Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έδωσε 60.000 ευρώ σε ΜΚΟ «συγγενή» με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, το οποίο προπαγανδίζει την ύπαρξη μακεδονικής, τουρκικής, αλβανικής και βλάχικης μειονότητα στη χώρα μας. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την Ελλάδα στα διεθνή φόρα για δήθεν καταπίεση ανύπαρκτων μειονοτήτων στη χώρα μας και το υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ο ίδιος ίδρυσε και διευθύνει.
Aν και η ανθελληνική δράση του κ. Παναγιώτη Δημητρά, μέλους και εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), είναι γνωστή στους υπηρεσιακούς κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, εντούτοις το 2004 ο τότε υφυπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης χρηματοδότησε τη ΜΚΟ που διευθύνει με το ποσό των 60.000 ευρώ.
Πρόκειται για την Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Ερευνας (ΕΤΕΠΕ), που ουσιαστικά λειτουργεί επικουρικά για το ΕΠΣΕ προκειμένου να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Η ΜΚΟ του κ. Δημητρά χρηματοδοτήθηκε τον Νοέμβριο του 2004 για την υλοποίηση δράσης που αφορούσε στην καταπολέμηση της εμπορίας αλλοδαπών γυναικών και από το συνολικό ποσό εισέπραξε ήδη το 50% (30.000 ευρώ).
Αν και επανειλημμένως ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για την κατάληξη της συγκεκριμένης χρηματοδότησης, μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την υπουργό Εξωτερικών. «Εφερα το θέμα στη Βουλή ζητώντας να μας δημοσιοποιήσουν την έκθεση απολογισμού της δράσης για την οποία χρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ και αν τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση του trafficking ή για την ανθελληνική δράση κ. Δημητρά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο «ΘΕΜΑ», χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ΜΚΟ «θυγατρική» του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει πως, παρότι η δράση της ΜΚΟ του κ. Δημητρά ολοκληρώθηκε τυπικά στις 31/5/2005, εντούτοις στις 29/9/2008 ενεργοποιήθηκε εκ νέου, με απόφαση της ΥΔΑΣ, εντελώς ανεξήγητα.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) κ. Μερκούριο Καραφωτιά, έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία η έκθεση πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός από την ΕΤΕΠΕ, αλλά ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να εκταμιευτεί η δεύτερη δόση των 30.000 ευρώ προς τον κ. Δημητρά. Με βάση τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα στο αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, η ΕΤΕΠΕ συστεγάζεται με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που από το 1993 λειτουργεί δυσφημιστικά για τη χώρα στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο ανοιχτά και απροκάλυπτα για «ύπαρξη μακεδονικής, τουρκικής, αλβανικής, βλάχικης μειονότητας στην Ελλάδα».
Kρατική χρηματοδότηση δίπλα στη σκοπιανή!
Η χρηματοδότηση των δράσεων του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι από δημόσιες υπηρεσίες δεν αποτελεί μυστικό. Εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς παλαιότερα χρηματοδότησε τις ανθελληνικές δράσεις του ΕΠΣΕ, φιγουράροντας μάλιστα και ως «σπόνσορες» στην επίσημη ιστοσελίδα του δίπλα στην σκοπιανή οργάνωση Macedonian Human Rights Movement of Canada. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για εθνικιστική οργάνωση Σκοπιανών του Καναδά, η οποία ευθέως κάνει λόγο για «κατεχόμενη» από την Ελλάδα Μακεδονία. Ο πρόεδρος της MHRM κ. Bill Nicholov είχε γράψει σε ένα φόρουμ στο Διαδίκτυο το 1998: «Η Ελλάδα θα χάσει τη Μακεδονία του Αιγαίου από τους Mακεδόνες, τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Hπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Eλληνες; Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική. Η Μακεδονία στους Μακεδόνες».
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι είναι παράρτημα του International Helsinki Federation for Human Rights, το οποίο έχει βάλει λουκέτο μετά την καταδίκη σε φυλάκιση τριών ετών του πρώην οικονομικού διευθυντή Rainer Tannenberger για υπεξαίρεση 1,2 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, το ΕΠΣΕ εξακολουθεί να εμφανίζεται ως... παράρτημά του, χρησιμοποιώντας και το σχετικό λογότυπο.
Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 20/9/2009
AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου