Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΄΄ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΣ΄΄ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Υδριάδα: 100% ελληνική εφεύρεση!



Μια εξαιρετική, εξολοκλήρου ελληνική ιδέα που, όπως συνηθίζεται, δεν έχει την κατάλληλη προβολή.



Το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι. Τα νησιά μας πάσχουν από έλλειψη –προφανώς πόσιμου- νερού. Η υπερκατανάλωση από τον ανεξέλεγκτο τουρισμό, η χρήση πόσιμου νερού για το γέμισμα των πισινών και η κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων εν γένει έχουν φέρει αρκετούς νησιώτες στα πρόθυρα της λειψυδρίας. Είναι γνωστό ότι αρκετά από τα νησιά μας αγοράζουν νερό από ιδιώτες το οποίο μεταφέρουν με βαπόρια για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Το θέμα είναι υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει αν και μέχρι να εφαρμοστεί, έστω και σε ένα μόνο νησί, έπρεπε να περάσει από το σκόπελο της γραφειοκρατίας…

Στην Ηρακλειά, δίπλα στη Νάξο, εδώ και τρία χρόνια, λειτουργεί ένα εξολοκλήρου ελληνικό έργο. Η Υδριάδα, , είναι μια πρότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο πλωτή μονάδα αφαλάτωσης που παίρνει την ενέργειά της από ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκή συστοιχία.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο κ. Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που μαζί με τους συνεργάτες του Θ.Λίλα και Α.Βατίστα έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα που για την νησιωτική Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ο «απόλυτος στόχος». Την δημιουργία νερού από τη θάλασσα χωρίς να καταναλώνεται «ρυπογόνο» ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ.

Η Υδριάδα με ύψος άνω των 35 μέτρων, αποτελείται από τέσσερις πλωτήρες και έναν κεντρικό, συνδεδεμένους με μεταλλικό πύργο που φιλοξενεί και την ανεμογεννήτρια. Μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες 300 κατοίκων σε νερό και έχει σχεδόν μηδενικό κόστος λειτουργίας, όχι βέβαια και κατασκευής…
Η αντίστροφη όσμωση, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Υδριάδα, είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, η εφαρμογή της σε «εθνικό» επίπεδο σκόνταφτε πάντα στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος η οποία αν καλυπτόταν από ηλεκτρικό ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ (άνθρακας κλπ) δεν θα είχε το οικολογικό αποτύπωμα που όλοι αναζητούμε στις ημέρες μας.

Οι επιστήμονες που εξέλιξαν την Υδριάδα, έλυσαν αυτό το πρόβλημα, εγκαθιστώντας πάνω στον τεράστιο πυλώνα, φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και ανεμογεννήτριες ενώ για τον απομακρυσμένο έλεγχό της λειτουργίας, η Υδριάδα είναι εφοδιασμένη και με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο!

Η ιδέα έχει αποσπάσει παγκόσμια αναγνώριση αλλά στην Ελλάδα έχει …καταφέρει να εξαγριώσει τους τοπικούς κοινοτικούς νερουλάδες οι οποίοι θεωρούν αδιανόητο το χάσουν το μεροκάματό τους όταν το σύστημα θα λειτουργήσει πλήρως παρέχοντας δωρεάν νερό!

Στην πορεία υλοποίησης του έργου από την ομάδα του Πανεπιστημίου, -σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές- οι υπεύθυνοι άκουσαν ακόμα και την δικαιολογία από τα χείλη αρμόδιων παραγόντων ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνετε δωρεάν νερό. Θα μας το χαρίζετε και εμείς θα το πουλάμε».

Τυχαίο που η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο; Δεν νομίζω...


πηγή: menslounge.gr

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΝΚ



Οικολόγοι ακτιβιστές απελευθέρωσαν 8.000 εκτρεφόμενα βιζόν από φάρμες της Κοζάνης





«Από τη φάρμα μου απελευθερώθηκαν 7.000 μινκ. Τα 2.000 δεν πιάστηκαν ποτέ και περίπου 500 αλληλοφαγώθηκαν στα κλουβιά τους, αφού δεν ήταν δυνατόν να χωριστούν ξανά σε οικογένειες και είχαν κανιβαλιστική συμπεριφορά. Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται σε 120.000 ευρώ».

«Πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή, όμως αυτό που δεν πληρώνεται είναι ο κόπος πέντε ετών για να εκθρέψω μια σειρά γενεών μινκ και να πετύχω καλής ποιότητας γούνα», λέει στα «ΝΕΑ» ο εκτροφέας βιζόν από το Ασκιό Κοζάνης, Μηνάς Μηγιάγκας. Στο... κυνήγι των μινκ- γνωστών και ως βιζόν- επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες εκτροφείς και κάτοικοι στο Ασκιό Κοζάνης, μετά την εισβολή ομάδας ακτιβιστών οικολόγων σε δύο φάρμες της περιοχής και την απελευθέρωση 8.000 γουνοφόρων ζώων.

Όσα μινκ δεν πιάστηκαν από τους εκτροφείς για να επιστρέψουν στα κλουβιά τους (περίπου 2.500 με 3.000), χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα ή προσπαθούν να επιβιώσουν, κάνοντας επιθέσεις σε κοτέτσια και εγκαταστάσεις με κουνέλια. Όπως διαπιστώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, τα μινκ σκοτώνουν μεν τα οικόσιτα ζώα από το ένστικτο της επιβίωσης, αλλά δεν τα τρώνε, αφού έχουν μάθει να τρέφονται με ειδικές κροκέτες.

Οι γουναράδες μιλούν για ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή και ανόητη οικολογική κίνηση, η οποία όπως λένε προκαλεί σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα. Από την άλλη, οι ακτιβιστές παραβλέπουν τις ποικίλες αντιδράσεις- οι Οικολόγοι Πράσινοι διαχώρισαν τη θέση τους- και ζητούν την κατάργηση της παραγωγής και επεξεργασίας γούνας.

Το ίδιο βράδυ που έγινε η εισβολή στη φάρμα του κ. Μηγιάγκα, οι ακτιβιστές εισέβαλαν και στη διπλανή φάρμα, απελευθερώνοντας από τα κλουβιά 4.500 γουνοφόρα ζώα από τα οποία τα 1.000 κατάφεραν να περάσουν την περίφραξη και να διαφύγουν. Φεύγοντας, οι ακτιβιστές έβαλαν φωτιά στα μηχανήματα θανάτωσης και γδαρσίματος των ζώων, ενώ έγραψαν στον τοίχο συνθήματα, όπως «Εμείς φεύγουμε, καλό χειμώνα», «Είστε κανίβαλοι».

Το επόμενο πρωί άρχισε το σαφάρι του μινκ... Ο κάμπος του Ασκιού γέμισε από μικρά γουνοφόρα ζώα, τα οποία προσπαθούσαν να βρουν τροφή ανάμεσα στις φυτείες καλαμποκιού. Έπνιξαν κότες και κουνέλια χωρίς όμως να μπορούν να τα φάνε, αφού, αν και σαρκοβόρα, είναι ζώα εκτροφείου. Πολλά μινκ χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα ή χάθηκαν στον κάμπο, όπου πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν τις επόμενες ημέρες. Αναφέρθηκε μάλιστα επίθεση μινκ σε κοριτσάκι προκαλώντας του επιπόλαιη γρατσουνιά στο πόδι.

Κάποια ζώα επέστρεψαν μόνα στις μονάδες, ωστόσο τα περισσότερα μινκ πιάστηκαν ύστερα από πολύωρο κυνηγητό στους αγρούς από εκτροφείς που φορούσαν ειδικά γάντια, λόγω των κοφτερών δοντιών.

Όταν όμως τα βιζόν επέστρεψαν στα κλουβιά των εκτροφείων, άρχισε νέο μαρτύριο. «Το ένα άρχισε να τρώει το άλλο, με αποτέλεσμα οι γουναράδες να βρίσκουν βιζόν νεκρά ή με κομμένα άκρα...», λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων Βασίλης Δήμτσας. Επιπλέον, όπως λένε οι εκτροφείς, υπάρχει η πιθανότητα αιμομιξίας των ζώων, κάτι που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την ποιότητα της γούνας. «Ούτε να τα θανατώσουμε τώρα μπορούμε. Είναι μικρά σε ηλικία και η γούνα τους δεν είναι κατάλληλη», λένε οι παραγωγοί.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Όσα μινκ δεν πιάστηκαν από τους εκτροφείς, χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα ή επιβίωσαν με επιθέσεις σε κοτέτσια και κουνέλια


Υπογραφή: «Τα Κοράκια της εκδίκησης»

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πάντως η πρώτη ενέργεια ακτιβιστών για την απελευθέρωση γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία, την «πρωτεύουσα» των γουναράδων. Τον περασμένο Δεκέμβριο άγνωστοι είχαν εισβάλει στη φάρμα του Λάζαρου Παπαχαρίση στην περιοχή της Σιάτιστας και άνοιξαν τα κλουβιά απελευθερώνοντας 7.500 μινκ.

