μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με την παγκόσμια οικονομία και τα χρηματιστήρια, όπως και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναζητούν συνεργάτες που μπορούν να συνεννοηθούν στην ελληνική και τους προσφέρουν σίγουρη πενταετή απασχόληση – τόσο θα κρατήσει υπολογίζουν η κρίση. Το πρακτορείο Μπλούμπεργκ αναζητούσε εναγωνίως την Παρασκευή ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο και πρόσφερε μάλιστα θέση αρχισυντάκτη που θα ελέγχει και θα συντονίζει τα ρεπορτάζ για την Ελλάδα.

Οι παλαιότεροι συνάδελφοι συχνά υπενθυμίζουν πως όταν τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ έστελλαν απεσταλμένους σε μία χώρα, τότε θα ακολουθούσε «μεγάλο κακό». Στην περίπτωση της Ελλάδας η κινητοποίηση δεν αφορά μόνο τους δημοσιογράφους. Γνωστοί οικονομολόγοι στην Αμερική γνωρίζουν ότι μία με δύο φορές την εβδομάδα θα κληθούν να μοιραστούν τη γνώμη τους με πολιτικούς και δημοσιογράφους. Πολιτικοί όπως η Cathy ΜcΜorris Rodgers, την οποία δεν γνωρίζουν ούτε οι ψηφοφόροι τους, ξεκίνησαν σταυροφορία για να τιμωρήσουν τη «σοσιαλιστική Ελλάδα», η οποία δήθεν εκμεταλλεύεται τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων. Η περιγραφή της κατάστασης προκαλεί κατάθλιψη. Υπάρχουν φορές που παρακολουθώντας τις οικονομικές ειδήσεις στα τηλεοπτικά δίκτυα ή στις εφημερίδες, νιώθεις πως η μικρή Ελλάδα φέρει ευθύνη για όλα τα κακά του πλανήτη. Το άνευ προηγουμένου αυτό κατηγορώ είναι καθημερινό φαινόμενο. Και θα χρειαστούν χρόνια σκληρής εργασίας για να ξεπλυθούν οι ρετσινιές που φορτώθηκαν στην Ελλάδα.
Βέβαια, εδώ και εκεί ακούμε ψύχραιμες φωνές αναλυτών, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι η οικονομία της Ελλάδας αποτελεί ασήμαντο ποσοστό στην Ευρωζώνη πόσο μάλλον παγκοσμίως. Αυτές οι αναλύσεις προβληματίζουν και μας αναγκάζουν να μην απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς για συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας. Η συμπεριφορά μερικών εφημερίδων στη Βρετανία ενισχύει τον ισχυρισμό.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να κλείσει όλα τα στόματα και να αναγκάσει τους κατηγόρους της να καταπιούν τη χολή τους. Το έπραξε το 2004 όταν πέτυχε έχοντας εναντίον της τους πάντες. Εχουμε και εμείς οι Κύπριοι ευθύνη να βοηθήσουμε να σηκωθεί η χώρα ψηλά και από αυτόν τον αγώνα σωτηρίας της Ελλάδας δεν δικαιούται να απουσιάζει κανείς ανεξάρτητα από συμπάθειες και αντιπάθειες. Είναι λογική η απαίτηση της κοινής γνώμης που απαιτεί την τιμωρία όσων προκάλεσαν το παγκόσμιο ρεζίλεμα. Πρέπει να ματώσουν όσοι ευθύνονται. Ναι, πρέπει να ανοίξουν κελιά που θα «φιλοξενήσουν» αυτούς που συμμετείχαν σε οικονομικά εγκλήματα. Η έρευνα πρέπει να καλύψει τους πάντες και ειδικά όσους είχαν ισχύ στα οικονομικά υπουργεία. Πρέπει επίσης να ελεγχθούν όλα τα συμβόλαια του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μέχρι τον Οκτώβριο του 2009. Μα πάνω απ’ όλα πρέπει να γίνει σύγκριση του «πόθεν έσχες» όλων των Ελλήνων πολιτικών από την ημέρα που εισήλθαν στην πολιτική μέχρι σήμερα.
Ομως, δεν έχουν ευθύνη μόνο οι πολιτικοί. Σίγουρα έχουν τη μεγαλύτερη. Αλλά άλλος πολύ άλλος λίγο φταίνε όλοι. Είναι όλοι μέρος του συστήματος που γονάτισε την Ελλάδα. Θυμάμαι μία περίπτωση, πριν από πέντε χρόνια, όταν ένας γνωστός μου απέτυχε να λάβει δάνειο από μία ελληνική τράπεζα. Οταν το ανακοίνωσε βρέθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά 12 άτομα πρόθυμα για να τον… «εξυπηρετήσουν». Ηταν άλλη μία καραμπινάτη παρανομία.
«Πρέπει να αλλάξουμε για να μην βουλιάξουμε», είπε ο πρωθυπουργός. Ας ξεκινήσει η κάθαρση από τους πολιτικούς, από τους δικαστές, τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους δημοσιογράφους… Ως γνωστόν, ο πολύπαθος λαός που είναι το μόνιμο θύμα βάζει πλάτη πάντα…


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Εχει μπερδέψει τους ξένους διπλωμάτες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Και μερικοί αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο πραγματικός Νίκος Αναστασιάδης… Αυτός του Απριλίου του 2004 ή ο σημερινός; Η αλήθεια είναι ότι όταν έχει στο μυαλό του τον προεδρικό θώκο θυμάται «τον Νίκαρο του Ιουλίου του 1974» και όταν ξεχνιέται είναι ο Νikos του δημοψηφίσματος… Σε ανύποπτο χρόνο ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Λαμπ είχε δηλώσει ότι το Κυπριακό θα το λύσουν οι Αναστασιάδης και Ερογλου! Ο δεύτερος είναι από τον Απρίλιο ο ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος. Ο πρώτος ξεκίνησε από τώρα την εκστρατεία ελπίζοντας ότι θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Χριστόφια. Δύσκολο…

vatopaidi

"Παραλογισμoς στις τιμές των φαρμάκων"

"Αφού οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλαδα καθορίζονται με νόμο του κράτους και όχι από τις ίδιες τις φαρμακευτικές εταιρείες ( εν αντιθέσει με τα χειρουργικά υλικά και τα ορθοπεδικά ) για ποιό λόγο κατηγορεί η κυβέρνηση της εταιρείες ότι κερδοσκοπούν; Γιατί δεν πληρώνει τα χρέη των νοσοκομείων και οδηγεί πολλές εταιρείες στην οδό των απολύσεων ; Γιατί να πληρώνουν την νύφη οι εργαζόμενοι στο φάρμακο επειδή κάποιοι δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο ; Αν αποσύρονται φάρμακα από την Ελλάδα μήπως μετά τα εισάγει ο ΙΦΕΤ σε πολύ υψηλότερη τιμή; Γιατί δεν μιλάει κανείς από τον ΕΟΦ ; Μας έχουν φλομώσει στο ψέμμα ..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Επιστολή προς τον Παπανδρέου από τη ΓΕΠΟΕΤ

Επιστολή στον Παπανδρέου έστειλε η ΓΕΠΟΕΤ διαμαρτυρόμενη για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων από τους απεργούς, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.Η επιστολή κοινοποιείται στους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και τον Πρόεδρο του ΕΟΤ.

Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων η πλήρης απουσία της οργανωμένης πολιτείας, με αποτέλεσμα να πλήττεται βάναυσα η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Τονίζεται ότι παρά το γεγονός της διατήρησης της ελληνικής σημαίας από την πλοιοκτήτρια εταιρεία στα δύο κρουαζιερόπλοια “AQUAMARINE” και “AEGEAN PEARL”, και της απασχόλησης Ελλήνων ναυτικών στα πληρώματά της, τα δύο αυτά κρουαζιερόπλοια και οι 1.700 τουρίστες που φιλοξενούνται σε αυτά κρατήθηκαν ουσιαστικά όμηροι από τους απεργούς, μη μπορώντας να αποπλεύσουν για την προγραμματισμένη τους διαδρομή πριν τη λύση της απεργίας την 6η πρωινή της Τρίτης, ως τιμωρία γιατί προτίμησαν την Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους.

ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.


Μετά την ομολογία Μαντέλη, οι εξελίξεις παίρνουν πλέον το χαρακτήρα χιονοστιβάδας.

Τα πολιτικά κόμματα που διαχειρίστηκαν την πολιτική εξουσία του τόπου, δείχνουν να είναι βουτηγμένα μέχρι το λαιμό, στη βρωμιά και τη δυσωδία.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html

Ο τρόμος για τα μελλούμενα να συμβούν, μετατρέπεται σε θηλιά στο λαιμό των πολιτικών ηγεσιών τους, που ανησυχούν για το ανεξέλεγκτο ντόμινο όχι μόνο των αποκαλύψεων, αλλά και των πολιτικών εξελίξεων στο σύνολό τους.

Επίορκοι τελικά δεν υπήρξαν μόνο κάποιοι πολιτικοί με ονοματεπώνυμο.

Επίορκη ήταν συνολικά η πολιτική που εφαρμόστηκε και έθρεψε τη λαμογιά και την πολιτική απάτη.

Στην απέλπιδα προσπάθεια να περισώσει το πολιτικό σύστημα πρωτοστατεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είναι ενδεικτική η επιδίωξή του να διατηρήσει στο απυρόβλητο τους προκατόχους του πρωθυπουργούς.

Στον ύπουλο ρόλο της ελεγχόμενης ενοχοποίησης, επιστρατεύτηκε και πάλι ο Πάγκαλος με γενικολογίες που επιχειρούν απλά να στρογγυλέψουν τις γωνίες της πολιτικής κριτικής.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, δείχνουν άτολμα και αναποφάσιστα. Περιχαρακωμένα στο μικρόκοσμό τους αρκούνται στο τσιμπολόγημα ασταθών σε κάθε περίπτωση πολιτικών ωφελημάτων.
Οι γενικόλογες καταγγελίες και αφορισμοί για ένα σύστημα που γεννά τέτοια φαινόμενα, δεν αρκούν και σε κάθε περίπτωση δε θέτουν το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.


Δεν τολμούν??? Δεν θέλουν??? Αργά ή γρήγορα οι εξελίξεις από μόνες τους θα επιβάλουν σε όλους να είναι σαφείς και ξεκάθαροι στις απαντήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα δείχνουν πως αντί να αντιμετωπίζουν εμφορούμενοι από διάθεση πολιτικής εκδίκησης και οργής το πολιτικό σύστημα ταυτιζόμενοι απόλυτα με το λαϊκό αίσθημα, επιμένουν να αντιμετωπίζουν φοβικά τον αηδιασμένο λαό στις παραμονές της μεγάλης εξέγερσής του.

Αλλά αυτή την εξέγερση δε θα την αποφύγει κανείς.

Αυτή τη διάθεση του λαού - εκδικητή, δε θα εκτονωθεί με ανώδυνες .παρελάσεις γύρω από το κοινοβούλιο της ντροπής.


Αυτή η εξέγερση θα έρθει και θα είναι ντάλα μεσημέρι.
Θα είναι δυναμική.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html

Χωρίς πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου

Μόνο απο το ασφαλιστικό τους ταμείο θα μπορούν να πληρώνονται τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι του δημοσίου, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), το Δημόσιο έχει ανεξόφλητες οφειλές προς τα φαρμακεία από το 2009.

«Παρά τα πολλά έγγραφα και τις παρεμβάσεις στο υπουργείο Υγείας, με τα οποία προειδοποιούσαμε ότι οι φαρμακοποιοί δεν δύναται πλέον να δανείζονται από τις τράπεζες για να πιστώνουν το Δημόσιο, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε. Αδυνατούμε πλέον να πιστώνουμε το Δημόσιο, όταν καλούμεθα σήμερα να πληρώσουμε φόρους, για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει ακόμη και αφορούν το 2009», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φαρμακοποιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αδυνατούν τα μέλη του πλέον να πληρώνουν ΦΠΑ τον οποίο δεν έχουνεισπράξει και, αν δεν πληρώσουν, δεν θα τους χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα για την λειτουργία των φαρμακείων τους

Oι 20 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος παγκοσμίως


Ποιες είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ελλείμματα παγκοσμίως; Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προκύπτει μια λίστα με τις 20 χώρες με τα μεγαλύτερα ελλείμματα διεθνώς. Που βρίσκεται η Ελλάδα, που οι ΗΠΑ; ..

Στην 20η θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ, με το χρέος να διαμορφώνεται στο 96,5% του ΑΕΠ και στα 13,77 δισ. δολάρια. Στην επόμενη θέση βρίσκεται η Ουγγαρία, της οποίας το χρέος φτάνει στο 121,9% του ΑΕΠ της, ήτοι 225,56 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2009.
Στην 18η θέση βρίσκεται η Αυστραλία, το χρέος της οποίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 1,025 τρισ. δολ. και στο 124,3% του ΑΕΠ.

Το χρέος της Ιταλίας διαμορφώνεται στο 147,5% του ΑΕΠ και στα 2,594 τρισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2009. Στην 16η θέση είναι η χώρα μας, της οποίας το συνολικό χρέος κράτους και επιχειρήσεων φτάνει στα 581,68 δισ. δολ. ήτοι στο 170,5% του ΑΕΠ. Μόλις μία θέση πιο κάτω βρίσκεται η Γερμανία, της οποίας η κυβέρνηση και οι εταιρείες χρωστούν περίπου 5,13 τρισ. δολάρια ήτοι το 182,5% του ΑΕΠ.

Στην 14η θέση βρίσκεται η Ισπανία με το χρέος της να διαμορφώνεται στο 186,1% του ΑΕΠ και στα 2,55 τρισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2009, ενώ στην 13η θέση βρίσκεται η Νορβηγία με χρέος 553,4 δισ. δολ. και στο 202,6%. Στην 12η και στη 11η θέση βρίσκονται η Φιλανδία και το Χόνγκ Κόνγκ να χρωστούν 402,24 δισ. δολ. (220,2%) και 672,9 δισ. δολ. (223,1%) αντίστοιχα.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται η Πορτογαλία η οποία χρωστά περίπου 548,45 δισ. δολ. στο 235,9% του ΑΕΠ, η Γαλλία με χρέος 5,23 τρισ. δολ. (το γ' 3μηνο του 2009) και στο 248% του ΑΕΠ. Στην 8η θέση βρίσκεται η Αυστρία με χρέος 827,9 δισ. δολ. ή το 256,2% του ΑΕΠ της, ενώ στην 7η θέση βρίσκεται η Σουηδία με 881,5 δισ. δολ. και στο 264,3% του ΑΕΠ. Ακολουθεί η Δανία με χρέος 627,6 δισ. δολ. στο 316% του ΑΕΠ της, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται το Βέλγιο με 1,25 τρισ. δολ. στο 328,7% του ΑΕΠ.

Στην 4η θέση βρίσκεται η Ολλανδία, της οποίας το χρέος ξεπέρασε τα 2,4 τρισ. δολ (γ' 3μηνο του 2009) και το 376% του ΑΕΠ, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Ελβετία, με χρέος 1,21 τρισ. δολ. στο 382,2% του ΑΕΠ.

Στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία με χρέος κυβέρνησης και εταιρειών στα 9,15 τρισ. δολ, στο 425,9% του ΑΕΠ και η Ιρλανδία με χρέος 2,32 τρισ. δολ. και στο 1.312% του ΑΕΠ.

bankingnews

Τι είναι τα Μεταλλαγμένα

Το πρόβλημα
Τα μεταλλαγμένα είναι ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο και δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν με φυσικό τρόπο. Διασταυρώνονται με φυσικούς οργανισμούς, αναπαράγονται, μεταναστεύουν και μεταφέρονται, με απρόβλεπτες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Παράγονται από ελάχιστες εταιρίες που τα πατεντάρουν μονοπωλώντας το συνολικό έλεγχο της γεωργίας και της διατροφής.

Οι επιπτώσεις:
Η Greenpeace αντιτίθεται στην απελευθέρωση των μεταλλαγμένων οργανισμών στο περιβάλλον, διότι οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι είναι ανυπολόγιστοι και μη αναστρέψιμοι, ενώ η απειλή για τη βιοποικιλότητα, την οικολογική ισορροπία και τη διατροφική ασφάλεια είναι άμεση.

Κίνδυνοι για την υγεία:
  • Εμφάνιση νέων αλλεργιών
  • Αύξηση ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά
  • Τοξική δράση

Κίνδυνοι για το περιβάλλον:
  • Αλλοίωση βοιοποικιλότητας
  • Αύξηση χρήσης φυτοφαρμάκων
  • Αύξηση αντοχής ζιζανίων και εντόμων σε ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα αντίστοιχα
  • Μεταφορά γονιδίων και γενετική επιμόλυνση σε συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ;

"Χθες το βραδυ καθως πηγαινα στη περιοχη του ψυρρη με το αυτοκινητο μου περασα απο την οδο Σωκρατους στην Ομονοια.Καθως περνουσα ειδα εναν μελαμψο νεαρο να τρεχει φανερα σοκαρισμενος και φοβισμενος φωναζοντας κατι ακαταληπτο.

Αφου κατεβηκα και ρωτησα τι ειχε γινει τους ελαχιστους Ελληνες περαστικους με τα πολλα καταλαβαμε οτι ο νεαρος ειχε βιαστει και μαλιστα οχι απο ενα ατομο...

Μετα απο 3 τεταρτα ηρθε η αστυνομια η οποια μας ειπε οτι ειναι συχνο φαινομενο απο μια συμμορια Σομαλων και Νιγηριανων που λυμαινονται την περιοχη. ( μεταξύ ομόνοιας και ψυρρή)

Δεν ειμαι μονιμος κατοικος της Αθηνας και απορω πως ειναι δυνατον μεσα στη καρδια της πρωτευουσας να φοβασαι μη βιαστεις εν χορω απο λαθρομεταναστες.

Και δεν εχουμε δει ακομα τα χειροτερα..."
ΜΑΥΡΙΣΤΕΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΥΦΗΜΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΨΗΦΟ ,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΑΥΡΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΘΩΟΙ,ΟΥΣΤ ΡΕ ΟΥΣΤ.

Οι ράβδοι του τουρκικού παρακράτους ίδιες - το αποτέλεσμα διαφορετικό


http://metotoufekikaitilyra.files.wordpress.com/2009/09/tasos_isaak_murdered.jpg

"...οι Τούρκοι είναι βάρβαρος λαός... Πά, πά. Όταν σφάζαν τους Αρμένιους, για τρεις μέρες, μύριζε ολόκληρη η πόλη σαν σφαγείο... Οι Έλληνες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, δεν τολμούσε να βγει κανείς στο δρόμο, φωνάζανε, σκοτώνανε..., τρεις ολόκληρες μέρες.
- Ποιοί γέροντα; Ο Τούρκικος στρατός;
- (με έμφαση) Όχι μόνο ο στρατός αλλά και ο κόσμος, οι Τούρκοι και οι γέροι ακόμα. Βλέπεις ο άλλος πήγαινε και έσφαζε το γείτονα του, που είχαν ζήσει τόσα χρόνια δίπλα-δίπλα... Βάρβαρος λαός... έχουν κάνει πολλά... γι' αυτό θα πληρώσουν, θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι, έχουν τα κόλυβά τους στο ζωνάρι."

(Γέροντας Παΐσιος)