Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ


Διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

«Την ένταξη αλλοδαπών δεύτερης γενιάς στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως μέσο καταπολέμησης του προβλήματος του ρατσισμού προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), που διοργάνωσε χθες στο κέντρο της Αθήνας συλλαλητήριο κατά της βίας απ' όπου και αν προέρχεται. Την πρόταση διατυπώνει με δηλώσεις του στην «Κ» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας... Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι οι αλλοδαποί γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Μάλιστα τονίζει ότι σχετική εισήγηση έκανε πέρυσι στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο ομόλογός του της βρετανικής Σκότλαντ Γιαρντ.»

"Φονικό" για τα βρέφη το κάπνισμα


Από διάφορες μορφές καρκίνου απειλούνται τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες καπνίστριες υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές.

Προηγούμενες έρευνες είχαν ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, είχαν αποφανθεί ότι κινδυνεύουν λιγότερο τα παιδιά των γυναικών που καπνίζουν.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά των καπνιστριών γεννιούνται με λιγότερο βάρος, πρόωρα και συχνά στέλνονται στην εντατική για παρακολούθηση, σε σχέση με τα νεογέννητα από μη καπνίστριες μητέρες.

Στη Βικτώρια, το 20% των γυναικών που μένουν έγκυες είναι καπνίστριες, ενώ το 10% από αυτές συνεχίζουν να καπνίζουν και κατά την εγκυμοσύνη.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις περιπτώσεις ενός εκατομμυρίου νεογέννητων παιδιών και 900 περιπτώσεις παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνων.
απο Σκαι

Ένα βήμα πιο κοντά στην "αορατότητα"



Nέο υλικό που "διώχνει" το φως από πάνω του
Φαντάζει μαγεία ή επιστημονική φαντασία, αλλά φαίνεται ότι θα γίνει πραγματικότητα... Ένα νέο υλικό που "διώχνει" το φως από πάνω του, έχει φέρει τους επιστήμονες ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μιας συσκευής που θα ρίχνει ένα πέπλο απόκρυψης πάνω στα αντικείμενα και θα τα καθιστά αόρατα, ενώ παράλληλα θα έχει και μια άλλη πρακτική χρήση: θα κάνει πιο καθαρές τις επικοινωνίες των κινητών τηλεφώνων.

"Η τεχνολογία αορατότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για να εξαφανίσει τα εμπόδια που παρακωλύουν τα τηλεπικοινωνιακά σήματα", δήλωσε ο Ντέηβιντ Σμιθ του αμερικανικού πανεπιστημίου Ντιουκ στη Β.Καρολίνα, που μαζί με κινέζους συναδέλφους του από το Νοτιοανατολικό πανεπιστήμιο της Ναντζίνγκ, παρουσίασαν τη σχετική επιστημονική εργασία στο περιοδικό Science, σύμφωνα με το Ρόιτερ και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το νέο μετα-υλικό, σύμφωνα με τους ερευνητές, σχεδιάζεται με τη βοήθεια πολύπλοκων μαθηματικών αλγόριθμων και διαθέτει εξωτικές ιδιότητες που δεν συναντιούνται στη φύση. Τα μετα-υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν δομές τέτοιες που κάμπτουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, όπως το φως, γύρω από ένα αντικείμενο, με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτό τελικά δεν φαίνεται στα μάτια κάποιου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της αμερικανο-κινεζικής συνεργασίας, το μετα-υλικό αποτελείται από 10.000 περίπου μικροσκοπικά κομμάτια φάιμπεργκλας, τοποθετημένα σε παράλληλες σειρές πάνω σε μια πλακέτα (οι διαστάσεις και η διάταξη των χιλιάδων αυτών τμημάτων καθορίστηκε από τους αλγόριθμους). Ο μανδύας έχει μήκος 50,8 H εξαφάνιση ενός αντικειμένου μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα
εκατοστών, πλάτος 10 εκατ. και πάχος 2,5 εκατοστών.

Σύμφωνα με τον Σμιθ, η "εξαφάνιση" ενός αντικειμένου μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, δηλαδή σε διάφορα μήκη κύματος. Οι άνθρωποι βλέπουν χρησιμοποιώντας το ορατό φως, που έχει μήκη κύματος κάτω του ενός εκατομμυριοστού του μέτρου (micron), ενώ τα κινητά τηλέφωνα και οι άλλες ασύρματες συσκευές "βλέπουν" χρησιμοποιώντας μήκη κύματος της τάξης των πολλών εκατοστών του μέτρου.

