Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΑΣ

1 ΣΑΚΑΡΟΣ
2 ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
3 ΝΟΡΒΗΓΙΑ
4 ΜΟΛΔΑΒΙΑ
5 ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΕΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΕΣ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ

ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΣ 2 ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ

ΦΟΡΤΣΑ ΣΑΚΙΣ

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ-ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ







ΧΩΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 1941-1944


















ΕΡΕΥΝΑ
ΧΡΟΝΟΣ-CLOUDZERO


Το 1934 , η εθνική ασφαλιστική έχτιζε στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Κοραή , το δικό της μέγαρο-καύχημα , όχι μόνο για την εταιρεία αλλά και για την ίδια την πόλη.
Ήταν το πρώτο από τα κτήρια που ανέγειρε η εταιρεία στην 120 χρονη ιστορία της.
Το κτήριο της οδού Κοραή ωστόσο έμελλε να έχει την δική του πολυκύμαντη ιστορία. Το 1941 επιτάχθηκε από τους Γερμανούς κατακτητές και τ’ αντιαεροπορικά καταφύγια του υπόγειου χρησιμοποιήθηκαν ως κρατητήρια.
Πολλοί Έλληνες πέρασαν ημέρες φρίκης σε χώρους που καταδεικνύουν καθαρά την ελεεινότητα του πόλεμου της κατοχής και την καταρράκωση των ανθρώπινων αξιων που συνεπάγονται. Τα χαράγματα-ακιδογραφηματα στους τοίχους, τα ευρήματα , ο ίδιος ο χώρος , μιλούν από μόνα τους και μας μεταδίδουν σήμερα το μήνυμα της ελευθέριας και της ειρήνης.
http://paysanias.blogspot.com/
Η ιστορική μνήμη , τόσο απαραίτητη σε καιρούς εκπτώσεως των ιδανικών, οφείλει να επιζεί. Έτσι λοιπόν η εθνική ασφαλιστική(όπως όφειλε) σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού αναστύλωσε και συντήρησε το 1991(έκανε και κάτι σωστό γιατί… το συγκεκριμένο υπουργείο πολιτισμού πέρασε μαύρους μήνες επί πρωθυπουργίας Κ.Μ σιγά μην πω και το όνομα του για να μου πέσει το μπλογκ;μπααα,ναι ,τι έλεγα ότι εκείνη την περίοδο έγιναν οι περισσότερες κλοπές Ελληνικών μουσείων ….αυτό αναφορικά έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και μάλιστα αν θυμάμαι καλά δυο μουσεία οι διαρρηκτές τ’αδειασαν ολοκληρωτικά ) αυτά τα κρατητήρια. Με αίτηση της ο χώρος ονομάστηκε <<ΧΩΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 1941-1944>>
Κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το κεντρικό συμβούλιο νεώτερων μνημείων (κάτι σαν να λέμε το συμβούλιο των σοφών! Ενώ γι’ αλλά αποφασίζουν την κατεδάφιση τους βλ.Κολουμπια….http://paysanias.blogspot.com/2008/04/blog-post_21.html ) του υπουργείου πολιτισμού στις 31 Ιανουαρίου 1991.
Από τον Μάιο του 2008 μετά από νέα συντήρηση για να προφυλαχθούν τα ευρήματα από την υγρασία, ο χώρος είναι και πάλι ανοιχτός για το κοινό
ΑΠΟ http://paysanias.blogspot.com

'Ελληνες της μυστικής Λέσχης "Μπίλντερμπεργκ

Ελληνες της μυστικής Λέσχης "Μπίλντερμπεργκ": Ποιοί πολιτικοί, επιχειρηματίες και ποιός δημοσιογράφος, συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της
Η μυστική-αμαρτωλή διατλαντική Λέσχη Bilderberg προ-αποφασίζει γιά το πολιτικο-οικονομικό μέλλον του πλανήτη, "βαφτίζει" ηγέτες-κυβερνήσεις κι εξαγοράζει συνειδήσεις... Κίσσιγκερ, Περλ, Γούλφοβιτς, Ροκφέλερ, Σόρος, Kλίντον, Τζον Κέρρυ, Ντ' Εστέν, Πρόντι, Χόλμπρουκ, Χουάν Κάρλος, μερικά από τα τακτικά της μέλη, μαζί με ηχηρά ονόματα από τον χώρο της πολεμικής (και μη) βιομηχανίας, των αμερικανικών ΜΜΕ και των εταιριών πετρελαίου... 'Ολοι οι Γ.Γ. του ΝΑΤΟ υπήρξαν μέλη της Λέσχης

