Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Στη Φινλανδία, στα πολυθέσια και ολοήμερα σχολεία θα βρεις παιδιά από 8 μηνών μέχρι 16 ετών. Όταν εργάζονται και οι δύο γονείς μπορούν να αφήσουν το 8 μηνών και άνω παιδί τους στο σχολείο μαζί με τα μεγαλύτερα αδερφάκια του.
Στη μικρή κοινότητα του σχολείου θα βρεις παιδιά με ειδικές ανάγκες, αφού, σκοπίμως, δεν υπάρχουν ειδικά ιδρυματικά-σχολεία. Θα βρεις βρέφη, να μαθαίνουν από μικρά να συνυπάρχουν με μεγάλους και αναπήρους, όπως στην κοινωνία των μεγάλων, καλλιεργώντας το αίσθημα της ευθύνης και της αλληλεγγύης των μεγάλων παιδιών προς τα μικρότερα και προς τα διαφορετικά.
Στη Φινλανδία γιορτάζουν, γιατί θα βρεθούν πάλι σε σχολεία με σύγχρονα εργαστήρια και αμφιθέατρα, με κλειστά γυμναστήρια και πισίνες, με ειδικές αίθουσες χαλάρωσης και σάουνας, με εστιατόρια με το δωρεάν φαγητό και το σημαντικότερο, γιατί θα μάθουν και θα δημιουργήσουν γνώση με τους δασκάλους φίλους τους, παίζοντας, συζητώντας και μελετώντας διάφορα βιβλία και όχι ένα υποχρεωτικό σε κάθε μάθημα, όπως στην Ελλάδα.
Τα παιδιά στη Φινλανδία, στις πρώτες έξι τάξεις, κάνουν συχνά τεστ, όχι όμως για να βαθμολογηθούν (να τιμωρηθούν όπως τα ελληνόπουλα) αλλά για να διαπιστωθούν οι αδυναμίες τους, ώστε να τους παρασχεθεί εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία.
Τα παιδιά στη Φινλανδία μπορούν ήδη από τις πρώτες τάξεις, να επιλέξουν ακόμη και το ημερήσιο πρόγραμμά τους. Ένα παιδί της δευτέρας δημοτικού, μπορεί μια ημέρα να επισκεφτεί κάποιο μάθημα της τρίτης ή ακόμη και της πρώτης, αν νομίζει πως αυτό χρειάζεται περισσότερο. Τα παιδιά στη Φινλανδία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, που το εκπαιδευτικό τους σύστημα είναι ανάμεσα σε εκείνο των πρώτων πέντε στον κόσμο, όπως στην Ιαπωνία, Κορέα και Καναδά, όταν έχουν τεστ στα μαθηματικά, φυσική, χημεία, ακόμη και στη γλώσσα τους, επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βοήθημα (βιβλίο με τους μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς τύπους και λεξικό γλώσσας). Οι παιδαγωγοί τους δεν έχουν κανένα λόγο να απαιτήσουν από τα παιδιά να μάθουν απ έξω πράγματα, που μετά από μερικές εβδομάδες δε θα θυμούνται. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μάθουν τα παιδιά τους να σκέπτονται λογικά, με κριτική αναλυτική σκέψη, κατανοώντας περίπλοκα νοήματα και αλληλοσυσχετισμούς.
Όταν το απόγευμα, μετά την ενισχυτική διδασκαλία, οι Φιλανδοί μαθητές πάνε στο σπίτι, αφήνουν τη σάκα με τα βιβλία στο σχολείο. Όλη η υπόλοιπη ημέρα τους ανήκει. Χαίρονται την παιδικότητά τους. Τεστ για το σπίτι απαγορεύονται. Η λέξη φροντιστήριο δεν υπάρχει ούτε στο λεξικό τους. Είναι πρώτα στην Ευρώπη στην ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων και τελευταία σε τηλεθέαση.
