Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΕΛΕΙΣ-ΔΕΙΤΕΤΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ!!!

Τεργέστη: Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο

Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Eκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Γκάτσο οργανώνει Η Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Τεργέστη σε συνεργασία με την έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και την Ελληνική Κοινότητα Τεργέστης.
Η εκδήλωση παρουσιάζει μελοποιημένα ποιήματα από τον Μ. Χατζηδάκι, Μ. Θεοδωράκη και Σ. Ξαρχάκο και θα γίνει την Παρασκευή 23 Απριλίου, στις17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Giubileo- Filoxenia της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης.
Με αφορμή την εκδήλωση, η Εστία Ιταλίας του ΕΙΠ προχώρησε στη οργάνωση και ηλεκτρονική δημοσίευση εκτενούς αφιερώματος στο Νίκο Γκάτσο ως μια πρώτη προσπάθεια παρουσίασης του ποιητή στην Ιταλία Το αφιέρωμα έχει αναρτηθεί στην ιταλική και ελληνική γλώσσα στη διεύθυνση
http://www.hfc-sezioneitaliana.com/wmt/userfiles/Media/afierwma_gkatsos_new_gr.pdf
Την εκδήλωση επιμελήθηκε σε συνεργασία με την Εστία Ιταλίας η λέκτορας της Έδρας των Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τεργέστης κα Μαρία Κασσωτάκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Εισαγωγή: παρουσίαση της λογοτεχνικής περιόδου “Ποιητές της γενιάς του ‘30″ στην οποία ανήκει ο ποιητής Ν. Γκάτσος από τον καθηγητή φιλόλογο κ. Δ. Μαμμή.
2. Παρουσίαση της ζωής και του έργου του ποιητή Ν. Γκάτσου από την φιλόλογο Martina Bradaschia.
3. Σύντομη ιστορική παρουσίαση και απαγγελία από την φιλόλογο Martina Bradaschia κάθε μελοποιημένου ποιήματος του προγράμματος που στη συνέχεια θα ερμηνεύει η contralto Elena Albertelli με τη συνοδεία του πιανίστα Federico Consoli.

Το δίδυμο της συμφοράς...


Το δίδυμο της συμφοράς. Ο ένας 5 χρόνια έπαιζε playstation, ο άλλος έπαιζε με την τύχη μας και δύο μαζί παίζανε με το ... τους.
Ο ένας ήταν χαβαλές ενώ ο άλλος μας έλεγε ότι είχε θωρακίσει την ελληνική οικονομία.
Ο ένας σήμερα μας εκπροσωπεί στη βουλή ως βουλευτής των Ελλήνων και ο άλλος μαθαίνει γράμματα στα παιδιά μας.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Ένας ηλίθιος χαζοέλληνας
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

Δημοτικός σύμβουλος καρφώνει τα ΟΥΚ στην Αλβανία και ζητά επιμόνως ψήφισμα εναντίον τους


Το περιστατικό είναι αληθινό, μας το μετέφεραν φίλοι μας και είναι ενδεικτικό της έλλειψης αξιοπρέπειας που έχουν ορισμένοι από τους λεγόμενους «δημοτικούς άρχοντες» που μας διαφεντεύουν.

Σε μεγάλο (τόσο σε έκταση όσο και πληθυσμό) δήμο των βορείων προαστίων της Αθήνας, Δημοτικός σύμβουλος που ναι μεν εκλέγεται με την παράταξη που υποστηρίζει το...

ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν φημίζεται για την «σταθερότητα» των πολιτικών του απόψεων, έστειλε επιστολή συγνώμης στον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα, με αφορμή τα συνθήματα που «ακούστηκαν» στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Η επιστολή, την οποία δε χρειάζεται να δημοσιεύουμε, είναι ένα κατάπτυστο κείμενο ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ και δείγμα το πως αντιλαμβάνονται κάποιοι τις σχέσεις μας με του γείτονές μας.

Αλλά ο Παγκαλοειδής-λόγω των κιλών του- Δημοτικός σύμβουλος δεν σταμάτησε εκεί. Στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, απαίτησε από τον Δήμαρχο να καταδικάσει τα συνθήματα που ακούστηκαν και από το Δημοτικό Συμβούλιο να βγάλει και ψήφισμα μάλιστα! Φυσικά, το αίτημά του απορρίφθηκε. Αλλά αυτό που μένει είναι το πόσο τραγικός μπορεί να γίνει ένας Δημοτικός άρχοντας, όταν έχει έλλειψη εθνικής συνείδησης.

Διότι, απαίτησε από το Δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει μια πράξη, για την οποία πληροφορηθήκαμε μέσα από το γνωστό «ειδησεογραφικό» site zougla.gr , και για την οποία διενεργείται ΕΔΕ. Εδώ προφανώς, η δημοκρατική «ευαισθησία» υπερισχύει του τεκμηρίου της αθωότητας του οποιουδήποτε, έτσι δεν είναι;

Να καταδικάσουμε τους ΟΥΚάδες, πριν καν τους καταδικάσει η Δικαιοσύνη; Εκεί έχουμε φτάσει; Δεν υπάρχουν νόμοι, μόνο ο Λαός, κατά το ναζιστικό Du bist nichts, mein folk ist alles (Εσύ δεν είσαι τίποτα ο λαός μου είναι τα πάντα);

Αλλά ο συγκεκριμένος Παγκαλοειδής -λόγω του βάρους του- δημοτικός σύμβουλος, που διακρίνεται για την ανθρωπιστική του δραστηριότητα μέσω μιας ΜΚΟ σε μέρη που υπάρχουν φυσικές καταστροφές, και έχει πραγματικά αξιόλογο έργο, για να είμαστε δίκαιοι, έχει προφανώς επιλεκτικές ευαισθησίες. Και δεν μπορούμε να πούμε ότι το κάνει από βλακεία, εκτός κι αν έχει πάθει μαλάκυνση και δεν αντιλαμβάνεται την παγκόσμια πραγματικότητα που διαμορφώνεται γύρω μας.

Διότι, ενώ στα Τίρανα έγινε συγκέντρωση Αλβανών εθνικιστών οι οποίοι έκαψαν την Ελληνική σημαία, παρουσία Αλβανών βουλευτών, ο «ευαίσθητος» ανθρωπιστής δημοτικός σύμβουλος ούτε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αλβανό πρέσβη έστειλε, ούτε ζήτησε ψήφισμα από το Δημοτικό συμβούλιο.

Διότι επίσης δεν τον είδαμε να διαμαρτύρεται τόσα χρόνια που καταπατούνται και αρπάζονται οι περιουσίες των Βορειοηπειρωτών. Διότι γενικώς, τον αφορά μόνο «μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου» των γειτόνων μας. Για τα του Δήμου του, αδιαφορία. Μπαίνει στο Δημοτικό συμβούλιο, υπογράφει, και φεύγει, για να δηλώσει παρουσία και να πέσει το παραδάκι. Τόση ευαισθησία...

Επειδή ο συγκεκριμένος τυχοδιώκτης της πολιτικής, θα αναζητήσει και πάλι την ψήφο μας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, ας τον έχουν υπόψη τους οι συμπολίτες του, που φαντάζομαι κατάλαβαν ποιος είναι και ας του δώσουν αυτό που του αξίζει: ΜΑΥΡΟ!

ΥΓ. Αν χρειαστεί μπορεί να επανέλθουμε και με το ονομά του... για όσους δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_6760.html#ixzz0lre0THhG

Υποχρεωτική άδεια επ'αόριστον στον σκιτσογράφο που έχει φιλοτεχνήσει αμφιλεγόμενο σκίτσο του Μωάμεθ

Υποχρεωτική άδεια επ'αόριστον έδωσε η εφημερίδα Jyllands-Posten "για λόγους ασφαλείας" στον Κουρτ Βέστεργκααρντ, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές απειλές για τη ζωή του έπειτα από το αμφιλεγόμενο σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ που φιλοτέχνησε ο ίδιος και θεωρήθηκε άκρως προσβλητικό από πολλούς μουσουλμάνους.

"Πρόκειται για υποχρεωτικές διακοπές, είναι...
σα να με βγάζουν στη σύνταξη", δήλωσε σήμερα ο 75χρονος σκιτσογράφος στο Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι η όρεξή του να συνεχίσει να εργάζεται παραμένει ακόρεστη.

Ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής της εφημερίδας, ο Βέστεργκααρντ αναμένει εφεξής την προσεχή του "ακούσια" συνταξιοδότηση.

Η εφημερίδα του, η Jyllands-Posten επιτρέπει στους εργαζόμενούς της που έχουν περάσει τα 67 και την ηλικία συνταξιοδότησης να συνεργάζονται περιστασιακά, σημείωσε. Όμως η διεύθυνση της εφημερίδας προτίμησε, σύμφωνα με τον ίδιο, "για λόγους ασφαλείας" αυτός να σταματήσει τη δουλειά του.

"Λυπάμαι γι'αυτό. Έχω μετατραπεί σε ένα τρομερό φορτίο για να κουβαλάει κανείς και σε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο", κατέληξε.

Ο Βέστεργκααρντ φιλοτέχνησε το πιο προσβλητικό κατά πολλούς μουσουλμάνους σκίτσο του Μωάμεθ, αυτό που τον απεικονίζει να έχει καλυμμένο το κεφάλι με ένα τουρμπάνι σε σχήμα βόμβας με αναμμένο το φυτίλι.

Το σκίτσο αυτό δημοσιεύτηκε μαζί με άλλα 11 του Μωάμεθ το Σεπτέμβριο του 2005 από την Jyllands-Posten, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Δανίας. Η δημοσίευσή τους προκάλεσε στις αρχές του 2006 ένα κύμα διαμαρτυριών κατά της Δανίας στον μουσουλμανικό κόσμο.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η Goldman Sachs

Η μεγάλη τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για αμφισβητούμενες πρακτικές, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε την ίδια μέρα που οι Βρετανικές αρχές δήλωναν ότι αρχίζουν επίσημη διερεύνηση των δραστηριοτήτων της Goldman Sachs. Η Βρετανική διερεύνηση προστίθεται στην αγωγή που έχει ασκηθεί σε βάρος της εταιρείας από τις Αμερικανικές ελεγκτικές αρχές που καταγγέλλουν ότι η Goldman πουλούσε πακέτα μετοχών βασισμένα σε στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου, χωρίς να ενημερώνει τους επενδυτές για τους κινδύνους των εν λόγω επενδύσεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις Βρετανικές αρχές και διαψεύδει ότι έκανε οτιδήποτε το παράνομο.

Μαζική παραίτηση γιατρών στο νοσοκομείο Λευκάδας

"Την παραίτησή τους υπέβαλαν αρμοδίως το πρωί της Πέμπτης δέκα παθολόγοι του νοσοκομείου Λευκάδας. Με την πρωτοφανή αυτή ενέργεια οι γιατροί του ΕΣΥ έστειλαν όπως αναφέρουν εμπράκτως το μήνυμά τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις δραματικές συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας που επικρατούν στο δημόσιο νοσοκομείο και που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Με επιστολή που ...

έστειλαν στην υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όπως και στην 6η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια, οι γιατροί του Παθολογικού τμήματος του νοσοκομείου καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο στον αναπληρωτή διευθυντή του νοσοκομείου αλλά και στην ΔΥΠΕ διότι κωφεύουν, όπως καταγγέλλουν, στις επανειλημμένες οχλήσεις τους για τις ελλείψεις γιατρών και τις μειώσεις δαπανών στα κονδύλια για τις εφημερίες.