«Το μόνο που έκανα από τότε ήταν να αγοράσω καραμπίνα και να βάλω φύλακα στη φάρμα. Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική και πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή», λέει σήμερα στα «ΝΕΑ» ο κ. Παπαχαρίσης.

Στο παρελθόν οικολογικές οργανώσεις απελευθέρωσαν δεκάδες χιλιάδες γουνοφόρα ζώα από εκτροφεία της Γερμανίας, της Φινλανδίας, των ΗΠΑ κ.ά.

«Αναστέλλουμε τη δράση μας μέχρι τις προσεχείς εκλογές και περιμένουμε μέχρι τότε να δούμε την καλή διάθεση των κρατικών φορέων για το οριστικό τελείωμα της παραγωγής και επεξεργασίας γούνας μέσα σε συγκεκριμένο σύντομο χρονικό πλαίσιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιστρέψουμε δριμύτεροι για νέες απελευθερώσεις και καταστροφές» προειδοποιούν σε κείμενό τους στο Διαδίκτυο τα μέλη της οργάνωσης «Κοράκια της εκδίκησης» (Corvus revengis), μετά το πρόσφατο διπλό χτύπημα στις φάρμες των μινκ στο Ασκιό Κοζάνης.



Η ταυτότητα του μινκ

Είναι σαρκοφάγο θηλαστικό και κατάγεται από το άγριο μινκ της Β. Αμερικής. Έχει μήκος 20- 30 εκατοστά. Το βασικό του χρώμα είναι σκούρο καφέ μέχρι μαύρο, ενώ πλέον εκτρέφονται και λευκά. Τα μινκ κρατούνται για χρόνια στα κλουβιά και τρέφονται με ειδική κροκέτα, η οποία παράγεται σε εργοστάσιο στη Νεάπολη Κοζάνης. Από 4.000 έως 20.000 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές για ένα παλτό βιζόν, αλλά το κόστος εξαρτάται από την ποιότητα της γούνας, τον αριθμό των ζώων που έχουν χρησιμοποιηθεί, ακόμη και το αν το δέρμα προέρχεται από αρσενικά ή θηλυκά ζώα.
Για ένα παλτό μέχρι το γόνατο απαιτούνται περίπου 30 αρσενικά ή 50 με 60 θηλυκά μινκ.









ΤΑ ΝΕΑ online

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ? ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!


Ομόνοια.....S.O.S........




Έξω από το κλειστό ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΝΕΟΝ στην Πλατεία
Ομονοίας ξαπλωμένοι δύο χρήστες.....μπροστά στις σχάρες εξαερισμού
του υπόγειου άλλοι τρείς ημιλυπόθυμοι και μπροστά απελπισμένοι
Αλβανοί που μάταια περμένουν να τους πάρουν για μεροκάματο.
Παλαιότερα λέγανε στον ενδιαφερόμενο το μεροκάματο που θέλανε
τώρα αν και όταν φανεί κανένας τρέχουν ποιός θα πρωτομπεί
στο αυτοκίνητο.
Δεν ρωτάνε τίποτα.....
Δύσκολη η κατάσταση και γι αυτούς.
Τα νέα για την οικονομία και στην πατρίδα τους δεν είναι καλά.
Μου είπαν ότι γυρίζουν πολλοί πίσω (στην Αλβανία)
με αποτέλεσμα να αυξάνεται και εκεί η ανεργία.
Τι θα κάνουν;
Σίγουρα θα ξαναγυρίσουν στην Γή της Επαγγελίας.
Το κόκκινο ανοιχτό τουριστικό λεωφορείο αραγμένο στην Πλατεία
την οποία φωτογραφίζουν δυστυχώς οι τουρίστες.
Οι Αφρικανοί πρεζέμποροι με τα καπελάκια και τα κινητά στο αυτί
γυροφέρνουν την περιθωριακή Πλατεία συντονίζοντας τις πωλήσεις.
Ο σεκιουριτάς του γνωστού φαρμακείου της περιοχής μου είπε ότι αν γράψει
βιβλίο θα γίνει ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ!

ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Απο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline
«Η μαζική διαμονή ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πλήθος αλλοδαπών χωρίς έγγραφα παραμονής, σε μισθωμένα διαμερίσματα της περιοχής δημιουργούν συνθήκες που υπερβαίνουν κάθε στοιχειώδες ανεκτό όριο για την αξιοπρεπή διαβίωση προσώπων». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν κλιμάκιά του, αλλά και συνάντηση που είχε με πολίτες, περιοίκους, επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων, τους διοικητές αστυνομικών τμημάτων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καταστημάτων και ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων...


Όπως σημειώνει η Αρχή στο πόρισμά της, εκατοντάδες κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας κατήγγειλαν στον Συνήγορο του Πολίτη πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τη ραγδαία υποβάθμιση της περιοχής αυτής και ειδικότερα στο εσωτερικό του δακτυλίου που σχηματίζουν οι οδοί Μενάνδρου, Γερανίου, Κλεισθένους, Αγίου Κωνσταντίνου, Αθηνάς, Σωκράτους και Ευριπίδου.

Τα βασικά ζητήματα που θίγει στο πόρισμα είναι η αποκατάσταση συνθηκών ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην περιοχή, η προστασία της δημόσιας υγείας και η τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ προσθέτει ότι θα ακολουθήσει και νέα παρέμβασή του για άλλα ειδικότερα ζητήματα τα οποία αφορούν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άπτονται της εν γένει ποιότητας ζωής των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Συνήγορος του Πολίτη δεσμεύεται ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία της πρόσκλησης των αρμόδιων φορέων σε κοινή συνάντηση εργασίας εντός του Οκτωβρίου 2010, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για την ανάληψη από μέρους τους των αναγκαίων μέτρων προς επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, και την πορεία υλοποίησης τους.

Πέρα από τη συστηματική υποβάθμιση της διαβίωσης, η αρχή τονίζει ότι «η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο αφ' ενός με την ελλιπή τήρηση όρων υγιεινής και καθαριότητας, αφ’ ετέρου με την περιορισμένη συνδρομή που παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και καθαριότητας του κεντρικού κράτους όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην περιοχή παρατηρείται συστηματική και ανέλεγκτη εμπορία και χρήση ναρκωτικών ουσιών και εν γένει παραβατικότητα και εγκληματικότητα «του δρόμου».

Παρατηρείται επίσης οργανωμένη εγκληματικότητα κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κυρίως γυναικών αλλοδαπής προέλευσης. Η δημόσια τάξη και ασφάλεια διακυβεύονται αφ' ενός από τις περιστάσεις αυξημένης επικινδυνότητας που φέρονται να επικρατούν στη περιοχή, αφ’ ετέρου από την ανεπαρκή αστυνόμευση. Αυτό δημιουργεί ένα κοινωνικό «ηθικό πανικό», αύξουσες τάσεις εθνοφυλετικής και κοινωνικής μισαλλοδοξίας, αλλά και ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση ακραίων πολιτικών ομάδων με ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις".

Τα προβλήματα της περιοχής του ιστορικού κέντρου εξαρτώνται άμεσα από:
* Την αμηχανία της διοίκησης, αλλά και του νομοθέτη μπροστά στον πολύ μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό αλλοδαπών «χωρίς χαρτιά», που διαβιούν σε συνθήκες αθλιότητας και στο απόλυτο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
* Την ανεπάρκεια σχεδιασμού και την παντελή έλλειψη μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης στον αστικό ιστό πληθυσμών με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.
* Τα γενικότερα προβλήματα σχεδιασμού, αποτελεσματικής υλοποίησης αλλά και κοινωνικής συναίνεσης ως προς τα μέτρα καταπολέμησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, στήριξης των τοξικοεξαρτημένων και χωροθέτησης σχετικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την Αρχή, τα προβλήματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και σύνθετα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και μεσοπρόθεσμων πολιτικών και ειδικών χειρισμών από τις αρμόδιες αρχές, τόσο της κεντρικής διοίκησης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό, απαιτείται η συνεργασία και ο συντονισμός των φορέων προς εξεύρεση λύσεων. Ο Συνήγορος του Πολίτη κρίνει ότι το ζήτημα του συντονισμού και του ελέγχου υλοποίησης των επιμέρους δράσεων και η εποπτεία της αποτελεσματικής εφαρμογής τους, θα πρέπει να ανατεθεί σε κάποιο ήδη υφιστάμενο πολιτειακό φορέα ή αρχή και πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πλούσια εμπειρία από την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Περαιτέρω, ο Συνήγορος του Πολίτη κρίνει ότι η παρούσα κατάσταση καθιστά επιβαλλόμενη τη λήψη άμεσων μέτρων για:

* Την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας με την εφαρμογή ειδικού αστυνομικού σχεδιασμού προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες. Απολύτως αναγκαία κρίνεται η αναβάθμιση της αμεσότητας της αστυνομικής παρέμβασης σε προβληματικές καταστάσεις και στις κλήσεις θυμάτων. Επίσης, να συγκροτηθεί το προβλεπόμενο Κεντρικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας, η θητεία του οποίου έχει λήξει από τον Ιούνιο 2009.
* Την ειδική μέριμνα των αλλοδαπών, οι οποίοι διαβιούν στην περιοχή, με τη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών όσο το επιτρέπει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ανωτέρω θεμάτων θα συμβάλει η ολοκλήρωση των νομοθετικών πρωτοβουλιών για τη διαδικασία ασύλου.
* Την αναγνώριση ειδικού καθεστώτος διαμονής, στους αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν από την χώρα. Είναι απαραίτητη η αναγνώριση στα πρόσωπα αυτά ειδικού καθεστώτος προσωρινής παραμονής στην χώρα, για όσο διάστημα δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν νομίμως από αυτήν. Με τον τρόπο αυτό, θα αναδυθεί από την «αφάνεια» αυτός ο πληθυσμός και θα καταστεί - πέραν των άλλων-δυνατή και η αναγκαία καταγραφή του.

ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ Ε-ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ


Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ CHAUMONT ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ VILLAJUIR, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Ε100 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε214 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε322 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε101 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε215 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε325 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε102 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε217 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε326 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε103 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε220 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β 12 Ε327 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε104 ΥΠΟΠΤΟ Ε221 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε330 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Ε105 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε222 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε331 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε110 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε223 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε332 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε111 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε224 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε333 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε120 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε226 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε334 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε121 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε230 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε335 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε122 ΥΠΟΠΤΟ Ε231 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε336 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε123 ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε232 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε337 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε124 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε233 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε338 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε125 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε236 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε339 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε126 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε237 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε340 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε127 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε238 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε341 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε130 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε239 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε400 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε131 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε240 ΥΠΟΠΤΟ Ε401 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε132 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε241 ΥΠΟΠΤΟ Ε402 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε140 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε250 ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ Ε403 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε141 ΥΠΟΠΤΟ Ε251 ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ Ε404 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε142 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε252 ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ Ε406 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε150 ΥΠΟΠΤΟ Ε260 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε407 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε151 ΥΠΟΠΤΟ Ε261 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε408 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε152 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε262 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε410 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε153 ΥΠΟΠΤΟ Ε263 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε411 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε160 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε270 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε413 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε161 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε280 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε414 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε163 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε281 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε420 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε170 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε282 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε421 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε171 ΥΠΟΠΤΟ Ε300 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε422 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε173 ΥΠΟΠΤΟ Ε301 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε450 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε174 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε302 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε461 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε175 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε303 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε462 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε180 ΥΠΟΠΤΟ Ε304 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε463 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε181 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε305 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε465 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε200 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε306 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε466 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε201 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε307 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε471 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε202 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε308 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε472 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε203 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε309 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε473 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε210 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε311 ΕΚΖΕΜΑ Ε474 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε211 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε312 ΕΚΖΕΜΑ Ε475 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε212 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε320 ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Ε477 ΥΠΟΠΤΟ
Ε213 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε321 ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Ε480 ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12 ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .
Ε123 - ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΑ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ - ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 1/1/77
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ - ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΩΝ

Υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα στο Αφγανιστάν?


Με αφορμή την εγγραφή στο μπλοκ terrasos θα ήθελα να παραχωρήσω ένα έστω θέμα μου στο σοβαρό αυτό ζήτημα. Θα μου συγχωρήσετε το διάλειμμα αυτό στο όποιο humor κατά καιρούς χρησιμοποιώ. Θεωρώ όμως πως πρέπει να υπενθυμίζουμε καταστάσεις και πράγματα και να τα προβάλλουμε ανάλογα και με τη σοβαρότητά τους.

Δεν σας το έχω πει μα, το blog μου, ή έστω και το δικό μου, έχει αναγνώστες και από το Αφγανιστάν. Θα απευθυνθώ λοιπόν σ' αυτούς κατ αρχήν, (ξέρουν πως να μεταφράζουν και να διαβάζουν στη γλώσσα τους υποθέτω), και θα τους ρωτήσω...Όταν έρχεστε στην Ελλάδα, ή σε όποια άλλη χώρα, της δυτικής κυρίως κοινωνίας, σας αρέσει να βλέπετε τις γυναίκες να κυκλοφορούν στο δρόμο? Με πολλά χρώματα και χωρίς την αντιαισθητική μπούργκα? Για μπάνιο στη θάλασσα πάτε? Αν πηγαίνετε, η συμμετοχή της γυναίκας σ΄αυτή τη δραστηριότητα πως σας φαίνεται?

Θα ρωτούσα, πέρα από την εμφάνιση της γυναίκας και για άλλα της στοιχεία, μα δε νομίζω αυτά να τα καταλάβετε, ίσως μάλιστα σας βρουν αντίθετους. Γυναίκα δικαστικός ας πούμε...τι είναι αυτό? Τρώγεται? Γυναίκα...τροχονόμος...ε?

Θεωρώ πως υποβαθμίζω τον εαυτό μου και μόνο που προσπαθώ να πω σε κάποιους ποια είναι η διαφορά του ανθρώπου από το ζώο, μα νομίζω πως στην περίπτωση αυτή, θα υποτιμήσω τα ζώα. Γιατί στις κοινωνίες των ζώων, δεν συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στο Αφγανιστάν. Ούτε στις κοινωνίες των ζώων!

Πάμε να απολαύσουμε ένα απείρου κάλλους βίντεο. Και μετά ένα όμορφο κείμενο. Προσδεθείτε και πάμε να ταξιδέψουμε στους πιο φριχτούς εφιάλτες όχι μόνο για το γυναικείο φύλο μα και για τον ανθρώπινο πολιτισμό..

Αυτό ήταν το όμορφο βίντεο. Πάμε τώρα και στο κείμενο με την υπογραφή του Ενρίκο Πιοβεζάνα

Κάθε δύο μέρες, μια Αφγανή γυναίκα αυτοπυρπολείται για να ξεφύγει από το πεπρωμένο της. Η Φατέλα, 15 ετών, κείτεται σ' ένα κρεβάτι νοσοκομείου στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν. Το κορμί της είναι γεμάτο εγκαύματα. Μιλάει με φωνή που μόλις ακούγεται: "Ο άντρας μου, με χτυπάει πάντα. Προσπάθησα να το σκάσω, αλλά εκείνος το κατάλαβε. Με χτύπησε και μου πήρε τη "μπούρκα" μου (τη φορεσιά των Αφγανών γυναικών) λέγοντας ότι έτσι δεν θα ξανάβγαινα από το σπίτι. Τότε κι εγώ έριξα πάνω μου βενζίνη και έβαλα φωτιά".
Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αφγανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το 2004, μόνο στη Χεράτ, 184 γυναίκες αυτοπυρπολήθηκαν. 60 από αυτές είναι νεκρές. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται μια απόπειρα αυτοκτονίας κάθε δύο μέρες, χωρίς να υπολογίζουμε τις περιπτώσεις που δεν έχουν δηλωθεί, από φόβο ή από ντροπή.
Πολλές απόπειρες αυτοκτονίας δε, οφείλονται στη βία και στη κακομεταχείριση: είναι απελπισμένες προσπάθειες αντίστασης ενάντια στην προ- ισλαμική παράδοση που υποχρεώνει τις χήρες να παντρεύονται με τους κουνιάδους τους. Στο γραφείο του Υπουργείου Γυναικών, στην Καμπούλ, συναντάει κανείς χήρες πολέμου που βρίσκονται στο χείλος της απόγνωσης: "Θέλω να ξαναπαντρευτώ, αλλά ο κουνιάδος μου δεν με αφήνει: θέλει να παντρευτώ τον ίδιο και μου είπε ότι αν παντρευτώ κάποιον άλλον θα με σκοτώσει. Αν όμως με εξαναγκάσει, θα σκοτωθώ από μόνη μου", λέει η Σάχρα, 22 ετών.
Η Σοράγια, 24 ετών, βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. "Η οικογένεια του θανόντος συζύγου μου επιμένει ότι πρέπει να παντρευτώ τον ανάπηρο 13άχρονο αδελφό του. Όταν είπα ότι δεν θέλω, ο πεθερός μου με έδειρε".
Ο ισλαμικός νόμος δε, υποχρεώνει τις χήρες να παντρευτούν τους κουνιάδους τους. Αυτή η παράλογη αξίωση είναι ριζωμένη στην πιο συντηρητική προ-μουσουλμανική αφγανική παράδοση.
Η πτώση του καθεστώτος των Ταλεμπάν δεν έφερε σπουδαία βελτίωση στη ζωή των Αφγανών γυναικών. Κι αυτό συνέβη όχι μόνο εξαιτίας των αναζωογονημένων προ-ισλαμικών παραδόσεων, αλλά και εξαιτίας της αδιαφορίας των κυβερνητικών θεσμών, παρ' όλες τις διακηρύξεις και τις συνταγματικές εγγυήσεις. "Οι τοπικές δημόσιες αρχές δεν γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματα των γυναικών, τουλάχιστον στα χαρτιά, κι αντί να τις βοηθήσουν, χειροτερεύουν την κατάσταση", μας λέει ο Μοχάμαντ Αζάμ, δικαστής στη Χεράτ. "Σ' αυτή τη χώρα οι γυναίκες που φεύγουν από το σπίτι για να σωθούν από τη βία των συζύγων τους, συλλαμβάνονται από την αστυνομία. Και τις αφήνουν ελεύθερες μόνο αφού τις συνοδεύσουν και πάλι κοντά στον άντρα τους."
Έτσι, οι γυναίκες του Αφγανιστάν μένουν κλεισμένες στο σπίτι και ονειρεύονται, ακούγοντας τη "Φωνή των Γυναικών", ένα ραδιοφωνικό σταθμό αφιερωμένο στην πάλη για τα δικαιώματά τους. Εδώ και λίγες εβδομάδες, ξανάρχισε να λειτουργεί, χάρη στη βοήθεια μιας γερμανικής οργάνωσης. Μόνο όμως στην περιοχή της Καμπούλ: δυστυχώς το σήμα της "Φωνής των Γυναικών" δεν φθάνει μέχρι τη Χεράτ, όπου οι γυναίκες συνεχίζουν να αυτοπυρπολούνται.

Μπράβο στους Αφγανούς φίλους. Βρείτε μου ένα ζώο στο ζωικό βασίλειο που να συμπεριφέρεται το αρσενικό στο θηλυκό κατ' αυτό τον τρόπο και θα σας πως δεκάδες ζώα - ανθρώπους που είναι χειρότεροι και από αυτούς ακόμα τους Αφγανούς ονομάζοντας τις αποτρόπαιες εγκληματικές τους αυτές πράξεις, ήθη και έθιμα του τόπου τους!!!! Καλησπέρα...

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ!!!


«Κλείσιμο της ψαλίδας» στο 6% μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και ανακατατάξεις στο χώρο της Αριστεράς προκύπτουν από την πρώτη ύστερα από την υιοθέτηση του μνημονίου πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αξία» σε δύο «κύματα», στα διαστήματα 6-8 Ιουλίου και 14-16 Ιουλίου, και σε δείγμα 1.156 άτομων άνω των 18 ετών. Την ίδια στιγμή, η δημοσκόπηση κατέγραψε ως κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών το φόβο και την απαισιοδοξία για το μέλλον, αλλά και την αντίθεσή τους στο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση με την τρόικα της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Μειώνεται η διαφορά

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται της ΝΔ, με ποσοστό 35,5% έναντι 29,5% που συγκεντρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, είναι εμφανές ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώνεται σημαντικά. Παράλληλα , ενισχυμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ, που φτάνει στο 12,5%, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιτυγχάνει ένα 5,5%, στο 5% παραμένει ο ΛΑΟΣ, πέφτοντας για πρώτη φορά στην πέμπτη θέση, ενώ το νεοϊδρυθέν κόμμα του Φ. Κουβέλη, η Δημοκρατική Αριστερά, συγκεντρώνει ποσοστό 2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι λαμβάνουν 4% και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 21,7%.

Μετακινήσεις ψηφοφόρων

Στη δημοσκόπηση καταγράφονται και μετακινήσεις ψηφοφόρων, καθώς το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 3,8% και ο ΛΑΟΣ σε ποσοστό 10,3% χάνουν ψηφοφόρους προς την «πλευρά» της ΝΔ, ενώ το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης χάνει ψηφοφόρους προς το λευκό σε ποσοστό 38,9% και αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 32%. Το 35% των πολιτών απαντά ότι καταλληλότερη κυβέρνηση για τον τόπο είναι το ΠΑΣΟΚ, το 17% η ΝΔ, ενώ το 42% απαντά καμία από τις δύο. Επίσης, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και η ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση και, παράλληλα, μόλις το 5% των πολιτών τάσσεται υπέρ του ενδεχομένου κυβέρνησης συνεργασίας. Από τα παραπάνω δεν προκαλεί έκπληξη το 83% που δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση, αλλά και το 90% που εκφράζει δυσαρέσκεια προς τη ΝΔ.

«Όχι» στο μνημόνιο

Παράλληλα, το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από το μνημόνιο και μόνο το 34% πως πρέπει να τηρήσει τους όρους που έχουν τεθεί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δέκα πολίτες δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τους όρους του μνημονίου και άλλο ένα 13% δηλώνει άγνοια ή αρνείται να απαντήσει.

Επίσης, στο ερώτημα για το εάν τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, το 63% των πολιτών απαντά αρνητικά και μόνο το 22% πιστεύει πως η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα, το 76% πιστεύει ότι συγκριτικά με πέρυσι η συνολική οικονομική κατάσταση έχει χειροτερεύσει, ενώ το 74% εκφράζει το ίδιο για την προσωπική του κατάσταση.

Απαισιοδοξία για το μέλλον

Οι πολίτες, εμφανίζονται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση έντονα απαισιόδοξοι και για την κατάσταση που θα επικρατήσει στο κοντινό μέλλον. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το ποια είναι η εκτίμηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας τον επόμενο χρόνο, το 65% εκτιμά ότι θα χειροτερεύσει, το 15% ότι θα καλυτερεύσει και το 13% ότι θα μείνει στάσιμη. Επίσης, όσον αφορά στην προσωπική οικονομική κατάσταση για το επόμενο έτος, τo 65% εκτιμά ότι θα χειροτερεύσει, το 23% ότι θα μείνει στάσιμη και μόνο το 7% ότι πρόκειται να βελτιωθεί.

Πηγή Δημήτρης Χρυσικόπουλος

Έκκληση στους εστιάτορες των νησιών να δίνουν δωρεάν φαγητό στους αστυνομικούς

Τούτη η χώρα είναι υπό κατάρρευση πάει και τελείωσε. Στέλνουν στα νησιά δόκιμους αστυνομικούς για να στελεχώσουν τα ΑΤ και παρακαλάνε τους τοπικούς φορείς των νησιών να τους βρουν φτηνά καταλύματα και τσάμπα φαγητό. Δίνουν ρε παιδιά στους δόκιμους αστυνομικούς 200 ευρώ το μήνα για να πληρώσουν διαμονή και φαγητό. Μα είναι δυνατόν. Μιλάμε για κατάντια. Οι εστιάτορες ευτυχώς δίνουν στους δόκιμους δωρεάν φαγητό. Είναι σαν να λένε στον κόσμο πήγαινε σε ένα νησί να δουλέψεις και κόψε το λαιμό σου τι θα φας και που θα μείνεις. Κατάντια ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

Έκκληση στους εστιάτορες των νησιών να δίνουν δωρεάν φαγητό στους αστυνομικούς

Τούτη η χώρα είναι υπό κατάρρευση πάει και τελείωσε. Στέλνουν στα νησιά δόκιμους αστυνομικούς για να στελεχώσουν τα ΑΤ και παρακαλάνε τους τοπικούς φορείς των νησιών να τους βρουν φτηνά καταλύματα και τσάμπα φαγητό. Δίνουν ρε παιδιά στους δόκιμους αστυνομικούς 200 ευρώ το μήνα για να πληρώσουν διαμονή και φαγητό. Μα είναι δυνατόν. Μιλάμε για κατάντια. Οι εστιάτορες ευτυχώς δίνουν στους δόκιμους δωρεάν φαγητό. Είναι σαν να λένε στον κόσμο πήγαινε σε ένα νησί να δουλέψεις και κόψε το λαιμό σου τι θα φας και που θα μείνεις. Κατάντια ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.