Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Medvedev τα είχε πιεί;




Δεν ήταν στα καλύτερά του ο Medvedev μετά το δείπνο των G8.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






Share on Facebook

Η συνέντευξη του Σταύρου Λάλα




ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

-Πώς αποφασίσατε να καταταγείτε στον αμερικανικό στρατό;

-Ήταν η εποχή του πολέμου του Βιετνάμ. Έπαιρναν κόσμο τότε κι επειδή στο σχολείο την περίοδο εκείνη δεν τα πήγαινα καλά, ήταν βέβαιο ότι θα με έπαιρναν στο στρατό. Με κάλεσαν και διάλεξα να πάω στο πεζικό. Κι έτσι πήγα. Ήθελα δεν ήθελα θα πήγαινα...

-Και πήγατε στο Βιετνάμ...

-Και Βιετνάμ και Λάος και Ταιλάνδη...

-Και μετά πήρατε μετάθεση στη CIA;

-Μετατέθηκα σε κρατική υπηρεσία. Αυτό μπορώ μόνο να σου πω!

- Σας πλησίασαν ποτέ από άλλες χώρες για ενδεχόμενη «συνεργασία»;

-Ποτέ. Δεν με πλησίασαν ποτέ από άλλη χώρα... Μόνο από το ελληνικό κράτος. Μου είπαν να βοηθήσω την πατρίδα και το έκανα.

-Φοβηθήκατε ποτέ;

-Όταν παντρεύτηκα κι έπειτα... Φοβόμουν για την οικογένεια μου.


Συνέχεια στο www.evasonly.gr

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ!



Δεν θυμόμαστε ποτέ μια κυβέρνηση να έχει απογοητεύσει τόσο γρήγορα τους πολίτες και να μην έχει να παρουσιάσει παρά μόνο αρνητικά μέτρα και αποφάσεις στο πρώτο τρίμηνο της θητείας της. Ήταν φυσικό αυτό, αφού πρόκειται για μια κυβέρνηση που κέρδισε την ψήφο των Ελλήνων εξαπατώντας τους και για έναν πρωθυπουργό που ζει στον κόσμο του, χωρίς ελληνική συνείδηση, χωρίς γνώσεις, χωρίς διάθεση για δουλειά παρά μόνο για γυμναστήριο και τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Μια από τις μεγάλες απάτες του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτή με τα τέλη κυκλοφορίας. Προεκλογικά είχε πει ότι θα διατηρούσε το θετικό μέτρο, δηλαδή το bonus - επιδότηση απόσυρσης, και θα καταργούσε το αρνητικό, δηλαδή τα αυξημένα τέλη. Μετεκλογικά έκανε το ακριβώς αντίθετο. Κατήργησε το θετικό μέτρο της επιδότησης και όχι απλά διατήρησε αλλά αύξησε τα χαράτσια - πρόστιμα για όσους είχαν παλαιό αυτοκίνητο.

Επρόκειτο για κουτοπονηριά του αισχίστου είδους. Επρόκειτο για πολιτική αλητεία. Τα μπουμπούκια της κυβέρνησης νόμιζαν ότι θα περνούσε έτσι...
Η αντίδραση των συμπατριωτών μας ήταν εντυπωσιακή και τους συγχαίρουμε! Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες επέστρεψαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, ρίχνοντας χαστουκάρα μεγάλου μεγέθους στο Γιωργάκη, τη Μπιρμπίλη και τον Παπαφοροντίνου, συγγνώμη, Παπακωνσταντίνου... Πρόκειται για δίκαιο σαμποτάζ πρώτου μεγέθους, μια αυθόρμητη αντίδραση του λαού, που θα αφήσει τους πράσινους φορομπήχτες με σημαντικά λιγότερα έσοδα από όσα υπολόγιζαν.

Αισιοδοξούμε ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να απαντά με την ίδια αποφασιστικότητα και οξύνεια σε όλες τις φαεινές ιδέες του Γιωργάκη και των λοιπών αμερικανακίων του. Ώστε σύντομα, εντός του 2010, η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση να μας αδειάσει τη γωνιά. Για το καλό της πατρίδας και του έθνους. Έτσι ώστε ο Γιωργάκης και η Μπιρμπίλη του να μείνουν με το μόνο που ξέρουν να κάνουν, το γυμναστήριο...

ΥΓ. Του Jeffrey μάλιστα, δεν του φτάνουν το γυμναστήριο της γειτονιάς του, όπου πάει και κάνει pilates, ούτε το γυμναστήριο της Βουλής. Διαβάσαμε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι δημιουργείται στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, υπερσύγχρονο γυμναστήριο 100 τ.μ. στο β΄ όροφο, με όργανα αξίας 250.000 ευρώ...
Κοιτάξτε με τi ασχολείται ο Γιωργάκης ενώ η πατρίδα και ο λαός δοκιμάζονται. Και κρίνετε τη σοβαρότητα του ατόμου...

--
http://patriotikoslogos.blogspot.com

Το Μυστικό Σχέδιο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης


Ακόμη δεν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη της Λισσαβόνας, με την οποία, δια των νέων θέσεων, του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών, επιτυγχάνεται η πολιτική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, προετοίμασε την οικουμένη για το επόμενο στάδιο των Μυστικών Σχεδίων της Εβραιομασονίας. Οι δηλώσεις του Μισέλ Μπαρνιέ έκαναν τον γύρο του κόσμου. «Ο Πλανήτης όλος να έχει έναν Κυβερνήτη»(!), είπε ξεκάθαρα ο Γάλλος Επίτροπος. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που προβάλλει ως αναγκαιότητα την ύπαρξη μιάς «Παγκόσμιας Διακυβέρνησης» για να βρεθεί λύση στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αποτελεί πια ιστορική δογματική θεώρηση, ότι μετά από μια παγκόσμια οικονομική κρίση εμφανίζεται ως «σωτήρας» (Μεσσίας) ένας παγκόσμιος δικτάτορας. Επίσης, δεν είναι τυχαίο, ότι οι G8 προωθούν ένα παγκόσμιο κοινό νόμισμα. Ούτε ακόμη τυχαίο είναι, ότι σε αυτή την ιστορική συγκυρία, η Ιαπωνία πρωτοστατεί στον σχηματισμό της νέας «Ευρωπαϊκής Ένωσης» με χώρες της Ασίας ως μέλη. Κι αυτό, επειδή η Παγκόσμια Διακυβέρνηση θα προέλθει από τη συνομοσπονδοποίηση των ομοσπονδιών, της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ασίας. Όπως, συνέβη με την οικονομική κρίση του 1929, οπότε έκανε την εμφάνισή του λίγο αργότερα ο εβραϊκής καταγωγής, Αδόλφος Χίτλερ. Και η Ενωμένη Ευρώπη πρωτοστατεί στο σχηματισμό μιάς Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Πότε θα πραγματοποιηθεί η Παγκόσμια Διακυβέρνηση είναι άγνωστο. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ο «παγκόσμιος κυβερνήτης» του Μισέλ Μπαρνιέ θα είναι εβραϊκής καταγωγής(!).


Ρωμηοσύνη

"Καυτό" τρίμηνο στο Αιγαίο ξεκινά από σήμερα!


Ξεκινά από σήμερα ένα «καυτό» τρίμηνο στο Αιγαίο με την Τουρκία να προχωρά στην δέσμευση δύο περιοχών στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο και μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση δεσμεύουν παράνομα για αεροναυτικές ασκήσεις και για ένα (!) ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων! Στην βόρεια περιοχή θα διεξάγουν σειρά ασκήσεων επί τρίμηνο (04/01-31/03/2010) μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου-Σαμοθράκης-Θάσου και Αγίου Όρους (περιοχή GK). Και στις δύο περιοχές στο μεγαλύτερο τμήμα τους έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν αντίστοιχες ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αρνηθεί την έκδοση ΝΟΤΑΜ για λογαριασμό της Τουρκίας, χωρίς βέβαια αυτό να αποτρέψει την Άγκυρα να προχωρήσει σε παράνομη δέσμευση του.

Έτσι η Τουρκία, την 1η Ιανουαρίου εξέδωσε παράνομη ΝΟΤΑΜ για την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων και με αυτό τον τρόπο «συμπλήρωσε» την αρχική ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει στα μέσα Δεκεμβρίου για την βόρεια περιοχή GK.
Είναι δύο 100% παράνομες ΝΟΤΑΜ από την πλευρά της Άγκυρας που αμφισβητούν ευθέως τα ελληνικά δικαιώματα επί του FIR Αθηνών, αλλά το κυριότερο πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνος ατυχημάτων και πρακτικά δημιουργούν και προβλήματα εκπαίδευσης στην ελληνική πλευρά.
Αλλά το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό. Μαχητικά και σκάφη επιφανείας των δύο χωρών θα ασκούνται στην ίδια περιοχή με χρήση πραγματικών πυρών στη βόρεια περιοχή επί δύο μήνες (η αντίστοιχη ελληνική άσκηση θα διαρκέσει από τις 04/01-26/02/2010) και στη βόρεια περιοχή όποτε η ελληνική πλευρά αποφασίσει να προχωρήσει σε ασκήσεις! Και επιχειρησιακά βέβαια υπάρχει θέμα: Το τρίγωνο Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων (περιοχή GP) είναι η «μήτρα» των υπερπτήσεων επάνω από Φούρνους-Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι. Κατευθυνόμενα σε αυτή την περιοχή η προερχόμενα από αυτή την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά προχωρούν στις υπερπτήσεις.
Επιδίωξη της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει Πεδίο Βολής στο μέσον του Αιγαίου εξ ου και η ετήσια ΝΟΤΑΜ για Μύκονο-Ικαρία-Φούρνους.
Όλα αυτά ενώ η τουρκική ρποκλητικότητα μέσα στις γιορτές ξεπέρασε κάθε προηγούμνο με υπερπτήσεις, αναχαίτιση ελληνικού αεροσκάφους, παρενόχληση περιπολικού στα Ίμια κλπ
Όπως προαναφέραμε και οι δύο περιοχές έχουν δεσμευτεί για ασκήσεις από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Στην βόρεια περιοχή απλώς τα Ψαρά αντικαθιστούν σε μία νότια προέκταση την Ίμβρο που βορειότερα εντάσσεται στον τουρκικό σχεδιασμό. Στον κεντρικό τομέα επίσης η περιοχή έχει δεσμευθεί για ασκήσεις από Π.Ν. και Π.Α., άλλωστε εφάπτεται και στο Πεδίο Βολής Άνδρου


Ιδού η τουρκική…ετήσια ΝΟΤΑΜ:
Παράθεση
A3914/09 (Issued for LTBB LGGG PART 1 OF 2) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED
1-TURKEY REQUESTED THE GREEK AIS TO PROMULGATE APPROPRIATE NOTAM
FOR THE EXERCISE AREA LOCATED WITHIN INTERNATIONAL WATERS AND
AIRSPACE OF AEGEAN SEA FOR THE TURKISH FIRING EXERCISE
TO BE CONDUCTED FROM 04 JAN 10 TILL 30 DEC 10 0500-1600 UTC.
(EXCEPT SATURDAYS, SUNDAYS OFFICAL HOLIDAYS OF TURKEY AND
GREECE) WITH REF 071229 LTAAYEYX
GREEK AIS DID NOT PROMULGATE APPROPRIATE NOTAM FOR THE EXERCISES
AREA IN ACCORDANCE WITH OUR REF. UNDER THESE CIRCUMSTANCES DUE TO
THE INSISTENT ATTITUDE OF GREECE, TURKEY IS LEFT WITH NO OTHER
ALTERNATIVE BUT TO TAKE ITS OWN INITATIVE TO PROMULGATE THE
NECESSARY NOTAM FOR THE EXERCISE AREA.
TURKEY WILL TAKE ALL NECESSARY MEASURES FOR THE SAFETY OF THE
GENERAL AIR TRAFFIC AS SHE DID IN THE PAST AND IS ALWAYS READY FOR
COOPERATION AND COORDINATION IN THIS RESPECT.


2- THE NOTAM INFORMATION FOR THE EXERCISE AREA IS AS FOLLOWS.
EXERCISE AREA :ATHINAI FIR ( FIRING)
END PART 1 OF 2. 04 JAN 05:00 2010 UNTIL 30 DEC 16:00 2010. CREATED: 01 JAN
17:35 2010
A3914/09 (Issued for LTBB LGGG PART 2 OF 2) - 1.LATERAL LIMITS:372700N261700E 370830N262730E 370500N260900E
372400N260000E 372400N260400E


2. VERTICAL LIMITS :0-10000 FT MSL (INCL)
3. DATE AND TIMES : FROM 04 JAN 10 TILL 30 DEC 10 0500-1600 UTC.
(EXCEPT SATURDAYS, SUNDAYS AND OFFICAL HOLIDAYS OF TURKEY AND GREECE
3. PROCEDURES FOR EXERCISE AIRCRAFT :
A. THE FLIGHTS WILL BE CONDUCTED AT VFR CONDITIONS AND UNDER
POSITIVE RADAR CONTROL.
B.EXERCISE AIRCRAFT SHALL DISPLAY ANTI COLLISION AND NAVIGATION
LIGHTS CONTINUOUSLY.
4.PROCEDURES FOR NON-EXERCISE AIRCRAFT:. FL000 - FL100) IN THE INTEREST OF FLYING
SAFETY DURING THE EXERCISE, NON-EXERCISE AIRCRAFT ARE STRONGLY ADVISED NOT TO
FLY WITHIN THE EXERCISE AREA DESCRIBED ABOVE. F) FL000 G) FL100) END PART 2 OF
2, 04 JAN 05:00 2010 UNTIL 30 DEC 16:00 2010. CREATED: 01 JAN 17:35 2010


defencenet

Ανοιχτή επιστολή στους συντρόφους του Κ.Κ.Ε


Αγαπητοί σύντροφοι του ΚΚΕ.

Το 2008 για την ευρωσυνθήκη, ήταν παλλαϊκό το αίτημα για δημοψήφισμα.

Το υπέγραφαν και προσωπικότητες, λέει ο ριζοσπάστης!!!

Όλα καλά, το βλέπουμε στην εφημερίδα τους…


Σήμερα που ο Ελληνικός λαός υπογράφει το αίτημα για δημοψήφισμα για το θέμα της ιθαγένειας, αυτό δεν είναι παλλαϊκό αίτημα;
...

Φυσικά οι προσωπικότητες που ζητούσαν τότε να εκφραστεί ο λαός, σήμερα λιποτακτούν από μια τέτοια απαίτηση, όπως λιποτάκτησαν και από άλλα παλλαϊκά αιτήματα και διαμαρτυρίες, για παράδειγμα αυτή των τελών κυκλοφορίας.

Αλήθεια ρε σύντροφοι του ΚΚΕ οι ‘προσωπικότητες’ έχουν μεγαλύτερη αξία από έναν προλετάριο; Και από πότε;

Σήμερα η ηγεσία του ΚΚΕ ζητάει να συναποφασίζει ο λαός μαζί με τους εισβολείς της πατρίδας μας, για αυτήν τη πατρίδα που κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους, για να αποφασίζουν οι Έλληνες για το μέλλον της.

Συντάσσετε δηλαδή με τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων εξουσίας, όπως τότε, που ειρωνευόταν τις ‘λαοσυνάξεις’ για το θρήσκευμα.

Οι λαθρομετανάστες είναι εισβολείς και όχι πρόσφυγες όπως ψευδώς τους παρουσιάζει η ηγεσία του ΚΚΕ, ούτε είναι ταξικά αδέρφια γιατί ήρθαν να προσφέρουν ποιο φθηνό μίσθιο στους καπιταλιστές, γκρεμίζοντας όλες τις εργατικές κατακτήσεις και διαλύοντας παράλληλα και τις υποδομές της χώρας, που οι προγονοί μας έστησαν με ιδρώτα και αίμα, για εμάς και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Σήμερα το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό συνονθύλευμα, επιχειρεί να αντικαταστήσει το λαό της Ελλάδας, και η ηγεσία του ΚΚΕ δεν λιποτακτεί απλά από τη μάχη με τον ιμπεριαλισμό… υποστηρίζει τον ιμπεριαλισμό.

Μόνο και μόνο η βίαιη νόθευση της Ελληνικής κοινωνίας από εισαγόμενους σκλάβους, ήταν αρκετή για να κατεβάσει το ΚΚΕ το λαό του στο δρόμο.

Και όμως, τα στελέχη του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν στην εκδίωξη των Ελλήνων από τους χώρους δουλειάς και στην αντικατάσταση τους από λαθρομετανάστες, όπως και στη διάλυση των συνδικάτων.

Που είναι εκείνο το φοβερό συνδικάτο οικοδόμων;

Η ηγεσία του ΚΚΕ εδώ και χρόνια ζητά τη νόθευση του εκλογικού σώματος με λαθρομετανάστες-εισβολείς, λες και είναι αριστερή πρακτική η νόθευση του εκλογικού σώματος με εισαγομένους ψηφοφόρους.

Μόνο που η νόθευση του εκλογικού σώματος έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια με τις αντισυνταγματικές και παράνομες ελληνοποιήσεις, και όμως κανείς δεν είπε κουβέντα, ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί;

Αν ήταν σωστή κίνηση της πολιτείας, γιατί δεν βγήκαν ανοιχτά να το επικροτήσουν;

Αντίθετα ενώ το γνώριζαν, το απέκρυψαν από το λαό.

Τώρα που το 80% του λαού έχει ξεσηκωθεί για τη μαζική νόθευση των Ελλήνων πολιτών, βγαίνουν οι αριστεροί φωστήρες και καταγγέλλουν το λαό ως φασίστα και ρατσιστή…

Αλήθεια σύντροφοι του ΚΚΕ είναι αριστερή ή κομουνιστική πρακτική να βρίζεις το λαό; Και από πότε;

Για τα στελέχη του ΚΚΕ δεν είναι η πρώτη φορά…

Το Μάη του 2009 είχαν απαιτήσει από τους εργαζόμενους, να εναντιωθούν στους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα. (ριζοσπάστης 7 Μάη 2009)

Και όμως για την ευρωσυνθήκη ζητούσαν δημοψήφισμα, σε όλα τα άλλα… ότι πει η νέα τάξη.

Αλήθεια τι έκρυβε το ευρωσύνταγμα και δεν το ήθελαν τα στελέχη του ΚΚΕ;

Είναι πολύ απλό, όποιος πρόβαλε εμπόδια στις επιταγές των πολυεθνικών,

για πρώτη φάση θα του έκοβαν τη χρηματοδότηση και σε δεύτερη φάση η σύλληψη και μεταφορά σε κάποιο Γκουαντάναμο για προδοσία και στάση, και μάλιστα χωρίς δίκη!!!

Με αυτό τον τρόπο, οι πολυεθνικές, πέταγαν έξω από τη πίτα τους χαφιέδες των εργατών με συνοπτικές διαδικασίες!

Να γιατί τότε, ήταν παλλαϊκό αίτημα το δημοψήφισμα.

Να θυμίσουμε στους συντρόφους του ΚΚΕ ότι για τις ταυτότητες, είχαν μαζευτεί περίπου τέσσερα εκατομμύρια υπογραφές που ζητούσαν δημοψήφισμα.

Και όμως μέσα από το ριζοσπάστη τα στελέχη του ΚΚΕ ειρωνεύτηκαν αυτή τη λαϊκή απαίτηση (ριζοσπάστης 5 Γενάρη 2001)

Τώρα για την Ιθαγένεια ευκαιρίας, είναι περισσότεροι οι Έλληνες πολίτες που ξεσηκώνονται…

Τότε για τις ταυτότητες ήταν λαοσύναξη και λαϊκό βάπτισμα.

Τώρα είναι φασιστική και ρατσιστική απειλή ο Έλληνας…

Προσέξτε σύντροφοι του ΚΚΕ… όχι οι αλλοδαποί εισβολείς… αλλά ο Έλληνας που δέχεται την επίθεση μέσα στο σπίτι του!!!

Σύντροφε του ΚΚΕ μήπως… λέω μήπως, ήρθε η ώρα να τους γυρίσεις τη πλάτη;

Μήπως ήρθε η ώρα να αμυνθείς για την οικογένειά σου και το μέλλον της;

Αναλογίσου σύντροφε του ΚΚΕ τους λόγους που τους οδήγησαν να σου κρύψουν τα κείμενα της Πρώτης Εργατικής Διεθνούς κα το λόγο του Βελουχιώτη στη Λαμία.

Σύντροφε γύρισέ τους την πλάτη, η θέση σου είναι με το λαό.

Τάσος Χατζηπαράσχου

ΠΗΓΗ

ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α.Τ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε το ΑΤ Ακροπόλεως και η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, δρα σε μια περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη και η ασύδοτη δράση του αλλοδαπού εφιάλτη είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και επικίνδυνη.



Ο στόχος τους είναι εμφανής.
Το σπάσιμο του «τσαμπουκά» του έλληνα αστυνομικού.
Ο κλονισμός της υπηρεσιακής του αυτοπεποίθησης.
Η καλλιέργεια ενοχικών συναισθημάτων.
Και σε τελευταία ανάλυση η παραίτησή του από την πρωταρχική υποχρέωση που είναι η φροντίδα για την ασφάλεια του έλληνα πολίτη.

Η προσωπική μου μαρτυρία προφανέστατα δεν έχει καμία αξία για τα προαποφασισμένα όπως όλα δείχνουν πορίσματα ενοχής.

Είναι όμως και ειλικρινής αλλά και αποκαλυπτική για το ήθος αυτών των ανθρώπων που στοχοποιούνται άδικα.

Προ τετραμήνου, μέσα στο κατακαλόκαιρο στις 7 το απόγευμα και στην οδό Ερμού, το αυτοκίνητό μου έπεσε «θύμα» ενός «δυστυχισμένου» Αφγανού μπροστά στα μάτια των περαστικών με σπασμένο παράθυρο και ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

Ο Αφγανός συνελήφθη, οι άνδρες του ΑΤ Ακροπόλεως με ειδοποίησαν στο τηλέφωνο και πήγα στο τμήμα.

Η επίσημη δικαιολογία του Αφγανού ήταν ότι πεινούσε και έτσι αποφάσισε να σπάσει αυτοκίνητα προκειμένου να συλληφθεί και να τρώει τσάμπα.

Ζήτησα να με αφήσουν να τον σπάσω στο ξύλο αλλά δε μου το επέτρεψαν. Παρά την οργή μου προσπάθησαν επίμονα να με πείσουν πως είναι κρατούμενος και οφείλουν να τον προστατεύσουν. Έτσι και έγινε.
Εκείνοι τον προστάτευσαν ως κρατούμενο.
Εγώ πήρα αγκαλιά την οργή μου.
Φεσώθηκα και μια ζημιά πεντακοσίων ευρώ έτσι για να θριαμβεύσει η πολυπολιτισμικότητα.
Και έφυγα.

Αυτό είναι το ήθος των ανδρών του ΑΤ Ακροπόλεως..
Αυτούς τους έλληνες πολίτες επιχειρούν να στοχοποιήσουν.
Σ αυτό τον προσβλητικό για τον ελληνισμό χορό ενοχής πρωτοστατεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τον πρωθυπουργό της χώρας και τον αρμόδιο υπουργό να προεξάρχουν.

Αυτή είναι η αλήθεια γυμνή και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για τους ηγέτες μας.
ΠΗΓΗ

Tα κατοχικά δάνεια στο προσκήνιο


Τουλάχιστον 10,6 δισ. δολάρια οι οφειλόμενες προς την Ελλάδα αποζημιώσεις. Ζήτημα επανορθώσεων από τη Γερμανία εγείρουν οι Έλληνες αντιστασιακοί. Να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) ζητούν από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ανάμεσά τους ο Μανώλης Γλέζος και ο Λεωνίδας Κύρκος. Απαράδεκτες και αλαζονικές χαρακτήρισαν σήμερα 66 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι “εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων”, με αφορμή την κακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.


Οι αντιστασιακοί δέχονται ότι οι απόψεις του Γερμανού υπουργού μπορεί να πηγάζουν από την αρχή της διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, υπενθυμίζουν, ωστόσο ότι “ εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια η Γερμανία αρνείται να καταβάλλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938).
“Συνιστούμε στον κ. Σόιμπλε να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την εξής διευκολυντική πρότασή μας: αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει τώρα αυτό το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, τότε απλώς να το αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστάει σήμερα η Ελλάδα προς τη Γερμανία”, επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι αντιστασιακοί.

εν κρυπτώ

Να που τα προεκλογικά συνθήματα επαληθεύονται.....






Η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε κύρια σε δύο συνθήματα, στο "Λεφτά υπάρχουν" και στο "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".

Για το πρώτο μάλλον πρέπει να υποθέσουμε ότι παρ'όλη την αναζήτηση ακόμη δεν βρήκανε μαζεμένα λεφτά πουθενά. Και γι' αυτό επιχειρούν να συνεχίσουν να τα παίρνουν από αυτούς που δεν έχουν εισοδήματα (μισθωτούς - συνταξιούχους). Αντί να καταργήσουν θέσεις χρυσοκάνθαρων διευθυντών παραδιευθυντών συμβούλων και άπειρων Προέδρων, εξαγγέλλουν μειώσεις μισθών σε υπαλλήλους που παίρνουν 2000 μικτά.

Αντί να καταργήσουν τα φτωχά, από πλευράς ενδιαφέροντος και θεαματικότητας κρατικά κανάλια τηλεόρασης, συνεχίζουν να σκορπάνε σε εξοργιστικές μισθοδοσίες (ή αργομισθίες) εκατομμύρια.

Αντί να μειώσουν με απόφαση τους προκλητικούς μισθούς κρατικών στελεχών ή στελεχών Δημόσιων Οργανισμών, δείχνουν να επιχαίρουν με τις ανούσιες και ανόητες εθελοντικές μειώσεις αμοιβών (κατά 15%) που ανακοινώνουν (σαν στάχτη στα μάτια) κάποια από αυτά τα στελέχη.

Αντί να φροντίσουν να βάλουν κανόνες στο βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ, χαρίζουν Blackberries.

Μου θυμίζεται κύριοι της κυβέρνησης, την διαφήμιση με τον τελωνιακό που απορροφημένος με την σοκολάτα που έτρωγε δεν έβλεπε τα κρυφά εισαγώμενα αγαθά αλλά κατάφερε να συλλάβει (όταν τέλειωσε το μασούλημα) μια γιαγιά για κάτι τελείως ασήμαντο.

Για το δε δεύτερο σύνθημα μάλλον επιβεβαιώνεται το "βουλιάζουμε" όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από διάφορες παραθαλάσιες περιοχές της πατρίδας μας:

Από τον τύπο διαβάζουμε ότι η θάλασσα "βγήκε στη στεριά" σε αρκετές περιοχές της χώρας.Πλημμυρισμένες είναι πολλές περιοχές – κυρίως νησιά στο ανατολικό Αιγαίο – με τη στάθμη των υδάτων να μην κατεβαίνει, όπως ανέφεραν τοπικοί φορείς.Σε Λευκάδα, Ιθάκη, Χίο, Μπούκα Αμφιλοχίας, Ρίο ανέβηκε η στάθμη των υδάτων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, παραλιακοί δρόμοι και πλατείες.

Αφού τα λεφτά τα ψάχνουμε σε λάθος μέρος και αφού δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε................

μάλλον θα βουλιάξουμε!!!

ΠΗΓΗ

ΑΛΒΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 3-1 ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν βαποράκι και μέλη κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη



Τρεις Αλβανούς υπηκόους και έναν ανήλικο Έλληνα που διοχέτευαν στην αγορά μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, συνέλαβαν επ’ αυτόφωρο αστυνομικοί στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που τους παρέδιναν δυο σακούλες ηρωίνης συνολικού βάρους ενός κιλού και ογδόντα τριών γραμμαρίων...



...Η αστυνομία παρακολουθούσε εδώ και καιρό τη δράση των νεαρών ατόμων στην Καβάλα αλλά και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, κατάφεραν να στήσουν την επιχείρηση ώστε να συλληφθεί το κυκλώμα διακίνησης ηρωίνης.

Αστυνομικός τηλεφώνησε σε 28χρονη Αλβανίδα που φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών και της παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής. Το ραντεβού κλείστηκε για το βράδυ της Κυριακής, στις 10 το βράδυ, οι διακινητές των ναρκωτικών παρέδωσαν σε δύο αστυνομικούς με πολιτικά, δύο σακούλες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 83 γραμμαρίων και παρέλαβαν το προσυμφωνημένο ποσό.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αστυνομικοί συνέλαβαν επί τόπου την 28χρονη, δύο ακόμη Αλβανούς ηλικίας 22 και 23 ετών καθώς κι έναν Έλληνα, ηλικίας 15 ετών που φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα.

Ελληνες «ευεργέτες» των Σκοπίων

Εξαιρετικά ενδιαφέρων ήταν ένα άρθρο της "Καθημερινής" που δημοσιεύτηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα όταν οι περισσότεροι από εμάς είχαμε φύγει για διακοπές. Συμφώνα με το άρθρο έχει ανοίξει πόλεμος μεταξύ των Ελληνικών και Σκοπιανών καζίνο. Το Regency ζητά να απαγορευθούν οι διαφημίσεις σκοπιανού καζίνο καθώς συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το άρθρο αναφέρει επίσης στοιχεία για την χρηματοδότηση των Σκοπίων με ελληνικά χρήματα και επιβεβαιώνει ότι ο καζινοτουρισμός με στόχο τη Βόρεια Ελλάδα περιλαμβάνεται στο εθνικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης 2009-2013 της ΠΓΔΜ. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης ο οποίος έστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας την παρέμβαση τους.

Σίγουρα το Regency κινήθηκε για να προστατέψει τα συμφέροντα του αλλά μπορεί αυτή η κίνηση να είναι μια καλή αρχή ώστε να πάρει το θέμα δημοσιότητα στη σωστή του διάσταση: Η ΠΓΔΜ χρηματοδοτεί την ανθελληνική της προπαγάνδα με ελληνικό χρήμα και αυτό πρέπει να σταματήσει κάποτε. Τζογαδόροι, μεγάλες επιχειρήσεις, επισκέπτες για γιατρούς και ψώνια τροφοδοτούν τα ταμεία της Γείτονος. Μακάρι να ξυπνήσουμε σύντομα.

Παραθέτω το άρθρο αυτούσιο για όσους δεν το διάβασαν:



Ελληνες «ευεργέτες» των Σκοπίων
Διαμάχη των καζίνο Θεσσαλονίκης - ΠΓΔΜ για την «πίτα» του τζόγου
Της Ζωγιας Kουταλιανου

Ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ του καζίνο της Θεσσαλονίκης και των καζίνο της Γευγελής, με «ζητούμενο» τους χιλιάδες παθιασμένους με τον τζόγο Ελληνες που περνούν καθημερινά τα σύνορα για να δοκιμάσουν την τύχη τους -και όχι μόνο- στη ρουλέτα, τους «κουλοχέρηδες» και την πράσινη τσόχα, στα καζίνο της ΠΓΔΜ.
Η σύγκρουση εξελισσόταν υπογείως τα τελευταία χρόνια, όμως τώρα εκδηλώθηκε ανοιχτά με την προσφυγή του καζίνο Regency στις ελληνικές αρχές με την οποία ζητείται να απαγορευθεί στα καζίνο της Γευγελής να διαφημίζονται στην Ελλάδα καθώς -όπως υποστηρίζεται- αυτό συνστά αθέμιτο ανταγωνισμό.
Αφορμή ήταν οι φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες, που έχει αναρτήσει το καζίνο Flamingo σε πολλά σημεία.

Tο σκεπτικό
Στην αίτηση που υποβλήθηκε, όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον οκτώ πινακίδες του Flamingo, αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Η επιχείρησή μας, η οποία έχει άδεια καζίνου, λειτουργεί το καζίνο Θεσσαλονίκης εντός των ορίων του νόμου, όπως άλλωστε και οι λοιπές επιχειρήσεις καζίνο που κατέχουν σχετική άδεια. Αλλος τις όμως δεν επιτρέπεται να διαφημίζει τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών, είτε αυτή λαμβάνει χώρα εντός είτε εκτός Ελλάδος.
Τα καζίνο της ΠΓΔΜ τελούν υπό τελείως διάφορο νομικό καθεστώς από εκείνο που ισχύει στη χώρα μας. Εκεί δεν επιβάλλεται εισιτήριο εισόδου (ενώ εδώ επιβάλλεται), εκεί επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα ηλικίας 17 ετών και άνω (ενώ εδώ σε άτομα ηλικίας 23 ετών και άνω), εκεί δεν υφίστανται εντατικοί κρατικοί έλεγχοι της λειτουργίας τους ενώ εδώ υφίστανται, εκεί οι μισθοί (ανερχόμενοι σε 250 - 350 ευρώ μηνιαίως) είναι υποπολλαπλάσιοι των εδώ μισθών.

Απώλεια φόρων
Από τα στοιχεία αυτά καθίσταται αντιληπτό ότι ο ανταγωνισμός τον οποίο υφίσταται η επιχείρησή μας και οι λοιπές επιχειρήσεις, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, είναι αθέμιτος και επομένως παράνομος. Παράνομη είναι και η διαφήμιση στην Ελλάδα της δραστηριότητας των καζίνο της ΠΓΔΜ. Απόρροια του αθέμιτου αυτού ανταγωνισμού είναι και η απώλεια φόρων για το ελληνικό Δημόσιο, οι οποίοι ως γνωστόν ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οθεν αιτούμεθα να μην επιτρέπεται στο μέλλον η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων της ΠΓΔΜ στην περιφέρεια του δήμου σας».
Και ενώ οι δήμοι δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα του καζίνο, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε στους ενδιαφερομένους πως οι υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου είναι παράνομες και, «ελλείψει ρευστού», επιφυλάσσεται να προβεί στην αποκαθήλωσή τους
Η «Κ» επικοινώνησε με υπευθύνους του καζίνο Flamingo, ο εκπρόσωπός του όμως αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα παραπέμποντάς μας για μια ενδεχόμενη συζήτηση στο μέλλον.

250.000 επισκέπτες ετησίως
Ο ανταγωνισμός που υφίστανται τα καζίνο της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Ξάνθης είναι τεράστιος, καθώς, όπως αναφέρεται στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της ΠΓΔΜ, περίπου 1.500 Ελληνες περνούν τα σύνορα καθημερινώς για να αφήσουν εισοδήματα (και περιουσίες) στις τσόχες και τα «μηχανάκια» των καζίνο της Γευγελή. Με μετριοπαθείς υπολογισμούς, μιλάμε για 250.000 Ελληνες ετησίως, που «ακουμπούν» στα μεθοριακά καζίνα πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Ετσι, προκύπτει άλλη μια «μαύρη τρύπα» για το ελληνικό δημόσιο, από τη (μη) φορολογία κερδών.
Τα «βασίλεια του τζόγου», εξάλλου, συμβάλλουν στην ανακούφιση από την ανεργία, η οποία στη χώρα ανέρχεται στο 30% περίπου, ενώ στη Γευγελή, το ποσοστό περιορίζεται στο 10%.
Για την ΠΓΔΜ, όμως, τα καζίνο αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών που στηρίζουν την τοπική οικονομία. Μαζί με τα καζίνο, άλλωστε, αναπτύσσεται ολόκληρη η περιοχή όπου τα τελευταία 15 χρόνια, από την ίδρυσή τους, ξεπήδησαν ξενοδοχεία, spa, εμπορικά και χιονοδρομικά κέντρα, ενώ επωφελήθηκαν και οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις, όπως οι καφετέριες, οι ψησταριές και οι ταβέρνες, με «δυναμική συνεισφορά» των Ελλήνων επισκεπτών.

Μάλιστα ο «καζινοτουρισμός» περιλαμβάνεται στο εθνικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης 2009-2013 της ΠΓΔΜ, ενώ επισημαίνεται πως η ανάπτυξη του ξενοδοχειακού τομέα στις περιοχές της Μπίτολα, Γευγελή και Στρούμιτσα οφείλεται στην εγγύτητά τους με τα ελληνικά σύνορα και στους Ελληνες επισκέπτες.

Aνεξέλεγκτα «μαγαζιά»
«Το Λας Βέγκας των Βαλκανίων», όπως αρέσκονται να το παρουσιάζουν οι τοπικές αρχές, περιλαμβάνει δύο μεγάλα καζίνο στη Γευγελή, ένα στη Δοϊράνη και άλλο ένα στο Μοναστήρι (Μπίτολα).
Στη Γευγελή, πέραν του «Flamingo» που λειτουργεί σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σύνορα στους Ευζώνους, και του «Απολλώνια» στην καρδιά της πόλης, πρόκειται να ανοίξει σύντομα άλλο ένα, το «Sheraton» από τον τουρκικών συμφερόντων όμιλο «Princess», που θα περιλαμβάνει εκτός από καζίνο, ξενοδοχείο και εμπορικό κέντρο.
Πελάτες και θαμώνες τους, σχεδόν στο σύνολό τους, τζογαδόροι από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τους νομούς Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Κοζάνης, κ. ά. -τα καζίνο στην ΠΓΔΜ δεν δέχονται ντόπιους- ικανοποιούν το πάθος τους, παρέα με λίγους «παίκτες» από τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Στις αγορές
Τακτικοί επισκέπτες στη Γευγελή (όχι μόνο την περίοδο των γιορτών αλλά σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο), οι Ελληνες τζογαδόροι μεταβαίνουν στη γείτονα ακόμη και με αγροτικά ημιφορτηγά, ενώ οι τοπικές αγορές ζουν από τους Ελληνες, καθώς όσοι πηγαίνουν στη Γευγελή συνηθίζουν να κάνουν τα ψώνια τους ή να επισκέπτονται μέχρι και οδοντιάτρους.
Τα καζίνο της μεθορίου δελεάζουν τους Ελληνες πελάτες με φτηνότερο τζόγο και άλλες «παροχές». Προσφέρουν δωρεάν μεταφορά με μισθωμένα ελληνικά λεωφορεία έως τα σύνορα και από εκεί με δικά τους λεωφορειάκια ή λιμουζίνες για τους «καλούς» πελάτες, ενώ δίνουν κουπόνια δώρο σε κάθε παίκτη για τα «μηχανάκια» ή εάν φέρουν μαζί τους ένα νέο παίκτη.
Φροντίζουν, εξάλλου, να κρατούν τους πελάτες ευχαριστημένους, διοργανώνοντας ελληνικές βραδιές με γνωστά ονόματα της πίστας, όπως η Αντζελα Δημητρίου και ο Λευτέρης Πανταζής.
Ωστόσο, άνθρωποι που έχουν περάσει απ' τα «τραπέζια» της γείτονος σημειώνουν πως πρόκειται για «ανεξέλεγκτα μαγαζιά». Ετσι, «σπίτια έχουν κλείσει, επιχειρήσεις έχουν πτωχεύσει, ολόκληρες περιουσίες έχουν χαθεί», ανέφερε στην «Κ» παλαιός, έμπειρος (πρώην) τζογαδόρος.
Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» κάνουν λόγο για υπέρογκα δάνεια χωρίς πλαφόν που χορηγούν δανειστές οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των μεθοριακών καζίνο, χρήματα τα οποία στη συνέχεια απαιτούν οι «μπράβοι» των καζίνο.

Πηγή

http://viosimimakedonia.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΔΡΑ

ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΟΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΠΑΣΟΚ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙΝ

Ένα ελληνόπουλο 16 ετών χαροπαλεύει σε νοσοκομείο στον Βόλο, χτυπημένο από «Αλβανόπαιδες», που πηγαίνουν σε «ελληνικό σχολείο» , μιλάνε την ελληνική γλώσσα , και θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, φορά με το νομοσχέδιο των ΜΚΟ του Αλβανοπασοκ.

Τα μέσα ενημέρωσης του εργολαβιστάν αποκρύπτουν την είδηση.

Παραμονή πρωτοχρονιάς, ενώ διασκέδαζαν σε νυκτερινό κέντρο του Βόλου , έγινε μια μικροφασαρία στο μαγαζ,ί μεταξύ δύο 16χρονών Ελλήνων με δύο συνομηλίκους τους Αλβανούς.

Μετά όταν βγήκαν τα ελληνόπουλα , τα περίμεναν 10 Αλβανοί ηλικίας από 18 και πάνω, και άρχισαν να τους χτυπάνε και οι 10!

Τα 2 ελληνοπουλα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με τον έναν που δέχθηκε χτύπημα με αλυσίδα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί 8 ωρες χειρουργείο, να βρίσκεται σε κώμα και να χαροπαλεύει στην εντατική.

Η αστυνομία του κ.Προ-πο δεν έχει περιλάβει το γεγονός ούτε στο δελτίο συμβάντων.


Σπ.Χ

Ο «Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς» (UCC) και τα τουρκικά σχέδια!

Τσαμουριά, ο αλβανικός αναθεωρητισμός θεωρεί την περιοχή της Ηπείρου που περιλαμβάνει τις γεωγραφικές ζώνες Ηγουμενίτσας, Πάργας, Παραμυθιάς, Φιλιατών και Μαργαριτίου, πρόκειται δηλαδή για τη σημερινή Θεσπρωτία. Βέβαια, εκτός από τη Θεσπρωτία, αλβανικό ενδιαφέρον, εκ πρώτης όψεως δυσερμήνευτο, παρατηρείται και για τη Δυτική Θράκη. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Πασκάλ Μίλο ασχολείται επισταμένως με την εκεί μουσουλμανική μειονότητα. Στο παρελθόν, επέκρινε την ελληνική Πολιτεία για άσκηση πολιτικής κάθαρσης εναντίον της μειονότητας. Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει κάνει και έρευνες επί τόπου με επισκέψεις του στη Δυτική Θράκη. Το ζήτημα των Τσάμηδων και των διεκδικήσεών τους, που υποβόσκει εδώ και καιρό, επανέρχεται στην επικαιρότητα είτε ως απειλή διεκδίκησης από το αλβανικό κράτος είτε ενταγμένο στη γενικότερη στρατηγική επανένωσης των «αλύτρωτων αλβανικών πατρίδων».








defencenet

Όλοι τραγουδούν για την αγάπη

πηγη

Στις 7 Δεκεμβρίου τραγούδησαν άνθρωποι από 156 χώρες το γνωστό τραγούδι των Beatles "All you need is love", σε μια πρωτοβουλία του Starbucks, έχοντας ως στόχο την αφύπνιση για την μάστιγα του AIDS στην Αφρική.

Απολαύστε!

Δειτε το ωραίο βίντεο!



Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκές κοινωνίες και απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες


"Το μυστήριο της "χρυσής αναλογίας" κρύβεται στην όραση!"




"Μια νέα επιστημονική έρευνα ήρθε στο φώς της δημοσιότητας η οποία προσπαθεί να εξηγήσει το μυστήριο της "χρυσής αναλογίας", γιατί δηλαδή ορισμένα σχήματα είναι προτιμότερα από άλλα ή γιατί θεωρούνται πιο ελκυστικά και αισθητικά τέλεια.
Ο Παρθενώνας της Αθήνας, οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, η Μόνα Λίζα του ντα Βίντσι ακόμα και...


το πρόσωπο του Τζορτζ Κλούνεϊ, ασκούν, ως επί των πλείστον γοητεία στον άνθρωπο. Το κοινό τους στοιχείο είναι η λεγόμενη "χρυσή αναλογία", που διαχρονικά και υποσυνείδητα ευχαριστεί το ανθρώπινο μάτι. Αμερικανός καθηγητής ανακαλύπτει τα αίτια του φαινομένου στην όραση και την κίνηση.

Τόσο στη φύση όσο και στα ανθρώπινα έργα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης και σε όλες τις εποχές, ορισμένα σχήματα έχουν προτιμηθεί από άλλα και θεωρούνται ελκυστικότερα και αισθητικά ομορφότερα. Η χρυσή αναλογία ή θεϊκή αναλογία ή χρυσή τομή (η αναλογία που ισούται περίπου με 1:1,618), η οποία χοντρικά απεικονίζεται στις διαστάσεις μιας τηλεοπτικής ή κινηματογραφικής οθόνης, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, ενώ συναντάται και στη φύση.

Ο μαθηματικός και καθηγητής Άντριαν Μπέτζαν του πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ, ο οποίος δημοσίευσε σχετική επιστημονική εργασία στο "International Journal of Design and Nature and Ecodynamics" (Διεθνές Περιοδικό Σχεδιασμού και Φύσης και Οικοδυναμικής), σύμφωνα με τη βρετανική "Independent", πιστεύει ότι βρήκε την αιτία για την γοητεία που ασκεί η συγκεκριμένη αναλογία.

Όπως πιστεύει, η ενστικτώδης προτίμηση του ανθρώπου για σχήματα με αυτή την αναλογία, οφείλεται στο ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πιο εύκολο από κάθε άλλη αναλογία για το μάτι και τον εγκέφαλο του ανθρώπου να αποτυπώσουν μια εικόνα σε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειές της, κάτι που εξηγείται από την εξελικτική προϊστορία των προγόνων μας. Με άλλα λόγια, η χρυσή αναλογία είναι το πιο αποτελεσματικό σχήμα για το οπτικό "σκανάρισμα" από τον εγκέφαλό μας. Σύμφωνα με τον ερευνητή, χάρη στη χρυσή αναλογία, το μάτι μπορεί να συλλάβει περισσότερες πληροφορίες σε πολύ πιο σύντομο χρόνο (έως και πέντε φορές ταχύτερα).

Ο Μπάτζαν έχει από το 1996 έχει εφεύρει έναν μαθηματικό νόμο, που ισχυρίζεται ότι περιγράφει πώς δημιουργούνται τα διάφορα σχέδια στη φύση, από τη ροή των υδάτων στα δέλτα των ποταμών μέχρι τις διακλαδώσεις των αεραγωγών στους πνεύμονες, με βάση μια ενιαία αρχή: την ολοένα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της κίνησης και της ροής του νερού, του αέρα, του αίματος, ακόμα και των ατόμων μέσα σε ένα πλήθος.

Όπως υποστηρίζει, η όραση επίσης υπόκειται στον ίδιο νόμο της αυξημένης αποτελεσματικότητας, όσον αφορά την ταχύτερη ροή των πληροφοριών από τον έξω κόσμο στο μάτι μας και από εκεί στον εγκέφαλό μας. Και το κατ' εξοχήν σχήμα που βοηθά σε αυτό, όπως λέει, είναι η χρυσή αναλογία. Από βιολογική άποψη, ο "νόμος" αυτός ισχύει στα ζώα και σταδιακά τέθηκε σε εφαρμογή και στους προγόνους των ανθρώπων, όταν κυνηγούσαν ζώα και μάζευαν τροφές από το δάσος ή επέλεγαν συντρόφους.

Κάπως έτσι, κατά τον Μπάτζαν, το μάτι ευχαριστιέται σήμερα ιδιαίτερα να βλέπει ένα οριζόντιο παραλληλόγραμμο στο οποίο η οριζόντια πλευρά είναι περίπου μιάμιση φορά μεγαλύτερη από την κάθετη και, γενικότερα, μια τέτοια αναλογία επεκράτησε στη ζωή και τον πολιτισμό των ανθρώπων, με συνέπεια, μεταξύ άλλων, πρόσωπα που αντανακλούν αυτή την αναλογία να είναι πιο ελκυστικά από τα άλλα!!"
http://www.foreignpress-gr.com