Τα ελληνόπουλα τρέχουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο σαν κουρδιστά πορτοκάλια. Το μόνο που τους μένει μετά, είναι να καθίσουν εξαντλημένα μπροστά στην τηλεόραση μέχρι να τους πάρει ο ύπνος. Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δε βλέπεις παιδιά με τσάντες να κυκλοφορούν μέχρι τα μεσάνυχτα τρέχοντας σαν τον Βέγγο να προλάβουν το επόμενο μάθημα αποστήθισης, προς μεγάλη ικανοποίηση των φροντιστηρίων. Είναι δυνατόν αυτά τα τραύματα της χαμένης παιδικότητας να μην έχουν βαθιές και μακροχρόνιες ψυχικές συνέπειες;
Τα περισσότερα ελληνόπουλα πάνε άκεφα σε άθλια δημόσια σχολεία, που μοιάζουν σαν γκαράζ αυτοκινήτων. Θα συναντήσουν δασκάλους, στην πλειονότητά τους σκυθρωπούς και δίχως όρεξη, που από τότε που τελείωσαν τις σπουδές τους δεν έχουν ανοίξει βιβλίο. Θα συναντήσουν δασκάλους, για τους οποίους η λέξη εξατομικευμένη προσέγγιση μαθητή με ιδιαίτερα προβλήματα, υπάρχει μόνο στα λεξικά. Θα πρέπει να αποστηθίσουν κακογραμμένα βιβλία πάνω στα οποία θα εξεταστούν. Όποιος έχει την καλύτερη μνήμη ή τις καλύτερες τεχνικές αποστήθισης, όχι απαραίτητα και το καλύτερο μυαλό, θα επιβραβευθεί. Οι κακοί μαθητές θα τιμωρηθούν και θα σπρωχθούν στη μαθησιακή άρνηση.
Η μαθητική διαρροή στη χώρα μας, σε κάποιες περιοχές ξεπερνά το 30% , ενώ στη Φινλανδία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η απάντηση της υπουργού παιδείας τους είναι: «είμαστε μια μικρή χώρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν μαθητή». Γιατί αλήθεια συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά, στο σημαντικότερο τομέα μιας χώρας όπως είναι η παιδεία, από την οποία εξαρτώνται όλα τα άλλα; Γιατί βασανίζουμε δίχως λόγο ότι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας; Γιατί, ενώ πληρώνουμε τα περισσότερα λεφτά στον κόσμο για την παιδεία (στην παραπαιδεία των φροντιστηρίων), έχουμε μια τόσο άθλια δημόσια παιδεία;
Κυβερνώντες και εξουσιάζοντες, που στέλνουν τα παιδιά τους σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία, δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν λεφτά στη δημόσια παιδεία, όπως δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν λεφτά για τη δημόσια υγεία αφού αν χρειαστεί, οι ίδιοι και τα παιδιά τους θα πάνε στο Memorial. Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση και καμία άλλη για τα άθλια δημόσια σχολεία μας. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες προς βλάκες! Στη Φινλανδία, ο γιος του πρωθυπουργού, του προέδρου της ΝΟΚΙΑ, του θυρωρού της πολυκατοικίας και του χασάπη της γειτονιάς πάνε στο ίδιο δημόσιο σχολείο. Γι αυτό και έχουν κάθε λόγο να δίνουν τα διπλάσια ακριβώς λεφτά από εμάς, γύρω στο 7% του ΑΕΠ, για την παιδεία τους. «Βάση της εκπαίδευσής μας είναι η ισότητα όλων στο σχολείο», λέει η υπουργός τους.
Οι Φιλανδοί αγαπούν την πατρίδα τους, όχι ακροδεξιά και θεωρητικά σαν μια αφηρημένη ιδέα, αλλά σαν ζωντανό οργανισμό. Γι’ αυτούς πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα ο λαός τους, οι άνθρωποί τους, τα παιδιά τους. edu.gr ,www.egolpio.com
*Προσωπικά εχω ενα λόγο παραπάνω να μελαγχολώ γιατί ο γιος μου ειναι Ελληνοφινλανδος και τελειωσε Ελληνικο σχολειο....

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ



"Το μεσημέρι στο Μοναστηράκι έγινε μια συγκέντρωση αναρχικών. Μετά την αναχώρησή τους άφησαν την εκκλησία της Παναγιάς, που βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου σε αυτή την κατάσταση..."

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Ο ΚΥΡΙΛΛΟΣ


Ο 62 χρονος Μητροπολίτης Κύριλλος ανακηρύχτηκε μέσα από ψηφοφορία ο 16ος Πατριάρχης Μόσχας με 508 ψήφους από τις 701 σύνολο.
ΑΠΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Όσα Mάθαμε Tο ΣουΚου


Το Σαββατοκύριακο που πέρασε μάθαμε ότι:



Ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα, με έναν επιθετικό στο ρόστερ, όχι επειδή έχει παίξει την καλύτερη μπάλα της δεκαετίας, αλλά διότι οι άλλοι είναι πραγματικά άξιοι της μοίρας τους.
Οι Παναθηναϊκοί βλέπουν τον Εργοτέλη και νομίζουν ότι έχουν απέναντί τους την Μπαρτσελόνα.
Ένα πέναλτι δεν δόθηκε στον Παναθηναϊκό. Τελικά, αυτοί οι διαιτητές ούτε να τον αφήσουν να χάσει μόνος του δεν μπορούν...
Ο Λάμπρος Χούτος έχει καταντήσει γραφικός.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι μεγάλος προπονητής. Όχι για την μπάλα που παίζει η ΑΕΚ, αλλά για τις παραιτήσεις των μετόχων.
Η ΑΕΚ μετά την γκέλα του Παναθηναϊκού μπορεί να προλάβει τη 2η θέση (εύκολα), αν και ο ΠΑΟΚ κρατάει ακόμη.
Στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός την ερχόμενη αγωνιστική, θα κριθεί οριστικά το Πρωτάθλημα και το μέλλον της Ένωσης.
Στον ΠΑΟΚ έχουν μαζευτεί παίκτες που πρέπει να κυκλοφορούν παρέα με τον ψυχολόγο τους. Ο Κονσεϊσάο χτυπιόταν σαν το χταπόδι στη φυσούνα. Τελικά άφησε την ομάδα του ορφανή για το παιχνίδι στο Κύπελλο, πάλι με τον Άρη.
Ο Κόκε δεν μπορεί να βάλει γκολ.
Ο Χαβίτο μπορεί, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, όταν θέλει, παίζει. Κι όταν παίζει, ο Ολυμπιακός νικάει.
Αν δεν πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός κάποιον από τους στόχους του θα τον χάσει. Λογικά, όχι το Πρωτάθλημα. Το Κύπελλο ή την πορεία στην Ευρώπη.
Ο Λάμπρος Χούτος έχει καταντήσει γραφικός.

Η ΑΕΚ δεν έχει πρόβλημα διοίκησης, αλλά αυτο-διοίκησης. Ο καθένας λέει και κάνει ό,τι θέλει. Και κανείς δεν παίρνει μια σοβαρή θέση. Μόνο ο... Μητσικώστας έκανε σωστές δηλώσεις.
Στον Ολυμπιακό πιθανόν να είναι σαδιστές. Κάποιου πάντα πίνουν το αίμα. Παλιότερα ήταν ο Στολτίδης, τώρα είναι ο Ντιόγο. Μόνο το βαμπίρ Τζόρτζεβιτς αντέχει...
Ο Λάμπρος Χούτος έχει καταντήσει γραφικός. www.yupi.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΩΡΑ


Αυτα τα πανεμορφα μαιμουδακια προσπαθουν να προφυλακτουν απο την παγωνια που κανει
στον ζωωλογικο κηπο που βρισκονται στην Βασιλεια της Ελβετιας.
Δεν ειναι απιστευτο το θεαμα.?

Eνας ελληνας στο Λονδινο

Ένας Έλληνας που δεν ξέρει καθόλου αγγλικά, πάει ταξίδι στο Λονδίνο. Εκεί που κόβει βόλτες, φτάνει σε μια εκκλησία όπου γίνεται ένας γάμος.
-Ποιος παντρεύεται; ρωτάει κάποιον ‘Αγγλο.
-Γουάτ; (what?) του λέει εκείνος, που βέβαια δεν καταλαβαίνει.
-Μπράβο, να ζήσει!
Την επόμενη μέρα ο Έλληνας περνάει έξω από ένα νεκροταφείο όπου γίνεται μια κηδεία.
-Ποιος πέθανε; ρωτάει κάποιον που στέκεται εκεί κοντά.
-Γουάτ; (what?) του λέει ο ‘Αγγλος.
Κι ο τύπος, στενοχωρημένος:
-Α, τον κακομοίρη τον Γουάτ! Χτες παντρεύτηκε και σήμερα πέθανε!

Χίλαρι: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας


Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και οι επιθέσεις με παλαιστινιακές ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους δεν μπορεί να μείνουν χωρίς απάντηση, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα. Οι παλαιστινιακές ρουκέτες που ρίχνονται όλο και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές στο Ισραήλ δεν μπορεί να μείνουν χωρίς απάντηση» τόνισε συγκεκριμένα η κ. Κλίντον στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Είναι λυπηρό που η ηγεσία της Χαμάς φαίνεται πως πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της να προκαλεί το δικαίωμα για αυτοάμυνα αντί να προσπαθήσει να κτίσει ένα καλύτερο μέλλον για το λαό στη Γάζα» πρόσθεσε η κ. Κλίντον.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

ΑΠΟ nafteboriki.gr

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ


Hσυχια βρε παιδια κοιμουνται τα σκυλακια.

Στιγμή Της Αλήθειας: Τρελό Γέλιο

α
Ένα ακόμη αρνητικό σχόλιο για την εκπομπή "Η Στιγμή Της Αλήθειας", δεν νομίζω πως έχει νόημα κι ένα θετικό σχόλιο δεν έχει σίγουρα λόγο ύπαρξης. Ένα ακόμη αρνητικό σχόλιο για την εκπομπή "Η Στιγμή Της Αλήθειας" δεν νομίζω πως έχει νόημα κι ένα θετικό σχόλιο δεν έχει σίγουρα λόγο ύπαρξης. Αυτό που μου συμβαίνει κάθε φορά που βλέπω την εκπομπή -γιατί, ναι, τη βλέπω την εκπομπή- είναι μάλλον για ψυχοθεραπεία. Αυτό που μου συμβαίνει κάθε φορά που βλέπω την εκπομπή, γιατί, ναι, τη βλέπω την εκπομπή, είναι μάλλον για ψυχοθεραπεία. Γιατί την ίδια στιγμή που κάποιοι γράφουν τους δικαιολογημένους προβληματισμούς τους για το εν λόγω τηλεοπτικό προϊόν, εγώ γελάω. Γιατί την ίδια στιγμή που κάποιοι γράφουν τους δικαιολογημένους προβληματισμούς τους για το εν λόγω τηλεοπτικό προϊόν, εγώ γελάω. Μάλιστα την προηγούμενη Πέμπτη, κι ενώ είχα σκοπό να δω το 2ο επεισόδιο μιας καινούριας σειράς στη δημόσια τηλεόραση για τη ζωή του Καρυωτάκη, προτίμησα να δω τη Μανωλίδου να συγκινείται και τον παίκτη να διασύρει τον εαυτό του και την οικογένειά του για 50.000 ευρώ. Μάλιστα την προηγούμενη Πέμπτη, κι ενώ είχα σκοπό να δω το 2ο επεισόδιο μιας καινούριας σειράς στη δημόσια τηλεόραση για τη ζωή του Καρυωτάκη, προτίμησα να δω τη Μανωλίδου να συγκινείται και τον παίκτη να διασύρει τον εαυτό του και την οικογένειά του για ευρώ 50.000.

Και γελάω, λοιπόν, γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, όταν ένας άνθρωπος κοντά στα 30, που προφανώς είναι υγιής, ρίχνει τις ευθύνες για τα οικονομικά του προβλήματα στον πατέρα του, που δεν τον στήριξε βοηθώντας τον να ανοίξει τη δική του δουλειά. Και γελάω, λοιπόν, γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, όταν ένας άνθρωπος κοντά στα 30, που προφανώς είναι υγιής, ρίχνει τις ευθύνες για τα οικονομικά του προβλήματα στον πατέρα του, που δεν τον στήριξε βοηθώντας τον να ανοίξει τη δική του δουλειά. Ενώ εξακολουθώ να γελάω, όταν βλέπω την παρουσιάστρια να συγκινείται με το αν ο παίκτης θα άφηνε μια σφαίρα να τον χτυπήσει προκειμένου να σώσει τη μητέρα του - άσχετα με το γεγονός ότι ο παίκτης ζήτησε από τους δικούς του να πατήσουν το μαγικό κουμπί, ώστε να μην απαντηθεί η ερώτηση... Ενώ εξακολουθώ να γελάω, όταν βλέπω την παρουσιάστρια να συγκινείται με το αν ο παίκτης θα άφηνε μια σφαίρα να τον χτυπήσει προκειμένου να σώσει τη μητέρα του - άσχετα με το γεγονός ότι ο παίκτης ζήτησε από τους δικούς του να πατήσουν το μαγικό κουμπί, ώστε να μην απαντηθεί η ερώτηση ... οι λόγοι είναι προφανείς. οι λόγοι είναι προφανείς. Κακό μελό.


Κακό μελό από όλες τις κατευθύνσεις... Κακό μελό από όλες τις κατευθύνσεις ... κακό μελό που προκύπτει από τις ερωτήσεις, κακό μελό από τις αντιδράσεις της παρουσιάστριας , κακό μελό από τον παίκτη και τα πρόσωπα που τον συνοδεύουν στο τηλεοπτικό ξεπούλημα, κακό μελό κι από όλους εμάς που χάνουμε επεισόδια από παραγωγές, που σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται. κακό μελό που προκύπτει από τις ερωτήσεις, κακό μελό από τις αντιδράσεις της παρουσιάστριας, κακό μελό από τον παίκτη και τα πρόσωπα που τον συνοδεύουν στο τηλεοπτικό ξεπούλημα, κακό μελό κι από όλους εμάς που χάνουμε επεισόδια από παραγωγές, που σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται.


Τουλάχιστον γελάσαμε. Τουλάχιστον γελάσαμε
www.yupi.gr

Τα γονίδια υπεύθυνα και για τους φίλους μας




Αν κάποιος άνθρωπος περιβάλλεται από φίλους ή μένει στο κοινωνικό περιθώριο, αν τρελλαίνεται για πάρτι ή προτιμά τη μοναξιά, αν αποτελεί επίκεντρο της προσοχής των γύρω του ή όχι, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα γονίδιά του, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον έλληνα καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Νίκο Χρηστάκη, όπως αναφέρουν το πρακτορείο Ρόιτερ και ο "Γκάρντιαν".

Σύμφωνα με το Χρηστάκη, από την έρευνα προκύπτουν πολλά "παράξενα πράγματα", που εν μέρει ερμηνεύουν γιατί μερικοί άνθρωποι είναι δημοφιλείς και άλλοι όχι. Όπως δήλωσε, "διαπιστώσαμε ότι το πόσο διασυνδεμένοι είναι οι φίλοι κάποιου, εξαρτάται από τα γονίδιά του. Μερικοί άνθρωποι έχουν τέσσερις φίλους που γνωρίζονται μεταξύ τους και μερικοί άλλοι έχουν τέσσερις φίλους που δεν γνωρίζονται καθόλου μεταξύ τους. Το αν ο Ντικ και ο Χάρι θα γνωριστούν τελικά μεταξύ τους, αυτό εξαρτάται από τα γονίδια του Τομ (σ.σ. του κοινού τους φίλου και συνδετικού κρίκου)".

Ο Χρηστάκης και ο Τζέημς Φάουλερ, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, έχουν ήδη γίνει γνωστοί στον επιστημονικό κόσμο για προηγούμενες έρευνές τους, που είχαν δείξει ότι πώς το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η ευτυχία εξαπλώνονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στα "Πρακτικά" της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, οι δύο ερευνητές, μαζί με τον Κρίστοφερ Ντόουζ, επίσης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, μελέτησαν στοιχεία σχετικά με το στιλ ζωής και τις φιλίες πάνω από 1.000 διδύμων έφηβων αδελφών (επειδή μοιράζονται ίδιο περιβάλλον, μπορεί ευκολότερα να διαπιστωθεί η επίδραση των γονιδίων). Όπως είπε ο Χρηστάκης, ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια γενετικά καθορισμένη τάση για το αν θα συστήσει κανείς τους φίλους του μεταξύ τους και αν έτσι θα δημιουργήσει ένα ευρύτερο δίκτυο φίλων.

Σύμφωνα με το Χρηστάκη, η γενετική αυτή τάση πιθανότατα οφείλεται σε εξελικτικούς λόγους, καθώς όποιος έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο δίκτυο φίλων, με αυτόν ως συνδετικό κρίκο, βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού "κύκλου" και έτσι διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. μέσω κουτσομπολιών ή απλής ανταλλαγής πληροφοριών) για διάφορα ωφέλιμα πράγματα, όπως σε ποιο εστιατόριο μπορεί να φάει κανείς καλά ή που να επενδύσει σωστά τα χρήματά του.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν μειονεκτήματα, όπως π.χ. ότι όποιος είναι στο κοινωνικό επίκεντρο, κινδυνεύει να κολλήσει μικρόβια από όλες τις πλευρές, πράγμα που οδηγεί κάποιον σε πιο επιφυλακτική κοινωνική συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο Χρηστάκης, "μπορέσαμε να δείξουμε ότι η θέση του καθενός στα τεράστια κοινωνικά δίκτυα έχει μια γενετική βάση. Στην πραγματικότητα, το όμορφο και πολύπλοκο πρότυπο των ανθρώπινων διασυνδέσεων εξαρτάται από τα γονίδιά μας σε σημαντικό βαθμό".


απο Madata,gr

Αποβολή μαθητών για χρήση κινητών τηλεφώνων


Οι μαθητές όχι απλά έκαναν χρήση των κινητών τηλεφώνων στο σχολείο τους -κάτι που απαγορεύεται με απόφαση του υπουργείο Παιδείας- αλλά «ανέβασαν» στο Διαδίκτυο, σε ιδιαίτερης επισκεψιμότητας ιστοσελίδα, στιγμιότυπα από την αίθουσα.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που είδαν το σχετικό βίντεο, τα στιγμιότυπα έχουν ληφθεί πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, μέσα στην αίθουσα την ώρα που χτυπά του κουδούνι για διάλλειμα, φαίνονται πρόσωπα μαθητών, ενώ ο εκπαιδευτικός βρίσκεται στην έδρα απασχολούμενος προφανώς με το απουσιολόγιο.

Παρά το γεγονός ότι το βίντεο δεν έχει άσεμνο χαρακτήρα η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε την ανάρτηση του υλικού στο Διαδίκτυο και έθεσε το θέμα στο Σύλλογο, με ομόφωνη απόφαση του οποίου επιβλήθηκε η ποινή της τριήμερης αποβολής σε πέντε μαθητές που θεωρήθηκαν «πρωταγωνιστές».

Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλους τους μαθητές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και οι εμπλεκόμενοι μαθητές αναγνώρισαν το λάθος τους όταν κλήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για εξηγήσεις.

Η απόφαση του Συλλόγου επιβλήθηκε όχι τόσο για το περιεχόμενο του βίντεο, αλλά γιατί έγινε χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο κατά της διάρκεια του μαθήματος.

Μάλιστα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μαθητές όπως και γονείς έχουν ενημερωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με επιστολή της διεύθυνσης του σχολείου, για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στις σχολικές μονάδες.

απο madat.gr

ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ

Χειροπόδαρα δεμένος ο Παναθηναϊκός από το Βωβό


Αλληλένδετα χαρακτηρίζει τα δύο έργα του εμπορικού κέντρου και του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό η εταιρία “Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική”. “Τα όσα υποστηρίζονται περί δήθεν αποσύνδεσης του ζητήματος του εμπορικού κέντρου που κατασκευάζει η Μπάμπης Βωβός από το ζήτημα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού αποτελούν ευφυολογήματα και στερούνται οποιουδήποτε νομικού ερείσματος”, επισημαίνει η εταιρία σε σημερινή ανακοίνωσή της. «Τα ζητήματα αυτά είναι εκ της φύσεώς τους αλληλένδετα και τυχόν αρνητική έκβαση του ενός θα έχει αναπόδραστες συνέπειες και για το άλλο», υπογραμμίζει η ΜΒΔΤ.

Εμείς να υπενθυμίσουμε στις νομικές υπηρεσίες της εταιρίας το νομικό έρεισμα στο οποίο στηρίζονται οι νέες προσφυγές ιδιοκτητών εκτάσεων: Απαλλοτρίωση που εξυρετεί ιδιωτικά συμφέροντα ανώνυμης εταιρίας και όχι το κοινωνικό σύνολο, είναι παράνομες και αντισυνταγματικές. Τώρα εάν καταφέρουν οι νομικοί της εταιρίας να αντικρούσουν αυτό το πολύ απλό και συνάμα ξεκάθαρο νομικό επιχείρημα, θα κάνουμε περίεργες σκέψεις.
Ναυτεμπορική

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ


Με μια κίνηση έκπληξη, σε μείωση της τιμής του γάλακτος προχώρησε χθες η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εταιρεία ΌΛΥΜΠΟΣ λαμβάνοντας υπόψη τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά των καταναλωτικών αγαθών πρώτης ανάγκης και...

υποστηρίζοντας την τοπική κοινωνία προχώρησε σε μείωση τιμής του φρέσκου γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ στην χάρτινη συσκευασία.
Η Λιανική τιμή πώλησης διαμορφώνεται στην αγορά από 0,99 λεπτά.
Το φρέσκο γάλα ΌΛΥΜΠΟΣ παράγεται από παραγωγούς της περιοχής μας και προέρχεται από αγελάδες που τρέφονται με φυτικές μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές".
ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΑΠΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ


Ένα από τα κείμενα που δημοσίευσε στο geocities ο π.Φώτιος Μακρυστάθης που συνελλήφθη για εμπλοκή του κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.
Ο ιερέας που τέθηκε σε αργία από τον Μητροπολίτη Σπάρτης γράφει για την εκκλησία! Κρίμα. Ντροπή και δεν φοβήθηκε ούτε τα ιερά ούτε τα όσια;

ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΥΡΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ...ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Ο dj που συνελήφθη για την πορνογραφία και το εμετικό υλικό με βρέφη 6 μηνών είναι ο ΑΡΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΑΝ που ήταν σε κέντρο στην ΜΥΚΟΝΟ. Ο άνθρωπος αυτός είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα με ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και ο εισαγγελέας Σύρου τον άφησε ελεύθερο!!!Τον χειμώνα ήταν μηχανικός και το καλοκαίρι dj. Και παρότι είχε συλληφθεί τον άφησαν ελεύθερο! Τον εισαγγελέα ποιος...

θα τον ελέγξει που τον άφησαν ελεύθερο και αποδείχθηκε ότι έπεσε έξω αφού λίγες ημέρες μετά συνελλήφθη και πάλι για άλλο κακούργημα! Ο Αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης τέθηκε εκτός ενεργού υπηρεσίας αφού η δικαιολογία ότι εξομολογούσε τα παιδάκια δεν πείθει μιας και τον έπιασαν να αγοράζει πορνογραφικό υλικό!.
Στο κύκλωμα είναι και ο μηχανικός Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Σπύρος Συμεωνίδης, επίσης μηχανικός, ο γιατρός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης και ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης.
(Η φωτογραφία είναι από Μύκονο αλλά άσχετη)

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΑΗΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

Τα πρώτα ονόματα που μετείχαν σε ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, μετά από συντονισμένες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρνει στην δημοσιότητα το troktiko.
Συνολικά, έγιναν έρευνες σε 40 σπίτια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ορεστιάδα και Πρέβεζα. Συνελήφθησαν 11 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25, για αγορά και κατοχή σκληρού πορνογραφικού υλικού, με βιασμούς βρεφών ακόμη και 4 μηνών.

Τα ονόματα είναι:




Ο π.Φώτης Μακρυστάθης που είχε υλικό με παιδιά πισθάγκωνα δεμένα που τα βίαζαν και λειτουργεί στην ενορία Αγίου Δημήτριου στην Σπάρτη

Ο επιχειρηματίας είναι ο Αλέξανδρος Καρέζης ενώ ο στρατιωτικός είναι ο Γιώργος Παπαδημητρίου Γιώργος.

Ο γιατρός-νευροχειρούργος είναι Χάραλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωσταντίνου από την Γλυφάδα

Τα ονόματα με βάση τον νέο νόμο πρέπει να μπούνε αλλά και πάλι είναι τόσο σοβαρό το αδίκημα που όλοι σηκώνουμε ψηλά τα χέρια.



Αναρτήθηκε από troktiko

ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Καλά τα λένε οι αγρότες αλλά είναι λίγο εγωιστικό να κλείνεις τους δρόμους και να μην μπορεί κάποιος να πάει να κάνει από θεραπείες μέχρι και δουλειές επειδή παντού έχουν μπλόκα. Και μην πείτε ότι τους αφήνουν να περάσουν γιατί θα σας πούμε ότι κάποιοι δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να ξεκινήσουν από το σπίτι τους. Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί πρέπει να την πληρώνει πάντα ο κόσμος.
Μαζί σας είμαστε. Αλλά μπείτε στην βουλή με...

... τα τρακτέρ. Κλείστε το σύνταγμα μια μικρή περιοχή που ο άλλος μπορεί να πάρει μετρό,όχι όμως όλη την Ελλάδα
Κλείστε ανά την Ελλάδα τα πολιτικά γραφεία να μην μπορούν να κάνουν την δουλειά τους οι βουλευτές. Να μην ανεβαίνουν πάνω και να μην έχουν την δυνατότητα να κάνουν ούτε ένα τηλέφωνο. Αυτό θα ήταν μαγκιά.

ΤΡΟΚΤΙΚΟ

ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατασχέσαν δυόμιση κιλά της επικίνδυνης αυτής ναρκωτικής ουσίας ειδικά για τις γυναίκες, διότι έχουν καταγραφεί κρούσματα αποπλάνησης και βιασμού μετά την χορήγηση σε νεαρά κυρίως κορίτσια. Μια και μόνο σταγόνα μπορεί να κάμψει την οποιαδήποτε αντίδραση του υποψηφίου θύματος διότι επιφέρει απώλεια μνήμης και αντίστασης εκ μέρους του. Η δράση του ναρκωτικού ξεκινά δέκα λεπτά μετά την χορήγηση του και διαρκεί έως και τέσσερις ώρες. Η τιμή του θεωρείται «προσιτή» και αυτό το κάνει ποιο «επικίνδυνο» αφού η αξία ενός γραμμαρίου δεν ξεπερνά τα δέκα ευρώ.
http://ixnos.blogspot.com/

Συλλήψεις μετά την ρατσιστική επίθεση εναντίον Ελλήνων στο Βερολίνο

Γερμανική αστυνομία συνέλαβε 11 άτομα έπειτα από την υβριστική επίθεση και την κακοποίηση εναντίον τριών Ελλήνων από ομάδα νεαρών το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο στο βορειοανατολικό προάστιο του Βερολίνου Πάνκοβ, όπως ανακοινώθηκε από την γερμανική αστυνομία Οι δέκα άνδρες και μία γυναίκα που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 17 έως 20 ετών και κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ησυχίας, σοβαρές σωματικές βλάβες και κλοπή, τόνισε χθες βράδυ η αστυνομία.
Σήμερα οι νεαροί, εναντίον των οποίων δεν υπάρχει προηγούμενη κατηγορία για ρατσιστική επίθεση στο παρελθόν, πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστή για την επίσημη απαγγελία κατηγοριών.
Μία ομάδα, εμφανώς μεθυσμένων, νεαρών είχαν καθυβρίσει με ρατσιστικού περιεχομένου φράσεις κι επιτέθηκαν σε δύο Έλληνες 27 και 28 ετών και μία Ελληνίδα 25 ετών σ’ ένα πρατήριο καυσίμων. Οι δύο νεαροί Έλληνες τραυματίσθηκαν στο πρόσωπο.
απο madata.GR

ΗΠΑ: Οκτάδυμα γέννησε μια γυναίκα από την Καλιφόρνια.

Μία γυναίκα στην Καλιφόρνια γέννησε οκτάδυμα, έξι αγόρια και δύο κορίτσια που όλα φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, όπως ανακοίνωσε η ιατρική ομάδα που συμμετείχε στον τοκετό.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KCAL9 τα μωρά, η μητέρα των οποίων ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, ζυγίζουν από 820 έως 1.540 γραμμάρια.

Γεννήθηκαν σε ένα νοσοκομείο του Μπελφλάουερ, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου του Λος ʼντζελες.

"Χαιρόμαστε πολύ που ανακοινώνουμε ότι τα οκτώ νεογέννητα βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και πηγαίνουν αρκετά καλά", δήλωσε η γυναικολόγος-μαιευτήρας του νοσοκομείου, Κάρεν Μαπλς. Απέφυγε πάντως να μιλήσει για τις πιθανότητες επιβίωσης των μωρών, δηλώνοντας ότι "οι πρώτες 72 ώρες είναι πολύ κρίσιμες".

Ο συνάδελφός της, Χάρολντ Χένρι

Απεβίωσε το τελευταίο μέλος της οικογένειας Ρόιτερ

Η βαρόνη Μαργκερίτ ντε Ρόιτερ, το τελευταίο μέλος της οικογένειας που ίδρυσε το ομώνυμο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων το 1851, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Reuters.

Η βαρόνη ήταν η χήρα του Όλιβερ, 4ου βαρόνου ντε Ρόιτερ και εγγονού του Πολ Τζούλιους Ρόιτερ, ο οποίος ίδρυσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ρόιτερ, το όνομα της διάσημης οικογένειας δεν θα συνεχιστεί αφού η Μαργκερίτ και ο Όλιβερ δεν απόκτησαν παιδιά.

Ο Πολ Τζούλιους Ρόιτερ, δημοσιογράφος, ανταποκριτής και μεταφραστής, ο οποίος καταγόταν από την Γερμανία, εγκαταστάθηκε στον Λονδίνο όπου πρώτα διηύθυνε ένα πρακτορείο ειδήσεων στην Εξ Λα Σαπέλ, το οποίο λειτουργούσε με την χρήση του τηλέγραφου και των ταξιδιωτικών περιστεριών.

Το 1851 ίδρυσε το Reuters, το οποίο παρείχε κυρίως γενικές πληροφορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη δεκαετία του 1870 το πρακτορείο εξελίχθηκε, παρέχοντας και οικονομικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.
ΑΠΟ KATHIMERINI.GR