Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΜΑΣΚΩΤ TΩΝ HARLEM

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Γυναίκες μπορούν να μεγαλώσουν το στήθος τους με την βοήθεια υπνωτιστή!




Αν νομίζετε πως για να αποκτήσετε μεγαλύτερο και πιο στητό στήθος χρειάζεται να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, πλανάσθε. Τη λύση δίνει ένας υπνωτιστής, που ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες μπορούν να μεγαλώσουν το στήθος τους, χρησιμοποιώντας μόνο ...; τη δύναμη του μυαλού τους!

Συγκεκριμένα, ο David Knight λέει ότι μέσω της ύπνωσης οι ενδιαφερόμενες μπορούν να «ανέβουν» έως και δύο νούμερα.
Η μέθοδος είναι απλή. Οι πελάτισσες του Knight αρκεί μόνο να ακούσουν ένα CD με τη φωνή του και σε διάστημα 12 εβδομάδων θα δουν τα θεαματικά αποτελέσματα στο ντεκολτέ τους.

Ο υπνωτιστής από το Yorks της Μεγάλης Βρετανίας, λέει ότι η μέθοδός του έχει επιτυχία 85%. Είναι μάλιστα τόσο σίγουρος για το «προϊόν» του, που εγγυάται επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας. Ο Knight απαντά στους επικριτές του, που δεν είναι και λίγοι, ότι μια δοκιμή θα τους πείσει. Λέτε;
ΠΗΓΗ

Βρέθηκε ο Τούρκος συνωμότης στην κρίση στα Ίμια

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, που αφορούν στα «έργα και ημέρες» ενός πολιτικού προσώπου και που αγγίζουν ευαίσθητα σημεία, όπως η ολομέτωπη ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια.

Ενός πολιτικού προσώπου, που οδήγησε με ψέματα και απόκρυψη στοιχείων την Τουρκία στην κρίση των Ιμίων, βάζοντας «φωτιά» στη Μεσόγειο και προκαλώντας παρολίγον αιματοκύλισμα.

Η αφορμή για μια σειρά αποκαλύψεων, που αποδεικνύουν ότι η κρίση στα Ίμια βασίστηκε στα ψέματα ενός «κήρυκα πολέμου» -του αντιπροέδρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ονούρ Οιμέν- δόθηκε από την εσωτερική κρίση που υποβόσκει στην Τουρκία εξαιτίας του ανοιχτού μετώπου με τους Κούρδους.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση στην Τουρκία -το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ντενίζ Μπαικάλ, κύριου πολιτικού εκφραστή του βαθέως στρατιωτικού κράτους της γείτονος- κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για εσχάτη προδοσία, με αφορμή το πολιτικό άνοιγμα του Τούρκου πρωθυπουργού προς τους Κούρδους.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Ονούρ Οιμέν, πρωτοστατεί σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση κατά του Ερντογάν, καθώς είναι εμφανές ότι επιζητεί την κλιμάκωση της κρίσης με τους Κούρδους.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

