Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Μεγάλη ένταση και αναστάτωση στους Αλβανούς των σκοπίων προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί το νέο ψευδεπίγραφο και ανιστόρητο επίτευγμα Γκρουέφσκι, δηλ. την αποκαλούμενη ''Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια''. Αυτή η κίνηση είναι το κερασάκι στην τούρτα που μπορεί να ανάψει τα αίματα ανάμεσα σε Αλβανούς και Σκοπιανούς αλλά και να δημιουργήσει μια νέα σειρά αντιδράσεων απο την Βουλγαρία!

Ο Αλβανός Ιστορικός Σούκρι Ραχίμι δήλωσε ότι «οι Αλβανοί κατάγωνται από Ιλυρικές φυλές που ζούσαν πάντα στην Βαλκανική, σε αντίθεση με τους «μακεδόνες» που ήρθαν εδώ περνώντας τον Δούναβη και είναι Σλάβοι»

The Albanian Historician Sukri Rahimi stated that ''Albanians are descendants from Illyrians who always have been in the FYROM area, whilst the other inhabitants of Fyrom are Slavs that came in the area passing through Danube river''.

Εξπρες Σάμινα



9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

"Ηταν 26 Σεπτεμβρίου 2000, σαν σήμερα πριν από εννέα χρόνια. Γύρω στις 10.15 μ.μ. το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σάμινα» με 447 επιβάτες και 64μελές πλήρωμα που είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά με προορισμό τα νησιά Πάρο-Νάξο-Ικαρία-Σάμο-Πάτμο και Λειψούς προσέκρουσε με την πλώρη στις βραχονησίδες «Πόρτες» στην είσοδο του λιμανιού της Πάρου και μέσα σε ...

20 λεπτά βυθίζεται. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν να χάσουν τη ζωή τους 83 άνθρωποι και πολλοί ακόμη να σωθούν χάρη στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό των ψαράδων της Πάρου.
Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του «Εξπρές Σαμίνα» Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, στην οποία έλεγε ότι το πλοίο είναι αναξιόπλοο, αλλά παρ΄ όλα αυτά απέπλευσε με 447 επιβάτες και τελικά έγινε υγρός τάφος για 83 άτομα.
Οι επικρατούσες εκδοχές για το ναυάγιο είναι δύο. Η μία λέει πως επρόκειτο για μηχανική που προϋπήρχε και κανείς δεν έδωσε σημασία και η δεύτερη αναφέρει ότι η βλάβη παρουσιάστηκε εκείνη την ώρα και λόγω της πλημμελούς συντήρησης το πλοίο βυθίστηκε άμεσα, συν του ότι δεν διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του, καθώς τα στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα και πεπαλαιωμένα, ενώ οι μηχανισμοί του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοϊας.
Ηταν η περίοδος που η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Εξπρές Σαμίνα», η «Minoan Flying Dolphins» «αλώνιζε» το Αιγαίο λόγω του προνομιακής μεταχείρισης που είχε τύχει από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του μονοπωλίου που είχε αποκτήσει. Μετά το ναυάγιο και τον πνιγμό 83 ανθρώπων, τα πράγματα άλλαξαν, αλλά ορισμένα από τα καράβια της εταιρείας παρ΄ ότι πεπαλαιωμένα, εξακολουθούν να πλέουν ακόμη στο Αιγαίο.
Εννέα χρόνια μετά για το ναυάγιο εκείνο έχουν καταδικαστεί ο πλοίαρχος Β. Γιαννακής σε κάθειρξη 12 ετών, ο υποπλοίαρχος Αν. Ψυχογιός σε κάθειρξη 12 ετών και δέκα μηνών, ο πρώτος μηχανικός Γ. Σκιαδαρέσης σε κάθειρξη 7,5 ετών και ο ύπαρχος Γ. Τριαντάφυλλος σε φυλάκιση πέντε ετών (εξαγοράσιμη). Όπως αναμενόταν, οι εκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας εταιρείας έπεσαν στα «μαλακά». Ο Κώστας Κληρονόμος, πλοιοκτήτης και ομότιμος πρόεδρός της, όσο και ο εκπρόσωπός της και δεξί του χέρι Νίκος Βικάτος, καταδικάστηκαν σε εξαγοράσιμη ποινή 6 μηνών ο καθένας και απ’ όλους αυτούς, ο μόνος που την πλήρωσε τελικά ήταν ο αντιπρόεδρος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Παντελής Σφηνιάς, που αυτοκτόνησε δύο μήνες μετά το ναυάγιο πέφτοντας από τον 6ο όροφο των γραφείων της εταιρείας του.
Οσο για τις ψυχές αυτών που χάθηκαν, αλλά και αυτούς που έζησαν και ζουν με τον εφιάλτη εκείνης της νύχτας σίγουρα δεν δικαιώθηκαν, αφού αυτοί που έπρεπε να πληρώσουν –για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα- δεν πλήρωσαν."

http://sottriant.blogspot.com/2009/09/blog-post_26.html

Σε 27χρονο Αλβανό στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής


Υποψίες ότι ο επικεφαλής των έξι νέων υπόπτων που καταζητούνται από την Αστυνομία για σχέσεις με την γιάφκα του Χαλανδρίου ήταν αυτός που προμήθευσε με την αντιαρματική ρουκέτα RPG τους δράστες της επίθεσης στην Αμερικανική Πρεσβεία, την οποία ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας», έχουν οι αρχές.
Πρόκειται για 27χρονο αλβανικής καταγωγής, τον οποίο οι... αστυνομικοί θεωρούν και ως υποκινητή των σοβαρών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Δεκέμβρη.

Οι υπόλοιποι πέντε ύποπτοι δεν ξεπερνούν σε ηλικία τα 22χρόνια και στο σύνολό τους είναι φοιτητές που κατά καιρούς ζούσαν σε χώρους κατάληψης στο κέντρο της Αθήνας και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ενδεχομένως και σήμερα να κρύβονται εκεί. Για αυτό και παρακολουθούν διακριτικά τους χώρους, έτοιμοι να συλλάβουν όποιον από τους καταζητούμενους, τα ονόματα των οποίων έχουν δημοσιοποιηθεί με εισαγγελική παραγγελία, βγει έξω.
Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι βαρύνονται με τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και για τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη και του πρώην υφυπουργού εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη.
Αν και όλοι συλληφθέντες στην αρχή κράτησαν αρνητική στάση, φαίνεται ότι ο ένας από αυτούς τελικά έσπασε και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αυτός που έδωσε κι άλλα ονόματα που μπαινοέβγαιναν στην γιάφκα στο Χαλάνδρι. Με βάση αυτή την μαρτυρία αλλά και τα δεκάδες αποτυπώματα που βρέθηκαν, οι αστυνομικοί ζήτησαν την έκδοση ενταλμάτων για τη σύλληψη άλλων έξι υπόπτων.

"Οι φονιάδες της Σέχτας πρέπει να πληρώσουν"





«Εκείνο το πρωί κοίταξε εμένα και την κόρη μας»

Ηταν λίγα λεπτά μετά τις 6.00 το πρωί της 17ης Ιουνίου όταν ο υπαρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Νεκτάριος Σάββας, ενώ βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου του στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου στα Ανω Πατήσια, πλησίον δηλαδή της οικίας της προστατευόμενης μάρτυρα, περικυκλώθηκε από τρία άτομα. Δευτερόλεπτα αργότερα του αφαίρεσαν τη ζωή με απύθμενο μίσος πυροβολώντας τον είκοσι τέσσερις φορές...
Η σύζυγός του Ταξιαρχία Αθανασάκη, άκουσε την τραγική είδηση από τα μέσα ενημέρωσης.

Οι μνήμες της και τα λόγια της μαχαίρι στην καρδιά μας, και ανείπωτο τρόμο, για το πόσο έτσι απλά, εύκολα και χωρίς καμία συνέπεια, μπορούν κάποιοι να στραπατσάρουν τη ζωή μας και να μας γυρίσουν στο απόλυτο μηδέν!

«Σηκώθηκα το πρωί να πάω στη δουλειά και το έμαθα από την τηλεόραση. Κάνανε μάλιστα λάθος και είπαν ότι το θύμα είχε δύο παιδιά. Εγώ όμως, αντί να πάω στη δουλειά, κατευθύνθηκα προς τον τόπο του συμβάντος. Την ώρα που πάρκαρα το αυτοκίνητο άκουσα στο ραδιόφωνο το όνομά του. Κι εκείνη την ώρα δυστυχώς σιγουρεύτηκα.
Η 17η Ιουνίου ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Εφυγε από το σπίτι στις 5.00 το πρωί και θα επέστρεφε το μεσημέρι μαζί με την κόρη μας, την οποία έπαιρνε κάθε μεσημέρι από το σχολείο. Εκείνο το τελευταίο πρωινό, θυμάμαι, ξύπνησε και ύστερα πέρασε και κοίταξε εμένα και τη Γεωργία. Μας έριξε μια ματιά και έφυγε και έπειτα τον είδα εκεί που τον είδα. ».


Η χαροκαμένη αυτή σύζυγος του άτυχου υπαρχιφύλακα και μητέρα της εννιάχρονης κόρης τους, πριν από λίγες εβδομάδες, σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, άκουσε τους χαιρέκακους στίχους ενός τραγουδιού που μόνο ένας αρρωστημένος νους θα μπορούσε να συνθέσει και να μελοποιήσει.

Το περιεχόμενό του βρίθει υβριστικών και χλευαστικών χαρακτηρισμών σε βάρος της μνήμης του άτυχου Νεκτάριου Σάββα, που στα 41 του χρόνια αναίτια έγινε στόχος ψυχρών εκτελεστών.
«Τι ευτυχία όταν πεθαίνει η εξουσία / έτσι γελάμε, / αντίο, θα μας λείψεις» είναι μόνο μερικοί από τους στίχους του αναίσχυντου δημιουργήματος.

Η ανηθικότητα όμως αυτών των ατόμων που το έγραψαν δεν σταματά σε αυτό το σημείο, αφού χλευάζουν ακόμα και την οδύνη της 76χρονης σήμερα μητέρας του, που έχασε τον μονάκριβο γιο της.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο -όταν έγινε και η δολοφονία- στην ίδια ιστοσελίδα είχε αναρτηθεί και μια φωτογραφία του Νεκτάριου Σάββα, της οποίας η επεξεργασία μόν
ο αποστροφή και οίκτο προκαλεί αφού τον παρουσίαζαν διάτρητο από σφαίρες.

Σιχαμάρα και οργή αξίζει μόνον, γι' αυτά τα άτομα, που νιώθουν ηδονή από το χαμό ενός ανθρώπου που απλώς έκανε τη δουλειά του για να ζήσει την οικογένειά του, τη σύζυγό του και την εννιάχρονη κόρη του.

Ποιος μπορεί όμως να εξηγήσει στη μικρή Γεωργία, που έχασε τον πατέρα της σε αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία, ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αισθήματα;


Το συγκεκριμένο τραγούδι που ακούστηκε δεν αποτελεί παρά μόνο μια βαθιά ικανοποίηση και ένα παραλήρημα χαράς γι' αυτό που έκαναν, και μια ανείπωτη ευτυχία για το θλιμμένο πρόσωπο της μητέρας ενός ανθρώπου που δεν τους έφταιξε σε τίποτε απολύτως και πλήρωσε με τη ζωή του μόνο γιατί επέλεξε ως επάγγελμά του να είναι αστυνομικός!
Η σελίδα, από τότε, δεν ανοίγει, ενώ δεν ξέρουμε αν αυτοί που το έπραξαν μπορούν να εντοπιστούν.

Η τραγική ειρωνεία:
Όπως λέει η Ταξιαρχία, για χάρη της οικογένειάς του επέλεξε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το 2004.
«Επειδή τη μικρή τη μεγαλώναμε οι δυο μας, χωρίς βοήθεια, επέλεξε να υπηρετεί εκεί καθώς θα βρισκόταν πιο κοντά στο σπίτι και θα είχε πιο ελαστικό ωράριο. Το έκανε δηλαδή για κάτι καλύτερο, ώστε να μην υπάρχει ξένη γυναίκα να κρατάει το παιδί και τελικά το πλήρωσε»
.

«Είπα την αλήθεια στη Γεωργία για τον μπαμπά της με τον τρόπο που έπρεπε»


Η κόρη τους βίωσε το χαμό του πατέρα της στην ίδια τρυφερή ηλικία που είχε βιώσει κι η μητέρα της, την ίδια απώλεια στο παρελθόν.