Αρκετά αντικείμενα μπορούν να μπλοκάρουν την "όραση" αυτών των συσκευών κάνοντας έτσι τις επικοινωνίες πιο δύσκολες και λιγότερο καθαρές. Το νέο μετα-υλικό μπορεί να περιβάλλει αυτά τα αντικείμενα που παρεμβάλλονται στο σήμα, προκειμένου να τα κάνει "αόρατα" κι έτσι οι επικοινωνίες να διεξάγονται πλέον ανεμπόδιστα.

Παράλληλα, μπορούν να δημιουργηθούν "ακουστικοί μανδύες", που να ενεργούν σαν προστατευτικές ασπίδες, οι οποίες θα εμποδίζουν τις δονήσεις, τον ήχο ή τα σεισμικά κύματα να διαπεράσουν τα αντικείμενα ή τους χώρους που θα είναι καλυμμένα με αυτό το μετα-υλικό.

Ο Σμιθ είπε ότι -όσο κι αν φαίνεται εξωπραγματικό σε πολλούς ανθρώπους- δεν είναι αδύνατη πλέον η δημιουργία μιας συσκευής που θα κάνει τα πράγματα "αόρατα", πράγμα που εξηγεί γιατί η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε, μεταξύ άλλων, από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η νέα τεχνολογία, όπως έχει συμβεί συχνά στο παρελθόν, πέρα από τις εμπορικές χρήσεις της (π.χ. στις τηλεπικοινωνίες), μπορεί να έχει εφαρμογές και στο χώρο της άμυνας Aπο Σκαι

Δύο συλλήψεις για 600 γραμμάρια χασίς


Ποσότητα 600 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χανίων σε σπίτι στα Πεμόνια του Δήμου Φρε Αποκορώνου και συνέλαβαν δύο άτομα: έναν ημεδαπό άνδρα και μία αλλοδαπή γυναίκα (Γαλλίδα), στις 12 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, "σε γενόμενη κατ' οίκον έρευνα και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε δεκατέσσερις χωριστές συσκευασίες συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων περίπου, μία εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κενά πλαστικά περιτυλίγματα διαφόρων μεγεθών, δύο ευχρηστες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, πέντε εμφανώς χρησιμοποιημένες σφραγίδες εκ των οποίων μία Αστυνομικής Αρχής (του Αστυνομικού Τμήματος Αθηνών), ένα εύχρηστο μονόκαννο, ημιαυτόματο, λειόκαννο όπλο, τύπου καραμπίνα, δυνάμενο να δεχθεί συνολικά οκτώ φυσίγγια αντί του ανώτατου επιτρεπτού ορίου τριών φυσιγγίων, δύο άθικτα ασυμπλήρωτα ατομικά βιβλιάρια υγείας εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ένα βιβλιάριο καταθέσεων τραπεζικού καταστήματος".
Σε συνέντευξη Τύπου προχθές (Σάββατο) ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Χανίων Αρτέμης Κουτσαυτάκης επεσήμανε ότι η έρευνα των αστυνομικών έγινε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην Ασφάλεια ότι "Ελληνας κάτοικος επαρχίας Αποκορώνου κατείχε και διακινεί ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής Χανίων".

ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
Εξάλλου, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής στην επαρχιακή οδό Κολυμπαρίου - Σπηλιάς Χανίων, από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) συνελήφθησαν "δύο άτομα ημεδαποί, ενώ αναζητείται ένας τρίτος, διότι κατελήφθη ο ένας εξ αυτών να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης που το είχε παραχωρήσει το άτομο που αναζητείται και να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 0,3 γραμμαρίου περίπου ενώ ο δεύτερος συλληφθείς κατελήφθη να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,2 γραμμαρίου περίπου, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Από το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών ενεργείται προανάκριση".

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
58 παραβάσεις σε μια μέρα
Πενήντα οχτώ παραβάσεις βεβαιώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από ελέγχους των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και από αυτές, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η μία ήταν ασφαλείας και οι 57 τροχαίες.

Αυστραλία: Το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη αξίζει να το δείτε


Η Σαντορίνη περιλαμβάνεται στα μέρη με τα πιο φημισμένα ηλιοβασιλέματα σε δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας The Sun Herald.

"Αν αξίζει κάτι να δείτε στη ζωή σας αυτό είναι το ηλιοβασίλεμα στην Οία" αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύντομη αναφορά γίνεται στο γραφικό χωριό Οία της Σαντορίνης, στο εστιατόριο Κάστρο, στην υπέροχη θέα που προσφέρεται, στα λευκά σπίτια με τις μπλε πόρτες και το πλήθος των εκκλησιών.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από μεγάλου μεγέθους φωτογραφία της Σαντορίνης.

Αυστραλία: Μειώνεται ο αριθμός των νέων που καπνίζουν


Σε υποχώρηση βρίσκεται το κάπνισμα στην Αυστραλία ακόμα και μεταξύ των ατόμων κάτω από 24 χρονών, που κάποτε ήταν οι "πρωτοπόροι" στην αύξηση του αριθμού των καπνιστών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, ο αριθμός των νέων ανθρώπων που καπνίζουν μειώθηκε κατά το ήμισυ τα 20 τελευταία χρόνια.

Σήμερα, μόνο ένας σε κάθε πέντε κατοίκους της Αυστραλίας καπνίζει, ακόμα και μεταξύ των νέων από 18 έως 24 χρονών.

Από το σύνολο των νέων αυτής την ηλικίας καπνιστές είναι σήμερα ένα ποσοστό 19%, σε σχέση με 47% που ήταν το 1980. Παράλληλα μειώνονται και οι θάνατοι από τον καρκίνο των πνευμόνων.

Παρ' όλα αυτά, το ποσοστό των Αμπορίτζινις που καπνίζουν παραμένει ακόμα πολύ υψηλό. Το ίδιο και αρκετών μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους και οι Έλληνες

Η καφεϊνη προκαλεί ψευδαισθήσεις


Αν κάποια στιγμή αρχίσετε να βλέπετε και να ακούτε πράγματα που δεν βλέπουν και δεν ακούν οι γύρω σας, ίσως πρέπει να μειώσετε τον καφέ ή και τα άλλα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όπως το τσάι και τα "ενεργειακά" αναψυκτικά ή ακόμα και τη σοκολάτα. Μια νέα επιστημονική μελέτη συνδέει την αυξημένη ποσότητα καφεΐνης με την πιθανή δημιουργία ψευδαισθήσεων, ακόμα και με τη βίωση εξωσωματικών εμπειριών!

Τρεις καφέδες (ή το ισοδύναμό τους σε καφεΐνη) ημερησίως τριπλασιάζουν την πιθανότητα εμφάνισης ψευδαισθήσεων σε σχέση με όσους πίνουν ένα καφέ τη μέρα, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Live Science και ScienceNOW. Η σύνδεση της καφεΐνης με τις ψευδαισθήσεις εξηγείται, επειδή, όταν το σώμα στρεσάρεται, αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν και να ακούνε ανύπαρκτα πράγματα.

ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ


Το σήριαλ του Παναγόπουλου φαίνεται πως τελειώνει όπως μεταδόθηκε στον ALPHA, παραδόθηκαν τα χρήματα στην Θήβα. Άντε να τελειώσει το θρίλερ για την οικογένεια. Στο σημείο που θα παραδώσουν...

τον κ. Παναγόπουλο θα μεταβεί ένα ΙΧ και ένα ασθενοφόρο έτσι ώστε να μεταφέρουν τον κ. Παναγόπουλο αμέσως στο νοσοκομείο
Troktiko

Γενικό Κρατικό: διώξεις σε 30 γιατρούς για σκάνδαλο σε χειρουργεία


Χωρίς κρεβάτια έμεναν ασθενείς, ενώ κάποιοι από αυτούς έπαιρναν «υποχρεωτική» άδεια από γιατρούς συγκεκριμένων κλινικών του Νοσοκομείου Γενικό Κρατικό Αθηνών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα "δικοί τους" ασθενείς. Οι ίδιοι γιατροί πλαστογραφούσαν ονόματα, ασφαλιστικούς φορείς και αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.
απο νεα

Δηλωσεις


Ο Ανασχηματισμος που εγινε ειχε και εδωσε δυο μηνυματα.
Με το πρωτο προσθετουμε δυναμεις με νεα προσωπα
και απο την αλλη τη συνεχεια ενος εργου που
πρεπει να ολοκληρωθει.

Αυτα τα ειπε η κυρια Φανη Πετραλια.
Τα σχολια δικα σας.

ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ


Την πρόκριση στα προημιτελικά μπορούν να πάρουν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναικός στο μπάσκετ.Στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα «έπεσε» ο Ολυμπιακός στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη. Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν μαζί με τις Ταού (Ισπανία, επικεφαλής ομίλου), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) και Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία). Οι αγώνες της φάσης των «16» θα διεξαχθούν το διάστημα 28 Ιανουαρίου-12 Μαρτίου. Την πρόκριση στα προημιτελικά εξασφαλίζουν οι...πρώτοι δύο κάθε ομίλου.Τις Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία, επικεφαλής ομίλου), Ρόμα (Ιταλία) και Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) θα βρει στο δρόμο του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός. Στη σημερινή κλήρωση στη Βαρκελώνη οι «πράσινοι» τοποθετήθηκαν στον τέταρτο όμιλο και από τις 28 Ιανουαρίου έως και τις 12 Μαρτίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η φάση των «16», θα προσπαθήσουν να καταλάβουν μια από τις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στα προημιτελικά

ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Τελικα δικαιο ειναι το δικαιο του Σωκρατη,δεν γινεται το γηπεδο του παναθηναικου συμφωνα με την αποφαση 2-1 του Συμβουλιου επικρατειας.

ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

"Τούρκικα πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν Ελληνικό πολιτικό αεροπλάνο. Συγκεκριμένα γύρω στις 11 το πρωί ελληνικό πολιτικόι αεροπλάνο της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνας Αλεξανδρούπολη και ενώ βρισκόταν πάνω από την Λήμνο σε διαδικασία καθόδου, παρενοχλήθηκε απο περισσότερα από δύο Τουρκικά πολεμκά αεροπλάνα τα οποία σηκώθηκαν από την Τουρκία. Οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει στο Αιγαίο
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_6211.html

ΓΙΑΦΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κινητή γιάφκα βρέθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη! Όπλα και χιλιάδες φυσίγγια εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, μέσα σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στην περιοχή της Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη.Στο αυτοκίνητο που ήταν σαν ...μπαρουταποθήκη βρέθηκαν δύο... καλάσνικοφ, ένα επαναληπτικό τουφέκι κινεζικής κατασκευής και 34.180 φυσίγγια.Όπως έγινε γνωστό το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τον Ιούνιο του 2008 ενώ οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Παιδιά στην επαρχία αυτό εδώ το φυτοφάρμακο κυκλοφορεί σε κάποια μαγαζιά επειδή έχει μείνει στοκ. Δημιουργεί ΚΑΡΚΙΝΟ και είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία. Όσοι το έχετε πετάξτε το και όσοι...δείτε ότι το πουλάνε κάποιοι αγύρτες απλά ειδοποιήστε τις αρχές. Προκαλεί καρκίνο και μεταλλάξεις. Απαγορεύθηκε πριν λίγους μήνες αλλά νωρίτερα κυκλοφορούσε. Λες και παλαιότερα δεν δημιουργούσε καρκίνο!

ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΟΜΠΑΜΑ

Σιγά μην απουσίαζε και δεν είχε εκπροσώπηση η οικογένεια Μητσοτάκη στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Πλανητάρχη. Μόνο που την πρόσκληση την εξασφάλισε από την οικογένεια Μπους και όχι από το επιτελείο του Ομπάμα. Εκτός και αν την εξασφάλισε με αντίτιμο, το οποίο σημειωτέων είναι πανάκριβο. Ποιος όμως σε αυτήν την περίπτωση να πλήρωσε τον λογαριασμό; http://politikosafari.blogspot.com/
Ποιος να το πληρώσει? Όπως πάντα το κοροΐδο ο λαός. Σιγά μην και δεν έχει χρήμα το μητσοτακέικο. Τόσα χρόνια στην εξουσία τι έκανε .Άρμεγε πρόβατα; Ας είναι καλά το «μοναστήρι».

Ένας θάνατος από την γρίπη των πτηνών στην Κίνα


Μία γυναίκα 27 ετών πέθανε από τη γρίπη των πτηνών ανακοίνωσαν οι Αρχες στη Κίνα ενώ ένα κοριτσάκι δυο ετών έχει προσβληθεί από την ασθένεια στην επαρχία Σανχί. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο της τοπικής κυβέρνησης το κοριτσάκι «ήταν σε κρίσιμη κατάσταση». Και τα δύο κρούσματα αφορούν τον ιό H5N1 επιβεβαιώνουν οι Αρχές. Απο in.gr

ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ!!