Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Προσοχή στην Ουκρανία-ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ(Η1Ν1)


Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι αρκετά συγκεχυμένη. Εγώ προσπαθώ να ενημερωθώ από εδώ, και προσέξτε ιδιαίτερα αυτό το post.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: φαίνεται οτι μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο έχει προκύψει μια έξαρση κρουσμάτων σοβαρής αναπνευστικής νόσου σε τρείς γειτονικές περιοχές της Ουκρανίας (Ternopil, L’viv και Ivano-Frankivsk, βλ. χάρτη), με συνολικό πληθυσμό περίπου 5.000.000 άτομα. Χωρίς οι αριθμοί να είναι βέβαιοι, φαίνεται οτι προσεβλήθησαν μερικές χιλιάδες άτομα, νοσηλεύονται αρκετές εκατοντάδες, και μερικές δεκάδες πέθαναν. Όλα αυτά σε ένα αρκετά μικρό χρονικό διάστημα.

Φαίνεται επίσης οτι οι προσβληθέντες είναι στην πλειοψηφία τους νέοι υγιείς ενήλικες και παιδιά. Ακόμη, ενώ αρχικά διαψευδόταν οτι πρόκειται για τη νέα γρίπη Α(Η1Ν1)ν, τελικά αναφέρεται πως απομονώθηκε ο ιος από μερικούς από τους αποθανόντες και τους νοσηλευθέντες.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά, και τι φοβόμαστε?

Αυτό που προβληματίζει είναι η ξαφνική έξαρση (μιλάμε για ένα δεκαήμερο!) του φαινομένου σε μια περιορισμένη γεωγραφική περιοχή, και σχετικά νωρίς μες στο χειμώνα. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και ένα μεταλλαγμένο και πιο επιθετικό στέλεχος της νέας γρίπης. Μάλιστα ο χρόνος αλλά και ο τόπος που συμβαίνει αυτό (κοντά στα συνορα με Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Ρουμανία) είναι παράγοντες αυξημένου κινδύνου διασποράς, αν όντως πρόκειται για ένα πιο επιθετικό στέλεχος.

Εναλλακτικά θα μπορούσε η έξαρση να οφείλεται σε παράγοντες τοπικούς και πληθυσμιακούς: το κλίμα, ο καιρός, η ανοσιακή κατάσταση του πληθυσμού, ενδεχομένως η φτώχια ή η κακή διατροφή, κλπ. Ακόμη η κατάσταση των υποδομών υγείας στη χώρα είναι γνωστό πως δεν είναι καλή. Δε γνωρίζουμε τι διαγνωστική ικανότητα υπάρχει στα εργαστήρια της χώρας για τον ιό της νέας γρίπης, και είναι ενδεικτικό οτι λίγα μόνο κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά. Ενδεικτική του κακού συντονισμού είναι και η ασάφεια σχετικά με το πόσοι έχουν προσβληθεί από τι, ενώ φαίνεται οτι η υπόθεση έχει γίνει και αντικείμενο πολιτικής διαμάχης στην Ουκρανία.

Ευχάριστο είναι οτι ομάδες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σπεύδουν στην περιοχή για να προσφέρουν βοήθεια, επομένως πιστεύω οτι τις επόμενες λίγες μέρες θα έχουμε πιο πλήρη και ακριβή πληροφόρηση για το τι συμβαίνει. Προσωπικά είμαι αρκετά ανήσυχος, και περιμένω να ακούσω περισσότερα, τα οποία βέβαια άμεσα θα μεταφέρω εδώ στο blog.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε ένα πράγμα, ιδιαίτερα τώρα που το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τη γρίπη έχει μειωθεί: δεν έχουμε τελειώσει με τη γρίπη ακόμα.

Είτε μεταλλαχθεί ο ιός (που μέχρι σήμερα παρουσιάζεται αρκετά ήπιος), είτε μείνει έτσι όπως είναι, τα πιο δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα. Ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε. Η γρίπη πάντα κάνει μια (τουλάχιστον) κορύφωση, ένα peak μέσα στο χειμώνα. Όταν αυτό έρθει, η κατάσταση δε θα μοιάζει σε τίποτα με τη σημερινή. Το πόσο άσχημα θα είναι, θα εξαρτηθεί δυστυχώς από τις ενέργειές μας σ’αυτή τη φάση. Δύο άξονες κινήσεων υπάρχουν: ο εμβολιασμός, και η ενίσχυση των υγειονομικών μας υποδομών. Από το πόσο καλά θα τα πάμε, ιδίως στο δεύτερο, θα εξαρτηθεί το πως θα βγάλουμε το χειμώνα ετούτο.

Θυμηθείτε επίσης αυτό που λένε όλοι οι ειδικοί επιστήμονες: η γρίπη είναι απρόβλεπτη, και μπορεί να μας επιφυλάξει αρκετές εκπλήξεις στην πορεία. Ελπίζω η Ουκρανία να μην είναι μια από αυτές.

Written by hawkeye

-«Χέσε τον Βωβό ρε συ Τίνα και δώκε σ΄εμένα την εργολαβία να χτίσω το Ναό της Πανάθας στο Βοτανικό… »

Posted by J.McManus

ETH_3110_010_K copy

… «να πηγαίνουμε να βλέπουμε την ομαδούλα μαζί με τον Κάσδαγλη και τη συντρόφισα, την Κανέλλη… να χτίσω κι από δίπλα, στον Ελαιώνα, ένα τζαμί γιά τ’ αδέλφια μας τους Μουσουλμάνους, τ’ αλάτι της γης, να΄χουν κι αυτοί οι έρμοι κάπου να προσεύχονται, η θρησκεία είναι όπιον βέβαια, αλλά αυτό ισχύει γι’ άλλους…. να΄μαστε κι όλοι μας ευχαριστημένοι… » Είπε ο μικρός Αλέξης όταν συνάντησε την Μπιρμπίλω!

Κάτω οι γεροντικές σκατόφατσες! Ζήτω τα όμορφα νειάτα που μας κυβερνάνε! Χο!

Ένα αντίο για τον Ηλία. Αυτή η δολοφονία δεν αφορά κανέναν…


123451950800891400Μας ενημέρωσαν μαθητές του 14ου και 33ου Λυκειών Κουκακίου, για τη βάρβαρη δολοφονία του Ηλία.
Ο Ηλίας συνήθιζε να κυκλοφορεί στο Κουκάκι, να τραγουδάει ρεμπέτικα και ενίοτε να λούζει με διάφορα ευφάνταστα, όποιον το «στραβοκύτταγε»….

Κάθε μεσημέρι περίμενε τους μαθητές να σχολάσουν και τους τραγούδαγε ή τους έπιανε τη κουβέντα, κανείς στη γειτονιά δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα μαζί του. Ήταν άστεγος και πολύ συχνά έπαιζε και τραγουδαγε στο πεζόδρομο του Κουκακίου.

Βρέθηκε νεκρός με έξι μαχαιριές την Κυριακή στο Φιλοπάππου, τα παιδιά το έμαθαν την επόμενη μέρα στο σχολείο. Με αυτή τη δολοφονία δεν ασχολήθηκε κανείς, απλά το νέο κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα στα όρια της γειτονιάς.
ΑΣΤΕΓΟΙΟ Ηλίας δεν είχε τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν μια είδηση να μπαίνει στο «χρηματιστήριο» ειδήσεων. Δεν ήταν μετανάστης, δεν ήταν αστυνομικός, δεν ήταν στέλεχος κώμματος, δεν είχε ταυτότητα και ιδιότητα, ήταν άστεγος, αλκοολικός και βρέθηκε μαχαιρωμένος σε τουριστική περιοχή που κατά τις οικονομικές εφημερίδες μεγαλώνει η κτηματική της αξία, εξ αιτίας και της λειτουργίας του νέου μουσείου Ακρόπολης…

Δεν είχε φίλους, συντρόφους, συγγενείς , ο φάκελος της στυγερής δολοφονίας του μπορεί να κλείσει χωρίς πολύ κόπο και το γεγονός να αποσιωπηθεί, γιατί μπορεί να «βλάψει» τον τουρισμό και την κτηματάγορα.
Θα λείψει όμως στους μαθητές που μας το μετέφεραν, θα τους λείψει το πλατύ χαμόγελο του, το τραγούδι του που συνόδευε το σχόλασμα, η απαξία που έδειχνε για τα πρέπει και τα καθώς, θα τους λείψει ο χαβαλές του και τα ρεμπέτικα, η αδιαφορία που έδειχνε ως προς όλα όσα οι άλλοι θεωρούν επιβαλλόμενα και υποχρεωτικά στην πορεία τους για «κοινωνική» καταξίωση και αναρρίχηση.
Ας έχει καλό ταξίδι ο Ηλίας, που μαχαιρώθηκε στου Φιλοπάππου από κτηνάνθρωπους. Σε κάποια παιδιά θα μείνει για πάντα η θύμησή του.

Δεν είναι ο πρώτος άστεγος που φεύγει με αυτόν το τρόπο, από άγνωστους δράστες που μπορεί να είναι και άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, που λειτουργούν έτσι γιατί ξέρουν ότι για τον κάθε Ηλία, δεν θα γίνουν επιστάμενες έρευνες, δεν θα το μάθει η κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ, γιατί η ζωή του όπως φαίνεται δεν έχει την ίδια αξία με των άλλων και η απώλεια της δεν δημιουργεί υπεραξία πολιτικής εκμετάλλευσης αλλά μάλλον το αντίθετο.

Οι αξιοπρεπείς πρωτεύουσες, έτσι, τώρα μπορούν να ανασάνουν ήσυχες, αφού η αποστείρωση συνεχίζεται και από αυτόκλητους εξολοθρευτές , γιατί ζωές σαν του Ηλία δεν αφορούν κανέναν απ’ αυτούς.

Αφορούν, όμως, εμάς…ΠΗΓΗ

Αφγανοί έκλεψαν κατάστημα, αλλά δεν τα βρήκαν στην μοιρασιά και μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους!

http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/10/blog-post_9277.html
Οι αφγανοί εισέβαλαν την πέμπτη στις 10:15 σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας επί της Σατωβριάνδου 26, στην Ομόνοια. Με την απειλή βίας ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν 45 κινητά τηλέφωνα και έναν φορητό υπολογιστή.
Στη συνέχεια οι λαθρομετανάστες τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο διαφώνησαν μεταξύ τους στη μοιρασιά των κλοπιμαίων. Αποτέλεσμα ήταν να μαχαιρώσουν έναν ομοεθνή τους στην κοιλιακή χώρα.

πηγή

Έκοψαν το ρεύμα σε δύο βαριά άρρωστα κορίτσια!


ΝΤΡΟΠΗ

Στο Μούλκι λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κιάτο ζει η οικογένεια του Βλάσση Παπαθεοφάνους.
Ο ίδιος είναι ανάπηρος να εργαστεί γιατί με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας είναι στο κρεβάτι ...
Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση είναι η άνεργη και άρρωστη γυναίκα του Γεωργία Μπουτσιούκου αλλά το δράμα της οικογένειας δεν σταματά εδώ.!
Η οικογένεια συμπληρώνεται από δύο πολύ σοβαρά με βαριά...
χρόνια πάθηση κορίτσια.

Στο σπίτι που ζουν το Κωσταλέξι φαίνεται.μέγαρο.

Πολλές φορές η τοπική κοινωνία έχει βοηθήσει την οικογένεια που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, απαράδεκτες για ανθρώπους.

Το Κιάτο αλλά και η Κορινθία από παλαιότερα δημοσιεύματά μας γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια και όλοι έχουν κατά καιρούς βοηθήσει.

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο Γιώργο Παπανδρέου;

Το ερώτημα έχει να κάνει με την πολιτική του νέου πρωθυπουργού για μία κοινωνία με σεβασμό στους πολίτες και προστασία τους από αθλιότητες.

Η οικογένεια Μπουτσιούκου με τόσα προβλήματα χρωστά στην ΔΕΗ 515 ευρώ.

Αλλά είναι αξιοπρεπής και μάζεψε από φίλους και γνωστούς τα 200 για να μην της κόψουν το ρεύμα.

Πήρε την ΔΕΗ στο Κιάτο και παρακάλεσε τους υπαλλήλους να δεχθούν τα λεφτά και τον επόμενο μήνα να πληρώσει τα υπόλοιπα.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ Κιάτου αν και δέχθηκαν παρεμβάσεις από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστο Ζαχαριά της είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν και της έδωσαν το τηλέφωνο της προϊσταμένης της Κορίνθου υπαλλήλου κας Κατσιπουλάκη.

Η άρρωστη και ανήμπορη γυναίκα πήρε κλαίγοντας την κα Κατσιπουλάκη και εκεί ήρθε αντιμέτωπη με το ΝΕΟ κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Κατσιπουλάκη δεν ήθελε καν να ακούσει και της είπε ότι αν δεν φέρει όλα τα λεφτά το ρεύμα θα κοπεί.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ.

Τόση αναλγησία;

Η αυστηρότητα της ΔΕΗ θα εξαντληθεί σε 4 βαριά ασθενείς ανθρώπους που είναι αμφίβολο αν σήμερα το μεσημέρι θα έχουν κάτι στην κατσαρόλα να φάνε;

Δεν πρέπει κάποιος να τραβήξει το αυτί στην κυρία που είναι υπάλληλος ενός προέδρου που έπαιρνε 500.000 ευρώ τον χρόνο ως μισθό;

Μία οικογένεια μέσα στην φτώχεια και την αρρώστια σήμερα δεν θα έχει ρεύμα ούτε για να συντηρήσει τα φάρμακά της.

Σε αυτό τον τόπο δεν υπάρχει κάποιος να ΝΟΙΩΣΕΙ ΝΤΡΟΠΗ;

Κύριε Μπεγλίτη ;

Δεν ξέρετε το θέμα και το μαθαίνετε τώρα.

Είναι κόλαφος για τις διακηρύξεις της κυβέρνησής σας.

Τι θα κάνετε λοιπόν για την οικογένεια της δυστυχίας στο Μούλκι;

Και για άλλες πιθανόν τέτοιες που υπάρχουν αλλά δεν τις ξέρουμε;

ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΔΥΟ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΝΕΑΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ;

Αυτό είναι το νέο πρόσωπο;

Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε..!

http://diogenis-press.blogspot.com/

Ενεφανίσθη όμως κι ο μύθος του Εξαρχείου: ο Κάϊν ρε σεις, με τηλεφωνική παρέμβαση εις τον Μάκη! Κύλησε ο τέτζερης θα μου πείς…

Posted by J.McManus

…και πολύ σωστά θα πείς.

Δε κοιτάζει τα χάλια του ο 30φυλλόπουλος, τον Κάϊν βγάζει στα κανάλια, γιά να κάνει τζερτζελέ και τηλεοπτική μανούρα με τους βουλευτάδες του ΛΑΟΣ:

Βγαίνει την Κυριακή η νέα εφημερίδα του κύριου Τριανταφυλλόπουλου για να φάει τα κρέατα του «Θέματος». Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μόλις κατεδικάσθη για ένα στημένο ρεπορτάζ σε δυο χρόνια εξαγοράσιμα, οπότε είναι γεμάτος δίψα για υψηλή δημοσιογραφία. Πλαισιώνεται, άλλωστε, από ευπατρίδες της λόγου και της γραφής. Δεδομένου ότι κόβουν τα δόντια του, ενδέχεται να χυθεί αίμα. Το σπλάτερ του Ύψους αρχινά. Ο Λούτσιο Φούλτσι συναντάει τον Λογγίνο. [Τσαγκαρουσιάνος, LifO]

29.10.2009

Ποιός ήταν ο Κάϊν; Ένα φοβισμένο, «σιδερωμένο» από τους γονείς του παιδάκι, που έσκασε μύτη στη πλατεία, δίχως κοινωνικά ερμά κι εσωτερικές αντιστάσεις, έπεσε στα μαλακά και στα σκληρά και μετετράπει σε μύθο. Αυτός και το χαμστεράκι του! Εποχές Άσιμου τώρα. Και σήμερα αποτελεί μιά γραφική καρικατούρα του« χώρου»! Υποθέτω ότι θυμάστε την περσινή συνέντευξή του στην «Ε», τον γαμημένο τον Δεκέμβρη. Όποτες έχουμε γεγονότα, τον ξεθάβουν…

«Κάϊν-αναρχικός»: μόνο αυτή τη λεζάντα να διαβάσεις στη τηλεοπτική οθόνη σου, βάζεις τα γέλια!

