Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ


To X12 είναι ένα νέο είδος πυροβόλου όπλου το οποίο βγάζει μιά <ακτίνα παγώματος> που μπορεί να διαπεράσει τον ιματισμό και να διαβιβάσει τις ηλεκτρικές

ωθήσεις, αναγκάζοντας το σώμα να παραλυθεί προσωρινά,χωρίς την αίσθηση

πόνου, αντίθετα από τα συμβατικά τύπου Tasers πυροβόλα όπλα που προκαλούν την ακινησία με την πρόκληση του πόνου.Η ακτίνα δράσις του είναι περίπου 30 μέτρα και η παράλυση διαρκεί γύρω στα 30 δευτερόλεπτα χρόνος ικανός να συλλάβουν τον

κακοποιό η διαδηλωτή.Στην Ασία αρκετές χώρες το έχουν παραγγείλει,ενώ στην

Αμερική θα το χρησιμοποιούν απο το Ιουνίο του 2009.Λέτε να το δούμε και στην

Ελληνική Αστυνομία?
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

To X12 είναι ένα νέο είδος πυροβόλου όπλου το οποίο βγάζει μιά <ακτίνα παγώματος> που μπορεί να διαπεράσει τον ιματισμό και να διαβιβάσει τις ηλεκτρικές

ωθήσεις, αναγκάζοντας το σώμα να παραλυθεί προσωρινά,χωρίς την αίσθηση

πόνου, αντίθετα από τα συμβατικά τύπου Tasers πυροβόλα όπλα που προκαλούν την ακινησία με την πρόκληση του πόνου.Η ακτίνα δράσις του είναι περίπου 30 μέτρα και η παράλυση διαρκεί γύρω στα 30 δευτερόλεπτα χρόνος ικανός να συλλάβουν τον

κακοποιό η διαδηλωτή.Στην Ασία αρκετές χώρες το έχουν παραγγείλει,ενώ στην

Αμερική θα το χρησιμοποιούν απο το Ιουνίο του 2009.Λέτε να το δούμε και στην

Ελληνική Αστυνομία?


ΑΡΧΑΙΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ?



Kατα την διάρκεια κατασκευής δρόμου μεταξύ του 1955-1960 στα νότια της Ακροπόλεως, ανακαλύφθηκε θραύσμα αγγείου που χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ.καί αναπαριστά κάποιον πού κρατά τηλεσκόπιο!!Η αρχαιολογία βέβαια δεν μπήκε(;) στον κόπο να το μελετήση περεταίρο,αλλά ούτε καί να βάλει κάποια περιγραφή κάτω από το εύρημα,πού βρίσκεται στο μουσείο της Ακροπόλεως(εκθ.αρ.ΝΑ.55.Αα, 4),ίσως γιατί θα ξεβόλευε κάποιες καταστάσεις. Εμείς βέβαια διδασκόμαστε ότι το τηλεσκόπιο κλέψ...εε, συγνώμμη, εφεύρανε είτε ο Γαλιλαίος,είτε ο Ισ.Νεύτων τον 17ο αιώνα.Μα όταν έχουμε ανεπτυγμένη αστρονομία, τουλάχιστον πρίν από 3-4000 χιλλιάδες χρόνια πρίν,λογικό είναι να υπήρχαν καί τα κατάλληλα όργανα, γιά να παρατηρούν τον ουρανό.Καί γιά την ιστορία,αποδεδειγμένη χρήση διόπτρας έχουμε τού Πυθέα
που η ύπαρξη του βεβαιώνεται από το
γεγονός ότι ο Πυθέας είχε εντοπίσει ότι ο βόρειος ουράνιος πόλος και ο
πολικός αστέρας δεν συμπίπτουν. Η διόπτρα του Ιππάρχου που χρησιμοποίησε γιά εκτιμήση της
φαινόμενης διαμέτρου του Ήλιου και της Σελήνης. Ακόμα ο
Ίππαρχος υπολόγισε την απόσταση και το πραγματικό μέγεθος των δύο αυτών
αστέρων. Η διόπτρα του Ήρωνος, που χρησίμευε για διάφορες γεωδαιτικές και αστρονομικές μετρήσεις.
Η διόπτρα του Αρχιμήδη που τοποθετηθείκε στην κορυφή του φάρου της
Αλεξάνδρειας και τέλος η διόπτρα του Δικαιάρχου.

Αναρτήθηκε από Βισάλτης

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΤΕΝΕΖΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

"Σήμερα 29-3-2009 έχετε αναρτήσει κείμενο με τίτλο «Τί γίνεται με τον απεργό πείνας; Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι;»


Επί 45 ημέρες (με την ζωή μου απλωμένη στο πεζοδρόμιο) αλλά και από την στιγμή κατάθεσης της πρώτης καταγγελίας της εταιρείας μου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ΕΠΩΝΥΜΑ κατά των μελών του Ελληνικού καρτέλ χάλυβα, επιχειρείται μια απεγνωσμένη προσπάθεια - με τη βοήθεια της ίδιας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, του Προέδρου της και των φερεφώνων τους - να συσκοτίσουν την αλήθεια και να σπιλώσουν τις επίσημες καταγγελίες που υπάρχουν σε βάρος όλων τους, προκειμένου να διασωθούν...


1. Στό κείμενο το οποίο σάς έστειλαν προφανώς ΑΝΩΝΥΜΑ, λησμόνησαν να γράψουν ότι ακάλυπτες επιταγές (όχι βέβαια προς πελάτες μας όπως αναφέρουν) προέκυψαν μετά την παράνομη και ΑΝΑΙΤΙΑ διακοπή προμήθειας σιδήρου στην καταγγέλουσα εταιρεία μου (από 30-5-2006 εκ μέρους των προμηθευτών της - μελών του καρτέλ - μάλιστα όταν πλέον είχαν ολοκληρώσει τη βίαια καταστροφή της 14-7-2006), σαν άμεση συνέπεια αυτής της καταστροφής που οι ίδιοι προξένησαν. Βλέπε δελτίο τύπου της καταγγέλουσας της 28-2-2009 www.stopcartel.org για όλα τα κρίσιμα οικονομικά στοιχεία. Αυτή ακριβώς η παράνομη καταστροφή μας από αυτούς έχει καταγγελθεί!

2. Το ανεπαρκές έως αστείο των στοιχείων των καταγγελιών μας, το έχει επιβεβαιώσει με ανακοίνωσή του το ΤΕΕ στις 13-6-2008.

3. Αναπαράγεται το μόνιμο σλόγκαν της Επιτροπής Ανταγωνισμού περί αυτεπάγγελτης έρευνάς της στον τομέα του χάλυβα. Λησμόνησαν να γράψουν ότι αυτή έγινε αφού υπεβλήθη από εμάς μήνυση κατά του Σπύρου Ζησιμόπουλου στις 1-7-2008 και αφού επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία της καταγγελίας μας από το ΤΕΕ.

4. Λησμόνησαν επίσης να γράψουν ότι επί 7 ολόκληρους μήνες δεν τόλμησαν να αγγίξουν τους σκληρούς δίσκους των χαλυβουργιών ,κατόπιν εξώδικων απειλών του μεγιστάνα του χάλυβα Κων/νου Αγγελόπουλου, όπως και για την τύχη αυτής της «αυτεπάγγελτης». Επίσης γιατί δεν θέλουν να είναι διάδικος στην υπόθεση χάλυβα η καταγγέλουσα εταιρεία μας.

5. Οι δημοσιογράφοι που το έψαξαν, έχουν τον φάκελο της υπόθεσης που επί 45 μέρες καλούνται να έρθουν να παραλάβουν, ώστε να μην αναμεταδίδουν φαιδρότητες και ψέυδη περί απλύτων; Καλούνται έστω και τώρα να το πράξουν. Αλλιώς ας σιωπήσουν.


ΥΓ.: ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ» ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ «ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ»."



Θεόδωρος Τενέζος,

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ!!!




http://blog-tou-fititi.blogspot.com/

ΜΠΛΟΚΕΡ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!!!



ΤΑ ΛΑΠΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!!!!ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Η ΚΑΝΕΙ?

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΧΟΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?!!!ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ!!!!


Αν και είμαι συχασιάρης με την αννθρώπινη ανατομία η περιέργια μου ήταν πολύ΄
μεγάλη να δω από που βγαίνουν οι ανθρώπινοι ήχοι.
Εγώ άντεξα και το είδα πραγματικά εντυπωσιάστηκα.
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ....

ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ!!!!!!!



Νέα δημοσκόπηση και συγκεκριμένα της εταιρείας "Marc" για την εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" δείχνει πτώση στη δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και την ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ να ανοίγει.



Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,8% έναντι 29,7% της Νέας Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, ο ΛΑΟΣ 4,1%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,9%.



Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προπορεύεται με 32,0%, έναντι 28,3% της ΝΔ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,0%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,7%.



Στο ερώτημα για τον "καταλληλότερο πρωθυπουργό" η διαφορά μεταξύ Κ. Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου έχει μειωθεί αισθητά, στη 1,5 ποσοστιαία μονάδα, έναντι του 13,4% τον Οκτώβριο του 2008. Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Κώστα Καραμανλή κατά 2,1%.



Στα πλαίσια της ίδιας έρευνας, στην ερώτηση "ποια διακυβέρνηση θα μείνει στο μυαλό των Ελλήνων ως σχετικά καλύτερη", η διακυβέρνηση Σημίτη συγκεντρώνει 53,5% έναντι 30,5% της διακυβέρνησης Καραμανλή.



Παράλληλα, όμως, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες το 76,3% των ερωτηθέντων επιθυμεί την αλλαγή πολιτικής, σε περίπτωση κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ θα ανέλθει στην εξουσία.

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το Στρασβούργο



Τα σχολεία κλείνουν,περίπου 15.000 αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύσσονται και σφραγίζονται ακόμη και οι τρύπες στους υπονόμους στο Στρασβούργο που ετοιμάζεται να υποδεχθεί την 60-η σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,που υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περί τα 110 εκατομμύρια ευρώ,αποσκοπούν στην προστασία την αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα λάβουν μέρος στην σύνοδο συμπεριλαμβανομένου του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και στον έλεγχο των 20.000 με 50.000 ειρηνιστών που αναμένεται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τόσο οι διαδηλωτές όσο και οι πολιτικοί θα έχουν μία βεβαρημένη ατζέντα καθώς θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται μεταξύ Στρασβούργου και των γερμανικών πόλεων Μπάντεν-Μπάντεν και Κιέλου κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής στις 3 και 4 Απριλίου.Οι γαλλικές αρχές έχουν αρχίσει ελέγχους κατά μήκος των συνόρων με την Γερμανία και έχουν αποκλείσει ορισμένους δρόμους,ενώ μέλη αριστερών μαχητικών οργανώσεων αναμένεται ότι θα προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία.

Οι αρχές φοβούνται ταραχές μεταξύ των φοιτητών και η αστυνομία εκκένωσε το πανεπιστήμιο του Στρασβούργου που θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα.

Αντιαεροπορικά όπλα έχουν εγκατασταθεί κοντά στην πόλη και θα υπάρξει μία προσωρινή απαγορευμένη ζώνη για τα αεροπλάνα,ενώ θα διακοπεί η κίνηση σκαφών στον Ρήνο.Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde κάθε κάτοικος η καταστηματάρχης θα πρέπει να φοράει ένα σήμα,ενώ θα κλείσουν 13 σχολεία καθώς και γήπεδα αθλοπαιδιών.

Περίπου 6.000 απεσταλμένοι και άλλο προσωπικό αναμένεται να φθάσει από τα 26 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν θέματα από την μελλοντική στρατηγική της Συμμαχίας μέχρι μία πιθανή αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ<ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ>

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ



Ποιό μυαλό σκέφτηκε αυτή την πολύπλοκη εφεύρεση για να διαφημιστή τελικα
σοκολατερύ.Υπ όψιν οι πρωταγωνιστές είναι αύγα...

Βόλτα στους δρόμους της Βαρκελώνης το 1908


Επτά λεπτών ταινία από την άμαξα που μας θυμίζει πως ήταν οι δρόμοι
πριν κυριαρχήσουν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά....
Η ημερομηνία είναι και η εποχή που ιδρύθηκε ο παναθηναικός.

ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ






Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ,ΜΕΡΙΚΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΞΕΥΤΙΛΊΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΩΣΑΝ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ..ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΔΥΟ,Η ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ!!

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ


Η Θαυματουργή αυτή εικόνα, που φυλάσσεται σήμερα στο ιερό σύνθρονο του Πρωτάτου των Καρυών, βρισκόταν κατά τα τέλη του Ι' αιώνα σε ένα κελλί κοντά στις Καρυές που σήμερα φέρει την ίδια επωνυμία [ Αξιον εστίν ] λόγω του εξής θαύματος.



Ενώ ο Γέροντας του κελλιού απουσίαζε σε αγρυπνία του Πρωτάτου, συνέβη να φιλοξενή ο υποτακτικός του, που έμεινε μόνος στο κελλί, κάποιον άγνωστο περαστικό μοναχό μαζί με τον οποίο μάλιστα έψαλλε και την ακολουθία της κυριακής. Όταν λοιπόν έφθασαν στην Θ΄ ωδή του κανόνα, ο μεν μοναχός του κελλιού έψαλλε [ Την Τιμιωτέραν ] το γνωστό αρχαίο αυτό ύμνο του Αγίου Κοσμά του Ποιητή, που ψαλλόταν τότε όπως και σήμερα μαζί με τους θεομητορικούς στίχους της ΄Θ ωδής [ Μεγαλύνει η ψυχή μου τον κύρον ] . . . ενώ ο ξένος μοναχός άρχισε τον ύμνο διαφορετικά προσθέτοντας στην αρχή του το μέχρι τότε άγνωστο προοίμιο Αξιον εστίν ] ... το οποίο τόσο θαυμασμό προκάλεσε στον ντόπιο μοναχό, ώστε το ζήτησε και γραπτώς, για να μπορεί να το ψάλλει και αυτός.



Επειδή όμως δε βρέθηκε μελάνι και χαρτί μέσα στο κελλί, ο μυστηριώδης ξένος μοναχός χάραξε με το δάκτυλο του σε μια πέτρινη πλάκα και προσθέτοντας ότι έτσι πρέπει να ψάλλεται στο εξής ο ύμνος αυτός από όλους τους Ορθοδόξους, έγινινε άφαντος.

Από salamsas

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΡΑ..

London...χθες ...η φωτο δίπλα από την μεγάλη προσυγκέντρωση για την υποδοχή των G20 στους δρόμους του Λονδίνου όπου το πλήθος φώναζε ‘Put People First’ ο παράγων άνθρωπος πρώτα!...London...
καλα νεά απο εκεί όπου άγγλοι επιστήμονες βρίσκονται πολυ κοντά σε νίκη επί του <Καρκίνου> χρησιμοποιώντας την <νανοτεχνολογία>....Sandiago Chile.. o αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είχε συνάντηση χθες με τους ηγέτες της Σοσσιαλ.Διεθνούς που βρίσκονται στην Χιλαιανή πρωτεύουσα και με τον Γ.Παπανδρέου για θέματα που θα απασχολήσουν τους G220!..NewYork..Πάμε για Ιστορική συνάντηση μεταξύ Αμερικανών και Ιρανών μετά από την απόφαση του Ομπάμα να αλλάξει στρατηγική στο Αφγανιστάν, λένε σήμερα τα διέθνή πρακτορεία!.. Μελβούρνη της Αυστραλίας,..Όλα είναι έτοιμα σε μία ώρα δίδεται η εκκίνηση του πρώτου Γκραντ Πρι " Φόρμουλα Ενα "για την χρονιά 09....by diaporon-bl/
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ-Ξέπλυμα» της αντιπεριβαλλοντικής δράσης του κεφαλαίου


Με την «εθελοντική» συμμετοχή της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και εκατοντάδων επιχειρήσεων και άλλων φορέων πραγματοποιείται σήμερα η καμπάνια για την «Ωρα της Γης», με περιεχόμενο που επιχειρεί να συγκαλύψει την αποκλειστική ευθύνη του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών για τις κλιματικές αλλαγές και τα άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη και να χρεώσει «συνευθύνη» για όλα αυτά στους εργαζομένους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής καλούνται οι εργαζόμενοι να «διατρανώσουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία» απέναντι στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, κλείνοντας για μια ώρα μερικούς από τους διακόπτες του σπιτιού τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την υλοποίηση της καμπάνιας αυτής στη χώρα μας την ανέλαβαν «εργολαβικά» το συγκρότημα Αλαφούζου, με τη σύμπραξη της λεγόμενης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης WWF. Η μεν «οικολογική ευαισθησία» του μεγαλοεκδότη και μεγαλοεφοπλιστή Αλαφούζου είναι γνωστή, εκτός των άλλων, και από το λυσσώδη αγώνα του να μην αποσυρθούν τα μονοπύθμενα πετρελαιοφόρα του. Η δε φιλοσοφία και πρακτική της διεθνούς οργάνωσης WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) είναι γνωστή από τη συνάφειά της με το μεγάλο κεφάλαιο και από τις καμπάνιές της με τις οποίες επιχειρεί να εξωραΐσει και να συγκαλύψει τον ληστρικό για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία ρόλο του, αλλά και να καλλιεργήσει αυταπάτες στους εργαζόμενους και τη νεολαία για το δήθεν εθελοντισμό του κεφαλαίου στην προστασία του περιβάλλοντος. Με άλλα λόγια, σπέρνοντας την ψευδή ελπίδα ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να απαρνηθούν τον εαυτό τους και τη δίψα τους για τα κέρδη και να νοιαστούν για το περιβάλλον και τον άνθρωπο...

Είναι γνωστές οι κατά καιρούς συνεργασίες της με μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η βρετανική τράπεζα HSBC, ενώ στελέχη της υπήρξαν «γαλαζοαίματοι» και εκπρόσωποι μεγάλων πολυεθνικών. Πρώτος πρόεδρός της (1962-1976) υπήρξε ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας, σύζυγος της βασίλισσας Βεατρίκης. Επόμενος πρόεδρος (1976-1981) υπήρξε ο «Μεγάλος γέροντας» της γνωστής πετρελαϊκής εταιρείας - κολοσσού «Shell», αλλά και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της «Chase Manhattan Bank», δηλαδή της τράπεζας των Ροκφέλερ. Από το 1981 έως το 1996 πρόεδρος υπήρξε ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο σύζυγος δηλαδή της Βασίλισσας της Αγγλίας.
ΠΗΓΗ