Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΡΟΠΟ...



Απάντηση της Σπανοπούλου για τον ΕΔΟΕΑΠ



Πράγματι διαλύω τον ΕΔΟΕΑΠ των ανίδεων διοικήσεων και των άπληστων χρηματιστών, των ανάπηρων μαιμούδων, των πελατεικών σχέσεων, των ανεύθυνων υπαλλήλων , των αλόγιστων ρουσφετολογικών παροχών, της σπατάλης , των ιατρικών μεριδολογίων , της πολυφαρμακίας και των μηδενικών συμμετοχών σε ...μη καρκινοπαθείς. Διαλύω το πάρτυ των εμπόρων της Υγείας εγκαθιστώντας μηχανοργανωση , οργανωτικές υποδομές μέτρα και Νοσοκομειακές συμβάσ! εις με διαφάνεια και έλεγχο εκεί που δεν υπήρχε! Επώνυμως και δημόσια τα έχω καταγγείλει αυτα απο το...

2002 και μέχρι τις εκλογές του περασμένου Μαίου. Τώρα ως πρόεδρος του ΔΣ έχω ηθικά και από το νόμο την ευθύνη να μη βάλω την υπογραφη μου (εγώ και το συνολο του ΔΣ εκτός απο τη μια κόντρα ψήφο)σε ότι διαλύειτο παρόν και το μέλλον του ταμείου των δημοσιογράφων και υπαλλήλων στα ΜΜΕ.

Γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ ανήκει σε όλους τους ασφαλισμένους του και όχι σε μια κάστα προνομιούχων που τον λυμαίνοντα τόσα χρόνια. Οσο για το αν η ΕΣΗΕΑ κοιμάται αυτο απαντήστÎ! µ το εσείς όχι εγω ...Μη μπερδευετε ομως τον δικό μας ΕΔΟΕΑΠ με το κρατικό ΕΤΑΠ ΜΜΕ των Ομολογων του Καπρανου που καιτοι τον εγκαλεσα στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ -με τον σ Δημ. Τρίμη- τους πηρε 2 χρονια εκει στην Ακαδημίας για να αποφασισουν να τον τιμωρήσουν

Ελένη Σπανοπούλου

H GOOGLE ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ SHOW-BITCHVIP

Τι παιχνίδι παίζεται; Μας είχαν κλείσει το show-bitch όταν είχε πάρει την ανηφόρα σε επισκεψιμότητα και παρακολούθηση. Το κάναμε show-bitchvip και συνεχίσαμε. Πηγαίναμε πολύ καλά. Φτάσαμε μέχρι και10.000 επισκέψεις τη μέρα, 850.000 επισκέπτες και 1.650.000.000 κλικ. Μέχρι που πήραμε και διαφημίσεις της. Τώρα, απροειδοποίητα μας ξαναβάζει λουκέτο. Απλώς μας δουλεύει ή παίζονται άλλα συμφέροντα; Θα επανέλθουμε από αλλού. Θα ενημερωθείτε σύντομα. Προς το παρόν κάναμε αίτηση επανεξέτασης αλλά μάλλον θα μας... γράψουν. Ευχαριστώ πολύ τους φίλους bloggers που θα αναρτήσουν αυτό το κομμάτι.
Φιλικά,
Showbitch

Άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα ζητά το ΚΚΕ



Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και χορήγηση Ιθαγένειας στους νέους με την ενηλικίωσή τους, εφόσον το επιθυμούν, προτείνει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ με μακροσκελή ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, στην οποία εξετάζει αναλυτικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο θέμα αυτό και με αφορμή τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ αναφέρεται στα προβλήματα των μεταναστών, και επισημαίνει ότι τα περίπου 250.000 παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα βιώνουν την ανασφάλεια και την ανυπαρξία...
δικαιωμάτων των γονιών τους. Υπογραμμίζει, ότι τα παιδιά αυτά δεν εγγράφονται σε καμία περίπτωση στα δημοτολόγια, ούτε παίρνουν πιστοποιητικό γέννησης, ενώ ορισμένα παιδιά δεν μπορούν να εκδώσουν ούτε διαβατήριο της χώρας προέλευσής τους.

Το ΚΚΕ κατηγορεί τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι ακολούθησαν πολιτική καταστολής και ομηρίας των μεταναστών, η οποία εκτός από απάνθρωπη είναι και αδιέξοδη.



Για το σχέδιο νόμου που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ αναφέρει ότι αυτό, αφορά μόνο ένα τμήμα των μεταναστών και δεν αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ζήτημα στο σύνολό του: «Κινείται στην κατεύθυνση χειραγώγησης και ενσωμάτωσης των μεταναστών στις κυρίαρχες "αξίες" της κοινωνίας της εκμετάλλευσης».

Όσον αφορά στο δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές μεταναστών χωρίς ελληνική υπηκοότητα, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση το περιορίζει στους ομογενείς, στους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και όσους έχουν μακροχρόνιες άδειες παραμονής, υπαναχωρώντας ακόμη και από τις αρχικές της εξαγγελίες. Επιπλέον, απαγορεύει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις θέσεις δημάρχου και προέδρου δημοτικού συμβουλίου.



Όπως αναφέρει το Πολιτικό Γραφείο, οι θέσεις του ΚΚΕ έχουν διαμορφωθεί μέσα από τους μακροχρόνιους αγωνιστικούς, ταξικούς δεσμούς του Κόμματος τόσο με τους μετανάστες-πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας, όσο και με τους Έλληνες μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες του εξωτερικού. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και συνολικότερα για την αντιμετώπιση του συνόλου των θεμάτων που θίγονται με το σχέδιο νόμου , το ΚΚΕ προτείνει:

-Άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών διαμονής, εργασίας και οικογενειακής επανένωσης. Κατάργηση όλων των παραβόλων. Ίσα δικαιώματα και αμοιβή σύμφωνα με τις κλαδικές συμβάσεις, χωρίς διακρίσεις. Κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και δυνατότητα μεταφοράς στη χώρα προέλευσης. Κατάργηση των νόμων και των εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία.

-Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Κατάργηση της τροπολογίας της ΝΔ που προβλέπει απέλαση για λόγους "δημόσιας τάξης και ασφάλειας" κάθε μετανάστη που θα κατηγορηθεί ακόμη και για μικροαδικήματα. Συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους έχουν 5ετή πραγματική παραμονή στη χώρα.

-Νομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των παιδιών μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Εγγραφή στα δημοτολόγια και έκδοση πιστοποιητικού γέννησης. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση για όσους το επιθυμούν.

-Ειδική φροντίδα για την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών όλων των μεταναστών στις δομές της ελληνικής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, που θα περιλαμβάνει και την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού τους.

-Δημιουργία πολύγλωσσων δημόσιων κέντρων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού για τους ενήλικες μετανάστες.

-Παύση των τρομοκρατικών επιχειρήσεων και απελάσεων των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Να διαμορφωθούν δημόσιοι ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς και υγιεινοί κρατικοί χώροι φιλοξενίας των άστεγων μεταναστών, όπου θα παρέχονται δωρεάν σίτιση, στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ούτε στη "φιλανθρωπία" των ΜΚΟ.

-Χορήγηση ασύλου ή προσωρινού ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής και εμφυλίων. Να επιτραπεί η έξοδός τους προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ που επιθυμούν. Να καταργηθεί το ΠΔ 81/2009 που προβλέπει διαδικασίες ουσιαστικής κατάργησης του ασύλου.

-Ειδική μέριμνα από τους κρατικούς φορείς και όχι τις ΜΚΟ για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες με παιδιά και θύματα σωματεμπορίας.

-Όχι στην εκχώρηση της φρούρησης των συνόρων σε Νατοϊκούς και ευρωενωσιακούς μηχανισμούς, όπως ο FRONTEX και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης Συνόρων, με πρόσχημα τους μετανάστες.

-Απειθαρχία στη νομοθεσία της ΕΕ (Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ, Συνθήκη Σένγκεν κλπ.).

-Άμεση αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.-

Οι ανακοινώσεις της Γ.Α.Δ.Α. (Γεν. Αστυν. Διευθύνσεως Αττικής) δεν λένε ψέματα για τους αλλοδαπούς.....απλώς καμιά φορά κρύβουν κάτι στον τίτλο.......


Σας παραθέτω ένα ενδιαφέρον απόσπασμα με τις ανακοινώσεις της Γ.Α.Δ.Α. για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2009. Θα βγάλουμε όμορφα συμπεράσματα......

(μπορεί να τις δεί ο καθένας ΕΔΩ)
Να σημειώσω ότι οι παρενθέσεις είναι δικές μου επεξηγήσεις.


31-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος αστυνομικού.

31-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α.
(Αφορά 2 περιστατικά με ηλεκτρονική προωθηση πορνείας αλλοδαπών)

31-12-2009: Σύλληψη ημεδαπής για απόπειρα ληστείας σε Υποκατάστημα Τράπεζας.

30-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με υπόθεση απάτης-πλαστογραφίας-νομιμοποίησης εσόδων.

30-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με σύλληψη δύο ατόμων για κλοπές.
(Αφορά 2 περιστατικά στα οποία εμπλεκεται ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός)

28-12-2009: Σύλληψη ημεδαπού για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας

25-12-2009: Σύλληψη αλλοδαπής για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και τεσσάρων ανήλικων αλλοδαπών για απόπειρα ληστείας

22-12-2009: Σύλληψη ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού για Απειλή-Συκοφαντική Δυσφήμηση,Περί Προσωπικών Δεδομένων και Πορνογραφίας Ανηλίκων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Aντισυνταγματικό το νομοσχέδιο περι ιθαγενείας των αλλοδαπών.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=311467&ct=114&dt=24/01/2010
Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την πολιτική συμμετοχή των μεταναστών έχει δύο σκέλη. Κι ενώ η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο πρώτο σκέλος, το δεύτερο είναι που γεννά προφανή ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Και τα γεννά επειδή στην αναθεώρηση του 2008 δεν αναθεωρήθηκε τελικά, αν και προτάθηκε για αναθεώρηση, το άρθρο 102, παρ. 2. Το πρώτο σκέλος ρυθμίζει υπό ποίες προϋποθέσεις μπορούν οι μετανάστες να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Το δεύτερο θεσπίζει για ορισμένες κατηγορίες μεταναστών το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και του εκλέγεσθαι στη θέση δημοτικού συμβούλου, συμβούλου δημοτικού διαμερίσματος ή τοπικού συμβούλου χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Πού βρίσκεται λοιπόν το πρόβλημα; Στο άρθρο....... 4 παρ. 4 το Σύνταγμα ρητά προβλέπει πως «μόνο Ελληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους».

Δημόσια λειτουργία ενυπάρχει σε κάθε θέση που συνεπάγεται συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού ασκούν δημόσια εξουσία. Ετσι, τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν αναμφισβήτητα συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας λειτουργίας. Επιφυλάσσονται επομένως από το Σύνταγμα μόνο στους Ελληνες πολίτες. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το δικαίωμα του εκλέγεσθαι αλλά και για το δικαίωμα του εκλέγειν, που έχει αναμφισβήτητα θεσμική λειτουργικά διάσταση. Βέβαια, το ίδιο άρθρο επιτρέπει την εισαγωγή εξαιρέσεων με «ειδικό» νόμο. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Πρώτον, σημαίνει πως για να είναι «ειδικός» ο νόμος, πρέπει η κατηγορία των προσώπων στα οποία αναφέρεται η εξαίρεση να μην είναι ούτε γενική ούτε ευρεία. Πληροί την προϋπόθεση αυτή το νομοσχέδιο; Ασφαλώς όχι.

Δεύτερον, σημαίνει πως ακόμα και όταν προβλέπεται ειδικός νόμος, αυτός πρέπει να είναι συνταγματικά θεμιτός. Πρέπει δηλαδή να μην αντιβαίνει και γενικότερα στο Σύνταγμα. Εδώ λοιπόν προκύπτει κι ένα ακόμη πρόβλημα. Το Σύνταγμα ρητά επιφυλάσσει μόνο στους Ελληνες πολίτες τα δικαιώματα που κατοχυρώνουν την πολιτική συμμετοχή, με κεντρικό παράδειγμα το άρθρο 29 για το δικαίωμα ίδρυσης και συμμετοχής σε πολιτικό κόμμα, χωρίς το οποίο δεν νοείται συμμετοχή σε εκλογές ούτε σε τοπικό επίπεδο.

