Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Διαβάστε το μήνυμα πρίν δείτε το βίντεο!!!

Αυτό είναι ένα πραγματικό βίντεο από ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ για την Αφρική.
Υπάρχει ένα είδος δέντρου στην Αφρική που, μία φορά το χρόνο, παράγει ζουμερά φρούτα τα οποία περιέχουν ένα μεγάλο ποσοστό οινοπνεύματος.
Μόλις τα φρούτα είναι ώριμα και επειδή υπάρχει έλλειψη νερού, τα ζώα για να ξεδιψάσουν τα τιμούν ιδιαιτέρως.... Δείτε τι συμβαίνει μετά!

Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί πλάκωσαν στο ξύλο αστυνομικό της Διαμαντοπούλου

Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί πλάκωσαν στο ξύλο αστυνομικό της Διαμαντοπούλου που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα και οπλοφορούσε.


Οι σπρίντερ της αρχαίας Μεσσήνης

Αποκαλύφθηκαν τα λίθινα ενεπίγραφα βάθρα πάνω στα οποία ήταν στημένοι χάλκινοι ανδριάντες αθλητών φωτίζοντας άγνωστες πλευρές της Ιστορίας.

Οι σπρίντερ της αρχαίας ΜεσσήνηςΟ αθλητής Κλεώνυμος Περφατίωνος θα ήταν παντελώς άγνωστος σήμερα αν η γενέτειρά του, η Μεσσήνη, δεν είχε μεριμνήσει ώστε να στηθεί ανδριάντας για να τιμηθεί ο άξιος ολυμπιονίκης της. Το ίδιο και ο παις με το παράξενο όνομα Χίονις Χιόνιος, ο οποίος διέπρεψε στο αγώνισμα της πυγμής στα Πύθια των Δελφών και στα Βασίλεια (προς τιμήν του Διός Βασιλέως) στη Λιβαδειά. Σε μια λαμπρή στοά της αρχαίας Μεσσήνης που άρχισε να αποκαλύπτεται από τις ανασκαφές τα βάθρα αυτών των ανδριάντων μιλούν μέσα από τις επιγραφές τους για πρόσωπα που έζησαν πριν από αιώνες, για τις ιστορίες και τα ανδραγαθήματά τους. Είναι η «Στοά με τους Ολυμπιονίκες», αφού εδώ καταγράφονται ήδη τα πρώτα ονόματα των αθλητών που πολλαπλώς υπήρξαν νικητές στα Ολύμπια ή σε άλλους πανελλήνιους αγώνες. Γιατί η ανάθεση ανδριάντα σε έναν τέτοιο αθλητή δεν ήταν απλώς υποχρέωση της πόλης αλλά τιμή και δόξα της, όπως αποδεικνύει άλλωστε και η περίοπτη θέση στην οποία τοποθετούνταν. Μπορεί λοιπόν τα χάλκινα αυτά αγάλματα να μην έχουν διασωθεί σήμερα, ακριβώς εξαιτίας του πολύτιμου υλικού κατασκευής τους, το οποίο χρησιμοποιήθηκε αργότερα για άλλες ανάγκες, ωστόσο τα λίθινα ενεπίγραφα βάθρα τους είναι οι μάρτυρες της Ιστορίας.

«Χώρος αναψυχής και περιπάτου για τους αρχαίους Μεσσήνιους ήταν η Βόρεια Στοά της Αγοράς»,όπως λέει ο καθηγητής κ.Πέτρος Θέμελης , ανασκαφέας και αναστηλωτής της πόλης. Θα πρέπει να τη φανταστεί κανείς σήμερα ως δημόσιο εκθεσιακό χώρο γεμάτο με αγάλματα σημαντικών προσώπων- αθλητών, πολιτικών, ευεργετών-, τα οποία αναδείκνυαν την προσφορά τους ώστε να γίνονται παράδειγμα για τους νεότερους.

Ταυτόχρονα λειτουργούσαν ως υπενθύμιση προς τους εχθρούς για τις δυνατότητες αυτής της πόλης που έβγαζε τόσο άξιους άνδρες, ένα είδος προπαγάνδας δηλαδή, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τέλος, υπήρχε και το καλλιτεχνικό σκέλος της υπόθεσης καθώς οι περιπατητές, ντόπιοι ή επισκέπτες, μπορούσαν να θαυμάσουν τη δεινότητα των γλυπτών, να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν τα έργα τους. Πολλώ δε μάλλον που οι αθλητές αναπαριστάνονταν σε κίνηση ανάλογη με το αγώνισμα στο οποίο διέπρεπαν.

Η ιστορία της πόλης, οι ημέρες της δόξας, αλλά και εκείνες των δεινών αντικατοπτρίζονται στην εκπροσώπηση και στην απόδοση των αθλητών της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αμέσως σχεδόν με την έναρξή τους (776 π.Χ.) εμφανίζονται οι πρώτοι μεσσήνιοι αθλητές στα Ολύμπια, το 768 π.Χ., σύμφωνα με τα αρχεία που κρατούνταν στο Μητρώον δίπλα στον ναό της Ηρας.

Η παρουσία τους διατηρείται σταθερή όλο τον 8ο αιώνα π.Χ., αλλά τους δύο επόμενους αιώνες δεν υπάρχει ούτε ένας μεσσήνιος αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι η μακρά περίοδος των μεσσηνιακών πολέμων κατά την οποία η Μεσσήνη υποδουλώνεται, ενώ οι κάτοικοί της αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη. Το 369 π.Χ. όμως απεσταλμένοι στην Ιταλία, στη Σικελία, στην Κυρηναϊκή και όπου αλλού είχαν καταφύγει οι μεσσήνιοι πρόσφυγες τους καλούν να επιστρέψουν για την ίδρυση της νέας πόλης. Και έτσι γίνεται, ενώ τον επόμενο χρόνο στα Ολύμπια του 468 π.Χ. ο Μεσσήνιος Δαμίσκος θα είναι νικητής στο αγώνισμα του σταδίου παίδων. Η ιστορία γράφεται από την αρχή και οι αθλητές της Μεσσήνης θα λαμβάνουν έκτοτε μέρος σε όλους τους αθλητικούς αγώνες, μεταξύ άλλων στα Λύκαια προς τιμήν του Λύκαιου Δία, στα Αλαίεα της Τεγέας προς τιμήν την Αλαίας Αθηνάς, στα Ημεράσια (Ημερήσια), αγώνες στο ιερό της Αρτέμιδος Ημερησίας στους Λουσούς Αρκαδίας, καθώς και σε ιερά της Μικράς Ασίας.

Στην περιοχή της Αγοράς, αλλά και στο Ασκληπιείο και στο Στάδιο της πόλης έχουν εντοπισθεί επιγραφές με ονόματα αθλητών, κάποιες μάλιστα εντοιχισμένες σε μεταγενέστερα μνημεία σε δεύτερη χρήση. Δίπλα στο θέατρο της πόλης, με ανοικτή μάλιστα πλευρά προς αυτό ώστε να υπάρχει οπτική επικοινωνία των θεατών με τη γλυπτοθήκη, ήταν η Στοά, το μήκος της οποίας φθάνει στα 186 μέτρα, ενώ το ύψος του τοίχου της φαίνεται ότι κυμαίνεται από τρία ως τέσσερα μέτρα. Αλλωστε, όπως λέει ο κ. Θέμελης, η Αγορά της Μεσσήνης ήταν μία από τις μεγαλύτερες της αρχαιότητας. Πάντως, παρ΄ ότι στο σύνολό της σχεδόν είναι ακόμη καλυμμένη με χώμα, εκτός από τα πρώτα βάθρα αγαλμάτων έχει έρθει στο φως και τμήμα τής μιας από τις τρεις κιονοστοιχίες της.

Μια σειρά από ιωνικούς κίονες στην πρόσοψη της Στοάς και άλλες δύο με κορινθιακούς κίονες στο μέσον συντελούσαν στην αίγλη αυτού του τρίκλητου οικοδομήματος. Στον τοίχο του διέθετε και κόγχες - εξέδρες, όπως αποκαλούνται-, όπου επίσης ήταν τοποθετημένα αγάλματα προσωπικοτήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εξάλλου, ήταν διώροφη και φυσικά στεγασμένη.

«Η ανασκαφή είναι πολλά υποσχόμενη για να βρούμε και άλλα βάθρα στη θέση τους με επιγραφές,δεν αποκλείεται μάλιστα να εντοπισθούν και αγάλματα»λέει ο κ. Θέμελης. Να σημειωθεί άλλωστε ότι η Μεσσήνη διέθετε έναν ονομαστό γλύπτη, τον Δαμοφώντα, στον οποίο, όπως προκύπτει από τις αρχαίες πηγές και κυρίως από τον Παυσανία, οφείλονταν τα περισσότερα αγάλματα που κοσμούσαν την πόλη.

Μεσσήνη-Ιταλία, συμμαχία

1.Ιωνικοί κίονες σε παράταξη που υποδηλώνουν την ύπαρξη της Στοάς
2.Ενεπίγραφη στήλη με το όνομα του ολυμπιονίκη της Μεσσήνης Κλεώνυμου Περφατίωνος
3.Τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης με το θέατρο στο βάθος
4.Τμήμα της Αρχαίας Αγοράς με τη Στοά των Ολυμπιονικών Προς την Ιταλία ήταν προσανατολισμένη στην αρχαιότητα η Μεσσήνη και στους Ρωμαίους στήριζε τις ελπίδες της ώστε να αντιμετωπίσει την Αχαϊκή Συμπολιτεία και τη Σπάρτη.Αλλά και το εμπόριό της γινόταν κυρίως με την Ιταλία,όπου εξήγε μεταξύ των άλλων λάδι,σιτηρά,ακόμη και πολεμικά άλογα.

Ετσι, όταν οι Μεσσήνιοι κατακτήθηκαν από τους Σπαρτιάτες,οι οποίοι τους έδιωξαν και από τη Ναύπακτο όπου είχαν εγκατασταθεί,οι πιο εύποροι από αυτούς κατέφυγαν στη Δύση: στην Κεφαλλονιά, στην Κάτω Ιταλία όπου ίδρυσαν τη Μεσσήνη (σημερινή Μεσίνα),αλλά και στη Βόρεια Αφρική,στην Κυρηναϊκή συγκεκριμένα,με την αποικία Ευεσπερίδες (τα κατάλοιπά της ανασκάπτονται σήμερα από ξένους αρχαιολόγους).Είναι 5ος αιώνας π.Χ.και στην Ολυμπία εμφανίζονται τέσσερις δρομείς από τη Μεσσήνη της Κάτω Ιταλίας!

Μερικούς αιώνες αργότερα οι σχέσεις είναι εντονότερες: Ρωμαίοι από την Καμπανία εγκαθίστανται τον 1ο αιώνα π.Χ.στη Μεσσηνία όπου και εξελληνίζονται.Αντίστροφα,την ίδια εποχή μεσσήνιοι ευπατρίδες κατέχουν τεράστιες κτηματικές περιουσίες στην Καμπανία,όπως δείχνουν επιγραφές που έχουν εντοπισθεί στην περιοχή αυτή,κάποιοι μάλιστα φαίνεται ότι ανέρχονται και σε ανώτατα αξιώματα όπως του συγκλητικού.

Η Στοά με τους Ολυμπιονίκες
Ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης στην αρχαία Μεσσήνη (αριστερά) και ενεπίγραφο βάθρο αγάλματος του Πολυκλή Λυσάνδρου, νικητή στα Ολύμπια (δεξιά) Δρομείς ήταν στην συντριπτική πλειονότητά τους οι ολυμπιονίκες της Μεσσήνης,όπως μαρτυρούν οι κατάλογοι της Ολυμπίας. Η εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμη - ο κ.Θέμελης,ο οποίος προτίθεται να αφιερώσει μια μονογραφία στους μεσσήνιους αθλητές,ίσως βρει την απάντηση-, γεγονός όμως είναι ότι ως τον 1ο αιώνα π.Χ.από τους 16 ολυμπιονίκες οι 12 είχαν στεφθεί με κότινο για τις επιδόσεις τους σε αγωνίσματα δρόμου- στάδιον και δόλιχο.Η πάλη,η πυγμή και το παγκράτιο, καθώς και το πένταθλο ήταν τα άλλα αγωνίσματα των Μεσσηνίων.

Οι κατάλογοι της Ολυμπίας ωστόσο δεν ήταν πλήρεις, κάτι που αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Μεσσήνης,όπου κατά τις ανασκαφές αποκαλύφθηκαν ανδριάντες αφιερωμένοι σε ολυμπιονίκες τα ονόματα των οποίων δεν μνημονεύονται αλλού.Μεταξύ αυτών, ο Αντισθένης Πολυστράτου, ολυμπιονίκης στην πάλη περί τα τέλη του 3ου- αρχές του 2ου αιώνα π.Χ., σύμφωνα με την επιγραφή βάθρου που βρέθηκε στη Μεσσηνία,αλλά και ο Κλεώνυμος που προαναφέρθηκε.


EΠΙΣΗΜΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

768 π.Χ.Ανδροκλος,στάδιον

764 π.Χ.Πολυχάρης,στάδιον

752 π.Χ.Δαϊκλής (ή Διοκλής),στάδιον

748 π.Χ.Αντικλής,στάδιον

744 π.Χ.Ξενοδόκος (ή Ξενοκλής),στάδιον

740 π.Χ.Δωτάδας,στάδιον

736 π.Χ.Λεωχάρης,στάδιον

724 π.Χ.Φάνας,δόλιχος

428 και 424 π.Χ.Σύμμαχος,στάδιον (δις ολυμπιονίκης)

368 π.Χ.Δαμίσκος,στάδιον παίδων

344π.Χ.Δαμάρετος,πυγμή παίδων

340 π.Χ.Τελέστας,πυγμή παίδων

304 π.Χ.Σόφιος,στάδιον παίδων

232 π.Χ.Γόργος,ταθλον

220 π.Χ.Αγησίδαμος,παγκράτιον

48 και 44 π.Χ.Θεόδωρος,στάδιον (δις ολυμπιονίκης)

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=34&artId=317523&dt=28/02/2010#ixzz0hrbk4XEp

Αντιδράσεων συνέχεια στην Τουρκία



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΩΝ
ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΣΥΡΙΩΝ

Σοκ στην Τουρκία από την απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων και των Ασσυρίων. Ο Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι δε θα δεχτεί "κακόβουλες πράξεις" και "ανεύθυνες πρακτικές" και προειδοποίησε ότι η Τουρκία...

..."δεν θα τρομοκρατηθεί. Δεν θα γονατίσει μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, σε πράξεις που είναι κακόβουλες και σε ανεύθυνες πρακτικές"

Η Άγκυρα ήδη ανακάλεσε την πρεσβευτή της στη Σουηδία για διαβουλεύσεις ενώ η τουρκική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της καταδικάζει έντονα τη γεμάτη μεγάλα λάθη απόφαση των Σουηδών.

Επιστολή Πομάκων στον Παπανδρέου και τη Διαμαντοπούλου

"ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ
ΤΟΥΡΚΙΚΑ"

Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να...



...μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ.

Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους «Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία. Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του Συλλόγου μας, που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας».

Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική».

Καταλήγοντας οι Πομάκοι, Έλληνες πολίτες ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή όπως αναφέρουν ζητούν «Tο δικαίωμα ο γιος μας ο Μεχμέτ να μαθαίνει ό,τι μαθαίνει ο γιος σας ο Νίκος. Ζητάμε η κόρη μας η Φατμέ, όταν θα δώσει εξετάσεις για να περάσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, να έχει τις ίδιες γνώσεις, δεξιότητες και προοπτικές που θα έχει η κόρη σας η Άννα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τώρα, όταν στα πιο ευαίσθητα και κρίσιμα μαθησιακά χρόνια τους τα παιδιά μας διδάσκονται μια γλώσσα που δεν μιλούν και δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ στο σπίτι και στο πανεπιστήμιό τους;»

http://www.defencenet.gr

Παράξενα δένδρα!!

Οτι και να της κάνουμε αυτή συνεχίζει να μας προσφέρει οξυγόνο,ομορφιά,και θέαμα!!
Πρέπει να την προστατεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.



Μέχρι και τα λάστιχα είχε δέσει για να μην βρούνε ούτε τρίχα του!

Ούτε στις σφαίρες δεν βρήκαν αποτυπώματα οι αρχές καθώς οι δράστες και το ένα θύμα, ο Λάμπρος Φούντας έβαλαν τις σφαίρες στα όπλα τους χωρίς να αφήσουν ίχνη. Γιαυτό και φορούσαν διπλά γάντια.
Ο Λ.Φούντας ήταν μικροβιολόγος και γνώριζε τι έπρεπε να κάνει για να μην αφήσει ίχνη. Μάλιστα έδεσε γερά το ...
λάστιχο στο παντελόνι και το γάντι για να μην αφήσει ίχνος σε περίπτωση συμπλοκής. Πάντως το γεγονός ότι είχε πάρει άδεια από την δουλειά του, κάνει τις αρχές να σκέφτονται ότι θα έκανε επίθεση ο "Επαναστατικός αγώνας"!

ΦΟΒΕΡΗ Η ΓΑΤΑ,,,

Η κουρτίνα...των συνόρων μας.....




Γιατί αυξήθηκε ο αριθμός λαθρομεταναστών στην Αθήνα;
Παντού σε ομάδες στις γωνιές στα στενά......
Ρώτησα και έμαθα ότι έχουν πληροφορηθεί για το λαθρονομοσχέδιο
που ψηφίστηκε τελικά....για τις απελάσεις που σταμάτησαν.....
για τις "επιχειρήσεις σκούπας" της Αστυνομίας
που δεν γίνονται και κυκλοφορούν
ανέμελοι......βγαίνουν άφοβα από τα υπόγεια και τις παλιές πολυκατοικίες
όπου "ζούν" στιβαγμένοι.....ενώ κανούριοι με τα μπαγκάζια καταφθάνουν
το βράδυ......
Τα σύνορά μας μοιάζουν με κουρτίνα ....που την τραβάς και περνάς
στην Χώρα μας.........
Μήπως είναι καλύτερο να τα καταργήσουμε;
Όσοι πιστοί και άπιστοι....προσέλθετε!

Η γεωπολιτική σημασία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων - Το ισχυρότερο "εργαλείο" της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Μ. Ανατολή!


Ο ιεραποστολικός χαρακτήρας των Αγίων Τόπων και η διεθνής ακτινοβολία των Παναγίων Προσκυνημάτων που φέρουν από τους πρώτους ακόμη αιώνες μετά Χριστόν αποτελούσε την αιτία εκδήλωσης φθόνου και προκαλούσε ποικίλα προβλήματα. Είναι αλήθεια ότι τα αγιασμένα χώματα, όπου έζησε, δίδαξε και σταυρώθηκε ο Χριστός ήταν και είναι μέχρι σήμερα μήλον της έριδος. Δόθηκαν και δίνονται πολλές μάχες μέχρι σήμερα για να κρατηθούν και να διατηρηθούν στα χέρια που τα εμπιστεύθηκε η Αγία Ελένη, στα χέρια των Ελλήνων Αγιοταφιτών. Η Δύση με τις Σταυροφορίες προέβη σε λεηλασίες και επιχείρησε αλλαγή του θρησκευτικού καθεστώτος. Η Ανατολή με τους Κόπτες και τους Αρμένιους εποφθαλμιούσαν και συνεχίζουν να εποφθαλμιούν το πνευματικό θείο δώρο που πρόσφερε στο Τάγμα των Σπουδαίων η Αγία Ελένη. Ο φθόνος όμως δεν λειτουργούσε μόνο για τους μη Ορθοδόξους, τους αιρετικούς αλλά ενίοτε ταλαιπωρούσε και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, προκαλώντας γεγονότα και πράξεις που λειτουργούσαν διαβρωτικά και αλλοίωναν τον ιεραποστολικό και πνευματικό χαρακτήρα της θεάρεστης αποστολής τους. Σε τέτοιες χρονικές περιόδους διχονοιών και φοβερών ερίδων υπήρξαν απώλειες και αλλαγές και σημειώθηκαν λεηλασίες και αρπαγές. Και τότε κατά το παράδειγμα του Κάιν με τον Άβελ άνοιγε η όρεξη για διεκδικήσεις ακόμη και από ομοδόξους μας Ορθόδοξους Χριστιανούς που δεν κατανοούσαν πως ήταν δυνατόν τα Ιερά Προσκυνήματα να βρίσκονται σε ελληνικά χέρια. Ο φθόνος, η ολοφάνερη πενία πνευματικής ζωής και πορείας και η απουσία των πνευματικών απαραίτητων εφοδίων προσέδωσε μια κοσμική διάσταση στην πορεία της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας. Ο κίνδυνος αλλαγής του θρησκευτικού Status Quo στους Αγίους Τόπους είναι ορατός και δια γυμνού οφθαλμού.

Το δυστύχημα όμως είναι ότι τόσο η Ελληνική κυβέρνηση, όσο και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα δεν τον έχουν συνειδητοποιήσει και αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν.
Ποιοι όμως επιβουλεύονται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων;
Ποιοι είναι αυτοί που διακαώς επιθυμούν την απομάκρυνση του Τάγματος των Σπουδαίων, της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας; Σκοτεινές δυνάμεις, ξένα κέντρα εξουσίας ή αόριστα διπλωματικά παιχνίδια;
Δεν έχουν καμιά σημασία οι ίντριγκες, οι μηχανορραφίες, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τα τηλεοπτικά μαλλιοτραβήγματα και οι δημόσιες διαπομπεύσεις... Σημασία έχει η τάχιστη επαναφορά της ενότητας, η επιστροφή στις αρετές που κοσμούσαν την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, η καταλλαγή και η ειλικρινής ειρήνευση που προσφέρει η λαμπρή για τους Ορθοδόξους οδός της μετανοίας.
Για την Ελληνική διπλωματία καλύτερα να μην ασχοληθούμε γιατί παρά το δήθεν ενδιαφέρον της εμμένει να διατηρεί υποβαθμισμένο το όλο ζήτημα και να αντιμετωπίζει με τη νοοτροπία του ζητιάνου την Αγιοταφιτική Αδελφότητα και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Η λύση βρίσκεται στην κοινή λειτουργική ζωή των αντιμαχομένων και στην επαναφορά στο Κοινό Ποτήριο, τη Θεία Ευχαριστία που φωτίζει τις ψυχές. Το μόνιασμα των Αγιοταφιτών και όχι η αναγνώριση του νέου ή η βιαία απομάκρυνση του παλιού είναι το ζητούμενο. Και προς την κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται να εργαστούν όλοι αν πραγματικά επιθυμούν να καταστούν σπουδαίοι στο Τάγμα των Σπουδαίων.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα μπορούσε να είναι το ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ "εργαλείο" της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. ΚΑΝΕΝΑΣ! ΟΥΤΕ ΟΙ Η.Π.Α. ΟΥΤΕ Η ΡΩΣΙΑ, (που είναι ισχυρότερη σήμερα από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, λόγω ενέργειας και ενός πολύ ισχυρού εθνικού στοιχείου που αγγίζει αν δεν ξεπερνάει το 1,5 εκτμ ψυχές), ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ δεν θα μπορούσε να επιβάλλει καλύτερα από την Ελλάδα τις θελήσεις του στην περιοχή αν βέβαια αξιοποιούσε αναλόγως τον απίστευτης αξίας παράγοντα που λέγεται ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ.


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

᾿Επίδομα 550 εὐρώ γιά... «ντρίνκ»!


http://1.bp.blogspot.com/_ultuZaDYJcg/S5f0Q8cwFKI/AAAAAAAADc0/EPApjG7EA3I/s400/samosport+33.jpg

Ενα παλιο ανέκδοτο ελεγε οτι σε έναν πόλεμο η αεροπορία βομβαρδίζει, ο στρατός καταλαμβάνει και ακολουθεί το ναυτικό για να κάνει τη δεξίωση...

Ωστόσο, λόγω της οικονομικής κρίσης, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό χάνει την αίγλη του καθώς σταματούν οι πολυσυζητημένες δεξιώσεις. Το εντόπισαν οι ελεγκτές της Ε.Ε. και έμειναν άφωνοι: Κάθε άνοιξη, με αφορμή τις ετήσιες κρίσεις, οι ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ έπαιρναν επίδομα 550 ευρώ για... «drinks»! Απαντες, λοιπόν, κατά την αποστρατεία, την προαγωγή ή τη μετακίνησή τους παρέθεταν μία μίνι δεξίωση στο δώμα του ΓΕΝ. Οπως ήταν αναμενόμενο, το συγκεκριμένο επίδομα κόπηκε, με συνέπεια να σταματήσουν και τα «drinks»...


Πηγή: http://www.ethnos.gr/

"Να φύγετε, να πάτε αλλού"!


Βρετανός ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στην δραχμή για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα. Μετά την προκλητική πρόταση των Γερμανών βουλευτών που ζήτησαν από την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της για να ξεπληρώσει το χρέος της, το νέο χτύπημα έρχεται από το Λονδίνο.

Ο Νάιτζελ Φαράζ του ακροδεξιού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) τόνισε ότι ήταν λάθος που η ΕΕ επέτρεψε την Ελλάδα να ενταχθεί στην ζώνη του Ευρώ. "Η ένταξη της Ελλάδας (και της Ισπανίας) κράτησε τα επιτόκια σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από εκεί όπου έπρεπε να είναι και δημιούργησε μια "φούσκα" δανεισμού", είπε.

Πρόσθεσε ότι εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ "δεν πρόκειται να έχει κανένα μέλλον".

"Αν δεν επιστρέψουν στη δραχμή θα συνεχίσουν να υποφέρουν, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Φοβάμαι ότι θα ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή..." προέβλεψε ο βρετανός ευρωβουλευτής και κατέληξε λέγοντας με πλατύ χαμόγελο:


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ THE INSIDER

Πόσο συνδέονται οι αλλεργίες με την κατανάλωση κρέατος


Η κατανάλωση κρέατος μπορεί να προκαλεί πολύ πιο συχνά αναφυλαξία, τη σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρα

αλλεργική αντίδραση, από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Οι επιστήμονες, κάνοντας αναλύσεις αίματος, μελέτησαν τις περιπτώσεις 60 ασθενών που εμφάνιζαν ανεξήγητες και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και συμπέραναν ότι μια ουσία του κρέατος, η άλφα-γαλακτόζη, πιθανώς είναι ο ένοχος.

Οι ερευνητές βρήκαν πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού συστήματος, που αποκαλούνται αντισώματα IgE, σε 25 από τους 60 ασθενείς και συμπέραναν ότι πιθανώς δεν είναι ορθή η αντίληψη ότι η αλλεργία στο κρέας είναι πολύ σπάνια, καθώς εκτιμούν πλέον ότι η ύπαρξη αυτών των αντισωμάτων απέναντι σε αυτό το σάκχαρο (άλφα-γαλακτόζη) είναι πολύ πιο ευρέως διαδεδομένη στον ανθρώπινο πληθυσμό σε σχέση με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις.

Η άλφα-γαλακτόζη παράγεται στα περισσότερα θηλαστικά, όμως οι άνθρωποι και οι μεγαλόσωμοι πίθηκοι παράγουν επίσης ένα αντίσωμα γι' αυτήν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πρόβλημα μπορεί να προκαλείται όταν οι άνθρωποι, που παράγουν στο σώμα τους τα αντισώματα IgE, μετά τρώνε κρέας ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν αυτό το σάκχαρο και έτσι παθαίνουν την αλλεργική αντίδραση.

Η αναφυλαξία, που συνήθως συμβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά από την κατανάλωση μιας τροφής, μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά μετά από πολλή χρονική καθυστέρηση, μέχρι και τέσσερις έως έξι ώρες μετά την κατανάλωση του κρέατος ή των άλλων γαλακτοκομικών, γι' αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτή ποια ήταν η αρχική αιτία που "πυροδότησε" την αλλεργία.

Το τυπικό σενάριο είναι ότι αν δεν αντιδράσει κάποιος μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή του φαγητού, τότε η αλλεργία δεν οφείλεται στο φαγητό", δήλωσε ο Κόμινς, αλλά επεσήμανε ότι αυτό δεν συμβαίνει αναγκαστικά στην περίπτωση του κρέατος.

newsit.gr

Ισόβια στον δολοφόνο του Αρχιφύλακα Σπανουδάκη


Η οικογένεια του δολοφονηθέντα Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλτου Μιχαήλ, ανακοινώνει ότι την 09-03-2010 διεξήχθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η δίκη του Αλβανού λαθρομετανάστη ληστή τραπεζών KLAIJDI BANI, ο οποίος την 05-03-2009 είχε ληστέψει το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Νίκαια και είχε δολοφονήσει τον Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ.
Το δικαστήριο επέβαλλε στο δολοφόνο ποινή ισοβίου καθείρξεως για την ανθρωποκτονία και συνολική ποινή φυλάκισης δέκα οκτώ (18) ετών για τα αδικήματα της ληστείας, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρηστίας.
Η οικογένεια ευχαριστεί όλους όσους της συμπαραστάθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο, τους δικηγόρους της, κ.κ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟ Πέτρο,ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ Χρήστο και ΜΑΓΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη, τους φίλους συγγενείς και συναδέλφους και όλους όσους παρευρέθηκαν στην διεξαγωγή της δίκης.
elora

"Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας για το 2010 στην Κική Δημουλά"

Στις 13 Μάρτιου η Ευρώπη τιμά την Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά για το σύνολο του ποιητικού και πεζογραφικού της έργου, απονέμοντας της το Ευρωπαϊκό Βραβείο λογοτεχνίας για το 2010
Η επιτροπή, όπως λέει στο σκεπτικό της, διέκρινε στο έργο της μία από τις μεγάλες φωνές που εκπροσωπούν τη σύγχρονη δημιουργία και θέλει να υπογραμμίσει επίσημα τη σημασία του έργου της στο αύριο της ευρωπαϊκής κουλτούρας.Μία ...
ακόμη τιμή για την Κική Δημουλά, πανευρωπαϊκής εμβέλειας αυτή τη φορά, που υπογραμμίζει την εξέχουσα θέση που έχει, διαχρονικά, η σύγχρονη ποίηση ως πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού. H «Association capitale europeenne des litteratures» χαιρετίζει το ποιητικό της έργο ως ένα «από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή της σύγχρονης Ελλάδας».

"Αυθαιρεσίες συνδικαλιστών ΠΑΜΕ"

"Κύριοι, είμαι ένας έμπορος και διατηρώ κατάστημα στην Ναύπακτο.
Χθες στο μαγαζί μας στη Ναύπακτο,μπήκαν με το ζόρι μέλη του ΠΑΜΕ -στα πλαίσια της απεργίας ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ - και τράβαγαν την πωλήτρια έξω (με το ζόρι απεργία).
Τελικά "συμβιβάστηκαν" με το κλείσιμο-κλείδωμα του μαγαζιού.
Πήρα τηλ. το ΚΚΕ (δεν μου δίνουν ...
το τηλέφ. της ΚΟ Ναυπάκτου-Δεν το έχουν ...και καλά) Πήρα τηλέφωνο το ΠΑΜΕ (21033^%$# ) και όταν ανέφερα ότι όπως το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο,έτσι και το δικαίωμα στην εργασία .... τι μου απάντησαν?
ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ..δηλ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!!!!!!!
Αυτοί είναι οι συνδικαλιστές-δημοκράτες,αυτή είναι η χώρα μας.
Φυσικά θα δώσουμε και συνέχεια στο θέμα, απευθυνόμενοι προς την Ελληνική Δικαιοσύνη."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ


Προκειμένου να καταστεί πρωταγωνιστής των εξελίξεων για μια άλλη πορεία της χώρας.

Η τακτική όλων εκείνων που απολαμβάνουν το προνόμιο να νομοθετούν, ένα προνόμιο που εμείς τους το εκχωρήσαμε, κάποιοι όντας πλανεμένοι και κάποιοι άλλοι έχοντας απόλυτη επίγνωση της στάσης μας, είναι γνωστή.


Αφήνουν τις αντιδράσεις να κορυφώνονται μέχρι τη στιγμή που κορυφώνεται το προκλητικό νομοθετικό τους έργο. Στη συνέχεια διαχέουν την εφαρμογή της πολιτικής τους στην κοινωνία. Μέσα σ αυτή διαχέονται και οι αντιδράσεις και η οργή ως υπεραπλωμένο πυροτέχνημα, και οι ίδιοι επανέρχονται στο απυρόβλητο, έτοιμοι να συνεχίσουν να νομοθετούν, να εξαπατούν πολιτικά αλλά και να επανέλθουν δριμύτεροι προκειμένου να υποκλέψουν και πάλι μια ψευδεπίγραφη λαϊκή εμπιστοσύνη.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/03/blog-post_4489.html


Έτσι, περάσαμε ήδη στη δεύτερη φάση του κορυφαίου αντεθνικού ξεπουλήματος, μετά την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του ελληνισμού.


Η πρώτη δεν ήταν τα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν. Ήταν η αξιοποίηση της κρισιακής φιλολογίας, που οδήγησε στην ομολογημένη εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην παγκόσμια διακυβέρνηση και στην τραπεζική δικτατορία.



Ήταν η πλέον κατάπτυστη παραίτηση του πολιτικού συστήματος από τον εθνικό του ρόλο.
Ήταν η μεγαλύτερη υποθήκη αξιοπρέπειας που εκχωρήθηκε ποτέ όπου γης.
Ήταν ο ορισμός της εθνικής ντροπής και ταπείνωσης από αγύρτες της πολιτικής και πολιτικούς απατεώνες.

Η δεύτερη φάση, ήταν η προδοτική εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σ ένα κατευθυνόμενο στρατό κατοχής.
Ήταν η πλέον ντροπιαστική συνεδρίαση του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Ενός κοινοβουλίου που απώλεσε τον εθνικό του ρόλο, με τη συγκατάθεση των υποτιθέμενων «εκπροσώπων» του λαού οι οποίοι απέδειξαν το πρωτοφανές.
Απέδειξαν πως είναι απρόθυμοι και ανίκανοι να εμπνευστούν στοιχειωδώς από την εθνική αξιοπρέπεια, και να αντισταθούν στον εθνικό ξεπεσμό και στον επικίνδυνο κατήφορο στον οποίο μέρα με τη μέρα κατρακυλά η Ελλάδα.

Η Τρίτη φάση έχει ήδη αρχίσει να κάνει απειλητική την εμφάνισή της πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου, της Θράκης, της Κύπρου, της Μακεδονίας και του συνόλου των εθνικών μας προτεραιοτήτων.


Συμπυκνώνεται μέσα από έναν ορυμαγδό υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα, που οσονούπω θα αλλάξει τον ρου της Ελληνικής ιστορίας αλλά και τη κατεύθυνση της Ευρώπης συνολικά.

Πρώτο δείγμα γραφής στην «μετά εκχώρηση εποχή» η απόφαση του ΕΔΑΔ.
Νομιμοποιείται ο ΑΤΤΙΛΑΣ να επιδικάσει το δίκαιο των εισβολέων κατακτητών και δολοφόνων του Κυπριακού Ελληνισμού.

Και έπεται συνέχεια.

Μπρος σ αυτή την πολλαπλά επικίνδυνη κατάσταση, το ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, βρίσκεται εξ αντικειμένου αντιμέτωπο με νέα καθήκοντα και νέες προκλήσεις.


1. Να περάσει στην επίθεση.
Σε μια επίθεση πολιτική. Να θέσει αυτό τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι να παρακολουθεί αμυνόμενο και απαντώντας τη ροή των εξελίξεων. Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες (μηδέ του πολιτικού ακτιβισμού εξαιρουμένου) και σαφέστατες πολιτικές στοχεύσεις, θα το καταστήσουν πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι απλά μέρος ενός πολιτικού σκηνικού.

2. Να πολιτικοποιήσει περαιτέρω τον αγώνα του.
Προβάλλοντας συνολική πολιτική πρόταση, και όχι αρκούμενο σε επιμέρους πολιτικές απαντήσεις. Αυτή πολιτική πρόταση οφείλει να είναι μια παρέμβαση συνολικής πολιτικής ανατροπής, και όχι ένα άθροισμα επιμέρους πολιτικών παρεμβατισμών χωρίς οργανική και δυναμική συνέχεια μεταξύ τους.

3. Να εμπνεύσει και να μπολιάσει με τις ιδέες του τους μαζικούς αγώνες.
Η μονομέρεια των στόχων του οργανωμένου μαζικού κινήματος, και το όποιο έλλειμμα στον πατριωτικό προσανατολισμό του, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνιστά λόγο καταγγελίας και απαξίωσης. Μπορεί και επιβάλλεται να αποτελεί πρόκληση με στόχο τον αναπροσανατολισμό και το κέρδισμά του.
Το ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ οφείλει να κατανοήσει πως στους μεγάλους αγώνες που έρχονται, ο αγωνιζόμενος λαός και το οργανωμένο μαζικό και συνδικαλιστικό κίνημα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ουσιαστικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, και όχι έναν λανθάνοντα αντίπαλο παραδομένο αμαχητί σε πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες που τον ευνουχίζουν. Αν τον θέλουμε αυτό τον λαό μαζί μας, έχουμε υποχρέωση να τον κερδίσουμε και να μη τον παραδώσουμε προκειμένου να αλωνίζουν άλλοι και να διαμορφώνουν κατά το δοκούν την πολιτική και κοινωνική του συνείδηση.

Το δίλημμα είναι σαφές:

Ή παραιτούμαστε από αυτό το κίνημα και το παραδίδουμε αμαχητί σε όσους έμαθαν να αλωνίζουν ασύδοτα στις γραμμές του, ή σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης και το κερδίζουμε στο ΜΕΤΩΠΟ της Εθνικής Σωτηρίας.


Προσωπικά θεωρώ πολύτιμο εργαλείο το κομμάτι του λαού που ξέρει να αγωνίζεται, σε σχέση με το «βαρίδι» όλων εκείνων, που συνήθισαν ή έμαθαν ή βολεύτηκαν να παρακολουθούν άβουλοι και άτολμοι τις εξελίξεις από τον καναπέ

4. Να οργανωθεί.
Στη δομή, στις πολιτικές και οργανωτικές του επεξεργασίες. Αυτό συνιστά προϋπόθεση απαραίτητη για να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει. Με πολιτικό λόγο φροντισμένο αλλά και μαχητικό. Με πολιτικά συνθήματα που θα έχουν τη δυναμική να αφομοιώνονται και να γίνονται κτήμα του διπλανού μας ανθρώπου. Να τον φανατίζουν και όχι να τον απωθούν. Να τον εντάσσουν οργανικά στο ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και όχι να αρκούνται στην ευκαιριακή του συμμετοχή που δε θα δημιουργεί δυναμική και παρακαταθήκες.

5. Να εξασφαλίσει την απαιτούμενη συνέχεια στην πολιτική του παρέμβαση.
Ο χειρότερος εχθρός ενός κινήματος, είναι ο αποσπασματικός, ο ασυνεχής και πυροτεχνηματικός τρόπος παρέμβασης και δράσης. Κουράζει, αποδυναμώνει, απογοητεύει, δεν εμπνέει.
Ο πολιτικός σχεδιασμός μιας δράσης με περιεχόμενο, με συνέχεια, με μελετημένες παρεμβάσεις, και με πρωτοβουλίες που έχουν ζητούμενο και αποτέλεσμα στη βάση μιας σχεδιασμένης τακτικής, είναι μέρος μιας συνολικότερης προσπάθειας που θα καταστήσει το ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή και καταλύτη των εξελίξεων, σε μια κατεύθυνση ικανή όχι μόνο να ανακόψει τον κατήφορο, αλλά να θέσει τις βάσεις, τις οργανωτικές και πολιτικές προϋποθέσεις για μια άλλη πορεία του τόπου.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ.

Κληρώνει στο… 29; Το Σάββατο ενημερώνονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον χάρτη της Β’ Αθηνών.

Τελικά από ότι δείχνουν τα πράγματα , η τούρτα του Καλλικράτη θα έχει κερασάκι! Παρά τις έως τώρα επιφυλάξεις , ακόμη και τις προτάσεις να εξαιρεθεί το λεκανοπέδιο της Αττικής από το σχέδιο συνενώσεων, τελικά το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών για το νέο χάρτη στην περιφέρεια τους.

Η συγκεκριμένη περιφέρεια θεωρείται κομβική για την επιτυχία του εγχειρήματος. Συγκεντρώνει πολύ μεγάλο πληθυσμό, ενώ εκδηλώνονται σημαντικές αντιδράσεις τόσο από τους αιρετούς, όσο και από τους βουλευτές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αριθμός των δήμων που θα προταθεί από τον υπουργό Εσωτερικών θα είναι 29 από 48 που είναι σήμερα.