Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ο SUPERMAN ΚΑΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ








Στον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης, ένας πιτσιρίκος θέλει να ταΐσει μια

μπανάνα στον μεγάλο γορίλα. Η μάνα του δεν τον αφήνει να πλησιάσει και

αυτός έχει χαλάσει τον κόσμο με το κλάμα του. Και τελικά, όπως γίνεται

πάντα δηλαδή, περνάει το δικό του. Όλο καμάρι ο μικρός πλησιάζει το

κλουβί του μεγάλου γορίλα με την μπανάνα στο χέρι.




Εκεί που πάει να του τη δώσει, κάνει μια ο γορίλας και χραπ αρπάζει τον

μικρό και πάει να τον φάει! Κλάματα ο πιτσιρικάς, φωνάζει και ο κόσμος,

χαμός. Εκεί γύρω ήταν σε περιπολία ο Superman, ο οποίος μόλις βλέπει τι

πάει να γίνει, επεμβαίνει αστραπιαία και σώζει τον μικρό. Πανηγύρια,

φωνές ζητωκραυγές το πλήθος που έσωσε τον μικρό. Έρχονται και οι

δημοσιογράφοι και παίρνουν συνέντευξη από τον Superman.




Πρώτος δημοσιογράφος.




- "Από ποια εφημερίδα είσαι εσύ;" ρωτάει ο Superman.




- "New York Times!", λέει αυτός.




- "Λέγε", απαντάει ο Superman.




- "Φοβηθήκατε όταν σώσατε το παιδί;"




- "Ναι, αλλά δεν με νοιάζει. Θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους και δεν με

νοιάζει για μένα." έρχεται η απάντηση του Superman.




Επόμενος δημοσιογράφος.




- "Από ποια εφημερίδα είσαι εσύ;" ρωτάει ο πάλι Superman.




- "Herald Tribune!", λέει αυτός.




- "Λέγε!"




- "Τι πιστεύετε για τα παιδιά;




-"Πιστεύω ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και ότι όλοι θα πρέπει να

φροντίζουμε για το καλό τους!" έρχεται η απάντηση.




Τρίτος δημοσιογράφος.




-"Από ποια εφημερίδα είσαι εσύ;" ρωτάει ο πάλι σούπερμαν.




-"Απ' τον Ριζοσπάστη!" λέει αυτός.




-"Α παράτα μας, παλιοκομμούνι. Ο επόμενος." του αποκρίνεται ο Superman.

Την άλλη μέρα γράφουν οι εφημερίδες:




New York Times: "Ο SUPERMAN ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ

ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!"




Herald Tribune: "Ο SUPERMAN ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

ΔΗΛΩΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!"




Ριζοσπάστης: "ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΡΟΦΗ ΑΠΟ

ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ".

Δεν γίνεται Μακεδόνας χωρίς να είναι Έλληνας


http://kostasxan.blogspot.com/

Στο πλαίσιο της φασιστικής νοοτροπίας του Γκρούεφσκι, ο νόμιμος αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ.κ. Ιωάννης, (ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν φυλακισμένος από την "δημοκρατία" των Σκοπίων, προκειμένου να συνεχίσει την "κατάληψη" της Ορθόδοξης εκκλησίας των Σκοπίων, η "αιρετική" εκκλησία των φανατικών ανθελλήνων ιερέων και οπαδών του Γκρούεφσκι), προέβη σε συνταρακτική δήλωση - κόλαφο κατά της "Ευρωπαϊκής νοοτροπίας" που κυριαρχεί στα Σκόπια.
Από την Σερβία όπου βρίσκεται αυτόν τον καιρό, λόγω απειλών ότι θα τον ξανασυλλάβουν οι σκοπιανές αρχές, ο Ελληνοβλάχος (από την Στρούγκα - γεννηθείς στο Μοναστήρι) Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης Βρανισκόφσκι προέβη σε μια δήλωση-βόμβα για τους πλαστογράφους των Σκοπίων (που επιμένουν να ονομάζονται «Μακεδόνες» αρνούμενοι να είναι άρα Έλληνες):
«Καταλαβαίνω ότι το να ονομάζεσαι “Μακεδόνας” και να μην θέλεις να είσαι διάδοχος της Μακεδονικής κληρονομίας, δεν είναι λογικό. Αλλά δεν μπορείτε να γίνετε Μακεδόνας με κενά στην ιστορία ή με άλματα.
Θέλουμε μεν να έχουμε σχέση με τους απογόνους του Μεγάλου Αλέξανδρου, αλλά από την άλλη δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με τους Έλληνες. Το πρόβλημα που υπάρχει εδώ λοιπόν, είναι ότι αυτό είναι αδύνατο».

