Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΦΟΒΕΡΟΙ ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ LCD ΟΘΟΝΗ

Καυγάς αλλοδαπών με πυροβολισμούς

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στις 20:30 το βράδυ στην οδό Μαινάνδρου στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά την διάρκεια διαπληκτισμού ένας Τυνήσιος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε για εκφοβισμό, όμως η σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε δύο άλλους αλλοδαπούς στο πόδι και στον μηρό. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν υπάρχουν τραυματίες.
ΠΗΓΗ

«Κουμπαράς του Κόκκαλη το Στάδιο "Καραϊσκάκη"»

Του Φίλλιπα Συρίγγου από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

Είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι θα εισπράξει -σε πολύ δύσκολους καιρούς- ο Σωκράτης Κόκκαλης από την πώληση του μισού γηπέδου «Καραϊσκάκη».

Καθόλου άσχημα! Ειδικά αν λάβει υπόψη του κανείς ότι κανονικά το «Καραϊσκάκη» έπρεπε να ανήκει στον Ολυμπιακό. Και ότι ο Κόκκαλης το απέκτησε χάρη στη γενναιοδωρία της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ...

Αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι δίκαιος, πρέπει (λέμε τώρα...), μόλις ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία και βάλει το ζεστό χαρτί στο παντελόνι, να δώσει το κάτι τις που τους αναλογεί στους ευεργέτες του, Κ. Σημίτη, Ε. Βενιζέλο και Γ. Λιάνη, οι οποίοι, από τη θέση του πρωθυπουργού, του υπουργού Πολιτισμού και του υφυπουργού Αθλητισμού, αντίστοιχα, φρόντισαν γι' αυτή την τόσο γενναία προικοδότησή του.

Ολα ξεκίνησαν μετά τη δεύτερη εκλογή Σημίτη, δήθεν για να αποκτήσει στέγη ο Ολυμπιακός και να ικανοποιηθούν έτσι οι μεγάλες λαϊκές μάζες που τον έχουν ως θρησκεία τους. Το «Καραϊσκάκη» μέσα σε μια νύχτα πέρασε από την ΕΟΕ στη ΓΓΑ και από εκεί στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ο οποίος, με βάση μια φωτογραφική διάταξη που του έδινε τη δυνατότητα να μεταβιβάσει δικαιώματα και υποχρεώσεις σε ιδιώτη, το παραχώρησε στον Κόκκαλη.

Και εδώ έχουμε το δεύτερο και ίσως μεγαλύτερο μέρος του σκανδάλου, που είχε ως θύμα τον ιστορικό σύλλογο του Πειραιά, αλλά και γενικότερα τον πειραϊκό αθλητισμό. Γιατί ο Ολυμπιακός ΣΦΠ δεν αποκόμισε το παραμικρό κέρδος από αυτή την τεράστιας αξίας μεταβίβαση, ενώ, ταυτόχρονα, αποστερήθηκε και το 10% που εδικαιούτο επί των πάσης φύσεως εσόδων του νομικού προσώπου το οποίο συνεστήθη για τη λειτουργία και εκμετάλλευση του νέου γηπέδου επί 49 ολόκληρα χρόνια!

Επιπλέον, το «Καραϊσκάκη», από κυψέλη όλων των σπορ που ήταν κάποτε, έγινε καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, με μεγάλες συνέπειες για τα υπόλοιπα τμήματα του Ολυμπιακού ΣΦΠ και των άλλων πειραϊκών συλλόγων που αποστερήθηκαν τον σημαντικότερο χώρο άθλησης που είχαν στη διάθεσή τους.

Υποτίθεται ότι το «Καραϊσκάκη», το οποίο ανεγέρθηκε πάνω σε οικόπεδο της ΓΓΑ με δάνειο που πήρε ο Κόκκαλης, αλλά επί της ουσίας αποπληρώνει η ΓΓΑ, θα εξυπηρετούσε και άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες του Πειραιά και ειδικότερα τον -επίσης άστεγο- ιστορικό Εθνικό. Ούτε αυτό, όμως, έγινε γιατί η τριανδρία Σημίτη, Βενιζέλου, Λιάνη, ενώ είχε φροντίσει να κατοχυρώσει τα δικαιώματα του Κόκκαλη, δεν έκανε το ίδιο και για τις υποχρεώσεις του...

Το σκάνδαλο του γηπέδου «Καραϊσκάκη» δεν είναι πάντως η ντροπή μόνο του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ ή και της Νέας Δημοκρατίας, που επίσης ψήφισε τις απαραίτητες τροπολογίες. Είναι ταυτόχρονα μία από τις μεγάλες ντροπές του ελληνικού τύπου, που, με εξαίρεση αυτήν εδώ την εφημερίδα, υποτάχθηκε στα συμφέροντα του Κόκκαλη και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες της εποχής.

ΥΓ.: Σε καλή μεριά, Σωκράτη...
Η ανάρτηση εκφράζει τις απόψεις και το ύφος του Δεξί Εξτρέμ

ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΘΥΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ-ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΆΣΦΑΛΕΣ΄΄ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ενας 50χρονος δέχθηκε κατά λάθος μια σφαίρα, κατά τη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ Κούρδων και Αλβανών, στη μιάμιση τα ξημερώματα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 69, κοντά στο Πεδίον του Αρεως.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δύο Κούρδοι, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, διαπληκτίζονταν με τον οδηγό μοτοσυκλέτας, τον οποίο πυροβόλησαν με πιστόλι αλλά δεν τον πέτυχαν και η σφαίρα χτύπησε τον 50χρονο στο πίσω μέρος του μηρού, καθώς περπατούσε στο πεζοδρόμιο...
Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Τον πυροβολισμό άκουσαν αστυνομικοί-πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού και μετά από αναζητήσεις και καταδίωξη συνέλαβαν τους δράστες στην οδό Πατησίων.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκε εγκαταλελειμμένη μια μοτοσυκλέτα που ανήκει σε Αλβανό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης το επεισόδιο έγινε για μια γυναίκα που διεκδικούσαν οι αντίπαλοι. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης.

Τολμήστε άθλιοι και άνανδροι συκοφάντες, Επιλέξτε εσείς το μέσο του διαλόγου.


Τέλος απεργίας, συνέχεια διαδοχολογίας.

Σήμερα Κυριακή, όπως και κάθε Κυριακή, η διαθεσή μου όπως και των περισσοτέρων, είναι πιο χαλαρή. Έτσι σήμερα, δεν θέλω να γράψω ένα αντίστοιχο άρθρο σαν το χθεσινό, αλλά θα ασχοληθώ λίγο με την επικαιρότητα. Πολιτική επικαιρότητα κυρίως αλλά και “blogιακή”.

Στα της πολιτικής προς μεγάλη απογοήτευση του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , οι εργαζόμενοι στο λιμάνι αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία τους μετά από συνάντηση που είχαν με την Υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη. Αυτό σίγουρα είναι ένα θετικό βήμα στην υπόθεση που μας απασχολεί το τελευταίο διάστημα, καθώς σαν καταναλωτές θα γλιτώσουμε τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων οι οποίες θα επέρχονταν αν συνεχιζόταν η απεργία. Επίσης όπως φαίνεται από τις χθεσινές εξελίξεις, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα εκπληρώσει την προεκλογική του δέσμευση για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τους Κινέζους της Cosco κάτι που φυσικά μας χαροποιεί.

Στα υπόλοιπα της πολιτικής επικαιρότητας κυριαρχεί το παρασκήνιο για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία. Έκει που όλοι λένε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν μηχανισμούς , εκεί που όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν τον “κοινωνικό φιλελευθερισμό” , κάτι που αμφιβάλλω αν ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει και είμαι βέβαιος ότι κανένας τους δεν ξέρει πως να το εφαρμόσει. Αναλυτικά με τη “μάχη της διαδοχής”-όπως συνηθίζουν να λένε οι δημοσιογράφοι- θα ασχοληθώ σε επόμενο άρθρο μέσα στη βδομάδα.

Στην “blogιακή” επικαιρότητα ξεχωρίζει η κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στο γνωστό blog ποικίλης ύλης (ή ποικίλης αηδίας πιο σωστά) “Τρωκτικό” και στο blog “Στοχασμός-Πολιτική”. Όπως συνηθίζει το “Τρωκτικό” ανέβασε μια λασπολογική ανάρτηση ενός ανώνυμου αναγνώστη που κατηγορεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Από το γραφείο του Υπουργού ζήτησαν εξηγήσεις και αποδείξεις, με το θέμα ασχολήθηκε το “Στοχασμός-Πολιτική” , και μετά ακολούθησε μια υβρεολογική, αγενέστατη και άνανδρη επίθεση στον διαχειριστή του “Στοχασμός-Πολιτική”. Τον χαρακτηρίζουν “αφισοκολητή” και τον κατηγορούν ότι ψάχνει μια θέση μέσω του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και άλλα τέτοια ψέμματα. Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος γράφει επώνυμα στο blog του ενώ στο “Τρωκτικό” βρίζουν και κατηγορούν ανώνυμα.

Και φυσικά η ανωνυμία στα blogs είναι σεβαστή αλλά όταν συνοδεύεται από χυδαίες επιθέσεις είναι τουλάχιστον ανήθικη. Άλλωστε όποιος γνωρίζει την ιστορία του “Τρωκτικού” και του φερόμενου ως διαχειριστή του ξέρει για τι ακριβώς μιλάμε… Δείτε την υπόθεση εδώ καθώς και μια ανάρτηση σχετικά με την “εγκυρότητα” και την “αξιοπιστία” του “Τρωκτικού” εδώ.

Προς το παρόν δεν θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα. Δεν θα ήθελα να χαλάσω το Κυριακάτικο πρωινό μου ασχολούμενος με τις αηδίες του “Τρωκτικού”.

Καλή συνέχεια στη μέρα σας, καλή ξεκούραση και καλή διασκέδαση. Είτε αυτή η διασκέδαση είναι ένα γεύμα σε μια ταβέρνα, είτε είναι μια οικογενειακή μάζωξη, είτε είναι μια βόλτα σε ένα γήπεδο, είτε ένα απλός καφές. Τα λέμε…

Σχόλιο: Τελικά αν ήξερα το βούρκο που είναι γεμάτος με τα ανώνυμα τρωκτικά, ίσως ΔΕΝ αποφάσιζα να γράψω τίποτα. Το e-mail του Υπουργού το έλαβαν πολλοί αποδέκτες.

Είναι το ίδιο που μας ενημέρωνε προεκλογικά για τις δραστηριότητές του.

Το εν λόγω κείμενο που δημοσίευσα για λόγους δεοντολογίας, είχε την πλήρη ενημέρωση των κατάπτυστων τρωκτικών. Προσπάθησα στην αρχή να τους προσεγγίσω φιλικά, με την έννοια να απαντήσουν ή έστω να δημοσιοποιήσουν το e-mail, αλλά αρνήθηκαν προφασιζόμενοι ότι ΔΕΝ απαντούν σε ΜΗ διασταυρωμένα e-mail.

Βέβαια ΔΕΝ θα προβώ στην δημοσιοποίηση όλης της ιδιωτική μας αλληλογραφίας, το υποσχέθηκα άλλωστε (εκτός από τα δύο τελευταία συκοφαντικά που επιφυλάσσομαι), αλλά είχαν αυτό που δηλώνω ευθαρσώς είναι ότι είχαν την πλήρη γνώση.

Το ότι προστατεύουν, οι βρομιάρηδες των υπογείων της πλέον ελεεινής (δήθεν) δημοσιογραφίας, κάποιον "φαντάρο να ΜΗΝ το στείλετε στη Γυάρο" είναι πέρα για πέρα ψεύτικο και γελοίο να το ισχυρίζεται κάποιος με την απλή λογική: Γιατί η όποια δημοσιοποίηση του θέματος θα είχε προφανώς την προστασία του ατόμου, αλλά και την εύλογη ικανοποίηση του αιτήματός του.

Η δική μου εκδοχή ήταν (και παραμένει ακόμη) ότι ΔΕΝ μπορεί ο συγκεκριμένος (υπαρκτός ή ΜΗ) υπό στράτευση πολίτης, που διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα, να κρύβεται πίσω από μία ανεξήγητη ανωνυμία, προστατευμένος τάχα για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ανωνυμίας του. Το story έχει πολλά ερωτηματικά.

Η ΜΗ ανάρτηση και της δικής μου απάντησης, δείχνει ότι αυτό το κατάπτυστο και ελεεινό μέσο, που κατόρθωσε να επιπλέει με το τίτλο του Νο1 στο βούρκο της ανωνυμίας του, αρέσκεται να συκοφαντεί και να παριστάνει τον Ρομπέν των φτωχών και των αδικημένων.

Τους προκαλώ σε δημόσιο διάλογο, εγώ με την επωνυμία μου και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που παριστάνουν την κρυστάλλινη και διαυγή διαδρομή μου στο δημόσιο βίο αυτής της χώρας, και αυτοί ας έρθουν με τη μάσκα του άθλιου ποντικομαμή υβριστή.

Τολμήστε άθλιοι και άνανδροι συκοφάντες, Επιλέξτε εσείς το μέσο του διαλόγου.

Νάσος.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Απατεώνας χρησιμοποιεί το υπουργείο Άμυνας για να παίρνει στοιχεία!


ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ BLOGGER

Μια απάτη μέσω διαδικτύου από ένα blog "Στοχασμός" που εξυπηρετεί συμφέροντα πρασινοφρουρών έχει παρασύρει πολλά blog να νομίζουν ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενδιαφέρεται για την καταγγελία φαντάρου που δημοσιεύσαμε και όχι για το σύνολο αυτών των υποθέσεων!
Ο Νάσος Ζ. (θα βάλουμε και το όνομα του την άλλη φορά) ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ στοιχεία και εμφανίζεται ως γραφείο τύπου του Βενιζέλου με το ΜΙΚΡΟ του όνομα! Μάλιστα ως γραφείο τύπου στρατιωτικού υπουργείου βάζει το όνομα του υπουργού με έναν αριθμό για να φανεί πιο πειστικός!!! Λες και το ΥΕΘΑ δεν έχει mail και αξιωματικούς στο γραφείο τύπου.
Εδώ πια τον λόγο πρέπει να έχει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αφού ο εν λόγω αφισοκολλητής χρησιμοποιεί δήθεν το ευαίσθητο υπουργείο Αμύνης για να εξυπηρετήσει συμφέροντα που βέβαια γνωρίζει!

Είναι αδιανόητο ο Βενιζέλος να επιτρέπει να χρησιμοποιούν το ΥΕΘΑ και ένα δήθεν μειλ που δεν ανήκει στο υπουργείο για να παίζονται παιχνίδια σε βάρος φαντάρων.

Ουστ από εδώ κομματόσκυλα, ρουφιάνοι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ mail του υπουργείου:

"> Θα σας παρακαλούσαμε, για άλλη μια φορά, να επικοινωνήσετε μαζί μας
> προκειμένου να μας στείλετε κάποια στοιχεία ώστε να καταστεί δυνατή η
> διερεύνηση της καταγγελίας που δημοσιεύετε στον ιστότοπό σας υπό τον τίτλο:
> "Ευχαριστήριο σημείωμα στον κύριο Βενιζέλο από μελλοντικό φαντάρο!"
> http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_6027.html
>
> Γραφείο Τύπου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλου
>
> Με εκτίμηση
>
> e-mail επικοινωνίας: evenizelos34@gmail.com
>
> Νάσος ΠΗΓΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΝΑΝΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Στην εξιχνίαση μιας ακόμα υπόθεσης ναρκωτικών, αυτή τη φορά, σκληρών, προχώρησε χθες το μεσημέρι το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.
Συγκεκριμένα...