Η περίφημη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που την διακρίνει η μυστικότητα, παίζει κατά κάποιο λόγο, ρόλο άτυπης παγκόσμιας κυβέρνησης. 'Οτι αντιδραστικό έχει συμβεί στον πλανήτη τα τελευταία 54 χρόνια, έχει συζητηθεί, προκαθοριστεί σε συνεδριάσεις της. Η Λέσχη, συνεδριάζει γιά ένα τετραήμερο κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις, χώρες και στις εργασίες της συμμετέχουν 120 πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.ά. από επιλεγμένες 30-35 χώρες. Οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να μιλήσουν σε ΜΜΕ ή σε ιδιώτες και αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε ότι έχει σχέση με τις συνεδριάσεις, ακόμα "αρνούνται" έστω και την συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Eπίσης, απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους, αν είναι πολιτικοί.

Στη μυστική σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ διαμορφώνεται από ένα πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων μια συναίνεση για το ποιές είναι οι προτεραιότητες που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο μας τα επόμενα χρόνια, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Η ιστορία έχει δείξει πως η συμμετοχή στις εργασίες της λέσχης Μπίλντερμπεργκ μπορεί να ... κάνει καλό στην καριέρα κάποιων πολιτικών. Ο Μπιλ Κλίντον, για παράδειγμα, ήταν κυβερνήτης της πολιτείας 'Aρκανσο το 1991, όταν πήρε μέρος σε μια τέτοια συνάντηση. Ο σημερινός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, που παρέστη στη σύνοδο της λέσχης δύο χρόνια αργότερα, το 1993, ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Oι ελληνικές συμμετοχές (πολιτικών) 1988-2007: Γιώργος Παπανδρέου 4, Θεόδωρος Πάγκαλος 3, 'Αννα Διαμαντοπούλου 3, Γιώργος Αλογοσκούφης 3, Κώστας Καραμανλής 1, Ντόρα Μπακογιάννη 1 (βλέπε κατάλογο παρακάτω, γιά υπόλοιπους).

Στην μυστική Λέσχη, συμμετέχουν, εκτός των άλλων από αμερικανικής πλευράς, οι: Κίσσινγκερ, Περλ, Γουλφοβιτς, Σόρος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όλοι οι Γεν. γραμματείς του ΝΑΤΟ, υπήρξαν μέλη της Λέσχης.

Στην Ελλάδα, η Λέσχη συνεδρίασε στα 1993, στην Βουλιαγμένη, επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη συνεδρίαση, μαζί με άλλους 'Ελληνες πολιτικούς.

Αξιοπρόσεκτο είναι και το γεγονός ότι ένας μόνο 'Ελληνας δημοσιογράφος έχει συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Λέσχης, 2002 και 2008, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο ("εκπαιδευμένος" στις ΗΠΑ) Αλέξης Παπαχελάς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, είχε προσκληθεί (και συμμετάσχει;) στην σύνοδο της ''Λέσχης'', τέλη Μαίου 1996, στο Τορόντο

Επίσης, στα 1998 συμμετείχαν από κοινού στη συνεδρίαση της Λέσχης στην Μ. Βρετανία οι: Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου. (Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

Συμμετοχές 2008, 5-8 Ιουνίου, Βιρτζίνια, ΗΠΑ

Από την Ελλάδα, στις συνεδριάσεις των 7 τελευταίων χρόνων, συμμετείχαν:
2007 - Istanbul, Turkey (31 May-3 June)
Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
David, George A. Chairman, Coca-Cola
Diamantopoulou, Anna Member of Parliament

2006 - Ottawa, Canada, (8-11 June)
Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
Tsoukalis, Loukas President, Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP

2005 - Rottach-Egern, Germany (5-8 Μαίου- Η Agenda)
Alogoskoufis, George - Minister of Economy and Finance
Papandreou, George - Leader of the Opposition (PASOK)
Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner
David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
(O πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

2004 - Stresa, Italy, (3-6 Ιουνίου 2004)
Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner for Social Affairs
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

2003 - Versailles, France (15-18 Μαίου):
Bakoyannis, Dora - Mayor of Athens
Tsoukalis, Loukas - Professor, University of Athens; President Hellenic Foundation for European and Foreign Policy
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

2002 - Chantily, Virginia, USA (30 Μαίου-2 Ιουνίου):
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola) - member, Steering Committee
Papahelas, Alexis - Foreign policy columnist. "TO VIMA"
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

2001 - Stenungsund, Sweden (24-27 Μαίου):
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
Manos, Stephanos - Member of the Greek Parliament & Former Minister of National Economy; President of the Liberal Party
www.kalami.net

Κόντρα ΟΗΕ – Ρώμης για τους λαθρομετανάστες



Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προειδοποίησε την Παρασκευή την Ιταλία πως η πολιτική της να στέλνει τα πλοιάρια που μεταφέρουν μετανάστες πίσω στις ακτές της Λιβύης παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις, ωστόσο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι θα τη συνεχίσει.
Ο Λοράν Ζολ, εκπρόσωπος της UNHCR στην Ιταλία, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πρακτική της απέλασης μεταναστών που αναχαιτίζονται στη θάλασσα, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν το μήνα και ενώ οι σχέσεις με τη Λιβύη βελτιώνονται σταθερά.
Ο Ζολ ανέφερε σε μία δήλωση μετά τη συνάντηση πως ο επαναπατρισμός με αυτό τον τρόπο αντίκειται στη Συνθήκη της Γενεύης του 1951, η οποία έχει πεδίο εφαρμογής ακόμη και σε διεθνή ύδατα.
Η UNHCR δηλώνει πως ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που απελάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες περιλαμβάνονται και αιτούντες άσυλο και καλεί την Ιταλία να τους δεχθεί.
"Είναι επιβεβαιωμένο ότι οι επαναπατρισμοί θα προχωρήσουν, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία", ανέφερε ο Μαρόνι σε ξεχωριστή δήλωση μετά τη συνάντηση.
Περίπου το 70% των 31.200 αιτήσεων ασύλου στην Ιταλία πέρυσι είχε κατατεθεί από μετανάστες που έφθασαν στις νότιες ακτές της, ανέφερε η UNHCR. Οι απελάσεις έχουν επικριθεί με σφοδρότητα από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από το Βατικανό

Δολοφονίες αλεπούδων στη Λέσβο-ΤΙ ΤΑ ΚΡΕΜΑΝΕ ΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ?


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΥΙΩΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΑ GUCCI ΓΥΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!!

Μπέρδεψαν τα παιδιά στο μαιευτήριο

Άλλη μία από τις περίεργες ιστορίες που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει αποκαλύφθηκε προσφάτως στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Πρωταγωνίστριες» είναι δύο φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους γυναίκες, η Κέι Ρενέ Κουόλς και η Ντιάν Εϊντζελ . Ύστερα από 56 ολόκληρα χρόνια ανακάλυψαν ότι είχαν δοθεί σε λάθος γονείς- η μία στους γονείς της άλλης...- από αβλεψία των αρμοδίων ενός μαιευτηρίου.

Στις 3 Μαΐου του 1953 ήρθαν στον κόσμο τα δύο μωρά. Ζύγισαν και τα δύο 2,8 κιλά. Και ήταν τα μοναδικά μωρά που γεννήθηκαν εκείνη την ημέρα στο μικρό νοσοκομείο Ρioneer Μemorial του Ορεγκον. Μια νοσοκόμα τα πήρε για να τα κάνει μπάνιο, να τα αλλάξει και να τα επιστρέψει μετά στις μητέρες τους.

Ομως, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Τα μωρά δόθηκαν το ένα στη μητέρα του άλλου. Λίγες ημέρες αργότερα μητέρες και νεογέννητα επέστρεψαν σπίτια τους, τα οποία βρίσκονταν, κατά τραγική ειρωνεία, σε απόσταση μόλις 35 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο! Η Κέι και η Ντιάν έζησαν μια ζωή φυσιολογική, μεγάλωσαν, δούλεψαν, παντρεύτηκαν, απέκτησαν παιδιά και εγγόνια.

Η πραγματικότητα άρχισε να αποκαλύπτεται πέρυσι το καλοκαίρι, όταν μια γειτόνισσα της Μάρτζορι Εϊντζελ, «μητέρας» της Ντιάν, αποφάσισε να αποκαλύψει ένα βαρύ μυστικό που «κουβαλούσε» χρόνια ολόκληρα. Η 86χρονη γυναίκα, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της για τον Τύπο, περίμενε να πεθάνουν πρώτα και οι τέσσερις γονείς των γυναικών προτού ανοίξει το στόμα της. Οπως εκμυστηρεύθηκε σε έναν «αδελφό» της Κέι, η ίδια η Μάρτζορι της είχε πει, ενόσω ήταν στη ζωή, ότι τα μωρά «θα πρέπει να είχαν αλλαχθεί κατά λάθος στην κλινική». Οταν η νοσοκόμα έφερε πίσω το βρέφος, η Μάρτζορι άρχισε να κλαίει και να φωνάζει «δεν είναι αυτό το παιδί μου!». Ωστόσο οι διαμαρτυρίες της δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Και η γυναίκα πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της διερωτώμενη αν πράγματι το παιδί που μεγάλωνε ήταν δικό της.

Τις αποκαλύψεις της γειτόνισσας επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DΝΑ στις οποίες υπεβλήθησαν οι δύο γυναίκες. Στην πορεία μάλιστα ανακάλυψαν ότι είχαν κάποιες συνήθειες που δεν ταίριαζαν με αυτές των «οικογενειών» τους, όπως η αγάπη της Ντι Ανν για τα άλογα, χαρακτηριστικό που είχε ο φυσικός της πατέρας.

Προσφάτως η κλινική τούς πρότεινε να ενταχθούν σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά αρνήθηκαν ευγενικά. «Είμαστε πια μεγάλες γυναίκες» είπαν.
Hellenic Business

O ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ!!


Αυτά τα 50 περίπου θανατηφόρα χιλιομετρα,βρίσκονται μεταξύ του La Paz και
Coroico στην Βολιβία.Κάθε χρόνο χάνουν τις ζωες τους περίπου 300 ταξιδιώτες.
Το 1983 είχανε σκοτωθεί σχεδόν 100 άνθρωποι από την πτώση λεωφορείου στο γκρεμό.


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ..

Νέο Δελχί (Reuters) - H καταμέτρηση των ψήφων άρχισε από το Κογκρέσο της Ινδίας και οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ο συνασπισμός συμμαχίας υπό την ηγεσία του εθνικιστικού ινδουιστικού κόμματος προηγείται!.. Kota, το Πακιστάν (Reuters) - μαχητές Ταλιμπάν με ξυρισμένες τις γενειάδες τους προσπαθούν να ξεφύγουν από την επίθεση του πακιστανικού στρατού πους τους έχει πρικυκλώσει και τους κτυπά ανάμεσα στους αμάχους που άνοιξε δίοδο ο στρατός για να διαφύγουν, αυτά δήλωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του Πακιστανικού στρατού!..Χαρτούμ (Reuters) - Το Σουδάν Παρασκευή κατηγόρησε την γείτονα χώρα Τσαντ για την πραγματοποίηση δύο βομβαρδισμών στο έδαφός του, περιγράφοντας τις επιθέσεις ως "πράξη πολέμου"!...
WASHINGTON (Reuters) - Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δύο αμερικανίδες δημοσιογράφοι που έχουν φυλακιστεί στη Βόρεια Κορέα είχαν άδεια πρόσβασης στην πρεσβεία της Σουηδίας στην Πιονγκγιάνγκ την, μια κίνηση που ενδέχεται να θεωρηθεί ως θετική χειρονομία από τον Βορρά!...Κολόμπο Σρι Λάνκα οι δυνάμεις του στρατού ελέγχουν πλέον το τελευταίο τμήμα της ακτής που είχαν στην κατοχή τους οι <> αντάρτες Ταμίλ στα βορειοανατολικά της χώρας, υποστηρίζει ο στρατος!... (CNN) Οι ΗΠΑ εκφράζουν την "σοβαρή ανησυχία" τους από τις εκθέσεις που λαμβάνουν ότι η Ερυθραία προμηθεύει τους σκληρούς ισλαμιστές της γειτονικής Σομαλίας με όπλα!...Νέα Υόρκη - Πηγές κοντά στον Λευκό Οίκο αναφέρουν ότι ο γερουσιαστής της Utah κ. Jon Huntsman είναι ο εκλεκτός του Barack Obama για να αναλάβει καθήκοντα πρέσβη στην Κίνα!...
Αναρτήθηκε από DI-BLAPORON

Rod Stewart - Έχετε ποτέ δει τη βροχή!!!