Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ

Επιτέλους, γράφει φίλη του blog, βρέθηκε απάντηση στο ερώτημα "ποιός είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου"...
Μάλιστα, στο μήνυμά της, γράφει και τα στοιχεία που οδήγησαν τους ερευνητές σε αυτό το συμπέρασμα...
Βρέθηκε;;; Ποιός;;; Πώς και γιατί;;;
Διαβάστε.............
Και, στο τέλος, μία επισήμανση προς τη φίλη..................
"Επιτέλους βρέθηκε απάντηση για το ποίος
είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου!!!
Είναι ο Ύπνος. Ναι και όμως είναι αλήθεια.
Γιατί:
-Τους παίρνει όλους!!!!

-Σε παίρνει κάθε μέρα!!!!

-Μπορεί να σε πάρει πάνω από 1 φορά την
μέρα!!!

-Σε παίρνει για πολλές ώρες!!!

-Του αρέσουν τα ομαδικά (μας πήρε ο ύπνος
όλους μαζί)!!!!!

-Δεν τον ενοχλεί το μέρος (με παίρνει ο
ύπνος όπου να 'ναι)!!!!!

-Αν δεν σε πάρει στεναχωριέσαι (Δεν με
παίρνει ο ύπνος)!!!!!

-Έχει ιαματικές ικανότητες (με πήρε ο ύπνος
και συνήλθα)!

-Είναι ύπουλος (μόλις έκλεισα τα μάτια με
πήρε ο ύπνος)!!!!
-Ανυπομονείς να σε πάρει (Πότε θα με πάρει ο
ύπνος)!!!!
-Αν σε πάρει για πολλές ώρες είσαι
πιασμένος!!
-Σε παίρνει όποτε θέλεις!!!
-Πολλές φορές μας προτρέπουν να τον πάρουμε
(ξάπλωσε να σε πάρει ο ύπνος)!!!

-Ζηλεύουμε αν τον παίρνουν μόνο οι άλλοι
(σε πήρε ο ύπνος, και τον πήρα και εγώ λιγάκι)!!!!"

***Μία επισήμανση μόνο για τη φίλη μας...
Αν όντως οι ερευνητές, προφανώς γυναίκες, αποφάνθηκαν έτσι, πάσχουν από στερητικό σύνδρομο σεξουαλικής ικανοποίησης!!!
Αν το γράφεις εσύ ως "χαριτωμένο", ψιλογελάσαμε...
Αν το γράφεις εσύ στα σοβαρά και το πιστεύεις, επικοινώνησε μαζί μας να βρεθούμε και, πού ξέρεις, μπορεί και να αλλάξεις γνώμη!!!!!!.........
http://trifylianews.blogspot.com/2009/03/blog-post_2704.html

ΦΑΛΑΙΝΟΚΑΡΧΑΡΙΑΣ!!!ΣΠΑΝΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ!!

Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ



athinapoli
Αναρτήθηκε από HeLLeNiCReVeNgE

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΩΔΗ!!!


Είναι μέρες τώρα που βλέπω το "φαινόμενο" Έφη Θώδη να έχει ξεφύγει και νομίζω ήρθε η ώρα να κάνουν κάτι τα κανάλια γι'αυτό.

Μίλησε και η μαμά της και είπε "κάντε κάτι, το παιδί μου δεν είναι καλά, είναι έξι μήνες τώρα που έχει ξεφύγει, μην την προβάλλεται άλλο εσείς τα κανάλια".
Μια γυναίκα που βλέπει την πραγματικότητα πιο καθαρά απ' όλους εμάς.

Η δημοσιότητα είναι άτιμο πράγμα.
Μπορείς να ξεφύγεις χωρίς να το πάρεις είδηση.
Τα παράδειγματα πάρα πολλά. Πιο πρόσφατο αυτό της Θώδη.

Πώς σε 2 χρόνια μια τραγουδίστρια παραδοσιακών τραγουδιών εξελίχθηκε στη βασίλισσα του trash, τον περίγελο των καναλιών;

Όλα ξεκίνησαν όταν ανακάλυψαν ότι..."τραγουδάει" ωραία αγγλικά και έγινε αρχή με το I love you baby (αν θυμάμαι καλά, δεν παρακολουθώ και την "καριέρα" της).
Ξαφνικά τα κανάλια ανακάλυψαν την κότα με τα χρυσά αυγά και δεν την άφηναν σε χλωρό κλαρί. Είδαμε την Έφη να κάνει το οτιδήποτε προκειμένου να κερδίσει λίγη παραπάνω δημοσιότητα, να μείνει στην επικαιρότητα.

Και δεν είναι χαζή. Δεν ανήκει νομίζω στις περιπτώσεις αυτών που τους εκμεταλλεύονται επειδή έχουν κάποιο πρόβλημα. Η Θώδη νομίζω ήθελε και τα κανε, αποβλέποντας στη δόξα, στο κέρδος, στην προβολή.
Φτάνεις όμως σε ένα σημείο που η προβολή σε έχει αλλάξει. Δεν είσαι πια ο εαυτός σου, νιώθεις να υπάρχεις μόνο για να είσαι στην τηλεόραση, μόνο για να σε γνωρίζουν.

Εκεί είναι που τη χάνεις τη μπάλα. Εκεί είναι που έχεις ανάγκη δικούς σου ανθρώπους, να σε επαναφέρουν πίσω στη γη και να σε κάνουν να καταλάβεις πως πρέπει να υπάρχεις και έξω από το κουτί.

Νομίζω δηλώσεις του τύπου "όταν βγήκα το πρωί με το αυτοκίνητό μου ήταν για βροχή αλλά ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα σύννεφα, άνοιξε ο ουρανός, ξεκίνησα με το αμάξι και με ακολουθούσαν και τα πουλιά μαζί" δεν είναι δείγμα υγείας και πρέπει να τη βοηθήσουν όσοι νοιάζονται για εκείνη.

Τα κανάλια πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ επιτέλους να τη βλέπουν σαν κλόουν, σαν ένα τρόπο να κάνουν νούμερα. Να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ γενικώς να την προβάλλουν, μήπως ασχοληθούν μαζί της άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για εκείνοι (όχι όλοι εμείς που μας "διασκεδάζει"), μήπως και επανέλθει στην πραγματικότητα.

Όλοι μας νομίζω όσο μπορούμε (μα πάνω απ' όλα τα ΚΑΝΑΛΙΑ) πρέπει να πάψουμε να προβάλλουμε τα νέα "κατορθώματά" της κάθε φορά και να τη δούμε και αυτή την περίπτωση ανθρώπινα.

Έτσι πρέπει....

http://ourgreektv.blogspot.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΣΑ


Ένας νέος "χάρτης που αποτελείται από πληροφορίες που συγκέντρωσε το τηλεσκόπιο ακτίνων γάμμα Fermi (της NASA) μας δίνει την ευκαιρία να ρίξουμε μια άνευ προηγουμένου ματιά στο Σύμπαν.

Η φωτογραφία είναι πράγματι εντυπωσιακή!


Δείτε τη σε καλύτερη ανάλυση εδώ
και εδώ. (Στο πρώτο link θα δείτε την εικόνα με σημειωμένα τα 10 πιο σημαντικά αντικείμενα από πλευράς ακτινοβολίας γάμμα, ενώ στο δεύτερο η εικόνα δεν έχει καμιά σημείωση)

Σύμφωνα με τη μελέτη τα πιο ισχυρά σημεία εκπομπής ακτίνων γάμμα είναι:


Τα πέντε πιο ισχυρά σημεία εκπομπής του Γαλαξία μας
1) Ο Ήλιος (προφανώς)

2) Το διπλό αστέρι LSI +61 303, που βρίσκεται 6500 έτη φωτός μακριά στοναστερισμό της Κασσιόπης .

3) Ο pulsar PSR J1836+5925, βρίσκεται στον αστερισμό του Δράκοντα.

4) Η ομάδα αστεριών 47 Tucanae. (NGC 104), Βρίσκεται σε απόσταση 15,000 light-years στον αστερισμό Tucana (αστερισμός του νότιου ημισφαιρίου).

5) 0FGL J1813.5-1248, δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη τι ακριβώς είναι


Οι πέντε κυριότερες πηγές έξω από το Γαλαξία μας είναι:

1) Ο γαλαξίας NGC 1275 (Perseus A - Περσέας Α), είναι ο κυριότερος γαλαξίας της ομάδας του Περσέα Βρίσκεται 233 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά

2) Ο γαλαξίας 3C 454.3. Είναι ένας τύπος γαλαξία που ονομάζεται "blazar." Απόσταση 7.2 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Στον ουρανό φαίνεται στον αστερισμό του Πήγασου.

3) Ένας ακόμη γαλαξίας blazar ο PKS 1502+106.

4) Το αντικείμενο PKS 0727-115. Πρόκειται μάλλον για quasar. Βρίσκεται 9.6 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά στον αστερισμό Puppis (του νότιου ημισφαιρίου).

5) Το αντικείμενο 0FGL J0614.3-3330 το οποίο ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί.
Αναρτήθηκε από paideia-gr

Ληστές σκότωσαν κοπέλα υπάλληλο της "Γερμανός"...


ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ!!!!!ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΑΛΒΑΝΟΙ.
ΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΛΑΞΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑ.
ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ.!!ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΕΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!!

ΤΕΛΙΚΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΓΕ Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ!!


Ο Ιρακινός δημοσιογράφος που πέταξε το παπούτσι του στον George Bush, έφαγε τρία χρόνια φυλάκα συμφωνα με απόφαση που βγήκε πριν από λίγο!!Την τιμωρία του 30χρονου Muntazer al-Zaidi, εξέδωσε το κεντρικό δικαστήριο της Baghdad σήμερα Πεμπτη!! Και το μετέδωσε πριν από λίγο η Al-Baghdadiya television που είναι και εργαζόμενος της!! Ο Al-Zaidi σκοπεύει να προσφύγει μέσω του δικηγόρου σε ένσταση!! Ο δημοσιογράφος έγινε σαν ήρωας από πλήθος κόσμου που τον ανάμενε έξω από τα δικαστήρια!!

Ο Κ.Ο.Κ. ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ

1. Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.
2. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
3. Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.
4. Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα "STOP". Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδραση σας, με αποτέλεσμα να καρφωθούν» πάνω σας.
5. Ποτέ μην κλείσετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι. Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.
6. Το φρενάρισμα πρέπει να γίνετε όσο πιο αργά μπορείτε για να σιγουρέψετε την καλή λειτουργία του ABS, το οποίο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρωτικό μασάζ του ποδιού σας. Για τους μη κάτοχους ABS είναι μια ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.
7. Ποτέ μην προσπερνάτε από αριστερά όταν μπορείτε να το κάνετε από δεξιά. Είναι μια ευκαιρία να γελάσετε καθώς ο οδηγός του οχήματος που μόλις προσπεράσατε τρομάζει.
8. Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εκτελέσιμα στην Ελλάδα.
9. Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό. Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκετε ακριβώς από πίσω σας, ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα πάει καλύτερα από εσάς, αν ήταν στην θέση σας.
10. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός, ελαττώνει πάντα ταχύτητα για να περιεργαστεί οτιδήποτε του κινήσει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι από βιτρίνα μέχρι και γκόμενα (εντός πόλεως) και από ατύχημα μέχρι και αλλαγή λάστιχου (εκτός πόλεως).
11. Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Χάρις στον υπουργό συγκοινωνιών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.
12. Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι ακόμα και αν είστε πρώτος σ' αυτό.
13. Ποτέ μην κάνεις χώρο σε αντίθετα διερχόμενο όχημα όταν κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο. Ο οδηγός του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον παράλληλο μονόδρομο, άρα για να κινείτε στον ίδιο δρόμο με εσάς μάλλον το κάνει επίτηδες.
14. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός κάθε Έλληνα οδηγού είναι να φτάσει πρώτος και θα κάνει ότι χρειαστεί γι' αυτό.
15. Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε. Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στον δρόμο σας δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.
16. Οι Ελληνίδες γυναίκες οδηγοί, μπορούν να πλένουν, μαγειρεύουν, πλέκουν, να κάνουν sex, να μιλούν στο τηλέφωνο αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν.
17. Το προστατευτικό κράνος φοριέται στον αγκώνα για ανεξακρίβωτους ακόμα λόγους. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε και εσείς τη μόδα.
18. Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες. Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι χιλιάδες crash test κάνουν λάθος. Άμα είναι γραπτό σου, θα πας κι ας φοράς ζώνη...
19. Ανεξαρτήτως άσματος, το στερεοφωνικό του οχήματος σας πρέπει να παίζει στο φουλ. Με αυτό τον τρόπο διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν υπομονετικά πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν την διάβαση.
20. Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών, διότι καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα και διασχίζουν τους δρόμους αναγκάζοντας τα διερχόμενα οχήματα να ελαττώσουνε ταχύτητα.

Αναρτήθηκε από Blog tou Fititi

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΘΑΥΜΑΣΤΕ.





Νέο δέντρο με το όνομά Μην Παρκάρετε!

Οι επιστήμονες-παρά την αντίθετη φήμη τους-συχνά έχουν χιούμορ. Βρετανοί βοτανολόγοι, ανακάλυψαν ένα νέο άγνωστο είδος δέντρου, πάνω στον κορμό του οποίου υπήρχε καρφωμένη η επιγραφή "Mην Παρκάρετε" [Δεν Parking]. Οι ντόπιοι του είχαν ήδη δώσει αυτό το όνομα και οι επιστήμονες δεν δίστασαν να του δώσουν κι αυτοί, το ίδιο ως το "επιστημονικό" του όνομα! Οι ντόπιοι του είχαν ήδη δώσει αυτό το όνομα και οι επιστήμονες δεν δίστασαν να του δώσουν κι αυτοί, το ίδιο ως το "επιστημονικό" του όνομα!
Το δέντρο ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930, στο πλάι ενός επαρχιακού δρόμου, κάπου στο βόρειο Ντέβον, στην περιοχή Γουότερσμιτ, σύμφωνα με τις εφημερίδες Independent και Daily Telegraph. Το δέντρο ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930, στο πλάι ενός επαρχιακού δρόμου, κάπου στο βόρειο Ντέβον, στην περιοχή Γουότερσμιτ, σύμφωνα με τις εφημερίδες Independent και Daily Telegraph.

Μόλις τώρα οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Τιμ Ριτς, του πανεπιστημίου της Ουαλίας, μετά από βιοχημικές αναλύσεις, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για νέο είδος και το έδωσαν το ξεχωριστό αυτό όνομα "Mην Παρκάρετε". Μόλις τώρα οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Τιμ Ριτς, του πανεπιστημίου της Ουαλίας, μετά από βιοχημικές αναλύσεις, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για νέο είδος και το έδωσαν το ξεχωριστό αυτό όνομα "Mην Παρκάρετε".

Το φυτό είναι ένα είδος αλιζαρίας, ένα υβρίδιο που σχετίζεται με το σόρβο, και το πλήρες όνομά του, όπως πλέον καταγράφηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Watsonia" της Βοτανολογικής Εταιρίας των Βρετανικών Νήσων, είναι "Mην Παρκάρετε Αλιζαρία" (No Parking Whitebeam), ενώ το λατινικό του όνομα (έχει και τέτοιο!) είναι Sorbus admonitor. Το φυτό είναι ένα είδος αλιζαρίας, ένα υβρίδιο που σχετίζεται με το σόρβο, και το πλήρες όνομά του, όπως πλέον καταγράφηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Watsonia" της Βοτανολογικής Εταιρίας των Βρετανικών Νήσων, είναι "Mην Παρκάρετε Αλιζαρία" (Δεν Whitebeam χώρος στάθμευσης), ενώ το λατινικό του όνομα (έχει και τέτοιο!) είναι Sorbus admonitor. Περίπου 110 δέντρα αυτού του νέου είδους έχουν εντοπιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή (δεν έχουν όλα την πινακίδα "Μην Παρκάρετε" πάνω τους!). Περίπου 110 δέντρα αυτού του νέου είδους έχουν εντοπιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή (δεν έχουν όλα την πινακίδα "Μην Παρκάρετε" πάνω τους!).

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!!!ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


Οι συμβασιούχοι της Ακρόπολης αποφάσισαν σε ένδειξη καλής θέλησης να ανοίξουν
το μαγάζι τους.Επιτέλους οι ξένοι τούριστες μπορούν να την δούν από κοντά.
Βρεμένη σανίδα που σας χρειάζεται κάνατε ξεφτίλα μια χώρα σε όλο τον κόσμο
και μας κάνετε και χάρη τώρα.ΑΝΤΕ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΙΤΕΣ!!!!!!!

ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Όσοι από εσάς που έχετε την αστρονομία σαν χομπυ θα έχετε διαβάσει για τον Όλυμπο, το ψηλότερο βουνό του συνόλου του ηλιακού συστήματος, με το κολοσσιαίο ύψος των 27 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια του Άρη.(Απο τον Ελληνικο Ολυμπο η ονομασια) Όταν διαβάζουμε ότι το ύψος του είναι τριπλάσιο από το Everest, ειναι ασαφή η ιδέα του μεγέθους, αλλά μια οπτική σύγκριση διευκρινίζει πολλά πράγματα:Αυτό που βλέπετε στην εικόνα (από πίσω στο μέτωπο) είναι η σύγκριση του Ολύμπου του Αρη με το Όρος Έβερεστ στη Γη. Η διαφορά είναι απλά τεράστια. Αλλά το μέγεθος του Ολύμπου δεν είναι μόνο το ύψος. Η βάση έχει διάμετρο 600 χιλιομέτρων, το οποίο ισοδυναμεί με το χώρο μια χώρα σαν τον Ισημερινο η μια αποσταση σχεδον Αθηνα-Καβαλα.

http://paratolmo.blogspot.com/

Ζήτησε στους μαθητές να γράψουν τις χειρότερες βρισιές

Ένας δάσκαλος σε εκκλησιαστικό σχολείο ζήτησε από τα 10χρονα παιδάκια της τάξης να γράψουν σε ένα χαρτί τις χειρότερες λέξεις που γνωρίζουν. Οι γονείς τρομοκρατήθηκαν όταν τα παιδιά γύρισαν σπίτι και είδαν τα βιβλία τους γεμάτα με βρισιές…

Ο δάσκαλος Fred Laband ζήτησε συγκεκριμένα από τους μαθητές, να φτιάξουν μια λίστα από τις συνηθισμένες «κακές» λέξεις και να τις κατατάξουν, αρχίζοντας από τις πιο ελαφριές και φτάνοντας στις πιο βαριές βρισιές.

Τα μικρά σκέφτηκαν και έγραψαν άσεμνες λεξούλες, συμπεριλαμβάνοντας και λέξεις με τέσσερα γράμματα, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Daily Mail. Πολλοί από τους όρους λειτουργίας του σχολείου αναγράφονται σε έναν πίνακα ακριβώς μπροστά από την αίθουσα του αγγλικού Δημοτικού σχολείου Great and Little Shelford Church of England Primary στο Great Shelford, δίπλα στο Cambridge.

Ο κύριος Laband, δίδασκε συγκεκριμένα αντιτρομοκρατία, ως μέρος του προγράμματος κοινωνικής και συναισθηματικής εκμάθησης της Κυβέρνησης. Μια μητέρα παραπονέθηκε έντονα λέγοντας: «Το υποτιθέμενο μάθημα ενθάρρυνε τα παιδιά να μαθαίνουν όσες περισσότερες άσχημες λέξεις μπορούσαν να φανταστούν».

Σε ένα γράμμα που στάλθηκε στους γονείς, η υπεύθυνη Alison Evans είπε χαρακτηριστικά: «Συμφωνήσαμε ότι είναι ακατάλληλο για τα παιδιά να γράφουν και να μαθαίνουν τέτοιου είδους λέξεις για αυτόν τον λόγο, οι ανάλογες σελίδες έχουν αφαιρεθεί από τα βιβλία ασκήσεων».

Ο Alastair MacGregor, πρόεδρος της κυβέρνησης, δήλωσε: «Πραγματικά, έχουμε λυπηθεί πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο. Διεξάγουμε έρευνες για το τι ακριβώς έχει γίνει και παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα δράσης, δεν μπορώ όμως να σας πω προς το παρόν τίποτα παραπάνω

Το κρασί και η μπίρα με μέτρο κάνουν καλό στα οστά ανδρών και γυναικών άνω των 60 ετών



Ένα ποτήρι κρασί ή ένα μπουκάλι μπίρα τη μέρα μπορούν να δυναμώσουν τα οστά των ανδρών και των γυναικών άνω των 60 ετών, όμως η κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων μπορεί να φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αδυνατίζοντας τα κόκαλα, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.



Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "American Journal of Clinical Nutrition" (Aμερικανικό Περιοδικό Κλινικής Διατροφής) έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου Ταφτς των ΗΠΑ, υπό τη διευθύντρια του προγράμματος επιδημιολογίας Κάθριν Τάκερ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science. Όπως διαπιστώθηκε, η τακτική, αλλά με μέτρο, κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με αύξηση της πυκνότητας των οστών του σώματος.

Η θετική επίδραση αφορά κυρίως τη μπίρα για τους άνδρες και το κρασί για τις γυναίκες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το πυρίτιο που υπάρχει στη μπίρα, συνεισφέρει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας στους άνδρες, οι οποίοι είναι οι κατ' εξοχήν καταναλωτές μπίρας. Είναι λιγότερο σαφές πού οφείλεται η θετική επίδραση του κρασιού (το οποίο πίνουν κυρίως οι γυναίκες) στα κόκαλα.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ βλάπτει τα οστά, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι ασφαλώς δεν θα πρέπει κάποιος/α να εξαρτάται μόνο από τη μπίρα ή το κρασί για να διατηρήσει ή να αυξήσει την πυκνότητα και αντοχή των οστών του/της.

Το 2006, η ίδια επιστημονική ομάδα, υπό την Τάκερ, σε άλλη έρευνα, είχε διαπιστώσει ότι τα ανθρακούχα ποτά τύπου "κόλα" προκαλούν μείωση της οστικής πυκνότητας στις ηλικιωμένες γυναίκες, αλλά όχι στους άνδρες.

Πηγή: ΑΠΕ

Δραπέτης κρυβόταν στο Πόρτο Ράφτη 9 Μαρτίου 2009,!!


Έναν 37χρονο δραπέτη συνέλαβε η Αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής στην Παιανία. Ο δραπέτης είχε αποδράσει από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας και είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι μίας 35χρονης στο Πόρτο Ράφτη.

Ο 37χρονος που είχε καταδικαστεί το 1996 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά από 9ήμερη άδεια που είχε λάβει. Η άδεια έληγε στις 2 Μαρτίου 2009.

Το μεσημέρι της Κυριακής, το αυτοκίνητο της 35χρονης εντοπίστηκε στην Παιανία. Ο δραπέτης ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, όμως μετά από καταδίωξη το ζεύγος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Το γονίδιο της ευτυχίας


Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη εντοπίσει το γονίδιο 5-HTTLPR ως ρυθμιστικό του τρόπου λειτουργίας της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η ορμόνη αυτή μεταφέρει χημικά σήματα μεταξύ των νευροκυττάρων, ενώ έχει σχετισθεί άμεσα με την ανθρώπινη διάθεση. Πολλά αντικαταθλιπτικά μάλιστα επιδιώκουν να ρυθμίσουν τα επίπεδα της στον οργανισμό.

Οι επιστήμονες εντόπισαν επίσης τρεις παραλλαγές του γονιδίου. Δύο από αυτές συνδέθηκαν μάλιστα με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης ή απόπειρας αυτοκτονίας. Σε αντίθεση με την τρίτη παραλλαγή, θεωρείται επίσης ότι προκαλούν υπερβολικές νευροχημικές αντιδράσεις σε αγχώδεις καταστάσεις.

Τρεις ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Έσεξ στη Βρετανία, μελέτησαν την επίδραση των διαφορετικών παραλλαγών της ορμόνης και των αποτελεσμάτων στον οργανισμό. Οι 97 συμμετέχοντες στην έρευνα παρακολούθησαν μια σειρά από slides, καθένα από τα οποία περιείχε δύο εικόνες που χρησιμοποιούνται σε ψυχομετρική αξιολόγηση. Οι εικόνες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: Οι αρνητικές σχεδιάστηκαν για να εμπνέουν φόβο και άγχος, οι ερωτικές και οι ουδέτερες.

Οι 16 συμμετέχοντες που είχαν την τρίτη παραλλαγή του γονιδίου, έδειξαν να αγνοούν τις αρνητικές εικόνες, εστιάζοντας στις όμορφες. Αντίθετα, όσοι είχαν τις δύο άλλες παραλλαγές συμπεριφέρθηκαν ακριβώς αντίθετα. «Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η γενετική τάση να κοιτάμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων είναι ένας μηχανισμός που υποδηλώνει την αντοχή στις γενικές αγχώδεις καταστάσεις», καταλήγει η μελέτη.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο
απο ροη