Και ναι μεν το Σύνταγμα επιτρέπει ερμηνευτικά την επεκτατική εφαρμογή και στους αλλοδαπούς των δικαιωμάτων που θεσπίζει ρητά για τους Ελληνες στο άρθρο 5 παρ. 2 σύμφωνα με το οποίο «όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας...», το άρθρο όμως αυτό αφορά τα ατομικά δικαιώματα (π.χ. το άσυλο κατοικίας...) και όχι τα δικαιώματα πολιτικής συμμετοχής.

Στo πλαίσιο αυτό λοιπόν, υπάρχει αναμφίβολα ζήτημα κατά πόσον το νομοσχέδιο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι στην προηγούμενη αναθεώρηση η ψήφος των μεταναστών στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση είχε προταθεί να εισαχθεί με ρητή συνταγματική διάταξη και από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Η κυρία Νέδα Κανελλοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.ΠΗΓΗ

Πού θα δίνονται οι μεγάλες μάχες στο μέλλον

aaaaΗ είδηση είναι ενδεικτική για τις αληθινές αλλαγές που συντελούνται στην υφήλιο στις μέρες μας. Κι αυτές δεν είναι ούτε η παλαιολιθική διαμάχη δεξιάς- αριστεράς, ούτε οι σαπισμένες ουτοπίες για πάλη των τάξεων, δηλαδή των ανθρώπων μεταξύ τους μέσα στην κοινωνία, ούτε βέβαια το άλογο κυνήγι του χρήματος.

Οι νέες μάχες είναι κατεξοχήν πολιτισμικές. Αφορούν στο δικαίωμα πρόσβασης κάθε πολίτη στις πηγές διαβίωσης κι ενημέρωσης αλλά, αντίστοιχα, και στη δυνατότητα των πηγών να φτάνουν ως τον τελευταίο πολίτη αυτής της γης. Σήμερα οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται για το δικαίωμα όλου του πληθυσμού της γης σε φαϊ και νερό, αλλά και στη δυνατότητά τους να μετέχουν στο σύγχρονο θαύμα της Τεχνολογικής Επανάστασης.

Ας μην αρχίσουμε από την Αφρική, όπως όλοι θα περίμεναν, αλλά από τη Μέκκα του καπιταλισμού. Τον Ιούνιο του 2009 ο δήμος της πόλης Grand Junction, στο Κολοράντο των ΗΠΑ προσπάθησε να περάσει δύο καινούργιους νόμους που θα έκαναν παράνομη τη ζητιανιά, και συγκεκριμένα το να κρατά κάποιος ένα κομμάτι χαρτί με τα χέρια του ανοιχτά ζητώντας ελεημοσύνη. Αυτό που τελικά σταμάτησε τα σχέδια του δημάρχου ήταν μια δυνατή, μεγάλη, κι έντονη ομάδα αστέγων και επαναστατημένων νεολαίων.

Κανείς δεν υποστήριξε το νόμο, και πάνω από εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν για να δείξουν την εναντίωσή τους. Η οργάνωση «Αλληλεγγύη, Όχι Ελεημοσύνη» (Solidarity Not Charity) έδινε φαγητό και νερό στους συγκεντρωμένους έξω από το δημαρχείο. Το τοπικό μουσικό συγκρότημα «Βασιλιάδες του Πρόχειρου Φαγητού» (Fast Food Kings) έπαιζαν ζωντανή μουσική, μαζί με τα «Μικρά Κοτόπουλα» (Chicken Little) που ήρθαν από ένα αυτόνομο κοινωνικό κέντρο (infoshop) άλλης πόλης στο δημαρχείο για να παίξουν ζωντανά.

Στο δημαρχείο ψήφισαν όλοι ενάντια στον ένα νόμο, και 5 προς 2, αλλά καθώς προσπαθούσαν να περάσουν αυτούς τους νόμους χωρίς τη συνήθισμένη διαδικασία, έπρεπε να συγκεντρώσουν απόλυτη πλειοψηφία. Τώρα ο δήμαρχος θα προσπαθήσει να ξαναζητήσει ψηφοφορία για τους ίδιους νόμους με άλλη διαδικασία. Οι διαδηλωτές έτρωγαν το φαγητό τους και άκουγαν τη μουσική τους έξω από το δημαρχείο, και μιλούσαν ενώ κρατούσαν πανό με μηνύματα όπως «είμαστε παντού» (”We are Everywhere”).

Οι συγκεντρωμένοι επίσης είχαν χαρτόνια γραμμένα με μηνύματα όπως «Το να είσαι άστεγος δεν είναι παράνομο» (”Homelessness is not illegal”), το σατυρικό «θα δουλεύαμε για να πληρωθούμε με ελευθερία του λόγου» (”Will Work For Free Speech”), και «το να ζητάμε βοήθεια είναι ελευθερία του λόγου» (”Asking For Help is Free Speech”).

Ενώ η απομάκρυνση των δύο νόμων από τη ψηφοφορία ήταν μιά μικρή νίκη, ο πόλεμος συνεχίζεται. Στη πραγματικότητα η νίκη όμως ήταν οτι πολλοί άνθρωποι της πόλης άρχισαν να αισθάνονται δυνατότεροι και έχουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Η συγκέντρωση έδειξε πως μια συγκέντρωση στο δρόμο μπορεί πραγματικά να φέρει αποτελέσματα αν υπάρχει αλληλεγγύη.

Ο δήμαρχος δεν γνώριζε πως αυτή η συμμαχία επαναστατημένων νεολαίων και αστέγων σχηματιζόνταν σιωπηλά εδώ και μήνες πριν τη συγκέντρωση με σκοπό την αλλαγή του κοινωνικού κατεστημένου. Βασικά, ο δήμαρχος έριξε λάδι στη φωτιά που ετοιμαζόταν να ανάψει. Την επόμενη βδομάδα έγινει νέα μαζική συγκέντρωση με συνθήματα όπως «Απαιτούμε στέγη! Όχι άλλοι θάνατοι!» (Housing First! No More Deaths!). Η πόλη του Grand Junction επαναστατεί.

Ο πόλεμος για την ενημέρωση

Μια σειρά ανηλεών μαχών εξελίσσεται εδώ και καιρό μεταξύ Αμερικής και Κίνας. Όχι βέβαια για κάποια διαφιλονικούμενα εδάφη, αλλά για τη δυνατότητα οι απανταχού της γης χρήστες του Διαδικτύου να επικοινωνούν απρόσκοπτα με τους κινέζους χρήστες. Στις πρώτες μάχες απέναντι από το Πεκίνο στάθηκε ο γίγαντας που λέγεται Google, ενώ στο δεύτερο γύρο του πολέμου, μπήκαν στη μάχη ο Λευκός Οίκος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ίσως και το Πεντάγωνο!

H Κίνα δεν χρειάζεται μαθήματα για το πώς θα χειρίζεται το Internet από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης του Πεκίνου για τα ηλεκτρονικά μέσα Μιν Νταχόνγκ. Η ομιλία της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έδειξε έλλειψη σεβασμού απέναντι στην Κίνα, η οποία δεν μπορεί να δεχθεί όρους σε θέματα όπως είναι η εθνική ασφάλεια ή η κοινωνική σταθερότητα, τόνισε. “Το πώς αναπτύσσεται το Internet της Κίνας και το πώς το διαχειριζόμαστε είναι θέματα που αφορούν τον κινεζικό λαό”, είπε ο Μιν σε συνέντευξή του στον κρατικό ιστότοπο Xinhuanet.com.

Η Χίλαρι Κλίντον επέκρινε την πολιτική της Κίνας και του Ιράν στον τομέα του Internet και ζήτησε από το Πεκίνο να ερευνήσει τις καταγγελίες της Google Inc. για δράση των χάκερ και για λογοκρισία.-


Posted by Daemon

Το αφορολόγητο κάπνισμα.....




Τα τσιγάρα ακριβαίνουν και οι Ανατολικές τσιγαρούδες της Βαρβακείου
της Λυκούργου κ.λ.π. κάνουν χρυσές δουλειές.
Τις εισπράξεις τις στέλνουν κάθε εβδομάδα στις πατρίδες τους
με τα πούλμαν που φεύγουν πίσω από το Ιερό του Αγίου Κων/νου
στην Ομόνοια.
Υπάρχουν στην περιοχή και ειδικά γραφεία....μεταφορών.
Κρατάνε λίγα από την είσπραξη για την εδώ διαβίωσή τους.
Έχουν προσλάβει και βοηθούς (τσιλιαδόρους) αλλά φαντάζομαι ότι
οι έχοντες την πλειοψηφία (Κυβέρνηση) έχουν τόσα στο κεφάλι
τους που τα λαθραία τσιγάρα φαντάζουν ..."αστείον ποσόν"
που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Αυλωνίτης.
Κάθησα αρκετή ώρα εκεί στην Λυκούργου για να κόψω κίνηση.
Και είχε μεγάλη.
Οι κούτες τυλιγμένες σε εφημερίδες του δρόμου(ΔΩΡΕΑΝ)
πήγαιναν και ερχόντουσαν.
Προφανώς υπήρχαν αποθήκες πολύ κοντά.
Άκουσα και για διανομή κατ΄οίκον για σοβαρή ποσότητα.
Επειδή δεν είμαι καπνιστής ρώτησα ένα περιπτερά που ήταν σε
απόγνωση ποιά είναι η διαφορά τιμής του νόμιμου και του παράνομου
πακέτου.
Αναστενάζοντας μου είπε γι αυτό με τον καβαλάρη κάου μπόϋ
ότι στην κούτα η διαφορά είναι 10-12 ευρώ ανάλογα με την ποσότητα.
Στην αρχή σκέφτηκα ότι ας κόψουν το τσιγάρο οι ενδιαφερόμενοι
για να αλλάξουν επάγγελμα οι τσιγαρούδες από την Ρωσία αλλά
και οι περιπτεράδες να πουλάνε πιροσκί αντί για τσιγάρα.
Μετά όμως σκέφτηκα διαφορετικά και θύμωσα....
Αυτές και αυτοί με τα λαθραία τσιγάρα ήρθαν όπως και αυτά στην Χώρα
μας λαθραία και όχι μόνον δεν προσφέρουν στην Οικονομία μας
αλλά την υπονομεύουν με την φοροδιαφυγή που είναι αρκετά
εκατομμύρια.
Αυτοί λοιπόν οι έμποροι αφορολογήτων τσιγάρων σε περίπτωση
που θα αρρωστήσουν θα έχουν δωρεάν περίθαλψη στα Δημόσια
Νοσοκομεία μας δημιουργώντας το αδιαχώρητο στα εξωτερικά
ιατρεία και αναγκάζοντας τους "τυχερούς" με την Ελληνική Ιθαγένεια
που πληρώνουν για τα Δημόσια Νοσοκομεία
να καταφεύγουν στην ιδιωτική περίθαλψη έχοντας ή όχι
την οικονομική δυνατότητα.
Άρα το αφορολόγητο κάπνισμα δεν κάνει μόνο κακό
στην Υγεία μας.....

Φευγάτος 19

Το σχέδιο αφελληνισμού και διάλυσης της Ελλάδας



1. Μετά την ελληνοποίηση και βάσει του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, αναγνωρίζονται οι επίσημες μειονότητες στην Ελλάδα, η αλβανική, η πακιστανική, η τούρκικη, η 'μακεδονική' κ.α.

2. Οι επίσημες πλέον μειονότητες ζητούν και επιτυγχάνουν την καθιέρωση της εθνικής τους γλώσσας σαν δεύτερης επίσημης γλώσσας αυτού του κράτους της ΝΑ Ευρώπης.
3. Επιβάλλεται στην Ελλάδα από την ΕΕ και τον ΟΗΕ η ποσόστωση της συμμετοχής των μειονοτήτων στη διοίκηση, το στρατό, την αστυνομία, το δικαστικό σώμα, πανεπιστήμια κ.α. 4. Ιδρύονται μειονωτικά κόμματα τα οποία με ποσοστά από 5 έως 15% απαιτούν και επιτυγχάνουν τη συμμετοχή τους στην διακυβέρνηση της χώρας. Τα κόμματα αυτά με έξωθεν εντολές, προωθούν τα εθνικά θέματα των χωρών από τις οποίες προέρχονται (τσαμουριά, Θράκη, Αιγαίο). Επίσης επιτυγχάνουν την ελληνοποίηση και των υπολοίπων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

5. Ο κύριος όγκος των μειονοτήτων εγκαθίσταται σε συγκεκριμένες ευαίσθητες περιοχές και ξεκινούν τα κινήματα ανεξαρτοποίησης. Στις περιοχές αυτές εκτελούνται σχέδια εθνοκάθαρης σε βάρος των Ελλήνων. Πολλοί Έλληνες ταλαιπωρημένοι από την εγκληματικότητα και τις διακρίσεις αλλά και εξαθλιωμένοι από την οικονομική κατάρευση που έχει εν τω μεταξύ συντελεσθεί, μεταναστεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό.
6. Με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα μεγάλες περιοχές οι οποίες ήδη τελούν υπό ξένη διοίκηση, αποκόπτονται από τον Εθνικό κορμό και προσαρτώνται στις γειτονικές χώρες.


Ποιά Μακεδονία; ποιά Θράκη; ποιό Αιγαίο;
Σας φαίνονται υπερβολικά ή φανταστικά όλα τα παραπάνω; Μπορεί και να είναι. Εσείς πάντως κοιμηθείτε ήσυχα. Πείτε ότι είναι ένα κακό όνειρο και μόλις ξυπνήσετε δεν θα το θυμάστε καν. Θα έχουν φροντίσει άλλοι γι' αυτό.


Καλή νύχτα σας.
Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ
-------------------------------------------------------------------

Πως θα διαλυθεί η Ελλάδα!
1)Θα μεγαλώνει ο αριθμός τους.. Ήδη είναι περισσότεροι στις ηλικίες 18-45. Με τις γέννες ακόμα χειρότερα.
2)Οι ΜΚΟ θα τους ξεσηκώνουν και θα γίνονται διαμαρτυρίες και επεισόδια για περισσότερα δικαιώματα. Αν και "Έλληνες" θα ζητούν δικαιώματα μειονοτικών. Βλέπε Ιταλία. Στην Ιταλία όμως δεν έχουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ και Πάκηδες και η κυβερνηση στηρίζει το λαό της.
3)Σε περίπτωση που οι Έλληνες αντιδράσουν θα τα ρίχνουν στην ακροδεξιά.
4)Αρχικά θα βγάζουν δικούς τους βουλευτές. Λόγω του αυξανόμενου αριθμού τους, τα κόμματα θα συναγωνίζονται να τους δίνον όλο και πιο πολλά
5)Θα μπαίνουν στην αστυνομία,στο δημόσιο και στο στρατό. Επομένως καμία αντίδραση δεν θα μπορεί να υπάρξει ούτε απο αστυνομία-στρατό και την κρατική μηχανή..
6)Αργότερα θα βγάλουν δικούς τους Δημάρχους και περιφεριάρχες. Σε νησιά πχ οι Αλβανοί είναι πιο πολλοί.
7)Στα βόρεια θα ζητήσουν ένωση με την Αλβανία και οι του Έβρου-νησιών με την Τουρκία. Οι "αυτόνομες" επαρχίες θα ζητήσουν απόσπαση.
8)Αν οι λίγοι Έλληνες και ο ήδη διαλυμένος-πολυπολιτισμικός στρατός ή έστω το ελληνικό τμήμα του πάει να αντιδράσει θα επέμβουν οι Τούρκοι να σώσουν τους Μουσουλμάνους ομόθρησκους.
Θα μας χτυπούν και απο μέσα.
9)Είσοδος Τουρκίας στην Ε.Ε. Θα έρθουν μαζικά στην Ελλάδα.
10)Τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι το πολύ μέχρι τη Λαμία και με πληθυσμό μικτό.

Θερμοπύλες

Κάτοικος του Αγ. Παντελεήμονα

«Θα ήθελα να πω στον συνάνθρωπο που τράβηξε τόσα στο κεντρο της Αθηνας να μην ματαιοπονεί γιατι δεν πρόκειται να καταφερει τιποτα. Και εμεις οι κατοικοι του Αγ. Παντελεήμονα και της πλατειας Θεατρου που δυστυχως ειμαι αναγκασμενοι να ζουμε με...


αυτους τους καφρους επειδή είμαστε φτωχοι και δεν μπορουμε να φυγουμε απο τα σπιτια μας και να πάμε σε καλυτερες συνοικίες την ίδια επιθεση δεχόμαστε. Κατηγορούμαστε για ακροδεξιοι, ρατσιστες και ότι άλλο φανταστείς. ! Αλλά εμείς δεν έχουμε δικαίωμα για καλύτερη ζωή. Βλέπεις στην Ελλάδα εαν είσαι φτωχός είναι έγκλημα και πρέπει να τιμωρηθείς. Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αποτελει πολιτική η "αποθήκευση" όλων αυτων των εγκληματιών στην συγκεκριμένη περιοχή ώστε να μην διασπαρούν στις καλές περιοχές και ενοχλούν τους "έντιμους" πολ'ιτες με τη λογική οτι εαν δε βλέπεις το πρόβλήμα δεν υπάρχει. Όμως λόγω του τεράστιου αριθμού που έχει συσωρευτεί πια η κατάσταση έχει ξεφύγει και αφου έχουν κατακλεψει πια το κέντρο και δεν έχουν τι άλλο να πάρουν τώρα επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές. Όσο για τον ανεύθυνο υπουργο προστασίας Πολίτη (ΠΡΟ-ΠΟ)δεν είναι τυχαιο ότι η πρώτη του απόφαση όταν ανέλβε υπουργός ήταν να δώσει εντολή να γίνει "παση θυσία" (οπως με τα ιδια μου τα αυτια άκουσα απο τον ασύρματο του επικεφαλής)μια αντιρατσιστική συναυλια στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα (την οποια παρακολούθησαν 10 άτομα !!!! μαλλον της ασφαλειας) και να χτυπήσουν άγρια τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τις πρακτικές αυτές. Γιά να γίνει αυτό είχαν κινητοποιήσει τουλάχιστον 15(τόσες κλούβες μέτρησα ε! γώ ) διμοιρίες των ΜΑΤ. Όσο για τα κανάλια δεν το συζητάμε τα γνωστά "Ακροδεξιοί επιχείρησαν να διαλύσουν ειρηνική συναυλία " κλπ κλπ»

Συναγερμός στην Ευρώπη για μολυσμένη ηρωίνη με άνθρακα



Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξ αιτίας της μόλυνσής τους από άνθρακα από τη χρήση νοθευμένης ηρωίνης, ανακοίνωσαν οι Ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές χθες Σάββατο· ειδικός συμβούλευσε τους χρήστες ναρκωτικών να σταματήσουν να παίρνουν ηρωίνη αμέσως.

Οι αρχές πιστεύουν πως μια μεγάλη παρτίδα ηρωίνης που έχει ...


μολυνθεί με άνθρακα --ένα αρκετά διαδεδομένο βακτήριο οι σπόροι του οποίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικό όπλο--, κυκλοφορεί στην Ευρώπη.

"Θα καλούσα όλους τους χρήστες ναρκωτικών να σταματήσουν τη χρήση ηρωίνης αμέσως και να έλθουν σε επαφή με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας για να τους στηρίξουν", τόνισε ο Κόλιν Ράμσεϊ, επιδημιολόγος στη Σκοτία, σε ανακοίνωσή του.

Συνολικά 15 χρήστες ηρωίνης στη Σκοτία βρέθηκε ότι είχαν μολυνθεί από άνθρακα από τον Δεκέμβριο. Οι επτά εξέπνευσαν. Το όγδοο θύμα ήταν ένας άνδρας 42 ετών στη Γερμανία ο οποίος απεβίωσε εξ αιτίας μόλυνσης από άνθρακα μετά από χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις αρχές.

"Υπάρχει πλέον η υποψία ότι ηρωίνη που περιέχει μολυσματικούς σπόρους άνθρακα (και πιθανώς και άλλες ψυχοενεργές ουσίες που μπορούν να εισαχθούν στον οργανισμό με ένεση) κυκλοφορούν στην Ευρώπη", ανέφερε ανακοινωθέν από το υπουργείο Υγείας στο Βερολίνο.

Περιστατικά μόλυνσης από άνθρακα αναφέρονται συχνότερα σε άγρια και οικόσιτα ζώα στην Ασία, στην Αφρική και σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης. Σπανιότερα μολύνονται άνθρωποι, αλλά η επαφή με μολυσμένο δέρμα ή τρίχωμα μπορεί να προκαλέσει δερματικές παθήσεις. Εάν ο βάκιλος εισαχθεί σε ανθρώπινο οργανισμό μέσω της αναπνευστικής οδού, μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και μέχρι να εμφανιστούν τα συμπτώματα είναι συνήθως πολύ αργά για επιτυχή αντιμετώπιση με αντιβιοτικά.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (ECDC) της ΕΕ προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα μόλυνσης από άνθρακα.

"Η εμφάνιση 15 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, περιλαμβανομένων 8 θανάτων σε μια περίοδο 5 εβδομάδων, είναι ασυνήθης και απροσδόκητη", ανέφερε.

"Συνυπολογιζομένης και της πολυπλοκότητας της αλυσίδας διεθνούς διανομής ηρωίνης, και την συμπύκνωση στο χρόνο κατά τον οποίο εμφανίστηκαν τα κρούσματα στη Σκοτία και στη Γερμανία, η έκθεση σε μια μολυσμένη παρτίδα ηρωίνης που έχει διανεμηθεί σε πολλές χώρες μέλη της ΕΕ είναι πιθανή". "Considering the complex international distribution chain of

Η επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών στην Αγγλία Λίαμ Ντόναλντσον εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα προειδοποιητικό σήμα προς όλους τους γιατρούς και τις μονάδες εντατικής θεραπείας εφιστώντας την προσοχή τους για τον εντοπισμό κρουσμάτων μόλυνσης από άνθρακα.

Σύμφωνα με το ECDC, οι μέχρι στιγμής έρευνας απέβησαν σε "ισχυρές" ενδείξεις ότι όλα τα κρούσματα οφείλονται σε κοινή πηγή. Όμως το Κέντρο εκτίμησε ότι είναι μάλλον απίθανο η μόλυνση να έγινε εκ προθέσεως. "Μια μόλυνση από ατύχημα φαίνεται ως η πιο πιθανή εξήγηση για αυτά τα συμβάντα", ανέφερε.

Σκόπευε να εγκαταστήσει πρωθυπουργό-ανδρείκελο στη θέση του Ταγίπ Ερντογάν η στρατιωτική χούντα του «Σχεδίου Βαριοπούλα», έναν μήνα μετά τις εκλογές τ



Tον πρόεδρο της Ενωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων της Τουρκίας, Ριφάτ Χισαρτσικλίογλου, σκόπευε να εγκαταστήσει πρωθυπουργό-ανδρείκελο στη θέση του Ταγίπ Ερντογάν η στρατιωτική χούντα του «Σχεδίου Βαριοπούλα», έναν μήνα μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2002! Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ταράφ» (η οποία επικαλείται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ανώτατων αξιωματικών), στη χουντική κυβέρνηση θα συμμετείχαν ο Ισμαήλ Τζεμ ως υπουργός Εξωτερικών, ο περιβόητος πρύτανης του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Κεμάλ Αλεμντάρογλου (που ζητούσε στρατιωτική κατάληψη της Ελλάδας και της Κύπρου!) ως υπουργός Υγείας και ο πρώην υφυπουργός Προεδρίας Γιλντιρίμ Ακτουνά, γνωστός για τις «θεαματικές» περιοδείες του στην ελληνική Θράκη.

Στο μεταξύ, ο φερόμενος αρχηγός της χούντας, στρατηγός Τσετίν Ντογάν, ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών (με απαγόρευση κομμάτων, μαζικές συλλήψεις και εκκαθαρίσεις στον κρατικό μηχανισμό) ήταν σε πλήρη γνώση της ηγεσίας του επιτελείου και εντασσόταν σε ειδικό πρωτόκολλο, για την «αντιμετώπιση εσωτερικών προβλημάτων στην Τουρκία, χωρίς την έγκριση των πολιτικών Αρχών (!)». Oμως ο αρχιστράτηγος Ιλκέρ Μπασμπούγ και οι συνεργάτες του επέμειναν στην αμήχανη σιωπή τους για το «Σχέδιο Βαριοπούλα», που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία έντασης σε Αιγαίο και Θράκη, με την...«αυτοκατάρριψη» ενός τουρκικού F-16, για να πέσει η κυβέρνηση Ερντογάν. Τα μισόλογα περί «σεναρίου άσκησης» άφησαν αναπάντητα πολλά ερωτήματα, υπογραμμίζει η «Ζαμάν».
Δεδομένης της έντασης στο Κουρδικό και των χθεσινών συλλήψεων 120 υπόπτων της Αλ Κάιντα σε όλη την Τουρκία, όλα δείχνουν ότι η χώρα οδηγείται σε σύγκρουση κορυφής.
Το βράδυ της Πέμπτης το Συνταγματικό Δικαστήριο προκάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση, ακυρώνοντας μία από τις βασικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του ΑΚΡ προς ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Πρόκειται για τον νόμο περί δίκης των στρατιωτικών από πολιτικά δικαστήρια, που θα έκαιγε τους ένστολους υπόπτους της «Εργκενεκόν».


Δικαστικό «Unfair»
Μετά το νέο δικαστικό «Unfair», η «Ζαμάν» αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να φέρει την άλλη εβδομάδα στη Βουλή το πακέτο δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και να το θέσει τον Απρίλιο σε δημοψήφισμα. Ενα δημοψήφισμα που θα λάβει εξ αντικειμένου μετωπικό χαρακτήρα ανάμεσα σε ισλαμιστές/φιλοευρωπαϊστές από τη μια πλευρά και σε κεμαλικούς από την άλλη. Μεταξύ άλλων, το συνταγματικό πακέτο προβλέπει κατάργηση του ορίου 10% για είσοδο στη Βουλή, περιορισμό της δικαστικής απαγόρευσης κομμάτων (όπως το κουρδικό DTP) και καθιέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη στην Τουρκία. Οι ίδιοι κύκλοι του ΑΚΡ δήλωσαν στη «Ζαμάν» ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2010, αλλά να τις διεξάγει δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητεία της, τον Μάιο του 2011.


ΑΡΜΕΝΙΟΣ ΥΠΕΞ: «Οχι» σε όρους και τελεσίγραφα
«Η Τουρκό-Αμένικη προσέγγιση απειλείται με κατάρρευση με ευθύνη της Τουρκίας», προειδοποίησε χuες ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Eντβαρντ Ναλμπαντιάν, ανεβάζοντας κι άλλο το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης. O επικεφαλής της αρμενικής διπλωματίας κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει «τους όρους και τα τελεσίγραφα» και να κυρώσει χωρίς καθυστέρηση στη Βουλή το πρωτόκολλο της Ζυρίχης για την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα των συνόρων.
Ο Ναλμπαντιάν έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις δηλώσεις των Ερντογάν - Νταβούτογλου κατά της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αρμενίας, το οποίο έκρινε πως τα τουρκο-αρμενικά πρωτόκολλα δεν απαγορεύουν στο αρμενικό έθνος να συνεχίσει να επιδιώκει την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Το άλλο μεγάλο αγκάθι είναι η επιμονή της Τουρκίας σε αποχώρηση των αρμενικών στρατευμάτων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ως όρος για την κύρωση της συμφωνίας.

ΕΘΝΟΣ

Προστατευτικά γιλέκα για το παγκόσμιο στην Ν. Αφρική




ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΟΥΝ

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να πάει στην Ν. Αφρική για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και κάποια έχουν ήδη βρει τον τρόπο να βγάλουν χρήματα απο αυτό. Μια εταιρεία στην Αγγλία διαφημίζει ειδικά γιλέκα κατά των μαχαιριών για να...


σας κρατήσουν ασφαλείς κατα την παραμονή σας. Οπως λένε, 50 άτομα τη μέρα σκοτώνονται στη βίαια χώρα της Ν. Αφρικής για αυτό αν θέλετε να δείτε τους αγώνες απο κοντά πάρτε και ένα γιλέκο. Το κόστος του ειναι περίπου 50 ευρώ

H soft power της Αννούλας όπως εφαρμόζεται από τους υποτακτικούς

http://paideia-gr.blogspot.com/2010/01/h-soft-power.html
Η παρακάτω εγκύκλιος δημοσιεύτηκε στο alfavita ως εγκύκλιος του περιφεριακού διευθυντής εκπαίδευσης Δ. Ελλάδος (προσέξτε την τελευταία παράγραφο):

ΘΕΜΑ: «Εγκύκλιος για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών»

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η 30η Ιανουαρίου ε.έ. είναι ημέρα Σάββατο, οι εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός για τον εορτασμό των τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ε.έ., όπως προβλέπεται:

1) από το Π.Δ. 201/1998/άρθ.4,1, παράγραφος ε («Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων»), για την Π/θμια Εκπ/ση,

2) από το Π.Δ. 104/1979/άρθρο 2, παράγραφος 3 («Περί Σχολικού και διδακτικού έτους...»), για τη Δ/θμια Εκπ/ση (καθώς και κατ’ αναλογία με την Π/θμια Εκπ/ση).

Όσον αφορά στα νηπιαγωγεία, ο εκκλησιασμός θα γίνει ύστερα από απόφαση του διδακτικού προσωπικού, εφόσον το επιτρέπουν οι τοπικές συνθήκες και εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για ασφαλή μετάβαση στο ναό (Π.Δ. 200/1998. άρθ.4,5).

σχόλιο paideia-gr: Έτσι δίνονται οι εντολές για κατάργηση των εθνοθρησκευτικών συμβόλων και πρακτικών. Όχι απαγορεύεται να πάτε τα παιδιά για εκκλησιασμό, γιατί θα προκληθεί αντίδραση, αλλά αν νομίζετε πως είναι ασφαλές, πηγαίντε τα! Όπερ εστι μεθερμηνευόμενον: φίλοι νηπιαγωγοί του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων και του ΠΑΣΟΚ καταργούμε τον εκκλησιασμό και τα υπόλοιπα αναχρονιστικά κατάλοιπα! Ζήτω ο εκσυγχρονισμός, ζήτω η αμερικανική πολιτική που μας θέλει πληθυσμός=πρόβατα και όχι λαό με συγκεκριμένη ταυτότητα!

"Ελληνική σημαία : πρόστιμο 100€!"



"Μετά την αφαίρεση του όρου «Εθνικής» από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά την πρόθεση χορήγησης δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες, μετά την κατάργηση των μηχανοκίνητων τμημάτων των παρελάσεων, αφαιρούν...

και την ελληνική σημαία από τη στολή των αστυνομικών!!!

Με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διατάσσει, να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ από τις στολές των Αστυνομικών οι ελληνικές σημαίες.
Η Διαταγή περιλαμβάνει και την υπενθύμιση-απειλή ότι, την Παρασκευή (22-01), θα γίνει έλεγχος από τους Διοικητές των Τμημάτων και στους… «παραβάτες», θα επιβληθεί… «ποινή» 100€ (!!!). Στις στολές θα επιτρέπεται να φέρουν ΜΟΝΟ (στις επωμίδες) τον αριθμό μητρώου των Αστυνομικών, προκειμένου να αναγνωρίζονται ευκόλως και να ΚΑΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ , να ΜΗΝΥΟΝΤΑΙ, να ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, να ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ αναλόγως (Πηγή: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com).


Πάντως, διαψεύδονται κατηγορηματικά οι ανώνυμες εκείνες πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ κι εκεί, σύμφωνα με τις οποίες, σχεδιάζεται να αφαιρεθεί ο όρος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» από το σήμα της Αστυνομίας καθώς και ο όρος «ΠΑ.» από το σήμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!! Αυτό μας έλειπε!!! ΕΛΕΟΣ πια!!! Δεν είναι να αφαιρέσεις κάτι που να θυμίζει Ελλάδα, κι αμέσως πέφτουν όλοι να σε… «φάνε»."


Χρυσοβαλάντης Δημητρόππουλος

Δάσκαλος – Δημοτικός Σύμβουλος Βώλακος

http://pyrgos-news.blogspot.com

Kαταγγελία-Σοκ: Πώς οι ΜΚΟ υποκινούν την ένταση στα Κεντρα Φιλοξενίας Μεταναστών


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου καταγγέλλει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και την Υπατη Αρμοστία του ΟΗΕ ότι υποδαυλίζουν εξέγερση στο Κεντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Φυλάκιο του Δήμου Κυπρίνου:

"Οι λαθρομετανάστες μας φέρονται άσχημα, οι ΜΚΟ έρχονται εδώ και τους καλούν να κάνουν απεργίες πείνας, να καταστρέφουν τους αεραγωγούς και να πετάνε το φαγητό που τους δίνουμε"!

πηγή:dhmopshfisma

ΔΙΝΟΥΝ 1,5 εκ ευρώ για να πάρουν 100 μπάρες για ποδήλατα στην Θεσσαλονίκη, όταν αξία τους δεν υπερβαίνει τις 100.00



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ


Άλλο ένα σκάνδαλο ήρθε στο φως μετά από ερώτηση που έγινε στην βουλή και ο υπουργός υποδομών Δ.Ρέππας αναγκάστηκε να απαντήσει. Είπε ότι για 100... σιδεριές για την φύλαξη ποδηλάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χρειάζονται συνολικά 1,5 εκ ευρώ!

Το καταλαβαίνετε γιατί ποσό μιλάμε και έχουν το θράσος και απαντάνε αντί να ακυρώσουν τα πάντα; Οι σιδεριές για τα ποδήλατα κάνουν κοντά στα 100.000 ευρώ το πολύ και αυτοί δίνουν 1,5 εκ ευρώ για να πληρώνει πάλι κερατιάτικα ο Έλληνας;
Όξω από την παράγκα μας...
Την ερώτηση έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος του ΛΑΟΣ και στην δυσάρεστη θέση ήρθε ο Δημήτρης Ρέππας. Τα χρήματα είναι μια κοινωνική ...προσφορά του Ελληνικού λαού.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>ΔίνουνΑναρτήθηκε από troktiko

Οργιάζει το παραεμπόριο κλείνουν τα μαγαζιά




Ενα μεγάλο σεντόνι,κατά προτίμηση σκούρο για να μη λερώνει,κάμποσα ρούχα και πάμπολλα αξεσουάρ "μαϊμού" με παραποιημένες ή πλαστογραφημένες φίρμες και το παραμάγαζο του παραεμπορίου στήθηκε.
Ο έγχρωμος λαθρομετανάστης μικροπωλητής άλλοτε το στήνει σε πλατείες,άλλοτε σε δρόμους ή σε πεζόδρομους και συνήθως μπροστά από ομοειδή νόμιμα καταστήματα Ελλήνων πολιτών,ιθαγενών!

Στης φτώχειας τον καιρό και χωρίς κανένα ουσιαστικά έλεγχο από την Αστυνομία ή τη Δημοτική τοιαύτη κάποια λαμόγια της αγοράς θησαυρίζουν εις βάρος των μικροκαταστηματαρχών και των υπαλλήλων τους.
Αλήθεια έψαξε κανείς να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τους λαθρομετανάστες μικροπωλητές;
Ποιοι τους εφοδιάζουν και ποιοι τους παρέχουν άσυλο σε περίπτωση που κυνηγηθούν από όργανα της τάξεως;

Η μάστιγα του παραεμπορίου έχει εξελιχθεί σε επιδημία που πλήττει καίρια μικρά συνοικιακά μαγαζιά αλλά και την Ελληνική οικονομία γενικότερα.
Δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί επακριβώς ο τζίρος του παραεμπορίου αλλά,λέγεται ότι ξεπερνάει τα 20 δις ευρό κι ότι το κράτος χάνει από φόρους περίπου 5 δις ετησίως.

Κανένας βέβαια δεν υπολογίζει τη ζημιά των καταστηματαρχών(πολλοί οδηγούνται σε κλείσιμο),την ανεργία των Ελλήνων υπαλλήλων αλλά και τη διαφυγή ασφαλιστικών εισφορών.
Επίσης κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει τέρμα σ' αυτή τη μορφή παραεμπορίου.
Φωνάζουν διαμαρτύρονται οι εμπορικοί σύλλογοι αλλά μέχρι εκεί.
Το παραεμπόριο εξακολουθεί ν' ανθίζει και οι "μαϊμούδες" έχουν κατακλύσει την αγορά σε σημείο να μας εξολοθρεύσουν όλους κάποιοι στιγμή.