The Guardian: Τα αποθέματα πετρελαίου τελειώνουν


Ο κόσμος θα ξεμείνει από …πετρέλαιο πολύ νωρίτερα από ότι παραδέχονται οι αρχές! Αυτό αποκάλυψε ανώτατος υπάλληλος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι Αρχές επίτηδες υποτιμούν την επικείμενη έλλειψη για να μην φοβίσουν τις αγορές.
Το ανώτατο στέλεχος ισχυρίζεται όπως διαβάζουμε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian ότι η Αμερική έχει πιέσει σθεναρά την εν λόγω υπηρεσία-θεματοφύλακα να μην δώσει την πραγματική εικόνα αναφορικά με το θέμα, αντιθέτως να δώσει έμφαση στις πιθανότητες εξεύρεσης καινούριων αποθεμάτων.
Οι σοβαρότατες αυτές κατηγορίες καταρχήν εγείρουν πολύ σημαντικά θέματα αναφορικά με την εγκυρότητα της τελευταίας έκθεσης της Υπηρεσίας, την World Energy Outlook 2009. Η συγκεκριμένη έκθεση, εξετάζει το θέμα προσφοράς και ζήτησης του πετρελαίου και είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις διεθνώς, για την χάραξη της πολιτικής αναφορικά με την ενέργεια και τις κλιματικές αλλαγές.
Συγκεκριμένα, τίθεται υπό αμφισβήτηση η πρόβλεψη ότι η παραγωγή πετρελαίου μπορεί να αυξηθεί από τα σημερινά επίπεδα, της τάξεως του 83 εκατομμύρια βαρελιών ημερησίως στα 105 εκατομμύρια βαρέλια. Ανεξάρτητοι αναλυτές έχουν κατά καιρούς δηλώσει ότι αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να βασιστούν σε αδιάσειστα στοιχεία και ισχυρίζονται ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει το σημείο κορύφωσης της παραγωγής πετρελαίου [θεωρία peak oil].
Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, η θεωρία «peak oil» πλέον κερδίζει έδαφος στο…ενεργειακό κατεστημένο. «Το 2005 η Υπηρεσία Ενέργειας υπολόγιζε ότι η παραγωγή πετρελαίου θα αυξανόταν μέχρι και 120 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το 2030, παρόλο που αναγκάστηκε να κατεβάσει το νούμερο αυτό στα 116 και μετά σε 105 εκατομμύρια πέρσι» συνεχίζει η πηγή, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμη. «Τα 120 εκατομμύρια φυσικά ήταν βλακείες αλλά ακόμα και το νούμερο το οποίο δίνουν σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε και η Υπηρεσία το γνωρίζει».
«Πολλοί από την Υπηρεσία πιστεύουν ότι η διατήρηση των αποθεμάτων του πετρελαίου στα 90 με 95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα είναι μια πιθανότητα αλλά υπάρχουν φόβοι ότι σε περίπτωση που αυτό το νούμερο έπεφτε και άλλο, τότε οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα παθαίνανε…πανικό!» «Οι Αμερικάνοι φοβούνται το τέλος της κυριαρχίας του πετρελαίου γιατί θα ακύρωνε την πρόσβαση που έχουν στις πετρελαϊκές πηγές».
Ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, που παρόλο που έχει παραιτηθεί από την Υπηρεσία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι ένας βασικός κανόνας της Υπηρεσίας ήταν «να μην εξοργίζονται οι Αμερικάνοι». Το γεγονός όμως όπως συνεχίζει είναι ότι δεν υπάρχουν τόσα αποθέματα όσα ισχυρίζονται. «Έχουμε ήδη μπει στη φάση του “peak oil”. Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι τρομερά σοβαρή» κατέληξε.
Η Υπηρεσία στην ιστοσελίδα της αναγνωρίζει την εγκυρότητα των αριθμών που δίνει: «Η Υπηρεσία, οι κυβερνήσεις καθώς και η βιομηχανία από όλο τον κόσμο βασίζονται στην έκθεση World Energy Outlook 2009 να παρέχει τη βάση στην οποία θα στηριχτούν πολιτικές και επιχειρηματικά σχέδια.»
Η βρετανική κυβέρνηση, ανάμεσα σε άλλες, χρησιμοποιεί τις στατιστικές της Υπηρεσίας και όχι αυτές που παράγουν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, προκειμένου να ισχυριστεί ότι δεν απειλούνται τα αποθέματα.
Ο Τζον Χέμινγκ, υπεύθυνος της διακομματικής επιτροπής της Βρετανικής Βουλής για ενεργειακά θέματα όπως πετρέλαιο και αέριο, δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις δικαιώνουν τις υποψίες του ότι η υπηρεσία φρόντιζε να υποτιμά το πότε ο κόσμος θα ξεμείνει από πετρέλαιο. Κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ενεργειακή πολιτική της Βρετανίας. «Η εξάρτηση από τις εκθέσεις της Υπηρεσίας σημαίνει ότι δεν θα φτάσουν στην κορύφωση τα αποθέματα αερίου και πετρελαίου μέχρι το 2030. Είναι προφανές ότι αυτό πλέον δεν ισχύει». «Αυτό αυξάνει τη σημασία της διάσκεψης της Κοπεγχάγης αφενός και αφετέρου σημαίνει ότι πρέπει η Βρετανία να κινηθεί πιο γρήγορα για μια οικονομία που δεν θα βασίζεται τόσο στο κάρβουνο προκειμένου να μην πέσει σε οικονομικό τέλμα.»
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ιδρύθηκε το 1974 ακριβώς μετά την πετρελαϊκή κρίση και ήταν μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα αποθέματα ενέργειας της Δύσης. Η έκθεση World Energy Outlook είναι ετήσια και συντάσσεται υπό την εποπτεία του βασικού οικονομολόγου της Υπηρεσίας Φατίχ Μπιρόλ που έχει υπερασπιστεί τα νούμερα της έκθεσης εδώ και καιρό. Όμως οι πηγές που ήρθαν σε επαφή με τη βρετανική εφημερίδα ισχυρίζονται ότι πλέον ο κύριος Μπιρόλ αμφισβητείται και από υπαλλήλους της Υπηρεσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Ματ Σίμμονς, αξιόπιστος αναλυτής της πετρελαϊκής βιομηχανίας, έχει εδώ και καιρό τις αντιρρήσεις του αναφορικά με τα ποσοστά πτώσης καθώς και τις στατιστικές που δίνει η Σαουδική Αραβία σχετικά με τα δικά της αποθέματα. Θεωρεί δε ότι η κορύφωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου είναι πιο κοντά από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι.
Ήδη από το 2004 υπάρχουν φωνές που συμφωνούν. Ο Κόλιν Κάμπελ, πρώην διευθυντικό στέλεχος της γαλλικής εταιρείας Total είχε δηλώσει σε ένα συνέδριο: «Αν τα πραγματικά στοιχεία σε σχέση με τα αποθέματα έβλεπαν το φως της αλήθειας, θα πανικοβαλλόντουσαν οι αγορές…και τελικά αυτό δεν ωφελεί κανέναν!»

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα
Διαβάστε την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης στον τύπο

Ο κ.Παπανδρέου, σε μετεκλογικό διάγγελμα, θα μας πει ό,τι είπε ο κ.Καραμανλής στο προεκλογικό του;




Όταν ερωτάτο ο κ.Παπανδρέου "πού θα βρεθούν τα λεφτά" για τις μεγαλόστομες εξαγγελίες - υποσχέσεις του, κρυβόταν ή απαντούσε γενικοαοριστόλογα. Τώρα, που...


καπάρωσε την εξουσία, θα ακολουθήσει εξωστρεφή πολιτική;! Τώρα θα μας τα πει στα μούτρα; Τώρα, να το βράσουμε! Δεν ψηφίστηκε για να μας πει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα (λες και δεν το ξέραμε - βλέπαμε), αλλά για να δώσει λύσεις στα υπάρχοντα (και "γνωστά του") προβλήματα, πιστεύοντας ότι "ξέρει τι παραλαμβάνει" και ΚΥΡΙΩΣ "ξέρει τι να κάνει" για να... σωθούμε. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ;;;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Ευρώπη και εθνική ταυτότητα


Πολλά ἐρωτήματα ἐγείρονται καί ἀρκετές ἀντιφατικές ἑρμηνεῖες δίδονται κατά καιρούς ὡς πρός τήν ἐπίδραση τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως στήν ἑλληνορθόδοξη ταυτότητα τοῦ λαοῦ μας. Κάποιοι συμπατριῶτες μας ἀνησυχοῦν μήπως μᾶς ἐπιβάλλουν οι γραφειοκράτες τῶν Βρυξελλῶν τήν ἐγκατάλειψη καί ἀπεμπόληση αὐτῆς τῆς ταυτότητας. Ἄλλοι, κινούμενοι ἀπό τελείως διαφορετικά κίνητρα, προσπαθοῦν νά μᾶς πείσουν ὅτι ἡ διαφύλαξη τῆς ἐθνικῆς μας ἰδιοπροσωπείας εἶναι ἀναχρονισμός, ἀπομονωτισμός καί «ἐθνικισμός». Ὅτι σέ μία ἐποχή ἀνοικτῶν συνόρων πρέπει νά αἰσθανόμαστε πολίτες τοῦ κόσμου καί νά ἀκολουθοῦμε τυφλά ὅ,τι ἐπιτάσσει ἤ ἐπιλέγει ἡ Εὐρώπη.

Νομίζω ὅτι καί οἱ δύο αὐτές ἀπόψεις εἶναι ὑπερβολικές. Στήν πρώτη ἐπιφύλαξη ἀπαντῶ ὅτι ἡ ἐθνική μας ταυτότητα κινδυνεύει περισσότερο ἀπό τόν κακό μας ἑαυτό, τήν ἄγνοια, τόν μιμητισμό καί τόν πιθηκισμό ὁρισμένων Νεοελλήνων καί λιγότερο ἀπό τίς εὐρωπαϊκές συνταγές, χωρίς νά ἀθωώνω κάθε εὐρωπαϊκό νομοθέτημα. Στή δεύτερη, τήν ἀκραία εὐρωπαϊστική ἄποψη, ἀπαντῶ ὅτι ὅλοι οἱ λαοί πού μετέχουν στήν Εὐρ. Ἕνωση θέτουν τό ἐθνικό συμφέρον καί τήν ἐθνική τους ταυτότητα ὑπεράνω ἄλλων ἐπιταγῶν καί συμφερόντων. Δυστυχῶς ὁρισμένοι ἐμφανίζουν τή δική τους ἰδεολογική ἀντίθεση πρός τήν ἑλληνορθόδοξη παράδοσή μας ὡς δῆθεν ἐντολή τῆς Εὐρώπης!

Χαρακτηριστικά ἀναφέρω τό παράδειγμα τῶν σχέσεων Ἐκκλησίας-Πολιτείας. Ὁρισμένοι δῆθεν προοδευτικοί μᾶς λέγουν ὅτι πρέπει νά

τροποποιήσουμε τό Σύνταγμα, νά ἀλλάξουμε τό περιεχόμενο τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν, νά παύσει ἡ μισθοδοσία τοῦ κλήρου καί ἄλλα σχετικά, γιά νά ἐναρμονισθοῦμε μέ «τά ἰσχύοντα καί μέ τή νομοθεσία τῆς Εὐρώπης». Πρόκειται γιά ἀνακρίβεια καί ἄγνοια τῶν εὐρωπαϊκῶν θεσμῶν. Ἡ Μεταρρυθμιστική Συνθήκη ἤ Συνθήκη τῆς Λισσαβῶνος, πού ἀντικατέστησε τήν ἀπορριφθεῖσα Συντγματική Συνθήκη τῆς Εὐρ. Ἑνώσεως, καθορίζει ρητά ὅτι τά θέματα τοῦ πολιτισμοῦ, τῆς παιδείας καί τό νομικό καθεστώς τῶν Ἐκκλησιῶν καί τῶν θρησκευτικῶν κοινοτήτων εἶναι τομεῖς, γιά τούς ὁποίους θά νομοθετεῖ κάθε κράτος ξεχωριστά καί ἡ Εὐρ. Ἕνωση δεσμεύεται νά μή παρεμβάινει. Καί τοῦτο διότι ὅλα τά κράτη καί ὅλοι οἱ λαοί πού ἀποτελοῦν τήν Εὐρώπη τῶν 27 θέλουν νά γίνεται σεβαστή ἡ ἰδιαιτερότητα τῶν ἐθνικῶν καί θρησκευτικῶν παραδόσεων. Π.χ. ὁ Ἱρλανδός καί ὁ Πολωνός δέν μποροῦν νά διανοηθοῦν τήν ἐπιβίωσή τους χωρίς τή Ρωμαιοκαθολική παράδοση, ὁ Γάλλος ἔχει ἐπηρεασθεῖ ἀπό τό ἀντιεκκλησιαστικό πνεῦμα τῆς Γαλλικῆς Ἐπαναστάσεως, στή Βρετανία θεωρεῖται φυσιολογικό ὁ Ἀνώτατος Ἄρχων νά εἶναι καί ἀρχηγός τῆς «Ἐκκλησίας τῆς Ἀγγλίας» κ.λπ. Εἶναι δικαίωμα καί ὑποχρέωση κάθε λαοῦ νά σέβεται τίς ρίζες του καί τούς ἀγῶνες τῶν προγόνων του. Γι’αὐτό καί στό Ἑλληνικό Σύνταγμα ὑπάρχει ὡς Προοίμιο ἡ ἐπίκληση τῆς Μιᾶς, Ἁγίας, Ὁμοουσίου καί Ἀδιαιρέτου Τριάδος, διότι αὐτή τήν προμετωπίδα ἔθεσαν οἱ ἀγωνιστές τοῦ 1821, αὐτοί πού ἔχυσαν τό αἷμα τους γιά νά εἴμαστε σήμερα ἐμεῖς ἐλεύθεροι.

Ἡ Εὐρ. Ἕνωση δέν εἶναι οὔτε ἀνθόκηπος μυροβόλος, ὅπου ὅλοι εἶναι ἕτοιμοι νά ἀποδεχθοῦν τά δίκαιά μας καί τίς ἀπόψεις μας, οὔτε κολαστήριο καί τυραννικό σύστημα, πού ἐπιβάλλει διαταγές ἄνευ συζητήσεως. Εἶναι χῶρος συνεχῶν ἀγώνων εἰρηνικῶν καί διαπραγματεύσεων. Κάθε λαός, κάθε ἔθνος, κάθε κράτος προσπαθεῖ νά κερδίσει ὅσα περισσότερα μπορεῖ . Ἔχουμε φυσικά παραχωρήσει ἕνα μέρος τῆς ἐθνικῆς μας κυριαρχίας ὅσον ἀφορᾶ τά νομισματικά, ἐμπορικά καί οἰκονομικά θέματα. Δέν ἔχουμε, ὅμως, παραχωρήσει, ὁκόκληρη τήν ἐθνική μας κυριαρχία. Ἡ Εὐρ. Ἔνωση ἔχει πλέον κατανοήσει ὅτι θά ἔχει μέλλον μόνον ὡς μία χαλαρή Συν-ομοσπονδία ἐθνικῶν κρατῶν μέ σεβασμό στήν ἐθνική ταυτότξ ητα κάθε λαοῦ. Εἶναι χαρακτηριστικό ὅτι ἐνῶ στήν ἀπορριφθεῖσα Συνταγματική Συνθήκη ὑπῆρχε ἀναφορά σέ Ὕμνο τῆς Ἑνώσεως, τώρα στό κείμενο τῆς Λισσαβῶνος αὐτή ἡ διάταξη ἔχει ἀπαλειφθεῖ. Προφανῶς διότι κάθε λαός εἶναι ὑπερήφανος γιά τόν δικό του Ἐθνικό Ὕμνο. Γιά νά δοῦμε δέ τήν προσπάθεια τῶν ἐθνικῶν κρατῶν νά διαφυλάξουν καίριους τομεῖς ἐθνικῆς κυριαρχίας καί πολιτιστικῆς ταυτότητος ἄς θυμηθοῦμε δύο πρόσφατες ἐξελίξεις:

Α) Στίς 2-10-2009 οἱ Ἰρλανδοί ἐπικύρωσαν μέ δημοψήφισμα τήν προαναφερθεῖσα Συνθήκη τῆς Λισσαβῶνος, τόν Καταστατικό Χάρτη τῆς Εὐρ. Ἐνώσεως. Εἶχαν, ὅμως, κατορθώσει, μετά τό ΟΧΙ τους στο περσυνό δημοψήφισμα, νά κερδίσουν τέσσερις δεσμεύσεις ἀπό τήν ἡγεσία καί τά ὄργανα τῆς Εὐρ. Ἑνώσεως. Πρῶτον, ὅτι δέν θά τούς πιέσει κανείς να νομιμοποιήσουν τίς ἀμβλώσεις καί τή συμβίωση τῶν ὁμοφυλοφίλων. Δεύτερον, ὅτι δέν ἐνταχθοῦν σέ κάποιο μελλοντικό κοινό Εὐρωπαϊκό Στρατό. Καί τρίτον, ὅτι δέν θά ὑποχρεωθοῦν νά αὐξήσουν τή φορολογία. Δηλαδή ἕνας ὀλιγάριθμος λαός, 4 ἑκατομμύρια Ἰρλανδοί, ζήτησαν καί ἐπέτυχαν ἀπό τά ὑπόλοιπα 26 κράτη καί από τίς Βρυξέλλες νά γίνουν σεβαστές οἱ θρησκευτικές, ἐθνικές καί κοινωνικές τους εὐαισθησίες.

Β) Στίς 30-6-2009 ἐξεδόθη ἡ ἀπόφαση τοῦ Ὁμοσπονδιακοῦ Συνταγματικοῦ Δικαστηρίου τῆς Γερμανίας μετά ἀπό ἐρώτημα Γερμανῶν βουλευτῶν κατά πόσον ἡ Συνθήκη τῆς Λισσαβῶνος εἶναι συμβατή ἤ ὄχι μέ τό Γερμανικό Σύνταγμα. Τό Δικαστήριο ἀπεφάνθη ὅτι ναί, μπορεῖ ὁ Πρόεδρος τῆς Γερμανίας νά ὑπογράψει τή Συνθήκη, ἀλλά... Τό ἀλλά ἔχει μεγάλη σημασία: Ἡ Γερμανία θά διατηρεῖ τήν ἐθνική της κυριαρχία καί τό δικαίωμα νά ἀποφασίζει χωρίς παρεμβάσεις τῆς Εὐρ. Ἑνώσεως σέ ὁρισμένους τομεῖς καί συγκεκριμένα γιά τόν Στρατό, τήν Ἀστυνομία, τή φορολογία, τήν παιδεία, τόν ἔλεγχο τῶν Μ.Μ.Ε. καί τίς σχέσεις Ἐκκλησίας –Πολιτείας. Πάλι βλέπουμε, λοιπόν, ὅτι οἱ λαοί προσπαθοῦν νά διαφυλάξουν τήν ἐθνική τους κυριαρχία σέ τομεῖς πού ἅπτονται τῶν θρησκευτικῶν, ἐθνικῶν καί κοινωνικῶν εὐαισθησιῶν τους.

Ὡς Ἕλληνες πρέπει νά ἀξιοπιήσουμε τήν εὐρωπαϊκή μας παρουσία γιά τήν προβολή τῶν ἐθνικῶν δικαίων καί συμφερόντων. Ἡ ἑλληνορθόδοξη ταυτότητά μας θά κινδυνεύσει κυρίως ἀπό δικά μας λάθη. Ὑπάρχουν περιπτώσεις, κατά τίς ὁποῖες οἱ ὑπόλοιποι Εὐρωπαῖοι θά δυσκολεύονται νά μᾶς καταλάβουν. Ὑπάρχουν διαφορετικές πολιτιστικές καταβολές. Ἀλλά τό ζητούμενο εἶναι ἄν ἐμεῖς καί οἱ ἡγεσίες μας γνωρίζουμε καί πιστεύουμε συνειδητά στήν παράδοσή μας ὡς ἐχέγγυο προόδου γιά τό μέλλον. Οὐδείς εὐρωπαϊκός λαός εἶναι διατεθειμένος νά ἀποκοπεῖ ἀπό τή γλῶσσα, τήν Πίστη καί τήν Ἱστορία του στό ὄνομα μιᾶς θολῆς «εὐρωπαϊκῆς ταυτότητας». Ἄν ἔχουμε Πίστη στόν Θεό καί στήν Ἱστορία μας, θά προχωρήσουμε καί θά ἐπιτύχουμε. Καί ὅπως λέγει ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος «ἄν ἐσύ ὁ ἴδιος δέν ἀδικεῖς τόν ἐαυτό σου, οὐδείς μπορεῖ νά σέ ἀδικήσει»!


Κ.Χ. ΟΚΤ. 2009 Κωνσταντῖνος Χολέβας
Πολιτικός Ἐπιστήμων


Greekalert

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ….


Η ΥΒΕΤ εκπροσωπεί την Ελλάδα και ανακοινώνει την παραχώρηση δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους «μετανάστες».

Στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, με θέμα τη συμμετοχή των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή, εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, σε παρέμβασή του, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή της χώρας η Υβέτ Τζάρβις, ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων, ανέφερε ότι η πρόσβαση των μεταναστών στα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, είναι περιορισμένη.
Ωστόσο από το 2005, συνέχισε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που είναι και ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, με μια τολμηρή κίνηση κάλεσε τους μετανάστες να συμμετάσχουν στις εκλογές του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και έθεσε ποσόστωση για τους μετανάστες, η οποία προβλέπει ότι οι σύνεδροι θα πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον ένα μετανάστη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στον σχεδιασμό της πολιτικής ατζέντας του κόμματος.
Με το μέτρο αυτό εξελέγησαν έξι μετανάστες μία εκ των οποίων και η ίδια, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της Επιτροπής για τα θέματα των μεταναστών, η οποία επεξεργάστηκε σχέδιο νόμου περί μετανάστευσης, δημιούργησε ένα σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και ένα κέντρο νομικής στήριξης των μεταναστών.
Πάντως, οι πρωτοβουλίες αυτές χρειάζεται να ενισχυθούν ώστε οι μετανάστες να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία με πλήρη δικαιώματα, επεσήμανε. Πρόσθεσε ότι η ίδια, το 2002 εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών και είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κατέκτησε πολιτικό αξίωμα στην ιστορία της πόλης.

«Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους μετανάστες. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευθεί να παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες β' γενιάς και αυτό θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή της χώρας και την ανάδειξη των νέων ηγετών τους», κατέληξε η κ. Τζάρβις.

Στο φόρουμ μίλησαν για διακρίσεις κατά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ο δημοσιογράφος A. Ντεντέ και αντιπρόσωπος της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη».απο

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Επιτέλους και ένα καλό νέο για το περιβάλλον



Η έκταση του δάσους του Αμαζονίου μειώθηκε τον τελευταίο χρόνο 7.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αριθμός μικρότερης αποψίλωσης εδώ και δύο δεκαετίες. «Τα νέα δεδομένα για την αποδάσωση αντιπροσωπεύουν μια ασυνήθιστη και σημαντική μείωση για τη...



...Βραζιλία» δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο (Λούλα) ντα Σίλβα.

Η αποψίλωση κορυφώθηκε το 2004, όταν χάθηκαν 27.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα πολύτιμης ζούγκλας, και έκτοτε συνεχώς πέφτουν.

Η κυβέρνηση αποδίδει την επιτυχία στην πτώση των τιμών των τροφίμων, η οποία αποθάρρυνε την αποψίλωση γης για νέες καλλιέργειες αλλά και στην καλύτερη αστυνόμευση του δάσους.


Πάντως Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έκταση της αποψίλωσης είναι μεγαλύτερη από ό,τι φαίνεται από τους δορυφόρους, καθώς πολλά χαμηλά δέντρα κόβονται κάτω από την οροφή του δάσους, χωρίς να φαίνονται από ψηλά.

Ανοιχτά και το «τρωκτικό» υπέρ Σαμαρά! Δηλαδή το «τρωκτικό» δεν είναι διαπλοκή ;


Ή μήπως το ελέγχουν εθνικοί προμηθευτές και «εργολάβοι» λάσπης; Τώρα θα μας πείτε ότι είναι "αγωνιστές" της δημοκρατίας;

Τους χειρότερους και φανατικότερους οπαδούς του Σαμαρά θυμίζει τελευταία το κυβερνητικό «τρωκτικό» αλλά και το δήθεν «αντιστασιακό» antinews. Κάνουν τις βρώμικες δουλειές της διαπλοκής!

It’ s a shit job, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει! Και αν αυτός ο κάποιος το παίζει blogger ή αγωνιστής κατά της διαπλοκής, ακόμα καλύτερα!

Εμετικές αναρτήσεις δήθεν προερχόμενες από «οργισμένους» αναγνώστες ή «αντικειμενικούς» δημοσιογράφους(!) αλλά καλά συντονισμένες με τα υπόγεια του Σαμαρά και των μουχλιασμένων μηχανισμών της Ρηγίλλης!

Των «επαγγελματικών» μηχανισμών που έκλεισαν τις πόρτες του κόμματος και έβαλαν τις καρέκλες πάνω απ’ το συμφέρον της παράταξης. Αυτών που ευθύνονται για την μεγάλη ήττα της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές. Αυτοί που επιδίδονται σε βρώμικο και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ πόλεμο κατά της Ντόρας στο εσωτερικό του κόμματος! Αυτοί που μέχρι πριν λίγες μέρες έφτυναν τα blogs που τους στήριζαν και τα αντιμετώπιζαν με περιφρόνηση. Ξαφνικά είδαν φως στα blogs και στο internet για να μας πουν ότι «το διαδίκτυο στηρίζει Αντώνη»! Με κατασκευασμένες επιστολές διαμαρτυρίας και κατασκευασμένη λάσπη που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, τη διαπλοκή και τους εθνικούς μας προμηθευτές και εργολάβους.

Η Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να κατονομάσει οπωσδήποτε τα βρώμικα συμφέροντα που κινούνται εναντίον της γιατί είναι φανερό ότι αυτά τα κρατικοδίαιτα και σκοτεινά συμφέροντα στηρίζουν και στήριζαν πάντα Σαμαρά!
ΑΠΟ

Στροφές !!!



Δεν αποχωρεί από το Αφγανιστάν η Ελληνική Στρατιωτική αποστολή ....

Άλλη μία στροφή 180 μοιρών από την λαοπρόβλητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!!!


Το τι έλεγαν πριν τις εκλογές μικρή αξία έχει ....




Υ.Γ: Θα γελάσουμε με τις δικαιολογίες που θα προτάξουν τα πράσινα blogsΠΗΓΗ

Αγοράζουν αλεξίσφαιρα....



Kε Χρυσοχοϊδη
γνωρίζετε ότι Αστυνομικοί κάνουν έρανο μεταξύ τους
για να αγοράσουν αλεξίσφαιρα γιλέκα προκειμένου
να τα δώσουν
σε οικογενειάρχες συναδέλφους τους που δεν έχουν
οικονομική άνεση;
Κοστίζουν 540 ευρώ.
Μετά την λήξη της βάρδιας τους αφήνουν τα γιλέκα
στην Υπηρεσία.
Υπάρχει όμως φόβος για την επιστροφή στο σπίτι τους.
Δεν φοβούνται μόνο για τους εαυτούς τους αλλά
και για την οικογένειά τους που αν συμβεί κάτι
θα αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα
με μια πενιχρή σύνταξη της πείνας.
Επίσης αλεξίσφαιρα αγοράζουν πολλοί αστυνομικοί
γιατί έχουν λιγότερο βάρος από τα Υπηρεσιακά
και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αθηναίος

ΦΟΒΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