Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΕ Η ΄΄ΜΠΑΡΑ΄΄ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΕΞΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΘΑ ΦΟΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ!!!

Μισελ δεν δικαιούσαι "δια να ομιλείς


Σημείωση blog: Επί της ουσίας δεν μπαίνω στο ποιος η ποια είναι καταλληλότερη λύση από τους φερόμενου (αφού επισήμως δεν υπάρχουν υποψηφιότητες ) ως υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ.. θα περιμένω να κατατεθούν επισήμως οι υποψηφιότητες να ακούσω τι έχουν να πουν οι υποψήφιοι Δεν είναι όμως δυνατόν να μένουν ασχολίαστες οι απαράδεκτες για ύφος τους δηλώσεις του κ. Λιάπη .Μισέλ ο Καραμανλισμός για τον όποιο δήθεν κόπτεσε δεν έκανε κακίες παρέες .


Αυτή την στιγμή δεν θα μπώ επί της ουσίας της καταλληλότητας η όχι , κάποιου φερόμενου (αφού επισήμως δεν υπάρχει τίποτα νεότερο) ως υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ.

Δεν είναι όμως δυνατόν να μένουν ασχολίαστες δηλώσεις όπως αυτή του κ. Λιάπη .

Πέραν του απαράδεκτου ύφους των δηλώσεων , σημασία έχει ότι την έκανε στην Εφημερίδα που πολέμησε όσο καμία άλλη την κυβέρνηση της Ν.Δ...


Σήμερα ζητά "ο Καραμανλισμός να επιστρέψει στις ρίζες του" ξεχνώντας ότι εδώ και 12 χρόνια ο "Καραμανλισμός" ήταν στην ηγεσία της Ν.Δ και ο ίδιος μέρος της ηγεσίας!!!

Ο κ. Λιάπης όταν έφθασε η ώρα του αγώνα , απεφάσισε ότι έκανε "λάθος" ο ξάδερφος και γιαυτό δεν συμμετείχε.
Το πόσο δικαιούται "δια να ομιλεί" είναι προς διερεύνηση .

Ο Αντίλογος θεωρεί ότι όσα από τα στελέχη της Ν.Δ έμειναν αδρανή κατά την προεκλογική περίοδο (για να μην πώ ότι φρόντιζαν να ροκανίζουν το ποσοστό της) φερόμενα σαν πριμαντόνες , δεν έχουν δικαίωμά εκφοράς άποψης για το πώς θα εξελεγχθεί μετεκλογικά η παράταξη.
Μπορούν να αποδεχθούν την νέα ηγεσία και να δουλέψουν μαζί της ή να μήν την αποδεχθούν και να πάνε σπίτι τους.
Αλλά μέχρι εκεί , ρόλος πέραν αυτού δεν τους αναγνωρίζεται.


ΟΙ 10 ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ

΄΄ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑ΄΄ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

Απαγόρευσαν στις γυναίκες να κυκλοφορούν με δίκυκλα


Οι κυβερνήτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δικαιολογήθηκαν σήμερα για την απόφασή τους να απαγορεύσουν στις γυναίκες να χρησιμοποιούν δίκυκλα για τις μετακινήσεις τους, λέγοντας ότι αυτό δεν υπαγορεύτηκε για θρησκευτικούς λόγους, αλλά για λόγους ασφαλείας και κοινωνικών παραδόσεων.
Με βάση την απόφαση αυτή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς, απαγορεύεται να επιβαίνουν οι γυναίκες σε δίκυκλα, προκειμένου να περιοριστούν τα ατυχήματα και να "προστατευθούν οι αξίες της κοινότητας".
Ο εκπρόσωπος Εχάμπ αλ Γσάιν εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη διότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώθηκε ότι, όταν οι γυναίκες μεταφέρονταν με δίκυκλα από τους συζύγους ή άρρενες συγγενείς τους συχνά προκαλούσαν τροχαία ατυχήματα.
"Λάβαμε μία σειρά αποφάσεων για να περιορίσουμε τα ατυχήματα και να αποφύγουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι άνδρες που μετέφεραν γυναίκες σε μοτοσυκλέτες προκαλούσαν ατυχήματα και δεν συμβάδιζαν με τις κοινωνικές μας παραδόσεις", είπε. "Ηταν μια παράξενη εικόνα".

Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επισημάνει ότι η Χαμάς εφαρμόζει σταδιακά έναν αυστηρό ισλαμικό κώδικα συμπεριφοράς στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας, που αριθμούν 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους.
Πολλά ζευγάρια έχουν παραπονεθεί ότι η αστυνομία τους σταματά στο δρόμο για να ελέγξει τις ταυτότητές τους ώστε να εξακριβώσει εάν είναι παντρεμένα, ενώ οι αρχές συστήνουν στους άνδρες να είναι ντυμένοι στις παραλίες.
allday-news.blogspot.com

Οι ακρίτες των νησιών μας....



Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας
"ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!":

ΑΚΟΥ 1225
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΕΔΩ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΛΑΝΙΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΛΕΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ?
ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ
ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ?
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ,ΦΡΟΥΤΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ
ΨΗΦΙΖΑΜΕ, ΝΑ ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.
ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ. ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.

ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ
ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ
ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ,
ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΟΥΜΠΙΑ
ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Η ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.
ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΜΑΛΛΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ.

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝ ΖΕΙΣ ΕΔΩ
ΚΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, Ε, ΤΟΤΕ, ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ
ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ.

ΕΤΣΙ ΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΣΩ,
ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Σχόλιο:
Για καλύτερη μεταχείριση δεν το βλέπω.
Έχετε μάθει με την αδιαφορία της Πολιτείας και
σε αυτό ποντάρουν οι Πολιτικοί.
Θα συνεχίσουν να σας επισκέπτονται τον Αύγουστο
και να τρώνε φρέσκα ψάρια στα ταβερνάκια σας.
Όσο για τους λαθρομετανάστες ...θα μάθετε να ζείτε
με αυτούς.
Δυστυχώς αυτή είναι η ωμή αλήθεια!
Αθηναίος

ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2012 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Πως θα σας φαινόταν να δείτε τον Γιουσέϊν Μπόλτ να κάνει sprint και να καταρρίπτει τα παγκόσμια ρεκόρ, τρισδιάστατο, στο σαλόνι σας;

Σύμφωνα με τον Roger Mosey, υπεύθυνο του BBC για την τηλεοπτική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, οι τεχνικοί του Βρετανικού Οργανισμού, αναζητούν και τεστάρουν διάφορες τεχνολογίες μεταξύ των οποίων και την τρισδιάστατη τηλεοπτική εικόνα.

«Κατά πάσα πιθανότητα, ένα μέρος των αγώνων θα μεταδοθεί με σήμα τριών διαστάσεων», δήλωσε ο Υπεύθυνος του BBC.

«Σίγουρα κανείς δεν θα περίμενε να δει ολόκληρη τη διοργάνωση σε 3D γιατί η τεχνολογία δεν είναι ακόμα αρκετά διαδεδομένη, αλλά θα θέλαμε να πρωτοπορήσουμε» και συνέχισε «ολόκληρο το πρόγραμμα των αγώνων θα καλυφθεί από κάμερες κορυφαίας ανάλυσης High Definition»

Η… μετενσάρκωση του Einstein



Άφωνοι έχουν μείνει οι επιστήμονες της Mensa, της οργάνωσης που καταγράφει με ειδικά τεστ τη νοημοσύνη των ανθρώπων, με την επίδοση του μόλις δύο ετών Βρετανού, Oscar Wrigley, ο οποίος έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) 160!

Ο μικρός Oscar με τους γονείς του
Ο μικρός Oscar με τους γονείς του

Αυτή του η επίδοση τον κατατάσσει στο 0,01% του πληθυσμού στην κλίμακα δείκτη νοημοσύνης Stanford-Binet, η οποία δεν μπορεί να καταγράψει με ακρίβεια δείκτες άνω του 160.

Ο πατέρας του μικρού Oscar, ο 29χρονος Joe από το Reading της Μ. Βρετανίας, είπε ότι ο 2χρονος γιος του ανέλυε προσφάτως στη μητέρα του τον κύκλο αναπαραγωγής των πιγκουίνων!

Η 29χρονη μητέρα του Oscar και σύζυγος του Joe, Hannah, είπε για τον γιο της: «Το λεξιλόγιό του είναι απίστευτο. Μπορεί να φτιάχνει πλήρεις και πολύπλοκες προτάσεις. Τις προάλλες μου είπε ότι τα λουκάνικα είναι σαν ένα πάρτι στο στόμα του»!

Με δείκτη IQ 160, ο Oscar Wrigley έγινε μέλος της Mensa σε ηλικία δύο ετών, πέντε μηνών και 11 ημερών.

Την πρωτιά στην ηλικία έχει η Elise Tan Roberts από το Λονδίνο, που με IQ 156 είχε γίνει δεκτή στη Mensa σε ηλικία δύο

ετών, τεσσάρων μηνών και 14 ημερών.

zougla.gr

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ



ΑΠΟ http://www.enimerwsi-gr.blogspot.com/

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: χορήγηση ιατρικών στοιχείων για δίκη διαζυγίου



Νοσοκομείο και ενδιαφερόμενος σύζυγος υπέβαλαν ερώτημα - αίτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την χορήγηση ιατρικού φακέλου της συζύγου του σχετικά με το ιστορικό της κύησης. Ο σκοπός για τον οποίο ζητήθηκε ο φάκελος ήταν να αντικρουσθούν ισχυρισμοί της αγωγής διαζυγίου, ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η Αρχή εξέδωσε την απόφαση 23/2009 , στις 10.3.2009, για να αποφασίσει επί αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στις 12.12.2008 και τις 21.1.2009, ενώ το Δικαστήριο του διαζυγίου είχε προσδιοριστεί για τις 27.3.2009. Σε αυτή την περίπτωση η Αρχή λειτούργησε δηλαδή με πραγματικά σημαντική ταχύτητα.

Mε την απόφαση η Αρχή επέβαλε αποφάσισε να μη χορηγήσει στο νοσοκομείο την άδεια για παράδοση αντιγράφων του συνόλου του φακέλου, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν περιττό, αλλά αποφασίζει ότι μπορεί να χορηγηθεί μια βεβαίωση με τις κρίσιμες πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την απόδειξη και ανταπόδειξη των ισχυρισμών των αντιδίκων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι στο κείμενο της απόφασης ενσωματώνονται αποσπάσματα από τα δικόγραφα των αντιδίκων, στα οποία βασίστηκε η Αρχή για να κρίνει κατά πόσον τα προσωπικά δεδομένα είναι συναφή με το σκοπό της απόδειξης και ανταπόδειξης.



Μετά την εγκυκλοπαίδεια των Σκοπίων, ήρθε το λεξικό της Αλβανίας!


Πρόκληση δέχεται πάλι η Ελλάδα

Τελικά, μάθανε πως … και πλάκωσαν και οι γύφτοι! Κάπως έτσι αντιμετωπίζεται η χώρα μας από τους γείτονές της Τούρκους, Σκοπιανούς αλλά λίαν προσφάτως και από τους Αλβανούς…
Μετά την περίφημη εγκυκλοπαίδεια των Σκοπίων και την σωρεία αντιδράσεων (Αλβανία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία) για τα ανιστόρητα γραφόμενά της, σειρά κατά του κύματος των ανθελληνικών επιθέσεων πήρε η Αλβανία του Σαλί Μπερίσα.
Επιχειρείται ευθεία παραχάραξη και οικειοποίηση της ελληνικής ιστορίας της Ηπείρου, ενώ υποβαθμίζεται η παρουσία της ελληνικής μειονότητας που ζει στις πατρογονικές της εστίες. Η επιθετική αυτή στάση πηγάζει μέσα από την Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας και στηρίζεται (φυσικά) από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, γνωστό αμφιλεγόμενο πολιτικό πρόσωπο, με αδιαφανή «κριτήρια» και εν γένει τοποθετήσεις έναντι της Ελλάδας.
Στην εισαγωγή του λεξικού αυτού, μάλιστα, η Αλβανική Ακαδημία επισημαίνει ότι «το λεξικό είναι «εθνικού χαρακτήρα», καθώς το περιεχόμενό του αφορά τα Αλβανικό έθνος και την πατρίδα του».
Στους δύο τόμους του λεξικού διατυπώνονται οι γνωστοί αλβανικοί ισχυρισμοί, καθώς με… επιστημονικό τρόπο «επιβεβαιώνεται» η διαχρονικά αλβανική ταυτότητα της Ηπείρου, της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, οι οποίες μάλιστα, σύμφωνα με την Αλβανική Ακαδημία, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τη χάραξη των Ελληνοαλβανικών συνόρων. Εμφανίζονται, δηλαδή, όλες αυτές οι περιοχές ως… κατακτημένες από τον Ελληνικό Στρατό και τελικά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα.
Μεγάλα αποσπάσματα του λεξικού, αλλά και η φιλοσοφία που το διαπνέει, υπηρετούν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό και καλλιεργούν τις αλυτρωτικές διαθέσεις των «Τσάμηδων», προσφέροντας ιστορικό και πολιτικό… άλλοθι.
Στο λεξικό επιχειρείται η παραχάραξη και η οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας της Ηπείρου, ενώ υποβαθμίζεται η παρουσία της ελληνικής μειονότητας στις περιοχές που αποτελούν τις πατρογονικές εστίες τους.
Στο λεξικό δεν υπάρχει λήμμα για τον εθνικό, δημογραφικό και γεωγραφικό προσδιορισμό της εθνικής ελληνικής μειονότητας. Αλλά και στις περιπτώσεις που υπάρχει λήμμα, οι αναφορές είναι ιδιαίτερα πρβληματικές, όπως π.χ. στην περίπτωση της Δρόπολης, όπου ακόμη και το κομμουνιστικό καθεστώς είχε αποδεχθεί τον μειονοτικό χαρακτήρα της περιοχής. Το λεξικό αναφέρει ότι οι Έλληνες μειονοτικοί κάτοικοί της δεν είναι αυτόχθονες, χωρίς καν να αναφέρει πως και πότε εγκαταστάθηκαν στην περιοχή…!
«Σε σχέση με το πότε και τις συνθήκες κατά τις οποίες εγκαταστάθηκε ελληνικός πληθυσμός στη Δρόπολη, καθώς και με τον τόπο προέλευσής τους έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις…» αναφέρει χαρακτηριστικά το λεξικό (σελ. 537). Διατυπώνεται μάλιστα ο ισχυρισμός ότι δύο χωριά, η Φραστάνη και η Λιουγκάρη είναι αλβανικά…
Σε άλλα χωριά, όπως το Φοινίκι, το Αλίκο, η Δίβρη, το Μεσοπόταμο, επιχειρείται να αμφισβητηθεί ο αμιγώς ελληνικός χαρακτήρας τους και υπάρχει απλώς η αναφορά ότι «στην πλειοψηφία ο πληθυσμός ανήκει στην ελληνική μειονότητα».
Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής εξαφανίζεται απολύτως η ελληνική ταυτότητα περιοχών κοντά σε περιοχές «Τσάμηδων», όπως είναι η Λιβαδιά, αλλά και η ίδια η Χιμάρα. Ακόμη όμως και για τα ελληνικά χωριά, προκειμένου να επισημανθεί η υποτιθέμενη αλβανική ταυτότητά τους, αναφέρονται συγχρόνως οι ονομασίες που είχαν δώσει οι Αλβανοί μπέηδες στα χωριά επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ή τα αλβανικά ονόματα που είχε δώσει το κομμουνιστικό καθεστώς.
Στο λεξικό εξαφανίζεται ή μειώνεται (με αναφορές ότι «κατάγεται από γονείς ελληνικής εθνικότητας») η ελληνική ταυτότητα επιφανών προσωπικοτήτων της ελληνικής μειονότητας. Από την μεταχείριση αυτή δεν ξέφυγε ούτε ο πιο γνωστός στρατευμένος με το κομμουνιστικό σύστημα μειονοτικός συγγραφέας Πάνος Τσούκας.
Μελανή σελίδα στην υπόθεση του λεξικού είναι ότι στην ομάδα των συγγραφέων περιλαμβάνονται και κατ’ ευφημισμόν μειονοτικοί, όπως ο Φίλιππος Λίτσος (θεωρητικός του υποτιθέμενου ελληνικού μεγαλοϊδεατισμού εναντίον της Αλβανίας) και ο Νίκος Ρόγκας.
Άραγε, ο κύριος Δρούτσας ή ο κύριος Παπανδρέου, έχουν γνώση της πρόκλησης; Και αν ναι, τι σκοπεύουν να κάνουν; Γιατί, τώρα, είναι η ώρα των έργων και όχι μόνο των ανεύθυνων λόγων… Ο ελληνισμός προσβάλλεται από κλέφτες, νηστικούς και απατεώνες, θρασύδειλους και υποκείμενα της πολιτικής. Και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μένει αναπάντητο από τον πρωθυπουργό της χώρας, κύριο Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος επέλεξε(;) να είναι και υπουργός εξωτερικών… Τι απάντηση θα δώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λοιπόν; Ή σκοπεύει να αρχίσει την πολιτική του «δεν ακούω», «δεν ασχολούμαι» ή του «μην τραβάμε το σκοινί»…;ΠΗΓΗ