Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

SHAQ VS BYNUM ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ

Sandra Bullock -Phenomenon

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΄΄ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΧΤΙΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ΄΄.....


...Τώρα που θα παραλάβει καμένη γη..να δούμε!!

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ-ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΤΑΙΝΙΕΣ ΡΑΜΠΟ

ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟ ΕΝΩ ΣΤΟ ΡΑΜΠΟ4 ΤΟ 2008,ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 236!!ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΕΞ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΡΑΜΠΟ.

Ο Ντέμης κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ..

Ο Ντέμης Νικολαίδης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια απο τις νέες γκλαμουράτες υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ

Το τυρί το είδαν όχι όμως το φάκα...


του J.R

Οι αγαπητοί μου φίλοι στο ΠΑΣΟΚ το τυρί το είδαν οχι όμως τη φάκα.

Πως τους παγίδευσε η παμπόνηρη αλεπού Καραμανλής;

Εξαγγέλλει εκλογές τρώει τα μπινελίκια από την βάση ,τι κάνει είναι τρελός,αυτοκτονεί,δεν έπρεπε να κάνει εκλογές είναι ορισμένες από τις εκφράσεις που ακούμε τα τελευταία 24ωρα.

Τι πέτυχε ; είναι απλό συσπείρωσε την κοιμωμένη βάση πρώτον. Δεύτερον με την απειλεί για την απώλεια της εξουσίας έσφιξαν τα κωλαράκια των εσωκομματικών αντιπάλων.

Το μόνο σίγουρο από την εξαγγελία των εκλογών και μετά είναι ότι η χώρα μπαίνει σε μια διαρκή εκλογική περιπέτεια, και εξηγούμε το Μάρτη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τι θα γίνει; δεν θα συμφωνήσουν άρα ξανά εκλογές.

Μήπως βιάστηκαν ορισμένοι να προεξοφλήσουν το πολιτικό τέλος Καραμανλή και έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να δούμε τελικά ποιος θα κυβερνήσει την χώρα.



http://citypress-gr.blogspot.com/

Οι ΗΠΑ θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα


Αναμνήσεις από το πρόσφατο παρελθόν...