Τον ακούνε και τον υπολογίζουνε μήπως οι σημερινοί μπαχαλάκηδες; Χεσμένο τον έχουν και με το μπαρδόν δηλαδής!

Αν ο Μάκης θέλει να βρεί ένα ΣΗΜΕΡΙΝΟ αντιεξουσαστή, να κατέβει στα Εξάρχεια και να μας τον φέρει στο στούντιο: διά να μας εξηγήσει την …ιδεολογία του (my ass) και γιατί βουτάνε τα ταμεία από τις κοπελλίτσες υπαλλήλους των μαγαζιών της Θεμιστοκλέους και γιατί παραγγέλνουν ψαρονέφρια κι ακριβά κρασά στην ταβέρνα του Αλβανού και μετά δεν πλερώνουν. Και να μας λύσει και την απορία που μας ταλανίζει εδώ κι ένα χρόνο: ποιό σχέδιο ray-ban επέλεξε στο ντού στα οπτικά «Σταύρου»;

Μη του βάλει τίποτις δύσκολες ερωτήσεις ο Μάκης: «Γιατί αλληλοσκοτωνέται, δηλαδής, η γενιά των €700 στους δρόμους;», διότι υποθέτω ότι δεν θα΄χει την κατάλληλη κουλτούρα να μας τ’ απαντήσει!

Πάντως, όσοι δεν τον είχαν γνωρίσει, τον Κάϊν ντέ, έπαθαν ένα πολιτιστικό σοκ από την τεράστια έλλειψη πολιτικής σκέψης και κουλτούρας του ανδρός. Κάτι σαχλαμάρες αντήλλαξε με τον έτερο τηλε-βιβλιοπώλη του Καρατζεφέρη, τον Σαλονικιό, δεν άντεξα να τους ακούω, τα δυό ηλίθια άκρα μαζί κι αντάμα, και το γύρισα στον Παπαγιάννη.

10 χρόνια κάθειρξη στον άλλοτε γενικό διευθυντή του ελληνικού προξενείου στο Κίεβο



Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο άλλοτε γενικός διευθυντής του ελληνικού προξενείου στο Κίεβο, για τις τουριστικές βίζες, με πλαστές βεβαιώσεις σε Oυκρανούς πολίτες...



... Το κύκλωμα αποτελούμενο από το γενικό διευθυντή του προξενείου, έναν κλητήρα και μια ταξιδιωτική πράκτορα χρησιμοποίησαν τις «λευκές» προσκλήσεις αναπαράγοντας περισσότερα από 2.500 αντίγραφα με τυχαία ονόματα Ελλήνων πολιτών, που εμφανίζονταν να προσκαλούν Ουκρανούς πολίτες στην Ελλάδα.

Οι πρώτες 250 προσλήψεις της κυβέρνησης

[Κοινωνικά]
Οι πρώτες 250 προσλήψεις της κυβέρνησης

Oι πρώτες προσλήψεις της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκαν σήμερα.

Όπως δήλως ο Δημήτρης Ρέππας μετά από συνάντηση με την διοίκηση των ΕΛΤΑ, θα προσληφθούν στον Οργανισμό 250 άτομα μέσω ΑΣΕΠ.

Οι συμβάσεις θα είναι 8μηνες και οι νέοι υπάλληλοι θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.ΑΠΟ star.gr

Στοπ στο εμβόλιο της νέας γρίπης για εγκύους, παιδιά



Περιορισμούς στη χρήση του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, Pandemrix, για τις εγκύους, τα παιδιά κάτω των 18 ετών, αλλά και τους ενήλικες άνω των εξήντα ετών, ανακοίνωσε η Ελβετία...

Οι εν λόγω περιορισμοί τέθηκαν λόγω του στοιχείου AS03 που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του εμβολίου της βρετανικής GlaxoSmithKline

«Τα στοιχεία που διαθέτουμε αφορούν γενικά τους ενήλικες, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τις εγκύους και αυτά που σχετίζονται με τα παιδιά είναι ανεπαρκή», τονίζεται σε ανακοίνωση της Swissmedic, της αρμόδιας ελβετικής αρχής για την κυκλοφορία των φαρμάκων.

«Κατά συνέπεια, η Swissmedic δεν δίνει ακόμα την άδεια για τη χορήγηση του Pandemrix σε εγκύους, παιδιά μικρότερα των 18 ετών και σε άτομα άνω των 60 ετών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η οπλοκατοχή ως κακούργημα και η νομοθεσία ως φετίχ


Μετά την ποινικοποίηση της "κουκούλας" και την κατοχής αδήλωτου καρτοκινητού τηλεφώνου της προηγούμενης Κυβέρνησης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της νέας Κυβέρνησης εξετάζει την νομοθετική μετατροπή της παράνομης οπλοκατοχής από πλημμέλημα σε κακούργημα .

Η μόνη λειτουργία αυτής της είδησης είναι ο "καθησυχαστικός" τίτλος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Λες και πρόκειται άλλο ένα κακούργημα (στα χαρτιά) να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους σχεδιάζουν ή έχουν ήδη τελέσει κακουργηματικές πράξεις κατά της ζωής. Λες και οι πολίτες θα αισθανθούν πιο ασφαλείς επειδή ένας νόμος θα προβλέπει περισσότερα χρόνια φυλακής για ένα ποινικό αδίκημα που αφορά το πιθανό μέσο τέλεσης μιας εγκληματικής ενέργειας.

Κουκούλες, καρτοκινητά, κάμερες, dna, άρση απορρήτου: οι έννοιες φετίχ της σύγχρονης αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία χρησιμοποιεί τη νομοθεσία περιστασιακά, εργαλειακά και επικοινωνιακά, για να δείξει στους πολίτες ότι κάτι κάνει. Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς υπολογισμό επιπτώσεων, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο συνταγματικότητας, χωρίς γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων αρχών, χωρίς ηχηρό αντίλογο από τους ανθρώπους της επιστήμης.

Δεν πείθουν τέτοια μέτρα πια. Όσο αντίθετοι κι αν είμαστε στην κατοχή και χρήση όπλων, δεν μπορουν τέτοιες τροπολογίες να καλύψουν την έλλειψη σχεδιασμού μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την προστασία των πολιτών με σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και της ίδιας της νομοθετικής διαδικασίας.

Η "κακουργηματοποίηση" της οπλοκατοχής είναι χαμένος χρόνος, χαμένη ενέργεια και, τελικά, χαμένη υπόθεση. Ασχοληθείτε με τίποτα πιο παραγωγικό.



Στον "Ευαγγελισμό" 4 ξυλοδαρμένοι ΔΑΠίτες


Ακριβώς αυτά γίνονται και στα πανεπιστήμια της Βρετανίας, των ΗΠΑ κ.λ.π. ....
Σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009, οι πράξεις βίας από την πλευρά της ΠΑΣΠ ως συνέχεια μιας αλαζονικής και βίαιης συμπεριφοράς τα τελευταία χρόνια οδήγησαν σε σύγκρουση με μέλη της ΔΑΠ. Συγκεκριμένα ο..
Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτέθηκε υβριστικά και προπηλάκισε τον Υπεύθυνο της ΔΑΠ. Ακολούθησε συμπλοκή η οποία αργότερα γενικεύτηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μελών της ΔΑΠ τα οποία μετέβηκαν στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες.
Η βίαιη συμπεριφορά της ΠΑΣΠ αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στο ΟΠΑ(ΑΣΟΕΕ). Η συμπεριφορά αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι η ΠΑΣΠ σε αυτή τη σχολή είναι πρώτη και η αλαζονεία της έχει ξεπεράσει κάθε όριο με αποτέλεσμα τα στελέχη της ΠΑΣΠ να είναι προκλητικά και να εριστικά. Με το σημερινό γεγονός απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως τα ισχυρότερα μέσα τους για να επιβληθούν στον πολιτικό λόγο που προβάλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η βία και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Ως υπεύθυνη παράταξη καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβερνητικής παράταξης που συνεχίζει να αποδεικνύει πως αυτό που την χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα είναι η αλαζονεία και η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.
ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Δ.Α.Π.

Κοινότητες, Ενώσεις, Κινήματα, Σύλλογοι......Δεκτοί και Αφρικανοί....



ΣΕΡΒΙΤΟΡΕΣ ζητούνται από καφετέρια, της ένωσης
μεταναστών Ελλάδος,
μισθός, bonus
Τελ. έκδοση: 4/10/2009 | Τελ. online ενημέρωση: 27/9/2009
Περιοχή: Αγιος Παντελεήμονας
Χρυσή Ευκαιρία

Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδας έχει και καφετέρια στον
Άγιο Παντελεήμονα;
Πού αλλού θα την είχε;
Έχει και ιστοσελίδα σε πολλές γλώσσες και βοηθάει
μετανάστες, πρόσφυγες ασύλου (έτσι γράφει) κ.λ.π.
Τι παίζει με αυτήν την Ένωση;
Επιχορηγείται από Επίσημο Φορέα ή από μετανάστες;
Πρόεδρος φέρεται να είναι κάποιος Ζαν Ντανιέλ
Κολομπανί δημοσιογράφος.
Φέρεται να είναι και στον Μαροκινό Σύλλογο.

Αθηναίος



ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ για ανεξάρτητη ομάδα,
δεκτοί και Αφρικανοί,


Τελ. έκδοση: 25/10/2009 | Τελ. online ενημέρωση: 18/10/2009
Χρυσή Ευκαιρία

Τι ομάδα να ετοιμάζει ο κόουτς;
Σίγουρα ποδοσφαιρική;
Δέχεται Αφρικανούς και από την Σοφοκλέους;

Αθηναίος

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βρείτε τον κλέφτη του λάπτοπ σας

Χάρη σε ειδικά λογισμικά και το Ίντερνετ μπορείτε να εντοπίσετε τη συσκευή σας

Εάν μας κλέψουν τον φορητό μας υπολογιστή ή το κινητό μας τηλέφωνο, τι πιθανότητες έχουμε να εντοπίσουμε τη συσκευή μας και να πιάσουμε τον κλέφτη; Πολύ περισσότερες απ΄ όσες ενδεχομένως πιστεύουμε. Αρκεί όμως να εξοπλιστούμε με την κατάλληλη τεχνολογία.

Oποιαδήποτε συσκευή συνδέεται με το Διαδίκτυο- ασύρματα, με καλώδιο ή κάρτα SΙΜ- μπορεί να μας δώσει ορισμένες πληροφορίες για το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Ας πάρουμε για παράδειγμα την ασύρματη σύνδεση. Εάν ο φορητός υπολογιστής ή το κινητό τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο με ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης (wireless access point), ένα σύστημα που ονομάζεται Skyhook μπορεί να καθορίσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται με μια απόκλιση 20 μέτρων, μετρώντας τη σχετική δύναμη των σημάτων από άλλα κοντινά ασύρματα σημεία πρόσβασης. Το πρόβλημα με αυτό το σύστημα είναι ότι δεν λειτουργεί σε μη κατοικημένες περιοχές. Συχνά όμως είναι αρκετό για να εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία.

Πολλά τα όπλα
Το Skyhook δεν είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας. Λογισμικά όπως το Undercover, το LoJack, το GadegetΤrak, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες και να συμπληρώσουν έναν φάκελο με τις κινήσεις της κλεμμένης συσκευής. Υπάρχουν και κάποιες «πολυμήχανες» εφαρμογές που μπορούν να παγιδεύσουν τον ανυποψίαστο κλέφτη.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