Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Πυρετός Ray!!Eνα απίστευτο βίντεο κλιπ!!



When I Grow Up from Fever Ray on Vimeo.


Πυρετός Ray είναι το έργο της Karin Dreijer Andersson. Το κλιπ Ένα οπτικό θαύμα που αφορά μια νεαρή έφηβη.Tης ηλεκτρονικήs σόλο μουσικής.

Οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση

Υποχρεωτική είναι η παρουσία ναυαγοσώστη σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες της χώρας, από 1η Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου. Αξίζει να τονιστεί ότι πάνω από 6.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, μέσα σε διάστημα 30 ετών, έχασαν τη ζωή τους, από πνιγμό. Αξίζει να τονιστεί ότι πάνω από 6,000 άνθρωποι στην Ελλάδα, μέσα σε διάστημα 30 ετών, έχασαν τη ζωή τους, από πνιγμό.
Οι κανόνες ασφαλούς κολύμβησης, είναι : Οι κανόνες ασφαλούς κολύμβησης, είναι:

1)μην κολυμπάτε ποτέ μόνοι σας, 1) μην κολυμπάτε ποτέ μόνοι σας,

2)μπείτε στο νερό τουλάχιστον τρεις ώρες μετά από το τελευταίο σας γεύμα 2) μπείτε στο νερό τουλάχιστον τρεις ώρες μετά από το τελευταίο σας γεύμα

3) μην καταναλώνετε αλκοόλ πριν κολυμπήσετε 3) μην καταναλώνετε αλκοόλ πριν κολυμπήσετε

4)μην απομακρύνεστε από την ακτή, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις σας και 4) μην απομακρύνεστε από την ακτή, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις σας

O παλιός είναι αλλιώς και ο νέος είναι ωραίος και εμείς στην μέση!!

Κάπνισμα και παιδιά


Παιδιατρική επιδημία» χαρακτηρίζει το κάπνισμα στους νέους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ το χαρακτηρίζει και ως «παιδιατρική ασθένεια».
Πολύ πριν τα 18 χρόνια ξεκινούν σήμερα, οι νέοι των ανεπτυγμένων κρατών να καπνίζουν. Αυτό μεταφράζεται σε 250.000 θανάτους αύριο. Περισσότερο απο το 10% των μαθητών 13-15 ετών στις ανεπτυγμένες χώρες καπνίζει. Επιπλέον, ένα στα τέσσερα πάιδιά αυτής της ηλικίας κάπνισε το πρώτο του τσιγάρο πριν τα 10 του χρόνια. Τώρα, όσον αφορά το φύλο κορίτσια και αγόρια είναι με τους αναπτήρες στα χέρια.

Στην Ελλάδα

Τα ελληνόπουλα ξεκινούν να καπνίζουν συστηματικά στα 13,5 τους μόλις χρόνια - τα αγόρια στα 13,2 και τα κορίτσια στα 13,9. Αυτό έδειξε φετεινή μελέτη του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε σε 3.827 μαθητές, 12-18 ετών, 58 σχολείων όλης της χώρας. Το 13% των εφήβων δηλώνουν τακτικοί καπνιστές. Οι μισοί από αυτούς καπνίζουν ένα έως επτά πακέτα την εβδομάδα. Το 13,5% δε των αγοριών υπερβαίνει τα 150 τσιγάρα. Οσο πλησιάζει το λύκειο στο τέλος του τόσο επιτείνεται η κατάσταση.

Το ψυχολογικό προφίλ των μαθητών που καπνίζουν διαφέρει από αυτό των μή καπνιστών. Είναι παιδιά που εμφανίζουν συχνότερα τάσεις αυτοκαταστροφής , είναι κακοδιάθετα, οξύθυμα και έχουν αρνητική στάση απέναντι στο σχολείο και την κοινωνία.

Το περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καπνιστικής συνήθειας: Οικογένεια και φίλοι. Οσα περισσότερα άτομα καπνίζουν στην οικογένεια τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αντιγράψει το παιδί. Αν καπνίζουν και οι δύο γονείς οι πιθανότητες διπλασιάζονται, ενώ αν καπνίζει και ο μεγαλύτερος αδερφός τετραπλασιάζονται.

Καπνίζουν δεν καπνίζουν οι γονείς οι περισσότεροι έφηβοι το κάνουν κρυφά. Εννιά στους δέκα πιστεύουν πως οι γονείς τους θα ήταν αντίθετοι με την επιλογή τους.

Στα πανεπιστήμια, τώρα, επικρατεί πολύ κάπνα.

Το 68% των φοιτητών καπνίζουν συστηματικά. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι αγόρια. Οι τακτικοί καπνιστές έχουν μεγαλώσει στην Αθήνα και σε μεγάλα αστικά κέντρα στην πλειονότητά τους.

Η Μπάρμπι και ο Κεν

Μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Dartmouth έδειξε ότι τα παιδιά αντιγράφουν τις κακές συνήθειες των γονιών τους. Ζητήθηκε λοιπόν, από παιδιά του δημοτικού να ψωνίσουν για μία βραδιά φιλοξενίας των φίλων της Μπάρμπι ή του Κεν στο σπίτι τους. Σε κάθε παιδί δόθηκε μία κούκλα Μπάρμπι ή Κεν ανάλογα με το φύλο τους. Το εικονικό μαγαζί που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της μελέτης διέθετε 133 αντικείμενα μινιατούρες μεταξύ των οποίων ψωμί, κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, φρούτα, λαχανικά, σνακ, γλυκά, τσάι, χυμοί, αναψυκτικά, τσιγάρα, μπύρα, κρασί κ.α. Τα παιδιά μπορούσαν να αγοράσουν ο,τι χωρούσε ένα καλάθάκι για ψώνια που τους δόθηκε.

Το 28% των 120 παιδιών που συμμετείχαν αγόρασαν τσιγάρα και το 61% αλκοόλ. Τα παιδιά οι γονείς των οποίων κάπνιζαν είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες από παιδιά με γονείς μή καπνιστές να αγοράσουν τσιγάρα, αναφέριε η μελέτη. Τα παιδιά οι γονείς των οποίων πίνουν μία φορά το μήνα είχαν τριπλάσιες να αγοράσουν αλκοόλ! Τα παιδιά που παρακολουθούν σίριαλ ή ταινίες για ενήλικους στην τηλεόραση έχουν επίσης αυξημένες πιθανότητες να επιλέξουν αλκοόλ για την Μπάρμπι και τοςυ φίλους της.

Μία τετράχρονη επέλεξε για την Μπάρμπι της τσιγάρα στο εικονικό μαγαζάκι λέγοντας: "Τα χρειάζομαι για τον άντρα μου. Οι άντρες χρειάζονται οπωσδήποτε τσιγάρα". Ενας έξάχρονος προσέφερε στην Μπάρμπι μίας 5χρονης τσιγάρα λέγοντας "Μωρό μου πάρε ένα τσιγάρο. Σου αρέσει το κάπνισμα; Εμένα μου αρέσει". Οι γονείς που παρακολουθούσαν τα παιδιά τους πίσω από έναν καθρέφτη με έκπληξη έβλεπαν τις επιλογές που έκαναν, ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης dr. Madeline Dalton. "Eίναι εξαιρετικά ταπεινωτική εμπειρία για έναν γονιό να βλέπει το παιδί του να μιμείται τις συμπεριφορές του".
ΑΠΟ Angel Dimou

Διαφήμιση Βαρέων Βαρών

αθυρόστομος

Ένας κύριος πάει στο γιατρό:
- Γιατρέ έχω ένα πρόβλημα. Eίμαι υπερβολικά αθυρόστομος. Bρίζω πάρα πολύ. Βρήκα επιτέλους μια καλή κοπέλα να ενδιαφέρεται για μένα, αλλά φοβάμαι μη τη διώξω με την αθυροστομία μου. Υπάρχει κάποια λύση;
- Φυσικά και υπάρχει.
- Πείτε μου γιατρέ μου.
- Όταν είστε με την κοπέλα θα σκέφτεστε όμορφα πράγματα και θα της μιλάτε για αυτά. Έτσι θα πάψετε να βρίζετε.
- Ευχαριστώ πολύ,γιατρέ.
Πηγαίνει την επόμενη μέρα ο τύπος την κοπέλα το βραδάκι στην παραλία. Αφού κάθονται, της λέει:
- Βλέπεις, μωρό μου, το ολόγιωμο φεγγάρι; Δεν είναι υπέροχο;
- Ναι.
- Νιώθεις τη δροσερή αύρα να σου χαιδεύει απαλά το πρόσωπο;
- Ναι.
- Μα πόσο καθαρός είναι σήμερα ο ουρανός! Κοίτα ένα μεγάλο αστέρι, κι ένα άλλο δίπλα του, κι άλλα δύο μεγάλα! Πω πω της που***ας γίνεται!

Αυτοκτόνησε ο ηθοποιός David Carradine


ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ “KUNG FU” και το “KILL BILL”

Ο ηθοποιός David Carradine που είχε παίξει μεταξύ άλλων στις πολύ γνωστές ταινίες Kung Fu και Kill Bill βρέθηκε πριν λίγες ώρες νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Bangkok. Ο Carradine ήταν 72 ετών. Η καμαριέρα που ...

άνοιξε τη σουίτα του για να καθαρίσει τον βρήκε κρεμασμένο ημίγυμνο σε μια ντουλάπα . Ολα δείχνουν αυτοκτονία αν και υπάρχουν κάποιες αναφορές σε θάνατο από φυσικά αίτια
απο troktiko
ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ Kung Fu
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
anopetra-eleos.blogspot.com

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

SNOWMOTION from Guillaume Blanchet on Vimeo.


Εδώ στην Αθήνα χιόνια σπανίως έχουμε όποτε ευκαιρία είναι να δούμε την κίνηση που ακολουθεί το χιόνι.Είναι πράγματι εντυπωσιακό και μέσα στο καλοκαίρι που μόλις διανύουμε είναι ότι πρέπει για λίγη δροσιά!!

ΧΙΛΙΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!!




Thousand Portraits from Carlo Nicora on Vimeo.


Ένα εντυπωσιακό έργο δύο φωτογράφων, με τον τρελό στοίχημα να κάνουν χίλια πορτρέτα ο καθένας μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.Το πέτυχαν και είναι εντυπωσιακό.Έκαναν μεγάλο παιχνίδι σε όλο το Λονδίνο!!!

Η Ελλάδα 2η πιο διαφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη

Η χώρα μας παραμένει λίαν αποδοτικό θερμοκήπιο διαφθοράς, σύμφωνα με την έρευνα Βαρόμετρο της Διαφθοράς του 2009, την οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα η παγκόσμια οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι πολίτες ανά τον κόσμο θεωρούν τους επιχειρηματίες πιο διεφθαρμένους ακόμη και από τους πολιτικούς! Η έρευνα της παγκόσμιας οργάνωσης, η οποία διεξήχθη μεταξύ 73.000 πολιτών από 69 χώρες, καταγράφει την αύξηση της δυσπιστίας των πολιτών έναντι των επιχειρήσεων και του ιδιωτικού τομέα εν γένει. Το ποσοστό εκείνων που θεωρούν διεφθαρμένο τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας έφθασε στο 53% από 45% που ήταν το 2004. Ενας στους δέκα παραδέχθηκε ότι πέρυσι αναγκάστηκε να λαδώσει (δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για δημόσιο λειτουργό ή ιδιώτη) για να εξυπηρετηθεί. Ως διεθνή κέντρα διαφθοράς αναφέρονται φορολογικοί παράδεισοι όπως η Ελβετία και το Λουξεμβούργο, οι οποίοι ανταγωνίζονται πλέον το Καμερούν, τη Σιέρα Λεόνε και την Ουγκάντα!

Οι έλληνες πολίτες θεωρούν ότι οι χειρότερες εστίες διαφθοράς στη χώρα είναι τα πολιτικά κόμματα με βαθμολογία 4,4 (στην κλίμακα 1 ως 5, που 5 σημαίνει «εξαιρετικά διεφθαρμένος»), ενώ ψηλά βρίσκονται το Κοινοβούλιο (3,7) και η δημόσια διοίκηση (3,7). Ακολουθούν η Δικαιοσύνη και ο ιδιωτικός τομέας με βαθμολογία 3,4. Οι «επιδόσεις» της Ελλάδας τής χαρίζουν θέση πρωταγωνιστή στο «σπορ» της διαφθοράς ανάμεσα στις 20 χώρες της Ευρώπης, τις οποίες συμπεριλαμβάνει η έρευνα. Η Διεθνής Διαφάνεια εξετάζει τη γνώμη των πολιτών σχετικά με το πόσο διαφθαρμένοι εκτιμούν ότι είναι διάφοροι τομείς της δημόσιας ζωής. Ο «δείκτης διαφθοράς» για τη χώρα μας (3,7) είναι υψηλότερος από τον μέσο όρο των 20 χωρών που φτάνει το 3,4. Στην κορυφή βρίσκονται η Βουλγαρία και η Ρουμανία με βαθμολογία 4, ακολουθεί η Ουγγαρία με 3,8, ενώ η Ελλάδα ισοβαθμεί με την Ιταλία και το Ισραήλ (3,7), το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις χώρες της Ευρώπης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η χώρα μας ισοβαθμεί με την Ινδονησία και τη Μογγολία. Μ ε βάση τον γενικό μέσο όρο, η χώρα μας «παλεύει» για μια θέση στην πρώτη τετράδα με την Ιταλία και το Ισραήλ, ωστόσο βάσει των επιδόσεων στο λάδωμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης των 19 ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη μέτρηση. Το 18% των Ελλήνων απάντησε θετικά στο ερώτημα εάν οι ίδιοι ή μέλος του νοικοκυριού τους χρειάστηκε να δωροδοκήσουν κάποιον (δημόσιο λειτουργό ή ιδιώτη) για να εξυπηρετηθούν. Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο λάδωμα αναδείχτηκε η Λιθουανία με ποσοστό 30% και ακολουθούν, πίσω από τη δεύτερη Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ρουμανία με 14%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η χώρα μας ισοβαθμεί βάσει του σχετικού δείκτη με το Πακιστάν, ενώ λίγο καλύτερα από την Ελλάδα είναι τα πράγματα στη Νιγηρία (17%).

«Το πρόβλημα της διαφθοράς εξακολουθεί να αποτελεί παγκοσμίως το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της δημοκρατίας. Η διαφθορά εξακολουθεί να διαταράσσει την καθημερινότητα των πολιτών σε όλο τον κόσμο, θέτοντας σε αμφισβήτηση βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες» σημείωσε ο κ. Κώστας Μπακούρης, πρόεδρος του ελληνικού γραφείου της οργάνωσης Διεθνής ΔιαφάνειαΕλλάς. Ανέφερε ότι έχει κατατεθεί πρόταση «στα πολιτικά κόμματα όσο και στη Βουλή» για τη δημιουργία μιας «ανοικτής κοινωνικής συμμαχίας ακεραιότητας και διαφάνειας» και υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αποδέχθηκε την πρόταση να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας
Hellenic Business

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ?


Περιμένω σχόλια για την συγκεκριμμένη ερώτηση,θέλω τι γνώμη σας?

4 ΙΟΥΝΙΟΥ 1989 !! ΚΙΝΑ,ΝΕΟΙ,ΕΞΕΡΓΕΣΗ,ΑΙΜΑ

Ι

RONALDINHO+ MYKONOS=KOKKALΙS


Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο μεταξύ RONALDINHO και ΚΟΚΚΑΛΗ αυτό να το θυμάστε άλλωστε στο σπίτι του Κόκκαλη έμενε στην Μύκονο.Το επόμενο ραντεβού είμαι σίγουρος μετά από 3-4 χρόνια θα είναι στο Καραισκάκη.Τον γλυκαίνει από τώρα ξέρει τι κάνει ο Κόκκαλης το έχει αποδείξει άλλωστε.Τότε βέβαια ο RONALDINHO θα είναι αρκετά μεγαλούτσικος αλλά στην Ελλαδίτσα σε τέτοια ηλικία έρχονται οι'μεγάλοι' παίκτες.

MHNYMA ΑΠΟ ΤΟ 2035!!!

Καλό είναι να το ακούμε κάθε μέρα, είναι κάτι που δεν πρέπει να φεύγει λεπτό από το μυαλό μας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΟ 1929







Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1929 στα Γιάννινα, γενέθλιο τόπο της μητέρας του. Ο πατέρας του, Υποστράτηγος Γρηγόρης Παπούλιας, Εύελπις της ηρωικής τάξεως του 1911, υπέκυψε το Σεπτέμβριο του 1936 στις κακουχίες της Μικρασιατικής εκστρατείας του 1921.

Τελείωσε το δημοτικό σχολείο Πωγωνιανής και εφοίτησε στα γυμνάσια Πωγωνιανής, Ζωσιμαίας Ιωαννίνων, Παλαιού Φαλήρου και 7ου Παγκρατίου Αθηνών. Η ναζιστική κατοχή τον βρήκε μαθητή του γυμνασίου Πωγωνιανής. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ένοπλη αντίσταση εναντίον των εισβολέων.

Δικηγόρος σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Μιλάνου και Κολωνίας όπου και ανηγορεύθη διδάκτωρ της Νομικής Σχολής με θέμα, "Κτήση και Απώλεια της Νομής κατά το Ελληνικό και Γερμανικό Δίκαιο" υπό την επίβλεψη του διαπρεπούς νομομαθούς, καθηγητού του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου Gerhard Kegel.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Μονάχου. Έγραψε επιτομή της ελληνικής αντίστασης που κυκλοφόρησε στο γνωστό γερμανικό εκδοτικό οίκο Suhrkamp. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ξένες εφημερίδες και περιοδικά.

Το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 τον βρήκε στην Ομοσπονδιακή Γερμανία. Εκεί πρωτοστάτησε στην οργάνωση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ενωσης Εξωτερικού, η οποία οργάνωσε και κινητοποίησε τους Ελληνες εργαζομένους, φοιτητές και επιστήμονες της Δυτικής Ευρώπης εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της πρώτης συνδικαλιστικής αντιστασιακής οργάνωσης και ήταν ένας από τους τακτικότερους συνεργάτες της Ντόϊτσε Βέλλε.

Από το Δεκέμβριο του 1974 εκλέγεται αδιαλείπτως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Γραμματέας της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ από τον Απρίλη του 1975 μέχρι το 1985. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της συντονιστικής Επιτροπής των Σοσιαλιστικών και Προοδευτικών κομμάτων της Μεσογείου.

Το 1974 έλαβε μέρος στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων, δεν εξελέγη, αν και κατετάγη πρώτος σε αριθμό ψήφων του κόμματος του. Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων και επανεκλεγόταν συνεχώς μέχρι τις εκλογές του 2004.

Από το 1981 έως το 1985, επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε Υφυπουργός, Αναπληρωτής Υπουργός, και, από το 1985 έως 1989 και από το 1993 έως 1996, Υπουργός Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της Οικουμενικής Κυβέρνησης διατέλεσε Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας (1989-1990). Επί πρωθυπουργίας του κ. Κ. Σημίτη διετέλεσε επί σειρά ετών, 1998 έως 2004, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπουργικής του θητείας ταυτίστηκε με μια διορατική και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική. Τη δεκαετία του 1980 πρωταγωνίστησε σε όλες τις προσπάθειες επίλυσης του μεσανατολικού ζητήματος με κορυφαίο γεγονός την επιτυχή διαμεσολάβηση του για την ασφαλή αποχώρηση των εγκλωβισμένων μαχητών της παλαιστινιακής αντίστασης και του ίδιου του Αραφάτ με ελληνικά πλοία από την Τρίπολη του Λιβάνου (1983).

Απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία στέρεων σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, είναι δε ενδεικτική η εξομάλυνση των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων και η θεσμοθέτηση της τριμερούς συνεργασίας Ιράν-Αρμενίας-Ελλάδος. Συνομίλησε με δώδεκα συνολικά Υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και ήταν σταθερά προσανατολισμένος στη διαρκή και επίπονη προσπάθεια εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η προσπάθεια αυτή κορυφώθηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ το 1988. Υποστήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπό τον όρο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού συστήματος αξιών. Την τριετία 1993-96 υπήρξε σημαντική η συμβολή του στην έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα στον καθοριστικό για την ένταξη της συμβούλιο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο Εσσεν.

Ως προεδρεύων της ΕΕ 1994 και ως μέλος της Ομάδος Επαφής για την πρώην Γιουγκοσλαβία, μαζί με τους κ.κ. Κρίστοφερ, Κίνκελ, Ζιπέ, Κόζιρεφ και Βαν ντερ Μπρούκ, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Υπέγραψε την ενδιάμεση συμφωνία με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σεπτέμβριος 1995).

Διατηρούσε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με όλους τους Βαλκάνιους ηγέτες και λειτούργησε κατ' επανάληψη ως μεσολαβητής της ΕΕ. Είχε έντονο ενδιαφέρον για τις σχέσεις Ελλάδος με τις βαλκανικές χώρες και με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαβαλκανική διάσκεψη Υπουργών Εξωτερικών στο Βελιγράδι (1988) όπου πέτυχε την έναρξη συνομιλιών με τη Βουλγαρία και την τότε ΕΣΣΔ για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Προσπάθησε και επέτυχε την υπογραφή πρωτοκόλλου αμοιβαίας πολιτικοστρατιωτικής συνδρομής με τη Βουλγαρία μεσούντος του ψυχρού πολέμου. Απεκατέστησε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Αλβανία αίροντας την εμπόλεμο κατάσταση που μέχρι τότε επικρατούσε στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Ο Κάρολος Παπούλιας υποστήριξε με αμείωτο ενδιαφέρον κάθε θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ύφεσης της ειρήνης και του αφοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται: Η "πρωτοβουλία των έξη" για την ειρήνη και τον αφοπλισμό (Αλφονσίν, Ντελαντρίντ, Νυερέρε, Πάλμε, Γκάντι, Α. Παπανδρέου). Η συμμετοχή στη Διάσκεψη για τον αφοπλισμό και την ειρήνη στην Ευρώπη, στη Διάσκεψη για την κατάργηση των χημικών όπλων, οι προτάσεις για τη δημιουργία αποπυρηνικής ζώνης στα Βαλκάνια, η προώθηση της ιδέας για τη μετατροπή της Μεσογείου σε θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Υπήρξε εμπνευστής της τριμερούς Διάσκεψης συνεργασίας Ελλάδος-Βουλγαρίας-Ρουμανίας (JANNINA 1) και ένθερμος υποστηρικτής της Διάσκεψης των παρευξεινίων χωρών, της οποίας διατέλεσε και πρόεδρος επί σειρά ετών. Την περίοδο 1997-2003 διετέλεσε Πρόεδρος της επιτροπής της Ελληνικής Βουλής για τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης.

Με την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον το 1985 και την αντεπίσκεψη του τότε επικεφαλής του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ Τζ. Σούλτς συνέβαλε σημαντικά στην επανατοποθέτηση και εξομάλυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που τα προηγούμενα χρόνια είχανε δοκιμαστεί σκληρά.
Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα επί κοντώ, παίκτης της εθνικής ομάδος βόλεϊμπολ και πρόεδρος για είκοσι πέντε χρόνια του ιστορικού Σωματείου του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά.

Είναι παντρεμένος με τη Μαίη Πάνου και έχει τρεις κόρες.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ!! ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ 'ΜΕΓΑΛΟΣ'


Καταγόταν από το χωριό Κάτω Πλάτρες Λεμεσού και ήταν το τελευταίο παιδί πολυμελούς οικογένειας (είχε άλλα επτά αδέρφια). Σε ηλικία 15 χρονών, συμμετείχε ενεργά στον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, όπου μοίραζε φυλλάδια και έγραφε συνθήματα στους τοίχους. Συνελήφθη από τους Άγγλους και φυλακίστηκε για περίοδο εφτά μηνών. Μόλις αποφυλακίστηκε τελείωσε το σχολείο και το 1958 αναχώρησε για την Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιία, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του.Τα υπόλοιπα τα ξέρετε

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2001 ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Ντίνος Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1915 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας του ήταν Πελοποννήσιος, μεγαλέμπορος, και η μητέρα του Ελληνίδα από την Υεμένη. Μετά από την οικονομική κρίση του 1929, όλη η οικογένεια μεταναστεύει στη Μασσαλία, όπου ο Ντίνος τελειώνει το Γυμνάσιο. Το 1935 επιστρέφουν στην Αθήνα.

RAY BAN Ή ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!!

ΤΕΛΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!ΥΠΑΡΧΕΙ?


Οικογένεια. Όλοι από μία τέτοια προερχόμαστε. Υπάρχει όμως η τέλεια οικογένεια; Και αν ναι, πού ακριβώς μπορούμε να τη συναντήσουμε;

Η κλασσική και στερεότυπη οικογένεια για όλους εμάς είναι ο πατέρας, η μητέρα και ένα ή περισσότερα παιδιά. Οι δύο ενήλικες αποφασίζουν να συμβιώσουν κάτω από ένα σπίτι και αργότερα έρχονται και τα παιδιά.

Αρχικά υπάρχει η αγάπη μεταξύ του ζευγαριού. Με σύμμαχο την αγάπη καταφέρνουν να ξεπερνάνε κάθε δυσκολία που σίγουρα θα εμφανιστεί. Οπλίζουν και τα παιδιά τους με αγάπη για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες των καιρών. Τα μαθαίνουν να στηρίζονται μεταξύ τους και τους εξηγείται ότι αυτά τα ενώνει κάτι παραπάνω. Υπάρχει το ίδιο αίμα…

Τα παιδιά θα καυγαδίσουν. Αναμενόμενο. Εσείς θα είστε δίπλα τους να τους εξηγείτε πόσο πολύτιμο χρόνο χάνουν με τους χαζούς τσακωμούς.

Οι συζυγικοί καυγάδες κάνουν και αυτοί την εμφάνιση τους. «Να τα στείλουμε σε ιδιωτικό.» «Όχι σε δημόσιο. Δεν υπάρχουν χρήματα.»

«Ο μεγάλος είχε δίκιο. Ο μικρός τον έσπρωξε πρώτα.», «Όχι, ο μεγάλος τον προκάλεσε. Του πήρε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια και ο μικρός το ήθελε.»

«Δεν μιλάμε πια. Απομακρυνόμαστε κι εσύ όλο δουλεύεις.»

Κι έτσι, με αργά αλλά σταθερά βήματα, η αγάπη γίνεται συνήθεια συνύπαρξης. Οι γονείς γίνονται συνέταιροι για χάρη των παιδιών τους.

Τα παιδιά πάλι αποκτούν την δική τους προσωπικότητα και αυτοδυναμία. Ο καθένας διαφέρει σε πολλά σημεία από τον άλλο. Έχουν διαφορετική ηλικία και άρα διαφορετικές παρέες και ενδιαφέροντα.

Οι «συνέταιροι» τώρα περνάνε την πιο κρίσιμη φάση στη σχέση τους.

Πρέπει να γίνουν μεταξύ τους φίλοι και να στηρίξουν τα παιδιά τους δίνοντας στο καθένα ξεχωριστά αγάπη, κοινωνική μόρφωση και βοήθεια προκειμένου αυτά να ενταχθούν στη κοινωνία όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: δεν υπάρχει η τέλεια οικογένεια. Η επιτυχία έγκειται στο γεγονός της προσαρμογής σε πρωτότυπες γι' αυτή καταστάσεις. Αν τα βγάλουμε πέρα είμαστε καλοί. Αν κάνουμε πίσω είμαστε χαμένοι κι εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά μας.

Μην κάνετε το κόπο να ανοίξετε λεξικό για να δείτε πώς ακριβώς ορίζεται η έννοια τέλεια οικογένεια. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ!