Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΠΡΙΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο ΝΙΞΟΝ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ-ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Συγκρούστηκε αεροπλάνο και ελικόπτερο πάνω απο τον ποταμό Hudson


ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ HUDSON ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Μικρο αεροπλανο και ενα ελικοπτερο συνετριβησαν πριν απο λιγο πανω στον ποταμο Hudson ανακοινωσε πριν απο λιγο η αστυνομια της Νεας Υορκης. Υπάρχει ένας επιζώντας.

6 άτομα ήταν στο ελικόπτερο



ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν αυτήη την ώρα στην Αμερική, στο ελικόπτερο υπήρχαν 6 άτομα. Απο τα νερά του ποταμού έχει ανασυρθεί ήδη ένας νεκρός ενώ υπάρχουν πληροφορίες για κάποιους επιζώντες. Απο ...

τη σύγκρουση κάποιοι λένε οτι πετάχτηκαν συντρίμμια στους δρόμους της γύρω περιοχής, ένας για παράδειγμα είπε οτι η ρόδα της φωτογραφίας ειναι απο το αεροπλάνο. Μπορεί να μην ισχύει όμως
ΑΠΟ http://troktiko.blogspot.com/

Καλά τα νέα



Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας και των τεσσάρων σοβαρών περιστατικών που νόσησαν από τη νέα γρίπη και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Κρήτης.

Όπως μετέδωσε το Mega, το πρώτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στην χώρα μας, ο 33χρονος που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου παρουσιάζει εμφανή βελτίωση, καθώς εντός της περασμένης εβδομάδας αποσωληνώθηκε, ενώ τώρα πλέον βγήκε και από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Προοδευτική βελτίωση παρουσιάζει ο 42χρονος που νοσηλεύεται στην Κρήτη, ενώ αποσωληνώθηκαν η 16χρονη Βρετανίδα, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και ο 30χρονος, που είναι το πιο πρόσφατο σοβαρό περιστατικό της νέας γρίπης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με πνευμονία.


Ωραίοι Έλληνες: Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός Ο γιατρός των φτωχών παιδιών O διεθνούς φήμης επιστήμονας χειρούργησε με την ομάδα του, τα τελευ


«Κοιτάζω να κάνω καλά πράγματα, γιατί αυτό καλύπτει μιαν ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα μου. Και δεν έκλεισα ποτέ τα μάτια μου στους άλλους…. Λέω ότι ο Θεός σού δίνει τα υπόλοιπα, όταν έχεις ένα θετικό προορισμό στη ζωή σου.»
.
Η καρδιά ενός μικρού παιδιού είναι σαν το μπαλάκι του πινγκ-πόνγκ», είπε και κράτησε το κοριτσάκι στα χέρια του. «Πώς είσαι μικρή μου; » της ψιθύρισε, σε μια στιγμή ολόδική τους.

Istanbul Street Named After A Greek Doctor

see below

Photobucket
.
Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, που πριν από λίγες μέρες είχε σώσει τη ζωή της δίχρονης Σταυριάνας, είναι ένας σύγχρονος ιεραπόστολος της Ιατρικής.
Εάν κάτι διαμορφώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του 48χρονου Ελληνα, δεν είναι η λαμπρή καρδιοχειρουργική του σταδιοδρομία ούτε η διευθυντική του θέση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης. Είναι το γεγονός ότι αυτός ο διεθνούς φήμης επιστήμονας χειρούργησε με την ομάδα του, τα τελευταία δέκα χρόνια, 9.000 άπορα παιδιά!
Με αυταπάρνηση, την οποία κατά ένα μέρος τού «μετάγγισαν» στα χρόνια των μεταπτυχιακών σπουδών του σπουδαίοι δάσκαλοι όπως ο Μαγκντί Γιακούμπ και ο Αλέν Καρπαντιέ, ο Αυξέντιος Καλαγκός μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στην Ελβετία και τον Τρίτο Κόσμο.
Το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Coeurs pour tous» (Καρδιές για όλους), που δημιούργησε τον Ιούνιο του 1998, πλαισιωμένος από μια ομάδα χειρουργών με κοινά ιδανικά, προσφέρει ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες στους ξεχασμένους του κόσμου.
Ο γιατρός των φτωχών παιδιών, της μικρής Σταυριάνας, που φωτογραφήθηκε για το «Κ», ή της Νταϊάνας από τη Σερβία, η εικόνα της οποίας πέρσι έκανε διαδικτυακά το γύρο του κόσμου, ταξιδεύει μία εβδομάδα κάθε μήνα: Ερυθραία, Μοζαμβίκη, Αίγυπτος, Αλγερία, Ινδία, Λίβανος, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο... Από τις καταβολές του, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, όπου μεγάλωσε, τον ακολουθεί πάντα η συμβουλή που του 'χε δώσει ο πατέρας του: «Να προσπαθήσεις να γίνεις κάποιος που προσφέρει στους άλλους». Ετσι κι έγινε.
Ανθρωπος ιδιοφυής, ιδεαλιστής και ακαταπόνητος, ο Καλαγκός έχει δοθεί στο φιλανθρωπικό του έργο με παροιμιώδη θέληση κι επιμονή. «Οταν πήγα ύστερα από μεγάλη προσπάθεια να συναντήσω τον Γιακούμπ κι εκείνος έφυγε εκτάκτως απ' το Λονδίνο για μια επέμβαση, έμεινα σ' ένα παγκάκι έξω από το νοσοκομείο, μέχρι να γυρίσει», θυμάται... Αποφοίτησε το '84, σε ηλικία 23 ετών, από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ειδικεύτηκε στη χειρουργική στο Λονδίνο και στη συνέχεια αφιέρωσε πέντε επιπλέον χρόνια σπουδών προκειμένου να αφοσιωθεί στην καρδιοχειρουργική παιδιών και νεογνών στο Παρίσι και στις ΗΠΑ, για να γίνει τελικά τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης στα 40 του.
Ως κάτοχος, σήμερα, της πατέντας «Kalangos Ring» -ένα πρωτοποριακό «δαχτυλίδι» που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας και με αυτό από το 2005 έως σήμερα σώθηκαν 4.000 παιδιά- εκχωρεί τα δικαιώματα στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, για να μετεκπαιδεύσει στη Γενεύη γιατρούς και νοσηλευτές των χωρών του Τρίτου Κόσμου. «Ξεκίνησα την Ιατρική για να κάνω ειδικά καρδιοχειρουργική και ανυπομονούσα ως φοιτητής να τελειώσω τη Σχολή για να περάσω στην ειδικότητα», λέει. «Αν σας πω, όμως, πότε μου μπήκε η ιδέα, μπορεί και να γελάσετε… Οταν ήμουν μικρός, εφτά χρόνων, ο πατέρας μου, παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη, με έστελνε ν' αγοράζω την εφημερίδα, και μια μέρα του '67 είδα στο πρωτοσέλιδο το μεγάλο γεγονός της πρώτης μεταμόσχευσης καρδιάς, που έκανε ο Μπάρναρντ στη Νότια Αφρική. Λέω του πατέρα μου «όταν μεγαλώσω, θα γίνω χειρουργός, όπως αυτός». Βέβαια τότε, ήταν η έκφραση του εντυπωσιασμού μου κι ένα παιδικό όνειρο, μεγαλώνοντας όμως, ποτέ δεν αποχωρίστηκα αυτό το όνειρο...».
Είναι πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης και οι γονείς της Σταυριάνας, δύο νέοι άνθρωποι από την Αθήνα, φέρνουν το παιδί, που πριν από τρεις μέρες είχε βγει από το νοσοκομείο, για να το δει ο γιατρός. Η μικρή ήταν επείγουσα περίπτωση, έπρεπε να χειρουργηθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων, διαφορετικά δεν θα ζούσε• στην Ελλάδα δεν αναλάμβαναν την επέμβαση δίχως μετάγγιση, όπως ζητούσε η οικογένεια λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. «Μας είπαν για τον Καλαγκό ότι ήταν ο μόνος που θα έκανε, αυτήν τη στιγμή, την εγχείρηση», λέει η μητέρα. «Η πάθηση της μικρής διαγνώστηκε εκ γενετής, αλλά για την τωρινή «επιδιορθωτική» εγχείρηση, που ήταν καθοριστική, χρειαζόμασταν την υποστήριξη του καθηγητή και αυτού του νοσοκομείου.
Οταν τον καλέσαμε, ήταν σε εγχείρηση και η γραμματέας του μας είπε ότι θα μας τηλεφωνούσε ο ίδιος. Φοβήθηκα αρχικά ότι θα αντιμετωπίζαμε πάλι την αδιαφορία που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα και το παιδί δεν είχε κανένα χρονικό περιθώριο». Δύο ώρες μετά, χτυπούσε το τηλέφωνό τους. «Μας πήρε ο ίδιος, άκουσε το περιστατικό, μας είπε αμέσως ότι μπορεί να το αναλάβει και ότι για εκείνον είναι μια επέμβαση «ρουτίνας'' - προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Μας είπε επίσης να κάνουμε κάποιες εξετάσεις και μας βοήθησε στα διαδικαστικά, ώστε να έρθουμε εγκαίρως καθώς το οξυγόνο του παιδιού στο αίμα λιγόστευε, μέρα με τη μέρα. Μας τηλεφώνησε κι άλλες φορές, μέχρι να φτάσουμε. Αντίστοιχο προσωπικό ενδιαφέρον δεν είχαμε δει ποτέ, από κανέναν γιατρό. Ξέραμε ότι είναι ένας γιατρός με μεγάλη εμπειρία και πειθαρχημένος σε αυτό που κάνει, αλλά μας εντυπωσίασε η συμπεριφορά του, πώς αυτός, που είναι τόσο σπουδαίος, μπορεί να είναι τόσο προσιτός και φιλικός».
Η Σταυριάνα κλαίει κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, η τομή της είναι νωπή, αλλά κάπως ηρεμεί όταν εκείνος τής γλυκομιλάει... «Χαμογελάς, μικρή μου;»
Η ευτυχία τού να σώζεις μια ζωή
Σας παρατηρώ, γιατρέ, με πόση συγκίνηση κοιτάτε το παιδί, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα άλλο για εσάς γύρω...
Συγκινήθηκα που την είδα καλά, ξέρετε σε τι κατάσταση ήταν; Τα χείλια της μαύρα, τα χέρια της μπλε και τώρα… πώς άλλαξε το χρώμα της! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το να βλέπεις σε καλή κατάσταση τα παιδιά που χειρούργησες. Είναι η ευτυχία του χειρουργού!
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΥ, 9 ΑΥΓ 2009




Σε ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα λείψανα πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής

Τα λείψανα πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, τους οποίους κατά τη στιγμή της αιχμαλωσίας τους φωτογράφισε Τούρκος δημοσιογράφος , βρέθηκαν στις εκταφές ,που διενεργεί η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ), στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Οι πέντε Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι...
Κορέλης Αντωνάκης του Μιχαήλ, Νικολάου Πανίκος του Χρυσοστόμου, Σκορδής Χριστόφορος του Γεωργίου, Παπαγιάννης Ιωάννης του Χαραλάμπους και Χατχηκυριάκος Ιωάννης του Χαραλάμπους, οι οποίοι υπηρετούσαν στο 398 Τάγμα Πεζικού, φαίνονται στη φωτογραφία γονατιστοί με τα χέρια πίσω από το κεφάλι περικυκλωμένοι από Τούρκους στρατιώτες.
H φωτογραφία-ντοκουμέντο με τους πέντε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 14 Αυγούστου 1974, δημοσιεύτηκε πολλές φορές στον κυπριακό και διεθνή τύπο. Δύο μέρες μετά τη σύλληψη των πέντε συνελλήφθη από την Εθνική Φρουρά ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκίν Κονούσκεβερ, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το φωτογραφικό υλικό. Ο Κονούσκεβερ δημοσίευσε αργότερα τις φωτογραφίες στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ".
Ο βοηθός του εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΔΕΑ, Ξενοφών Καλλής, δήλωσε ότι για την ταυτοποίηση των λειψάνων ενημερώθηκαν οι οικογένειες των πέντε. Ο κ. Καλλής ανέφερε ότι στον ίδιο ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα λείψανα ακόμη 14 προσώπων, αλλά αυτά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου σε δηλώσεις στο ΡΙΚ τόνισε ότι "τώρα είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι οι Τούρκοι εκτελούσαν αιχμαλώτους πολέμου".

Αναρτήθηκε από troktiko

Iraklio web radio Live Blog News

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIOΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣhttp://irakliowebradio2.blogspot.com/

ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!!



ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ DPA ΘΕΤΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ...

Το Αλβανικό αντιπολιτευόμενο κόμμα DPA εξέφρασε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τις εργασίες της Βουλής εάν δεν τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση νόμου για την χρήση της Αλβανικής γλώσσας που έχει καταθέσει και εάν δεν ληφθούν επιπροσθέτως σοβαρά υπόψη από την κυβερνητική πλειοψηφία οι σχετικές με την "Αλβανική ατζέντα"πρωτοβουλίες που το κόμμα έχει αναλάβει.

Και ύστερα ο κ.Γρουέφσκι μας μιλά για "Μακεδονική Εθνότητα"!!!....

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΨΥΧΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ


Πεκίνο - ένα χρόνο μετά - γιορτάζουν με το… Ιταλικό “Super Cup”


Στην Κίνα γιορτάζουν σήμερα την επέτειο ενός έτους από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Ήταν 8 Αυγούστου 2008, και ώρα 8.08μμ όταν ξεκίνησε η τελετή στη «φωλιά του πουλιού» το Ολυμπιακό Στάδιο.
Βέβαια για τους Κινέζους οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν αρχίσει εδώ και περίπου 10 ημέρες και κορυφώνονται σήμερα με έναν τελικό για το Ιταλικό «Super Cup».
Ναι, δεν κάνουμε λάθος. Στο Πεκίνο θα γίνει ο αγώνας ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ και την κυπελλούχο, Λάτσιο.
Εκτός… έδρας και για τις δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν σε… ουδέτερο κοινό, τους Κινέζους.
Του Κινέζους που μετέχουν μαζικά αυτές τις ημέρες σε εκδηλώσεις και για αυτό μάλιστα έχουν θεσπίσει την 8η Αυγούστου Εθνική Ημέρα Φυσικής Κατάστασης. Περισσότεροι από 1,3 δισεκατομμύρια πολίτες θα ασχοληθούν με αθλήματα όπως το τρέξιμο ή το τζόγκινκ, το μπάντμιντον, το πινγκ-πονγκ και το μπάσκετ.
Όμως οι Κινέζοι δεν μένουν μόνο σε αυτά.
Έχουν ανοίξει τις πόρτες των εγκαταστάσεων για το κοινό.
Και όταν λέμε πόρτες δεν μιλάμε μόνο για τις εξωτερικές καγκελόπορτες. Άνοιξαν τις εγκαταστάσεις και στο εσωτερικό τους.
Τόσο… εσωτερικό που μπορούσε όποιος ήθελε να περπατήσει μέσα στον ελαστικό τάπητα που έτρεξε ο Ουσέιν Μπόλτ, πέρσι και κατέρριψε τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ. τα 200μ. και τα 4χ100μ. όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία.
Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Τη χώρα που γέννησε την ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων, τη χώρα που στις 13 Αυγούστου συμπληρώνει 5ατία από τη έναρξη των τελευταίων Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004.

«Το κυνήγι: εγώ και οι εγκληματίες πολέμου»Το βιβλίο καταπέλτης της Κάρλα ντελ Πόντε


Το βιλίο με τίτλο "Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου" που γράφτηκε με τη βοήθεια του Σουκ Σούντετιτς, ενός ρεπόρτερ των Τάιμς της Νέας Υόρκης αναφέρεται και στα εμπόδια που συνάντησε η Κάρλα ντελ Πόντε ερευνώντας για τους κύριους εγκληματίες πολέμου στα Βαλκάνια στη δεκαετία του 90. Αναφέρεται επίσης και σε όσα συνέβησαν στη θητεία της ως γενική εισαγγελέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη Ρουάντα.

caraldelponte134.jpg

Καταγγελίες σοκ για ηγέτες του Κοσόβου περιλαμβάνει βιβλίο της πρώην εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα ντελ Πόντε.

Η κ. ντελ Πόντε τονίζει ότι οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσόβου, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι, ενεπλάκησαν στο παρελθόν σε υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων, τα οποία αφαιρούνταν από σέρβους κρατουμένους.


Ο σημερινός   πρωθυπουργός του  Κοσόβου  Χασίμ Θάτσι,  στο κέντρο,  με άλλους  διοικητές  του UCΚ το  1999. Ο  Θάτσι  διαψεύδει  τα όσα  υποστηρίζει  η Κάρλα  Ντελ Πόντε

Ο σημερινός πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, στο κέντρο, με άλλους διοικητές του UCΚ το 1999. Ο Θάτσι διαψεύδει τα όσα υποστηρίζει η Κάρλα Ντελ Πόντε



Διεθνείς αντιδράσεις προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της Κάρλα Ντελ Πόντε, πρώην εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ότι στη διάρκεια του εμφυλίου στο Κόσοβο οι αντάρτες του UCΚ αφαίρεσαν τα όργανα εκατοντάδων Σέρβων κρατουμένων και τα μετέφεραν στα Τίρανα για να πωληθούν.

Αρχηγός του UCΚ τότε ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ο οποίος χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις της Ντελ Πόντε ψευδείς, ενώ η Σερβία και η Ρωσία ζητούν να πραγματοποιηθεί έρευνα για εγκλήματα πολέμου.

Η Ντελ Πόντε, η θητεία της οποίας στο Διεθνές Δικαστήριο τελείωσε,είναι σήμερα πρέσβης της Ελβετίας στην Αργεντινή. Την περασμένη εβδομάδα πήγε στην Ιταλία για την παρουσίαση του βιβλίου της «Το κυνήγι: εγώ και οι εγκληματίες πολέμου» όπου περιγράφει την 8χρονη θητεία της στο δικαστήριο της Χάγης. Η κυβέρνηση της Ελβετίας τής απαγόρευσε την παρουσίαση του βιβλίου με το σκεπτικό ότι «στο βιβλίο περιέχονται δηλώσεις που δεν μπορούν να γίνονται από εκπρόσωπο της κυβέρνησής μας». Το όλο θέμα πάντως επέτεινε την ένταση μεταξύ της Σερβίας και του Κοσόβου.


Κοσσοβάροι ηγέτες είχαν εμπλακεί σε παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων, που αφαιρούσαν από Σέρβους κρατούμενους, όπως αναφέρει σε βιβλίο της η πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα ντελ Πόντε.

Η Κάρλα ντελ Πόντε, καταγγέλλει στο βιβλίο της ότι οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσσόβου, ενεπλάκησαν στο παρελθόν σε μία υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων, τα οποία αφαιρούνταν από Σέρβους κρατουμένους.

Το καλοκαίρι του 1999, σύμφωνα με το βιβλίο αυτό, 300 κρατούμενοι, Σέρβοι και άλλοι πολίτες σλαβικής καταγωγής, ανάμεσά τους και γυναίκες, μεταφέρθηκαν από το Κόσσοβο στην Αλβανία , όπου κλείστηκαν σε ένα είδος φυλακής και όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική αφαίρεση οργάνων.

«Τα όργανα αυτά εστάλησαν στη συνέχεια μέσω του αεροδρομίου των Τιράνων σε κλινικές του εξωτερικού, όπου μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι τα είχαν αγοράσει», βεβαιώνει η Κάρλα ντελ Πόντε στο βιβλίο της με τίτλο «Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου», που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία .

«Τα θύματα από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο ένας νεφρός κλείνονταν εκ νέου σε ένα κέντρο κράτησης, μέχρις ότου θανατωθούν με την αφαίρεση κάποιου ζωτικού οργάνου», γράφει η πρώην εισαγγελέας, η οποία επικαλείται ως πηγές την αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσσοβο (Minuk) και «αξιόπιστους δημοσιογράφους».

Αφαιρούσαν όργανα

Στο βιβλίο της η 61χρονη Ντελ Πόντε αναφέρει ότι οι ερευνητές της επισκέφτηκαν ένα σπίτι στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή Μπάρελ της Αλβανίας, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδια κλινική για την αφαίρεση των οργάνων 300 Σέρβων που είχαν αιχμαλωτιστεί από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσόβου (UCΚ) και είχαν μεταφερθεί με φορτηγά από την άλλη μεριά των συνόρων, στην Αλβανία. Όπως γράφει η εφημερίδα «Γκάρντιαν», σύμφωνα με μάρτυρες κατ΄ αρχήν από τους αιχμαλώτους αφαιρέθηκαν τα νεφρά και αργότερα τους σκότωσαν και τους αφαίρεσαν και άλλα όργανα.

Οι έρευνες

Η Ντελ Πόντε ήταν η εισαγγελέας που επέμεινε να μεταφερθεί στο δικαστήριο της Χάγης ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος όμως πέθανε στη διάρκεια της δίκης. Παρά τις προσπάθειες δεν βρέθηκαν ενώπιόν της οι κατηγορούμενοι για γενοκτονία Ράτκο Μλάντιτς και Ράντοβαν Κάρατζιτς. Από την άλλη πλευρά, επανειλημμένα είχε παραπονεθεί πως οι αρχές στο Κόσοβο την εμπόδισαν να ερευνήσει εγκλήματα πολέμου από Αλβανούς της περιοχής ενώ και οι αλβανικές αρχές δεν τη βοήθησαν.

Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ DREAM TEAM ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΤΟ 1992

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ-ΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ



ΑΠΟ http://36dimotiko.blogspot.com

Παρέμβαση Ομπάμα για τα Σκόπια ζητούν 345 Ακαδημαϊκοί απ’ όλο τον κόσμο!


Αθήνα- Τριακόσιοι σαράντα πέντε γνωστοί ακαδημαϊκοί από όλον τον κόσμο ζητούν με επιστολή τους την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Οι υπογράφοντες καθηγητές σε τομείς της Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας ζητούν τη συνδρομή του Αμερικανού προέδρου «για να ξεκαθαρίσουν διάφορα ιστορικά ερείπια που έχουν εναπομείνει στη Νοτιοανατολική Ευρώπη από προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις». «Την 4η Νοεμβρίου 2004, δύο ημέρες μετά την επανεκλογή του προέδρου George W. Βush, η κυβέρνησή του ανεγνώρισε μονομερώς τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Η ενέργεια αυτή όχι μόνο ακύρωσε γεωγραφικά και ιστορικά γεγονότα, αλλά παράλληλα προκάλεσε μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, της οποίας το πλέον εμφανές σύμπτωμα είναι η κατάχρηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πλέον διασήμου από όλους τους Μακεδόνες, του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοησία έχει πάει πολύ μακριά και οι ΗΠΑ δεν έχουν δουλειά να υποστηρίζουν την ανατροπή της Ιστορίας» αναφέρεται στην επιστολή.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται εκτενής ανασκόπηση της ιστορίας της αρχαίας Μακεδονίας και αναφορά στην «υιοθέτηση» του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως εθνικού ήρωα της πΓΔΜ. «Η Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες είναι τουλάχιστον εδώ και 2.500 έτη εκεί όπου ευρίσκεται και η σημερινή ελληνική επαρχία της Μακεδονίας. Η ίδια ακριβώς σχέση ισχύει για την Αττική και τους Αθηναίους Έλληνες, το Αργος και τους Αργείους Έλληνες, την Κόρινθο και τους Κορινθίους Έλληνες κτλ. Δεν καταλαβαίνουμε πώς οι σημερινοί κάτοικοι της Παιονίας, που ομιλούν σλαβικά, γλώσσα που εισήχθη στα Βαλκάνια περίπου μία χιλιετία μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, μπορούν να τον παρουσιάζουν ως εθνικό τους ήρωα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν καθ' ολοκληρίαν και αναμφισβήτητα Έλληνας. Ο προ-προπάππος του Αλέξανδρος ο Α΄ είχε πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους η συμμετοχή περιοριζόταν αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες» επισημαίνουν οι υπογράφοντες πανεπιστημιακοί.

«Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η επέκταση της γεωγραφικής ονομασίας "Μακεδονία" στη Νότια Γιουγκοσλαβία. Ακόμη και στα τέλη του 19ου αιώνα αυτή η κατάχρηση δείχνει αρρωστημένες εδαφικές διεκδικήσεις... Η κοινή διεθνής μας κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει όταν αγνοείται η Ιστορία, ιδίως δε όταν η Ιστορία κατασκευάζεται» καταλήγουν.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ - APOGEVMATINI.GR