«Τον πατέρα μου τον έχασα στην ίδια ηλικία που είναι σήμερα η κόρη μου, δηλαδή ενώ πήγαινα για την Δ' τάξη. Η Γεωργία κατάλαβε από την πρώτη στιγμή για τον πατέρα της, απλώς δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει. Είχε ακούσει κάτι, αλλά δεν ήταν σίγουρη. Της είπα την αλήθεια με τον τρόπο που έπρεπε, σταδιακά. Αρχικά της είπα ότι ο μπαμπάς της χτύπησε στη δουλειά του και μετά από αρκετή ώρα της είπα ότι τελικά δεν τα κατάφερε».

Αυτή είναι η οικογένεια του ανθρώπου που σκοτώσατε, ηλίθιοι κι αυτός ήταν ο Νεκτάριος Σάββας, που για σας αντιπροσώπευε την εξουσία και το κατεστημένο!
Το κατεστημένο δεν παλεύεται με δολοφονίες αθώων ανθρώπων!!

Το κατεστημένο είστε εσείς και τα αφεντικά σας!!
Εσείς το συντηρείτε και με τις θηριωδίες σας θεριεύει και θα μας αφανίσει όλους στο τέλος!!


Με την παγίδα του "προσχήματος" και στο όνομα "της μάχης κατά της τρομοκρατίας" οι περισσότερες δημοκρατικές χώρες του κόσμου - και μάλιστα όσο δημοκρατικότερες, με τόσο μεγαλύτερο ζήλο- αποδέχθηκαν την ενσωμάτωση, στην έννομη τάξη, των "προσωρινών μέτρων" απόκλισης, από το κοινό δίκαιο και από τα κεκτημένα δικαιώματα των ανθρώπων.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΗ!

Δεν μας πείθετε λοιπόν,
αντιστασιακοί της ...δεκάρας!!

πηγή Ζητείται ελπίδα

Σχόλιο:
Μόνο μίσος για τα κτήνη και σε περίπτωση που συλληφθούν
να....τους ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.... και αν σφίγγουν
τα χέρια τους σε γροθιά
για να μη τους πάρουν αποτυπώματα να ...τους τα ΑΝΟΙΞΟΥΝ!
Αθηναίος

Γιατί κρύβουν την εθνικότητα των δραστών;




πάντα αυτό γίνεται...εδώ ένα παράδειγμα..

Προσοχή: Ανήλικοι ληστεύουν και σκοτώνουν

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64777&cid=4

"Οι τρεις ανήλικοι, μαζί με τέσσερις ομοεθνείς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν… ρημάξει οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές."

μαντέψτε την εθνικότητα των δραστών..εγώ λεν είναι..Ελβετοί!

Εκτός κινδύνου πατέρας και κόρη, που τους πυροβόλησε ληστής το πρωί

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64766&cid=4

Τώρα,ένα νέο κουίζ..μαντέψτε την εθνικότητα των δραστών σε τούτο το έγκλημα..πυροβόλησαν μαθήτρια δημοτικού στην κοιλιά,γαμώ τα κτήνη τους γαμώ,που είναι το εκτελεστικό απόσπασμα!!!Οι δράστες είναι Πολωνοί,Ελβετοί,Σουαχίλι,Βέρβεροι,η...

Δ.

Ο Έλληνας άθεος ροκάς, που έγινε ιεραπόστολος στην Αφρική

normal_IMG_0299.jpg

Κατάφερε να σχηματίσει δικό του μουσικό συγκρότημα, την εποχή που μεσουρανούσαν οι «Beatles» και οι «Rolling Stones», και να το ονομάσει "The Flies". Από τις αίθουσες της Σχολής Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, βρέθηκε να τραγουδά πλάι στον Μικ Τζάγκερ, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα, και τώρα βρίσκεται στην Αφρική ως ιεραπόστολος.
Ο λόγος για τον Έλληνα, Θέμη Αδαμόπουλο, που διάλεξε να βοηθήσει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Απαρνήθηκε τις δόξες για να ζήσει μία πιο ήρεμη ζωή.
Η ιστορία του νεαρού Θέμη, ξεκίνησε κάπως έτσι ...;Είχε πει κάποτε, στη μητέρα του, ότι "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού", δίνοντάς της μια γεύση του νέο μαρξισμού, και εκείνη τότε, έκανε έντρομη το σταυρό της, ενώ αμέσως, πήγε στο εικονοστάσι να προσευχηθεί.
Ο Θέμης ήταν στο πρώτο έτος της Σχολής Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, σπουδές που δεν επρόκειτο όμως να ολοκληρώσει, αφού οι Πολιτικές Επιστήμες και η Φιλοσοφία ήταν αυτά που τον εξέφραζαν τότε περισσότερο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον "Νέο Κόσμο".
Παράλληλα με τη φοιτητική του ζωή, ξεκίνησε να βάζει τα λιθαράκια για μία λαμπρή καριέρα στο χώρο της μουσικής. Έτσι, επηρεασμένος από τη μουσική των "Beatles" και των "Rolling Stones", σχημάτισε το γκρουπ "The Flies".
Λέει ο ίδιος, "Σκέφτηκα ότι αφού τα σκαθάρια έχουν τόση επιτυχία, γιατί όχι και οι ...;μύγες. Το κλίμα ήταν κατάλληλο και το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο. Είχαμε μεγάλη επιτυχία.

France Alps 005.jpgΔίναμε κονσέρτα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, πάντοτε σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες. Το αποκορύφωμα ήταν όταν μας κάλεσαν να παίξουμε με τους "Rolling Stones" στην πρώτη τους τουρνέ στην Αυστραλία, το 1965, στο Palais Theatre. Δίπλα στον Μικ Τζάγκερ ...; ήταν απίστευτο, αλλά αληθινό".
Βέβαια, η φήμη δεν τον άφηνε έξω από τα κοινωνικά ζητήματα της εποχής του. Έπαιρνε μέρος σε κινητοποιήσεις νέων για να σταματήσει ο πόλεμος στο Βιετνάμ, ενδιαφερόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος, υποστήριζε το κίνημα των γυναικών και μελετούσε με πάθος τα διάφορα θρησκεύματα, προσπαθώντας να βρει απάντηση στα υπαρξιακά ερωτήματα που τον βασάνιζαν.
"Το 1972 παρατώ τα πάντα -ακαδημαϊκή καριέρα, τίτλους, φιλοδοξίες, οράματα- και ξαναγυρίζω στην ορθοδοξία. Έβλεπα το έργο της Μητέρας Τερέζας και, παρότι η πανεπιστημιακή μου θέση μού εξασφάλιζε έναν καλό μισθό, ένιωθα φτωχός, πάμφτωχος."
"Αρχίζω τότε μια νέα ζωή. Έχοντας στις αποσκευές μου το ακαδημαϊκό μου παρελθόν, αρχίζω να μελετώ τη Θεολογία. Παίρνω το πτυχίο μου από την Καθολική Θεολογική Σχολή "Κόρπους Κρίστι" (Corpus Christi) και μετά, με την καθοδήγηση του αρχιεπισκόπου Στυλιανού, φοιτώ στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστόνη.
Συνάμα, μελετώ την Εβραϊκή και Αρχαία ελληνική στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Harvard). Στη συνέχεια, παίρνω το διδακτορικό μου στη Θεολογία από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον (Princeton) και γυρίζω στην Αυστραλία, όπου από το 1988 μέχρι το 1998 δίδασκα στη Θεολογική Σχολή του Σίδνεϊ «Άγιος Αντρέας», καθώς επίσης και στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Θεολογία και Αρχαία Αιγυπτιακή Γλώσσα -την Κοπτική.
Ως ακαδημαϊκός, είχα μέλλον. Δεν ήμουν, όμως, ικανοποιημένος. Παρακολουθούσα το έργο της Μητέρας Τερέζας και ένιωθα ένα τεράστιο κενό μέσα μου. Δεν ήμουν με τον φτωχό.

Δεν χρειάστηκε τότε να παλέψω καθόλου με τον εαυτό μου.
Μέσα μου φούντωσε ένας πόθος να είμαι δίπλα στους φτωχούς και να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να είναι η ζωή τους πιο ανθρώπινη. Ένιωσα ότι όλες αυτές οι γνώσεις οδηγούσαν σ' αυτόν τον δρόμο.

France Corsica - Fortress at Bonifacio 001.jpg

Αυτή ήταν η ουσία. Ζήτησα τότε από τον σεβασμιότατο την ευλογία του ν' αρχίσω ιεραποστολή στην Αφρική.
Το 1999 ξεκινώ το έργο μου στην Κένυα με την εντολή του μακαριότατου πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πέτρου, αφού φρόντισε να χειροτονηθώ διάκος, ιερέας και μετά αρχιμανδρίτης".
Εκεί ιδρύει το πρώτο πανεπιστημιακό ορθόδοξο κολέγιο -το «Orthodox Teacher's College of Africa».
"Πιστεύω ότι η μόρφωση είναι το μεγαλύτερο όπλο του ανθρώπου στη ζωή. Αν θέλεις να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, να του μάθεις την τέχνη να ψαρεύει και όχι να του δίνεις το ψάρι έτοιμο. Στο κολέγιο προετοιμάζαμε νέους να γίνουν δάσκαλοι Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Στη συνέχεια, εισάγαμε και τον κλάδο της Κοινωνιολογίας."
Το επόμενο βήμα στο τεράστιο έργο του ιεραπόστολου, που έχει απέναντί του σήμερα, είναι "να χτίσουμε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό για τα παιδιά των πολύ φτωχών, που δεν μπορούν να πάνε σχολείο γιατί τα πόδια τους είναι γυμνά και τα στομάχια τους άδεια".
Στα παιδιά φροντίζει να τους παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερα, όπως ρούχα, παπούτσια, συσσίτιο (όχι απαραίτητα μ' αυτή τη σειρά), και αμέσως μετά, έχει σειρά, η φροντίδα της γυναίκας. "Η γυναίκα είναι το μεγαλύτερο θύμα στην Αφρική. Είναι η καρδιά της οικογένειας. Ο άντρας μπορεί να έχει δυο και τρεις γυναίκες και να κάνει παιδιά με όλες.

Η γυναίκα είναι εκείνη η οποία πουλά ακόμη και το κορμί της για ένα κομμάτι ψωμί, ώστε να μην πεθάνουν τα παιδιά της από την πείνα. Γι' αυτό ανοίξαμε Σχολή Ραπτικής, όπου οι γυναίκες μάθαιναν την τέχνη και κέρδιζαν το ψωμί τους τίμια".
Από την Κένυα, το 2007, ο νέος πατριάρχης Θεόδωρος, που παρακολουθεί από κοντά το έργο του ιεραπόστολου και ανθρωπιστή Θέμη Αδαμόπουλου, του δίνει εντολή να πάει στη Δυτική Αφρική, στη Σιέρα Λεόνε, όπου ο εμφύλιος πόλεμος 12 ολόκληρων χρόνων έχει ισοπεδώσει τον τόπο και έχει αφήσει πίσω του φρικιαστικές εικόνες. Παιδιά ακρωτηριασμένα, πρόσωπα και κορμιά παραμορφωμένα, άνθρωποι που ζουν στους δρόμους και αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκεί. Ο θάνατος είναι μέρος της καθημερινής τους ζωής. "Ζει" εκεί δίπλα τους κι ανάμεσά τους.
"Εκεί χτίζουμε ένα χωριό για 100 ανάπηρους που ζητιάνευαν στους δρόμους και η αστυνομία τους κυνηγούσε και τους έδιωχνε από παντού.

Ξεκινήσαμε με την εκκλησία Άγιος Μωυσής ο Αφρικανός, στην περιοχή Γουότερλου (Waterloo), Τεχνική Σχολή Ξυλουργικής και Ραπτικής, σπίτια, κλινική και σχολεία.Στο (Freetown), την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, ιδρύσαμε το πρώτο σχολείο για 1.200 παιδιά, όπου διδάσκουν 60 δάσκαλοι. Του χρόνου θα ιδρύσουμε Ορθόδοξο Πανεπιστημιακό Κολέγιο για τους φτωχούς. Υπάρχουν παιδιά που έχουν τα προσόντα, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να πάνε ούτε στο δημοτικό. Οφείλουμε να τα βοηθήσουμε."
Οι γυναίκες στις φυλακές του Freetown, είναι εκείνες που θα τραβήξουν στη συνέχεια την προσοχή του και θα φροντίσει για την αποκατάστασή τους μετά την αποφυλάκισή τους: "Αν δεν έχουν μια δουλειά έντιμη, δεν αποκλείεται να καταλήξουν πάλι εκεί. Έτσι, φροντίζω να κάνουν εκεί μέσα μαθήματα ραπτικής και όταν βγουν τούς δίνω μια δική τους ραπτομηχανή".
Το επόμενο βήμα του είναι να δώσει χέρια και πόδια στα ακρωτηριασμένα παιδιά: "Είναι το πιο φρικτό θέαμα, τα πιο τραγικά θύματα του πολέμου. Μέχρι του χρόνου ελπίζω να είναι έτοιμη η κλινική που θα δώσει τεχνητά χέρια και πόδια σε χιλιάδες παιδιά και νέους για να επιβιώσουν και να πάρουν πίσω την αξιοπρέπειά τους. Σήμερα ζητιανεύουν και εκδιώκονται από την αστυνομία".

France Baume-les-Messieurs 002.jpgΑυτό το τόσο μεγάλο έργο στηρίζεται οικονομικά , από στην Αυστραλία υπάρχουν δύο μεγάλους, φιλανθρωπικούς, οργανισμούς, "Paradise Kids for Africa" και "Light of the World Australia" που έχουν επιτροπές σε όλες τις πόλεις της Αυστραλίας γι' αυτόν το σκοπό.
Επίσης, στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη στήριξη από Χριστιανικές Αδελφότητες. Μια από αυτές είναι ο "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός".
Μακάρι να παρέμεινε ακόμη είδωλο για τους θαυμαστές του, γιατί το έργο που κάνει τώρα είναι αρκετά σημαντικό.πηγή

Σε εστιατόριο κάπου στην Ρωσία ...

funny animated gif



Κάποτε ταξίδεψε ένας Έλληνας με τη γυναίκα του στη Ρωσία.

Πήγαν λοιπόν σε ένα εστιατόριο για να φάνε.

Ο σύζυγος θέλοντας να κάνει τον έξυπνο και ακούγοντας όλους τους ξένους πως μιλάγανε λέει στην γυναίκα του :

- Βρε γυναίκα από ότι ακούω τα Ρωσικά είναι εύκολη γλώσσα . Όλοι βάζουν στο τέλος της λέξης ένα .. ωφ . Μπριζολώφ , κρασώφ , πατατώφ , ρυζώφ κτλ . Κάτσε τώρα να δεις τι ωραία που θα φάμε.

Πράγματι λοιπόν , παραγγέλνουν ωραία και καλά , μιλώντας βέβαια πάντα ο άντρας και αφού τελειώνουν το φαΐ φωνάζουν το γκαρσόνι για τον λογαριασμό.

Την ώρα λοιπόν που σημείωνε και ακούγοντας τον κύριο να υπερηφανεύεται στην κυρία του για τον τρόπο που συνεννοήθηκε με αυτόν στην παραγγελία , γυρνάει και του λέει :

- Ναι καλά , ας μην ήμουνα Έλληνας και θα έτρωγες σκατώφ κακομοίρη μου !

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Διακόσιες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από αλκοολική εξάρτηση, 5.000 θάνατοι οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ, ενώ το 30% των έφηβων μαθητών έχει πιει περισσότερες από 20 φορές σε ένα χρόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το ουίσκι και η βότκα.
Όλα τα παραπάνω, αποτελούν στοιχεία που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια ημερίδας που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, από την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γενικότερα σε θέματα που αφορούν τις συνέπειες της χρήσης αλκοόλ.
"...Το αλκοόλ, εκτός από το γεγονός ότι προκαλεί εξάρτηση και ευθύνεται για 60 ή και περισσότερους διαφορετικούς τύπους ασθενειών και τραυματισμών, είναι υπεύθυνο και για εκτεταμένες κοινωνικές και συναισθηματικές βλάβες, που εκτείνονται και στον περίγυρο του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος και της ενδοοικογενειακής βίας...", τονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής ΑΠΘ,Ιωάννης Διακογιάννης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αλκοόλ είναι ο τρίτος σημαντικότερος παράγοντας πρόκλησης ασθενειών και πρόωρου θανάτου στην Ευρώπη, μετά το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Περίπου 55 εκατομμύρια ενηλίκων Ευρωπαίων, δηλαδή το 15% του ενηλίκου πληθυσμού, καταναλώνουν τουλάχιστον σε επικίνδυνο επίπεδο ποσότητες αλκοόλ.

Παπαθεμελής: Ο Μπερίσα και ο γαμπρός του...


...κλέβουν τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών‏
.
Aπό το http://www.danagennisi.eu/
.
Σε Γιάννενα, Μέτσοβο και Κοζάνη περιόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, όπου συναντήθηκε με φίλους και στελέχη του Κόμματος και έδωσε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.
Στην ομιλία του στα Γιάννενα, ο κ. Παπαθεμελής, αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα της περιφερειακής ανάπτυξης που παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις, από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους το αθηνοκεντρικό κράτος» είπε ο κ. Παπαθεμελης, «πως η περιφέρεια ήταν και...

παραμένει ο αγωγός οξυγόνου της εθνικής μας οικονομίας. Δεν μπορεί να συνεχισθεί η άθλια εικόνα που παρουσιάζει σήμερα στη χώρα μας, ο δείχτης κοινωνικής συνοχής. Δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να διαμορφώνει αυτήν την εικόνα των δύο ταχυτήτων. Αυτής του τριγώνου Κολωνακίου-Εκάλης-Φιλοθέης και αυτής των περιφερειών της χώρας, που στενάζουν από την εγκατάλειψη που βιώνουν από το κεντρικό πολιτικό διαχειριστικό κατεστημένο».
Μιλώντας σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών ο κ. Παπαθεμελής, χρησιμοποίησε σκληρότατους χαρακτηρισμούς για την μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Μπερίσα να «κλέψει τις περιουσίες τους, με κύριο πρωταγωνιστή τον γαμπρό του αλλά και για την ενδοτικότητα στο ζήτημα αυτό από την πλευρά του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών».
Στην Κοζάνη, ο κ Παπαθεμελής μίλησε σε ομάδα αγροτών, οι οποίοι του έθεσαν για μία ακόμη φορά το μεγάλο ζήτημα της διάλυσης του οικογενειακού τους εισοδήματος, από τις επιλογές της Νέας ΚΑΠ και τις απαράδεκτες συμφωνίες που υπέγραψαν στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Γεωργίας τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ.
«Η επιστροφή στον συνεταιρισμό με κεντρικό κώδικα την αλληλεγγύη μεταξύ των αγροτών, αλλά και η κατάργηση της εμπορευματοποίησης της συνεταιριστικής ιδέας που έχει γίνει με τις περίφημες Ομάδες Παραγωγών και τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις είναι στόχοι της Δημοκρατικής Αναγέννησης», είπε στους Κοζανίτες αγρότες ο κ. Παπαθεμελής, και πρόσθεσε: «?μεσοι στόχοι μας είναι η προστασία του Έλληνα αγρότη και της παραγωγής του, η κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις πρώτες ύλες και η ρύθμιση της αλυσίδας παραγωγή-εμπορία-τελικός καταναλωτής με κεντρικό σύστημα διαχείρισης (Δημοπρατήριο), έτσι ώστε και ο αγρότης να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και χωρίς μεσάζοντες και ο καταναλωτής να μπορεί να προμηθεύεται τα αγροτικά προϊόντα σε τιμές που να είναι όσο κοντύτερα γίνεται στις τιμές παραγωγού».

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΗΓΕ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΓΑΜΟ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΑΜΟ
Στην Λάρισα χθες πήγε να γίνει ένας γάμος ,αλλά το έσκασε ο γαμπρός, συνεννοήθηκαν να κάνουν πολιτικό γάμο κανόνισαν και την ήμερα και την ώρα, και όλα καλά,να λοιπόν που ο γαμπρός το τελευταίο μυσαωρό πήρε τηλέφωνο την νύφη η όποια τον περίμενε στο δημαρχείον με τους δικούς της ,και της είπε με ευγενικό τρόπο αν γίνεται ο γάμος να γίνει σε κάνα δυο εβδομάδες αργότερα διότι δεν είναι ακόμα έτοιμος ,η νύφη δεν πίστευε αυτά που άκουγε,τελικά η νύφη βρήκε τρόπο να το πει εκεί στον κόσμο και ο γάμος δεν έγινε.
Αλλά ρωτάμε εμείς τον γαμπρό βρε σε κάνα 2 εβδομάδες τι θα γίνει και το αναβάλεις;