" συνελήφθησαν δύο νεαροί αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι προωθούσαν για πώληση 40 και 10 γραμμάρια, αντίστοιχα, κοκαΐνης. Όπως είναι γνωστό, η κοκαΐνη, είναι από τα πιο ακριβά ναρκωτικά, αφού θεωρείται ναρκωτικό των σαλονιών.

Παράλληλα συνελήφθησαν και δύο νεαροί Χιώτες ο ένας 18 και ο άλλος 17 χρονών, οι οποίοι διακινούσαν ινδική κάνναβη (χασίσι).
Υπενθυμίζουμε ότι το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χίου σε συνεργασία με την αστυνομικούς της ΟΠΚΕΑΔ Χίου, προχώρησαν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε δύο ακόμα συλλήψεις. Η μια αφορά έναν 48χρονο Έλληνα υπήκοο, διότι σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε να έχει κρυμμένη στα γεννητικά του όργανα μια νάιλον συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 9,5 γρ. περίπου. Η δεύτερη αφορά σ' έναν 27χρονο στον οποίο μετά από σωματική έρευνα που του έγινε διαπιστώθηκε να κατέχει ακετέργαστη κάνναβη βάρους 7,5 γραμμαρίων. Και οι δύο διαβιβάσθηκαν στον Εισαγγελέα.

Το γνώριζες;



Κοιτάζοντας την Βουλή των Ελλήνων από την
μεριά του Άγνωστου
Στρατιώτη θα παρατηρήσεις αριστερά
ότι το τρίτο παράθυρο είναι κλειστό όσες φορές
και αν περάσεις από το σημείο.
Είναι το μοναδικό ψευτοπαράθυρο του κτιρίου.
Δεν έχει άνοιγμα και απλά υπάρχει το κούφωμα
για να δένει με τα υπόλοιπα αληθινά παράθυρα
από το 1843 όταν χτίστηκε η Βουλή.
Πίσω από αυτό υπάρχει εσωτερική σκάλα.
Επίσης το μικρότερο Εμπορικό Κέντρο στον Κόσμο
επίσημα πιστοποιημένο βρίσκεται στην οδό Τσακάλωφ
στο Κολωνάκι και ανήκει στον Όμιλο Χαραγκιώνη.

Αθηναίος

Αφθονη και καθαρή ενέργεια από όργανο της Αρχαιότητας



Του Θαναση Tσιγγανα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Λύση σε προβλήματα ενέργειας, που θα διογκώνονται λόγω και των κλιματικών αλλαγών, μπορεί να δώσει ένα όργανο που ανακαλύφθηκε πριν από 20 αιώνες!

Ο «Κοχλίας του Αρχιμήδη».

Ο ατέρμων κοχλίας ή υδρόβιδα, που εφευρέθηκε από τον μεγάλο Συρακούσιο μαθηματικό κατά την αρχαιότητα, για να αντλεί νερό από ένα χαμηλό επίπεδο σε ένα άλλο ψηλότερο, αν εφαρμοστεί σε μικρά υδροηλεκτρικά έργα μπορεί να προσφέρει άφθονη και καθαρή ενέργεια, όπως υποστηρίζουν ο καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης κ. Βασ. Στεργιόπουλος και η συνεργάτις του κ. Αλκηστη Στεργιοπούλου.

Σε εργασία τους που παρουσιάζουν στο συνέδριο για το Περιβάλλον, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, τονίζουν ότι αντιστρέφοντας την αντλητική λειτουργία του κοχλία έχουμε μια έξυπνη υδροστροβιλική μηχανή που ανακτά με φιλοπεριβαλλοντικό τρόπο την υδραυλική ενέργεια των υδατοπτώσεων, παράγοντας σημαντικότατες ποσότητες ηλεκτρισμού και συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. Η εγκατάσταση τέτοιων αρχιμήδειων υδροστροβίλων συνιστούν μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική προοπτική για την Ελλάδα, ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο κ. Στεργιόπουλος.

Ο «Κοχλίας του Αρχιμήδη» είναι ένα όργανο που εξακολουθεί να βρίσκει χρήσεις ακόμη και σήμερα σε πολλές χώρες, αναπτυγμένες και μη, στην άρδευση καλλιεργειών και άντληση νερών από πλοία και μεταλλεία κ. ά.

Αποτελεσματικότητα

Στην εργασία «αποδεικνύουμε την αποτελεσματικότητα της αντίστροφης αρχιμήδειας υδροτεχνικής και την αποτελεσματική επανανακάλυψη του κλασικού αντλητικού κοχλία του Αρχιμήδη με τη μορφή της αντίστροφης λειτουργίας υδροστροβιλικού κοχλία. Προτείνουμε τη βέλτιστη αξιοποίηση του ελληνικού υδροδυναμικού με μια πλειάδα υδροστροβιλικών κοχλιών ειδικότερα για τις περιπτώσεις μικρού φορτίου, 1 έως 10m και παροχές από 0,5 έως 5,5 m3/sec», λέει κ. Στεργιόπουλος. Tο μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτών των υδροστροβίλων είναι ότι συνεχίζουν να λειτουργούν και υπό συνθήκες μειωμένων παροχών, προσθέτει. Η εγκατάστασή τους έχει χαμηλό κόστος και μπορούν να συμβάλουν στο ενεργειακό ισοζύγιο σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές, παίζοντας πρωτεύοντα ρόλο στα τοπικά περιφερειακά ενεργειακά σενάρια και ικανοποιώντας ταυτόχρονα άλλες υδατικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιόπουλο, η αποτελεσματικότητα της αντίστροφης αρχιμήδειας υδροτεχνικής έχει μετρηθεί σε πειραματική εφαρμογή που έγινε στο Εργαστήριο Υδραυλικής της ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ έγιναν και συγκρίσεις με γνωστά μικρά υδροηλεκτρικά έργα, από τις οποίες προέκυψε ότι τα αρχιμήδεια σχήματα έχουν μεγάλα ενεργειακά και οικονομικά πλεονεκτήματα με 30-50% χαμηλότερο κόστος. Μια διβάθμια αρχιμήδεια μικροϋδροηλεκτρική διάταξη με διαθέσιμο φορτίο 10m και παροχή 2.680 l/sec θα μπορούσε να δώσει μια εγκατεστημένη ισχύ 180 KW. Μέχρι σήμερα μόνο πολύ λίγα μικρά υδροηλεκτρικά έργα αρχιμήδειας κοχλιωτής φιλοσοφίας έχουν εγκατασταθεί παγκοσμίως και κανένα στον ελληνικό χώρο.

Πηγή

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1.700 ΧΡΟΝΙΑ!!!

α) Η Ομάδα Έψιλον, αποτελεί αναγνωρισμένο υπό του πρωτοδικείου σωματείο (Σύλλογος), ιδρυθέν εν έτει 1962 (χίλια εννιακόσια εξήντα δύο). Τουλάχιστον προ τριακονταετίας δηλ. πριν κάνει την εμφάνισή του στη δημόσια σφαίρα δια των εκδόσεων και της αρθρογραφίας, ο σχετικός θόρυβος που υπό την αδιόρατη αχλή ενός μίγματος μύθου, φαντασίας και ευγενών ή άλλων προθέσεων, αναφερόταν σε κάποια υπαρκτή ή όχι συλλογική οντότητα που έφερε ακριβώς τον ίδιο τίτλο («Ομάδα Έψιλον»).


Ερώτημα: Αν ο θόρυβος και η παραφιλολογία που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν αναφερόταν σε «Ομάδα Έψιλον» αλλά π.χ. σε ομάδα «Απόλλων», «Ερμής», «Αθηνά» κλπ, θα έπρεπε όσα σωματεία έφεραν τον τίτλο Απόλλων, Ερμής, Αθηνά κλπ, να αλλάξουν όνομα;
Η Γενική Συνέλευση πάντως του σωματείου «Ομάδα Έψιλον» προτίμησε να μην τροποποιήσει τον διακριτικό τίτλο που επί δεκαετίες έφερε. Κι αυτό διότι δεν θεώρησε σωστό να προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού της, μόνον και μόνον επειδή σε κάποια χρονική στιγμή προκλήθηκε θόρυβος και μυθοποίηση γύρω από μια αφηρημένη έννοια με τον ίδιο τίτλο («Ομάδα Έψιλον»).


Κατά την γνώμη μου, πολύ καλά έκαναν τα μέλη του εν λόγω σωματείου. Το να προχωρείς εσπευσμένως σε αλλαγή ονόματος δείχνει ολιγοψυχία και φόβο. Τι είχαν όμως να φοβηθούν και σε τι να ολιγοψυχίσουν; Στο ότι μπορεί ενδεχομένως κάποιοι, επηρεασμένοι από τον γνωστό θόρυβο, να τους μεμφθούν και να τους λοιδορήσουν; Μα και αυτή τη στιγμή που δίδονται αυτές οι εξηγήσεις οι οποίες βάζουν τα πράγματα στην θέση τους και μεταφέρουν σε γήινα και απολύτως υπαρκτά πλαίσια τα σχετικά με τον συγκεκριμένο σύλλογο Ομάδα Έψιλον, το πιθανότερο είναι «κάποιοι», νοιώθοντας ίσως «θιγμένοι» με τις εξηγήσεις που ανατρέπουν τον αρχικό συλλογισμό τους τον οποίο εξέφρασαν δημοσίως, να μην το βάλλουν κάτω αλλά να συνεχίσουν τις μομφές και την πολεμική. Πράγμα που εν τοιαύτη περιπτώσει θα σημαίνει ότι τα κίνητρα μιας τέτοιας χλευαστικής συμπεριφοράς δεν έχουν πάντα να κάνουν τόσο με την έλλειψη πληροφόρησης όσο με άλλους παράγοντες (εγωιστικούς, ψυχολογικούς κλπ).

Η δήλωση του Αριστοτέλη Κακογεωργίου για την Ομάδα Έψιλον


β) Ο κ. Αριστοτέλης Κακογεωργίου είναι διεθνούς φήμης μαραθωνοδρόμος με 500 συμμετοχές σε μαραθώνιους δρόμους (για την ακρίβεια, συμπλήρωσε την 501η συμμετοχή του με τον υπερμαραθώνιο των 70 χλμ. της Κρήτης προ 15νθημέρου περίπου). Γνωστός και αγαπητός σε όλους τους αθλητικούς κύκλους (δείτε εδώ την απονομή χρυσού μεταλλίου που δέχθηκε απ' τον ίδιο η Ολυμπιονίκης μας Βούλα Πατουλίδου), με πάρα πολλά μετάλλια που έχει κερδίσει (σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα του διαδικτύου που ασχολείται με τις ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις μαραθωνίων θα βρείτε να αναφέρεται το όνομά του με εκτίμηση και σεβασμό), είναι παράλληλα ο ιδρυτής πέντε διοργανώσεων Μαραθωνίων δρόμων διεθνούς συμμετοχής στην Β. Ελλάδα.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εγκλωβισμός με MICA IIR τουρκικού F-16D


Η φωτογραφία τουρκικού μαχητικού ( ενός διθέσιου F-16D) εγκλωβισμένου από την κεφαλή ενός MICA IIR, όπως αυτή αποτυπώθηκε από το HUD ενός Mirage 2000-5 Mk2, κατά την διάρκεια αερομαχίας στο κεντρικό Αιγαίο πριν λίγες ημέρες.
Η φωτό προέρχεται από την αποστολή και το αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί (επετειακό τεύχος 15 ετών) της πρώτης ανάπτυξης σε readiness Mirage 2000-5 Mk2 σε συνδυασμό με F-4E Peace Icarus 2000 στην 135 Σμηναρχία Μάχης.
Στο ρεπορτάζ περιγράφεται όχι μόνο η επιχειρησιακή αποστολή, αλλά και η καθημερινή ζωή στα readiness, με τους ανθρώπους που καθημερινά λειτουργούν ως ασπίδα στην τουρκική επιθετικότητα. Η 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο είναι ο πυλώνας της αεράμυνας στο Αιγαίο, αφού αποτελεί την πλέον προωθημένη βάση του κεντρικού τομέα και τον σύνδεσμο μεταξύ βόρειου και νότιου τομέα. Κατ’αυτόν τον τρόπο έχει αποτελέσει συχνά στόχο επιθετικών «πακέτων» COMAO της τουρκικής Αεροπορίας
Η ανάπτυξη συστοιχιών Patriot PAC-3 στο νησί (22η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων) είναι ενδεικτική και της κρισιμότητας της θέσης του νησιού στον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό, αλλά και του ρόλου που επιτελεί η 135 Σμηναρχία Μάχης.ΠΗΓΗ

Τέσσερα νεκρά μωρά στο Αλεξάνδρα!!


  • Από το επικίνδυνο νοσοκομειακό μικρόβιο Σεράτια προσβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα νεογνά τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο τις τελευταίες ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

    Πρόκειται για μικρόβιο που προσβάλλει άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, πόσο μάλλον νεογέννητα με χαμηλό σωματικό βάρος. Όπως έγινε γνωστό, άλλα τρία μωρά έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο μικρόβιο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ελεγχόμενη.

    Για το θέμα έχει ενημερωθεί πλήρως και το Υπουργείο Υγείας το οποίο βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, που έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όπως δηλώνουν οι Αρχές , εάν χρειαστεί, η μονάδα εντατικής των νεογνών του νοσοκομείου θα κλείσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    Πηγή: star.gr
  • ΜΠΡΑΒΟ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ. Ο ΥΕΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ BLOGGS


    Προς ιστολόγιο Troktiko
    Θα σας παρακαλούσαμε, για άλλη μια φορά, να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να μας στείλετε κάποια στοιχεία ώστε να καταστεί δυνατή η διερεύνηση της καταγγελίας που δημοσιεύετε στον ιστότοπό σας υπό τον τίτλο: "Ευχαριστήριο σημείωμα στον κύριο Βενιζέλο από μελλοντικό φαντάρο!" http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_6027.htmlΓραφείο Τύπου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλου Με εκτίμηση e-mail επικοινωνίας: evenizelos34@gmail.com

    Απαντώντας σε νεώτερες ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:
    Σχετικά με το διαγωνισμό για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών

    (διαβάστε τη δήλωση, εδώ: http://www.evenizelos.gr/statements/1547-epop)
    Σχετικά με τους εκκρεμείς διαγωνισμούς για την επιλογή και κατάταξη επαγγελματιών οπλιτών
    (διαβάστε τη δήλωση, εδώ: http://www.evenizelos.gr/statements/1546-epop)
    Σας ευχαριστούμε
    Σημ.SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR:Είπαμε κάθε καλή ενέργεια θα την χειροκροτούμε και κάθε "γκρίζα" θα την καταδικάζουμε. Ευχόμαστε να πρηστούν τα χέρια μας απο το... χειροκρότημα. ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ο ταλαιπωρημένος λαός μας άλλοστε.

    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ..

    mil44

    ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΄΄ΣΧΕΔΟΝ΄΄ΤΕΛΕΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ...