Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Η Αθήνα έγινε Καμπούλ»

«Η Αθήνα έγινε Καμπούλ». Αυτή τη φράση είχε χρησιμοποιήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πριν μερικούς μήνες θέλοντας να στηλιτεύσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν οι βόμβες των τρομοκρατών έπεφταν σαν το χαλάζι. Και ορθώς είχε ασκήσει έντονη κριτική αφού η ΝΔ είχε διαλύσει την Αντιτρομοκρατική, είχε εγκαταστήσει «γαλάζιο» παραμάγαζο και είχε εφησυχάσει σε τέτοιο βαθμό που η νέα γενιά τρομοκρατών σχεδόν… έκανε πλάκα.

Ομως, με τόσο σοβαρά γεγονότα, που κρίνονται ανθρώπινες ζωές αλλά και που αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα της χώρας, κανείς δεν πρέπει να παίζει. Ούτε και ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στη ζωή η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, δυστυχώς στην πολιτική η εκδίκηση τρώγεται πολύ ζεστή. Τώρα ως υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης δέχεται απανωτά χτυπήματα από τους τρομοκράτες με τη βόμβα στη Βουλή να αποτελεί ίσως το πιο ντροπιαστικό για τις διωκτικές αρχές και για τη χώρα.

Αφού οι τρομοκράτες πλησίασαν τόσο κοντά στο καλύτερα φυλασσόμενο (θεωρητικά πάντα) κτίριο της Αθήνας και έκαναν επίδειξη δύναμης και θράσους, τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι ο γιαλός στραβός, αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε.

Και ο κ. Χρυσοχοϊδης θα πρέπει να αφήσει τις επικοινωνιακές κορώνες και να στρωθεί στη δουλειά διότι η τρομοκράτες δεν αστειεύονται, ίσως γίνουν πολύ χειρότεροι από τη 17 Νοέμβρη. Χρειάζεται άμεσα η οργάνωση στρατηγικού σχεδίου το οποίο η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα κι όχι να νομίζει ότι με την παρουσία και μόνο του κ. Χρυσοχοϊδης στην οδό Κατεχάκη οι τρομοκράτες θα φοβηθούν και θα μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα.

Η… Καμπούλ εκδικείται κ. Χρυσοχοϊδη και δεν είναι και η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση για να έχετε άλλοθι…



Από Factorx |

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ: Ιδού τα απότελέσματα από την συμμετοχή αλλοδαπών σε στρατιωτικές σχολές>>>Συνελήφθη Ιορδανός, μαθητής της σχολής Ευελπίδων, με την κ




Ιορδανός τεταρτοετής μαθητής της σχολής Ευελπίδων συνελήφθη με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Χορτιάτη. Παρότι η υπόθεση υποβαθμίστηκε(???), καθώς η επίμαχη φωτογραφία όσο και οι άλλες που είχε δεν κρίθηκαν “εθνικά επικίνδυνες”(???), τόσο στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης όσο και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σήμανε “κόκκινος” συναγερμός, για το φόβο πως πρόκειται για υπόθεση κατασκοπίας. Ο Ιορδανός εντοπίστηκε από οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ το μεσημέρι της Δευτέρας στον δρόμο που οδηγεί στον Χορτιάτη, την ώρα που φωτογράφιζε την περιοχή και μεταξύ άλλων την πίσω πλευρά στρατοπέδου του πυροβολικού που λειτουργεί. Ο οδηγός τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και αμέσως έσπευσαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να περιφέρεται μία ώρα αργότερα κοντά στον οικισμό.

Σε έλεγχο που έγινε στην ψηφιακή του φωτογραφική μηχανή διαπιστώθηκε πως είχε 84 φωτογραφίες από στρατιωτική άσκηση της σχολής του, που αποδείχτηκε ότι τράβηξε με άδεια της υπηρεσίας του, αφού συμμετείχε και ο ίδιος και μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται τμήμα του οικισμού του Χορτιάτη αλλά και το ιατρείο του στρατοπέδου.
Μέχρι όμως να διαβεβαιωθεί πως οι φωτογραφίες δεν κρίνονται επικίνδυνες, προηγήθηκε διπλωματικό θρίλερ με την κινητοποίηση της ΕΥΠ αλλά και της πρεσβείας της Ιορδανίας στην Ελλάδα. Έγκυρες πληροφορίες ανέφεραν πως αμέσως στελέχη της ΕΥΠ ξεκίνησαν έρευνα, ξεσκονίζοντας όλα τα αρχεία σχετικά με την ταυτότητα και τα στοιχεία του νεαρού Ιορδανού. Ο ίδιος φέρεται να συνεργάστηκε απόλυτα με τις αρχές.
Όλο το βράδυ χθες, κατά τη διάρκεια του οποίου ο νεαρός μαθητής της Ευελπίδων παρέμενε κρατούμενος, πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα για τα στοιχεία του, χωρίς όμως τελικά να αποδειχτεί ότι έχει οποιαδήποτε ύποπτη εμπλοκή ούτε το όνομά του περιλαμβάνεται σε “κόκκινους” καταλόγους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σειρά επικοινωνιών με τους υπευθύνους της στρατιωτικής σχολής, οι οποίοι διαβεβαίωσαν από την πλευρά τους πως ο μαθητής δεν έχει δώσει “δικαιώματα”, όπως και ότι οι φωτογραφίες από την άσκηση δεν είχαν απαγορευτεί στους μαθητές.
Χαρακτηριστικό είναι ότι και στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα δίωξης, αναφέρεται από την πλευρά της αστυνομίας ότι στην επίμαχη φωτογραφία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Χορτιάτη δεν διακρίνεται πως είναι στρατιωτικός χώρος και απεικονίζονται μόνο λειτουργικές υπηρεσίες, συγκεκριμένα το ιατρείο και όχι οπλικά συστήματα. Άλλωστε και μετά την προσαγωγή του στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Άννα Καραμόσχογλου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη φωτογράφηση και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στο μονομελές πλημμελειοδικείο το 2011.


Τι είπε ο νεαρός Εύελπις
Στην προανακριτική του απολογία ο 22χρονος ιορδανός μαθητής της σχολής Ευελπίδων υποστήριξε πως η φωτογραφία που τράβηξε αφορούσε παραδοσιακά σπίτια του οικισμού του Χορτιάτη και όχι τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση εντός του στρατοπέδου του πυροβολικού. Όπως έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αμέσως συνεργάστηκε, έδωσε πειστικές απαντήσεις για όσα ρωτήθηκε και έδειξε πως δεν γνώριζε ότι η πράξη του είναι παράνομη.

Μακεδονία

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ...


Σε αναβολή της συζήτησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου μέχρι την άνοιξη και την αποσύνδεσή της από τον «Καποδίστρια 2» προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ώστε να μη δημιουργηθεί νέο πεδίο αντιπαράθεσης με εσωκομματικά και αντιπολιτευτικά μέτωπα και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση. Όπως αναφέρει «Το Βήμα» (πατήστε κλικ), η κυβέρνηση... και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πλεύσης και εξετάζουν την τροποποίηση της τακτικής τους, ώστε να τεθεί σε νέα βάση η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.
Έχει μάλιστα κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εσωτερικών ο πρώην υπουργός, υπεύθυνος για τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και εισηγητής προτάσεων προσαρμογής του λεγόμενου γερμανικού συστήματος, Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις σχετικές συσκέψεις.
Σήμερα, Σάββατο, θα συγκληθεί το ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τη διοικητική αναδιάρθρωση, ενώ μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον «Καποδίστρια 2» την Κυριακή θα ακολουθήσει σύσκεψη του Ι. Ραγκούση με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ξυνίδη και τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών.
O υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης τόνισε ότι «η προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ αφορά τη μητροπολιτική περιφέρεια στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτή, όμως, θα είναι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Τώρα ποιος θα είναι ο πληθυσμός αναφοράς ποια θα είναι η έκταση που θα καλύπτει η κάθε περιφέρεια, είτε μητροπολιτική είτε μη μητροπολιτική, είναι κάτι που θα συζητηθεί στη μεγάλη αυτή θεσμική διαβούλευση που ανοίγει αύριο»

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010, 20:01

Στις 19:59 ακριβώς εξερράγη βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε κάλαθο αχρήστων, στο μπροστινό μέρος της Βουλής, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 19:45 στην εφημερίδα « Ελευθεροτυπία». Ο άγνωστος που τηλεφώνησε έδωσε 17 λεπτά διορία για την έκρηξη, ο εκρηκτικός μηχανισμός, όμως, εξερράγη στα 15 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα. Δεν αναμένεται, προς το παρόν, δήλωση του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν, ήδη, το υλικό από τις κάμερες της Βουλής, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγράψει την έκρηξη.



Η Αστυνομία απομάκρυνε εγκαίρως τη φρουρά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ απέκλεισε αμέσως τον χώρο γύρω από την Βουλή.

Η βόμβα ήταν μικρής ισχύος και, προφανώς, η τοποθέτηση αποτελεί ισχυρό συμβολικό μήνυμα.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως η βόμβα πυροδοτήθηκε με ωρολογιακό μηχανισμό.

Έσπασαν τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου, αφού το ωστικό κύμα φαίνεται ότι κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Βουλής και όχι προς το δρόμο, ενώ δεν αναφέρονται τραυματίες.

Σε δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, έκανε λόγο για «επίθεση κατά της δημοκρατίας».ΑΠΟ


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=93715&cid=4

Τί γίνεται στην Ελλάδα σήμερα;


Τι στο διάολο γίνεται;

Τις τελευταίες ημέρες, άφωνοι μπροστά στην καταιγίδα των γεγονότων, νιώσαμε την ανάγκη να σχολιάσουμε τις εποχές τρέλας που βιώνουμε. Έτσι, αρχικά εντύπωση μας προκάλεσε η διαφορετική στάση των τηλεοπτικών, κυρίως, ΜΜΕ απέναντι σε δύο περιστατικά:
Την άγρια δολοφονία κοπέλας στα Πατήσια την Πρωτοχρονιά και τον ξυλοδαρμό χιλιανού κατηγορούμενου σε αστυνομικό τμήμα μετά από επίθεση σε αστυνομικό και την προσπάθειά του να δραπετεύσει.
Σε ποιά σχολή δημοσιογραφίας θα δίδασκαν ότι ο ξυλοδαρμός αποτελεί πρώτη είδηση και η δολοφονία "καθόλου είδηση";;;
Ακούσατε σε κάποιο κανάλι για την άτυχη κοπέλα;
Τι γίνεται εκεί στα ΜΜΕ;
Κάντε τις σχετικές αναζητήσεις στο google και συγκρίνετε τα αποτελέσματα. Να γίνω κακοπροαίρετος και να πω ότι τα ΜΜΕ συμπράττουν στον επικείμενο νόμο περί ιθαγένειας; Αλλιώς τι;
Δείτε εδώ τα στοιχεία από το altermedia.
Άσε τη συμπεριφορά της Πολιτείας. Έσπευσε ο ΥΠροΠο να άρει την απέλαση του χιλιανού, να του δώσει πολιτικό άσυλο και να του παράσχει "επικουρική προστασία"!!!
Μα χάθηκε κάθε λογική σε αυτόν τον τόπο;
Πρόκειται για άνθρωπο που κατηγορείται για επίθεση με "λάμα" σε πολίτη, επίθεση σε αστυνομικό και προσπάθεια απόδρασης από Α.Τ.
Μήπως η επόμενη κίνηση είναι να του δώσει το ΥΠροΠο και σπίτι;
Ή να βγάλει ο Σύριζα τα "παιδιά" στους δρόμους να "εκτονωθούν" για την αστυνομική βία κατά του συντρόφου αγωνιστή Navardo Pedro;
Και εκτός των προαναφερθέντων παραλόγων κινήσεων, πόσο ακόμη θα ευνουχίσει την Αστυνομία ο ΥΠροΠο;
Διώχνει αστυνομικούς χωρίς ΕΔΕ, δίνει άσυλο σε εγκληματίες (που μάλιστα προέρχονται από δημοκρατικές χώρες-ο Πινοσέτ δεν υπάρχει πια), την ίδια στιγμή που είναι άγνωστο τι γίνεται με τα "αντι-εξουσιαστικά τέκνα" Νιώτη και όταν ο Βούγιας έχει ήδη απελευθερώσει τους αντι-εξουσιαστές του παλιού συντρόφου Κουράκη.
Προφυλάκισε τον αστυνομικό που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό κι άφησε ελεύθερο το φοιτητή που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Πυρήνες της φωτιάς"!!!
Μήπως πρέπει να μετονομασθεί το ΥΠροΠο σε ΥΠροΛΑντι (Υπουργείο Προστασίας Λαθρομεταναστών και Αντιεξουσιαστών).
Τι γίνεται;;;
Ονειρεύομαι ή τα ζούμε αυτά αληθινά;
Δε νιώθω καλά...
Πηγή

Παραβρώμισε όλη αυτή η ιστορία με τον …κακοποιημένο “Χιλιανό”(;) στο Α/Τ Ακροπόλεως! Κάτι πιό φρέσκο έχετε γιά να στανιάρουν οι εθνομηδενιστές;


Posted by J.McManus

Γιατί ένας Χιλιανός ζητά πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα;

Κυβερνά ακόμα την Χιλή ο Πινοσέτ και δεν το ξέρουμε;

Απίστευτα πράγματα .

Ο Υπουργός Προ- Πο , ανταποκρινόμενος σε αίτημά του Χιλιανού λαθρομετανάστη, που του διεβίβασαν οι ΜΚΟ, ζήτησε να του χορηγηθεί επικουρική προστασία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Δηλαδή πληρώνουμε για να τον φυλάνε!!!!

Με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, (κατόπιν εντολής του Προ-πο και των ΜΚΟ), κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής επισκέφθηκε τον Χιλιανό υπήκοο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, και τον ενημέρωσε για την ματαίωση της απόφασης απέλασης του.Παράλληλα παρελήφθη αίτηση του Χιλιανού για χορήγηση πολιτικού ασύλου, και το κλιμάκιο τον ενημέρωσε για τα δικαιώματά του αναφορικά με την παραμονή του στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση των ΜΚΟ σπαταλάει αλλόγιστα τα χρήματα του προυπολογιμού και εξευτελίζει την Ελληνική Αστυνομία.

Περί 'Δημοκρατίας'


Περί 'Δημοκρατίας'

Έν πρώτοις η επιβολή τού δημοκρατικού πολιτεύματος εις τάς Αθήνας δέν οφείλεται εις τήν θέλησιν τού λαού, αλλ'εις τήν τύχην τής διαμάχης μεταξύ τών φατριών τών ισχυροτέρων οικογενειών, Πεισιστρατιδών καί Αλκμεωνιδών. Οι τελευταίοι, χάριν τής επικρατήσεώς των καί αποτυχόντες εις τάς προσπαθείας των νά ανατρέψουν τόν Ιππίαν, εζήτησαν τήν επέμβασιν τής μεγάλης αντιπάλου τών Αθηνών, Σπάρτης, ο βασιλεύς τής οποίας Κλεομένης επελθών κατά τών Αθηνών, μετά τών Αλκμεωνιδών, κατενίκησε τόν Ιππίαν καί επέβαλε τό 510 π.Χ. την...δημοκρατίαν τού Αλκμεωνίδου Κλεισθένους.

Αναπτυχθέντος τού πολιτεύματος, ανεπτύχθησαν παραλλήλως καί αι δυνάμεις τού όχλου, παρασυρομένου από τούς δημαγωγούς-γέννημα καί θρέμμα τής δημοκρατίας-καί ανεδείκνυαν άνδρας, θητεύοντας εις τά διάφορα συμφέροντα τών οικονομικών εκμεταλλευτών, συμμαχούντων μετά τών 'ρητόρων' καί τών φαύλων πολιτικών.Διά τούτο η μερίς τών δημοκρατικών εις τάς Αθήνας καί εις τάς διαφόρους πόλεις δέν εδίσταζε νά συμμαχή μετά τών εχθρών τής πόλεως διά νά επικρατήση, αρχής γενομένης, κατά τά ανωτέρω, από τού γενάρχου τής δημοκρατίας Κλεισθένους.

Αι ελληνικαί πόλεις τής Ιωνίας δέν διάφυγον τής τύχης αυτής καί μετεβλήθησαν εις...δημοκρατίας υπό τού Μαρδονίου(!), καταργήσαντος όλας τάς τυραννίας καί εγκαταστήσαντος δημοκρατίας (Ηροδότου 'Ιστορία' Στ,43).Καί βεβαίως, οι δημοκρατίαι δαψιλώς υπηρέτουν τά συμφέροντα τών επιβαλόντων αυτάς, πράγμα πού δυστυχώς, επεβίωσε καί εις τήν νεωτέραν Ελλάδα, όπου Έλληνες πολιτικοί-δημοκράται κατά σύμπτωσιν-δέν εδίστασαν νά στηριχθούν εις τήν εύνοιαν τών ξένων ισχυρών διά νά αποκτήσουν τήν εξουσίαν. Καί οι ξένοι επίκουροι ζητούν καί λαμβάνουν πάντοτε ανταλλάγματα παρά τών ευνοηθέντων.

Ανάγκη νά μνημονεύσωμεν ότι η πρώτη-δημοκρατικώτατη-πράξις τού Κλεισθένους ήτο η καθιέρωσις τού 'εξοστρακισμού', διά τού οποίου απεμάκρυνεν εξ Αθηνών όλους τούς οπαδούς τών Πεισιστρατιδών καί τούς πολιτικούς του αντιπάλους.Ο εξοστρακισμός κατέστη αποτελεσματικόν όπλον εις χείρας τών δημαγωγών διά τήν εξόντωσιν τών αντιπάλων των καί τών επιφανεστέρων Αθηναίων, όντων κατά κανόνα αντιθέτων τής δημοκρατίας. Καί όχι μόνον πολιτικών, στρατηγών καί άλλων αξιωματούχων, αλλά καί πνευματικών ανδρών, φιλοσόφων, ποιητών, επιστημόνων, καλλιτεχνών, ων ουκ έστιν αριθμός. Ο δε εξοστρακισμός συνεπληρώθη καί από άλλο αποτελεσματικώτερον όπλον: τό κώνειον.

Μεταξύ τών πολλών θυμάτων τών δύο αυτών μεθόδων τής ευκλεούς 'δημοκρατίας' άς απαριθμήσωμεν ελαχίστους. Είναι ονόματα γνωστότατα στήν ιστορίαν, πού εδόξασαν τήν αρχαίαν Ελλάδα καί εκληροδότησαν τήν ανυπέρβλητον εθνικήν μας κληρονομιάν, διά τήν οποίαν ημείς καυχώμεθα καί προβάλλομεν ανά πάσαν στιγμήν. Εις τήν διανόησιν, τήν επιστήμην, τήν φιλοσοφίαν, τήν τέχνην, αλλά καί εις τήν πολιτικήν, τόν δημόσιον βίον καί τήν διαχείρισιν τών κοινών, όπου υπηρέτησαν καί εδίδαξαν τήν αρετήν, τήν ωραιοτέραν επιδίωξιν εις τήν ζωήν κατά Αριστοτέλην:

Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Αριστοφάνης, Ευριπίδης, Θουκιδίδης, Αντιφών,

Καλλίστρατος, Διαγόρας, Αναξαγόρας, Φειδίας, Δημοσθένης, Δημήτριος ο Φαληρεύς, Μιλτιάδης, Αριστείδης, Θεμιστοκλής, Φωκίων, Ξενοφών, Κίμων, Αλκιβιάδης, Μένανδρος, Φιλοκράτης, Αναξανδρίδης, Μενέδημος, Ηγήμων, Στίλπων, Λεωσθένης, Τιμόθεος, Ανδοκίδης, Καλλιμέδων, Δείναρχος, Τιμόμαχος, Ξενοκράτης, Δάμων, Φρύνιχος, κ.α. Κοσμούν τό ατελείωτον μαρτυρολόγιον τών υπό τής δημοκρατίας διωχθέντων. Τόσον, ώστε νά απορή κανείς πώς οι Αθηναίοι εύρισκον τόν χρόνον νά ασχοληθούν καί μέ κάτι άλλο, πλήν τών δικών καί καταδικών.

Αλλά καί εις τάς μετά τών άλλων σχέσεις της καί εις τήν εν γένει έναντι εχθρών, αλλά καί φίλων συμμάχων συμπεριφοράν της δέν υπήρξε καλλιτέρα η αθηναϊκή δημοκρατία:

α) σφαγές τών δημοκρατικών στήν Κέρκυρα, τη συνδρομή τών Αθηναίων δημοκρατών, επί τών αριστοκρατικών επί 7 ημέρας (Θουκυδίδης, 'Ιστορία', Γ 81). Ούτε ικέτες σέ ναόν δέν σεβάσθησαν!

β) Επιβολή 'δημοκρατίας' στήν Σάμον, μέ σφαγές καί εξανδραποδισμούς (Θουκυδίδης, Ιστορία)

γ) Σφαγή τών Μηλίων από τούς Αθηναίους καί πλήρης εξανδραποδισμός των (Θουκυδίδης, Ιστορία, Ε85-116)

δ) Εις τήν Τορώνην τής Χαλκιδικής υπό τόν δημαγωγόν Κλέωνα επώλησαν τά γυναικόπαιδα ως δούλους (Θουκυδίδης, Ιστορία)

ε) Εις τήν Ιστιαίαν τής Ευβοίας, μετά τήν κατάληψιν της, ηγουμένου τού Περικλέους, εξετόπισαν όλους τούς κατοίκους καί εμοίρασαν τήν γήν καί τήν πόλιν εις 2000 Αθηναίους

στ) Ομοίως μέ τό ε) συνέβη καί στούς Αιγινήτες.

ζ) Εις τήν Λέσβον, λόγω αποστασίας της κατά τόν Πελοποννησιακόν Πόλεμον εκ τής συμμαχίας τών Αθηνών, αι οποίαι τής είχον επιβάλει βαρυτάτην φορολογίαν, επέδραμον οι Αθηναίοι καί αφού κατέλαβον τήν νήσον ετιμώρησαν τούς κατοίκους σκληρότατα. Κατεδάφισαν τά τείχη τής πόλεως, εθανάτωσαν 1000 πολίτας καί διένειμαν τήν γήν είς 3000 Αθηναίους κληρούχους.

η) Στήν διάρκειαν τού πολέμου δέν εσέβοντο αιχμαλώτους. Χαρακτηριστικόν παράδειγμα τό πνίξιμον τού πληρώματος δύο τριήρων τού στόλου τών Σπαρτιατών (Αιγός ποταμοί).

Αλλά μήπως καί όταν μετ'ολίγον, ανατραπείσης τής φοβεράς εξουσίας τών τριάκοντα, τή επινεύσει πάλιν τής Σπάρτης, καί αποκατασταθείσης τής δημοκρατίας, αυτή καί ο 'ακόλαστος' όχλος κατέστησαν σοφώτεροι; Ή εδιδάχθησαν έστω καί κατ'ελάχιστον εκ τών σφαλμάτων τής αθλίας, εις ήν εξώθησεν ούτος, πολιτικής, αποτέλεσμα τής οποίας υπήρξε καί αυτής τής πόλεως η θανάτωσις καί τού ελληνισμού γενικώτερον ο ευτελισμός καί η κατάπτωσις. Η μετά τήν αποκατάστασιν τής δημοκρατίας καταδίκη καί θανάτωσις τού Σωκράτους, τού γίγαντος αυτού τής σκέψεως καί τής σοφίας, τόν οποίον καί αυτή η λαίλαψ τών τριάκοντα καί τών ένδεκα εσεβάσθη, μαρτυρεί τό αντίθετον. Καί η δευτέρα αθηναϊκή δημοκρατία υπήρξε χείρων της πρώτης εις τά αυτά πεσούσα αμαρτήματα, αλλά καί μή αναδείξασα ως η πρώτη ούτε ένα Θεμιστοκλέα, ούτε Αριστείδην, ούτε Κίμωνα καί ούτε, πολλώ μάλλον, ένα Περικλέα, η κορωνίς τών επιτευγμάτων τού οποίου υπήρξεν ο 'Χρυσούς Αιών'. Όχι βεβαίως της δημοκρατίας αλλά τού ιδίου, η εξαίρετος καί ανεπανάληπτος αυτή ακμή τής τέχνης καί τού κάλλους, εις τήν οποίαν προήχθησαν μεσούντος τού 5ου π.Χ. αιώνος αι Αθήναι καί η οποία τυγχάνει 'η ασύγκριτη πολιτιστική κληρονομία γιά όλους τούς λαούς τής γής'. Αυτή η ακμή θαυμάζεται παρά πάντων τών λαών καί όχι, βεβαίως, η δημοκρατία τών Αθηνών, η οποία μόνον παραδείγματα πρός αποφυγήν καί αποτροπιασμού κατέλιπε.

Ώστε, η Αθηναϊκή δημοκρατία, όπως άλλως τε καί πολλαί δημοκρατίαι τών άλλων πόλεων τού αρχαίου ελληνικού χώρου, πάν άλλον ή θερμοκοιτίς τού αρχαιοελληνικού πνεύματος καί τής σοφίας υπήρξεν, ουδέ καί προστάτις αυτού. Τό ελληνικόν πνεύμα έχει πολύ παλαιοτέρας τάς ρίζας. Εις τήν εποχήν τών ημιθέων καί τών ηρώων, τής ωραίας ελληνικής μυθολογίας, τού Ορφέως καί τών ορφικών ποιητών, τού Μουσαίου, τού Χίρωνος, τών μεταορφικών επικών, ως ο Όμηρος καί ο Ησίοδος, τών αρίστων μουσουργών, ως οι Φιλάμων, Θάμυρος, Τέρπανδρος, κ.α., τών αξιών πολλού λόγου σοφών νομοθετών, ως ο Ζάλευκος, ο Σόλων, ο Λυκούργος, ο Χαρώνδας. Καί αυτοί οι επτά σοφοί τής αρχαιότητος έζησαν άπαντες πρό τής δημοκρατίας, τινές δέ εξ αυτών υπήρξαν καί τύραννοι εις τάς πατρίδας των (Πιττακός,Περίανδρος,Κλεόβουλος). Όπως προϋπήρξαν καί πολλοί άλλοι σοφοί καί επιφανείς επιστήμονες, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Αναξίμανδρος, ο Αναξιμένης, ο πολύς Πυθαγόρας, ο Ξενοφάνης, ο Παρμενίδης, ο Ηράκλειτος, κ.α.

Ο πολιτισμός τής αρχαίας Ελλάδος (φιλοσοφία,πολιτική,επιστήμη,τέχνη) υπήρξεν έργον καί έμπνευσις τών θαυμασίων εκείνων πνευμάτων, τά οποία ήδη από τών προϊστορικών χρόνων καί επί πολλούς αιώνας καί επί τής ελληνιστικής εποχής, μέ δύναμιν ακαταγώνιστον καί ορμήν έσχισαν τούς πέπλους τής αγνοίας καί τού σκότους καί έρριψαν εκτυφλωτικόν φώς σοφίας, γνώσεως καί κάλλους. Τό οποίον ακόμη καί σήμερον αποτελεί τό βάθρον τής φιλοσοφίας, τής επιστήμης καί τής τέχνης εν τω κόσμω. Η πολιτική ανεπτύχθη υπό τών φιλοσόφων καί νομοθετών τούτων, ανηγορεύθη δέ εις αληθή επιστήμην καί συστηματικήν επιστημονικήν διδαχήν υπό τών γιγάντων τού πνεύματος, Σωκράτους, Πλάτωνος, Αριστοτέλους. Ο τελευταίος, πλήν τών άλλων περί πολιτικής έργων του, καί 158 έργα αντιστοίχων πολιτευμάτων μεταξύ τών οποίων καί τήν Αθηναϊκήν Πολιτείαν, τήν μόνην δυστυχώς εξ όλων αυτών διασωθείσαν. Καί δέν είναι, βεβαίως, τυχαίον ότι ούτοι εδιώχθησαν υπό τής αθηναϊκής δημοκρατίας, ουδέ ότι τού δημοκρατικού πολιτεύματος ήσαν επικριταί καί αρνηταί, όπως τό σύνολον σχεδόν τών τής αρχαιότητος σοφών καί φιλοσόφων.

Αυτοί όλοι ήσαν οι δημιουργοί τού απαραμίλλου ελληνικού πολιτισμού καί τών εξόχων έργων αυτού,πνευματικών καί υλικών, τά οποία αποτελούν τήν ασύγκριτον καί μοναδικήν εν τω κόσμω πολιτιστικήν μας κληρονομίαν καί όχι βεβαίως, πολλού γε καί δή, τό 'δημοκρατικόν πολίτευμα', τό οποίον υπήρξεν, ως είδομεν, εχθρός καί διώκτης αυτού.

Αντιθέτως οι μεγάλοι δημιουργοί του καί εμπνευσταί, φιλόσοφοι, ποιηταί, ρήτορες, καλλιτέχναι, ακόμη καί επιφανείς πολιτικοί, εύρισκον φιλόξενον καί πλουσιοπάροχον διαμονήν εις τά αυλάς τών βασιλέων καί τών 'τυράννων', όπου κατέφευγον διωκώμενοι ή προσεκαλούντο. Απετέλει παράδοσιν εν τω αρχαίω βίω, διασωθείσαν καί μέχρι τών νεωτέρων χρόνων, εις τάς αυλάς τών βασιλέων η τοιαύτη τών ανδρών τούτων μετά βασιλέων καί τυράννων αναστροφήν, ως μαρτυρούν πλείστα παραδείγματα: (ενδεικτικώς)

Ανακρέων στόν τύραννον τής Σάμου Πολυκράτη. Αισχύλος καί Σιμωνίδης εις τήν αυλήν τού Ιέρωνος τών Συρακουσών. Φιλόξενος, Ανταγόρας, Άρατος, πλησίον τού βασιλέως Πτολεμαίου τού Σωτήρος. Αριστοτέλης εις τήν αυλήν τού Φιλίππου Β'. Οι Πεισιστρατίδαι υπήρξαν προστάται τών τεχνών καί τών γραμμάτων.

Αυτά υπήρξαν τά θανάσιμα ελαττώματα τής δημοκρατίας καί, διά νά είμεθα ακριβέστεροι, τά ελαττώματα τών Ελλήνων, τά οποία εις τό δημοκρατικόν πολίτευμα εύρισκον τό κατάλληλον έδαφος καί εγιγαντούντο.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πώς γίνεται νά είναι κανείς νοήμων άνθρωπος, δίκαιος, πατριώτης, καί νά υποστηρίζει τό 'δημοκρατικόν πολίτευμα'; ή έχετε τήν εντύπωσιν πώς έχει διαφοροποιηθεί κάτι πρός τό καλλίτερον στήν εποχή μας; άν ναί είμαι ιδιαιτέρως περίεργος νά τό μάθω.

Περικλής.




Πηγή: "PATRIA MEDIA"

Στο κέντρο πλέον οι Αθηναίοι "δεν έχουν ζωή"



Δραματική προειδοποίηση για τον κίνδυνο να εκδηλωθούν ακόμη και «φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων» λόγω της εκρηκτικής- όπως τη χαρακτηρίζεικατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, απευθύνει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Με επιστολή...

της προς τον υπουργό Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρη Παμπούκη, η κ. Διαμαντοπούλου τού ζητά να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των συναρμόδιων υπουργών και φορέων προκειμένου να δοθεί λύση.

«Η κατάσταση στην Αθήνα γίνεται εκρηκτική και αν δεν παρέμβουμε θα δούμε φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων» προειδοποιεί η υπουργός Παιδείας, η οποία χαρακτηρίζει «αποθήκη ψυχών» το κέντρο της πρωτεύουσας και ζητάει να συγκληθεί σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δοθεί λύση.

Η πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου περιλαμβάνει τη λειτουργία συντονιστικού κέντρου υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Οικονομίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, από τον Δήμο και τη Νομαρχία της Αθήνας.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/49428.html

200 λείψανα αγνοουμένων αναμένουν ταυτοποίηση




Τα πιο πολλά κρανία φανερώνουν εν ψυχρώ εκτέλεση...Στην περιοχή των Βοτανικών Κήπων στην Κερύνεια, με βάση μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, εντοπίστηκαν 40 περίπου ανθρώπινοι σκελετοί που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους που εκτελέστηκαν από τους Αττίλες.
Μαρτυρίες για ύπαρξη τάφου στην περιοχή του μνημείου της εισβολής. Διακόσιοι ανθρώπινοι σκελετοί, που ανευρέθηκαν σε τάφους στα κατεχόμενα, βρίσκονται στο ανθρωπολογικό εργαστήριο, έτοιμοι για ταυτοποίηση, για να διαπιστωθεί κατά πόσον αφορούν σε άτομα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας. Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, έδωσε στη «Σ» συγκλονιστικές πληροφορίες για τα μέχρι τώρα ευρήματα. Οι περισσότεροι σκελετοί φέρουν τα σημάδια της τουρκικής βαρβαρότητας.

Τα κρανία είναι πυροβολημένα, κατά κύριο λόγο, με χαριστική βολή όπως ακριβώς ήταν και τα κρανία των ταυτοποιημένων λειψάνων στο πηγάδι του Τζιάους. Είναι φανερό από τα ευρήματα ότι κάποιοι από τους αιχμαλώτους συνελήφθησαν εν ζωή και ακολούθως οι βάρβαροι Αττίλες τούς δολοφόνησαν.
Αυτή την περίοδο διεξάγονται έρευνες σε έξι περιοχές των κατεχομένων. Συγκεκριμένα ανασκάπτονται χώροι στην περιοχή Φόττα-Πιλέρι, στις Χαμίτ Μάντρες, στον Κουτσοβέντη και σε δύο σημεία στο χωριό Σίντα, κοντά στη Λύση. Επιτόπια έρευνα έγινε και στο Συγχαρί αλλά η ανασκαφή αναβλήθηκε για την άνοιξη.
Η κόρη του ηρωικού διοικητή της 181 Ορεινής Πυροβολαρχίας, Στυλιανού Καρπουνζή, που έπεσε μαχόμενος στην περιοχή Συγχαρί, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γκιουλντέν Κουτσιούκ, εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους. Η κ. Κουτσιούκ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», έπεισε τη Μαρία Καρμπουνζή να κάνει υπομονή μέχρι την άνοιξη, όταν θα αρχίσει στη συγκεκριμένη περιοχή η λεπτομερειακή έρευνα.


Η περιοχή Σίντας
Σε διάφορες μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, η περιοχή Σίντας περιγράφεται ως «κρανίου τόπος». Εκεί, σκοτώθηκαν αρκετοί πυροβολητές και άλλοι φαντάροι που συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από άλλες κατεχόμενες περιοχές. Υπολογίζεται ότι πέραν των 150 φαντάρων σκοτώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων.
Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, αποκάλυψε ότι στην περιοχή των Βοτανικών Κήπων στην Κερύνεια, με βάση μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, εντοπίστηκαν 40 περίπου ανθρώπινοι σκελετοί, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους που εκτελέστηκαν από τους Αττίλες. Με αυτούς τους σκελετούς συνδέονται μαρτυρίες Ελληνοκυπρίων που επέζησαν των μαχών που διεξήχθησαν στην περιοχή. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ εκτελέσεις αιχμαλώτων από τους Τούρκους εισβολείς. Οι αιχμάλωτοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ανακρίνονταν και ακολούθως μεταφέρονταν για εκτέλεση.
Οι προσπάθειες της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους σκοντάφτουν, συχνά, σε εμπόδια που παρεμβάλλουν οι κατοχικές «Αρχές».
Στην περιοχή του τουρκοκυπριακού ξενοδοχείου Σελέμπριτι υπάρχει περιφραγμένος χώρος με την ένδειξη «νάρκες», όπου πιστεύεται ότι υπάρχει μεγάλος ομαδικός τάφος. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί από τον τουρκικό στρατό κατοχής ως στρατιωτική ζώνη «Α» και δεν έχει επιτραπεί ακόμη η έρευνα.
Ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους τέθηκαν πληροφορίες περί ύπαρξης στην παραλία της Κερύνειας, στην περιοχή όπου ανεγέρθηκε το λεγόμενο «Μνημείο της Νίκης», τάφου με Ελληνοκύπριους φαντάρους. «Δεν γνωρίζουμε αν ποτέ μας επιτρέψουν να σκάψουμε κάτω από το μνημείο», δήλωσε στη «Σ» ο Ηλίας Γεωργιάδης.
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει, επίσης, την υπόθεση που είναι γνωστή ως «η μεγάλη σφαγή της Λαπήθου». Στη Λάπηθο έχασαν τη ζωή τους πέραν των 100 στρατιωτών του 256 Τάγματος Πεζικού.


Στις ελεύθερες περιοχές
Στα ελεύθερα εδάφη συνεχίζονται εκσκαφές στην περιοχή Λυμπιών και στον Παρισινό στη Λευκωσία, σε μια προσπάθεια για ανεύρεση λειψάνων που πιθανόν να ανήκουν σε Τουρκοκύπριους. Σε μεγάλο πηγάδι που έχει ανοιχθεί αυτές τις μέρες αναζητούνται λείψανα Τουρκοκυπρίων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων του 1963-64.


Ανάγκη για οικονομική ενίσχυση
Το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους ενισχύθηκε πρόσφατα με εισφορές χρημάτων από τις Ολλανδία, Ιρλανδία και Ισπανία. Επίσης, μετά από παλαιότερες ενέργειες των ευρωβουλευτών Παναγιώτη Δημητρίου και Ιωάννη Κασουλίδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κονδύλι 3 εκατομμυρίων ευρώ για τις έρευνες που διεξάγονται. Η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι απαιτούνται άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος του προγράμματος διερεύνησης. Ο Ηλίας Γεωργιάδης εκφράζει αμφιβολίες κατά πόσο θα εξευρεθούν χώρες που θα στηρίξουν την προσπάθεια.


Ταυτοποιήσεις από ένα και μόνο δόντι…
Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, στις δηλώσεις του, αναφέρεται και στη διάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς να συμβάλει στη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. «Είναι αλήθεια», επισημαίνει, «ότι από τουρκοκυπριακής πλευράς επιδεικνύεται ενδιαφέρον να προχωρήσει η διαδικασία. Ακόμη και από απλούς Τουρκοκυπρίους έχουμε πάρει συγκλονιστικές πληροφορίες που βοήθησαν τα μέγιστα την υπό εξέλιξη διαδικασία. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μιλήσουν και να βγάλουν από μέσα τους πράγματα που τους βασανίζουν τόσα χρόνια».
Αποκαλυπτικός για το βαθμό δυσκολίας του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής είναι ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης. Λέει σχετικά: «Υπάρχουν ταυτοποιήσεις που μπορεί να γίνουν μόνο από ένα δόντι ή ελάχιστα οστά και αυτό είναι το πρόβλημα με τις οικογένειες που θα κληθούν να κηδέψουν το δικό τους. Θα τους δοθεί ένα μικρό κουτί που θα έχει μέσα δυο-τρία κόκαλα από το αγαπημένο τους πρόσωπο. Από το κοσκίνισμα του χώματος παίρνονται οστά, κομμάτι - κομμάτι».
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 145 λείψανα και απομένουν στο εργαστήριο ασυμπλήρωτα άλλα 200 ευρήματα, διαφορετικών ανθρώπων. Κάποια είναι σε καλύτερη συγκρότηση και κάποια άλλα είναι με ελάχιστα οστά. Τα δόντια, το μηριαίο οστούν, οι επιγονατίδες και άλλα είναι το καλύτερο υλικό απόλυτα ασφαλούς ταυτοποίησης.

Σημερινή

750 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Οι μουσουλμάνες στην Γαλλία που θα φοράνε μπούργκα θα πληρώνουν πρόστιμο 750 ευρώ, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο. Οι άντρες που υποχρεώνουν τις γυναίκες τους να φοράνε μπούργκα ή νικάμπ θα επιβαρύνονται...


ακόμη περισσότερο δήλωσε στην “Figaro” o Jean – Francois Cope ο πρόεδρος του κόμματος με την πλειοψηφία στην Γαλλική Βουλή. Το νομοσχέδιο έχει στόχο να μην καλύπτονται τα πρόσωπα των γυναικών σε δημοσίους χώρους και η μπούργκα θα φοριέται μόνο σε γιορτές και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις. Οι σοσιαλιστές αντιδρούν και λένε ότι είναι ένα δρακόντειο μέτρο για κάτι που δεν είναι και τόσο σημαντικό. Ο Sarkozy δηλώνει ότι η μπούργκα δεν έχει θέση στην Γαλλία αλλά δεν πήρε θέση για το νομοσχέδιο.

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η αναστολή των πλειστηριασμών



Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η αναστολή των πλειστηριασμών που αφορούν απαιτήσεις τραπεζών και εταιριών παροχής πιστώσεων κατά δανειοληπτών και οι οποίες δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ...

Αυτό προβλέπει διάταξη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών "κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου και άλλες διατάξεις" η οποία πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για τη μη διενέργεια πλειστηριασμών για τα ποσά έως 200.000 ευρώ έληγε την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την περαιτέρω αναστολή της προθεσμίας υλοποιείται η προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά.

"Καποδίστριας 2", αλλαγή εκλογικού νόμου και νομοσχέδιο περι ιθαγένειας...συμπτώσεις ή σχέδιο για 20ετή διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ;;;;


  • Πολλές συμπτώσεις τώρα τελευταία!!! είναι συμπτώσεις ή πρόκειται για ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο ώστε να μείνει το ΠΑΣΟΚ για 20 χρόνια στην εξουσία;
  • τομές όπως υποστηρίζουν κάποια "λαμπρά" μυαλά ή κινήσεις που προσπαθούν να απομονώσουν την λαϊκή βούληση και στοχεύουν μόνο σε ψηφοθηρική επέλαση;
  • Απλές και αγνές πρωτοβουλίες διαφορετικής πολιτικής ή σχέδιο να μην ξαναβρεθεί το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση;
...απλές απορίες....

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΥΡΙΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΒΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ.

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, είναι απίστευτα. είναι πρωτοφανή. συνιστούν έγκλημα κατά του ελληνικού λαού στο σύνολό του. Συνιστούν εσχάτη προδοσία σε βάρος της πατρίδας μας.



Είναι αδιανόητο να βγαίνει έλληνας πολίτης να πει τη γνώμη του για όσα συμβαίνουν στο σπίτι του, στη γειτονιά του, στην πατρίδα του, και να φοβάται μην αναγνωριστεί η φωνή του από τον κατοχικό στρατό της μαφίας που κατέκλυσε τη γη μας με την ανοχή των πολιτικών.

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/01/blog-post_6263.html



Είναι αδιανόητο να βγαίνει από το σπίτι του Έλληνας πολίτης και να βρίσκεται αντιμέτωπος με ορκισμένους δολοφόνους, επειδή τόλμησε να έχει άποψη για τον τόπο που γεννήθηκε και για το αύριο των παιδιών του.

Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν όλα αυτά, κι αυτή η κυβέρνηση να μην έχει τον ανδρισμό και την ευσυνειδησία να παραιτηθεί σύσσωμη, για την εφιαλτική σελίδα που άνοιξε στον τόπο με την πολιτική και με την ανοχή της.

Είναι απίστευτο το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει μια κυβέρνηση όταν παραδομένη στους εντολοδόχους της Νέας τάξης, δε διστάζει να στοχοποιεί καθημερινά τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας, οδηγώντας τα έτσι σε παραίτηση από το ρόλο τους, και ενισχύοντας με αυτή την πρακτική τα φαινόμενα αποθράσυνσης των εισβολέων εγκληματιών που αλωνίζουν ασύδοτοι τις γειτονιές της Ελλάδας.

Ποιόν υπηρετείτε κύριοι???
Σε ποιόν διάβολο λογοδοτείτε και αντιμετωπίζετε με τόσο μίσος και εμπάθεια τον Ελληνικό λαό???
Με ποιο δικαίωμα στοχοποιείτε τον Έλληνα πολίτη και τον παραδίδετε βορά στα χέρια των αδίστακτων ρεβανσιστών εισβολέων???
Στο όνομα ποιάς δημοκρατίας δεν φιμώνετε πρώτα τα δικά σας στόματα που στάζουν δηλητήριο σε βάρος αυτού του λαού, και μετά τα στόματα και τις πένες των ΜΜΕ που σας χειραγωγούν, όταν τολμούν ασύδοτα και απροκάλυπτα να στοχοποιούν την αγανάκτηση της υποδουλωμένης Ελλάδας???
Ποια περηφάνια μπορείτε να αισθάνεστε για τη στάση σας και την καθημερινή σας πρακτική, όταν ο Έλληνας πολίτης έφτασε σο σημείο να φοβάται την εκδικητική μανία του εισβολέα, επειδή απλά ασκεί το δικαίωμά του να έχει άποψη για το μέλλον του τόπου του???
Ποια πατρίδα υπηρετείτε???
Σε ποιο σύνταγμα ορκιστήκατε???
Ποιο μέγεθος ευθύνης σας συναισθάνεστε, όταν οι εισβολείς δολοφονούν καθημερινά ακόμα και τους αφελείς ψηφοφόρους που τόλμησαν να εναποθέσουν σε σας τις ελπίδες τους???
Που βρίσκετε το θράσος να κοιτάζετε αυτό τον λαό στα μάτια???
Να του πείτε τι???
Ότι αποκοινωνικοποιείτε τη ζωή του???
Ότι τον αμπαρώνετε στο σπίτι του???
Ότι φιμώνετε τη φωνή του???
Ότι σπέρνετε το φόβο και το θάνατο στις γειτονιές???
Τι μπορείτε να πείτε σ αυτόν τον πολίτη που πίστεψε ότι εξέλεξε Ελληνική κυβέρνηση και του προέκυψε ένας θίασος που σκοτώνει καθημερινά την Ελλάδα???

Κύριε Χρυσοχοϊδη,
Με την πιο αυθεντική, με την πιο ξεκάθαρη και ταυτόχρονα με την πιο αγανακτισμένη φωνή, μπορώ να σας πω ξεκάθαρα πως τόσο εσείς προσωπικά, όσο και ο πρωθυπουργός σας, δεν είστε απλά συνένοχοι στο έγκλημα.

Είστε οι ηθικοί αυτουργοί για τα εγκλήματα που θα ακολουθήσουν σε βάρος της ζωής των πολιτών αυτής της χώρας.

Αν δεν έχετε το τσαγανό να προστατεύσετε το δικαίωμα των ελλήνων πολιτών να έχουν άποψη για τη ζωή τους, είστε ανίκανοι να κυβερνάτε και οφείλετε να παραδώσετε την εξουσία αύριο το πρωί.

Αν πολύ περισσότερο δεν έχετε τη δυνατότητα να προστατεύσετε τη ζωή του Έλληνα πολίτη, είστε επικίνδυνη ως κυβέρνηση και οφείλατε να είχατε παραδώσει την εξουσία ήδη από χθες.

Ο Ελληνικός λαός δεν ψήφισε νταβάδες, αλλά θεσμούς και ευνομία.
Ο Ελληνικός λαός δεν ψήφισε διαχειριστές της αφαίμαξης του ιδρώτα του, αλλά υπεύθυνη κυβέρνηση για μια περήφανη Ελλάδα.

Ο Ελληνικός λαός σας ψήφισε για να κυβερνήσετε και όχι για να αποδομήσετε αυτή τη χώρα.

Παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος αυτού του λαού και θα ξεσηκωθεί. Και όταν αυτός ο λαός ξεσηκωθεί δε θα μείνει ούτε κολυμπηθρόξυλο όρθιο για να πιαστείτε και να σωθείτε.

Αυτός ο λαός δε σας ψήφισε για να νομιμοποιήσετε την παρουσία των νταβατζήδων της Ε.Ε στα υπουργεία.

Δε σας ψήφισε για να νομιμοποιήσετε την παρουσία των νταβατζήδων εισβολέων στη ζωή και την καθημερινότητά του.

Κλείστε τώρα την πόρτα στον όλεθρο πριν να είναι αργά. Μην αναγκάσετε την Ελληνική κοινωνία να πάρει μόνη της τις τύχες της στα χέρια της. Θα έχετε ανοίξει την πόρτα στην καταστροφή. Κι αυτή η πόρτα αν ανοίξει, το τίμημα θα είναι βαρύ και το ξέρετε.

Προστατέψτε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Από εδώ και πέρα για κάθε Έλληνα πολίτη που χάνει τη ζωή του σ αυτόν τον ακήρυκτο πόλεμο με τον αλλοδαπό εισβολέα, θα είστε και ΠΟΛΙΤΙΚΑ. και ΗΘΙΚΑ, αλλά και ΠΟΙΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Τόσο εσείς κύριε Χρυσοχοϊδη, όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τέλος στην ανοχή.
Τέλος στα φοβισμένα μάτια των Ελλήνων πολιτών.
Όχι άλλα γκέτο στις γειτονιές που μεγαλώσαμε.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

reporto

«Μας τη λένε» οι Σκοπιανοί για τα χρέη μας. Επενδύουν στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα, προκειμένου να μας καταλογίσουν ευθύνες σε περίπτωση αδιεξόδου σ


Η ηγεσία των Σκοπίων επενδύει πολιτικά στο ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διαφαινόμενη παράταση του αδιεξόδου στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που επιχειρείται να εμφανιστεί ως απρόθυμη για συμβιβασμό λόγω του εκρηκτικού οικονομικού προβλήματος. Το συμπέρασμα αυτό εξάγουν αρμόδιοι διπλωματικοί κύκλοι καθώς μετά τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Α. Μιλοσόσκι, χθες ήταν ο πρόεδρος της χώρας Γκ. Ιβάνοφ, που -σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Nova Makedonija”- έκανε τέτοιου περιεχομένου αναφορές στα εσωτερικά της Ελλάδας. Ο κ. Γκ. Ιβάνοφ, σε ερώτηση για το τι περιμένει το επόμενο διάστημα σε σχέση με το πρόβλημα της ονομασίας, απάντησε ως εξής: “Αναμένουμε η Ελλάδα να απεμπλακεί σταδιακά από τα ανοικτά ζητήματα που έχει, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δέχεται ισχυρές πιέσεις, προκειμένου να λύσει το κυπριακό ζήτημα. Δεν ξέρω εάν μπορούν να αναλώσουν ενέργεια σε περισσότερα μέτωπα.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και πρέπει να βρει τρόπο για την υπέρβασή της”. Μια μέρα πριν ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, σε δική του συνέντευξη, είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα επιδιώξει συμβιβασμό προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα οικονομικά με το εθνικό θέμα.
Αυτές οι παρεμβάσεις δημιουργούν την εντύπωση σε ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους ότι η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων αναπροσαρμόζει την τακτική της, με κεντρική επιδίωξη να εκθέσει την ελληνική πλευρά στο ευρωπαϊκό ακροατήριο ως απρόθυμη για λύση λόγω εσωτερικών προβλημάτων.
Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επέμεινε στο ζήτημα της ταυτότητας, λέγοντας ότι “με την ανεξαρτητοποίηση της ʽΜακεδονίαςʼ κανείς πλέον δεν μπορεί να πει πως δεν υπάρχει μακεδονική ταυτότητα”. Και πρόσθεσε: “Εμείς έχουμε και διασπορά με ʽμακεδονικήʼ εθνική ταυτότητα. Δηλαδή, το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνον αυτού του κράτους. Υπάρχουν άτομα που καθημερινά διαβάζουν, παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα και επικοινωνούν στη ʽμακεδονικήʼ γλώσσα. Αυτή η χώρα φέρει την ευθύνη της διαφύλαξης αυτής της εθνικής ταυτότητας. Επειδή, όμως, έχουμε εισέλθει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, πρέπει να εντάξουμε εκ νέου αυτήν τη θεματική στο πλαίσιο του ψηφίσματος του ΟΗΕ”.

"ΟΠΩΣ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ"
Υποστήριξε μάλιστα ότι “σύνθετο όνομα για όλες τις χρήσεις είναι το ʽΔημοκρατία της Μακεδονίαςʼ”, επικαλούμενος το γεγονός ότι “η Ιρλανδία κατονομάζεται ως Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ το τμήμα που βρίσκεται στη Βρετανία κατονομάζεται ως Βόρεια Ιρλανδία και δεν υπάρχει σύγχυση”. Κατά τον κ. Ιβάνοφ, δεν υπάρχει σύγχυση και σχετικά με τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. “Συνέβη μήπως κάποια επιστολή προς τη ʽΔημοκρατία της Μακεδονίαςʼ να φθάσει κατά λάθος σε κάποια περιοχή της Ελλάδας;”, αναρωτήθηκε με ειρωνική διάθεση.

Μακεδονία

Ύπουλες μεθοδεύσεις στην... Α' Δημοτικού!-ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΑ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ


Το ότι το… πολυπολιτισμικό σύστημα που μας κυβερνά είναι άκρως ύπουλο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει την νοοτροπία των Ελλήνων, πάνω σε μια σειρά από βασικά ζητήματα, είναι γνωστό σε όλους.
Το ότι έχει φτάσει όμως σε σημείο, να προσπαθεί να διαφθείρει τα μυαλά των παιδιών της πρώτης δημοτικού, και να τα στρέψει προς τις κατευθύνσεις της παγκοσμιοποίησης, είναι κάτι που μας βγάζει από τα ρούχα μας.
Ακούστε θέμα που υπάρχει στο αναγνωστικό της Α΄ Δημοτικού, για τους μετανάστες!
Βάζουν τους μικρούς μαθητές να συντάξουν επιστολή προς τον Δήμο, ζητώντας να "κλείσει ένα στρατόπεδο μεταναστών", να εξηγήσουν στον Δήμαρχο το γιατί, πρέπει να "αγκαλιάσουμε" τους μετανάστες και πολλά άλλα ωραία.
Το καλύτερο όμως, είναι ότι σαν δεύτερη εργασία, τους αναθέτουν να συντάξουν μια επιστολή σε μια εφημερίδα, γιατί ο Δήμαρχος, δεν τους άκουσε.
Και για να είμαστε συγκεκριμένοι.
Η εργασία καλεί τους μαθητές, να γράψουν:
  • "Πώς ζούν τώρα οι ...πρόσφυγες στον καταυλισμό"
  • "Γιατί δεν πρέπει να τους διώξουν"
  • "Γιατί είναι σωστό να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν την ζωή τους".
Τους ζητούν βέβαια, να χρησιμοποιήσουν… σκέψεις και φράσεις που θα συγκινήσουν τον δήμαρχο.
Το συμπέρασμα;
Οι "αντιρατσιστές" και οι αριστεριστές, κάνουν ό,τι θέλουν στην Παιδεία.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ,ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ...

Let me see if I understand this.


IF YOU CROSS THE NORTH KOREAN BORDER ILLEGALLY YOU GET 12 YEARS HARD LABOUR.

IF YOU CROSS THE IRANIAN BORDER ILLEGALLY YOU ARE DETAINED INDEFINITELY.

IF YOU CROSS THE AFGHAN BORDER ILLEGALLY, YOU GET SHOT.

IF YOU CROSS THE SAUDI ARABIAN BORDER ILLEGALLY YOU WILL BE JAILED.

IF YOU CROSS THE CHINESE BORDER ILLEGALLY YOU MAY NEVER BE HEARD FROM AGAIN.

IF YOU CROSS THE VENEZUELAN BORDER ILLEGALLY YOU WILL BE BRANDED A SPY AND YOUR FATE WILL BE SEALED.

IF YOU CROSS THE CUBAN BORDER ILLEGALLY YOU WILL BE THROWN INTO POLITICAL PRISON TO ROT.

IF YOU CROSS THE GREEK BORDER ILLEGALLY; YOU GET A JOB, A DRIVERS LICENSE, SOCIAL INSURANCE CARD, WELFARE, FOOD STAMPS, CREDIT CARDS, SUBSIDIZED RENT OR A LOAN TO BUY A HOUSE, FREE EDUCATION, FREE HEALTH CARE, AND IN MANY INSTANCES YOU CAN EVEN VOTE.

Cyber Twin: Μια πρωτοποριακή εφεύρεση ομογενή επιστήμονα


Τέσσερα χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο “δίδυμος άνθρωπος” του διαδικτύου που δημιούργησε ένας Έλληνας της Αυστραλίας. Ο λόγος για το CyberTwin (κυβερνοδίδυμος) που αφού επισκέφθηκε τον Άρη, τώρα άλλαξε φύλο, έγινε “Κατερίνα” και έμαθε και …ελληνικά!
Δημιουργός του CyberTwin είναι ο ομογενής δρ. Γιάννης Ζάκος, από την “Χρυσή Ακτή” της Αυστραλίας και η συνεργάτιδά του Λιζ Κέϊπελ, (φωτ.) που νοιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι και ικανοποιημένοι από την πορεία και εξέλιξη του δημιουργήματός τους.
Ο ομογενής ισχυρίζεται ότι δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δημιουργήσουν το δίδυμό τους στο διαδίκτυο - που μπορεί άνετα να τους αντικαταστήσει και να μιλά στους φίλους τους, στους συναδέλφους τους, τους πελάτες τους και σ’ οποιονδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί τους ηλεκτρονικά!
Κι όλα αυτά με μια γενναία επιχορήγηση ενάμισι εκατομμυρίου δολαρίων που έλαβε πριν τέσσερα χρόνια από την αυστραλιανή κυβέρνηση.
Με στόχο την εισχώρηση του CyberTwin στις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, ο Γιάννης Ζάκος και η συνεργάτιδά του Λιζ Κέϊπερ, έχουν ήδη πελάτες 1.000 εταιρίες από όλο τον κόσμο, δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας στις οποίες με το νέο έτος, θα προστεθούν άλλες δύο ως “πρωτοχρονιάτικος μποναμάς”.
“Δεν απειλεί θέσεις εργασίας”
Σε ερώτηση αν η εξέλιξη του διδύμου κάνει να “τρίζουν” οι καρέκλες των εργαζόμενων ο ομογενής απαντά:
“Δεν θα το έλεγα. Αντίθετα, μ’ αυτόν τον τρόπο απελευθερώνεται ο άνθρωπος για να δράσει σε άλλους χώρους που δεν μπορεί να εισχωρήσει το δίδυμο. Να κάνει την επαναληπτική, μηχανική εργασία που κουράζει, ούτως ή άλλως, τον άνθρωπο. Ας μη ξεχνάμε, εξάλλου, ότι ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή. Το CyberTwin μπορεί να εργάζεται πολύ αποδοτικά 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Ο υπάλληλος, για παράδειγμα, φεύγει στις 5 μ.μ. και βάζει στη θέση του το δίδυμο του να συνεχίσει τη δουλειά του”.
Η δημοτικότητα του δίδυμου εξαπλώνεται ραγδαία και αυτό οφείλεται, φυσικά, στις άριστες επιδόσεις του.
“Συγκρινόμενο με τον άνθρωπο, ο βαθμός της επιτυχίας του είναι 89%-95% όταν καλείται να δώσει πληροφορίες και να εξυπηρετήσει πελάτες, ενώ του υπαλλήλου είναι 81%. Απαντά άμεσα και με ακρίβεια. Συλλέγει σωρεία πληροφοριών τις οποίες αξιολογεί, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει πάρει”, τονίζει ο Γιάννης Ζάκος.
Εκτός, όμως, από το κομπιούτερ, όπου αρχικά τοποθετήθηκε, σήμερα ετοιμάζεται να “έλθει πολύ πιο κοντά στον άνθρωπο και να ενσωματωθεί, αν θέλεις, με αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από εκείνον, ώστε να τον εξυπηρετεί πληρέστερα. Έτσι, εντός των ημερών θα ενσωματωθεί στο κινητό τηλέφωνο. Πρόκειται για μια νέα επαναστατική εφαρμογή που θα ακολουθηθεί από άλλες, όπως είναι η παρουσία του μέσα στο αυτοκίνητο, να δίνει στον οδηγό πληροφορίες ή να του διαβάζει τα ηλεκτρονικά μηνύματα”.
Η παρουσία του μπορεί να επεκταθεί και στην κουζίνα, να μάς βοηθά την ώρα που ετοιμάζουμε το φαγητό, λέγοντάς μας, για παράδειγμα, τι υλικά χρειαζόμαστε για μια μακαρονάδα ή συναγρίδα αλά σπετσιώτα!
Από τις πιο πολύπλοκες, δηλαδή, μέχρι τις πιο απλές και καθημερινές δουλειές.Ο ίδιος θα τις χαρακτηρίσει “προχωρημένες και αποτελεσματικές εφαρμογές”.Τα άλματα που έχει κάνει ο Γιάννης Ζάκος στο χώρο της πληροφορικής, έχουν ήδη γίνει γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Κατερίνα του διαδικτύου μιλάει ελληνικά
Μετά την πρώτη δημοσίευση της εφεύρεσης του MyCyberTwins, που έκανε το γύρο του κόσμου, ο κ.Ζάκος πήρε πρόσκληση να λάβει μέρος στο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Αθήνα.
Έχοντας πάθος με την ελληνική γλώσσα, η ομιλία του αναφερόταν σ’ ένα CyberTwin, τον Κλάιβ, που θα μπορεί να βοηθά μ’ έναν “ζωντανό” και αποτελεσματικό τρόπο, εκείνους που θέλουν να εξασκηθούν σε μια ξένη γλώσσα.
“Ο Κλάιβ, έχει την ικανότητα να κάνει ανοιχτές, ενδιαφέρουσες συζητήσεις με άτομα πάνω σε διάφορα θέματα. Αυτό δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να εξασκηθούν στη γλώσσα μ’ έναν τρόπο πιο “φυσικό” και πιο ζωντανό. Πειράματα που έγιναν μεταξύ του Κλάιβ και χρηστών, έδειξαν ότι ο Κλάιβ λειτουργεί με ακρίβεια και αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο εξάσκησης της γλώσσας”.
Στη συνέχεια, θα μιλήσει για το CyberTwin που ετοιμάζει τώρα, την Κατερίνα, η οποία μιλά μόνο ελληνικά… γνωρίζει, όμως, άπταιστα αγγλικά. Έτσι, όταν τής μιλάς αγγλικά σου απαντά ελληνικά.
Όραμά του, επίσης, είναι να καθιερωθεί ένα Διεθνές Βραβείο της Ελληνικής Γλώσσας στην Αυστραλία, όπου παιδιά από τα ελληνικά σχολεία θα διαγωνίζονται σε διάφορους τομείς της γλώσσας.
“Πιστεύω ότι θα είναι ένα κίνητρο για να θέλουν τα παιδιά ελληνικής καταγωγής να μάθουν τη γλώσσα και, μάλιστα, να διακριθούν σ’ αυτήν”, θα πει ο Γιάννης Ζάκος, ο οποίος, να σημειωθεί, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον κορυφαίων επιστημόνων στον κυβερνοχώρο, όπως είναι ο Γκόρντον Μπελ, o οποίος στο βιβλίο του “Total Recall”, αναφέρεται εκτενώς στο CyberTwin του Ζάκου.
Με ρίζες στο Γύθειο, από την πλευρά του πατέρα του, και στα Χανιά της Κρήτης, από την μητέρα του, έχει πάθος με την ελληνική γλώσσα και προγραμματίζει τρόπους - τι άλλο; - πρωτοποριακούς για να εμπνεύσει τις νέες γενιές να την αγαπήσουν να την μάθουν σωστά και να την χρησιμοποιούν. Αυτό όμως ανήκει σ’ ένα άλλο κεφάλαιο.
Τώρα έχουμε μπροστά μας τον “άλλο μας εαυτό που όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώνουμε μαζί του να τον εκπαιδεύσουμε, τόσο περισσότερο θα μοιάζει με μας”, θα πει ο Γιάννης Ζάκος για το “MyCyberTwin”
Ας μη φανταστεί όμως κανείς ότι πρόκειται για μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, διαβεβαιώνει ο ίδιος τονίζοντας ότι το “MyCyberTwin” μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και να εκπαιδευτεί σχετικά εύκολα.
Εκτός του ότι μπορεί να μιλά εκ μέρους σας, χωρίς να είστε εκεί, συγχρόνως συλλέγει πληροφορίες όπως, για παράδειγμα, πού θα πάνε οι φίλοι σας το Σαββατοκύριακο, όταν πρόκειται για εταιρίες ποια άποψη έχουν οι άνθρωποι για κάποιο άτομο ή προϊόν για να αναφερθούμε σε ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενδεικτικά.
“Το δίδυμό”, λέει ο εφευρέτης του “βρίσκει απάντηση στα ερωτήματα των άλλων και απαντά με τον πιο ακριβή τρόπο. Μπορείτε να κάνετε ένα δίδυμο σε δέκα λεπτά, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο αν στόχος σας είναι να έχετε ένα πιστό αντίγραφο του εαυτού σας. Θα χρειαστεί να το εκπαιδεύσετε να εκφράζεται όπως εσείς, να αφομοιώσει τις γνώσεις σας και να λειτουργεί εκ μέρους σας”.
Η νέα αυτή ανακάλυψη της πληροφορικής λειτουργεί 24 ώρες, εφτά μέρες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι μπορείτε και ενώ κοιμάστε η τύχη σας να δουλεύει. Ο άλλος σας εαυτός να μιλά εκ μέρους σας, να εξυπηρετεί άτομα, να συλλέγει πληροφορίες, να πλουτίζει τις γνώσεις του.
Ο ομογενής επιστήμονας λέει ότι η εφεύρεσή του δεν απομακρύνει τους ανθρώπους. “Η ιδέα”, συνεχίζει, ” είναι ν’ ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας και γνωριμίας για, να μας φέρει σε άμεση επαφή με άτομα που δεν θα είχαμε ίσως την ευκαιρία να γνωρίσουμε στη ζωή σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η φυσική μας επαφή με τους ανθρώπους θ’ αλλάξει. Πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι, θα πρέπει να επιδιώξουμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ του χτες και του σήμερα, έχοντας πάντα ανοιχτό το μυαλό μας στο αύριο. Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε ότι όσο πιο άρτια πληροφορημένοι είμαστε, τόσο πιο ολοκληρωμένοι είμαστε σαν άτομα”.
Και ποιο ρόλο παίζει η ειλικρίνεια στην κατασκευή του διδύμου μας, του κλώνου μας; ο ίδιος εξηγεί: “Εξαρτάται αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα πιστό αντίτυπο του χαρακτήρα μας, του πραγματικού εαυτού μας, ή ένα άτομο που θα θέλαμε να είμαστε ιδανικά. Επίσης, κάνουμε το My CyberTwin για να διασκεδάσουμε ή για να μας εξυπηρετήσει σε μια σοβαρή βάση; Η επιλογή, σε τελευταία ανάλυση, είναι δική μας”.
Ο κ. Ζάκος έχει διδακτορικό στην Πληροφορική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Griffith της Κουηνσλάνδης.
Κέρδισε υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές του και επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου επί ενάμισι χρόνο μελέτησε τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του.
Αυτό το διάστημα είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Griffith, στη Σχολή Πληροφορικής Τεχνολογίας, καθώς επίσης και μέλος της επιτροπής προγραμματισμού διεθνών συνεδρίων.
Πήγε και στον …Άρη
Υπενθυμίζουμε πως ο Φοίνικας (Phoenix), ο τελευταίος απεσταλμένος των ΗΠΑ στον πλανήτη Aρη, είχε φωνή και μάλιστα ‘ελληνική’ χάρη στον κ. Ζάκο. Η εφεύρεσή MyCyberTwin, βρέθηκε στον ‘Αρη, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα, να επιχειρήσει ένα κατατοπιστικό ταξίδι στο μακρινό πλανήτη. Το MyCyberTwin ήταν το δίδυμο του διαστημόπλοιου “Φοίνιξ” που βρέθηκε στον Άρη και από εκεί και απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων αναφορικά με την αποστολή του διαστημόπλοιου.
“H εταιρία μου συνεργάστηκε με τη ΝΑSΑ - την Αμερικανική Αεροδιαστημική Υπηρεσία - με αποτέλεσμα, το MyCyberTwin, ύστερα από ειδική εκπαίδευση στο Χιούστον, γίνει η “φωνή” του Φοίνικα” είπε ο ομογενής επιστήμονας.
(Πηγή: ana-mpa)

Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Οκτώ τουρκικά F-16 στη Λέσβο κομιστές μηνύματος στον Έλληνα πρωθυπουργό


Οκτώ τουρκικά F-16 στη Λέσβο κομιστές μηνύματος στον Έλληνα πρωθυπουργό


Εχθρικό μήνυμα έστειλε εις διπλούν η Άγκυρα στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πριν από λίγες ώρες, όταν τουρκικά μαχητικά «περικύκλωσαν» την Λέσβο, όπου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη για τον εορτασμό των Θεοφανείων και εν συνεχεία τον «συνόδεψαν» κατά την αποχώρησή του από το νησί του Α. Αιγαίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσγειώθηκε στην Λέσβο στις 09:30 το πρωί. Στις 10:30 οκτώ τουρκικά μαχητικά μπήκαν μεταξύ Χίου και Σάμου, έκαναν ένα κύκλο στην Λέσβο από τα νότια μέχρι τα βόρεια του νησιού για να εξέλθουν λίγο αργότερα από το πέρασμα Λέσβου-Λήμνου. Η Πολεμική Αεροπορία είχε τεθεί από ενωρίς το πρωί σε υψηλή ετοιμότητα και ελληνικά μαχητικά ήταν έτοιμα να επέμβουν αν οι «απέναντι» κλιμάκωναν την κατάσταση.

Στις 10:40 προσγειώθηκε στο Αγαθονήσι ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας, όπου σε μία κίνηση ιδιαίτερα έξυπνη ως προς τον συμβολισμό της βρέθηκε εκεί για τον καθαγιασμό των υδάτων. Στις 13:25 και ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την Μυτιλήνη εντοπίστηκαν από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης τουρκικά μαχητικά να απογειώνονται από το Μπαλίκεσιρ με κατεύθυνση την Λέσβο!
Στις 13:30 το αεροσκάφος με τον Έλληνα πρωθυπουργό απογειώθηκε από την Λέσβο και λίγα λεπτά αργότερα μιά οκτάδα τουρκικών μαχητικών F-16 φάνηκε να ακολουθεί το αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό και μπήκε στο Αιγαίο μεταξύ Λέσβου και Λήμνου λίγα μίλια βορειοανατολικά από το αεροσκάφος του Έλληνα πρωθυπουργού το οποίο στο μεταξύ είχε φτάσει δυτικά της Εύβοιας.
Τα τουρκικά μαχητικά αφού έφτασαν μέχρι το μέσον του Αιγαίου στον ίδιο άξονα που εκινείτο το αεροσκάφος του πρωθυπουργού, εξήλθαν μεταξύ Χίου και Σάμου.
Συνολικά οι δύο σχηματισμοί των τουρκικών μαχητικών προχώρησαν σε 6 παραβιάσεις του ΕΕΧ.
Τα Επιτελεία αναμένουν τις αμέσως επόμενες ημέρες έξαρση των τουρκικών κινήσεων στο Αιγαίο και κυρίως στην περιοχή της Δωδεκανήσου, μετά από την επίσκεψη στο Αγαθονήσι σήμερα του Δ.Δρούτσα, προ τριημέρου του Α/ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη επίσης στο Αγαθονήσι και χθες του ίδιου στο Καστελλόριζο.


defencenet

Πέντε χριστιανοί νεκροί και 10 τραυματίες από πυρά αγνώστων



Πέντε Χριστιανοί στην Αίγυπτο σκοτώθηκαν και 10 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο Μουσουλμάνοι, τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστων μέσα από διερχόμενο αυτοκίνητο εναντίον ανθρώπων που βρίσκονταν μπροστά σε εκκλησία στη νότια Αίγυπτο, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα Πέμπτη. Η επίθεση σημειώθηκε τα μεσάνυκτα της ημέρας των Χριστουγέννων. Οι Χριστιανοί με το π. ημερολόγιο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα την 7η Ιανουαρίου. Οι πέντε έβγαιναν από την εκκλησία στην πόλη Ναγκάα Χαμάντι μετά τη λειτουργία όταν ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος σταμάτησε μπροστά στο κτίριο και άγνωστοι άνοιξαν πυρ. Δυο Μουσουλμάνοι που περνούσαν έξω από την εκκλησία τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τα επεισόδια φονικής διαδογματικής βίας είναι σπάνια, όμως σημειώνονται διαμάχες για θέματα όπως η ιδιοκτησία γης, η συμπεριφορά των γυναικών κ.ά., αρκετά συχνά. Η πόλη Ναγκάα Χαμάντι βρίσκεται περίπου 60 χλμ. από το Λούξορ, την μεγαλύτερη πόλη στον υπανάπτυκτο νότο της Αιγύπτου. Τα μέτρα ασφαλείας εντείνονται συνήθως τα Χριστούγεννα και σε άλλες θρησκευτικές εορτές για την αποτροπή επεισοδίων βίας. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι δύο από τους 10 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όλοι φέρουν τραύματα από σφαίρες. Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, η συντριπτική πλειοψηφία των 80 εκατ. κατοίκων της οποίας είναι Μουσουλμάνοι.

Ήπειρος: Πόρτα για τα ναρκωικά της Αλβανίας.




Η Ήπειρος αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας και συγκεκριμένα από τη γειτονική Αλβανία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τα ναρκωτικά την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών.

Το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών παρουσιάζει τη 10η κατά σειρά έκδοση της ετήσιας έκθεσής του. Οι (4) Διωκτικές Αρχές, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση των ναρκωτικών στη Χώρα μας (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Τελωνεία και Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) συνέβαλαν ουσιαστικά...

στην προσπάθεια αυτή παρέχοντας πλούσιο, πρωτογενές υλικό τόσο με τη δραστηριότητά τους στις κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών όσο και με την παροχή πληροφοριών.
Επίσης, διαπίστωση αποτελεί η αύξηση των ληστειών κατά 185, 71%, αφού το 2009 έγιναν 20 ληστείες, σε σχέση με τις 8 που έγιναν το 2008. Δηλαδή η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη πανελλαδικά, από τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα, κατά μέσο όρο, υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 41%.

Όσον αφορά τις κλοπές αυτοκινήτων, όλο το 2009, είχαμε 230 δηλωμένες σε όλη την Ήπειρο, δηλαδή 38 περισσότερες από το 2008.
Η ετήσια έκθεση δεν αποτελεί απλά μία καταγραφή της παγκόσμιας κατάστασης των ναρκωτικών με έμφαση στην Ελληνική πραγματικότητα. Είναι κυρίως η απεικόνιση των προσπαθειών που καταβάλλονται από τις (4) συναρμόδιες Αρχές, το αποτέλεσμα των οποίων, εκφραζόμενο σε αριθμητικά δεδομένα συλλήψεων και των κατασχέσεων μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι η συνεργασία τόσο μεταξύ τους, αλλά και με αλλοδαπές Υπηρεσίες μέσω του Σ.Ο.Δ.Ν. είναι υποδειγματική.
Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο, η βελτίωση δηλαδή του επιπέδου συνεργασίας των Διωκτικών Αρχών σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο, ώστε να μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητα των αρχών επιβολής του νόμου στη σύγκρουσή τους με τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν ναρκωτικά.
Ο στόχος αυτός υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας με την ύπαρξη και λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών.

Ως προς τις χώρες προέλευσης η Αλβανία εξακολουθεί να είναι η κύρια πηγή προέλευσης ναρκωτικών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το αναφερθέν έτος, είχαν προέλευση την Αλβανία: το 10,22% της συνολικής κατασχεθείσας ποσότητα ηρωίνης (45,196 κιλά), το 8,70% της κοκαΐνης (5,320 κιλά) και το 69,32% της ακατέργαστης κάνναβης (3.212,280 κιλά).
Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι η χώρα από την οποία κυρίως εισάγεται σημαντική ποσότητα ηρωίνης στην Ελλάδα. Το 41,51% (183,508 κιλά) της συνολικής κατασχεθείσας ποσότητας ηρωίνης που κατασχέθηκε στη Χώρα μας το έτος 2008 προέρχεται από Τουρκία.
Αυτό συμβαίνει διότι η Τουρκία βρίσκεται στον κεντρικό άξονα της Βαλκανικής οδού διέλευσης και η ηρωίνη είτε εισάγεται απ' ευθείας από την Τουρκία είτε προωθείται βορειότερα προς τη Βουλγαρία και τη Π.Γ.Δ.Μ. για να καταλήξει τελικά στη χώρα μας μέσω της Αλβανίας.
Η στρατηγική γεωγραφική θέση της Αλβανίας την έχει καταστήσει σημαντικό κέντρο μεταφοράς ηρωίνης σε όλη την Ευρώπη.
Όσον αφορά την κοκαΐνη, η χώρα μας λόγω του ότι διαθέτει εκτεταμένη ακτογραμμή και πολυάριθμα νησιά, καθώς και σημαντικούς λιμένες μέσω των οποίων διακινείται μεγάλος αριθμός κοντέινερ, φορτηγών διεθνών μεταφορών (TIR) έχει αυξημένο κίνδυνο να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο, γεγονός το οποίο, είναι σε γνώση των αρχών που λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα.

Στην παρουσίαση των διαπιστώσεων από τα στοιχεία για τα ναρκωτικά του 2008, που έκανε ο πρόεδρος του ΣOΔN, υποστράτηγος Aδαμάντιος Σταματάκης, υπογραμμίζεται:
«H χώρα μας, με εκτεταμένη ακτογραμμή, πολυάριθμα νησιά, με μεγάλους και σημαντικούς λιμένες μέσω των οποίων διακινείται μεγάλος αριθμός κοντέινερ, φορτηγά διεθνών μεταφορών (TIR), είναι δυνατόν να αποτελέσει στόχο των διεθνών εγκληματικών οργανώσεων, προκειμένου να τη μετατρέψουν σε διαμετακομιστικό κέντρο».
» H κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2008, από το γεγονός ότι η διακίνηση κοκαΐνης μέσω της Δυτικής Αφρικής έχει περιοριστεί σημαντικά, λόγω των αποτρεπτικών μέτρων που λαμβάνει η διεθνής κοινότητα. Σύμφωνα με τη EUROPOL, τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα διακίνησης προσανατολίζονται πλέον προς την Ανατολική Αφρική με πιθανή χρήση και μεγάλων λιμανιών της Βαλκανικής Χερσονήσου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα».

Η καταπολέμηση των ναρκωτικών παραμένει στην κορυφή των στόχων της Ελληνικής πολιτείας, αντικείμενο έντονων συζητήσεων, ερευνών αλλά και δράσεων.
Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, οι Διωκτικές Αρχές της χώρας μας, εκπόνησαν και εφαρμόζουν τα νέα τετραετή σχέδια δράσης τους (2009-2012), πλήρως εναρμονισμένα στις οδηγίες της Στρατηγικής της Ε.Ε για τα ναρκωτικά. Βασικά στοιχεία των σχεδίων παρατίθενται στην έκθεση του Σ.Ο.Δ.Ν.
Οι Αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης στη χώρα μας. Η δράση τους κυρίως στη χώρα μας παρατηρείται σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, όπου ολιγομελείς ομάδες τους έχουν αναλάβει την πώληση σε Έλληνες διακινητές.
Οι Ελληνικές εγκληματικές οργανώσεις παραμένουν ενεργές συνεργαζόμενες με προμηθευτές από την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.
Τα ανωτέρω συμπεράσματα αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Έκθεση του Σ.ΟΔ.Ν. για το 2008.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των (21) μεγάλων υποθέσεων ηρωίνης του 2008, οι συλληφθέντες δράστες ήταν υπήκοοι Αλβανίας (15/21) ενώ οι Έλληνες συμμετείχαν σε ποσοστό (4/21).

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου