Αγχώνεστε όταν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε δεν σας δίνει καλό σήμα και σας πιάνει πανικός όταν δεν έχετε καθόλου σήμα? Τότε πάσχετε από Nomophobia.
Η τελευταία μόδα στην επιστήμη της ψυχολογίας είναι να εντοπίζει φοβίες και να δίνει ονόματα σε διάφορες διαταραχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και φυσικά από αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η έντονη εξάρτηση ορισμένων ατόμων από το κινητό τους τηλέφωνο.
Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 200 φοιτητές της ιατρικής από 17 εώς 28 ετών, στο κρατικό κολέγιο Mahatma Gandi, έδειξε ότι το 20% εξ αυτών ένιωθε εκνευρισμό όταν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είχε υπερφόρτωση ενώ το 69% είχε έντονο άγχος όταν το δίκτυο ήταν εκτός λειτουργίας. Επιπλέον το 15% των φοιτητών είχαν δει στο παρελθόν όνειρα στα οποία είχαν χάσει το κινητό τους ενώ το 12% δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς κινητό!.
"Μερικοί από τους φοιτητές που μιλάνε για αρκετές ώρες στο κινητό τους τηλέφωνο, υποφέρουν από πονοκεφάλους, άγχος, έλλειψη ύπνου, ένταση και αψιθυμία" δήλωσε ο Dr Sanjay Dixit, επικεφαλής της έρευνας.
Περίπου το 38.5% των φοιτητών καταφεύγει στις οθόνες των κινητών ψάχνοντας για κλήσεις και μηνύματα όταν δεν έχει λάβει κάποιου είδους κλήση για μικρό χρονικό διάστημα.
Τέλος η έρευνα έδειξε ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες της έρευνας απ' ότι στους άντρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου