Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το θέμα Νάξιου στη βουλή



Παρέμβαση σήμερα στη βουλή, του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Νικολόπουλου στο θέμα που δημιουργήθηκε με την δίωξη του blogger Νάξιου (naxios.blogspot.com). O βουλευτής με σχετική αναφορά του στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση υπέβαλλε το άρθρο των αδεσμεύτων «Εκβιασμός ή πολιτική δίωξη» και ζητάει την υποβολή όλων των στοιχείων και την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης. Ίσως λοιπόν με αυτό τον τρόπο να φωτισθούν τα στεγανά της υπόθεσης….



ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ΄΄ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ΄΄ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ

Ποντικοφάρμακο σε παιδικό σταθμό!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!


Βρέθηκαν σπόροι ποντικοφάρμακου σε παιδικό σταθμό του Χαλανδρίου και μάλιστα δημοτικό!Το επικίνδυνο φάρμακο βρέθηκε σε 2 αίθουσες του δημοτικού παιδικού σταθμού και μάλιστα μέσα σε κουτιά παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται καθημερινά απο δεκάδες παιδάκια!Η διεύθυνση του παιδικού σταθμού ενημέρωσε τους γονείς οτι θα πρέπει να τα πάνε σε μικροβιολογικό εργαστήριο προκειμένου να...
ελεγχθούν τα παιδιά αφού η επίδραση του φαρμάκου εμφανίζεται σε 72 ώρες!Καταλαβαίνετε τι θα μπορούσε να είχε γίνει!Αυτά τα παιδάκια της προσχολικής ηλικίας το πρώτο που κάνουν είναι να βάλουν στο στόμα τους οτι βρουν!Ποια θα είναι η τιμωρία για έλλειψη προσοχής ανηλίκων;Δηλαδή σε αυτή τη χώρα πρέπει να έχουμε πρώτα θύματα και μετά να κοιτάξουμε την ασφάλεια των παιδιών;

Ρεκόρ αυτοκτονιών το 2009 για το στρατό των ΗΠΑ



Οι αυτοκτονίες στο στρατό ξηράς των ΗΠΑ άγγιξαν νέο ρεκόρ το 2009, με 160 στρατιωτικούς να αφαιρούν οι ίδιοι τις ζωές τους, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες Παρασκευή, κάνοντας λόγο περί "οδυνηρής χρονιάς" στον τομέα αυτό.

Ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των αυτοχειριών επρόκειτο να ξεπεράσει τον απολογισμό του 2008 --όταν είχαν καταγραφεί 140--, ωστόσο τα αίτια της αύξησης δεν είναι σαφή.

"Αναμφίβολα το 2009 υπήρξε μια επώδυνη χρονιά για το στρατό όσον αφορά ...


τις αυτοκτονίες", δήλωσε ο συνταγματάρχης Κρίστοφερ Φίλμπρικ, υποδιευθυντής ενός προγράμματος των ενόπλων δυνάμεων για την αποτροπή αυτοχειριών.

Δέκα θάνατοι που πιστεύεται ότι οφείλονται σε αυτοκτονίες τον Δεκέμβριο μεταξύ εν ενεργεία στρατιωτικών αύξησαν το συνολικό αριθμό των αυτοχειρών για το 2009 στους 160, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει υπερενταθεί καθώς διεξάγει μακρόχρονους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, με αξιωματικούς να επισημαίνουν ότι η επανειλημμένη ανάπτυξη στρατιωτικών σε εμπόλεμες ζώνες και το άγχος που τους προκαλούν οι μάχες αποτελούν βασικές αιτίες της αύξησης της κατάθλιψης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες των ενόπλων δυνάμεων στους γάμους τους.

Όμως οι αυτοκτονίες δεν οφείλονταν κατ' ανάγκη στις επανειλημμένες μάχιμες αποστολές στις οποίες αναπτύσσονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, τουλάχιστον κατά την έρευνα του ίδιου του Πενταγώνου.

Τα αίτια εμφανίζονται να ποικίλλουν και το ένα τρίτο των στρατιωτικών που αυτοκτόνησαν δεν είχαν αναπτυχθεί ποτέ σε μάχιμες αποστολές στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, κατά αξιωματούχους.

Κορυφαία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσά τους και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ο Ναύαρχος Μάικ Μάλεν, έχουν απευθύνει εκκλήσεις στους αξιωματικούς να μην γελοιοποιούν, ούτε να απειλούν την καριέρα, όσων στρατιωτικών χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια.

Ο στρατός υιοθέτησε μια σειρά πρωτοβουλιών για να περιορίσει το πρόβλημα, προσλαμβάνοντας εκατοντάδες ειδικούς στην ψυχική υγεία και αρχίζοντας ένα επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα για την κατανόηση του φαινομένου.

Αξιωματούχοι εκφράζουν επίσης ανησυχίες για τις αυτοκτονίες μεταξύ των βετεράνων, των συζύγων και μελών των οικογενειών στρατιωτικών.

Η σύζυγος του ναυάρχου Μάλεν, Ντέμπορα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι "πρέπει να γίνουν περισσότερα" για την παρακολούθηση των αυτοχειριών συζύγων και μελών των οικογενειών στρατιωτικών, κάτι που όπως σημείωσε το Πεντάγωνο δεν κάνει σωστά.

Συχνά σύζυγοι στρατιωτικών διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια διότι φοβούνται ότι θα μπορούσαν να βλάψουν τις προοπτικές των ανδρών τους να κάνουν καριέρα, πρόσθεσε.

Στην Ευρώπη κάνουν μόδα τη σωστή διατροφή

vegetarianΑπό το περασμένο καλοκαίρι η πόλη Γάνδη του Βελγίου θεωρείται ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των χορτοφάγων. Αυτό διότι, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), οι τοπικές αρχές καθιέρωσαν την Πέμπτη ως ημέρα χορτοφαγίας, όχι μόνο για την υγιεινή διατροφή αλλά και για να συμβάλουν στην προστασία του κλίματος.

Έτσι, κάθε Πέμπτη, στη γραφική αυτή πόλη της Φλαμανδίας οι καντίνες σ’ όλες τις δημόσιες υπηρεσίες προσφέρουν φαγητά χωρίς κρέας. Η χορτοφαγία εφαρμόζεται και στα σχολεία. Το δημοτικό σχολείο «De Boomgard», έχει 226 μαθητές και στην καντίνα σερβίρεται το μεσημεριανό. «Σήμερα είναι ημέρα της χορτοφαγίας, δεν τρώμε κρέας», είπε ο εντεκάχρονος Γιάκομπ Πρόις.

Η σχετική διαδικασία καθιερώθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Με την έναρξη τις νέας σχολικής χρονιάς 2009 – 2010, στις καντίνες των 35 σχολείων της Γάνδης η Πέμπτη είναι πλέον η ημέρα των χορτοφάγων. Πουθενά κρέας, μόνο λαχανικά, αντί για μακαρόνια με κιμά, σόγια με τοφού. Ο Άρεντ, συμμαθητής του Γιάκομπ, δεν έχει αντίρρηση να τρώει συχνότερα και στο σπίτι τέτοια φαγητά. «Και το μπιφτέκι με λαχανικά είναι νόστιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάθημα διατροφής στα σχολεία

Κατά την ημέρα χορτοφαγίας οι μαθητές μαθαίνουν ότι το φαγητό όχι μόνον είναι νόστιμο, αλλά και υγιεινό. Είναι μια συμβολή και στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα υπέρβαρα παιδιά. Οι εμπνευστές και διοργανωτές της ημέρας χορτοφαγίαςμ όμως, δεν ενδιαφέρονται μόνο για την υγιεινή διατροφή. Όπως επισήμαναν, για την παραγωγή ενός κιλού βοδινού κρέατος, υπολογίζουν ότι απαιτούνται περίπου 15.000 λίτρα νερό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ οι κτηνοτροφικές μονάδες στον πλανήτη ευθύνονται για το ένα πέμπτο των εκπομπών ρύπων που προξενούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Λιγότερη κατανάλωση κρέατος
σημαίνει, λοιπόν, και προστασία του κλίματος.

Ο 11χρονος Γιάκομπ ανησυχεί για το μέλλον του πλανήτη και όπως είπε, «σε μερικές εκατοντάδες χρόνια η Γη δεν θα υπάρχει, εάν συνεχίσουμε έτσι». Προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να μη γίνει αυτό. Χρησιμοποιεί πολύ το ποδήλατο και στο σπίτι επιδιώκει να τρώνε λιγότερο κρέας. «Διότι, αλλιώς θα καταστρέψουμε τη Γη και θα πεθάνουν πολλά ζώα», πρόσθεσε με έμφαση.

Θέμα χρόνου η αλλαγή συμπεριφοράς

Ένας Βέλγος καταναλώνει, κατά μέσο όρο, στη διάρκεια της ζωής του περίπου 1.800 ζώα. Με μία μόνο μέρα χορτοφαγίας την εβδομάδα είναι ήδη 250 ζώα λιγότερα. Αυτό αναφέρεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο, που διανέμεται σ’ όλα τα σχολεία της Γάνδης. Στο μάθημα γίνεται επίσης πολύς λόγος γενικότερα για το θέμα της διατροφής και κυρίως της κρεατοφαγίας. «Πάνω από 90% των γονέων υποστηρίζουν την πρωτοβουλία για την ημέρα χορτοφαγίας», είπε η διευθύντρια του σχολείου Καρολίν βαν Νέβελ.

Την ιδέα για την καθιέρωση της Πέμπτης ως ημέρας χορτοφαγίας είχε ο Τομπίας Λέναρτ, από τη βελγική οργάνωση χορτοφάγων ΕVA. «Η κρεατοφαγία είναι ακόμα αυτονόητη για τη σημερινή κοινωνία, αλλά είναι θέμα χρόνου πότε θα αλλάξει αυτή η συνήθεια. Ακόμα λέμε ότι είναι δική μου υπόθεση το πιάτο μου, αλλά εμπεδώνεται όλο και περισσότερο η πεποίθηση ότι η συμπεριφορά μας έχει συνέπειες. Όταν οι άνθρωποι θα το συνειδητοποιήσουν – και θα το συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή – θα αλλάξουν και τη συμπεριφορά τους στο φαγητό», τόνισε ο κ. Λέναρτ.-ΠΗΓΗ

Η ΑΘΗΝΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1970

Το θησαυροφυλάκιο της πατριωτικής και δημοκρατικής ψυχής μας

--------------------------------------------------------------------------------

Ήμασταν καμιά χιλιάδα το πολύ σήμερα Κυριακή, μαζί με φίλους και συγγενείς των παιδιών. Δεξιοί, πασόκοι, αριστεροί, παλιοί εύζωνες, μέλη του ΠΣΕΕΔ, μερικοί με τα παιδιά τους και κάποιοι, άντρες και γυναίκες, με μεγάλες ελληνικές σημαίες ν’ ανεμίζουν.
Ο Σαράντος, βετεράνος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ήταν εκεί απ’ τις 9:30.
Βρήκα κι ένα φίλο που μαζί ανεβοκατεβαίναμε τα βουνά γύρω απ’ τη Ρεντίνα πριν από 20 χρόνια.

Απλοί άνθρωποι. Έλληνες. Χωρίς φωνές, ασχήμιες, συνθήματα.
Μόλις φάνηκε η Σημαία με τη Φρουρά από την Αμαλίας με το χαρακτηριστικό αργό της βήμα, χειροκροτήσαμε, παρακολουθήσαμε την αλλαγή κι ακούστηκαν κάποια αυθόρμητα «μπράβο παιδιά!».
Στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου μείναμε όλοι ακίνητοι και κάποιοι σιγοψιθύρισαν τα λόγια. Ένα παρατεταμένο χειροκρότημα συνόδευσε την αποχώρηση του αγήματος και πάλι κάποια «μπράβο».
Μια σεμνή, καλή απάντηση στην τσογλαναρία.
Ο κόσμος, παρέες – παρέες, μιλούσε επαινετικά για τους σκοπούς που δεν εγκατέλειψαν τη θέση τους και περιφρονητικά για την ασχήμια της επίθεσης στο Μνημείο.

Σκεφτόμουν, πως οι απλοί άνθρωποι έχουν μια υγιή προσέγγιση για τα πράγματα.
Γι’ αυτούς ο πατριωτισμός και το δημοκρατικό φρόνημα είναι ένα και το αυτό.
Πώς μπορείς να νοιώθεις το ένα και να μην εμφορείσαι από το άλλο;
Οι απλοί άνθρωποι έχουν ανάγκες από Ήρωες και Σύμβολα γι’ αυτά τα δύο αλληλένδετα.
Κι αυτό το σύμβολο στο κέντρο της πόλης μας είναι γι’ αυτούς τους ήρωες, που κάθε φαμίλια κάποιον θα έχει πίσω της.
Κάποιον πατέρα, παππού, που άφησε την τελευταία του πνοή σε κάποιον απ’ τους τόπους που σκάλισε η σμίλη στο μάρμαρο.

Ευτυχώς υπάρχουν και μερικοί ζωντανοί να μας θυμίζουν αυτά που πρέπει. Υπάρχουν ακόμη ανάμεσα μας ζωντανοί βετεράνοι σκυταλοδρόμοι του εθνικού και δημοκρατικού χρέους κι απ’ τις δυο όχθες.
Υπάρχει ο Μίκης, που δεν έζησε και δεν ζει τζάμπα.
Υπάρχει ο Στρατηγός Κόρκας, 89 ετών, που μας αφηγείτο μια μέρα με την ψαρωτική φωνή του πως σε πολεμικό άλμα στις Κυκλάδες με τον Ιερό Λόχο, αφού πολέμησε τους Γερμανούς γνώρισε και την μετέπειτα γυναίκα του.
Πώς λέμε, πήγα στη Νάξο διακοπές και γνώρισα μια κοπέλα;
Καμία σχέση. Υπάρχει ο Αλευρομάγειρος κι ο Παπαμελετίου, άλλο το πολιτικό φρόνημα, ίδια η γενναιότητα, στις Θερμοπύλες της Κύπρου.
Υπάρχουν ακόμη, ευτυχώς, ο Μανώλης Γλέζος κι ο Λάκης Σάντας, οι ωραίοι «τρελοί» της πρώτης αντιστασιακής πράξης στην κατεχόμενη Ευρώπη και ως το τέλος σημαιοφόροι των πεποιθήσεων τους.
Συμφωνείτε, διαφωνείτε μαζί τους, δεν έχει σημασία. Ζουν σαν άντρες κι αγαπούν τον τόπο και το λαό τους.
Τι είναι όλοι αυτοί, αδέρφια, αυτοί οι ζωντανοί, μαζί με τους άλλους, τους νεκρούς;
Είναι το θησαυροφυλάκιο της πατριωτικής και δημοκρατικής ψυχής μας. Εσαεί.

ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΕΚ ΕΥΡΩ..

...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΕΥΩ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΑ 5 ΕΚ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!!!

funny animated gif

100 εγκεφαλικά την ημέρα!




100 Έλληνες παθαίνουν καθημερινά εγκεφαλικό, αντιμετωπίζοντας σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους. Ένα στα πέντε αγγειακά επεισόδια αποδίδεται στην κολπική μαρμαρυγή, η οποία αποτελεί την πιο συχνή μορφή αρρυθμίας της καρδιάς.
Αυτό δήλωσαν ο...

καθηγητής Καρδιολογίας κ. Παναγιώτης Βάρδας και ο υπεύθυνος της μονάδας οξέων αγγειακών επεισοδίων του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» κ. Κώστας Βέμμος, με αφορμή διεθνές συμπόσιο με θέμα “Κολπική μαρμαρυγή και αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια”.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι όταν υπάρχει κολπική μαρμαρυγή, το αίμα δεν εξωθείται πλήρως από τους καρδιακούς κόλπους και μπορεί να λιμνάσει, σχηματίζοντας θρόμβους.
Οι θρόμβοι που σχηματίζονται στον κόλπο της καρδιάς μετακινούνται, φράσσοντας κάποια από τις αρτηρίες του εγκεφάλου και προκαλώντας αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι πάσχοντες από κολπική μαρμαρυγή έχουν από τέσσερις έως έξι φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στα άτομα με μαρμαρυγή, το επεισόδιο είναι βαρύτερο και έχει διπλάσια θνησιμότητα σε σχέση με τους ασθενείς χωρίς κολπική μαρμαρυγή.

Στους θρόμβους των αγγείων και τη σχέση τους με καρδιαγγειακά επεισόδια αναφέρθηκε χθες και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας κ. Αντώνης Παπαγεωργίου, με αφορμή το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας, το οποίο πραγματοποιείται από αύριο έως την Κυριακή στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαγεωργίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις «κράμπες» στις γάμπες και στους γλουτούς, λέγοντας ότι ενδέχεται να υποκρύπτουν περιφερική αγγειακή νόσο. Η πιθανότητα αυξάνεται όταν ο πόνος επιδεινώνεται με την άσκηση και «περνά» ύστερα από ένα έως δύο λεπτά ανάπαυσης. Η διάγνωση και αντιμετώπισή της πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΕΙΝΑΙ ΄΄ΓΑΤΑ΄΄

ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ,ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 50 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ,

ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ..ΑΦΟΥ..ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.


Σεμινάρια του Δήμου Αθηναίων για την εκμάθηση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών σε συνεργασία με την Microsoft Ελλάς και την εταιρία ECDL Hellas, που θα πιστοποιεί τη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή...



...Το πρόγραμμα, που θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο, θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το Διαπολιτιστικό Κέντρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του δήμου Αθηναίων και θα αφορά κυρίως μετανάστες.

Οι απόψεις του Κουβέλη, οι υπογραφές του Σύριζα και η μνήμη του Στάλιν


Posted by J.McManus
Ο σ. Ιωσήφ Στάλιν συνυπογράφει (με χαρά…) την ανακοίνωση των μελών του Σύριζα με την οποία ζητά και αυτός την καθαίρεση του αναθεωρητή Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Αντε γιατί πολύ θάρρος έχουν πάρει αυτοί οι ανανεωτικοί!!!
Η συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μόλις έχει ολοκληρωθεί. Οι σύντροφοι σηκώνονται όρθιοι και με υψωμένες τις γροθιές ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση. Ζήτω η Ριζοσπαστική Αριστερά. Ζήτω!!! Ζήτω η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου. Ζήτω!!! Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του εργαζόμενου λαού. Ζήτω!!! Ξαφνικά εντοπίζεται ένας… αναθεωτής. Γιατί Κουβέλη δεν λες ζήτω; Ετοιμάζεσαι να πας στο ΠΑΣΟΚ ε; Πως τολμάς και λες την άποψη σου; Είσαι ενάντια στην Αντισυστημική ριζοσπαστική αριστερά. να παραιτηθείς από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Αμέσως!!!
Η παραπάνω σκηνή είναι, σχεδόν, φανταστική. Ομως η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Γαλάνης Νίκος Γιαννόπουλος Τάκης Γλέζος Μανώλης Δεμέστιχας Γρηγόρης Ζαχαριάδης Αδάμος Καρακώστα Εύη Κατσούλας Χρήστος Κοσμάς Πάνος Μαντάς Παναγιώτης Μαστρογιαννόπουλος Τάκης Μπαλαούρας Μάκης Μπανιάς Γιάννης Μπαρσέφσκι Μάνια Μπουζάνης Νίκος Νταβανέλλος Αντώνης Παγιάτσος Αντρέας Ρήγος Αλκης Σαπουνάς Γιώργος Σπαθής Μάκης Χριστοδουλοπούλου Τασία Ψυκάκος Δικαίος είναι πέρα για πέρα αληθινή και στην οποία εν έτη 2010 εγκαλούν τον σύντροφο Φώτη Κουβέλη λέγοντας: “…ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ και μάλιστα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο Φώτη Κουβέλη, δεν χάνουν ευκαιρία να ασκούν συστηματικά δημόσια πολεμική στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προβάλλουν λογικές «συναίνεσης» και «εθνικής ενότητας», που εξόφθαλμα υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, περιφρονώντας ομόφωνες αποφάσεις των Πανελλαδικών Σωμάτων και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όμως αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη και την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Βέβαια είναι μεγαλόψυχοι (τι σόι αριστεροι ριζοσπάστες είναι…) και λένε:

“Το δικαίωμα της γνώμης και της διαφωνίας είναι απολύτως σεβαστό, για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη και τα στελέχη. Και προφανώς μπορεί να ασκείται και δημόσια. Όμως δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη δυνατότητα δημόσιας παρουσίας που τους δίνεται,για να απορρίπτουν και να καταγγέλουν τις συλλογικές αποφάσεις ενώ συστηματικά αρνούνται να πάρουν μέρος στα Σώματα και τα όργανα όπου παίρνονται αυτές οι αποφάσεις”.
Αγαπητοί φίλοι του Σύριζα τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς. Αν στο όνομα κάποιας ριζοσπαστικής αριστεράς απαγορεύεται (γιατί απαγόρευσει είναι όταν λέτε: “Δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη δυνατότητα δημόσιας παρουσίας που τους δίνεται,για να απορρίπτουν και να καταγγέλουν τις συλλογικές αποφάσεις”) στον Φώτη Κουβέλη να λεει αυτά που πιστεύει τότε κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά. Οσοι ανήκουμε στο Ανανεωτικό ρεύμα της Αριστεράς δώσαμε και δίνουμε καθημερινά, αγώνες για να υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έκφρασης και δράσης στην Αριστερά. Μερικοί από εσάς κάνουνε εκδηλώσεις τιμής και μν.ήμης στον αρχισφαγέα Στάλιν. Αλλοι τιμούν τον Τρότσκι. Δικαιώμα σας. Οπως και δικαίωμα του σ. Κουβέλη να λεει την άποψη του ελεύθερα…

Υ.Γ. Κάποτε ο Στάλιν εκτελούσε τους αντιφρονούντες. Μάλιστα μέχρι και σήμερα υπάρχουν (και στον Σύριζα) αριστεροί που υποστηρίζουν ότι καλά τους έκανε γιατί ήταν “πρδότες τοτυ κομμουνιστικού κινήματος”. Σήμερα οι της “ριζοσπαστικής – αντισυστημικής αριστεράς” δεν μπορούν (ευτυχώς…) να στήσουν “δίκες της Μόσχας”. Μπορούν όμως να συγκεντρώνουν υπογραφές και να ζητούν από τους αριστερούς να λένε αυτό που συμφέρει το κόμμα… Σταλινισμός σε “αντισυστημική” έκδοση.

Υ.Γ. 2: Πολύ σωστή η δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού που είπε: “Η πρόταση αυτή είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση . Η πρόθεση των εμπνευστών είναι να προκαλέσουν σοβαρά έως και βαθειά ρήγματα στον ΣΥΝ.Η στάση του Φώτη Κουβέλη είναι πολύ συγκεκριμένη και γνωστή . Η επιλογή να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ήταν ομόφωνη. Υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα που προσπαθούν να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν. Αυτό δεν πρέπει να γίνει. Κανείς από αυτούς που ζητούν την παραίτηση του Φ. Κουβέλη δεν είναι εκλεγμένος από κανένα και πουθενά“.
*** Ευτυχώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς των νεοσταλινικών και “στήριξε” τον σ. Φώτη Κουβέλη. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση

Αναρτήθηκε από Κόκκινη Πιπεριά

"Η κατάσταση με τον ΗΣΑΠ έχει γίνει ανυπόφορη!"


Είμαι φοιτητής πληροφορικής και εδώ και κάποιους μήνες μετακόμισα απο το χωριό μου στην Αθήνα. Όπως καταλαβαίνετε χρησιμοποιώ κατα κόρων τον ΗΣΑΠ και άλλα δημόσια μέσα για τις μετακινήσεις μου αλλά η κατάσταση έχει φτάσει πλέων στο απροχώρητο. Έλεγχος εισιτηρίων δέν γίνεται, στα βαγόνια μπαίνουν συνεχόμενα...
ζητιάνοι που τις περισσότερες φορές ανακοινώνουν ότι πάσχουν απο aids και άλλες επικίνδυνες αρρώστιες και δεν υπάρχει κανείς για να μας προστατέψει. Σε αυτή την χωρά το να μην βγάζεις εισιτήριο είναι μαγκιά, το να σπρώχνεις, να κλωτσάς, να βρίζεις είναι επίσης μαγκιά συνεπώς εγώ είμαι ηλίθιος αφού πρωτιμό να χάσω μια ώρα απ' το μάθημά μου παρά να αρχίσω να σπρώχνω και να κλωτσάω ή να μπώ στο τρένο χωρίς εισιτήριο... στο χωριό μου έμαθα να είμαι περήφανος να μήν κλέβω και να μήν ξεφτιλίζομαι πολλοί ίσως με θεωρούν βλάκα αλλά για μένα βλάκες είναι όλοι αυτοί που αφήνουν το άγχος να τους κατατρώει που δέν μπορούν να βάλουν ένα πρόγραμμα στην ζωή τους και αφήνουν τα πάντα για την επόμενη ημέρα και στο τέλος τρέχουν να τα προλάβουν όλα την τελευταία στιγμή αλλά το χειρότερο μαθαίνουν και τα παιδιά τους να κάνουν το ίδιο!!"


Πρωθυπουργός της Δανίας: "η μπούρκα δεν έχει θέση στη Δανία"!




Η μπούρκα και το νικάμπ δεν έχουν θέση στη Δανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται στη διαδικασία της συζήτησης των μέτρων» για να περιοριστούν οι δημόσιες εμφανίσεις μουσουλμάνων γυναικών που καλύπτουν όλο το σώμα τους.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: η μπούρκα και το νικάμπ-της μαντίλας που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο...
δεν έχουν θέση στην κοινωνία της Δανίας. Συμβολίζουν μία αντίληψη της γυναίκας και της ανθρωπότητας στην οποία είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θέλουμε να την καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δανίας.

Η κοινωνία της Δανίας είναι «δημοκρατική και ανοιχτή κοινωνία, που αντικρίζει κατάματα το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται, είτε σε μία σχολική κοινωνία, είτε στον χώρο εργασίας», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν. «Γι αυτό θέλουμε να καταργήσουμε αυτή την αμφίεση στην κοινωνία της Δανίας», αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν «νομικοί περιορισμοί» για να επιβληθεί η πλήρης απαγόρευση.

Οι δηλώσεις του Δανού πρωθυπουργού έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που δείχνει ότι είναι ελάχιστες - περίπου 100 έως 200 - οι γυναίκες στη Δανία που επιλέγουν αυτή την αμφίεση. Στη Δανία ζουν περίπου 100.000 μουσουλμάνες, αλλά μόνο το 0,15% από αυτές δηλώνει ότι θα φορούσε νικάμπ. Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.
http://www.tanea.gr/


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_3566.html#ixzz0dB0QBFhR

Η πιο αγχωτική στιγμή της μέρας



ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Οι μητέρες εχουν ιδιαίτερα αγχωτικό πρόγραμμα καθημερινά. Μεριμνούν για τα παιδιά, για το σπίτι, για πολλά πράγματα, συνήθως περισσότερο απο ότι ο άντρας. Μια στιγμή της ημέρας όμως φαίνεται, μετά απο έρευνα, οτι ειναι η χειρότερη τους. Πρόκειται για τις...

8:25 το πρωϊ. Εκείνη τη στιγμή το άγχος χτυπάει κόκκινο

Θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα για να ρίξουν την κυβέρνηση Ερντογάν!



ΕΤΟΙΜΑΖΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Για σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα που θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε πτώση τουρκικού αεροσκάφους, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Taraf. Στόχος του σχεδίου ήταν η πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Στην κατάρτιση του «σχεδίου Βαριά» έλαβαν μέρος, σύμφωνα με την εφημερίδα, 162 αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των οποίων οι 29 ήταν ανώτατοι.

Το σχέδιο,...

σύμφωνα με την Taraf, αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν και περιλάμβανε επί μέρους «σχέδιο πολεμικής αεροπορίας», το οποίο έφερε τη σφραγίδα «άκρως απόρρητο» και είχε ημερομηνία «Φεβρουάριος 2003». Το σχέδιο υπέγραφε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτίνα.

Το σχέδιο φέρει τον τίτλο «καθήκον» και σε αυτό σημειώνονται τα εξής: «Με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων».

Σε άλλο σημείο του σχεδίου αναφέρεται:

«Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης.

» Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα ανέφερε επίσης ότι «θα αυξηθεί με τρόπο ελεγχόμενο η εχθρότητα και η ένταση εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και θα διασφαλιστεί ώστε οι πιλότοι να είναι πιο επιθετικοί κατά τις πτήσεις. Θα ανακοινωθεί ανεπισήμως στους πιλότους ότι σε παρόμοια περιστατικά θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και πυρ, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας».

Η εφημερίδα γράφει ότι «παράλληλα με την προβοκάτσια αυτή που θα εξελισσόταν στον αέρα, το σχέδιο στόχευε στην αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη και στη δημιουργία κλίματος επιστράτευσης σε όλη την περιοχή» και παραθέτει άλλο ένα σημείο από το σχέδιο:

«Η ένταση θα αυξηθεί και στα σύνορα στη Θράκη, θα πραγματοποιηθούν περιπολίες σε περιοχές πλησίον των συνόρων στη Θράκη, ενώ θα διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο. Στα αεροδρόμια Μπαλίκεσιρ, Τσίγλι, Τσόρλου και Νταλάμαν θα περιμένουν αεροσκάφη με βάση την αρχή 24 ωρών και ακόμη στο παραμικρό επεισόδιο θα απογειωθούν αεροσκάφη scrable.

» Η διοίκηση του 134ου σμήνους θα πραγματοποιεί επιδείξεις κάθε δύο μέρες, σε διάφορες πόλεις, καλεσμένη των βιομηχανικών επιμελητηρίων, των επιχειρηματιών, των δικηγορικών συλλόγων κλπ. Θα αυξηθεί η συμπάθεια του λαού προς τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και κατά τις επιδείξεις θα μοιραστούν δώρα στο λαό και ιδιαίτερα στα παιδιά».




Κύριε Υπουργέ...δείτε και αυτό...Ιρανός δάγκωσε με μανία αστυνομικό ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο με λοίμωξη στο χέρι και υπεβλήθη σε


VampireΟ αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο του Ρίου και έκανε χειρουργική επέμβαση...
Το περιστατικό έγινε σε δρόμο κοντά στο λιμάνι. Αστυνομικός του τμήματος δίωξης ναρκωτικών σταμάτησε για έλεγχο έναν 33χρονο Ιρανό, που όμως ήταν αποφασισμένος να μην παραδοθεί. Όταν λοιπόν ο αστυνομικός βρήκε πάνω του σακουλάκια που περιείχαν ναρκωτικά, εκείνος προσπάθησε να τα πετάξει.

Ο αστυνομικός προσπάθησε να τον εμποδίσει και τότε ο 33χρονος αλλοδαπός τον δάγκωσε με μανία στο χέρι. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο με λοίμωξη στο χέρι και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Όσο για τον 33χρονο αλλοδαπό; Δεν κατάφερε να γλιτώσει τη σύλληψη, αφού στο σημείο έφτασαν γρήγορα περιπολικά και τον περικύκλωσαν...

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/blog-post_6821.html

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010...ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...

Παιδιά ενός... κατώτερου σχολείου, φαίνεται πως είναι οι μικροί μαθητές των 3ου και 5ου Διαπολιτισμικών Δημοτικών Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης.
Το προκάτ κτίριο με αμίαντο όπου στεγάζονται, αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας, σύμφωνα με πραγματογνώμονες της Νομαρχίας. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας χθες, οι γονείς πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που περνά μπροστά από το δημαρχείο Μενεμένης και κατάληψη.

ΠΗΓΗ

Η Αθήνα από τις ταχύτερα «γκετοποιούμενες» πόλεις της Ευρώπης.


Ενώ από τις 10 πόλεις με τη χειρότερη αέρια ρύπανση,οι 6 είναι Ελληνικές!

Η Αθήνα μαζί με την Μπρατισλάβα και το Αμβούργο βρίσκεται στις τρεις ταχύτερα «γκετοποιούμενες» πόλεις στην Ευρώπη. Οι έξι από τις δέκα πόλεις στην Ευρώπη με προβλήματα αέριας ρύπανσης είναι ελληνικές και είναι οι.. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Βόλος. Οι πόλεις στην Ελλάδα είναι από τις λιγότερο ανταγωνιστικές σε επίπεδο ΕΕ. Τα ποσοστά πρασίνου στις ελληνικές πόλεις είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις που γνωστοποιήθηκαν χθες στον κύκλο εργασίας «Ανασυγκρότηση των πόλεων» που άνοιξε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής με τη συμμετοχή της ΚΕΔΚΕ, του ΤΕΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣΠΕΑ) και του Συλλόγου Πολεοδόμων (ΣΕΠΟΧ).


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/01/blog-post_2884.html#ixzz0dAJsaoWj

Αντίσταση και αγώνας σε όσα δύσκολα έρχονται...


Χριστόδουλος: "Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση... ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας"

Αδέρφια... Ξημερώνοντας η καινούργια μέρα του χρόνου, ενός ακόμη από τους χιλιάδες γνωστούς που οι Έλληνες περπάτησαν, δεν μένει παρά να αναλογιζόμαστε τι χρόνια είναι αυτά που έρχονται...
Πως θα γραφτεί η Ιστορία για τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων και πόσο μακρυά ακόμη αυτές θα φτάσουν;
Θα είμαστε μιά ασήμαντη λεπτομέρεια μέσα σε αυτή την Ιστορία; Θα είμαστε ένα σκοτεινό σημείο της; Μήπως θα είμαστε οι τελευταίοι που θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να υπάρξουν κι άλλα χιλιάδες χρόνια περήφανης Ιστορίας...
Κανείς μας δεν θα ήθελε τίποτα από τα πρoηγούμενα... εκτός από τους γνωστούς πλέον, συνεργάτες της Νέας Κατοχής που πασχίζουν διαρκώς γι αυτό! Είμαστε σίγουροι πως επιθυμία κάθε Πατριώτη, όποια πολιτική καταβολή και αν έχει, είναι να γραφτούν και οι δικιές μας γενιές με μεγάλα και καθαρά γράμματα στα βιβλία και τις συνειδήσεις των μελλοντικών γενιών Ελλήνων... Φανταστείτε το... Γιατί να μην αξίζουμε κι εμείς μια τέτοια Τιμή;
Όμως η Ιστορία αδέρφια, δεν γράφεται από τους καναπέδες... Η Ιστορία γράφεται στον δρόμο, στις πλατείες αλλά και στα βουνά και σε πεδία μαχών όταν χρειάζεται. Και για να την γράψουμε, για να μην γίνουμε οι οι τελευταίοι ενός περήφανου Χθές, αλλά οι πρώτοι ενός νέου λαμπρού Αύριο, πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κι ο καθένας ξεχωριστά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αφουγκραστούμε τους κινδύνους που μας ζώνουν και να οργανωθούμε, για να οργανώσουμε και να μαζικοποιήσουμε την Αντίσταση μας για να βρούμε εκείνα τα πατήματα που θα οδηγήσουν στην τελική μας Αντεπίθεση... ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΩΠΟ... Από τα προκεχωρημένα φυλάκια μέχρι τις έσχατες γραμμές Άμυνας... Ειναι καιρός πια δυό χρόνια μετά, να κάνουμε κτήμα μας και μετουσιώσουμε σε πραγματικότητα την τελευταία Ευχή - Εντολή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του το 2008...
"Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει".
Θα ορίσουμε λοιπόν εμείς τις εξελίξεις ή θα αφήσουμε άλλους να τις ορίσουν για λογαριασμό μας; Θα παρακολουθήσουμε αδρανείς τα γεγονότα ή θα τα δημιουργήσουμε; Θα πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας ή θα το αφήσουμε στο έλεος άλλων; Οι "Ανένταχτοι Πατριώτες" εκτελώντας την Εντολή του, ανακηρύσσουν το 2010 σε χρονιά Αντίστασης και Αγώνα και καλούν σε αυτόν όλους τους Έλληνες, από όποιο μετερίζι κι αν επιλέξουν, με κάθε μέσο και τρόπο και για έναν και μόνο σκοπό... Την Απελευθέρωση και την τελική Νίκη μας, μοναδική επιλογή επιβίωσης και συνέχειας...

πηγη