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Η περιοχή του αρχαίου δήμου των Αιξωνιδών Αλών βρίσκονταν στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης, εκεί όπου μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα σε δύο κόλπους ή μια «ζώνη» μέσα στη θάλασσα, σήμερα ονομάζεται «Λαιμός». Αυτός ακριβώς το σημείο, λόγω της φυσικής διαμόρφωσής του, επέλεξαν οι κάτοικοι του αρχαίου δήμου για να ιδρύσουν το ιερό τους, τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα. Ένα ιερό παναττικής και ίσως πανελλήνιας σημασίας που, εκτός από τη θρησκευτική του σύνδεση με το ιερό της Δήλου, εξυπηρετούσε και πολιτικούς στόχους της Αθήνας.


Ο αρχαίος δήμος των Αιξωνιδών Αλών ήταν αρκετά εκτεταμένος και κάλυπτε γεωγραφικά τους σημερινούς δήμους της Βούλας και της Βουλιαγμένης. Χάρη στην έντονη οικοδομική δραστηριότητα στις περιοχές αυτές κατά τα τελευταία χρόνια, η αρχαιολογική έρευνα κατάφερε να δώσει μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα του πολεοδομικού ιστού του αρχαίου δήμου, γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά. Ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας έχουν διαπιστωθεί ήδη από το τέλος της Νεολιθικής περιόδου, ενώ στις επόμενες εκατονταετίες, την Πρωτοελλαδική δηλαδή περίοδο (3η χιλιετία π.α.χ.χ.), η ανθρώπινη παρουσία γίνεται έντονα αισθητή σε αρκετές θέσεις του σημερινού δήμου Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα, στο πευκόφυτο ύψωμα που βρίσκεται στα ΝΑ του Λαιμού, σε ανασκαφή που διενεργήθηκε το
1959, αποκαλύφθηκε εγκατάσταση των πρωτοελλαδικών χρόνων με τέσσερις οικίες και οχυρωματικό τείχος, που περιέκλειε τη Χερσόνησο με συνολικό μήκος 275 μ.Το τείχος άφηνε ακάλυπτη τη ΝΑ πλευρά του λόφου, η οποία προστατευόταν από την ίδια τη διαμόρφωση του εδάφους της. Στο λόφο των Μουσών, που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης, έχουν εντοπιστεί και μερικώς ανασκαφεί, λείψανα οχυρωματικών κατασκευών, επίσης πρωτοελλαδικών χρόνων. Τα λείψανα αυτά εντοπίζονται σε πολλά σημεία στην περίμετρο του λόφου, ενώ στην κορυφή του και σε αρκετά μεγάλη έκταση είναι ορατές εργασίες λατόμευσης του φυσικού βράχου.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Το πλοίο των οργίων"




Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία, μετά από καταγγελίες γυναικών του Πολεμικού Ναυτικού ότι οι άνδρες συνάδελφοι τους έβαζαν στοίχημα για το ποιος θα ρίξει τις περισσότερες στο κρεβάτι!

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κέβιν Ραντ δήλωσε «ιδιαίτερα ενοχλημένος», τονίζοντας πως αν επιβεβαιωθούν από τις έρευνες οι καταγγελίες, οι «δράστες» θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πρόσθεσε δε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών .

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού επιβεβαιώσε παράλληλα πως τέσσερα μέλη του του πλοίου "HMAS Success" στάλθηκαν πίσω στην Αυστραλία, μετά από τις καταγγελίες, ενώ τόνισε πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού "7", στο πλοίο οργανωνόταν ένας ιδιότυπος διαγωνισμός και υπήρχε και χρηματικό έπαθλο για αυτούς που διακρίνονταν, καθώς το πλήρωμα του "HMAS Success" είχε βγάλει ταρίφα για κάθε γυναίκα που θα πλάγιαζε με κάθε ναύτη.

Η αποκάλυψη του "πλοίου των οργίων" έγινε, καθώς το "HMAS Success", με 220 μέλη πλήρωμα, βρισκόταν στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ναύτες κατέγραφαν τα απομνημονεύματά τους σε ένα βιβλίο το οποίο αποκαλούσαν "The Ledger" (λογιστικό βιβλίο), προκαλώντας ο ένας τον άλλον να κάνει τις περισσότερες? λογιστικές καταχωρήσεις.

«Απόβαση» 26 λαθρομεταναστών στα παράλια της Λάρισας από ουκρανικό ιστιοφόρο

Ένα ουκρανικό ιστιοφόρο με διμελές πλήρωμα «αποβίβασε» στα παράλια του Ν.Λάρισας 26 λαθρομετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων (Αφγανιστάν, Μιανμάρ, κλπ). Οι λαθρομετανάστες στη συνέχεια...

επιβιβάσθηκαν σε φορτηγό που οδηγούσε Παλαιστινιακής καταγωγής νεαρός και ξεκίνησαν την πορεία τους. Στο μπλόκο των αστυνομικών, ο οδηγός εγκατέλειψε το φορτηγό και πήδηξε σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να δεχθεί «επίθεση» από βδέλλες που βρισκόταν στο κανάλι. Σε κακή κατάσταση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
newsblog

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ!!!