Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2009-ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΑΜΑΞΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 150000Ε












ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΄΄ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ΄΄ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ..

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ




.


Ξεσηκώθηκε ο λαός της Πιερίας κατά των διοδίων μετά την προκλητική απόφαση της ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ να επαναλειτουργήσει τους σταθμούς της Λεπτοκαρυάς και του Αιγινίου τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται κομμένη στα δύο από τις κατολισθήσεις στα Τέμπη και χθες το βράδυ εκατοντάδες πολίτες σε μια δυναμική πορεία ενός μεγάλου κομβόι αποτελούμενο από μεγάλα και μικρά οχήματα κατέφτασαν στην περιοχή των νέων διοδίων Αιγινίου και τα κατέλαβαν.
Οι καταληψίες άφησαν ανοιχτή μόνο μία λωρίδα, από όπου διέρχονταν οι οδηγοί χωρίς να πληρώνουν.
Μετά από αυτή τη δυναμική επέμβαση η εταιρία ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ότι η λειτουργία των διοδίων Αιγινίου αναστέλλεται επ' αορίστου. Το αίτημα των καταληψιών είναι ένα και μοναδικό : η κατάργηση των νέων διοδίων Αιγινίου.

Άρτος και θεάματα


Τι θαυμάσια και υπέροχη ήταν η τελευταία δεκαετία ! Το τι χαρές και συγκινήσεις μας πρόσφερε δεν λέγεται. Ειλικρινά απολαύσαμε ένα σωρό πράγματα. Τι να θυμηθώ και τι να ξεχάσω; Την υπέροχη φιέστα των Ολυμπιακών αγώνων . Το ανεπανάληπτο πανηγύρι του ΕURO. Τα ευρωπαικά κύπελα του Παναθηναικού στο Μπάσκετ. Την φοβερή και τρομερή Παπαρίζου στηνEurovision που μας ξανάκανε περήφανους ως έθνος μετά από τόσα χρόνια μιζέριας. Αλλά και εδω στην εγχώρια παραγωγή μήπως δεν απολαυσαμε και χαρήκαμε ένα σωρό πράγματα. Τι μουσικές πανδαισίες μας χάρισαν τα διάφορα FAME STORY και πόσο γελάσαμε με την ξένη(πόσο ξένη άραγε;) βλακεία σε εκπομπές του στυλ "Ελλάδα έχεις ταλέντο". Πόσο ικανοποιήθηκαν οι ηδονοβλεπτικές μας τάσεις από .....το BIG BROTHER. Μήπως τα δελτία ειδήσεων δεν απέκτησαν αλλή χάρη μετά τις τομές στην ενημέρωση αιχμής από το STAR και αλήθεια πότε απολαύσαμε τόσο το δελτίο καιρού αν όχι τωρα με την Πετρούλα που μαζί με αυτήν "τελείωναν" και αρκετοί από το κοινό της;
Το τι επιδείξεις μόδας από το Fashion TV είδαμε δεν λέγεται και ποτέ το Lifestyle δεν ήταν τόσο στ' απάνω του όσο αυτην την δεκαετία. Το savoire vivre έδινε και έπαιρνε με τον Χρήστο Ζαμπούνη ως απόλυτο "γκουρού". '

Oλοι παρακολουθούσανε εμβριθώς τις εκπομπές και διάβαζαν αχόρταγα τα έντυπα όπου σου δίδασκαν πως επιλέγεται και καπνίζεται το πούρο Αβάνας και πως απολαμβάνεις το single malt των 30 ετών , άσχετα αν οι περισσότεροι κάπνιζαν το πολύ Marlboro και έπιναν "πέρδικα" ή "Τζόνι".Ενώ οι περισσότεροι αγνοούσαν τα σόγια τους , ήξεραν με κάθε λεπτομέρεια όλους τους κλάδους των ανά την Ευρώπη εστεμμένων ,νυν, πρώην και τέως και απολάμβαναν τις λεπτομέρειες της γκλαμουράτης ζωής των γιοτ στις Κάννες και των σαλέ στο Γκστάαντ.
Ηταν και μια δεκαετία απόλυτης και άμεσης ενημέρωσης . Δεν προλάβαινε να στεγνώσει το σπέρμα και εσύ μάθαινες ποιος πήγες με ποια και μάλιστα με γαργαλιστικές λεπτομέρειες και φωτογραφίες ενίοτε. Τα paparazzi και κουτσομπολίστικα έντυπα έκαναν τρελλές πωλήσεις και όλοι καίγονταν να μάθουν τα πάντα για τους διάσημους και τους πλούσιους της αλλοδαπής αλλά και της εγχώριας showbiz.
Τι καλά που περάσαμε.Πόσο διασκεδάσαμε και πόσα πράγματα είδαμε και μάθαμε.
Βέβαια κάποια άλλα πράγματα που έγιναν και μας αφορούσαν σαν χώρα πέρασαν στα ψιλά και στο "ντούκου" .Στο κάτω κάτω τι χάρη έχει να ασχολείται κανείς με βαρετά οικονομικά θέματα ;Πιο καλά είναι να μάθει πόσο κάνει το γιοτ του Αμπράμοβιτς και το πόσους πλαιτινένιους μπιντέδες έχει το Burz Al Arab. Γιατί να ασχοληθεί κανείς με τα διεθνή θέματα ,την Μέση Ανατολή , τον Καύκασο ή τα Βαλκάνια ; Καλύτερα δεν είναι να ασχοληθεί με τον Αλβέρτο του Μονακό ή την Αλεξανδράτου ; Γιατί να σχοληθεί με το μεταναστευτικό ή τα Ελληνο-Τουρκικά όταν είναι πιο πλακατζίδικο να ασχολείται με τις "μοντέλες" και τους "μοντελοπνίχτες" στην Μύκονο ; Η τελευταία δεκαετία ήταν μια δεκαετία τρυφηλότητας , αερολογίας και μνημοσύνων με ξένα κόλυβα. Ποτέ δεν βρήκε τόσο απόλυτη εφαρμογή το ρωμαικό panem et circenses . Έτσι και εμείς αποχαυνωμένοι από την εικονική πραγματικότητα και την απατηλή λάμψη της τηλεόρασης ( το ξέρω ότι η έκφραση είναι κλεμμένη , αλλά μου αρέσει) αποκοπήκαμε από την πραγματικότητα και τα ουσιαστικά πράγματα , καταβροχθίζοντας ως σύγχρονοι λωτοφάγοι τηλεοπτικά και έντυπα σκουπίδια. Βιώνοντας και μια όαση απατηλής οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης τύπου αντεστραμμένης πυραμίδας, με δανεικά λεφτά, ομόλογα και πιστωτικές κάρτες , την ψευδαίσθηση της οποίας μας καλλιεργούσαν συνεχώς και εντέχνως .Στο κάτω κάτω τί ήξεραν παραπάνω οι κουτόφραγκοι και τα εγχώρια μίσθαρνα όργανά τους που προσπαθούσαν κατά καιρούς να μας βγάλουν από την νιρβάνα μας ;Που έμαθαν αυτοί οι μίζεροι να ζουν ; Δεν πάνε να δούν καμμια Σάσα Μπάστα να......ξελαμπικάρουν.

ΑΡΤΟΣ και ΘΕΑΜΑΤΑ λοιπόν.
Το πρόβλημα είναι όμως ότι ως φαίνεται θα μείνουμε μόνο με τα θεάματα γιατί ο "άρτος"............ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ .


ventetta

Ούτε ο Γκρουέφσκι το πιστεύει πια ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες

«Ζούμε μία εποχή παράξενων και αστείων συζητήσεων, σχετικά με αρχαίους και Σλάβους Μακεδόνες», δήλωσε ο Νίκολα Γκρούεφσκι, σε εκδήλωση στα Σκόπια για τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν φέτος στην ΠΓΔΜ. "Στην περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ έζησαν και...



...αναπτύχθηκαν αρκετοί πολιτισμοί και η χώρα δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από κάποιον και να ταυτιστεί με έναν μόνον συγκεκριμένο πολιτισμό".

"Νομίζω ότι μετά από 50-100 χρόνια, οι επόμενες γενιές θα απορούν τι συνέβη στην περίοδο που ζούμε εμείς σήμερα. Είναι αστείο να προσπαθεί να διαχωρίσει κάποιος σήμερα τους ανθρώπους ότι προέρχονται από τους αρχαίους Μακεδόνες ή ότι είναι Σλάβοι», συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

"Εχουμε να κάνουμε με πολιτισμούς που προϋπήρχαν και εμείς σήμερα δεν μπορούμε να αμφισβητούμε κάτι που υπήρχε από την αρχαία περίοδο, ή από την εποχή του Λίθου και του Σιδήρου. Δεν μπορούμε να προβάλουμε μόνον κάποιους πολιτισμούς και να αφήνουμε στην άκρη κάποιους άλλους", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση και μεγάλη μερίδα διανοούμενων στη χώρα κατηγορεί τον Γκρούεφσκι, ότι επιδίδεται σε συστηματική προσπάθεια ταυτοποίησης των κατοίκων της χώρας με την αρχαία περίοδο, εις βάρος των σλαβικών χαρακτηριστικών στοιχείων και αναφορών.

"Γερμανική μπότα" στο υπ. Εθνικής Άμυνας - Απόντες οι υπουργοί - Απόρρητα σε κοινή θέα!!!




Σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας εισήλθε από χθες και επίσημα η χώρα, καθώς για πρώτη φορά μετά την τριπλή Κατοχή 1941-1944, ξένοι αξιωματούχοι εισήλθαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απαίτησαν-και η απαίτησή τους έγινε άμεσα δεκτή-την λεπτομερή παρουσίαση σε αυτούς των νυν και μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας, της Νέας Δομής Δυνάμεων, των στρατοπέδων και των στρατιωτικών οχυρών κλπ και όλα αυτά υπό τον μανδύα των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Στα βήματα των προγόνων του της περιόδου 1941-1944 ο διευθυντής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Επιτροπής, Γερμανός, Γιούργκεν Κρέγκερ, μαζί με τον τμηματάρχη αρμόδιο για τις ελληνικές υποθέσεις, τον Πορτογάλο Ζοάο Ναγκουέρε επσκέφθηκαν χθες το ΥΠΕΘΑ και υπέβαλαν σε εξαντλητική ανάκριση τα επιτελεία των δύο υπουργών Άμυνας, οι οποίοι προφανώς για να αποφύγουν το όνειδος, είχαν αποχωρήσει όταν την πύλη της Μεσογείων διάβαιναν οι ξένοι ελεγκτές του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση.
'Ηταν και οι μοναδικοί υπουργοί που απουσίαζαν από το υπουργείο τους στην "επίσκεψη" των επιθεωρητών της Ε.Ε..

Ουδέποτε μετακατοχικά η χώρα έζησε μεγαλύτερο εξευτελισμό από αυτόν που συνέβη χθες όταν άφωνοι οι σύμβουλοι των υπουργών άκουσαν τον Γερμανό αξιωματικό (σ.σ.: εννοούμε αξιωματούχο) να απορρίπτει τα όσα σχέδια μείωσης του λειτουργικού κόστους παρουσιάστηκαν, το προσχέδιο του νέου νόμου περί προμηθειών, κλπ. Και να ζητά να του παρουσιαστεί ολόκληρη η επικαιροποίηση του ΕΜΠΑΕ, αναλυτικά με κάθε λεπτομέρεια για το κάθε πρόγραμμα, αλλά και το προσχέδιο για το ΕΜΠΑΕ 2011-2015!
Βέβαια εκτός όλων των άλλων τίθεται κρίσιμο θέμα παραβίασης των διαδικασιών τήρησης διαβαθμισμένων πληροφοριών, καθώς οι δύο αξιωματούχοι δεν ήταν διαβαθμισμένοι για να γίνουν κοινωνοί των απόρρητων στοιχείων που τέθηκαν στην διάθεσή τους. Τίθεται μείζον θέμα γι αυτούς οι οποίοι ενέκριναν την παροχή όλων αυτών των διαβαθμισμένων πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα και μάλιστα ξένης εθνικότητας.
Μάλιστα ο Γερμανός ζήτησε λεπτομέρειες για τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί και επιπλέον έκανε παρατηρήσεις «Γιατί δεν προβλέπονται μεταχειρισμένα συστήματα» (προφανώς εννοεί αυτά που η χώρα του η Γερμανία έχει στις χωματερές για πούλημα σε τριτοκοσμικές χώρες)!
Τα στελέχη του υπουργείου «πάγωσαν», αλλά αναγκάστηκαν να δώσουν όλα τα στοιχεία, καθώς είχαν λάβει σαφείς εντολές να παρασχεθεί στους ελεγκτές ότι τους ζητηθεί!
Εκτός από τα εξοπλιστικά ο Γερμανός απαίτησε να κλείσουν τα στρατόπεδα που προβλέπεται να μειωθούν το συντομότερο δυνατό και ότι πρέπει να υπάρξει μείωση λειτουργικού κόστους κυρίως στα καύσιμα, όπως σημείωσε χθες το defencenet.gr κατά 12%, και να μειωθούν οι προβλεπόμενες προσλήψεις ΕΠΟΠ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι απαίτησαν να έχουν λόγο και στη Νέα Δομή Δυνάμεων! Θεωρεί η Ε.Ε. ότι η Δομή Δυνάμεων είναι ιδιαίτερα υψηλή και θα πρέπει να μειωθεί!
Εδώ πλέον υπάρχει κρίσιμο πολιτικό ζήτημα ως προς την πολιτική λογική με την οποία επέτρεψαν στους ελεγκτές της Ε.Ε. να έχουν πρόσβαση στα απόρρητα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το θέμα είναι κατ’εξοχήν πολιτικό. Οι αρμόδιοι υπουργοί Ε.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης, πρέπει να πάρουν θέση, ειδάλλως η εθνική ευθύνη βαραινει και αυτούς.
(Ανανέωση14:15): Μετά την δημοσιοποίηση στο defencenet.gr του παραπάνω σημειώματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο, όπως ακριβώς είχε ζητηθεί, καθώς και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αντιπροσωπεία υπηρεσιακού επιπέδου.
Κατά την συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό και δημιουργικό κλίμα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εκτέλεση του ψηφισμένου κρατικού προϋπολογισμού που, μεταξύ άλλων, περικόπτει και τις συνολικές δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά 6,6 %, με ιδιαίτερη έμφαση στις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες περικόπτονται κατά 12,1% .
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που ζητήθηκαν στο πλαίσιο και των όσων είχαν τονιστεί στην ομιλία μου στη Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού. Όπως είναι προφανές, ζητήματα που άπτονται της αμυντικής πολιτικής εκφεύγουν της κοινοτικής αρμοδιότητας γιατί ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας των κρατών-μελών.
Τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι διαρκώς προσιτά για τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και για το ελληνικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των αρχών της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας που διέπουν την εκτέλεση του Προϋπολογισμού».
Είναι σαφές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα χθεσινά πρωτοφανή γεγονότα σημειώνοντας σε μία άκρως θεωρητική τοποθέτηση ότι "Ζητήματα που άπτονται της αμυντικής πολιτικής εκφεύγουν της κοινοτικής αρμοδιότητας γιατί ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας των κρατών-μελών", αλλά δεν διαψεύδει ότι τέθηκαν στην διάθεση των επιθεωρητών απόρρητα στοιχεία, ΕΜΠΑΕ κλπ.
Άλλωστε αυτοί που συμβούλευσαν τον υπουργό να εκδώσει την παραπάνω ανακοίνωση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι "Ζητήματα που άπτονται της αμυντικής πολιτικής" σε μία χώρα είναι ακόμα και το βάρος των μερίδων τροφής που καταναλώνει το προσωπικό ημερησίως. Τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης εκτός από αυτά που δημοσιοποιούνται στον Προϋπολογισμό του υπουργείου, είναι κρίσιμες πληροφορίες.
Πληροφορίες του defencenet.gr, αναφέρουν ότι όντως ο Ε. Βενιζέλος είχε διαφωνήσει με την παροχή των στοιχείων αυτών στους δύο επιθεωρητές, αλλά οι εντολές από το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομίας δεν άφηναν κανένα περιθώριο, πλην της παραίτησης...

defencenet

34χρονη ήταν νεκρή για 15 λεπτά αλλά την επανέφεραν στο Μακάρειο νοσοκομείο



Για 15 λεπτά η καρδιά της 34χρονης ασθενούς είχε σταματήσει να λειτουργεί, μετά από καρδιακή ανακοπή μετά από ακατάσχετη αιμορραγία κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής. Δεν υπήρχε καμιά ένδειξη ζωής. Με ηλεκτροσόκ και μαλάξεις στην καρδιά από την ομάδα των γιατρών που...



...βρίσκονταν στο χειρουργείο η καρδιά της 34χρονης άρχισε να χτυπά ξανά, χωρίς ο εγκέφαλός της να έχει υποστεί καμιά βλάβη, κάτι που ανησυχούσε τους γιατρούς.




Βόμβα από τον ΓΓΑ: "Είναι προσωπικο δεδομένο η ανακοίνωση των ονομάτων των αθλητών που είναι θετικοί"!



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Ο ΓΓΑ Π.Μπιτσαξής για πρώτη φορά έθεσε το θέμα του ντόπιγκ στην πραγματική του διάσταση μιλώντας στο "ΘΕΜΑ 98,9". Ίσως επειδή είναι δικηγόρος και γνωρίζει καλά τα θέματα έχει αποφασίσει να βάλει τους εμπόρους αναβολικών και απαγορευμένων ουσιών στις διατάξεις περί οργανωμένου εγκλήματος ενώ έθεσε και το θέμα των προσωπικών δεδομένων για όσους βρίσκονται θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες!
Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων είναι κατάφωρη στους αθλητές γιαυτό και αν ένας προσφύγει στην δικαιοσύνη πολύ δύσκολα θα...

χάσει την υπόθεση. Όταν ανακοινώνεις όνομα κάποιου που κατηγορείται για ποινικό αδίκημα δεν μπορείς να λες το όνομα του, όπως δεν λες του εγκληματία και του κακοποιού(παρά μόνο με εισαγγελική εντολή).

Εδώ γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Διασύρονται οι αθλητές χωρίς να ξέρει κανείς το πως έγινε το συμβάν επειδή είναι οι εύκολοι στόχοι που δεν έχουν πίσω τους διαπλεκόμενα. Οι σύλλογοι και οι παράγοντες μένουν στο απυρόβλητο αφού όλοι αρκούνται στον διασυρμό των αθλητών που έτσι και αλλιώς τιμωρούνται.

Ο Π.Μπιτσαξής ίσως κάνει αυτό που κάποια στιγμή θα γίνει σε όλο τον κόσμο. Να δώσει να καταλάβουν ότι το να ανακοινώνονται ονόματα είναι προσωπικά - ιατρικά δεδομένα.
Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να τελειώσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΔΗΓΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Nα επιστραφεί η Ζωφόρος του Επικούρειου Απόλλωνα




Τον Μάρτιο του 2001 ο πρώην βουλευτής Ηλείας κ.Βασίλης Κορκολόπουλος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ενδεχόμενο επαναπατρισμού στην Ελλάδα της κλαπείσας και ευρισκόμενης στο Βρεταννικό Μουσείο Ζωφόρου του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα.
Ο τότε Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος είχε απαντήσει πως "το Υπουργείο Πολιτισμού από το 1982, όταν επίσημα προχώρησε στη διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα δεσμεύτηκε διεθνώς ότι δεν θα διεκδικήσει άλλο ελληνικό πολιτιστικό αγαθό, που βρίσκεται σε Μουσείο του εξωτερικού, με το σκεπτικό ότι ο Παρθενώνας είναι μνημείο μοναδικό για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Η θέση αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού μάλλον θα πρέπει να επαναξιολογηθεί δεδομένου πως δεν έχουμε καμία εξέλιξη στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.

1200 και πλέον έλληνες στο Facebook διεκδικούν την επιστροφή της Ζωφόρου του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα που παριστάνει αμαζονομαχία και κενταυρομαχία έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα Ικτίνου που χρονολογείται από το 420 π.Χ.Η Ζωφόρος εκλάπη από ομάδες ατάκτων με επικεφαλής τον Αλή Πασά και σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα είναι ο πλέον άρτια διατηρημένος ναός στην Ελλάδα στον οποίο αντιπροσωπεύονται και οι τρεις αρχιτεκτονικοί ρυθμοί της αρχαιότητας (ιωνικός, δωρικός, κορινθιακός).


Ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ Γ.Κοντογιάννης με αφορμή την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Ηλείας αλλά και όλων των ελλήνων για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων ζητώντας τουλάχιστον να διερευνηθεί η δυνατότητα δανεισμού της Ζωφόρου.

Μήπως όμως πρέπει να επαναξιολογηθεί συνολικά η θέση της Ελλάδας σε θέματα διεκδίκησης στοιχείων της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς;Μήπως πρέπει να διεκδικήσουμε όλα τα κλεμμένα;


«Τα Μάρμαρα είναι κομμάτι της ψυχής μας.
Είναι ό,τι σημαίνει να είσαι Έλληνας»



Ο FLASH 96 ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΑΥΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ





Γράφει ο/Greek American News Agency


flashlogo.png Παράθυρο ενημέρωσης στα ζητήματα και τα προβλήματα της Ομογένειας ανοίγει επιτέλους ένας μεγάλος έγκυρος και καταξιωμένος ελληνικός ραδιοσταθμός! Χρόνια τώρα από το 2000 γράφουμε και επαναλαμβανόμαστε με συνεχή άρθρα αλλά και παρεμβάσεις προς φίλους και συνάδελφους στα ελληνοκεντρικά και αθηνοκεντρικά ΜΜΕ(έντυπα και ηλεκτρονικά) ότι εδώ υπάρχει πολύ ρεπορτάζ! Η Ομογένεια και ο Ελληνισμός έχουν ανάγκη από γέφυρες και επικοινωνία, από συνεργασία και κυρίως έχουν ανάγκη από επαγγελματισμό στην ενημέρωση με εγκυρότητα. Στοιχεία που λείπουν γιατί όπως κατ επανάληψη έχουμε γράψει και τονίσει επικρατεί εντελώς άλλη ξένη-προς τον επαγγελματισμό - νοοτροπία...
Ο ανανεωμένος Flash 96 με νέα πρόσωπα, νέα ιδιοκτησία ( τον όμιλο ΛΑΥΡΕΝΤΙΔΑΔΗ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ) νέα διοίκηση και νέα γενική διεύθυνση, έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα!
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΕ 8 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ 12 ΜΕ 13:00 ΩΡΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ(ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ) σε κάποιο σημείο της εκπομπής θα ανοίγει ένα ολιγόλεπτο παράθυρο επικοινωνίας με την Ομογένεια και τους βασικούς πρωταγωνιστές του δημόσιου βίου στα κοινά της Ελληνικής Κοινότητας θέτοντας προς έξεταση -όσο αυτό είναι εφικτό σε ένα σφιχτό ραδιοφωνικό χρόνο- τα μείζονα, και κατά περίπτωση τα τρέχοντα πρόβλημα της Ομογένειας αλλά και την σχετική ειδησεογραφία. Προσεγγίζοντας πάντα -θέλουμε να πιστεύουμε - κάθε φορά τα ζητήματα μέσα από θέσεις και απόψεις καταξιωμένων Ομογενεών και παραγόντων που διαδραματίζουν πράγματι ρόλο στα κοινά.
Ήδη από τις 06 Ιανουαρίου (010) οι καλοί και καταξιωμένοι συνάδελφοι Αγγελική Σπανού και Γρηγόρης Νιάκας στο απογευματικό καθημερινό magazino του σταθμού στην εκπομπή τους έκαναν το πρώτο αφιέρωμα στην Ομογένεια με συνεχείς συνδέσεις με Νέα Υόρκη για μια πρώτη γενική θεώρηση και τοποθέτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό των ΗΠΑ. Σήμερα (08 01 2010) με αφορμή την συζήτηση που ανοίγει για τον νέο εκλογικό νόμο η συνάδελφος κ. Αγγελική Σπανού είχε συζήτηση με τον υπεύθυνο διαχείρισης και διευθυντή του Greek American News Agency δημοσιογράφο κ.Αλέξανδρο Στεφανόπουλο αναφορικά με την ψήφο των Ομογενεών.
ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ PC & LAPTOP ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΜΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΩΡΑ Ν.Υ.
Ο Flash έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα καιρός είναι το ίδιο να κάνουν και οι ελληνικοί σταθμοί που τους χρυσοπληρώνουν οι Ομογενείς εδώ στις ΗΠΑ (το ίδιο και στην Αυστραλία) και δυστυχώς ουδείς πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων δεν ασχολείται με τα καυτά προβλήματα της Ομογένειας! Ουδείς -από τα ιδιωτικά λέμε τώρα γιατί η ΕΡΤ είναι άλλη ακόμα μεγαλύτερη πληγή- αφιερώνει ουσιαστικό τηλεοπτικό χρόνο για μια έστω εκπομπή το μήνα -όχι την εβδομάδα- που να αφορά τα πραγματικά καυτά προβλήματα του Ελληνισμού!
Το μόνο που υπάρχει είναι μια εκπομπή στην ΑΝΤ1 -παλιότερα παρόμοια αλλά πιο ζωντανή σε ύφος και style εκπομπή είχε και το MEGA- με θέματα όμως δημοσίων σχέσεων! Αυτή είναι η αλήθεια! Θέματα προβολής των γνωστών προσώπων-οι οποίοι ενίοτε πληρώνουν κιόλας τοπικούς ημέτερους για να βγουν 5 και 10 λεπτά στο γυαλί για να δείξουν τι; Τίποτα απολύτως! Δημόσιες σχέχεις μόνο κάποιων τοπικών παραγόντων Εκκλησίας και άλλων σοβαρών και μη, υπαρκτών και ανύπαρκτων οργανισμών...
Όσο για έρευνα και δημοσιογραφία;
ΜΗΔΕΝ ΈΡΕΥΝΑ! ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ! ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ όλα σαν να είναι ανθηρά και αγγελικά πλασμένα. Λείπει η δημοσιογραφία! Λείπει το ρεπορτάζ. Λείπει παντελώς η έρευνα. Λείπει το έγκυρο και σοβαρό επαγγελματικό ρεπορτάζ! Γιαυτό και πολλές φορές -όταν και όποτε συμβεί κάτι εδώ στις ΗΠΑ ή αλλού στον Ελληνόφωνο ελληνισμό, πράγμα πολύ σπάνιο γιατί επικρατεί η άποψη ότι "το θέμα ομογένεια δεν πουλά"- στην προσπάθεια τους αρκετοί συνάδελφοι να βρουν τι γίνεται εδώ στις ΗΠΑ με την Ομογένεια ελλείψει πάντα σοβαρών επαγγελματικών πηγών ενημέρωσης και πληροφόρησης που θα λειτουργούν με τα γνωστά επαγγελματικά διεθνή κριτήρια της δημοσιογραφίας -έστω και τα τυπικα- αρκετοί συνάδελφοι στην Ελλάδα σερφάροντας στο διαδίκτυο την πατάνε πέφτοντας πάνω σε "Ομογενεικά ΜΜΕ" που απλά αναδημοσιεύουν Δελτία Τύπου οργανισμών, όπως τελευταία κάνει το Zougla.gr επειδή προφανώς βαριούνται να κοιτάξουν και πιο πέρα...
ή ακόμα χειρότερα οι φίλοι συνάδελφοι και μη, πέφτουν εν αγνοία τους φυσικά -παλαιότερα συνέβαινε συχνά - σε κάτι τύπους με πολύ βαρύ ποινικό μητρώο( με καταδίκες για σωρεία υποθέσεων) οι οποίοι για άλλους... ευνόητους λόγους... άνοιξαν ιστοσελίδα με το πρόσχημα της ανεξάρτητης ενημέρωσης, αλλά ουσιαστικά παραπληροφορούν ή ακόμα χειρότερα κατασκευάζουν ψεύδη και παρουσιάζουν ως γεγονότα ανυπόστα πολλές φορές και μη υπαρκτά δεδομένα ως ειδήσεις. Εξυπηρετώντας- όλοι αυτοί ευτυχώς πια δεν είναι πολλοί μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού- όμως κάθε άλλο και ότιδήποτε άλλο παρέχουν από αυτό που λέγεται έγκυρη ανεξάρτητη, αδέσμευτη, ενημέρωση και πληροφόρηση... Προσωπικές σκοπιμότητες, μικροεκβιασμούς και πρόσκαιρους καιροσκοπισμούς εξυπηρετούν παρά την αλήθεια! Αυτή δυστυχώς είναι η ώζουσα πραγματικότητα για κάποια από τα φερόμενα ως "Ομογενειακά ΜΜΕ" με 30 χρόνια πείρα και εμπειρία...
Πρόκειται για άτομα που η ίδια η ομογένεια έχει αποβάλει και απομονώσει εδώ και χρόνια σε τοπικό επίπεδο, αυτά όμως τα άτομα με το σκοτεινό και βαρύτατο ποινικό μητρώο στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να τα γνωρίζουν και έτσι πέφτουν στην φάκα. Ειδικά αν βομβαρδίζονται από δεκάδες email s την ημέρα από τέτοια site προκειμένου αυτοί οι ίδιοι τύποι να πέσουν σε κάποιον αδαή νεαρό διχειριστή κάποιου blog ή ιστοσελίδας στην Ελλάδα (έντυπου και ηλεκτρονικού ΜΜΕ) που δεν τους γνωρίζει και έτσι να την πατήσει και να αναρτήσει κάποιο θέμα που έχουν στην ιστοσελίδα τους... τα κέρδη από κάτι τέτοιο πολλά... σε τοπικό πάντα επίπεδο... Τόσα που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν αφού σε επόμενο προσεχές κείμενο ρεπορτάζ έρευνα θα αναφερθούμε και πάλι με στοιχεία και ονόματα...
Δυστυχώς εδώ στα της Ομογένειας λείπει, ό,τι επιτέλους αντιστοιχεί σε αυτό που έχουμε μάθει -οι παλαιότεροι πια στο χώρο μετά από 24 χρόνια συνεχούς ρεπορτάζ και έρευνας- να λέμε ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!
Αυτό που λέμε και υπογράφουμε το λέμε με πλήρη γνώση και επίγνωση των συνεπειών αλλά αυτό πια μαρτυρούν και επίσημα στοιχεία που τις προσεχείς ημέρες σε επόμενη ανάλυση -παρέμβαση μας θα δούμε αναλυτικά.
Η μοναδική φωτεινή εξαίρεση και παράδειγμα προς μίμηση, σε όλο αυτό το σκότος -γιατί περί σκότους πρόκειται που εντέχνως συντηρούν οι πολιτικοί ταγοί της Ελλάδας ένθεν κακείθεν - και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα Του Θεού τω Θεώ - είναι αυτή η συνεχής εδώ και χρόνια καθάρια κρυστάλλινη φωνή του Νώε Παρλαβάντζα (και του Άγγελου Μόσχοβα) με την πετυχημένη εκπομπή "ΔΙΚΤΥΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" στην ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Εκπομπή για την οποία και εμείς απορούμε πως την έχουν αφήσει ακόμα στην θέση της...και μηδέν προΥπολογισμό ενώ πολλές φορές οι δυο καλοί συνάδελφοι κυρίως ο καλός Φίλος Νώε βάζει και από την τσέπη του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και της απαιτήσεις μιας τέτοιας προσπάθειας... Να μια εκπομπή που θα έπρεπε να είχε βραβευθεί από όλους εκείνους που μοιράζουν αφειδώς τα βραβεία κρατικά και μη...
Κατά τ άλλα για τα εδώ εσωτερικά δεδομένα της Ομογένειας στις ΗΠΑ κυρίως , λείπει η παρέμβαση! Λείπει η καθαρή, έντιμη και επαγγελματική με σεβασμό στην δεοντολογία δημοσιογραφία! Γιατί όπως έχουμε πει -γινόμαστε μονότονοι αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια- εδώ και ειδικά στις ΗΠΑ επαγγελματικά καθαρά ΜΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλά - και αυτά τα ελάχιστα που υπάρχουν διάσπαρτα στον απανταχού Ελληνισμό εκτός συνόρων - αφενός φυτοζούν... άρα εξαρτώνται και από το δολάριο του κάθε ενός που θα βάλει μια μικρή καταχώρηση και πολλές φορές εκβιάστικά -σου τα δίνω και βγάζεις το σκασμό, κοινώς ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ- αφετέρου όντως πλήρως εξαρτώμενα και από αυτά τα συγκεκριμένα περιορισμένα τοπικά κέντρα εξουσίας δεν μπορούν να κάνουν σοβαρή και έγκυρη δημοσιογραφία. Για αυτό και οι ομογενείς-εδικά εδώ στις ΗΠΑ- δεν δείχνουν καμία -μα καμία λέμε- εμπιστοσύνη σε αυτά τα λίγα και περιορισμένης εμβέλειας και επιρροής Ομογενειακά "ΜΜΕ".
Μακάρι το παράδειγμα του ραδιοφωνικού σταθμού Flash που σήμερα αφιερώνει μόνο μερικά λετπα την εβδομάδα -αύριο ίσως μια ολόκληρη εκπομπή - να ακολουθήσουν και άλλα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ. Μακάρι...ίδωμεν.
για την συντακτική ομάδα
Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

Ο Σωκράτης και η αμερικανική Δημοκρατία: Ελεύθεροι πολίτες και ''όχλος''



Εάν ζούσε σήμερα ο πιο φημισμένος φιλόσοφος όλων των εποχών, θα εντόπιζε πολλές ομοιότητες ανάμεσα στη σύγχρονη Αμερική και την αθηναϊκή κοινωνία του 5ου π. Χ. αιώνα. Ο Σωκράτης θα έβλεπε μια περήφανη και ζωντανή δημοκρατία, την οποία θα απεχθανόταν λόγω των φιλήδονων και άξεστων κατοίκων της. Στην προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας, θα ανέκρινε τους πολιτικούς και τις ομιλούσες κεφαλές της τηλεόρασης, εκθέτοντας τη σύγχυση και την άγνοιά τους. Θα προκαλούσε την Αμερική, όπως προκάλεσε και την Αθήνα. Ισως μάλιστα στην Ουάσιγκτον να του επιφύλασσαν την ίδια μοίρα για δεύτερη φορά.

Από τη μακρινή αρχαιότητα, η σκιά του Σωκράτη πέφτει βαριά στην αμερικανική, αλλά και σε κάθε άλλη δημοκρατία. Πώς μπόρεσε μια κοινωνία που περηφανευόταν για την ανεκτικότητά της, να εκτελέσει το πιο λαμπρό μυαλό της, σε ηλικία 70 ετών; Μήπως επειδή ο Σωκράτης έφερε στην επιφάνεια κάποιο σοβαρότατο ελάττωμα του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ή μήπως η Αθήνα αναγκάστηκε να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να αποκρούσει τη θανάσιμη απειλή που αποτελούσε ο Σωκράτης -και κάθε όμοιός του- για το δημοκρατικό πολίτευμα;

Συνήθως θεωρούμε δεδομένο ότι η επιρροή του μεγάλου Αθηναίου περιορίζεται στον ακαδημαϊκό κόσμο, αφού κάθε επιστημονική αναζήτηση πριν από αυτόν ονομάζεται «προ-Σωκρατική», ενώ ολόκληρη η δυτική φιλοσοφία μετά από αυτόν, δεν είναι παρά «υποσημειώσεις» στους 35 Πλατωνικούς διαλόγους στους οποίους ο ίδιος πρωταγωνιστεί, όπως έγραψε και ο Αλφρεντ Γουάιτχεντ. Εντούτοις, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η επίδραση του Σωκράτη εκτείνεται πολύ πέρα από τις ιδέες του. Η μεγάλη του συνεισφορά έγκειται στο παράδειγμά του. Αφιέρωσε τη ζωή του στην αναζήτηση της σοφίας, ενώ η σύζυγος και τα παιδιά του σχεδόν λιμοκτονούσαν. Στο τέλος, θυσιάστηκε για τα πιστεύω του, παρά το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να αποδράσει από τη φυλακή, αντί να πιει το κώνειο.

Τι ήταν τελικά αυτό που αποκάλυψε και κατέστησε αναγκαίο τον μαρτυρικό του θάνατο; Αραγε θα επαναλάμβαναν οι σύγχρονες δημοκρατίες την αμαρτία των Αθηναίων;

Αν βρισκόταν τους προηγούμενους μήνες στις ΗΠΑ, ο Σωκράτης θα επιβεβαίωνε τις εδραιωμένες του πεποιθήσεις για την ανοησία του δημοκρατικού διαλόγου. Οι υστερικές φωνές που διαπληκτίζονται στα παράθυρα της τηλεόρασης και τις πολιτικές συγκεντρώσεις δεν αναζητούν την αλήθεια, αλλά απλώς να υπερισχύσουν έναντι του αντιπάλου τους. Ο Σωκράτης μάλιστα χαρακτήριζε τις συζητήσεις αυτού του τύπου «εριστικές», εννοώντας ότι αποσκοπούν μόνο στην πρόκληση φασαρίας.

Το 1968, ο ιστορικός Στρινγφέλοου Μπαρ είχε γράψει μια ιδιαίτερα «σωκρατική» κριτική του σύγχρονου τηλεοπτικού διαλόγου: «υπάρχει ένα πάθος στον τηλεοπτικό διάλογο: η γρήγορη εναλλαγή μονολόγων, που χάνουν το θέμα, η επανάληψη της φράσης «εγώ νομίζω», λες και έχει σημασία ποιος διατυπώνει μια άποψη και όχι η ίδια η άποψη και η εντυπωσιακή ματαιοδοξία των ομιλούντων που αρνούνται να ακούσουν τι λένε οι συνομιλητές τους...». Αντιθέτως, στον σωκρατικό διάλογο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, καθώς όλοι πλησιάζουν μέσω αυτού στην αλήθεια. Πρόκειται για μια κοινή αναζήτηση. Δυστυχώς, όμως, η σωκρατική διαλεκτική είναι η πιο δύσκολη μορφή διαλόγου, αλλά και η πιο μακρινή από τις συνήθειες της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας.

Ενα άλλο μεγάλο πρόβλημα του Σωκράτη ήταν ότι έτρεφε σεβασμό για τον θανάσιμο εχθρό της Αθήνας, τη Σπάρτη, μια κοινωνία όπου ο καθένας είχε προκαθορισμένη θέση, όπως ακριβώς και στην ιδανική «Πολιτεία». Κάτι αντίστοιχο σήμερα θα ήταν ένας γνωστός Αμερικανός διανοούμενος να εκφραστεί θετικά για τη Σοβιετική Ενωση ή τους Ισλαμιστές τρομοκράτες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η Αθήνα είχε τη δική της 11η Σεπτεμβρίου και μάλιστα εις διπλούν. Το 411 π. Χ. μία ομάδα ευγενών, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν μαθητές του Σωκράτη, κατέλυσαν την αθηναϊκή Δημοκρατία. Κάτι ανάλογο συνέβη και το 404, με αρχηγό τον Κριτία, συγγενή του Πλάτωνα, ο οποίος υπήρξε για την αθηναϊκή Δημοκρατία ό, τι ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι για την αμερικανική. Δύο χρόνια αργότερα, ο Σωκράτης δικάστηκε και καταδικάστηκε, αν και δεν είχε συμμετοχή στα πραξικοπήματα.

Η δόξα του Σωκράτη οφείλεται κυρίως στην εντιμότητά του, τον γενναίο αντικομφορμισμό του, την αποφασιστικότητά του να σκέφτεται ως ελεύθερος πολίτης και όχι ως μέρος του «όχλου». Οι αξίες αυτές αναδείχθηκαν στη πολιτιστική κληρονομιά της Δύσης, την οποία ο Σωκράτης συνδιαμόρφωσε. Ο αντικομφορμισμός όμως πολλές φορές διολισθαίνει στην ανυπακοή και σε άλλες πράξεις που δεν συνάδουν με τον πατριωτισμό.