15 Δεκεμβρίου 2008...Η έκταση των επεισοδίων και το μίσος που έβγαινε από μία μερίδα των διαδηλωτών, υποψίασε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα αυτούς που πιστεύουν πως οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι έχουν σχέδια για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε φτωχό συγγενή της Ευρώπης, ο οποίος κυριαρχείται από τα ίδια προβλήματα, τα οποία ταλαιπώρησαν τους Βαλκάνιους γείτονές της. Είναι αλήθεια πως τα γεγονότα που πυροδότησε η άνευ λόγου και αιτίας αδίστακτη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, γονάτισε την Ελλάδα και απαξίωσε την κυβέρνησή της, σε σημείο που ο πρωθυπουργός να έχει απολέσει την εκτίμηση και τον σεβασμό που του έδειχναν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του και άλλοι ξένοι ηγέτες.Και αυτό, δυσκολεύει το έργο του, και τον καθιστά όχι αξιόπιστο συνομιλητή.Ένας διπλωμάτης στην Ουάσιγκτον, που ασχολείται με τα ελληνικά θέματα, έλεγε σε Έλληνα ομόλογό του, ότι καμία σοβαρή κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί με τον κ. Καραμανλή, είτε το θέμα είναι οικονομικό, είτε ανήκει στη σφαίρα της πολιτικής.«Άλλωστε», τόνισε, «σύντομα θα γίνουν εκλογές». Ποιος ξεχνά ότι το 1993, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ πρόβλεψε την εκλογική αναμέτρηση έξι μήνες πριν συμβεί, «εκτελώντας» τον πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη.
Τώρα ένας χαμηλόβαθμος αξιωματούχος, με ύφος χιλίων καρδιναλίων προφανώς επειδή υπηρετεί την υπερδύναμη, αποφασίζει και διαγράφει με μία μονοκοντυλιά τους δημοκρατικούς θεσμούς. Αλλά, την ευκαιρία για να μας χλευάζουν, τη δίνουμε εμείς οι ίδιοι, που ασυγκράτητοι και μόνιμα θυμωμένοι, καταστρέφουμε περιουσίες, τραυματίζουμε συνανθρώπους μας, προσβάλλουμε τη Δημοκρατία. Εάν δεν είχε προηγηθεί η δολοφονία του ανυπεράσπιστου παιδιού, που οπωσδήποτε δικαιολογούσε την αρχική έκρηξη αγανάκτησης, θα έλεγα πως η εικόνα της ανυπεράσπιστης καμένης Αθήνας θύμιζε τις «επαναστάσεις» στη Γεωργία, την Ουκρανία και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες.Εκεί, χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες, πίστεψαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αμερικανόδουλων πολιτικών και ανέτρεψαν τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.
Βέβαια, είναι αδιανόητο να συνδέσει κανείς τις ανεξέλεγκτες διαδηλώσεις της Αθήνας με τις καθοδηγημένες ανατροπές των κυβερνήσεων στη Γεωργία και την Ουκρανία.Όμως -την ίδια στιγμή- δεν μπορεί να μη σκεφθεί ο ανεξάρτητος παρατηρητής πως για τους Αμερικανούς στρατοκράτες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι το «μαύρο πρόβατο» του ΝΑΤΟ, ένας ηγέτης που δήθεν δημιουργεί προβλήματα στους συμμάχους, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.Είτε είχαν ανάμειξη οι Αμερικανοί -που δεν επιβεβαιώνεται με στοιχεία- είτε όχι, ο καταποντισμός του κ. Καραμανλή και η πιθανή έξοδός του από την πολιτική, δεν στεναχώρησε τους αρμόδιους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου, οι οποίοι πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων διπλωματών, χλευάζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και αγάλλονται με την αδυναμία του να ελέγξει τα πράγματα.Ένας εξ αυτών, διασκέδασε για αρκετή ώρα, όταν πληροφορήθηκε για την απέραντη μοναξιά του κ. Καραμανλή, λόγω της εγκατάλειψής του ακόμα και από τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και για το αίτημά του να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον.«Δεν πρόκειται να συμβεί», είπε έντονα ανακουφισμένος. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα λίγα πράγματα μπορούν να συμβούν. Πάντως, οι παροικούντες στην Ουάσιγκτον, που συνήθως αποφασίζουν για (και πριν) τους λαούς, άρχισαν να ομιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας!...Χωρίς σχόλια, για όσους ακόμη πιστεύουν στην "εξέγερση" των "παιδιών".. ΠΗΓΗ

N.Δ SOS ..ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ...BOYΛIAZOYME..SOS




Ποιό εύκολο ήταν να σωθεί ο τιτανικός,παρά να σωθεί αυτό το πράμα,που ονομάζουμε κυβέρνηση της Νεάς Δημοκρατίας..
Τώρα το θέμα είναι ποιός θα είναι ο επόμενος αρχηγός..Θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη?
Η΄θα είναι η Ντόρα Μητσοτάκη??
Θα με φάει η αγωνία,μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στις 11:59 το βράδυ...
Είδομεν....

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ!!!




ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ CRISS ANGEL

"..κάτω από τον νιπτήρα..."



Στην Πλατεία στο Μοναστηράκι μια εικόνα που την έχω ξαναδεί.
Δύο χρήστες κάθονται στο μαντράκι της εκκλησίας.
Ο ένας φαίνεται ήρεμος και ο άλλος ανήσυχος.
Συζητούν σαν να είναι μόνοι τους...
"Είσαι σίγουρος ρε ότι δεν μας γέλασε...."
"Όχι....είναι εντάξει...πήγαινε κάτω από τον νιπτήρα
με ταινία είναι κολλημένο..."
"Πάω ...πρόσεχε μήπως μας γέλασε..."
"Μη ξεχάσεις να πάρεις καφέ...δεν θα σε αφήσει να μπείς..."
Απέναντι από την εκκλησία είναι γνωστό ταχυφαγείο που σερβίρει
και καφέ.
Στις τουαλέτες οι πρεζέμποροι αφήνουν τα φιξάκια ή άλλη παραγγελία
με τα βαποράκια τους (Έλληνες)
για να μη καρφώνονται οι ίδιοι (αλλοδαποί).
Στην τουαλέτα πηγαίνεις μόνο αν έχεις αγοράσει κάτι.....
το τσέκαρα.
Μετά από λίγο ήρθε χαρούμενος ο χρήστης και έκανε νόημα από
μακριά στον φίλο του.
Προχώρησαν πρός τα κάτω την Ερμού και σε ένα από τα στενά
έστριψαν δεξιά και δεν άργησαν να καθήσουν στα σκαλάκια ενός
παλιού κτιρίου.
Τα σύνεργα βγήκαν.....αλλά δεν είχα άλλο λόγο να μείνω.
Και να έμενα ούτε που θα τους ένοιαζε!

Αθηναίος

Σαν Σήμερα: 03/09/2009

1596: Γεννιέται ο διάσημος κατασκευαστής εγχόρδων οργάνων, Νικολό Αμάτι.

1843: Στην Ελλάδα, ξεσπά η επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου, που ανάγκασε το βασιλιά Όθωνα να παραχωρήσει Σύνταγμα.

1875: Γεννιέται ο Φέρντιναντ Πόρσε, ο κατασκευαστής του ομώνυμου αυτοκινήτου, αλλά και του θρυλικού σκαθαριού της Volkswagen.

1922: Τα εναπομείναντα ελληνικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τη Μικρά Ασία.

1926: Γεννιέται η ηθοποιός Ειρήνη Παπά.

1954: Πεθαίνει η ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη.

1958: Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

1971: Ο Τζον Λένον αφήνει το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη και δεν θα επιστρέψει ποτέ.

1974: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).

Στις 16 Απριλίου 1178 π.Χ. ο Οδυσσέας εξόντωσε τους μνηστήρες


Image Hosted by ImageShack.us
By giannisver
(Μαρμάρινη προτομή του Ομήρου σε έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βασιλείας τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, όσα αστρονομικά φαινόμενα αναφέρονται στην Οδύσσεια αποδεικνύονται αληθή και προσδιόρισαν τη σφαγή των μνηστήρων από τον Οδυσσέα (στην ένθετη φωτογραφία, σε γκραβούρα εποχής ενώ εξοντώνει τον Αντίνοο)

Έλληνας επιστήμονας προσδιόρισε την ημερομηνία με αναφορές από τον Όμηρο για τη θέση των άστρων

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες σχετικά με τη θέση των άστρων και του Ηλίου τις οποίες αναφέρει ο Ομηρος στην Οδύσσεια, επιστήμονες αναφέρουν ότι προσδιόρισαν την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη από τον Τρωικό Πόλεμο και «εξαφάνισε» τους μνηστήρες που πολιορκούσαν την Πηνελόπη.

Σύμφωνα με έναν Ελληνα, τον Κ. Μπαϊκούζη από το Αστρονομικό Παρατηρητήριο στη Λα Πλάτα της Αργεντινής, και τον Μαρτσέλο Μαγκνάσκο από το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ στη Νέα Υόρκη, ο πολυμήχανος Οδυσσέας έφθασε στην Ιθάκη στις 16 Απριλίου 1178 π.Χ. οπλισμένος με τόξα, σπαθιά και ακόντια προκειμένου να εξοντώσει εκείνους που προσπαθούσαν να πάρουν τη θέση του. Οι ειδικοί διαφωνούσαν εδώ και χρόνια σχετικά με το αν τα έργα του Ομήρου αντικατοπτρίζουν την πραγματική ιστορία του Τρωικού Πολέμου και όσων τον ακολούθησαν. Τώρα οι δύο επιστήμονες αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences» ότι αν και χρειάστηκε να κάνουν μερικές υποθέσεις ώστε να καταλήξουν στην ακριβή ημερομηνία της επιστροφής στην Ιθάκη, τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Ομηρος μαρτυρούν ότι διέθετε σημαντικές αστρονομικές γνώσεις για την εποχή του, καθώς και ότι τα όσα παρουσιάζει στην Οδύσσεια έχουν πραγματική βάση. Οπως ανέφερε στο «Βήμα» ο κ. Μπαϊκούζης, «στηριχτήκαμε σε έναν στίχο στην Οδύσσεια που κάνει αναφορά σε ένα φαινόμενο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έλαβε χώρα ολική έκλειψη Ηλίου κατά την επιστροφή του Οδυσσέα. Αυτό το κομμάτι συσχετίστηκε με άλλες αναφορές αρχαίων εκλείψεων και όπως φάνηκε φέρει πολλά παρόμοια στοιχεία. Παράλληλα στο κείμενο του Ομήρου υπάρχουν άλλες δύο αστρονομικές αναφορές για τον γυρισμό του Οδυσσέα στην Ιθάκη:η πρώτη αφορά την Αφροδίτη,η οποία έξι ημέρες πριν από τη σφαγή των μνηστήρων βρισκόταν ψηλά στον ουρανό, και η δεύτερη αφορά τα άστρα που έβλεπε ο Οδυσσέας όταν έφυγε από την Καλυψώ.Αναζητήσαμε το αν έγινε έκλειψη ηλίου εκείνη την εποχή: Εγινε το 1178 π.Χ. και ήταν ορατή από την Ιθάκη.Με ειδικά προγράμματα και πολύπλοκους υπολογισμούς προσδιορίσαμε και την ημερομηνία».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαϊκούζη, ο Ομηρος φαίνεται να έχει γνώση αστρονομικών φαινομένων. «Στο κείμενο του Ομήρου λαμβάνουμε και τις πρώτες γνώσεις σχετικά με την αστρονομική ναυσιπλοΐα.Η Καλυψώ αναφέρει στον Οδυσσέα όταν φεύγει για την Ιθάκη να έχει την Αρκτο στο αριστερό χέρι του- να πηγαίνει δηλαδή προς Ανατολάς. Δεν ξέρουμε αν είναι όλα αυτά συμπτώσεις καθώς απαιτούνται ενδελεχείς μελέτες τώρα επάνω σε αυτά τα στοιχεία».

«Αυτό που επιθυμούμε να επιτύχουμε είναι να κάνουμε τους αναγνώστες να ξαναπάρουν στα χέρια τους την Οδύσσεια, να την ξαναδιαβάσουν και να τη μελετήσουν με προσοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκνάσκο μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Αssociated Ρress και προσέθεσε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο βαθμός κατανόησης των κειμένων που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι τέλειος και ακόμη και αν έχουμε στα χέρια μας ολόκληρες βιβλιοθήκες με κείμενα ανάλυσης των ομηρικών επών, υπάρχει πολύς χώρος για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση».

Η νέα μελέτη ενισχύει την άποψη που θέλει όσα γράφει ο Ομηρος να είναι ακριβή. « Αν υποθέσουμε ότι η μελέτη μας αποδειχθεί ότι είναι σωστή,τότε έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία που αναφέρουν ότι ο Ομηρος ήξερε για τι μιλούσε» σημείωσε ο κ. Μαγκνάσκο. Συμπλήρωσε ότι η καινούργια μελέτη « δεν αποδεικνύει την ιστορικότητα της επιστροφής του Οδυσσέα αλλά αποδεικνύει ότι ο Ομηρος γνώριζε ορισμένα αστρονομικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα πολύ πριν από την εποχή του».

Συγκεκριμένα, ο Ομηρος αναφέρει ότι την ημέρα της σφαγής των μνηστήρων ο Ηλιος «χανόταν» από τον ουρανό, κάτι που μαρτυρεί πιθανώς ότι αναφερόταν σε έκλειψη Ηλίου. Επιπροσθέτως σημειώνει περισσότερες από μία φορές ότι ήταν η ώρα του νέου φεγγαριού, κάτι που είναι απαραίτητο για ολική έκλειψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

ΒΗΜΑ

απο http://36dimotiko.blogspot.com/

Νεκρός ελληνοαμερικάνος πεζοναύτης στο Αφγανιστάν



Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για τον 21χρονο Νικόλαο Ξιάρχο, από την πόλη Γιάρμουθ , ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 23 Ιουλίου στην προσπάθειά του να βοηθήσει άλλο ομογενή πεζοναύτη. Ο πατέρας τουπεζοναύτη, Ευστράτιος Ξιάρχος, ο οποίος είναι αξιωματικός της Αστυνομίας, μιλώντας για το θάνατο του παιδιού του στην ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» ανέφερε...



...«Ήταν κι άλλος ένας Έλληνας στο τμήμα του Νίκου, ο οποίος κόλλησε στην άμμο μέσα στη μέση της ερήμου στο Αφγανιστάν και καλούσε σε βοήθεια. Ο Νίκος προθυμοποιήθηκε να πάει να τον βοηθήσει. Πήρε μερικές σιδερένιες αλυσίδες, τέσσερα φορτηγά γεμάτα με πεζοναύτες και ξεκίνησε να σώσει τον φίλο του, αλλά δυστυχώς καθ' οδόν πάτησε πάνω σε μία νάρκη και σκοτώθηκε».

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ



Πρίν μερικούς μήνες, ο μηχανικός Stefan Nystrom, είχε ανακαλύψει μια μέθοδο για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια απο τα κύματα της θάλασσας. Μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί δεκάδες τέτοιες πατέντες σε όλη την ανθρωπότητα. Οι περισσότερες απο αυτές τις εφευρέσεις έχουν πολύ υψηλό κόστος κατασκευής και μικρή ενεργειακή απόδοση. Οπότε η τιμή ανα κιλοβατώρα, υπερέβαινε τη τιμή της κιλοβατώρας της ΔΕΗ. Η εφεύρεση όμως του Stefan Nystrom, άλλαξε τα δεδομένα. Κατάφερε να φτιάξει μια συσκευή τόσο απλή που μπορεί ο καθένας απο εμας να την κατασκευάσει με υλικά που βρίσκει σπίτι του. Το κόστος ανα κιλοβατώρα είναι μόνο το 5% του κόστους της ΔΕΗ. Πάμφθηνη και άφθονη ηλεκτρική ενέργεια.
Έκανε ένα λάθος όμως. Αγνόησε τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα. Πήγε λοιπόν σε μια πάμφτωχη Αφρικανική χώρα τη Γκάνα. Προσπάθησε εκεί να στήσει μια τέτοια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτεί ένα χωριό. Ξαφνικά οι χρηματοδότες του άρχισαν να φεύγουν.
Μισθοφόροι πρώην στρατιωτικοί του επιτίθονταν και προκαλούσαν ζημιές στη συσκευή του, δεχόταν απειλές συστηματικά. Κάποια στιγμή αποφάσισε οτι πρέπει να φύγει απο την Γκάνα γιατί κινδύνευε η ζωή του. Την ώρα που τηλεφωνούσε (2-9-2008) απο ένα θάλαμο σε έναν δημοσιογράφο για να τον ενημερώσει οτι μέχρι εκείνη την ώρα είχε δεχθεί 3 δολοφονικές απόπειρες, το τηλεφώνημα κόπηκε και απο τότε αγνοείται.
Πρόλαβε μόνο να πεί στον δημοσιογράφο να δημοσιοποιήσει ελεύθερα την πατέντα του στο διαδίκτυο. Όσοι γνωρίζουν απο τεχνολογία έμειναν έκθαμβοι απο την απλότητα της συσκευής και την απόδοσή της. Δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν με απλά μέσα να την κατασκευάσουν.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα

http://www.loveforlife.com.au/node/5431

ΠΗΓΗ

Ξανά για τα ελικόπτερα της ... Κόνιτσας.


Μετά από πολλά άρθρα τοπικών εφημερίδων (αλλά και δικά μας) για τα ελικόπτερα στη Κόνιτσα, επανερχόμαστε στο θέμα.

Εδώ είναι Ελλάδα! Τα πιό προφανή μπορεί να γίνουν αντικείμενα συζητήσεων και συζητήσεων.
Είμαστε τώρα σε ένα "πόλεμο" δηλώσεων μεταξύ Οικολόγων-Πράσινων και Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών.
Το θέμα όμως είναι ότι αυτά γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και σίγουρα πολιτικούς.

Τι πιό απλό από το να γνωμοδοτήσει ο υπεύθυνος φορέας και όποιος άλλος εμπλέκεται τέλος πάντων. Αν τώρα ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών έπρεπε να έχει επέμβει, ή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας... ε ποτέ δεν είναι αργά.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι ανακοινώνουν πως οι υπεύθυνοι του Φορέα πρέπει να παραιτηθούν και να αναλάβουν οι Μ.Κ.Ο.

Μάλλον εδώ είναι για...γέλια...
Χαρακτηρίζουν τραγελαφική την απάντηση του Φορέα, ότι περιμένει τις περιβαντολογικές οργανώσεις για να ενημερωθεί, και κατηγορούν τον Πρόεδρο του Φορέα ότι στερείται της εμπειρίας σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και λένε ότι με τον νόμο 2742/1999 ο πρόεδρος του Δ.Σ. ορίζεται από τον...


Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και πρέπει να είναι πρόσωπο με επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος», ενώ σε κάθε φορέα μπορεί να υπάρχει και «Επιστημονική Επιτροπή από μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ερευνητές όλων των βαθμίδων των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων της χώρας, και ειδικούς επιστήμονες, με σκοπό την παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένων εισηγήσεων. (Αλήθεια κύριοι Πράσινοι, εσείς έχετε τέτοια Επιτροπή; Γιατί δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση...)

Επίσης αναρωτιούνται πως η εν λόγω εταιρία των ελικοπτέρων ανακοίνωνε, πρίν πάρει οποιαδήποτε άδεια, τις πτήσεις.

Από την άλλη μεριά εμείς υποθέτουμε πως τις ανακοινώσεις τις έκανε γιατί νόμιζε πως εδώ είναι... Γερμανία και οι απόφάσεις βγαίνουν μέσα σε δυό-τρείς μέρες.
Επίσης θεωρούμε πως αν μια εταιρία ή μια επιχείρηση ανακοινώνει κάποιες υπηρεσίες παροχής και έπειτα δεν μπορεί να τις διαθέσει, τότε κάνει κακό στον εαυτό της και στην τσέπη της...

Ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Αθανάσιος Μίσσιος είναι Κονιτσιώτης στην καταγωγή και πιστεύουμε πως ότι έκανε το έκανε από τον πόθο που κατέχει τον κάθε ξενιτεμένο, να γυρίσει στόν τόπο του, και να τον δεί να ακμάζει, παρά για οικονομικούς λόγους.

Τώρα για τον Εθνικό Δρυμό... Αυτός, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Δρυμοί, είναι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ. Ούτε του Φορέα Διαχείρισης είναι, ούτε των Οικολόγων, ούτε της εκάστοτε Κυβέρνησης. Είναι κληρονομιά μας και είναι του Ελληνικού Λαού.
Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι αρμόδιοι. Σίγουρα ότι και να γίνεται, πρέπει να γίνεται μα σεβασμό στο περιβάλλον. Αλλά οι ομορφιές του τόπου μας είναι για τις βλεπουμε και να τις θαυμάζουμε. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να...σκαρφαλώνει στην Γκαμήλα και στις χαράδρες του Αώου.
Ούτε και γίνεται να έρθουμε σε "άλλες εποχές", που η Βασίλισσα είχε απαγορεύσει το ψάρεμα στον Βοϊδομάτη, για να ψαρεύει μόνη της...
Αλίμονό μας. Να απαγορεύσουμε τα παρά-πέντε, το rafting, τα καγιάκ, τον περίπατο, την αναρίχηση και να επιτρέψουμε μόνο τον καναπέ και την τηλεόραση!

Λέμε λοιπόν πως δεν είδαμε καμιά επιστημονική μελέτη από τους Οικολόγους-Πράσινους που να λέει πως αυτό που γίνεται ταράζει την πανίδα.
~~~~Παρεπιπτόντως.... να σας στείλουμε άλλη μια φορά τα κείμενα μας για τον Βοϊδομάτη κύριοι Οικολόγοι;
Συντελείται καταστροφή!!! Αλλά εσείς κύριοι δεν κάνατε τον κόπο να απαντήσετε ούτε με email ... όχι με ανακοινώσεις...
Όχι μόνο εσείς, αλλά και όλες οι Υπηρεσίες που τους στείλαμε τις καταγγελίες.Δείτε: Τα χάλια του Βοϊδομάτη.

Γι'αυτό και τώρα σας "βγάζουμε μπροστά".

Και ότι αφορά τις Μη Κυβερνητικές Περιβαντολλογικές οργανώσεις, ας βγεί επιτέλους κάποιος να μας πεί, με διαφάνεια, που τα βρίσκουν τα λεφτά...
Είμαστε σίγουροι...ότι θα έχει μεγάλον ενδιαφέρον.

Ας πάμε τώρα λίγο στην Κοινότητα του Παπίγκου.
Γιατί τόση αντίδραση βρε παιδιά; Έχετε και εσείς...οικολογικές ανησυχίες ή είπατε μήπως χάσετε τουρισμό από την περιοχή σας, την ομολογουμένως πανέμορφη που την αγαπάμε όσο και οποιαδήποτε άλλη, με τα ελικόπτερα και τον κόσμο να "τρέχει" στην Κόνιτσα.
Ο Λαός μας, παιδιά, λέει πως " Ο ήλιος βγαίνει για όλο τον κόσμο".
Να μας συμπαθάτε, δεν μιλάμε με κακία, αλλά αυτή την εντύπωση έχουμε.

Τέλος (πρός το παρόν)ξαναλέμε πως η καλύτερη λύση είναι να αποφανθούν οι αρμόδιοι επί του θέματος, για τους όρους και τις προϋποθέσεις των πτήσεων.
Όσο το αργούν, τόσο "βρωμάει".
Αλλά και πάλι ξαναλέμε πως τελικά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ...

Ο Διαχειριστής του epirus-ellas.

Ο ασκός του Αιόλου στην Τουρκία έτοιμος να ανοίξει και να φέρει το χάος...


Μέχρι και απόσχιση "βλέπουν" οι Κούρδοι

«Ακόμη και θέμα απόσχισης μπορεί να συζητηθεί αν τελματώσει η διαδικασία» δήλωσε χθες η βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Τουρκίας Αϊσέλ Τουγλούκ αναφερόμενη στην υπό συζήτηση δέσμη μέτρων που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η τουρκική κυβέρνηση.
Πρόκειται για ένα μόνο από τα σημάδια του κακού που ενδεχομένως εμφανιστούν τους επόμενους μήνες στην Τουρκία, με αφορμή τη φιλολογία της κυβέρνησης Ερντογάν για λήψη μέτρων.
Κι αυτό επειδή είναι τελείως διαφορετικά τα κριτήρια που έχουν υπόψη τους το τουρκικό κράτος, οι Κούρδοι, οι ακροδεξιοί, οι κεμαλιστές και οι όποιοι φιλελεύθεροι, όταν αναφέρονται στους όρους «κουρδικό ζήτημα» και «επίλυση». Η Τουγλούκ αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε προχθές ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι σχετικά με την προετοιμασία των μέτρων. Ο Αταλάι είχε πει ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν στην εθνοσυνέλευση. «Οι δηλώσεις του Αταλάι δεν περιλαμβάνουν μέτρα που θα λύσουν το κουρδικό πρόβλημα» είπε η βουλευτής και τόνισε ότι «το ΡΚΚ και ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν θα πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης. Το Κόμμα Δημοκρατικής Τουρκίας μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας, αλλά ώς ένα σημείο. Το ΡΚΚ δεν πρέπει να θεωρείται μόνον ένοπλη δύναμη. Είναι επίσης και μαζική δύναμη».
Η Τουγλούκ είπε ότι το κόμμα της δεν έχει πρόβλημα με το ενιαίο του κράτους, τη σημαία ή τη γλώσσα, αλλά επισήμανε ότι «ζητούμε σεβασμό στο δικαίωμα του λαού αυτού -κουρδικού- να είναι λαός. Θέλουμε να εξασφαλιστούν τα δικαιώματά τους, στο πλαίσιο των οικουμενικών αρχών».
Τέλος, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ, το ΡΚΚ ανακοίνωσε ότι παρατείνει μέχρι το τέλος του ραμαζανιού, δηλαδή τις 22 Σεπτεμβρίου, τη μονομερή εκεχειρία που είχε κηρύξει και κατά την οποία οι διεργασίες των συζητήσεων για τις πιθανές εξελίξεις δεν σταματούν ούτε στιγμή.
Πόσο αλήθεια εξυπηρετεί την Ελλάδα μία "αναστάτωση" στο εσωτερικό της Τουρκίας; Η αλήθεια είναι πως οι απόψεις σε αυτό το σημείο δυίστανται. Έτσι υπάρχει η άποψη εκείνη που λέει πως μία "τεταμένη κατάσταση" στο εσωτερικό της γείτονος Τουρκίας θα "εκτονωθεί" αργά ή γρήγορα προς την Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει εκείνος ο φόβος που θα συσπειρώσει ουσιαστικά τους Τούρκους πολίτες για να αντιμετωπίσουν την έξωθεν απειλή. Η δεύτερη άποψη, ισχυρίζεται πως εάν οι Κούρδοι καταφέρουν να θέσουν στην παγκόσμια κοινότητα (και φυσικά με την υποστήριξη των κατάλληλων "δυνάμεων") θέμα ανεξαρτησίας τους, τότε η Τουρκία κινδυνεύει με άμεση σχεδόν διάλυση, αφού περισσότερα από τα 60 εκατομμύρια από τους υπάρχοντες κατοίκους της αποτελούν εθνικές μειονότητες οι οποίες καταπιέζονται από την Άγκυρα και το εκάστοτε (πολιτικό ή στρατιωτικό) καθεστώς και ζητούν διακαώς επί δεκαετίες τα δικαιώματά τους, αλλά και την ανεξαρτησία τους.
Τι μέλλει γενέσθαι με ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν το οποίο θα στηρίζει την μεγαλύτερη δύναμή του και την ύπαρξή του σε πρώην εδάφη αλλά και πολίτες της Τουρκίας; Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, οι στρατηγοί (οι οποίοι έχουν πρόσφατα δηλώσει ξεκάθαρα τις θέσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα) θα αναλάβουν τα ηνία στην χώρα. Η Τουρκία θα χάσει κάθε πιθανότητα να μπει στην Ευρώπη και τελικά θα χάσει αυτό το οποίο και έχει προγραμματισθεί (από τους μεγάλους "φίλους" της) να χάσει. Εάν μάλιστα η συμπεριφορά της Τουρκίας αποδειχθεί και αλλαζονική, τότε είναι πολύ πιθανό να χάσει πολλά περισσότερα από εκείνα που έχουν προγραμματισθεί (το "διαίρει και βασίλευε" αποτελεί την καλύτερη μέθοδο προκειμένου να κλέψεις τον πλούτο - στην περίπτωση αυτή τα πετρέλαια- ενός κράτους) και θα τεθούν αυτόματα και με ισχυρούς υποστηρικτές τα ζητήματα και τα δικαιώματα όλων των υπόλοιπων εθνοτήτων που αυτή τη στιγμή συνυπάρχουν μέσα στην τουρκική επικράτεια.
Είναι γεγονός πως η "αλλαγή" στην Τουρκία θα συντελεστεί. Και από αυτή την αλλαγή η Τουρκία καλείται να βγει περισσότερο δυτική ή μικρότερη κυριαρχικά... Πάντως, υπερδύναμη δεν πρόκειται να είναι, όσο και αν ο Νταβούτογλου και ο Ερντογάν προσπαθούν με πολύ γοργούς ρυθμούς να δώσουν την εντύπωση της μεγάλης ανερχόμενης παγκόσμιας υπερδύναμης για να φοβίσουν τους γείτονές τους αλλά πολύ περισσότερο τις μειονότητες που ζουν αυτή τη στιγμή μέσα στην Τουρκία (εξάλλου, ποιός θα ήθελε ποτέ να τα βάλει με μία "υπερδύναμη" και να μην αποτελεί μέρος της;)
Κωνσταντίνος ΠΗΓΗ

ΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ..ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ

funny animated gif

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ-ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΦΥΣΙΚΑ

Aπό το70% στο 30% η δημοτικότητα του Ομπάμα
12% το τέλος στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας από 15 Σεπτέβρη
funny animated gif
Μια γυναίκα σκότωσε περαστικό αυτοκτονώντας με πτώση από τον 8ο όροφο
91 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο!
Σε χρόνο - ρεκόρ οι αστυνομικές αρχές των Χανίων εξιχνίασαν υπόθεση βιασμού 20χρονης Γερμανίδας και συνέλαβαν έναν 27χρονο Αλβανό.
Στην αγκαλιά του ΛΑ.Ο.Σ. οδηγείται ο πρώην βουλευτής, δημοσιογράφος και "πανελίστας" πλέον στο πλευρό της Βάσιας Λόη, Δημήτρης Κωνσταντάρας.
Μόσχα - Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος, εξέφρασε την συμπαράσταση του, για τις προσπάθειες της Σερβικής Κυβέρνησης να αμφισβητήσει
την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου.
Κλείνει Φερναντίνιο για τον Γενάρη ο Ολυμπιακός
funny animated gif

Κύκλωμα μαστροπείας, που δρούσε στα Τρικάλων αλλά και στην περιοχή της Φαρκαδόνας, εξάρθρωσε το τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.
Από 1,5 έως τρία εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ασθενήσουν στην Ιταλία από τον ιό της νέας γρίπης
42 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την Ιάβα της Ινδονησίας.