Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 27-06-10 σε βίντεο...

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ WIMBLEDON


Σε νέο ρεκόρ το κόστος ασφάλισης του ελληνικού κρατικού χρέους



www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=176975

Όπως επισημαίνει το Business World, το κόστος ασφάλισης των ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι ενδεχόμενης χρεοκοπίας ανήλθε σε νέο επίπεδο ρεκόρ χθες, καθώς οι φόβοι για υποχρεωτικές πωλήσεις ελληνικών κρατικών ομολόγων και η αβέβαιη μοίρα της ευρωπαϊκής οικονομίας συνέχισαν να σκιάζουν τις αγορές ομολόγων των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Έτσι, οι 5ετείς τίτλοι ασφάλισης των ελληνικών κρατικών ομολόγων (credit default swaps) τιμολογούνταν χθες στις 1075 μονάδες βάσης έναντι 934 μονάδων της προηγούμενης μέρας σύμφωνα με στοιχεία της ειδικής στα στοιχεία αυτά εταιρίας CMA DataVision.

Αυτό σημαίνει πως το ετήσιο κόστος ασφάλισης ελληνικού κρατικού χρέους 10 εκατ. ευρώ αυξήθηκε περαιτέρω κατά 141.000 ευρώ φθάνοντας το 1,075 εκατομμύρια.

Η CMA δήλωσε πως η τιμή αυτή ισοδυναμεί με 67% πιθανότητα χρεοκοπίας για την χώρα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Με την αύξηση, δε, αυτή η Ελλάδα ξεπέρασε την Αργεντινή καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά τη Βενεζουέλα στον πίνακα των πιο επικίνδυνων να χρεοκοπήσουν χωρών σε όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί πως η πίεση στα ελληνικά ομόλογα συνεχίσθηκε χθες με το σπρεντ στα δεκαετή έναντι των γερμανικών bunds να φθάνει τις 791 μονάδες πριν κλείσει στις 783 μονάδες.

Φαίνεται πως παρά τις διαβεβαιώσεις των ελληνικών (βλ. τελευταία δηλώσεις Χριστοδούλου σε ΟΔΔΗΧ) και ευρωπαϊκών αρχών πως δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, οι προσδοκίες παραμένουν για το ενδεχόμενο αυτό στο προσεχές μέλλον.

Έλληνας οδοντίατρος σκηνοθέτησε το θάνατό του για να αποσπάσει 2.500.000€ από την ασφάλεια του

"Ένας Έλληνας οδοντίατρος στη Σκωτία, σκηνοθέτησε το θάνατο του για να πάρει τα 2.500.000 € από την ασφάλεια ζωής που είχε κάνει.Αυτή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου, που έγινε αυτή την εβδομάδα, και αφορούσε...


στον Εμμανουήλ Παρίση και την οικογένεια του, η οποία πήρε αυτό το ποσό από την ασφαλιστική εταιρία. Η οικογένεια του οδοντιάτρου, είχε ισχυριστεί ότι ο ίδιος είχε πεθάνει στην Ιορδανία, τον περασμένο χρόνο.
Πριν δύο ημέρες βέβαια, συνελλήφθη στο Aberdeenshire, όπου είχε βρεθεί με την ψεύτικη ταυτότητα του, συστηνόμενος ως Neil McLaren.
Εχθές, ο γεννημένος στην Αθήνα οδοντίατρος, βρέθηκε στο δικαστήριο στο Exeter Magistrates Court στο Devon, μαζί με την γυναίκα του και την κουνιάδα του.
Ο 46χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, η γυναίκα του Στυλιανή Θεοδωροπούλου, 40 ετών και η αδελφή της Νικολέττα Θεοδωροπούλου, 41 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για συνέργεια στην υπόθεση εξαπάτησης της ασφαλιστικής εταιρίας.
Η Νικολέττα Θεοδωροπούλου, συνελλήφθη στο Peterhead όταν ο οδοντίατρος, κατά την έφοδο της αστυνομίας νωρίς το πρωί στο σπίτι όπου διέμενε.
Η γυναίκα του οδοντιάτρου, κ. Παρίση, συνελλήφθη στο Bernstaple, στο Βόρειο Devon, όπου η οικογένεια έμενε από το 2004.
Η απάτη τους, αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του NHS και του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο οποίο είχε ασφαλιστεί ο κ. Παρίσης.


http://www.dentnews.net/?p=9662

"Οδός Μαυροματαίων :Δημόσιο ουρητήριο!"

"Αλήθεια τι θα γίνει με την οδό Μαυροματαίων μπροστά από το πρωην GREEN PARK που έχει καταντήσει
δημόσιο ουρητήριο;Ολοι οι μαύροι λαθρομετανάστες που εχουν απλώσει την πραμάτια τους στο πεζοδρομιο...
έχουν καταντήσει το Πεδίον Αρεως δημοσιο ουρητήριο.Απορώ γιατί εκεί ακριβως βρίσκονται οι αφετηρίες του ΚΤΕΛ Αττικής.
Δεν διαμαρτύρεται κανείς απο αυτούς που περιμένουν έως να επιβιβαστουν στα λεωφορεια που θα τους μεταφέρουν Ραφήνα Μαραθώνα κτλ. για να απολάυσουν το μπανιο τους;
Αλλα και οι υπάλληλοι του ΚΤΕΛ δεν ενοχλούνται που τόσες ώρες εισπνέουν δυσάρεστες για την υγεία τους οσμές;
Πότε επιτέλουςθα τελειώσουν τα έργα στο Πεδίον του Αρεως;
Εχει καταντησει σαν το γεφύρι της Άρτας!!
Η κ Υπενομάρχης έιχε υποσχεθεί οτι 1 Ιουλίου θα έχουν τελειώσει τα έργα. Ποιου έτους εννοούσε;Φαντάζομαι οχι του 2010
γιατί δεν προλαβαινει με τίποτα.
Ας σημειωθει ότι το Green park και το Αλσος ήταν οι δύο οάσεις για μας τους Κυψελιώτες Παει τις κατέστρεψαν και μας άφησαν
να ζούμε μέσα στο τσιμέντο και στους αλλοδαπούς που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και κατακλιζουν όλες τις πλατείες της Κυψέλης.
Τι τους ενδιαφέρει όμως; Δέν μένουν στην Κυψέλη!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Ο Άγνωστος Στρατιώτης...............




Έτσι έφιαξαν τον Άγνωστο Στρατιώτη το 1932.
Τα "φορτηγά" της εποχής.....οι εργάτες......οι μηχανικοί
με τα παναμαδάκια (καπέλα)

ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 13 ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το έργο τους τερμάτισε η ομάδα ΔΙΑΣ, των δυο αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Αγία Παρασκευή. Κατηγορούνται για «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».
Οι δράστες κατελήφθησαν να εξέρχονται από διαμέρισμα, που προηγουμένως είχαν διαρρήξει και μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν. Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Β/Α Αττικής, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) κλοπές-διαρρήξεις οικιών, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

οικονομικοί όροι...οικονομική κρίση...


Το τελευταίο διάστημα η οικονομική κατάσταση της χώρας μας...δεν πάει καλά! Οι ειδήσεις είναι κάθε μέρα όλο και πιό δυσοίωνες....

Στις ειδήσεις ακούγονται διάφοροι "οικονομικοί όροι" που ηχούν περίεργα στα αυτιά των περισσοτέρων!

Με αφορμή, λοιπόν, μία συζήτηση στην οποία συμμετείχα, περί της οικονομίας της χώρας μας, διαπίστωσα πως υπάρχουν αρκετοί από εμάς -όχι πως εγώ είμαι πλήρως ενημερωμένη- που δεν γνωρίζουν καλά-καλά, ούτε τους βασικούς από τους όρους που μας "βομβαρδίζουν" καθημερινά!

Ορμώμενη από αυτό, θα προσπαθήσω, με την παρούσα ανάρτηση, να "εξηγήσω" μερικούς από αυτούς, με απλά λόγια, όπως εγώ η ίδια τους καταλαβαίνω δηλαδή!

Δεδομένου πως είμαι μηχανικός και όχι οικονομολόγος, είναι πολύ πιθανόν, αυτά που θα γράψω να είναι μερικώς εσφαλμένα, και σίγουρα ελλιπή! Γι αυτό, θα παρακαλούσα, όποιος γνωρίζει, να με διορθώσει και να με συμπληρώσει......

- ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΑΣ

Γίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εγκρίνεται από την Βουλή. Πριν την λήξη του χρόνου, γίνεται η πρόβλεψη για τον επόμενο, δηλαδή, ποιά θα είναι τα έσοδα και ποιά τα έξοδα της χώρας, στον χρόνο που έρχεται. Όταν τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, τότε έχουμε το γνωστό σε όλους μας πιά, έλλειμμα, το οποίο για να καλυφθεί πρέπει η χώρα να δανεισθεί.

- ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Το εσωτερικό χρέος είναι τα χρήματα που "αντλεί" το κράτος, με την έκδοση ομολόγων και εντόκων γραμματίων, για να καλύψει τα έξοδά του, τα οποία πρέπει να αποπληρώνονται το πολύ σε ένα χρόνο.

Το εξωτερικό χρέος είναι τα χρήματα που οφείλει το κράτος σε τράπεζες του εξωτερικού, ξένες χώρες και επενδυτές.

- ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Είναι οργανισμοί, οι οποίοι αξιολογούν την ικανότητα των χωρών που δανείζονται, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν, με τα δάνεια που παίρνουν.

Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας, σήμερα, είναι για "υπό το μηδέν".....

- SPREAD

Μία χώρα δανείζεται με κάποιο επιτόκιο. Η Ελλάδα δανείζεται με κάποιο άλλο επιτόκιο. Η Γερμανία δανείζεται με ένα συγκεκριμένο επιτόκιο. Η διαφορά μετάξύ του επιτοκίου της Ελλάδας, με το επιτόκιο της Γερμανίας είναι το spread, το οποίο μπορεί να αλλάζει, ακόμη και σε καθημερινή βάση. Αν το επιτόκιο της Γερμανίας είναι π.χ. 1% και της Ελλάδος 5%, τότε το spread είναι 400 μονάδες βάσης (5-1=4). Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης συγκρίνονται με την Γερμανία, γιατί αυτή έχει την πιό σταθερή οικονομία σήμερα.

- Δ.Ν.Τ.

Είναι ένας διακρατικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 1944, σαν συνέπεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 1929. Σκοπός του είναι να αποφεύγονται οι πολιτικές απομονωτισμού κρατών, οι οποίες οδηγούν σε μεγέθυνση της οικονομικής τους κρίσης. Δηλαδή, το Δ.Ν.Τ. δανείζει χρήματα σε χώρες που βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, όταν οι διεθνείς επενδυτές ζητούν πολύ υψηλά επιτόκια δανεισμού. Το αντάλλαγμα, όμως, που ζητά είναι ο πλήρης, άμεσος και έμμεσος έλεγχος των οικονομικών των κρατών που δανείζει, με στόχο, αφ'ενός να μην χάσει τα χρήματά του από κακοδιαχείριση και αφ'ετέρου να διορθώσει όλα όσα στραβά οδήγησαν την εκάστοτε χώρα στην δυσμενή αυτή κατάσταση.

- ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΧΩΡΑΣ

Μία χώρα κηρύσσει πτώχευση, όταν ανακοινώνει πως δεν είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, και συγκεκριμένα στα δάνεια τα οποία έχει πάρει. Επαναδιαπραγματεύεται το χρέος της με τους δανειστές της, ώστε αυτό να αποπληρωθεί σε μεγαλύτερο από το αρχικά συμφωνημένο χρονικό διάστημα. Η χρεωκοπία μιάς χώρας σημαίνει πολύ σκληρή φορολογία, όχι απαραίτητα παύση αλλά μεγάλη μείωση των μισθών, κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά πολύ μεγάλο αριθμό απολύσεων. Όσον αφορά στις καταθέσεις των πολιτών, υπό κανονικές συνθήκες δεν χάνονται, αλλά υπάρχει περιορισμός στο ποσό των χρημάτων των αναλήψεων.

Και στο σημείο αυτό θα θυμίσω σε όσους το έχουν ξεχάσει....Το 1893, ο Χαρίλαος Τρικούπης δήλωσε: "δυστυχώς επτωχεύσαμε!", με αποτέλεσμα να τεθεί η χώρα μας υπό την οικονομική εποπτεία των εγγυητριών δυνάμεων της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας.......Σας θυμίζει κάτι αυτό;....Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Μετά από τα παραπάνω, θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας και κάποιες σκέψεις μου........

Σίγουρα οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις με έχουν αγχώσει και με έχουν φοβίσει.....

Επειδή, όμως, προσπαθώ να δω το ποτήρι "μισογεμάτο" και όχι "μισοάδειο"....ψάχνω και αν υπάρχει και θετική πλευρά.......

Γνωρίζω πως είμαι μία από τους πολλούς που δεν είχα πάρει μέρος στο παιχνίδι της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.... Πλήρωνα και αγωνιώ στο να συνεχίζω να πληρώνω πολλούς φόρους, έστω κι αν δεν "εισπράττω" υπηρεσίες που θα έπρεπε....

Έχω ζήσει πολύ καλά τον παραλογισμό της δημόσιας παιδείας, των εκάστοτε μέτρων, του πολυτεχνείου με την δήθεν δωρεάν εκπαίδευση, της εφορίας που έχει περισσότερους υπαλλήλους από όσα γραφεία, αλλά ποτέ δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να σε εξυπηρετήσει και χάνεις αμέτρητες ώρες και ημέρες ταλαιπωρίας, των δημόσιων υπηρεσιών, που πρέπει να θωρακίζεσαι με αμέτρητη υπομονή και ψυχραιμία για να πας και να αντιμετωπίσεις τους μουτρωμένους αργόσχολους υπαλλήλους, των μέσων μαζικής μεταφοράς, που δεν ξέρεις πότε θα περάσουν και αν θα μπορέσεις να μπεις κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.......

Η κρίση μείωσε τα έσοδά μου σαφώς, αλλά....μείωσε και τον χρόνο που περνούσα μπροστά σε έναν υπολογιστή σχεδιάζοντας, ή τις ατέλειωτες ώρες που έπρεπε να αφιερώσω στις απαιτούμενες διαδικασίες με τις δημόσιες υπηρεσίες......

Κι έτσι έχω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο....να κοιτάξω τον ουρανό, να δω τις ομορφιές γύρω μου που απλά προσπερνούσα μέσα στην αγωνία του χρόνου, να κοιτάξω μέσα μου, να κοιτάξω δίπλα μου........να κάτι θετικό....σωστά;

Χρησιμοποιώ περισσότερο το μετρό, αντί για το αυτοκίνητο (πριν λίγο καιρό γέμιζα το ρεζερβουάρ με 50 ευρώ και προχθές έδωσα 75!)

Και η ιδέα για ποδηλατοδρόμους δεν μου ακούγεται και τόσο παράλογη! Ακόμη και του να περπατώ! Απολαμβάνω το περπάτημα και ήδη "δανείζομαι" και το ποδήλατο του γιού μου! Και σας πληροφορώ, αισθάνομαι πολύ όμορφα!

Δεν ντρέπομαι πιά να ρωτήσω για την τιμή κάποιου προϊόντος πριν πάω στο ταμείο και έκοψα τα "αχρηστα" ψώνια!

Επισκευάζω ό,τι μου χαλάει, αντί να το πετάω και να αγοράζω καινούριο!

Τσεκάρω πάντα τα φώτα φεύγοντας από το σπίτι.

Πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ με λίστα και αγοράζω όσα πραγματικά μου είναι απαραίτητα.

Αναθεώρησα όλα όσα είχα κατατάξει μέχρι τώρα στις πρώτες ανάγκες......

Ξαφνικά ένα μεγάλο αυτοκίνητο, τζιπ συγκεκριμένα που ήταν το όνειρό μου ανέκαθεν, δεν είναι πλέον μέρος των ονείρων μου για το άμεσο μέλλον....

Με τους φίλους μου έχουμε πλέον περισσότερο χρόνο και τα λέμε από κοντά, δεδομένου ότι ελαττώσαμε τις ατέλειωτες ώρες στο κινητό! Και συζητώντας αναρωτιόμαστε διαπιστώνοντας, πώς δεν είχαμε καταλάβει τόσον καιρό, ότι είχαμε μετατραπεί σε τέρατα σπατάλης και έτσι είχαμε ξεχάσει τις αληθινές φιλοδοξίες και τα ταλέντα μας που μοιραζόμασταν π.χ. στα όμορφα φοιτητικά μας χρόνια.....

Αν και ζούμε σε στιγμές απαισιοδοξίας, ίσως να υπάρξει και κάτι καλό.....

Όπως για παράδειγμα, αν τελικά γίνουν οι αλλαγές που ακούμε στον δημόσιο τομέα, μπορεί και να προκύψει ένα κράτος της προκοπής ......

Με όλα αυτά που έρχονται στο φως, διαμορφώνουμε άλλη πολιτική συνείδηση και αυτό σημαίνει πως την επόμενη φορά που θα κληθούμε να ρίξουμε την ψήφο μας, ίσως να σκεφτούμε καλύτερα και σωστότερα......

Με την μείωση των χρημάτων μας, αναγκαζόμαστε να κάνουμε έρευνα αγοράς, να ενημερωνόμαστε και να μην αγοράζουμε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".....

Αφήνουμε την φαντασία μας να μας κάνει να αναρωτηθούμε πώς θα ήταν η χώρα μας, αν όλα αυτά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν ασύστολα, είχαν επενδυθεί σε τομείς που θα είχαν φέρει πρόοδο και όχι οπισθοδρόμηση......

Ελπίζουμε πως οι δικές μας θυσίες σήμερα θα γίνουν παρακαταθήκη, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να μην είναι αναγκασμένες να "πληρώνουν" και τα δικά μας σπασμένα.....

Ίσως με αυτόν τον τρόπο διαβίωσης που έμμεσα ή άμεσα αναγκαζόμαστε, να λιώνουν πιό αργά τα παγόβουνα, να μειωθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος, να πετάμε λιγότερα σκουπίδια, να σπαταλάμε λιγότερη ενέργεια....να...να....να......

Ίσως, πού ξέρεις, να γεννηθεί και πάλι η αξιοκρατία σε αυτήν την χώρα, όπου γεννήθηκε.......

Ίσως, πού ξέρεις, ίσως τώρα που έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο, να αναρωτηθούμε, να αναζητήσουμε αξίες, αρχές, ιδανικά, να γίνουμε περισσότερο δημιουργικοί, να πλησιάσουμε τον συνάνθρωπό μας, να νιώσουμε τα συναισθήματά μας.....να γίνουμε Άνθρωποι.......

Μπορεί λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να ξαναγεννηθεί η αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον...για τα παιδιά μας....για την χώρα μας, την Ελλάδα μας.....

Λ.Κ.

ΠΑΠΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ



Το νόμο στα χέρια του πήρε ιερέας από το Κιλκίς, που στη θέα κλέφτη, ο οποίος, λίγο νωρίτερα, είχε αφαιρέσει τα τάματα των πιστών από εκκλησία της πόλης, συνεπλάκη μαζί του, υποχρεώνοντας τον 40χρονο δράστη να τραπεί, άπραγος, σε φυγή.

Λίγες ώρες ...
αργότερα κι έπειτα από αναζητήσεις των τοπικών αστυνομικών αρχών, ο 40χρονος -ομογενής από τη Γεωργία- συνελήφθη και οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές.

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, το περιστατικό σημειώθηκε, χθες, στις 7 το πρωί. Ο δράστης, αφού παραβίασε την πόρτα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Κιλκίς, άρπαξε τα τάματα των πιστών, η αξία των οποίων, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανέρχονταν σε 10 χιλιάδες ευρώ.

Για κακή του τύχη, όμως, την ώρα εκείνη, μπήκε στην εκκλησία ο 35χρονος ιερέας του Ιερού Ναού, ο οποίος στη θέα του 40χρονου κλέφτη, όρμησε πάνω του και ακολούθησε πάλη. Ο … "μποξέρ" παπάς κατάφερε να αποσπάσει τα τάματα και ο δράστης εξαφανίστηκε για να εντοπιστεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οπότε και συνελήφθη.

*********Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα! Είμαστε πολιτισμένος λαός...

Σε πιτσαρία εργάζεται για λιγότερα από 10 δολάρια την ώρα, ο πρώην εκατομμυριούχος λομπίστας Τζακ Αμπράμοφ, όπως έγραψαν την Πέμπτη (24/6) οι New York Times.

Ο Αμπράμοφ ήταν ένας ζάμπλουτος και μάλιστα από τους πιο ισχυρούς στην Ουάσινγκτον, μέχρι που καταδικάστηκε - συμφωνα με το cosmo.gr - για υποθέσεις διαφθοράς, απάτης και αισχροκέρδειας και πέρασε 3,5 χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τώρα ο Αμπράμοφ αποφυλακίστηκε και εργάζεται στην πιτσαρία Tov Pizza στη Βαλτιμόρη στα πλαίσια του προγράμματος αποκατάστασης πρώην κρατουμένων.

Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας υποστηρίζει ότι δεν είναι το τέρας που νομίζουν όλοι ότι είναι, αντίθετα, είναι πολύ συνεργάσιμος και ευγενικός με τους πελάτες!

Ο Τζακ Αμπράμοφ είχε μεσουρανήσει τη δεκαετία του 1990 και είχε βγάλει πολλά εκατομμύρια στο πλευρό των Ρεπουμπλικανών με απαύγασμα την εκλογή του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ το 2000 όπου είχε γίνει ο ισχυρότερος όλων.

Καταδικάστηκε σε σχεδόν έξι χρόνια φυλάκιση για απάτη που αφορούσε την αγορά ενός κρουαζιερόπλοιου-καζίνο στη Φλώριντα.

Έχει επίσης δηλώσει ένοχος σε μία υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονταν και ανώτεροι αξιωματούχοι του Ρεμπουμπλικανικού κόμματος

ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

"Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην οδό Μενάνδρου έξω από το Εθνικό Θέατρο.
Από όταν έκλεισε το θέατρο έχει μετατραπεί σε στέκι και δεν τολμά να περάσει κανείς από εκεί αν δεν είναι χρήστης.
Η κατάσταση είναι τραγική και εκτός ελέγχου στο κέντρο της Αθήνας.
Λίγο πιό πέρα γίνεται το εμπόριο των ουσιών και η χρήση τους στους γύρω δρόμους.
Το πρόβλημα στα γύρω μαγαζιά είναι απερίγραπτο όπως καταλαβαίνεται...
Λίγα μέτρα πιό πάνω είναι το κτίριο της δημοτικής αστυνομίας και επίσης λίγα τετράγωνα πιό πάνω το τμήμα ομονοίας.
Αυτή είναι η εικόνα της τουριστικής πρωτεύουσας....
Στα γύρω ξενοδοχεία διαμένουν γκρούπ τουριστών και κυρίως παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό εκδρομές.
Αυτή την εικόνα αντικρύζουν.
Είναι καιρός να ξυπνήσουμε νομίζω και να αντικρίσουμε την πραγματικότητα και το σοβαρό αυτό πρόβλημα, το οποίο σε λίγο θα χτυπήσει τις πόρτες των σπιτιών μας.
Ελπίζω να μην περιμένουμε μέχρι τότε για να δωθεί μια λύση...."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Προδοσία του ΚΚΕ για την Μακεδονία ! [ video ]



EINAI ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ & ΤΟΥ ΠΑΜΕ; ΠΗΓΗ

Δρομολογήθηκε η οργάνωση του "Πολυχώρου Πολιτισμού" στο Μέγα Δέρειο της Θράκης.

Δρομολογήθηκε η οργάνωση του «Πολυχώρου Πολιτισμού» στο Μέγα Δέρειο της Θράκης. Καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε. Μόνο έτσι θα συνεχιστεί το έργο που άφησε πίσω της η Δασκάλα μας, Χαρά Νικοπούλου.

Με δεδομένη πια την συμφωνία για ενοικίαση του χώρου όπου θα στεγαστεί ο «Πολυχώρος Πολιτισμού» στο Μέγα Δέρειο της Θράκης, δρομολογείται οριστικά η προσπάθεια του Πατριωτικού Μετώπου να συνεχισθεί το μεγάλο έργο που άφησε πίσω της η Δασκάλα μας, Χαρά Νικοπούλου, στην κοινότητα αυτή των Πομάκων, Μουσουλμάνων και φυσικά Χριστιανών συμπατριωτών μας.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, ξεκαθαρίζει καταρχήν πως ο χώρος αυτός, δεν είναι «πνευματική ιδιοκτησία» κανενός, ούτε καν του ιδίου του Κινήματος που ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή. Ο χώρος αυτός είναι ανοιχτός σε όλους τους Έλληνες, από οποιαδήποτε θρησκευτική η ιδεολογικοπολιτική προέλευση κι αν προέρχονται. Το πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί εξάλλου, είναι πλήρως αποσαφηνισμένο από την πνευματική παρακαταθήκη που άφησε πίσω η Δασκάλα μας: Η αδελφοσύνη δηλαδή όλων των Ελλήνων της Θράκης και η συμπαράταξή τους απέναντι στα βρώμικα παιχνίδια των πρακτόρων της τουρκικής ΜΙΤ και των ανθρώπων του τουρκικού προξενείου.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι του «Πολυχώρου Πολιτισμού» στο Μέγα Δέρειο είναι:

1. Η οργάνωση εκδηλώσεων (συναυλίες, εκθέσεις, ημερίδες, εκπαιδευτικά σεμινάρια κλπ) τόσο στο Μέγα Δέρειο, όσο και στις υπόλοιπες κοινότητες των Πομάκων και Μουσουλμάνων συμπατριωτών μας στη Θράκη.
2. Η δωρεάν φιλοξενία σε Έλληνες από όλη την Ελλάδα και τη Διασπορά, έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους συμπατριώτες μας Πομάκους και Μουσουλμάνους, να ακούσουν τις εξαίσιες μουσικές τους και να γευθούν τα θαυμάσια φαγητά τους, να νοιώσουν την ομορφιά του πολιτισμού τους.
3. Να γίνει φράγμα πολιτισμού και να σπάσει το άγριο κύμα της εκμετάλλευσης των συμπατριωτών μας αυτών από την άθλια προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου και να καταδείξει πως εμείς, ο απλός ελληνικός Λαός που γνωρίζει τι σημαίνει αλληλεγγύη, είμαστε κοντά τους, με όλες μας τις μικρές ή τις μεγάλες μας δυνάμεις.
4. Να στείλει μήνυμα σαφές και κάθετο στην πολιτική συμμαχία του ΔΝΤ και των νεοθωμανών της συγκεκριμένης νεοταξίτικης πολιτικής τάξης των Αθηνών, πως εμείς ως απλοί Έλληνες πολίτες, δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα εκχώρησης του εθνοχώρου μας αλλά και της προσβολής της αξιοπρέπειας των των συμπατριωτών μας Μουσουλμάνων και Πομάκων, στα νεοσουλτανικά σχέδια Ερντογάν-Νταβούντογλου.
5. Και τελευταίο και σημαντικότερο, να συνεχίσει με την ταπεινότητα και τη σεμνότητα που μας δίδαξε η Δασκάλα μας Χαρά Νικοπούλου, τον αγώνα της για συναδέλφωση, αλληλεγγύη μεταξύ όλων των Ελλήνων Πατριωτών, από όποιον θρησκευτικό ή ιδεολογικοπολιτικό χώρο και αν προέρχονται.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, για την υλοποίηση αυτών των στόχων, χρειάζεται την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλων των Ελλήνων. Χρειάζονται εθελοντές για να κρατιέται ο χώρος ζωντανός, μουσικούς για την πραγματοποίηση συναυλιών, ανθρώπους των τεχνών για εκθέσεις των έργων τους, του πνεύματος για οργάνωση ημερίδων, της εκπαίδευσης για προγραμματισμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Και φυσικά, συμπατριώτες που ασχολούνται με τις οργανωμένες περιηγήσεις, για να προγραμματισθεί και αυτό το πλάνο, της επαφής δηλαδή με μαζικές επισκέψεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας με τους συμπατριώτες μας Μουσουλμάνους και Πομάκους της Θράκης.

Ήλθε η ώρα να αποδείξουμε πως η έκφραση της συμπάθειας και της συμπαράστασης μας στον αγώνα της Δασκάλας μας Χαράς Νικοπούλου, δεν ήταν απλώς μια στιγμιαία συναισθηματική έκρηξη, αλλά πράξη συνέπειας απέναντι σε όλους αυτούς που τη «ζωή τους όρισαν να φυλάνε Θερμοπύλες». Επικοινωνήστε λοιπόν με το Πατριωτικό Μέτωπο στο pametopo@gmail.com και με τον κ. Γιάντση, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΜ Θεσσαλονίκης στο τηλ. 6977287774 ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της δράσης αυτής. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ολοκλήρωση αυτού του στόχου, αποδεικνύοντας έτσι πως η «Ελλάδα που ελπίζει, η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αντιστέκεται» είναι όρθια και ζωντανή.

Ακυρώθηκε η αποστολή ιρανικού πλοιαρίου στη Λωρίδα της Γάζας

Ακύρωσε η Τεχεράνη την αποστολή πλοιαρίου της στη Λωρίδα της Γάζας. Αρχικά το ιρανικό πλοιάριο θα αναχωρούσε την Πέμπτη αλλά μετά από διάφορα προσκόμματα από την πλευρά του Ισραήλ το ταξίδι αναβλήθηκε για την Κυριακή.«Για να αφαιρέσουμε κάθε δικαιολογία από το Ισραήλ την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουμε συγκεντρώσει θα την αποστείλουμε στη Γάζα με άλλο τρόπο χωρίς να αναφέρεται πουθενά το όνομα του Ιράν», επεσήμανε στον Τύπο ο Χουσέιν Σεϊχολεσλάμ γενικός γραμματέας της Διεθνούς Διάσκεψης για την υποστήριξη της παλαιστινιακής ιντιφάντα,.