Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ " esxatianasxesi " - ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΚΙΣΕ - ΔΗΘΕΝ - ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ;


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΡΟ ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ !!!!!!!!!

ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΗΤΙΚΟ ΜΜΕ ΔΕΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ...

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ (ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ) ΒΙΑΣΤΕΣ !!!!!!!!

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ - Ο ΣΥΡΙΟΣ - ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ «ΑΝΩ - ΚΑΤΩ» ...

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΜΕ, ΕΔΩ: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1016195


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: http://www.in.gr/video/default.aspx?videoID=83815

«ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ»


ΠΥΡΟΒΟΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΄΄ΧΑΡΟΣ΄΄

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μαύρου τζιπ που πυροβολεί στα τυφλά, έχει εξαπολύσει η αστυνομία. Το μαύρο τζιπ, πρώτα πλησίασε και άγνωστος πυροβόλησε νεαρό Βούλγαρο που έκανε ποδήλατο στο Βοτανικό. Το θύμα δέχτηκε μια σφαίρα στο δεξιό καρπό και...

...μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Αργότερα, Ελληνας 57 ετών από το Μοσχάτο, διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο από σφαίρα στην κοιλιά, όταν ενώ βάδιζε από κάποιος τον πυροβόλησε χωρίς να δει απο πού. Από την εξαίταση στις κάμερες της περιοχής διαπιστώθηκε ότι την ώρα του πυροβολισμού κοντά στο σημείο κυκλοφορούσε το ίδιο μαύρο τζιπ σαν και αυτό που είχε περιγράψει νωρίτερα ο Βούλγαρος.

ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ 100 ΤΟΝΩΝ

ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΦΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ

Πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ερμού


Πορεία στην Ερμού διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ημέρα δράσης του για τα εργασιακά και τον προϋπολογισμό, με κεντρικό σύνθημα «δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας».
ο Μάρκος Μπασιούκας, μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «ο προϋπολογισμός...



...του 2010 είναι προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, νέας φοροεπιδρομής, περιστολής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αντικοινωνικός, με μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση».

Ένα έθνος ταμένο για δόξα!




Με την ίδρυση του πρώτου νεοελληνικού κράτους το 1830 και λόγω της εδαφικής στενότητας της χώρας αναπτύχθηκε η πολιτική του αλυτρωτισμού και της Μεγάλης Ιδέας.Κύριος στόχος της πολιτικής αυτής ήταν η απελευθέρωση όλων των σκλάβων ελληνικών πατρίδων και η ενσωμάτωση τους στον εθνικό κορμό.Ήταν με λίγα λόγια η δημιουργία μιας νέας ελληνικής αυτοκρατορίας, σκοπός και στόχος της φυλής μας από αιώνες.Ιστορικά η πρώτη επίσημη πολιτική θέση για την Μεγάλη Ιδέα ήταν ο λόγος του Ιωάννου Κωλέττη στη Βουλή to 1844 αλλά και η ελληνικότατη απάντηση του βασιλιά Όθωνα το 1861 όταν οι Άγγλοι του προσέφεραν τα Επτάνησα ως αντάλλαγμα για απάρνηση κάθε ενέργειας των Ελλήνων εκτός Ελληνικού κράτους. «Προορισμός του Ελληνικού κράτους παραμένει πάντοτε, η απελευθέρωση όλων των υποδούλων Ελλήνων».Εάν επικρατούσε η ψοφοδεής πολιτική των ηττοπαθέστατων μυαλών(πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν), η Ελλάς θα ήταν το πολύ λίγο πιο πάνω από την Αθήνα.Επειδή όμως επικράτησε η ορθή, φυσιολογική και εθνικά συμφέρουσα απελευθερωτική πολιτική, η Ελλάδα μεγάλωσε.Το 1881 στο ελληνικό κράτος προσαρτήθηκε η Θεσσαλία και μικρό κομμάτι της Ηπείρου, κατά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13 απελευθερώθηκε η υπόλοιπη Ήπειρος, η Μακεδονία και τα νησιά του Β.Α Αιγαίου.Ακολούθησε η Μικρασιατική Εκστρατεία και οι Έλληνες έφτασαν κοντά στο όνειρο, πάντα με αγώνες και αίμα για τους οποίους το έθνος πρέπει να είναι πάντοτε υπερήφανο. Στον στρατιωτικό τομέα ο Έλληνας φαντάρος τσάκιζε τον σκληροτράχηλο τουρκικό στρατό ακόμη και κατά την άτακτη υποχώρηση.Δεν τα κατάφερε η Ελλάδα, κυρίως λόγω της άπειρης πολιτικής της ηγεσίας.Μεγάλωσε όμως αφου κέρδισε κομμάτι της Θράκης. Δυστυχώς η πολιτική του αλυτρωτισμού έπαψε να είναι σημαία της Ελλάδος από το 1922.Απο αυτή την χρονική στιγμή η Ελλάς σε βάθος χρόνου δεν διεκδικεί εδάφη αλλά κινδυνεύει να χάσει και τα ήδη ελεύθερα.
Στις μέρες μας υπάρχουν κράτη τα οποία είναι εξ ολοκλήρου ή σε ένα μεγάλο βαθμό επάνω σε ελληνικότατα εδάφη και συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί οι οποίοι βρίσκονται εκτός ελληνικών συνόρων.Η Βόρεια Ήπειρος, η Βόρεια Μακεδονία, η Βόρεια και Ανατολική Θράκη, ο Πόντος, η Ιωνία και η Κύπρος είναι ακόμη σκλάβες ελληνικές πατρίδες.Και γι αυτό η Ελλάς δεν κάνει απολύτως τίποτα.Για να θέσεις υπό τον έλεγχο σου μια περιοχή που ιστορικά σου ανήκει δεν πρέπει κατ΄ ανάγκη να κηρύξεις πόλεμο, αρκεί να την καταστήσεις οικονομικά εξαρτώμενη από σένα και αργότερα να την διεκδικήσεις με πολιτικά και διπλωματικά μέσα.Για παράδειγμα η Βόρεια Ήπειρος δικαιούται και σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 να είναι διοικητικά αυτόνομη από την Αλβανία, αλλά αυτό ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε από την Ελλάδα, ειδικά μετά την λεγόμενη μεταπολίτευση του 1974.Βέβαια πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι εδάφη που χάνονται με πόλεμο κερδίζονται με πόλεμο(η Β.Ήπειρος δεν χάθηκε σε κάποιο πόλεμο).Θέλω να είμαι αισιόδοξος έστω κι αν ο ιμπεριαλισμός ενδεδυμένος με το ωραίο κοστούμι της Δημοκρατίας κονιορτοποιεί τα όνειρα καθενός λαού ξεχωριστά.
Επίσης θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους αυτούς που θεωρούν τον πατριωτισμό φασισμό και τους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους ως «κατακτητικούς» και «ιμπεριαλιστικούς».Για να ζείτε και να αναπνέετε τον αγέρα της ελευθερίας κάποιοι πέθαναν.Κι επειδή ξέρω ότι η απάντηση τους θα είναι ότι η μισή Κύπρος είναι υπό κατοχή, το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να αντισταθούν και όχι να μιλούν απαξιωτικά ρίχνωντας την ευθύνη στους άλλους.
Το όνειρο της μεγάλης Ελλάδος δεν απέθανε στα ερείπια της κατεστραμμένης Σμύρνης μας, ούτε η ιδέα της Ένωσης έσβησε στα ερείπια της τουρκοπατημένης Κερύνειας.Οι ιδέες δεν πεθαίνουν.
Βυζαντινός

ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ - ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΥ ΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!!




ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ... «ΑΘΩΟΥΣ» - ΜΕΤΑ ΑΠΟ 88 ΧΡΟΝΙΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ !!!

«ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ»

Αθήνα, Ελλάδα 20/12/2009 18:44 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την επανάληψη της «δίκης των 6» του 1922 αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Η Ολομέλεια τού Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκανε δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθαν. Κονταξή, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι εσφαλμένα παραπέμφθηκε από το Ποινικό Τμήμα στην Ολομέλεια, λόγω της διαφοράς μιας ψήφου, το ζήτημα της επανάληψης της «δίκης των έξι» που έγινε το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατά συνέπεια αναβιώνει η απόφαση του Ποινικού Τμήματος και η «δίκη των έξι» θα επαναληφθεί, ενώ αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της δίκης.

Ειδικότερα, η υπόθεση της «δίκης των έξι» απασχόλησε την Ολομέλεια του ΑΠ μετά από παραπομπή από το Ποινικό Τμήμα, καθώς οι αρεοπαγίτες του εν λόγω Τμήματος αποφάσισαν για το θέμα αυτό με διαφορά μιας ψήφου (3-2). Δηλαδή, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επανάληψης της δίκης, καθώς έχουν αποκαλυφθεί νέα άγνωστα γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία οι έξι ήταν αθώοι, ενώ η μειοψηφία πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση επανάληψης της δίκης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν θεμελιώνουν την βασιμότητα της επανάληψης της «δίκης των έξι».

Η Ολομέλεια έκρινε ότι εσφαλμένα παραπέμφθηκε το ζήτημα στην Ολομέλεια λόγω της διαφοράς μιας ψήφου, καθώς αυτό ισχύει μόνο στις περιπτώσεις των αναιρέσεων και όχι για τις αιτήσεις επανάληψης των δικών.

Στον Άρειο Πάγο αίτηση επανάληψης της δίκης υπέβαλε στις 20.1.2008 ο Μιχάλης Πρωτοπαδάκης ο οποίος είναι εγγονός Πέτρου Πρωτοπαδάκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν νέα γεγονότα και νέες αποδείξεις που καθιστούν πρόδηλη την πλάνη περί των πραγμάτων κατά την διεξαγωγή της δίκης το 1922.

Υπενθυμίζεται ότι το 1922 μετά την Μικρασιατική Καταστροφή εκδηλώθηκε στρατιωτικό κίνημα υπό τους...

συνταγματάρχες Πλαστήρα και Γονατά και τον αντιπλοίαρχο Φωκά, που προκάλεσε την παραίτηση της κυβέρνησης Τριανταφυλλάκου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου (14 Σεπτεμβρίου 1922) υπέρ του υιού του Γεωργίου Β’.

Στη συνέχεια στην Αθήνα συγκροτήθηκε Επαναστατική Επιτροπή, η οποία έκανε εκτεταμένες συλλήψεις αντιβενιζελικών πολιτικών. Μία διαδήλωση 100.000 ανθρώπων στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Οκτωβρίου ζητά την εκτέλεση υπευθύνων της τραγωδίας.

Οι Πάγκαλος, Οθωναίος, Χατζηκυριάκος αλλά και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου απαιτούν εκτελέσεις. Οι Πλαστήρας, Δαγκλής, Γονατάς θέλουν κανονική δίκη. Οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν και αποφασίστηκε η ίδρυση Εκτάκτου Στρατοδικείου.

Επικεφαλής της ανακριτικής επιτροπής ανέλαβε ο υποστράτηγος Θεόδωρος Πάγκαλος. Στο πόρισμα της Επιτροπής (24 Οκτωβρίου), παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Έκτακτο Στρατοδικείο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας οκτώ πρόσωπα, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 1920-1922 και είναι οι:

Δημήτριος Γούναρης, 59 ετών, πρώην Πρωθυπουργός,

Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, 68 ετών, πρώην Πρωθυπουργός,

Νικόλαος Στράτος, 50 ετών, πρώην Πρωθυπουργός,

Νικόλαος Θεοτόκης, 44 ετών, υπουργός Στρατιωτικών στην Κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη,

Γεώργιος Μπαλτατζής, 56 ετών, υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη, Πρωτοπαπαδάκη,

Ξενοφών Στρατηγός, υποστράτηγος, ε.α., 53 ετών, υπουργός Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Γούναρη,

Μιχαήλ Γούδας, υπονάυαρχος ε.α., 54 ετών, υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γούναρη,

Γεώργιος Χατζηανέστης, αντιστράτηγος, 59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης.


Η δίκη διεξήχθη από 31 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 1922 στην Παλαιά Βουλή. Το Στρατοδικείο κηρύσσει παμψηφεί τους μεν Γεώργιο Χατζηανέστη, Δημήτριο Γούναρη, Νικόλαο Στράτο, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, Γεώργιο Μπαλτατζή και Νικόλαο Θεοτόκη στην ποινή του θανάτου και Μιχαήλ Γούδα και Ξενοφώντα Στρατηγό στην ποινή των ισοβίων δεσμών. Διατάσσει την στρατιωτική καθαίρεση του Γεωργίου Χατζηανέστη αρχιστράτηγου, Ξενοφώντος Στρατηγού υποστράτηγου και Μιχαήλ Γούδα υποναυάρχου, ενώ επέβαλε και χρηματικές ποινές.

Αμέσως μετά, ο επαναστατικός επίτροπος Νεόκοσμος Γρηγοριάδης μεταβαίνει στις φυλακές Αβέρωφ, όπου εκρατούντο οι έξι και τους ανακοινώνει την καταδικαστική απόφαση και τους ανακοινώνει ότι η εκτέλεση θα γίνει σε δύο ώρες. Δύο φορτηγά τους παραλαμβάνουν και τους μεταφέρουν στον Γουδή, όπου εκτελούνται.

Η λογική των Αντι-ρατσιστών σημαίνει αποδοχή σκλαβιάς...



ΝΤΟΠΙΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ..
Όσο οι Έλληνες χάνουν το αίσθημα της εθνικής τους τιμής τόσο η φτώχεια και η δυστυχία θα γίνονται μόνιμος καθημερινός τους σύντροφος.Γιατί μόνο στον τόπο αυτόν, παρέχεται το δικαίωμα να υπερασπίζεσαι άφοβα τα συμφέροντα εχθρών.Ακόμα κι αν κάποιος δωροδοκηθεί, μπορεί να μιλάει μπροστά σας με πλήρη ασυλία και ασφάλεια, έστω κι αν επιδιώκει συμφορές για την πατρίδα.Μπορεί μάλιστα να αυτοχαρακτηριστεί και προοδευτικός!!!
Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος, Σκόπια, Βόρειος Ήπειρος….ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ…

Λένε..
Τι θέλετε;
Φασαρίες;
Ζήτω η συνύπαρξη με τους λαθρομετανάστες!
..Ζήτω η φιλία των λαών!..
Μας λένε ότι επιδιώκουμε εντάσεις..
Εμείς!
..Εμείς που σας προτρέπουμε, να αμυνθείτε..
Να αμυνθούμε, απέναντι στην καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματοςτων Ελλήνων να ορίζουν τον τόπο τους, τη μοίρα τους, το μέλλον των παιδιών τους.Η λογική των αντιρατσιστών σημαίνει αποδοχή σκλαβιάς..Γιατί εάν δεν μας ”επιτρέπεται” να αντιμετωπίσουμε τις επιβουλές και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, τότε το μόνο που απομένει είναι η υποδούλωση..
Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει!!Η τακτική τους είναι απλή..
Όχι ανοιχτός πόλεμος..
Αποκοιμίζουν.
Αποπροσανατολίζουν.
Ενοχοποιούν.
Τρομοκρατούν.
Φοβούνται τις κοινές μνήμες..
Θέλουν συνειδήσεις νεκρές..
Αμαυρώνουν συστηματικά, ιδέες και ιερά σύμβολα..
Αυτή είναι η πέμπτη φάλαγγα..
Ναι..
Αυτοί είναι οι δήμιοί σου!!
Όταν σιγουρευτούν ότι απέκρυψαν τα γιατί, τότε θα σε παραδώσουν στους εχθρούς που θα καιροφυλαχτούν στα ”τείχη” της ”πόλης”..
Δεν θέλουν να υποτάξουν..
Θέλουν να αφανίσουν..
Ξέρουν Ιστορία..
Ξέρουν ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες..
Ξέρουν ότι υπάρχεις Εσύ!!..
Πότε θα αντιδράσετε;Όταν εξαναγκαστείτε από τα γεγονότα;Κοίτα γύρω σου..Ο τόπος σου εποικίζεται, καταστρέφεται και εσύ ΦΤΩΧΑΙΝΕΙΣ!!Εμείς νομίζουμε ότι ο μεγαλύτερος εξαναγκασμός για ελεύθερους ανθρώπους, είναιτο αίσθημα ντροπής για την κατάσταση που ζουν..Για μας αυτό είναι το ισχυρότερο κίνητρο για Αγώνα….
Επιδοκιμάζοντας, αποδοκιμάζοντας αλλά τελικά αδιαφορώντας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.. Γιατί είναι ΑΔΥΝΑΤΟ..ναι!!…ΑΔΥΝΑΤΟ, να αντιμετωπίσουμε τα ξίφη που ζυγώνουν, αν προηγουμένως δεν απομονώσουμε ΑΥΤΟΥΣ!!..ΝΑΙ, Αυτούς, που με την μάσκα του αντιρατσιστή, μας καρφώνουν στιλέτα στην πλάτη!!
Το είδαμε στο http://antistasi.org

Τα 13 σημεία του νέου φορολογικού

|

Γενίκευση του «πόθεν έσχες», κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και επαναφορά των αποδείξεων για την έκπτωση φόρου είναι μερικές από τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για τη φορλογική μεταρρύθμιση, η οποία, όπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Μαρτίου.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι μειώνονται τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, το 2001 τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν 21,8%, το 2004 μειώθηκαν στο 19,6% και το 2009 στο 19%.

Είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ, το σύνολο των εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους στην Ελλάδα είναι κάτω του 20%, όταν στην ευρωζώνη είναι 25% και στην ΕΕ 26%.

Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι τα δημόσια έσοδα μπορούν και πρέπει να ενισχυθούν διότι είναι πολύ χαμηλά και ότι το κύριο μέρος των φορολογικών εσόδων προέρχεται από ένα μικρό ποσοστό φορολογουμένων, κυρίως μισθωτών μεσαίων εισοδημάτων και υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.

Οι μισθωτοί δηλώνουν μέσο εισόδημα 14.400 ευρώ, οι συνταξιούχοι 11.800 ευρώ, οι επιχειρηματίες 10.400 ευρώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η υστέρηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, στην περιορισμένη προοδευτικότητα της φορολογικής κλίμακας, στους ελλιπείς ελεγκτικούς μηχανισμούς, στις στρεβλώσεις που προκαλεί το ίδιο σύστημα φορολόγησης (αυτοτελής φορολόγηση, απαλλαγές χωρίς στόχευση κ.λπ.) και στην απουσία ισχυρών κινήτρων συμμόρφωσης και αποκάλυψης της φορολογητέας ύλης.

Ο υπουργός είπε επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα φορολογικό πλαίσιο, σύμφωνα με έξι συγκεκριμένες αρχές: Το νέο φορολογικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι δίκαιο, αναδιανεμητικό, αποτελεσματικό, αποδοτικό, απλό και διαφανές.

Η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος θα απλωθεί παντού, όπως στη φορολόγηση φυσικών προσώπων, στη φορολόγηση επιχειρήσεων, στη φοροδιαφυγή, στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Οι κατευθύνσεις για τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων είναι οι εξής:

- Γενίκευση του «πόθεν έσχες» στις φορολογικές δηλώσεις

- Ενιαία προοδευτική τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα

- Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης και χαριστικών φοροαπαλλαγών

- Φορολόγηση των διανεμομένων κερδών στην κλίμακα των φυσικών προσώπων

- Λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων

- Σύστημα έκπτωσης φόρου μέσω αποδείξεων

- Φφορολόγηση της υπεραξίας από βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές με συμψηφισμό των ζημιών.

Σε ό,τι αφορά τις κατευθύνσεις για τη φορολόγηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ο κ. Παπακωνσταντίνου προσδιόρισε τις εξής:

- Διαχωρισμός διανεμομένων και αδιανέμητων κερδών

- Υποχρέωση διατήρησης επαγγελματικών λογαριασμών στις τράπεζες, διασύνδεση με τα πληροφοριακά συστήματα και δυνατότητα πρόσβασης στους λογαριασμούς των φορολογικών υπηρεσιών, κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Σστοιχείων και φορολόγηση των συναλλαγών με off-shore.

Ειδικά, για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας οι κατευθύνσεις είναι η επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών με υψηλότερο αφορολόγητο από εκείνο που ίσχυε, καθώς και η εφαρμογή από το 2010 της προοδευτικής φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ αντί ΕΤΑΚ).

Τέλος, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών οι βασικές κατευθύνσεις είναι:

- Έλεγχος του «πόθεν έσχες» σε όλους τους εφοριακούς και παύση καθηκόντων σε όσους αποδεικνύεται ότι δεν δικαιολογούνται τα περιουσιακά τους στοιχεία από τα εισοδήματά τους.

- Ηλεκτρονική παρακολούθηση της αγοράς καυσίμων για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

- Κατάρτιση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ενός προγράμματος στοχευμένων διασταυρώσεων και διεξαγωγή φορολογικών ελέγχων στη βάση των ευρημάτων.

- Δημοσιοποίηση εισοδημάτων και φόρου από εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα στο Διαδίκτυο (εφαρμογή νόμου 2238/1994).

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε στο σημείο αυτό, ότι θα γίνει πρώτα συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Την ερχομένη Τρίτη συγκαλείται η πρώτη συνάντηση των συντονιστών διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την επομένη θα γίνει συνάντηση των ομάδων εργασίας και ταυτόχρονα αρχίζει και η δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου.

* Για το ενδεχόμενο υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης και από τη Moody's, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως αναμένει ο οίκος να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά, η Moody's ίσως προχωρήσει σε «επιθετική» υποβάθμιση (πάνω δηλαδή από μία βαθμίδα).

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι η υποβάθμιση από την S&P, την Τετάρτη, ήταν αναμενόμενη. ΤΑ ΝΕΑ

Ληστές τραυμάτισαν δυο αστυνομικούς!


ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ληστές επιχείρησαν να ληστέψουν υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στη Σαλαμίνα τη στιγμή που ένα περιπολικό βρισκόταν στην περιοχή. Υστερα απο...

σφοδρή ανταλλαγή πυρών
δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στο κέντρο υγειας

"ΘΑΥΜΑ" οι "Φτωχοί" Θα γίνουν "Πλούσιοι" και Θα Πληρώσουν !!!

|




ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ «εσωτερικό δανεισμό» από τους Ελληνες φορολογουμένους μελετά να καταφύγει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις πιέσεις για σημαντική μείωση των έλλειμμά των κάτω από 3% του ΑΕΠ έως το 2013. Το σχέδιο προβλέπει τη χρονική μετάθεση... («πάγωμα») των πάσης φύσεως επιστροφών φόρων από φυσικά πρόσωπα για τα επόμενα 3-5 χρόνια, οπότε θα μπορούν να αποδοθούν και πάλι στον δικαιούχο, ενσωματώνοντας και τόκο για την αντίστοιχη περίοδο που ο φόρος παρακρατήθηκε.(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)


Τώρα, μερικά στοιχεία από τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων: το 85% των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων αφορούν σε εισοδήματα κάτω από 30.000 ευρώ. Μιλάμε για κατανομή φορολογουμένων ανά κλιμάκιο οικογενειακού εισοδήματος σε σύνολο περίπου 5.500.000 δηλώσεων. Το 85% αφορά εισοδήματα κάτω από 30.000 ευρώ.

Το 94% των ατομικών εισοδημάτων, που δηλώνονται από φυσικά πρόσωπα, είναι κάτω από 30.000 ευρώ και περισσότεροι από 5.000.000 φορολογούμενοι δηλώνουν ετήσιο ατομικό εισόδημα κάτω από τις 12.000 - το αφορολόγητο, δηλαδή - κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα και μόλις περίπου 3.000 φορολογούμενοι δηλώνουν πάνω από 200.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι, στην κοινή λογική, το νούμερο αυτό είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τον πλούτο που βλέπουμε να διακινείται γύρω μας.


Στα ελεύθερα επαγγέλματα, το 73% των δηλωθέντων εισοδημάτων συγκεντρώνεται στα κλιμάκια κάτω από το αφορολόγητο όριο. Μόλις το 0,6% - δηλαδή 2.500 άτομα- δηλώνουν εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα πάνω από 100.000 ευρώ. Και μία κατανομή, την οποία έχετε δει και στο παρελθόν, σε σχέση με τις διαφορετικές κατηγορίες φορολογουμένων, μάς δίνει τα εξής: μέσο ετήσιο δηλωθέν εισόδημα κατά κύριο επάγγελμα και από άλλες πηγές, για το 2008, 14.400 ευρώ. Δηλαδή, οι μισθωτοί είναι αυτοί που σηκώνουν το μεγάλο βάρος.

Οι συνταξιούχοι έρχονται δεύτεροι, με 11.800 ευρώ. Οι έμποροι, βιομήχανοι, βιοτέχνες, επιτηδευματίες 10.400 ευρώ, με εισόδημα από άλλες πηγές 5.000 ευρώ. Τα ελεύθερα επαγγέλματα ακόμα πιο χαμηλά, 9.000 ευρώ, με εισοδήματα από άλλες πηγές 11.800. Οι εισοδηματίες 3.900 ευρώ και οι γεωργοί - κτηνοτρόφοι 2.400 ευρώ

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Φ.Π. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΦΟΡΟΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ

ΠΛΗΘΟΣ
%


ΠΛΗΘΟΣ
%
Χρεωστικές
1.597.590
28,86
43.226.920.599
3.506.521.321
1.197.984
74,99
Πιστωτικές
1.419.972
25,65
29.852.458.854
-985.966.534
1.080.771
76,11
Μηδενικές
2.518.655
45,49
19.566.667.285
0
2.079.458
82,56
ΣΥΝΟΛΟ
5.536.217
100,00
92.646.046.738
2.520.554.787
4.358.213
78,72





Τι σημαίνουν όλα αυτά ότι 1,5 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι που έπερναν "πίσω" φόρο από 100-1000 ευρώ, θα δούν το μισθό τους όχι μόνο να παγώνει, αλλά ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 80 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.
Κοίταξε να δεις που γίναμε πλούσιοι και δεν το ξέραμε. Και εμείς που νομίζαμε ότι ήμασταν φτωχοί και το ξέραμε...
Επιτέλους οι "Φτωχοί" Θα γίνουν "Πλούσιοι" Θα Πληρώσουν !!!

TO ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ !!!!

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_5097.html

Η κρίση στον ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει


Γράφαμε πριν από κάποιες μέρες για την επερχόμενη τότε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (διεξήχθη τελικά στις 27-28 Νοέμβρη):

«Αντιμέτωπες με τη δεξιά μετατόπιση του ΣΥΝ τι θα κάνουν οι δυνάμεις του ΡΙΖΑ που προέρχονται από την επαναστατική Αριστερά; Παίρνοντας σαν οδηγό το παρελθόν μάλλον θα «βαφτίσουν το κρέας ψάρι» και τελικά θα υποκύψουν σε κάποιου είδους συμβιβασμό […] Αλλά…

κοντός ψαλμός αλληλούια».

Τα πράγματα εξελίχθησαν πολύ πιο απροκάλυπτα για τις πολιτικές δυνατότητες των οργανώσεων της επαναστατικής Αριστεράς. Για άλλη μια φορά επέδειξαν παντελή ένδυα πολιτικών θέσεων αλλά και στοιχειώδους βούλησης να παρέμβουν στις πολιτικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ που απροκάλυπτα πλέον εμφανίζει το δεξιό, ρεφορμιστικό του DNA πιέζοντας όλες τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστούν αναλόγως.

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ΣΥΝ είναι πλέον τόσο βαθιά που πολλοί αμφιβάλουν για το μέλλον του ΣΥΝ ως ενιαίου κόμματος και για τη συνέχιση της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας πάρουμε όμως τις εξελίξεις με τη σειρά.

Η κρίση στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτήθηκε από την παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου. Για άλλη μια φορά, δεν ήσαν οι οργανώσεις της επαναστατικής Αριστεράς που έθεσαν τα πραγματικά πολιτικά ζητήματα αλλά ένας πολιτικός που προέρχεται από τις γραμμές της ρεφορμιστικής Αριστεράς. Ενώ οι οργανώσεις της επαναστατικής Αριστεράς χάνονταν στους σκοτεινούς βυζαντινούς διαδρόμους των συμβιβασμών κορυφής με τον ΣΥΝ, ο Αλαβάνος έλαμψε άνευ αντιπάλου στο πεδίο των ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα πρέπει να συμφωνήσει κανείς μαζί του (πολύ περισσότερο να μην του ασκήσει κριτική). Απλά, η πολιτική γύμνια των υπολοίπων (κυρίως του Τσίπρα και του Αριστερού Ρεύματος) έγινε ορατή σε όλους δια γυμνού οφθαλμού.

Ο Α. Αλαβάνος έδειξε από πριν τη συνδιάσκεψη τις διαθέσεις του δηλώνοντας:

«[…] ο κίνδυνος για την αριστερά είναι κυρίως εντός των τειχών».[1]

Στη διάρκεια της ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη δεν δίστασε να κατονομάσει τους πολιτικούς αντιπάλους, δεν κρύφτηκε σε αοριστολογίες. Επικρίνοντας τους Ανανεωτικούς είπε:

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα τις ώρες της “επιτήρησης”, να μιλάμε σε εργάτες και αγρότες για έναν ΣΥΡΙΖΑ του ευρωπαϊσμού. Δεν είναι δυνατόν τα μέλη και οι φίλοι μας να είναι αιχμάλωτοι μιας μικρής ομάδας επαγγελματικών στελεχών μιας συνιστώσας που ακόμη δεν έχουν συναισθανθεί την ευθύνη τους από την υπερψήφιση του Μάαστριχτ».[2]

Ο Αλαβάνος αμφισβήτησε την αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως:

«Δεν μπορούμε να στοιχιζόμαστε πίσω από μια απλά “προγραμματική αντιπολίτευση”. Η αντιπολίτευση πρέπει να είναι δομική, να είναι κινηματική και αντισυστημική».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αναφερόταν στη σημερινή ηγεσία και στους μηχανισμούς ισορροπιών του ΣΥΝ όταν είπε:

«Παγιδευόμαστε εκ των έσω με την αφύπνιση των μηχανισμών, τις εξουσιαστικές λογικές, τις απολίτικες δράσεις» για να σχολιάσει καυστικά: «Με ρωτούν πολλοί, “εξήγησέ μας”, όμως καμία άλλη εξήγηση, για καμία σαπουνόπερα».[3]

Για άλλη μια φορά, ο Τσίπρας εμφανίστηκε πολιτικά ανεπαρκέστατος (όπως παρατήρησαν πολλοί σύνεδροι η ομιλία του ήταν, για πολλοστή φορά, «παιδικού επιπέδου»). Υπεραμύνθηκε της ενότητας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως κανενός είδους πολιτικό περιεχόμενο. Η πολιτική απουσίαζε τόσο εμφανώς από το λόγο του που μόνο χαμόγελα ειρωνείας μπορούσε να προκαλέσει ένας λόγος που δεν αναφέρεται στις κρίσιμες και ουσιώδεις διαφορές πολιτικής που ενδημούν στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ παραλύοντας το όλο εγχείρημα και στερώντας του κάθε αξιοπιστία. Ιδού ένα απόσπασμα-δεκάρικος από την απολίτικη ομιλία του:

«Εδώ μέσα βρίσκονται οι άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη των εκλογών με πίστη με ελπίδα, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς να διεκδικούν κάτι για τον εαυτό τους. Και οι άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη δεν βλέπουν εσωτερικούς εχθρούς εδώ μέσα. Βλέπουν συναγωνιστές και συντρόφους, με τους οποίους μπορεί να διαφωνούν, αλλά έχουν αποφασίσει να βαδίζουν μαζί».[4] ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Τουρκία καί τό παιγνίδι με τούς λαθρομετανάστες πού στέλνει στήν Ελλάδα. Οποιος σκάβει τό λάκο τού αλλουνού κλπ κλπ...

Οπως είναι γνωστό τό τουρκικό βαθύ κράτος ελέγχει - εκτός τών άλλων - και τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών...
Οι Τούρκοι εδώ και πολλά χρόνια κάνουν παιγνίδι με αυτό το θέμα στέλνοντας στήν Ελλάδα χιλιάδες λαθρομετανάστες τό χρόνο απο τούς οποίους βέβαια κερδίζουν και ένα σωρό λεφτά με τα οποία χρηματοδοτούν άλλες δραστηριότητες...
Επίσης δημιουργούν έτσι πρόβλημα ασφαλείας στή χώρα μας έχοντας μέσα στή χώρα ένα μεγάλο και ανεξέλεγκτο δίκτυο ανθρώπων για τούς οποίους κανείς δέν ξέρει άν διακινούν καί τί, καί πώς σκέφτονται ή πώς θα δράσουν μιά δεδομένη στιγμή ή απο πού παίρνουν πραγματικά εντολές...
Δέν είναι καί λίγο να έχεις μέσα στήν Ομόνοια (ή όπου αλλού θέλεις) δεκάδες δικούς σου οι οποίοι υπό τήν κάλυψη τού λαθρομετανάστη κινούνται και ζούν ελεύθερα, οργανώνουν και κάνουν γενικότερα παιγνίδι, κάτι πού αλλιώς θα απαιτούσε τεράστιες δαπάνες σέ χρόνο , χρήμα κλπ....

Φαίνεται όμως ότι όποιος σκάβει τό λάκο τού αλλουνού μερικές φορές πέφτει ο ίδιος μέσα...
Η Ελλάδα έβαλε στό παιγνίδι - μέσω τής Frontex - τήν ΕΕ και τώρα προσπαθεί να εκμεταλευτεί τήν ευκαιρία γιά να περιορίσει τήν ασυδοσία τών Τούρκων στό Αιγαίο...
Η ευκαιρία είναι καλή και - ίσως - μοναδική...
Διαβάζουμε στό ΒΗΜΑ τίς κρισιμότατες διαπραγματεύσεις πού γίνονται...

Η Τουρκία επιδιώκει να εισαγάγει στη συνθήκη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στοιχεία τα οποία θα έθεταν εμμέσως ή αμέσως σε αμφισβήτηση ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο
Παιχνίδια της Αγκυρας με τη FRΟΝΤΕΧ





Η Αγκυρα επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις διαπραγματεύσεις με τη FRΟΝΤΕΧ για τη σύναψη συμφωνίας με σκοπό την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης προκειμένου να εισαγάγει σε αυτή στοιχεία που θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να θέσουν υπό αμφισβήτηση ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Η Αθήνα, η οποία σημειωτέον επιθυμεί μια συμφωνία που θα βοηθούσε στην ανάσχεση των κυμάτων παρανόμων μεταναστών εξ Ανατολάς, παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες. Και έχει ήδη παρέμβει ώστε να αποτρέψει πιθανές δυσάρεστες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες «η Αγκυρα επιδιώκει να εντάξει στοιχεία πολιτικού χαρακτήρα σε ένα καθαρά τεχνικό κείμενο», όπως είναι οι συμφωνίες που συνάπτει η FRΟΝΤΕΧ ακόμη και με τρίτες χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, επιμένουν οι ίδιες πληροφορίες, «η Τουρκία αμφισβητεί ότι τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), ενώ φέρεται να έχει φθάσει στο σημείο να θέσει ακόμη και θέμα αρμοδιότητος της Ελλάδος σε τομείς όπως η έρευνα και η διάσωση». Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα υποστηρίζει ότι η ευθύνη της για θαλάσσια και αεροπορική έρευνα και διάσωση εκτείνεται σε μια περιοχή που φθάνει περίπου ως το μέσο του Αιγαίου, αδιαφορώντας για διεθνείς ρυθμίσεις που σχετίζονται με το FΙR Αθηνών.

Την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία σχολίασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ.Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή της FRΟΝΤΕΧ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ) Ιλκα Λαϊτίνεν, ο οποίος επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τη χώρα μας (σ.σ.: συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα ). Οπως σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, η Τουρκία επιχειρεί να αμφισβητήσει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ σε έγγραφο εργασίας το οποίο συζητείται. Και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να το δεχθεί αυτό.

Η FRΟΝΤΕΧ επιθυμούσε από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας της, το 2005, να συνάψει μια επιχειρησιακή συμφωνία με την Τουρκία καθώς το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή του Αιγαίου ήταν μεγάλο. Ωστόσο, ήταν η στάση της Αγκυρας που δεν επέτρεπε να προχωρήσουν οι σχετικές συνομιλίες.

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Ιουνίου, όπου κατόπιν έντονης προσπάθειας της ελληνικής πλευράς υπήρξε συγκεκριμένη παράγραφος για τη λαθρομετανάστευση, αποτέλεσαν ορόσημο. Και τούτο από την άποψη ότι οι «27» χαρακτήρισαν προτεραιότητα την ολοκλήρωση των συμφωνιών επανεισδοχής μεταξύ της ΕΕ και χωρών προέλευσης ή διέλευσης παράνομων μεταναστών, όπως η Τουρκία. Στο κείμενο σημειωνόταν επίσης ότι ώσπου να υπογραφούν τέτοιες συμφωνίες, οι υπάρχουσες διμερείς συμφωνίες ευρωπαϊκών κρατών με τις χώρες αυτές, όπως το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδος- Τουρκίας του 2002, «πρέπει να εφαρμόζονται επαρκώς».

Παράλληλα, η κινητοποίηση κοινοτικών αξιωματούχων όπως του αρμοδίου επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης Ζακ Μπαρό, ο οποίος επισκέφθηκε και την Αγκυρα, αλλά και η επερχόμενη αξιολόγηση της ευρωπαϊκής πορείας τον Δεκέμβριο άμβλυναν κάπως τις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Για αυτό άλλωστε συμφώνησε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες τόσο με τη FRΟΝΤΕΧ όσο και εκείνες για τη σύναψη συμφωνίας επανεισδοχής με την ΕΕ.

Ωστόσο, οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν σταμάτησαν. Καθώς η «Επιχείρηση Ποσειδών», η μεγαλύτερη της FRΟΝΤΕΧ και η οποία θα συνεχιστεί και εντός 2010, εξελισσόταν στο Αιγαίο, η Αγκυρα προχώρησε σε παρενοχλήσεις μέσω ασυρμάτου στα πτητικά μέσα που επιχειρούσαν στο Αιγαίο. Αυτές εστιάζονταν σε αεροσκάφη και ελικόπτερα που πετούσαν στην ευρύτερη περιοχή Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, τα οποία συστηματικά προσπαθεί να «γκριζάρει» η Τουρκία. Τα μηνύματα αυτά είναι τυποποιημένα. Εκπέμπονται από το ραντάρ Ντάτσα στα μικρασιατικά παράλια, σε συχνότητα όμως την οποία δεν πιάνουν τα πτητικά μέσα της FRΟΝΤΕΧ, και τους υποδεικνύουν να εγκαταλείψουν την περιοχή διότι πετούν «εντός τουρκικού εναέριου χώρου».

Η τουρκική πρακτική εντάθηκε ιδιαίτερα μετά τις 14 Σεπτεμβρίου όταν ελικόπτερο της FRΟΝΤΕΧ «έπιασε στα πράσα» μια τουρκική ακταιωρό να διευκολύνει, στην καλύτερη περίπτωση, το ξεφόρτωμα λαθρομεταναστών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Οι πιλότοι μάλιστα τράβηξαν φωτογραφίες και ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εξέδωσε και ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «τα ευρωπαϊκά πτητικά μέσα της FRΟΝΤΕΧ δεν έχουν παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο».

Τι ενδιαφέρει την Ελλάδα

Η ΑΘΗΝΑ δεν είναι αντίθετη στην υπογραφή συμφωνίας FRΟΝΤΕΧ- Τουρκίας. Θεωρεί άλλωστε ότι αυτή θα διευκολύνει και το δικό της έργο. Μια τέτοια συμφωνία θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, «κατ΄ αρχήν την ανταλλαγή πληροφοριών. Στη συνέχεια, θα μπορούσε να εξεταστεί η συμμετοχή της Τουρκίας και σε επιχειρήσεις». Αυτό που επίσης ενδιαφέρει τη χώρα μας είναι μια πιθανή συμφωνία «να ακολουθεί το υπάρχον τεχνικό πρότυπο και να μην παρεισφρήσουν σε αυτή θέματα που θέτει η τουρκική πλευρά και θα δημιουργούσαν προβλήματα τόσο στην επιχείρηση της FRΟΝΤΕΧ στο Αιγαίο όσο και στις σχέσεις με την Τουρκία» σημειώνουν πηγές με γνώση των συνομιλιών. Ωστόσο, αν και η Αθήνα παρακολουθεί τις συνομιλίες, δεν είναι αυτή που διαπραγματεύεται με την Αγκυρα. Αυτό το κάνει η FRΟΝΤΕΧ, που εμφανίζεται και ιδιαίτερα προσεκτική. Η υπηρεσία αυτή, αν και επιβλέπεται από την Επιτροπή, έχει νομική προσωπικότητα, καθώς και επιχειρησιακή και οικονομική αυτονομία. Κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ έχει μια ψήφο στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου μετέχουν και δύο εκπρόσωποι της Επιτροπής. Η εγρήγορση της Αθήνας οφείλεται και στο γεγονός ότι η απόφαση για την υιοθέτηση ή μη μιας συμφωνίας δεν απαιτεί ομοφωνία, αλλά λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία. Οπως πάντως επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Είμαστε ακόμη μακριά από μια συμφωνία, λαμβάνουμε τα μέτρα μας και δεν προτρέχουμε».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=305684&dt=20/12/2009

Η Κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα και μοναδικό site online καταγγελιών...


Αξίζει η συμμετοχή στη

δημόσια διαβούλευση;

Το πρόβλημα δεν είναι φαντάζομαι μόνο στις προτάσεις, αν και η δημόσια διαβούλευση είναι πολύ σημαντικό βήμα στην ανοικτή διακυβέρνηση.
Ήδη βλέπω πως υπάρχει ανταπόκριση από ειδικούς και μη.
Το θέμα είναι η τήρηση και πιστή εφαρμογή στη συνέχεια των διαδικασιών και κατ’ επέκταση των νόμων και όχι η κατά το δοκούν ερμηνεία από τον κάθε γραμματέα/προϊστάμενο/απλό υπάλληλο που με συμπληρωματικές εγκυκλίους, ερμηνείες κλπ κλπ περιπλέκει μια αρχικά ξεκάθαρη βούληση του νομοθέτη, ώστε ο ίδιος και το όλο γραφειοκρατικό σύστημα να δικαιολογεί την ύπαρξή του.
Αυτό που γενικά πιστεύω πως θα μπορούσε μεταξύ άλλων να κάνει η νέα κυβέρνηση, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που δίνονται από τη νέα τεχνολογία, είναι να δημιουργήσει ένα και μοναδικό site online καταγγελιών, δεν ξέρω αν αυτό θα λέγεται συνήγορος του πολίτη ή κάτι άλλο, όπου ο κάθε πολίτης σε θεματικές ενότητες ...
(υγεία, παιδεία, ΟΤΑ, τράπεζες, αστυνομία, κλπ) να καταγγέλει συμπεριφορές με ονοματεπώνυμο και εν συνεχεία να υπάρχει ένα τμήμα δημοσίων υπαλλήλων που περισσεύουν (π.χ. Ολυμπιακή) που θα κυνηγά την κάθε υπόθεση, ώστε να δώσει λύση στον πολίτη (κάτι σαν το customer service μιας εταιρίας).
Η δε αμοιβή τους θα περιλαμβάνει ένα σημαντικό μεταβλητό τμήμα (performance bonus), το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με στοιχεία όπως η ταχύτητα απόκρισης και ο βαθμός λύσης του προβλήματος του πολίτη.
Εκεί λοιπόν, ο καθένας θα μπορεί να καταγγείλει τα πάντα, από το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο (πχ με μια φωτο από το κινητό του), έως τον αστυνομικό (πλέον με τον αριθμο του, όπως ανακοίνωσε ο κ.Χρυσοχοΐδης) που τον πλάκωσε στο ξύλο στην πορεία, ή τον υπάλληλο της πολεοδομίας που ζήτησε φακελάκι, ή το κέντρο στο οποίο χτες βράδυ κάπνιζαν, ενώ ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος.
Αν δε απενοχοποιηθεί ο κάθε Έλληνας από το σύνδρομο του “καρφιού” και δεν συνειδητοποιήσει πως η εφαρμογή των νόμων και η συμμετοχή είναι μέλημα όλων μας και όχι κάποιων άλλων, δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βήμα για να λύσουμε τα προβλήματά μας.
Του Άκη Ν. Μπατζα / Από τον λ:ηρ

Έχει και εκπρόσωπο ο Μανώλης...


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Μανώλη μας ενημέρωσε τις προηγούμενες μέρες για το πως βλέπει ο νέος τομεάρχης συνδικαλιστικού της ΝΔ, το μέλλον του μιας και όλος ο λαός αγωνιούσε μη χαθεί τέτοιο ταλέντο:

Η ατάκα της δεκαετίας ελέχθη υπό του Θεμιστοκλή Βανδή-Νικολαΐδη:


Posted by J.McManus

«Άλλο η κακή διαχείριση κι άλλο η κακοδιαχείριση!» χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Άνθρωπος αγράμματος-ξύλο απελέκητο έλεγαν οι παλαιότεροι!

Όσα λεφτά και να΄χεις ρε μόρτη, άμα είσαι ακαλλιέργητος κι αμόρφωτος, γαμησέ-τα!

Πως μας παρακολουθεί το Google...


ΝΑ είστε σίγουροι ότι μια μηχανή αναζήτησης γνωρίζει πολύ καλά που σερφάρετε.. Για τους περισσότερους χρήστες είναι πολύ απλό γιατί έχουν μια μοναδική διεύθυνση, την λεγόμενη IP. Απλά κλειδώνουν σε αυτή για αναγνώριση. Πολλοί τρομάζουν που το Google τους λέει και που είναι γεωγραφικά ενώ είναι βέβαια απλό αφού η σύνδεσή σας είναι σε συγκεκριμένο σημείο και με συγκεκριμένη δρομολόγηση. Αλλά επιχειρηματικός μου αντίπαλος θα είχε πολλά να κερδίσει αν ήξερε ότι είμαι στο δασικό χωριό και συνεπώς 5 ώρες μακριά από την Αθήνα. Εχει δικαίωμα το Google να χρησιμοποιήσει αυτή την πληροφορία;
Κάποιοι (ελάχιστοι γιατί γίνεται όλο και πιο δύσκολο να το κάνεις χωρίς να καθυστερεί η περιήγηση στο διαδίκτυο) χρησιμοποιούν διάφορα τερτίπια για να κρύψουν την IP τους. Είναι ανούσιο αλλά απλά δεν καταλαβαίνουν πόσο έντονο είναι το "αποτύπωμα" του κάθε χρήστη. Προφανώς εταιρείες σαν το Google που χαρίζουν δωρεάν εφαρμογές διαρκώς έχουν πολλούς άλλους τρόπους να σας "πιάσουν" είτε είναι από το Blogger, το Gmail, το GoogleMaps, Latitude, Picasa και ένα σωρό "δωρεάν" υπηρεσίες τους. Μόλις κάνετε log in, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε σύστημα απόκρυψης της IP το παιχνίδι έχει ουσιαστικά τελειώσει .
Είδους αποτυπωμάτων που καταγράφονται:
1. Η σειρά που επισκέπτεστε άλλες ιστοσελίδες
2. Η ταχύτητα δακτυλογράφησης
3. Άλλα προγράμματα που είναι ανοιχτά ταυτόχρονα. (Είναι αρκετά ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτό - κοιτάξτε την Διαχείριση εργασιών σας τακτικά και διαπιστώσετε ότι υπάρχουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα)
4. Το "στήσιμο" του browser σας. Ειδικά αν έχετε πρόσθετα.
5. Εγκατεστημένα Spyware. Ο ορισμός του spyware είναι πολύ συγκεχυμένος και ένα σωρό πράγματα "κάθονται" για λίγο ή και μόνιμα μαζί μας καθώς σερφάρουμε.
6. Entry paths, δηλαδή ποιές ακριβώς σελίδες συνηθίζετε να επισκέπτεστε για να "μπείτε" σε έναν δικτυακό τόπο. Εγώ πχ κάνω τις αναζητήσεις μου από το παράθυρο (εκεί πάνω δεξιά είναι!) του browser. Όταν επισκέπτεστε ένα forum από ποια σελίδα "μπαίνετε";
7. Τρόπος αναζήτησης. Πόσες λέξεις κλειδιά βάζετε συνήθως, πόσο γρήγορα κάνετε κλικ σε ένα από αυτά, με ποιά σειρά βάζετε τους όρους αναζήτησης.

Δεν χρειάζεται να συνεχίσω, τώρα δείτε ένα καλό επεισόδιο του CSI και καταλαβαίνετε πως σκέφτονται εκεί στο Google. Για να κάνουν καλύτερες τις αναζητήσεις σας...ναι καλά!
Επίσημα από το Google (χάρη στην έρευνα της ΕΕ που συνεχίζεται) παραδέχονται ότι κρατάνε για δύο ως πέντε έτη στοιχεία όπως τα email (ναι, και το περιεχόμενό τους αναλύεται), λίστες αναζητήσεων (δηλαδή το καθετί που βάλατε στο Google να βρείτε) και οτιδήποτε άλλο κάνετε όσο είστε logged in σαν χρήστης τους. Με εγκατεστημένη την Google toolbar ή το Google Gears μάλιστα αυτό είναι ουσιαστικά...πάντα και ας μην το σκέφτεστε γιατί είστε σε ιστοσελίδα άλλης εταιρείας.
Και τι να κάνουμε; Ναι, υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης. Πειραματίζομαι διαρκώς και βέβαια όλο στο Google γυρνούσα. Τον τελευταίο καιρό όμως το www.bing.com της Microsoft με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό, δηλαδή για ένα 70% περίπου των αναζητήσεων μου. Είναι και καλύτερο από το Google στις εικόνες σαν interface. Και σε πολλές αναζητήσεις είναι σαφώς καλύτερα τα αποτελέσματα του Bing.

Στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, ανεξάρτητη από την ΕΥΠ δημιουργεί το Πεντάγωνο


Πράκτορες με… παραλλαγή

Από το 2005 μέχρι και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν καμία ουσιαστική ενημέρωση. «Ας είναι καλά οι νταλικιέρηδες», λέει ταξίαρχος του Πενταγώνου

«Χακί» πράκτορες πληροφοριών στις Ένοπλες Δυνάμεις! Τόσο ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, έχουν πεισθεί ότι η δημιουργία «Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» πρέπει να αποτελέσει θέμα άμεσης προτεραιότητας, λόγω της αδυναμίας(;) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) να καλύψει διαχρονικά τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πρώτη «φουρνιά» 150 υπαξιωματικών, οι οποίοι μιλάνε άψογα κάποια από τις γλώσσες της Βαλκανικής, είναι έτοιμη να αναλάβει καθήκοντα μόλις υπάρξει νόμος που θα καλύψει τη δράση της νέας υπηρεσίας πληροφοριών.
Ο Βαγγέλης Βενιζελος είχε ενημερωθεί εγκαίρως για την «μαύρη τρύπα» στην ροή πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος και διαπίστωσε και ο ίδιος το πρόβλημα παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση τα δελτία πληροφοριών της ΕΥΠ. Η ενημέρωση που παρείχαν σε επίπεδο στρατιωτικών – στρατηγικών πληροφοριών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς… απλοϊκή. Ο κύριος όγκος των πληροφοριών για τις εξελίξεις σε χώρες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα προέρχονταν από τις λεγόμενες «ανοιχτές πηγές», δηλαδή εφημερίδες, περιοδικά και Internet.
Σε μία πρώτη συζήτηση που είχε ο υπουργός Άμυνας με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, αλλά και άλλους ανώτερους αξιωματικούς, το πρώτο που ζήτησε ήταν να διευκρινιστεί το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει αυτή η υπηρεσία πληροφοριών. Σύντομα διαπίστωσε ότι αυτό ήταν ανύπαρκτο και έδωσε εντολή για τη σύνταξη σχεδίου νόμου, αφού το μόνο που υπήρχε ήταν ένα σχέδιο νόμου που θα κάλυπτε τη Διακλαδική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών, η οποία δημιουργήθηκε το 2003, με επικεφαλής τον σημερινό Α/ΓΕΣ, στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Ο στρατηγός Φράγκος έχει εξειδικευτεί στον τομέα των πληροφοριών εδώ και χρόνια, έχει υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Άγκυρα και γι αυτό το παρατσούκλι που τον ακολουθεί είναι αυτό του… «στρατηγού-σκιά». Δεν ήταν τυχαίο ότι το κινητό του τηλέφωνο ήταν ένα από αυτά που παρακολουθούνταν στην υπόθεση των υποκλοπών «Vodafone».
Η ΔΔΣΠ υπαγόταν στον Α/ΓΕΕΘΑ και είχε τέσσερις διευθύνσεις επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών από «ανθρώπινη προέλευση» (Humint), την επεξεργασία και αξιολόγησή τους και την εκπόνηση σεναρίων «ψυχολογικών επιχειρήσεων».
Η προσπάθεια λειτουργίας της ΔΔΣΠ δεν κράτησε πολύ. Με την επάνδρωσή της να μην ξεπερνά ποτέ το 60%, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, τον υπόγειο πόλεμο που δέχτηκε από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά και από την ΕΥΠ, ήταν λογικό η προσπάθεια να μην έχει συνέχεια.
Από το 2005 μέχρι και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν καμία ουσιαστική ενημέρωση και είναι χαρακτηριστικό αυτό που υποστηρίζει ταξίαρχος των Τεθωρακισμένων, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε νευραλγική θέση του Πενταγώνου: «Ας είναι καλά οι… νταλικιέρηδες οι οποίοι μας ενημερώνουν για κάποιες μετακινήσεις στρατευμάτων που βλέπουν σε γειτονικές χώρες»!
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει δεχτεί εισηγήσεις ακόμη και για τη δημιουργία ξεχωριστού Σώματος Πληροφοριών, στο οποίο θα υπηρετούν μονίμως εκπαιδευμένοι στον τομέα των πληροφοριών αξιωματικοί. Αν και ο υπουργός Άμυνας είδε θετικά αυτές τις εισηγήσεις, δίνει ιδιαίτερη σημασία στις αντιρρήσεις που προέρχονται κυρίως από το ΓΕΣ.
Οι επιτελείς εναντιώνονται σε αυτή την προοπτική φοβούμενοι ότι θα δημιουργηθεί μία «κάστα» αξιωματικών που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν την εκπαίδευσή τους και την τεχνολογική τους υποστήριξη κυνηγώντας «εσωτερικούς εχθρούς». Αν δεν υπήρχε το παράδειγμα της.. γειτονικής ΕΥΠ να επιβεβαιώνει κατά καιρούς αυτούς τους φόβους, οι ανησυχίες των στρατιωτικών θα μπορούσαν να αποδοθούν σε σύνδρομα του παρελθόντος.
Οι στρατιωτικοί προτείνουν να επιλέγονται αξιωματικοί και υπαξιωματικοί οι οποίοι θα εκπαιδεύονται στον τομέα των πληροφοριών και θα αξιοποιούνται αναλόγως μέσα από τις μονάδες στις οποίες θα τοποθετούνται. Ήδη υπάρχει μία «μαγιά» 150 υπαξιωματικών, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από τα σχολεία εκμάθησης βαλκανικών γλωσσών που λειτουργούν εδώ και μερικά χρόνια με ευθύνη του ΓΕΕΘΑ.
Σε όλη την χώρα λειτουργούν 10 τέτοια σχολεία κάθε χρόνο, στα οποία Έλληνες στρατιωτικοί μαθαίνουν όποια γλώσσα γειτονικής χώρας επιθυμούν. Αυτοί, προτείνουν οι επιτελείς του ΓΕΣ, μπορούν να στελεχώσουν σε πρώτη φάση την «Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών», με αποκλειστική αποστολή τη συλλογή πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό. Οι στρατιωτικοί δεν θέλουν να έχουν καμία εμπλοκή με την ΕΥΠ, καθώς όλες οι προσπάθειες συνεργασίας τους με την υπηρεσία της Κατεχάκη δεν είχαν θετικά αποτελέσματα.
Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Ηλεκτροσόκ σε ελεφαντάκια, η εκπαίδευση στο τσίρκο!



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Οι φωτογραφίες αυτές είναι απο την "εκπαίδευση" των μικρών ελεφάντων σε μεγάλο τσίρκο. Ηλεκτροσόκ και βασανισμός προκειμένου να κάνουν τα κόλπα των άρρωστων "εκπαιδευτών" τους

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
















ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ!!!


ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ,ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ;;;

Αποχή από το Χ.Α. συνιστούν οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι στους πελάτες τους. Συστάσεις, που αποτυπώνονται καθημερινά στο χρηματιστηριακό ταμπλό, κυρίως στις τραπεζικές μετοχές που δέχονται συνεχείς πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.
Τουλάχιστον μέχρις ότου ηρεμήσει η κατάσταση στην αγορά ομολόγων, η Credit Suisse συστήνει διακριτική αποχή από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Την ίδια στιγμή κανείς ξένος οίκος δεν εκδίδει πλέον σύσταση «αγοράς» για εγχώρια τράπεζα κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο οπότε και ξεκίνησε το ράλι.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε μετά την τελευταία ανάλυση της Citigroup, ενώ αρνητική ήταν και η εκτίμηση της Credit Suisse, που κατέταξε την Ελλάδα στην προτελευταία θέση με κριτήριο την αξιολόγηση κινδύνου. Από τη μία πλευρά η Citigroup χαμηλώνει τον πήχη για Εθνική (σε 25 από 30 ευρώ), Alpha Bank (σε 10 από 14 ευρώ), Eurobank (σε 9 από 12 ευρώ), Κύπρου (σταθερή στα 7 ευρώ) και Πειραιώς (στα 10 από τα 13 ευρώ) διατηρώντας σύσταση αγοράς μόνο για την Κύπρου, «καθώς έχει περιορισμένη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα και χαμηλό δανεισμό από την ΕΚΤ».

Ο αμερικανικός οίκος βασίζει την υποβάθμιση των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες κυρίως στην οικονομική αβεβαιότητα για την οικονομία της χώρας αλλά και στην επιβάρυνση του κόστους χρηματοδότησης που προκαλεί η διεύρυνση των spreads των ελληνικών ομολόγων. Από την άλλη, η Credit Suisse θεωρεί τη χώρα μας υψηλότερου κινδύνου ακόμη και από την Ουγγαρία, χώρα που πρόσφατα απειλήθηκε επίσημα με χρεοκοπία και αναγκάστηκε να προσφύγει στις... δαγκάνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Εν τω μεταξύ, όμως, ήδη με βάση τις τιμές της περασμένης εβδομάδας η αποτίμηση των πέντε ομίλων έχει περιοριστεί σε 24,4 δισ. ευρώ με την Εθνική να έχει κεφαλαιοποίηση 10,5 δισ. ευρώ, την Alpha Bank με 4,2 δισ. ευρώ (έχοντας ξεπεράσει την Eurobank των 4,1 δισ. ευρώ), την Κύπρου στα 2,8 δισ. ευρώ και την Πειραιώς στα 2,6 δισ. ευρώ. Η συνολική συμμετοχή των ξένων υπολογίζεται ότι έχει υποχωρήσει στο 40% (9,7 δισ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία). Από αυτά το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται σε μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια. Ομως, υπάρχουν ακόμα μετοχές στα χέρια βραχυπρόθεσμων χαρτοφυλακίων.

ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΥΧΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΝΤΟΜΙΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ...
ΠΗΓΗ