Αναφέρουν ενδεικτικά στην επιστολή παραίτησης ότι μεταξύ άλλων η διοίκηση προχώρησε σε μερική αναστολή της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής με αποτέλεσμα να λειτουργούν πλέον μόνο τα εξωτερικά ιατρεία. Το αποκορύφωμα όμως της… ιδιόρρυθμης αυτής λειτουργίας του Παιδιατρικού Τμήματος είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε από τους γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται να αναλάβουν εγγράφως οι ίδιοι την ευθύνη για τη νοσηλεία των παιδιών τους."

http://www.protothema.gr/

«Τhe Ρacific»: “Ψαλίδι” των τούρκων σε αναφορές στην στην καταστροφή της Σμύρνης


Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

pacific_250_200Μία αναφορά στην καταστροφή της Σμύρνης ήταν αρκετή για να λογοκρίνει ωμά η τουρκική τηλεόραση την αμερικανική πολεμική σειρά «Τhe Ρacific», συμπαραγωγή δύο διάσημων υπογραφών του Χόλιγουντ: του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ και του ηθοποιού Τομ Χανκς.
Η σειρά πραγματεύεται τις μάχες που ξέσπασαν στις ακτές του Ειρηνικού, με πρωταγωνιστές ιάπωνες και συμμαχικούς στρατιώτες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε κάποιο σημείο μία Ελληνίδα της Σμύρνης που εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αυστραλία εμφανίζεται να συνομιλεί με αμερικανό στρατιώτη, εξηγώντας του πώς «οι Τούρκοι μπήκαν το 1922 στη Σμύρνη και την έκαψαν». Η σειρά άρχισε να προβάλλεται στη Τουρκία στις 18 Απριλίου από τον τηλεοπτικό σταθμό CΝΒC-e. Δέκα ημέρες πριν από την προβολή του πρώτου επεισοδίου, το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι «ο διάλογος που περιλαμβάνεται στο τρίτο επεισόδιο της σειράςπληγώνει την τουρκική κοινή γνώμη, ενώ συνιστά αντίφαση προς την ιστορική πραγματικότητα» . « Συνεπώς », συνέχισε η ανακοίνωση, «επειδή δεν θα αλλοιωθεί η ενότητα της σειράς αν δεν μεταδοθεί το συγκεκριμένο σημείο,έχει αφαιρεθεί η σχετική στιχομυθία». Μερικές ημέρες νωρίτερα, η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζανάν Αριτμάν απηύθυνε στην τουρκική Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου , ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το αν το υπουργείο σκοπεύει να λάβει μέτρα για το ζήτημα. Η κυρία Αριτμάν υποστήριξε ότι «η πυρκαϊά στη Σμύρνη είχε προκληθεί από αρμενικές συμμορίες,κάτι που τεκμηριώνεται και από τη σχετική έκθεση του Πολ Γκρέσκοβιτς, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Σμύρνη».

Τα τουρκικά σχολικά εγχειρίδια διδάσκουν στους μαθητές ότι η Σμύρνη κάηκε από τον ελληνικό στρατό κατά την αποχώρησή του.
Στις 31 Μαρτίου ο συγγραφέας και αρθρογράφος της εφημερίδας «Χουριέτ» Γιασάρ Ακσόι έγραψε, ωστόσο, ότι ο ισχυρισμός ότι η Σμύρνη κάηκε από τον ελληνικό στρατό «δεν μπορεί να ευσταθεί, αφού ο ελληνικός στρατός αποχώρησε από τη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου και η φωτιά ξέσπασε στις 13». Ο Ακσόι λέει ότι «στον βαθμό που δεν τεκμηριώνεται με αδιάσειστα στοιχεία», η άποψη ότι η Σμύρνη κάηκε από Τούρκους αποτελεί «συκοφαντία». Στο τέλος έκανε λόγο για διεθνείς παράγοντες που αναφέρουν ότι «την πυρκαϊά προκάλεσαν αρμένιοι τρομοκράτες». Η σειρά «Τhe Ρacific» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα από συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι στις 26 Απριλίου.
(Πηγή: to vima)

Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΟΤΕ ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

1959
Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΟ 2008


ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ........

ΠΟΟΟΟΣΟ???

Σοκ! 1 εκ. ευρώ ευρώ για την ιστοσελίδα της Βουλής!..

Από τον Κυριάκο Βελόπουλο
http://www.velopoulos.gr/

Ερώτηση στη Βουλή:
Το κόστος της ιστοσελίδας της Βουλής είναι 1.059.516,27 ευρώ!!!!!

Συλλήψεις αλλοδαπών για κατοχή ναρκωτικών στο λιμάνι της Πάτρας

Δύο αλλοδαποί, 30 και 24 χρόνων, συνελλήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να μεταφέρουν ναρκωτικές ουσίες στο λιμάνι της Πάτρας, μετά από έρευνα που έγινε σε ύποπτο όχημα από τους ειδικά...



εκπαιδευμένοσκύλο του λιμενικού σώματος Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός σκύλος εντόπισε στο όχημά τους, εβδομήντα δύο (72) συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού βάρους δέκα κιλών και εννιακοσίων γραμμαρίων.Επίσης, εντοπίστηκε χασίς 2 περίπου γραμμαρίων, μέσα στο καπάκι φιάλης αφρού ξυρίσματος. Οι δύο αλλοδαποί προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς επιτυχία, ενώ προέβαλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.

Οι 20 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

"Βραβεύτηκαν οι 20 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, όπως αυτές αναδείχθηκαν από την έρευνα ''best workplaces Hellas 2010'' που διοργανώθηκε στη χώρα μας για 8η συνεχή χρονιά από την Great Place to work Institute Hellas με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School.

Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 49 εταιρίες, το ποσοστό των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ανήλθε στο 75% και τελικά στην κατηγορία των καλύτερων εταιρειών που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους οι...
δέκα καλύτερες είναι οι: Coca Colla Τρία Έψιλον, GlaxoSmithKline Pharma, ABBOTT LABORATORIES Ελλας, Tasty Foods, AXA Ασφαλιστική, Αθηναϊκή Ζυθοποϊα, Astra Zeneca AE, Worth Hellas, Club Hotel Casino Loutraki, Ericsson Hellas.

Στην κατηγορία των εταιριών που απασχολούν από 50 μέχρι 250 εργαζόμενους οι 10 καλύτερες είναι: Bristol-Myers Squibb, Ψημμιτη ΑΕ, Manpower, Αιών, Data Communication AE, Chartis, International Life AEAZ, Medtronic Hellas, Genecis Pharma, Xerox Hellas AEE.

Κάποιες από αυτές έχουν πιθανότητες να επιλεγούν για τη λίστα των 100 καλύτερων της Ευρώπης που θα ανακοινωθούν στις 20 Μαΐου στη Μαδρίτη.

Σε μήνυμά της η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη σημειώνει ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις επιχειρήσεις σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για το σύνολο σχεδόν των κλάδων της οικονομίας μας να συνεχίζουν να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και στις συνθήκες εργασίας». "

SKAI

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΗΔΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΑΓΩΓΟ ΠΟΛΥΟΡΟΦΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΣΤΟ ΨΥΡΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ .

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Οργή από μουσουλμάνο για την παρουσίαση του Μωάμεθ στο South Park σαν αρκούδα

Associated Press

Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προειδοποίηση για βίαια αντίδραση απηύθυνε ισλαμιστής κατά των δημιουργών της δημοφιλούς σειράς καρτούν South Park γιατί σε πρόσφατο επεισόδιο απεικονίστηκε ο προφήτης Μωάμεθ με τη στολή αρκούδας.

Σε επώνυμο μήνυμα του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα με αποδέκτη τους δημιουργούς της σειράς Ματ Στόουν και Τρέι Πάρκερ, ο Αμπού Ταλά αλ-Αμρίκι αναφέρει ότι «κάνουν μία ανοησία και μπορεί να καταλήξουν σαν τον Τεό βαν Γκογκ», τον Ολλανδό σκηνοθέτη που δολοφονήθηκε το 2004 για την ταινία του σχετικά με την κακοποίηση γυναικών στον ισλαμικό κόσμο.

Δημοσίευσε ακόμη διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων που σχετίζονται με τους δημιουργούς του South Park. «Δεν είναι απειλή αλλά προειδοποίηση» επισήμανε.

Οι παραγωγοί της σειράς δεν σχολίασαν το γεγονός.

Στο επίμαχο επεισόδιο εμφανίζονταν ιδρυτές θρησκειών όπως ο Μωάμεθ με στολή αρκούδας και ένας ναρκομανής Βούδας.

Υπενθυμίζεται ότι η απεικόνιση του Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη και απαγορεύεται σύμφωνα με την ισλαμική θρησκεία.

Newsroom ΔΟΛ

Χτύπημα στην παρανομία

Μπροστά σε κύκλωμα, που μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να διακινήσει στην χώρα μας τρία εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων, βρίσκεται η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά από έρευνες, εντοπίστηκε αποθήκη στην οδό Πέπλου 17 στην περιοχή των Ξενοδοχοϋπαλλήλων των Αχαρνών.

Με την συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και παρουσία εισαγγελέα, Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων εισήλθε στην διώροφη οικοδομή, όπου τα μέλη του κυκλώματος είχαν κρύψει 100.000 πακέτα ελληνικών και ξένων τσιγάρων, μία επαναληπτική καραμπίνα με 55 σφαίρες και 1.200 τηλεκάρτες.

Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν ανεπίσημα βιβλία και χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν στην πώληση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων πακέτων τσιγάρων σε διάφορα φυσικά πρόσωπα. Τα εμπορεύματα φορτώθηκαν σε φορτηγά της Υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του Υπουργείου.

Όπως προέκυψε, οι απώλειες για το κράτος από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους ανέρχονται στα εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να αποκαλυφθούν τα μέλη του κυκλώματος.



Μεγάλες επιτυχίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμος Αχαρνών, έχει τους υψηλότερους δείκτες εγκληματικότητας στην Αττική.

Σε αυτό ασφαλώς συμβάλει και η ανομοιογένεια του πληθυσμού, στον οποίο υπάρχει σημαντικό μέρος οικονομικών μεταναστών και λαθρομεταναστών καθώς επίσης κι ο μεγάλος αριθμός ΡΟΜ.

Η πρόσφατη ενίσχυση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών με 15 αστυνομικούς και η παρουσία της δύναμης ΔΙΑΣ που έχει έντονη παρουσία στην πόλη, είχε άμεσα αποτελέσματα στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τον διοικητή Παύλο Λουκάτο και τους αξιωματικούς και Αστυνομικούς της Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Αναλυτικότερα, τις τελευταίες ημέρες, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών κατάφερε μετά από παρακολούθηση και συντονισμένες προσπάθειες, να συλλάβει τα μέλη της σπείρας που «χτύπαγε» τους διανομείς που εκτελούσαν με τα μηχανάκια παραγγελίες ψητοπωλείων.

Αστυνομικός της Ασφαλείας, «ντύθηκε» διανομέας και κατά την εκτέλεση μιας παραγγελίας, του επετέθη η τετραμελής σπείρα με σκοπό να τον ληστέψει. Οι Αστυνομικοί που ακολουθούσανε τον διανομέα - Αστυνομικό, επενέβησαν αμέσως και συνέλαβαν τέσσερα άτομα, δίνοντας έτσι τέλος στον εφιάλτη των διανομέων της πόλης που είχανε δεχτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλές επιθέσεις από την συγκεκριμένη σπείρα.

Επίσης οι άνδρες της Ασφάλειας μετά από παρακολούθηση, εντόπισαν και συνέλαβαν συμμορία, που χτυπούσε και λήστευε αλλοδαπούς.

Τέλος, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αχαρνών συνέλαβαν με την κατηγορία της πορνείας, αλλοδαπές που είχαν το «στέκι» τους στις περιοχές του Κάραβου και της Πάρνηθος.

Οι τελευταίες επιτυχίες της Αστυνομίας έχουν σαν αποτέλεσμα οι δημότες να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Στόχος όμως του διοικητή Παύλου Λουκάτου είναι η όσο το δυνατόν μείωση του δείκτη εγκληματικότητας στην πόλη των Αχαρνών και όπως λέει «με την συνεργασία των πολύτιμων συναδέλφων μου, που διακινδυνεύουν την ζωή τους για την ασφάλεια των πολιτών, θα το πετύχουμε ...;».



Παρέμβαση από τον Δήμο Αχαρνών

Επειδή όμως η παραβατικότητα είναι υπόθεση όλων, επισημαίνουμε ότι, ο Δήμος Αχαρνών θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του στις τρεις περιοχές - αγκάθια, Αυλίζα, Αγία Σωτήρα και καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ.

Κι η ευθύνη του Δήμου Αχαρνών εστιάζεται στο γεγονός ότι στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας δεν υπάρχουν δρόμοι και φωτισμός κάτι που δυσχεραίνει αφάνταστα την παρέμβαση της αστυνομίας ενώ αντιθέτως διευκολύνει τους παράνομους.

Ακόμη, αν και η Δημοτική Αρχή είχε δώσει την διαβεβαίωση ότι θα απομακρυνθούν τα λυόμενα από τον καταυλισμό του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ, ακόμη και σήμερα υπάρχουν πάνω από 860 λυόμενα στα οποία κατοικούν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι.

Στον καταυλισμό η Αστυνομία κατά καιρούς έχει ανακαλύψει δενδρύλια χασίς, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Κι η απορία των δημοτών είναι, πως η Δημοτική Αρχή επιτρέπει να κατοικούν στα λυόμενα άτομα που κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, επομένως δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν προβληματίζεται για την πηγή των εσόδων τους.

Σημειώνουμε, πως στα χέρια μας έχουμε επιστολή από τον «Συνήγορο του Πολίτη» στην οποία αναφέρει, πως σύμφωνα με απάντηση του Δήμου Αχαρνών, ο καταυλισμός ΚΑΠΟΤΑ έχει απομακρυνθεί!

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι αυτό που πρέπει για να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας ...;ΠΗΓΗ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ

Αδιάβαστους μας έστειλε πάλι ο Ρουμπινί ό οποίος είπε ότι αν η Ελλάδα ακολουθούσε τ παράδειγμα της Τουρκίας, δεν θα βίωνε την κρίση. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σε ομιλία του στην Τουρκία, ανέφερε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά το πρόβλημα ανάπτυξης και η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική...
Και κάτσε εσύ κ. Παπακωνσταντίνου να βάζεις φόρους...

Αλβανοί λήστεψαν Πακιστανούς στο Βασιλικό!

Τους τρεις Αλβανούς που λήστεψαν μία ομάδα Πακιστανών αναζητά η αστυνομία. Το περιστατικό συνέβει στο Βασιλικό. Οι τρεις Αλβανοί με ένα όπλο και μαχαίρια στα χέρια, πλησίασαν τους Πακιστανούς και με την χρήση βίας κατάφεραν να τους πάρουν κάποια χρήματα που είχαν μαζέψει για να στείλουν στην χώρα τους. Οι δράστες έγιναν άφαντοι ενώ υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνει η αστυνομία για τον εντοπισμό τους.

evianews

Κομπίνα με την…πρόβλεψη καρκίνου- Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Θύματα απατεώνων έχουν πέσει δεκάδες Γιαννιώτες το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι έστησαν μία χρυσοφόρα επιχείρηση και πουλώντας εκδούλευση καταφέρνουν να αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, εδώ και αρκετές ημέρες, άγνωστοι εμφανίζονται ως αντιπρόσωποι γνωστής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των φαρμάκων και της ιατρικής. Παρουσιάζουν μία νέα μέθοδο, ουσιαστικά μία εξέταση σάλιου, μέσω της οποίας μπορούν να προβλέψουν αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πιθανότητες και πόσες να...

νοσήσει από καρκίνο.
Φυσικά πρόκειται για μία μεγάλη απάτη, την οποία όμως αρκετοί την έχουν πληρώσει ακριβά, καθώς τα ποσά που έχουν ζητηθεί από τους ευκολόπιστους πλησιάζουν τα διακόσια ευρώ.
Η επιχείρηση φαίνεται ότι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές είναι οι καταγγελίες που έφτασαν και στον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων.
Φυσικά η εταιρία, αντιπρόσωποι της οποίας εμφανίζονται οι περιφερόμενοι προφήτες, δεν έχει καμία γνώση και καμία εμπλοκή στην υπόθεση αυτή. Ούτως ή άλλως η μοναδική εξέταση που μπορεί να γίνει με δείγμα σάλιου είναι αυτή για την ταυτοποίηση DNA.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα μέθοδος πρόβλεψης καρκίνου δεν υπάρχει και η ίαση των ασθενών παραμένει μεγάλο στοίχημα για τους επιστήμονες όλου του κόσμου.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει κάποιους να στήνουν επιχειρήσεις και να πουλάνε ελπίδες.

Τις πληροφορίες για την δράση των περιφερόμενων...μάγων επιβεβαίωσε πλήρως ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Κώστας Καρέντζιος, ο οποίος μάλιστα ζήτησε και την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Ο ίδιος έγινε αποδέκτης πληροφοριών από συναδέλφους του, στους οποίους απευθύνθηκαν κάποιοι πελάτες τους για να ζητήσουν πληροφορίες σχετικές με τη νέα μέθοδο πρόβλεψης του καρκίνου. Ο κ. Καρέτζιος επικοινώνησε με την εταιρία της οποίας παρουσίαζονταν οι άγνωστοι ως αντιπρόσωποι, η οποία φυσικά δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση αυτή. Μάλιστα χθες το βράδυ η εταιρία απάντησε και εγγράφως στον Ιατρικό Σύλλογο, ότι δεν γνωρίζει τίποτα και αναμένεται να κινήσει περαιτέρω το θέμα.

Πηγή Εpirus post


Αναρτήθηκε από EPIRUS- ELLAS

Ιρακινός ήταν ο δολοφόνος του Μαροκινού στην Πάτρα

Στης 5-2-2010 στις σκάλες της οδού Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, είχε βρεθεί νεκρός Μαροκινός, χωρίς όμως να έχει βρεθεί ο δράστης. Τελικά από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης είναι 23χρονος Ιράκινος, ο όποιος εντοπίσθηκε στην Πλατεία Βικτωρία στην Αθήνα.Ο Ιρακινός συνελήφθη και προσήχθη στην Πάτρα.

Εικονική πραγματικότητα θα ζήσει ο Παπανδρέου στο Καστελόριζο

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ

Ένα κράτος μπο... είναι η Ελλάδα και μας αξίζουν όχι ένα αλλά δέκα ΔΝΤ! Επειδή πάει ο πρωθυπουργός στο Καστελόριζο το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός κ.Ρέππας και ο Ν.Σηφουνάκης με έκτακτη απόφαση έστειλαν δύο υδροφόρες με νερό στο νησί και την Πάτμο για να μην εκτεθεί η κυβέρνηση!
Την εικονική πραγματικότητα θα ζήσει ο πρωθυπουργός αφού από την μεγάλη εβδομάδα το Καστελόριζο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ και ο δήμος αναγκάζεται να ανακατεύει το θαλασσινό νερό με το γλυκό για να το αραιώσει και να το πίνουν. ΔΕΝ το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος...

ο δήμαρχος ο κ.Πανηγύρης! Καλά το διαβάσατε! Ανακατεύουν το θαλασσινό νερό για να το πιούν. Ανάλογο πρόβλημα έχει και η Σύμη που δεν έχει καμία υδροφόρα επειδή ο πρωθυπουργός δεν θα περάσει από το νησί τους.

Μιλάμε για απλό νερό που δεν έχουν οι κάτοικοι...

Γιατρός έκοψε κατα λαθος τα γεννητικά όργανα του ασθενή

ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Ο Sulieman Al Hourani ειναι απο τις περιπτώσεις εκείνες που ακόμα και αν εχει όλα τα δίκια με το μέρος του και ο,τι έγινε ήταν πραγματικά κατα λαθος, δεν πρόκειται να τον εμπιστευτείς με τίποτα. Ειναι ο χειρουργοος απο την Ιορδανία που έκοψε κατα λάθος...
funny animated gif
εναν όρχι απο έναν ασθενή ο οποίος ο κακόμοιρος είχε πάει απλά για μια κύστη .Οι συνάδελφοι του Hourani τον κοίταζαν απορημένοι μόλις έκανε το λάθος αυτό. Φαινόταν σα να το έκανε χωρίς να το θέλει αλλά τι να το κάνεις, η ζημιά είχε γίνει