Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Φόβοι για ηλιακό «τσουνάμι» προς η Γη


Αυτό και αν είναι σοβαρή είδηση...

Μια ισχυρή μαγνητική έκρηξη στον ήλιο στέλνει ήδη ένα μεγάλο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας. Το ηλιακό "τσουνάμι", που αποτελείται από τόνους πλάσματος (ιονισμένων ατόμων) μπορεί να δημιουργήσει θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της Γης, αλλά και να προκαλέσει προβλήματα στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες.

Την 1η Αυγούστου παρατηρήθηκε η πρώτη αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της Γης, παράλληλα όμως εξερράγη μια μεγάλη ποσότητα αερίων από ένα "νημάτιο" στο βόρειο ημισφαίριο του ήλιου. Αν και τα δύο γεγονότα απέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, πιθανότατα συνδέονται.

Οι εικόνες του τροχιακού Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, το οποίο εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο για να μελετήσει τον ήλιο, κατέγραψαν τα φαινόμενα, καθώς επίσης αστρονόμοι από όλο τον κόσμο. Τα "νημάτια" είναι γιγάντιοι σωλήνες μαγνητισμού που γεμίζουν με ηλιακά αέρια και κρέμονται στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το "νημάτιο", πριν εκραγεί, είχε διάμετρο 50 φορές μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας.

Η έκρηξη εκτόξευσε το περιεχόμενό του στο διάστημα, παράγοντας ένα νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων, με κατεύθυνση προς τη Γη. Το όλο γεγονός δεν θεωρείται μεγάλη έκρηξη για τα δεδομένα του ήλιου, αλλά επειδή τόσα χρόνια ήταν "ήσυχος", το φαινόμενο δείχνει ότι ο ήλιος μπαίνει σε φάση "αφύπνισης". Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη αξιοσημείωτη ηλιακή "καταιγίδα" που φτάνει στον πλανήτη μας εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ" και το New Scientist.

Το ηλιακό πλάσμα αναμένεται να φτάσει στη Γη στις 3 έως 4 Αυγούστου, σύμφωνα με τον αστρονόμο Λέον Γκόλουμπ του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν.

Όταν τα ηλιακά σωματίδια φτάσουν στη Γη, αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της, δημιουργώντας πιθανώς μια γεωμαγνητική καταιγίδα. Τα φορτισμένα σωματίδια κινούνται κατά μήκος των γραμμών του γήινου μαγνητικού πεδίου και συγκεντρώνονται στους πόλους της Γης όπου και δημιουργείται το πολικό σέλας. Τα ηλιακά σωματίδια συγκρούονται με άτομα αζώτου και οξυγόνου στη γήινη ατμόσφαιρα και έτσι λάμπουν σαν φώτα νέον. Αν και κανονικά το σέλας είναι ορατό μόνο στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη (δηλαδή κοντά στους πόλους), σε περιπτώσεις γεωμαγνητικών καταιγίδων το σέλας μπορεί να παρατηρηθεί και σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη, σαν "κουρτίνες" πράσινου και κόκκινου φωτός.

Ο ήλιος περνάει από ένα 11ετή κύκλο περιοδικής δραστηριότητας. Το τελευταίο μέγιστο (ζενίθ) της δράσης του καταγράφηκε το 2001, ενώ το τελευταίο ελάχιστο (ναδίρ) ήταν ιδιαίτερα ασθενές και κράτησε πολύ καιρό. Τώρα όμως φαίνεται πως ο ήλιος "ξυπνάει" και πάλι, αρχίζοντας το νέο κύκλο του.

http://www.nooz.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_9464.html#ixzz0vcLgHZGj

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!

Οι top στίχοι τραγουδιών που έχουν σημαδέψει την ανθρωπότητα



Είναι κάποια τραγούδια που απλά κρύβουν μια βαθύτερη αλήθεια για την ανθρώπινη φύση. Και αυτή τη στιγμή κυριολεκτώ όσο δεν κυριολέκτησα ποτέ πριν στη ζωή μου. Ας πάμε λοιπόν μαζί να δούμε τους στίχους που, πολλοί πιθανώς να παρεξηγήσουν, αλλά ειλικρινά χέστηκα:

Locomondo: Απ'το σπίτι δε θα βγω/ πίνω μπάφους και παίζω Προ
(εγώ, βέβαια, από την ελάχιστη πείρα που έχω από Προ-ειδή παιχνίδια -είχα κάποτε το FIFA 06 αλλά το έδωσα σε ένα συμμαθητή μου και δεν το επέστρεψε ποτέ και όσο για το Προ που κατέβαζα το Σάββατο την Κυριακή ανακάλυψα ότι το σαράβαλό μου δεν μπορεί να το υποστηρίξει- μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι παίκτης που πίνει μπάφους ενώ παίζει προ είναι ικανός να πάρει τη Μπαρτσελόνα και να χάσει από τον Παναθηναϊκό, αλλά για να το λέτε εσείς...)

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο ντιρ-λα-ντα-ντιρ-λα-ντα-ντα/νταρλα-ντιρ-λα-ντα-ντα
(ο-ντιρ-λα-ντα δε λες τίποτα φίλε μου Διονύση)

Νίκος Ξυλούρης: Ζαβαρακατρανέμια/Ζαβαρακατρανέμια/Αλληλούια
(πόσο τεράστιο δίκιο έχεις)

Alphaville: When you're big in Japan tonight
(Χα! Το μόνο πράγμα που είναι Big in Japan είναι οι ουρές για το μετρό του Τόκιο!)

Πέγκυ Ζήνα: Άμα πας με άλλη/θα σου σπάσω το κεφάλι
(τώρα ξέρω με ποιαν διάσημη ΔΕΝ πρόκειται να πήγαινα αν μου δινόταν η επιλογή)

Ελπίδα: Σωκράτη εσύ Σούπερ Σταρ
(Σε λίγο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αρχαίου Σταρ με τον Περικλή: Καταδικάζεται σε κώνειο ο Σωκράτης. Είναι ένας επικίνδυνος αιρετικός ή απλά ένας πεφωτισμένος διδάσκαλος; Όλες οι λεπτομέρειες για την αμφιλεγόμενη σχέση του με τον Πλάτωνα. Συνεντεύξεις από την κομμώτρια, τον ψιλικατζή και τον τύπο που έβγαζε βόλτα το σκύλο της ξαδέρφης του Πλάτωνα. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αρχαίου Σταρ με τον Περικλή (ε, μα πήγαινες κι εσύ γυρεύοντας)

Lady Gaga: I wanna take a ride on your disco stick
(Να κορίτσι, να μάλαμα!)

Γιώργος Ξανθιώτης: Αιντεμάλε/τσικουλάτα τσικιντά, τσίκι τσίκι τσίκι ντα/ αιντεμάλε/τσικουλάτα τσικιντά, τσίκι τσίκι τσίκι ντα
(Χωρίς μαλακίες τώρα; Απεδείχθη τέτοιο πράγμα;)

Σάκης Κούκος: Ρεντ μπουλ/Σέξι μπουλ/Μιούζικ Χολ/Ρεντ Μπουλ/Σεξι Μπουλ/Άιντε/Ντούπουρντουπουρντουπουρντουπουρ σεξ
(Και να σκεφτείς ότι στην αρχή κορόιδευα τον Ουγγαρέζο όταν έλεγε αυτά τα λόγια σοφίας...)

Eminem: Damn, I think Kim Cardashian is a man/ she stomped him, just cause he asked to put his hand/ on her massive Gluteus Maximus again/ squeeze it and squash it and pass it to a friend/ can he come back as nasty as he can?/ yes he can come, don't ask me this again/ he does not mean to lesbian offend/ but Lindsay, please come back to seeing men/ Samantha's a two, you practically a ten/ I know you want me girl, in fact I see a grin
(το παιδί είναι ευγενέστατο, δεν μπορείτε να πείτε...είχε πολύ καλή ανατροφή από την οικογένειά του)

Michael Jackson: Billie Jean is not my lover/ she just a girl who claims that I am the one/ but the kid is not my son
(όπα και Πασχάλης ο Μικές!)

The Black Eyed Peas: Boom boom pow (gotta get get) (x4)/ boom boom pow (yeah) (x4)
(Μέσω της μυστικιστικής μεθόδου της τετραπλής επανάληψης, οι Black eyed Peas προσπαθούν να περάσουν ένα σημαντικό μήνυμα στην Ανθρωπότητα. Δήλωση Λιακόπουλου: "Μα δεν είναι προφανές; Το τραγούδι αυτό προμηνύει την έλευση του Πολέμαρχου με τα εξωγήινα όπλα υψηλής τεχνολογίας, δηλαδή όλα εγώ πρέπει να σας τα λέω;")

Άννα Βίσση: Μπορείς απόψε να βγεις/ μ'όλες τις τσούλες της γης/βγες μπροστά δυνατά για νέους έρωτες/να βρεις κορίτσια σωστά/ για να χαρεί η μαμά/ στην πυρά, στην πυρά με τις ξενέρωτες
(Μόνο εμένα μου κύλησε ένα δάκρυ στο άκουσμα αυτών των θείων στίχων;)

Αυτά...και να προσέχετε.ΠΗΓΗ

Δείξε μου τι φοράς να σου πω…αν έχεις οικολογική συνείδηση!


Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο της πράσινης μόδας –γνωστής και ως green chic ή eco-style- που έχει μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό και περιλαμβάνει ρούχα τα οποία είναι φιλικά και προς το περιβάλλον αλλά και προς αυτόν που τα φοράει.

Υλικά όπως το οργανικό βαμβάκι, το καλλιεργημένο μετάξι, το μπαμπού, το επεξεργασμένο καλαμπόκι, η σόγια, το λινάρι, η ήμερη κάνναβη, η τσουκνίδα και το μαλλί αποτελούν τις πρώτες ύλες για την παραγωγή των οργανικών ρούχων με οικολογική συνείδηση! Βέβαια, τα οικολογικά ρούχα δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη, απλώς τα τελευταία χρόνια επανήλθαν στην αγορά εξαιτίας της ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και λόγω των προβλημάτων που προκαλούν στον άνθρωπο τα συνθετικά υφάσματα.

Η πράσινη μόδα όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά κατασκευής των ρούχων αλλά είναι στάση ζωής. Είναι υπέρμαχος της ελεγχόμενης και φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας παραγωγής ρούχων, χωρίς τη χρήση μεταλλαγμένων ειδών για πρώτες ύλες. Στοχεύει στο να ελαχιστοποιήσει τη χρήση χημικών και συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Επίσης, λέει ένα βροντερό «όχι» σε συνθετικά και νάιλον υλικά. Μέσα στο πλαίσιο της πράσινης μόδας βρίσκεται και το στυλ vintage, που επαναφέρει στην επικαιρότητα παλιά ρούχα φορεμένα με μοντέρνα αξεσουάρ διότι είναι συνυφασμένο με την ανακύκλωση.

Οφέλη
Τα «πράσινα» ρούχα ως προϊόντα της αγνής και παρθένας γης ωφελούν ποικιλοτρόπως αυτούς που τα προτιμούν. Πιο συγκεκριμένα, διευκολύνουν τη δερματική αναπνοή, δεν προκαλούν κνησμούς και αλλεργίες και προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μάλιστα, όλες οι ετικέτες και οι συσκευασίες προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά και τα μελάνια που χρησιμοποιούνται έχουν βάση το νερό. Ακόμη, η επεξεργασία των οικολογικών υλικών γίνεται με τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα.
funny animated gif
Οίκοι μόδας
Ακόμη και διάσημοι οίκοι μόδας έχουν δείξει την οικολογική τους ευαισθησία συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Από τον κλασικό Oscar de la Renta μέχρι και τον πιο πρωτοποριακό οίκο Proenza Schouler προτείνονται ρούχα από οικολογικό βαμβάκι, ίνες καλαμποκιού και μπαμπού. Οι πιο αναγνωρισμένοι δημιουργοί μόδας όπως οι Stella McCartney, Υves Saint Laurent, Calvin Klein, Donna Karan και Ralph Laurent επιστρατεύοντας όλο τους το ταλέντο στο σχέδιο χρησιμοποίησαν οργανικό βαμβάκι, παλιά δαντέλα, χαρτί, κάνναβη και ύφασμα από ίνες μπαμπού και εντυπωσίασαν τους θαυμαστές τους.

Η λίστα με τους 15 πιο υπερχρεωμένους Δήμους της Ελλάδας

Τα χρέη τους αφορούν δάνεια από τράπεζες, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, κατασκευαστικές εταιρίες κτλ.

Ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ αποκάλυψε τη λίστα με τους 15 πιο υπερχρεωμένους Δήμους της Ελλάδας.

Πρόκειται για τους δήμους:

Πειραιά με χρέος 131.128.767 ευρώ
Αθηναίων με χρέος 129.492.613 ευρώ
Αχαρνών με χρέος 55.227.003 ευρώ
Αμαρουσίου με χρέος 52.216.609 ευρώ
Θεσσαλονίκης με χρέος 42.677.741 ευρώ ( + 33.500.000 ευρώ οφειλόμενες εισφορές προς ασφαλιστικά ταμεία)
Απροπύργου με χρέος 41.738.337 ευρώ
Ρόδου με χρέος 41.263.506 ευρώ
Νίκαιας με χρέος 40.036.501 ευρώ
Περιστερίου με χρέος 37.984.492 ευρώ
Ιωαννίνων με χρέος 32.433.246 ευρώ
Ζωγράφου με χρέος 26.486.485 ευρώ ( + 30.000.000 ευρώ οφειλές προς τρίτους)
Άνω Λιοσίων με χρέος 24.847.223 ευρώ (+ 35.000.000 ευρώ οφειλές προς τρίτους)
Καρδίτσας με χρέος 18.533.122 ευρώ
Φυλής με χρέος 17.956.832 ευρώ
Τρικάλων με χρέος 17.693.165 ευρώ

Πηγή: skai.gr

Προφητείες γέροντος Παϊσίου για Ισραήλ και Τουρκία


Η άγια μορφή του προειδοποίησε...

Γνωστός σχεδόν σε όλους τους Έλληνες είναι ο αγιορίτης γέροντας-μοναχός Παΐσιος, ο οποίος έχει πλέον "κοιμηθεί". Η "δημοτικότητα" του γέροντα Παϊσίου οφείλεται σε σειρά Θεϊκών χαρισμάτων, πολύ πέρα από τα ανθρώπινα όρια.
Πέρα από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τα πνευματικά στηρίγματα που έδινε, ο αγιορίτης αυτός μοναχός υπήρξε και πνευματικός στύλος της σύγχρονης Ορθοδοξίας μέσα από σειρά ανεκδιήγητων θαυμαστών και θαυμάτων τα οποία γνωστοποιούνται από όσους τα έζησαν προσωπικά και μας τα μεταφέρουν, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μεγαλείο αυτού του άγιου γέροντα.
Μέσα σε όλα τα χαρίσματα, ο γέροντας Παΐσιος, είχε και το χάρισμα της προόρασης αλλά και της προφητείας, όπως εικάζουν κάποιοι που τον γνώρισαν από πολύ κοντά...
Για την συγκρουσιακή κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο γέροντας Παΐσιος έχει πει πάρα πολλά. Τολμήσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά και να τα παραθέσουμε, προκειμένου αυτοί που δεν γνωρίζουν, να πάρουν μία "γεύση" από τα προφητικά λόγια του γέροντος για όσα σήμερα ζούμε.
"Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα πολλές ημέρες. Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους.
Η Τουρκία θα διαλυθεί με ευγενικό τρόπο και θα ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι.
Οι Ρώσοι θα κυριέψουν την Τουρκία και αυτή θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ένα μέρος των Τούρκων θα εκχριστιανιστεί, ένα άλλο θα σκοτωθεί και ένα άλλο θα κατευθυνθεί προς την Μεσοποταμία.
Θα γίνουν φοβεροί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, όπου θα πάρουν μέρος οι Ρώσοι. Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί.
Οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό με 200.000.000 στρατό και θα προχωρήσουν προς τα Ιεροσόλυμα.
Θα καταστραφεί το τέμενος του Ομάρ και θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα που ήταν παλαιότερα χτισμένος σ’ εκείνο το σημείο.
Θα γίνει φοβερός πόλεμος μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων και θα σκοτωθούν πολλοί. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί πολύ σ’ αυτόν τον πόλεμο και θα της δοθεί η Κωνσταντινούπολη, επειδή οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση. Έτσι, θα συμφωνήσουν γι’ αυτό με την Ελλάδα, αφού θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο Ελληνικός στρατός, θα δοθεί η Πόλη στους Έλληνες.
Οι Εβραίοι θα βοηθηθούν από τον Ευρωπαίο ηγέτη και θα αποκτήσουν μεγάλη δύναμη. Θα αναδειχθούν αναιδείς και υπερήφανοι και θα προσπαθήσουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της Ευρώπης. Τότε τα 2/3 των Εβραίων θα εκχριστιανιστούν.
Την Κων/πολη θα μας τη δώσουν όχι από καλοσύνη, αλλά θα οικονομήσει ο Θεός να είναι τέτοια τα συμφέροντα των μεγάλων, ώστε να τους βολεύει να έχουμε εμείς την Πόλη. Επίσης θα πάρουμε και την Καππαδοκία. Τα πράγματα θα χαλαρώσουν στην Καππαδοκία και θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, οπότε θα είναι σαν να την έχουμε. Αυτοί που θα μας βοηθήσουν θα είναι οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι.
Τους Τούρκους θα τους περάσουν από την άλλη μεριά και αυτό θα γίνει για τα νερά, τα οποία θα γίνουν διεθνή.
Έπειτα θα πέσει στην Τουρκία χολέρα και θα γίνει μεγάλη καταστροφή, αφού θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Από τους υπόλοιπους Τούρκους το 1/3 θα γίνουν Χριστιανοί.
Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ και τα ψωμιά της είναι λίγα.
Οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι θα κάνουν κράτος..."

ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΚΡΩΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!!

Στις 3 και 20 τα ξημερώματα αλλοδαπός απείλησε με μαχαίρι και αφαίρεσε από αλλοδαπό που ήταν πεζός, επί της οδού Πειραιώς στην Αθήνα...


Για έναν φορητό υπολογιστή και μικρό χρηματικό ποσό, ένας αλλοδαπός, μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς του, εισήλθε στο σπίτι άλλου αλλοδαπού...


Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, τρεις άγνωστοι δράστες διέρρηξαν οικία επί της οδού Θερμοπυλών, στην Αθήνα και απείλησαν με μαχαίρι τον υπερήλικα ένοικό της...

Λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, δυο άνδρες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λεωφόρου Κηφισίας και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από υπάλληλο χρηματικό ποσό...

Πενήντα εννέα άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ έπειτα από επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας και τους υγειονομικού και τρία κτήρια στο κέντρο της Αθήνας όπου ζουν κυρίως λαθρομετανάστες.

Οι τρεις πολυκατοικίες άδειασαν και καθαρίστηκαν ενώ σε επιχείρηση που ακολούθησε στην περιοχή γύρω από τα τρία κτήρια προσήχθησαν ακόμα 103 άτομα.ΠΗΓΗ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΡΩΣΙΚΟΥ ΓΕΝ: ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΣΕΙΣ


Σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού ΓΕΝ οι Ρωσοτσολάδες λακέδες τους σε Τουρκία και Ελλάδα έχουν προτείνει στην Ρωσία να κάνει βάση στις δύο αυτές χώρες... Tελικά αυτοί οι ''Ρωσόπληκτοι'' ''συνωμοσιολόγοι'' είχαν μάλλον δίκιο...

Κανονική αποικία της Ρωσίας θέλουν να κάνουν την χώρα οι δοσίλογοι Ρωσοτσολιάδες του πεντακομματικού ψευδοδημοκρατικού καθεστώτος.

Oι μάσκες έπεσαν τελείως.

Αποκαλυπτικό το παρακάτω δημοσίευμα:

Ναυτική βάση σε Ελλάδα και Τουρκία μελετά η Ρωσία
Ο αρχηγός του ρωσικού ΓΕΝ για την παρουσία της Ρωσίας στην Α. Μεσόγειο.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται και είναι έτοιμη να διευρύνει τη στρατιωτική ναυτική της παρουσία στο εξωτερικό «χωρίς βιασύνη» και σε ό,τι αφορά τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, τις υποδομές φιλοξενίας του Στόλου της μπορεί να τις παρέχει η Τουρκία ή η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχο Βλαντίμιρ Βισότσκι.

«Η δυνατότητα να διατηρείς βάση στο εξωτερικό είναι καλή, αλλά πρέπει να γίνει σταδιακά, συνυπολογίζοντας τις δυνατότητες της χώρας. Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το σύστημα των απλών επισκέψεων των πλοίων», είπε ο ναύαρχος Βισότσκι, θυμίζοντας ότι πολλά κράτη ακολουθούν την ίδια τακτική και η Ρωσία θα πράξει το ίδιο, σε συνεργασία με εκείνες τις χώρες «που διαθέτουν καλές λιμενικές υποδομές».

«Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για τη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, τότε είναι η Τουρκία και η Ελλάδα, μάλιστα και οι μεν και οι δε μας προτείνουν τέτοιες δυνατότητες», σύμφωνα με το Ρώσο ναύαρχο, ο οποίος υπενθύμισε ότι έχουν σημαντικά βελτιωθεί και οι σχέσεις της χώρας του με την Ιταλία, «όμως, αυτό αφορά τη Δυτική Μεσόγειο».

Στην Ανατολική Μεσόγειο η Μόσχα διαθέτει από το 1971 τη μόνη πλέον ναυτική βάση της μακριά από τα σύνορά της, στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, η οποία κάλυπτε παλιά τις ανάγκες της 5ης επιχειρησιακής μοίρας Μεσογείου του σοβιετικού Ναυτικού.

Από το 1991 η μοίρα αυτή διαλύθηκε και έκτοτε ακολούθησαν μόνο μεμονωμένες ή συνδυασμένες επισκέψεις ρωσικών πλοίων στην περιοχή.

Το ρωσικό ναυτικό έχει ξεκινήσει εργασίες εκσυγχρονισμού της υπάρχουσας τεχνικής βάσης στο Ταρτούς και εμβάθυνσης του λιμένος, το πρώτο στάδιο των οποίων θα ολοκληρωθεί το 2012. Πρόθεση του ρωσικού Στόλου είναι να μπορεί να δεχθεί το Ταρτούς βαριά πολεμικά πλοία, καταδρομικά και αεροπλανοφόρα και από τεχνική βάση να μετατραπεί σε πλήρως λειτουργική βάση, γεγονός που επιβεβαιώνει και το ενδιαφέρον της Μόσχας για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/08/2010_349417

Εκρηκτικά ...εσώρουχα!



Δύο κλειστές σακούλες με μια προειδοποιητική ετικέτα ότι θα εκραγούν εάν ανοιχθούν προκάλεσαν πανικό και την κινητοποίηση της αστυνομίας σε ιαπωνικό πανεπιστήμιο πριν οι ειδικοί πυροτεχνουργοί ανακαλύψουν ότι περιείχαν γυναικεία εσώρουχα και ένα κέικ σοκολάτας.

Η αστυνομία εκκένωσε το τμήμα φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Κιούσου στη νότιο Ιαπωνία νωρίς σήμερα και κάλεσε ομάδα πυροτεχνουργών, όταν μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου ανακάλυψε μια λευκή χάρτινη σακούλα με την ετικέτα "Για την Γιόκο, εάν την ανοίξεις θα εκραγεί" και μια πλαστική ροζ με το σημείωμα "Κι αυτή επίσης". Όταν τις άνοιξε, η αστυνομία ανακάλυψε ότι η ροζ σακούλα περιείχε εσώρουχα και η λευκή ένα κέικ σοκολάτας.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, δυο φοιτήτριες του πανεπιστημίου είχαν ετοιμάσει τις σακούλες ως δώρο για μια συμφοιτήτρια τους που είχε γενέθλια και είχαν γράψει τα σημειώματα αυτά για να μην τις ανοίξει κάποιος άγνωστος. Άφησαν τις σακούλες έξω από την πόρτα του εργαστηρίου της φαρμακολογίας και έστειλαν e-mail στη φίλη τους να τις παραλάβει. Ωστόσο εκείνη ξέχασε τις δύο τσάντες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δύο φοιτήτριες ανακρίθηκαν σχετικά αλλά δεν έχει αποφασισθεί εάν να διωχτούν ή όχι.


Πηγή: ERT.gr


Ψάχνουν για «μαϊμού» ασφαλιστικά συμβόλαια στην ΑΣΠΙΣ

Μεγάλες διαφορές στα δηλωμένα ποσά ασφαλιστικών συμβολαίων σε σχέση με αυτά που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι εντόπισε ο εποπτικός έλεγχος στην Ασπίς και οι επόπτες Εκκαθάρισης και Χαρτοφυλακίου Ζωής προκειμένου να βγάλουν άκρη καλούν τους πρώην παραγωγικούς συνεργάτες της εταιρίας σε συνεργασία.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η ανακοίνωση-πρόσκληση που εξεδωσε στην οποία αναφέρουν:

«Από τον έλεγχο ο οποίος διενεργείται και ειδικά σε προϊόντα εφ άπαξ καταβολής (όπως π.χ. στα ΑΣΠΙΣ ASSET), προέκυψαν διαφορές μεταξύ των πράγματι καταβληθέντων χρηματικών ποσών από ασφαλισθέντες και του ποσού για το οποίο εκδόθηκαν τα κατά περίπτωση ασφαλιστήρια συμβόλαια. Προκειμένου να επισπευσθεί το έργο μας, για το συμφέρον των ασφαλισθέντων, σας ζητούμε να μας γνωρίσετε, σε ποια από τα ασφαλιστήρια στα οποία διαμεσολαβήσατε, υπήρξαν σχετικές διαφορές, καθώς επίσης και τα αντίστοιχα ποσά εάν σας είναι γνωστά.

Γνωρίστε μας επίσης, αν έχετε διαμεσολαβήσει σε ασφαλιστήρια συμβόλαια στα οποία δεν είχαν εισπραχθεί ασφάλιστρα, από την εταιρεία.

Η συνεργασία σας στα ανωτέρω, θεωρούμε ότι θα είναι σημαντική για την ταχύτερη πρόοδο του έργου μας.»