Ορισμένες φορές η ευδαιμονία και η επιβίωση του συνόλου απαιτεί συνοχή, κάτι που ο Σωκράτης ποτέ δεν δέχθηκε, γιατί ουδέποτε εμφανίστηκε διατεθειμένος να συμβιβάσει τις αξίες του. Κι όμως, η αντίδραση της Αθήνας ήταν υπερβολική και προδοτική για τα ίδια τα ιδανικά που η πόλη προσπαθούσε να υπερασπίσει. Κάτι ανάλογο στον σύγχρονο κόσμο είναι τα βασανιστήρια υπόπτων για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Οι δημοκρατίες ενίοτε προδίδονται. Ανθρωποι, όπως ο Σωκράτης δοκιμάζουν τα όριά τους και, όταν αυτές αποτυγχάνουν στη δοκιμασία, η κληρονομιά του Σωκράτη τους υπενθυμίζει για πάντα τον δρόμο της αρετής.

"Τα "Οσκαρ" τεχνολογίας για το 2009!!!"



"Το αμερικανικό περιοδικό «Popular Science», που εδώ και ενάμιση σχεδόν αιώνα υπηρετεί την εκλαΐκευση της τεχνοεπιστήμης, προχώρησε και φέτος στον παραδοσιακό απολογισμό των σημαντικότερων τεχνολογικών καινοτομιών που πραγματοποιήθηκαν τη χρονιά που οδεύει προς το τέλος της.
Οι κριτές των φετινών «βραβείων» ξεχώρισαν 50 αντικείμενα από 10 τεχνολογικούς τομείς αιχμής: Διάστημα, Ιατρική, υπολογιστές, περιβάλλον, αυτοκίνητο, οικιακά εργαλεία, γκάτζετ, συστήματα ασφαλείας, οικιακή ψυχαγωγία, αναψυχή.
Και...

από αυτά επέλεξαν τα 10 πιο σημαντικά, τα οποία και παρουσιάζουμε σήμερα.
Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.popsci.com/bown/2009

Ιατρική
Την πρώτη θέση στον κατάλογο των τεχνολογικών καινοτομιών του 2009 καταλαμβάνει, και όχι αδικαιολόγητα, το ηλεκτρονικό στηθοσκόπιο 2.0 Littman 3200, της εταιρείας 3Μ. Το πρωτοποριακό αυτό εργαλείο μεταδίδει μέσω bluetooth τον καρδιακό παλμό του ασθενούς απευθείας στον υπολογιστή του γιατρού, ο οποίος χάρη σε ένα ειδικό λογισμικό έχει αμέσως στη διάθεσή του μια γραφική παράσταση της καρδιακής λειτουργίας. Αυτό ισοδυναμεί με μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου κατά την πραγματοποίηση της ιατρικής διάγνωσης, γεγονός που ενδέχεται να έχει αποφασιστική σημασία για την υγεία των ασθενών. Αν μάλιστα η χρήση του στηθοσκοπίου αυτού γενικευτεί, εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περί τα 9,4 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί σήμερα σε δαπάνες για υπερηχογραφήματα και ηλεκτροκαρδιογραφήματα. Η τιμή του ανέρχεται στα 800 δολάρια.

Διάστημα
Φετινός «νικητής» είναι το τηλεσκόπιο Κέπλερ της NASA που τέθηκε σε τροχιά τον Μάρτιο του 2009 με αποστολή να εξερευνήσει τον Γαλαξία μας και τα 100 χιλιάδες και πλέον αστέρια που τον αποτελούν προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν πλανήτες παρόμοιοι με τη Γη. Ο δορυφόρος, επονομαζόμενος και «κυνηγός εξωγήινων», θα παραμείνει σε τροχιά για τρία χρόνια «παρατηρώντας» με ένα ισχυρό φωτόμετρο αστέρια που απέχουν από 600 έως 3.000 έτη φωτός από τη Γη με την ελπίδα να συλλάβει ακόμη και την πιο ασθενή φωτεινή ένδειξη. Αν η ένδειξη αυτή επαναληφθεί τρεις φορές μέσα στο διάστημα της τριετίας, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχεται από κάποιον μακρινό πλανήτη. Και αν το αστέρι έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με τον δικό μας Ηλιο, δεν αποκλείεται να αποτελεί το κέντρο ενός ηλιακού συστήματος πλανητών. Οι επιστήμονες μάλιστα δεν αποκλείουν ορισμένοι από αυτούς να αποδειχτούν κατοικήσιμοι.

Περιβάλλον
Το πρώτο βραβείο στον τομέα απονέμεται στη «Thiol-SAMMS», μια κοινή καθαριστική σκόνη με θαυματουργές ιδιότητες: καθαρίζει το μολυσμένο νερό από τοξικές ουσίες, όπως π.χ. ο υδράργυρος, με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από οποιαδήποτε άλλη υπαρκτή μέθοδο καθαρισμού. Πρόκειται για μια χημική ένωση με βάση το πυρίτιο, κάθε κόκκος της οποίας συμπεριφέρεται σαν σφουγγάρι που απορροφά τους μολυσματικούς παράγοντες. Εχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία για τον καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων και υδάτων μολυσμένων από ανθρακωρυχεία.

Υπολογιστικά συστήματα
Ο Wolfram Alpha είναι η τελευταία λέξη στις μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης, τύπου Google, που λειτουργούν με λέξεις-κλειδιά, ο Wolfram Alpha είναι μια «σημασιολογική μηχανή»: μπορεί να απαντάει σε ερωτήσεις διατυπωμένες σε φυσική γλώσσα, λύνοντας άμεσα αρκετές από τις απορίες μας, εκτός βέβαια από τις πιο ουσιαστικές, τις υπαρξιακές ή τις μεταφυσικές.

Αυτοκίνητο
Τα υβριδικά αυτοκίνητα αποτελούν τη νέα πρόταση μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει οχήματα λιγότερο ρυπογόνα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Πρόκειται για αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν δύο κινητήρες: έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Για τη συνδυασμένη λειτουργία τους όμως είναι απαραίτητη η ύπαρξη μπαταριών, γεννήτριας και μετασχηματιστή, που καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο στο όχημα. Το μοντέλο S400 Bluehybrid της Μερσεντές θεωρείται υπόδειγμα στο είδος του, καθώς καταφέρνει να συνδυάσει μέγιστη απόδοση (300 ίππων) και μειωμένη κατανάλωση, χωρίς επιπλέον να υστερεί σε κομψότητα. Ο εξαιρετικά μικρών διαστάσεων ηλεκτρικός κινητήρας του, που λειτουργεί με μπαταρίες λιθίου, και ο βενζινοκίνητος V6 «συστεγάζονται» αρμονικά κάτω από το καπό της μηχανής, αφήνοντας τελείως ελεύθερο τον χώρο των αποσκευών. Χαρακτηριστικά που φαίνεται να δικαιολογούν την ιδιαίτερα «τσουχτερή» τιμή του: 88 χιλιάδες δολάρια (περί τα 60 χιλιάδες ευρώ!).

Οικιακά εργαλεία
Για τους λάτρεις των χειροποίητων κατασκευών, η Bosch δημιούργησε μια νέα γενιά εργαλείων, που βασίζονται στην προηγμένη τεχνολογία Full Force. Τα εργαλεία αυτά έχουν το πλεονέκτημα να είναι ελαφρύτερα, πολύ πιο εύχρηστα και ταυτόχρονα ισχυρότερα και μεγαλύτερης ακρίβειας από τα παραδοσιακά.

Οικιακή ψυχαγωγία
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εικονική βράβευση, αφού το προϊόν δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Σύμφωνα με κάποιες αόριστες φήμες, τον Νοέμβριο του 2010 πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά η νέα παιχνιδομηχανή της Microsoft, η οποία θα διαδεχθεί την κονσόλα «Xbox 360». Θα ονομάζεται Natal και θα επιτρέπει στον χρήστη απόλυτη ελευθερία κινήσεων, αφού δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιεί τηλεχειριστήριο. Μια πανίσχυρη μικροκάμερα θα καταγράφει την παραμικρή κίνηση του σώματος του παίκτη και θα την «μεταφράζει» σε ψηφιακή εικόνα. Σχετικά βίντεο με επίδειξη του προϊόντος υπάρχουν στο Youtube, πληκτρολογώντας τη λέξη-κλειδί «Project Natal».

Gadgets
Η πρόοδος στον τομέα της ψηφιακής φωτογραφίας είναι αλματώδης. Φέτος την πρώτη θέση καταλαμβάνει η φωτογραφική μηχανή «Canon EOS 5d Mark ΙΙ». Διόλου αμελητέα είναι τα τεχνικά της χαρακτηριστικά: ανάλυση στα 21 megapixel, δυνατότητα συνεχούς λήψης με ταχύτητα 3,9 καρέ/δευτ., δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD, εικόνες jpeg, μηδέν θόρυβος, εκπληκτική εργονομία, σώμα της μηχανής από κράμα μαγνησίου. Κατέχει όμως και ακόμη μία ιστορική πρωτιά: είναι η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιήθηκε για να τραβηχτούν οι επίσημες φωτογραφίες ηγέτη κράτους, του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα. Στην Ελλάδα η τιμή της είναι περίπου 2.300 ευρώ.

Ασφάλεια κτιρίων
Ονομάζεται «Χ-flex» και χάρη στο κέβλαρ, ένα εξαιρετικά ανθεκτικό συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται και για την κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλέκων, η αλεξίσφαιρη επένδυση τοίχου μπορεί να κρατήσει όρθιο έναν τοίχο που δέχεται μια τεράστια εξωτερική δύναμη κρούσης, όπως αυτή μιας μπάλας κατεδάφισης ή ενός πυροβόλου όπλου. Ο αμερικανικός στρατός συνεργάστηκε για τη δημιουργία της με την κατασκευάστρια εταιρεία Berry Plastics, έχοντας κατά νου να χρησιμοποιήσει αυτή την επένδυση για την προστασία των στρατιωτικών εγκαταστάσεών του στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Παράλληλα η εταιρεία ετοιμάζει ήδη μια «έκδοση» η οποία θα αρχίσει να διατίθεται και στο εμπόριο από το νέο έτος.

Αναψυχή
Το πρώτο βραβείο σε αυτό τον τομέα δόθηκε σε ένα υπερπολυτελές -και πανάκριβο- θαλάσσιο σκούτερ, το τζετ σκι «Sea-Doo GTX Limited iS 255». Διαθέτει πανίσχυρο κινητήρα, εργονομικά καθίσματα τριών θέσεων, διαδραστική οθόνη υγρών κρυστάλλων και πολλά άλλα πολυτελή αξεσουάρ. Ο σημαντικότερος όμως τεχνολογικός νεοτερισμός του, που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα θαλάσσια σκάφη, είναι τα φρένα του. Ενώ τα θαλάσσια σκάφη φρενάρουν με καθυστέρηση λόγω αδρανείας, το βραβευμένο σκούτερ έχει ενσωματωμένο υπολογιστικό σύστημα το οποίο σταματά τον κινητήρα και ενεργοποιεί ένα σύστημα πτερυγίων που επιτρέπουν στο σκούτερ να φρενάρει γρήγορα (αν τρέχει με 80 χλμ. την ώρα ακινητοποιείται στα 30 μέτρα και όχι στα 60, όπως ένα κοινό θαλάσσιο σκούτερ)."
http://radar-gr.blogspot.com

Τα Ελληνικά σχολειά στην Παλαιστίνη(Βηθλεέμ) ζητούν απεγνωσμένα χρηματική υποστήριξη αλλά και την αποστολή Ελλήνων καθηγητών. Το ΥΠ. ΕΞ "στρουθοκαμηλί




Ζητεί την αποστολή Ελλήνων καθηγητών για τη στελέχωση των 21 σχολείων του όλων των βαθμίδων, στα οποία φοιτούν 9.000 Αραβες, στην πλειονότητά τους μαθητές ορθόδοξοι αλλά και μουσουλμάνοι. Έκκληση για την αποστολή Ελλήνων καθηγητών στα σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων απευθύνουν οι υπεύθυνοι των παιδαγωγικών δομών του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου. Η έλλειψη κινήτρων και οι δύσκολες συνθήκες, ιδίως στα σχολεία που διατηρεί το Πατριαρχείο στην Παλαιστίνη, έχουν ως αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται Ελληνες εκπαιδευτικοί να αποσπασθούν στα συγκεκριμένα μέρη και τελικά να μη διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στους Άραβες μαθητές που φοιτούν σε αυτά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αρχιμανδρίτης Ιννοκέντιος Εξαρχος, επικεφαλής των εκπαιδευτικών δομών του Πατριαρχείου, εξετάζεται ακόμη και η λύση να απευθύνουν πρόσκληση προς... άνεργους πτυχιούχους παιδαγωγικών σχολών από την Ελλάδα να εργαστούν εκεί, με ένα μικρό μισθό...Τα μεικτά σχολεία του Πατριαρχείου, στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ και στην Ιορδανία, αποτελούν μια άγνωστη... πτυχή των δραστηριοτήτων του Πατριαρχείου.
Συνολικά 21 τον αριθμό, τα σχολεία κάθε βαθμίδας φιλοξενούν περίπου 9.000 Αραβες στη συντριπτική τους πλειονότητα μαθητές, ορθόδοξους και μουσουλμάνους και είναι περιζήτητα καθώς παρέχουν εκπαίδευση επιπέδου με χαμηλά δίδακτρα.
«Η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων φοιτητών στα ίδια θρανία συμβάλλει στην αρμονικότερη συμβίωση των δύο πληθυσμών», σημειώνει. Οπως εξηγεί, ένας μουσουλμάνος μαθητής μπορεί να μην αλλάζει το δόγμα του, άλλωστε δεν γίνεται προσηλυτισμός, αλλά επηρεάζεται από την πολύχρονη φοίτηση και στη συνέχεια αντιμετωπίζει με μετριοπαθή τρόπο τους χριστιανούς, το σχολείο δηλαδή αναδεικνύεται σε μέσο προσεγγίσεως των λαών. Τα σχολεία λειτουργούν περίπου από τον 19ο αιώνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οργανωμένη μορφή άρχισαν να αποκτούν περίπου το 1845, επί Πατριάρχη Κύριλλου, ενισχύθηκαν επί Διόδωρου και αποτελούν μέριμνα και του Πατριάρχη Θεόφιλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο έτος λειτούργησε η Ανώτερη Θεολογική Σχολή του Σταυρού, στο μοναστήρι του Σταυρού, η οποία λίγα χρόνια νωρίτερα ήταν σχολείο. Σταδιακά, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα επεκτάθηκαν και εκτός Ιεροσολύμων και μάλιστα πλέον οι υποδομές που βρίσκονται στην Ιορδανία, θεωρούνται οι πληρέστερες. Πρότυπο είναι το σχολείο που βρίσκεται στην ιορδανική πόλη Μαντιβά, το οποίο έχει και ιδιαίτερη ζήτηση από επιφανείς οικογένειες Αράβων για τη μόρφωση των παιδιών τους. Σχολείο ετοιμάζεται να λειτουργήσει και στην πόλη Μπιρζέτ, στη δυτική όχθη του ποταμού Ιορδάνη. Σχολεία υπάρχουν επίσης και στο Αμάν, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κτιριακή επέκταση εκπαιδευτικού ιδρύματος στη Ζάρκα.
«Αποτελούν εξαιρετικές υποδομές, οι οποίες μένουν ανεκμετάλλευτες από την Ελλάδα» αναφέρει ο π. Ιννοκέντιος. «Ζητάμε να ενισχυθεί η εκπαιδευτική παρουσία, αυτό θα συμβάλει και στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και στην ενδυνάμωση της ιδέας ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι Ελληνορθόδοξο», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Οπως λέει ο ίδιος, τα σχολεία είναι μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και καλύπτουν τα έξοδά τους, δηλαδή τους μισθούς των εργαζομένων και τα έξοδα λειτουργίας, από τα δίδακτρα, τα οποία πάντως είναι αρκετά χαμηλά σε σχέση με άλλα ιδιωτικά σχολεία.
«Εκτός από εκπαιδευτικό έργο, προσφέρουν και κοινωνικό, καθώς δίνουν δουλειά σε σχεδόν 1.000 άτομα, εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό», αναφέρει.
Ο πατέρας Ιννοκέντιος σημειώνει ότι τα σχολεία αυτά λειτουργούν κατά το πρότυπο των σχολείων των Καθολικών Σχολείων, και μάλιστα οι μαθητές σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις στα αγγλικά.
Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται μόνο στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στα Ιεροσόλυμα και σε ένα σχολείο κοντά στη Βηθλεέμ, στο χωριό των Ποιμένων. Οι αποσπασμένοι καθηγητές από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας σταδιακά αποχώρησαν από τα σχολεία των Αγίων Τόπων.
Παράγοντες του Πατριαρχείου σημειώνουν ότι δεν είναι εύκολος ο τρόπος ζωής στις κατεχόμενες περιοχές και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ζητούσαν να υπηρετήσουν στα Ιεροσόλυμα.

Βοήθεια
Οι ίδιες πηγές από το Πατριαρχείο σημείωναν ότι πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησε η ανέγερση σχολείου στην Μπετζάλα με τη βοήθεια του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, το οποίο χρηματοδότησε την πρωτοβουλία με 250.000 δολάρια. Χτίστηκε αρχικά ένα νηπιαγωγείο και πλέον το Πατριαρχείο βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγού για την ολοκλήρωση περισσότερων βαθμίδων, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει αυτοτελώς σε ένα τέτοιο έργο.


Πληροφορίες και φωτογραφίες κυρίως για τα σχολεία της Ιορδανίας μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα http://www.greekorthoschools.com

«ΑΓΚΑΘΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Πατριαρχική Σχολή στο όρος Σιών. Η σχολή παρέχει εκκλησιαστική παιδεία σε όσους Ελληνες ή ελληνικής καταγωγής νέους αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του μοναχισμού και ίσως να αναδειχθούν σε μητροπολίτες. Οπως είπε στο «Εθνος», ο μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος, ο οποίος υπήρξε αρχικά μαθητής και στη συνέχεια σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής, πριν από περίπου τριάντα χρόνια η σχολή είχε περίπου 60-70 μαθητές, πλέον έχει 15. Ο ίδιος υπενθυμίζει και το συνολικό πρόβλημα λειψανδρίας που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΝΑΤΣΟΥ
http://www.edugate.gr

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΝΕΑ

Διαδήλωση στο Φανάρι υπέρ του Πατριαρχείου από Τούρκους!


Διαδήλωση συμπαράστασης στις μειονότητες οργανώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά από τον Πατριαρχικό Οίκο στο Φανάρι, με συνθήματα και πανό που τόνιζαν ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να αγγίξει το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».
Η πρωτοφανής αυτή εκδήλωση, οργανώθηκε από συνασπισμό φιλελεύθερων, αριστερών οργανώσεων, που αποκαλείται «70 εκατομμύρια βήματα κατά των πραξικοπημάτων».
Οι διαδηλωτές φώναζαν μπροστά από τον Πατριαρχικό Οίκο «Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών», «Ελευθερία», «να διαλυθεί η Εργκενεκόν» και κρατούσαν πλακάτ στο οποίο έγραφε στα ελληνικά «ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ» και στα τουρκικά «να δικαστούν οι πραξικοπηματίες και όσοι σχεδιάζουν “κλωβούς”».
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο “Κλωβός”, που αποκαλύφθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη πρόσφατα, είναι σχέδιο που επεξεργάζονται δυνάμεις του στρατού για την δολοφονία προσωπικοτήτων με στόχο να προκληθούν επεισόδια ανάλογα με τα Σεπτεμβριανά.
Εκπρόσωπος του συνασπισμού διάβασε ανακοίνωση στην οποίαν παρουσιάζονται οι στόχοι της διαδήλωσης: «Κι εμείς θα θέλαμε να λέμε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για πραξικόπημα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.
«Μέσα σε 50 χρόνια έγιναν 3 αιματηρά πραξικοπήματα, ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα και ένα με ηλεκτρονικό υπόμνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ότι “ακόμα κλείνουν τα πολιτικά κόμματα και φυλακιζόνται δήμαρχοι, εκλεγμένοι από τον λαό, ακόμα υπάρχει το άρθρο 301 του ποινικού κώδικα και ότι πρόσφατα δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια των αρχών ο δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ”.
«Δεν αισθανόμαστε ήσυχοι. Διότι σύμφωνα με το σχέδιο “Κλωβός”, ο πρώτος που θα εδολοφονείτο ήταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος», αναφέρει ανακοίνωση και τονίζει ότι “δεν θα επιτρέψουμε ούτε πραξικόπημα, ούτε και νέα Σεπτεμβριανά».
Ο συνασπισμός που διαδήλωσε σήμερα στο Φανάρι δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια από διάφορες συνεργαζόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος των διαδηλωτών κα Γιλντζίν Ενεν: «Έχουμε κάνει πολλές εκδηλώσεις κατά του αστυνομικού κράτους και των πραξικοπηματιών», είπε και πρόσθεσε ότι “σήμερα διαδηλώνουμε τη συμπαράστασή μας προς τους Ρωμιούς πολίτες, που έχουν δεχθεί πολλές επιθέσεις. Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε νέα επίθεση κατα των Ρωμιών και δηλώνουμε ότι θα τους υπερσπασπιστούμε».
Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν βρίσκονταν της στιγμή της διαδήλωσης στο Φανάρι, αλλά ενημερώθηκε για αυτήν από δημοσιογράφους που τον συνόδευαν σε περιοδεία στη Μαύρη Θάλασσα.
Η κα Ενεν δήλωσε ότι ετοιμάζεται μεγάλη διαδήλωση στην κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ, την παλαιά λεωφόρο του Πέρα στις 23 Ιανουαρίου.



από τον Απόστολος Παπαποστόλου

ΕΤΣΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ???ΕΕΕΕ..ΓΙΩΡΓΑΚΗ???ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!

Εικόνες του αύριο ...;. στην Ελλάδα



Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο Ροζάρνο της νότιας Ιταλίας δύσκολα θα μπορούσε να περιγραφεί στις λίγες γραμμές μίας ειδησεογραφικής αναφοράς. Από τη μία, οι εκατοντάδες μετανάστες-Αφρικανοί στην πλειοψηφία, αλλά και Άραβες και Αλβανοί-που εργάζονται ως εποχιακοί. Στη μέση, οι δυνάμεις ασφαλείας της Ιταλίας σε αγαστή συνεργασία με την άλλη πλευρά, ομάδες ρατσιστών κι εθνικιστών της κωμόπολης, που εδώ και 48 ώρες επιτίθενται με λοστούς σε μεμονωμένους μετανάστες ή τους χτυπούν με αυτοκίνητο σε μία ύστατη πράξη εκδίκησης χωρίς αιτία... Σε μία γωνία, η Μαφία της Καλαβρίας. Αθέατη. Είναι οι άνθρωποι που οργανώνουν και πληρώνουν τη μεταφορά εκατοντάδων μεταναστών σε συνεργασία με τις ντόπιες μαφίες. Καραβιές ανθρώπων χωρίς αύριο στοιβαγμένων σε καίκια ή βάρκες από λαμαρίνα που ρυμουλκούνται στη Μεσόγειο και αφήνονται λίγο έξω από τα παράλια να τις παρασύρει το ρεύμα και οι επιβάτες τους να βγουν επιτέλους στη στεριά. Όμως οι εποχικές δουλειές τελειώνουν. Και οι πρόχειρες τέντες που στεγάζουν εκατοντάδες μετανάστες αρχίζουν να βρέχονται. Και οι Άθλιοι που τις κατοικούν δεν έχουν πια ούτε ψωμί.



ΠΗΓΗ

85% λένε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για την παραχώρηση της ιθαγένειας , 52% ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα




Πηγή: Πρώτο Θέμα (10-1-2010)

Και Έλληνας μέσα στους 20 κορυφαίους επιστήμονες για το 2009!



Ανάμεσα στη λίστα με τους 20 κορυφαίους επιστήμονες για το 2009, φιγουράρει και το όνομα ενός Έλληνα. Ο Nicholas Christakis, 47 ετών είναι κοινωνιολόγος στο Harvard. Γιατί μπήκε στην λίστα; Γιατί σύμφωνα με μια μελέτη διάρκειας 20 ετών, απέδειξε πως...



η ευτυχία μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως ακριβώς και η γρίπη. Για παράδειγμα όταν ένα άτομο που ζει μακριά από έναν καλό φίλο γίνεται πιο ευτυχισμένος κατά 15%, όταν γνωρίζει ότι και ο ίδιος είναι ευτυχισμένος