Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΟΝΟΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!

Εγώ απορώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πως δεν έχει αντιδράσει ενάντια στις δυνάμεις της FRONTEX και να τις καταγγείλει που περιπολούν τα σύνορα της Ευρώπης απ

Οι Τούρκοι σταμάτησαν να παρενοχλούν Ελληνικά αεροσκάφη και το΄ριξαν στο να μανουριάζουν μ’ αυτά τρίτων χωρών, της δύναμης της Frontex.

Posted by J.McManus

Το επίσημο Τουρκικό Κράτος δουλεύει γιά τα μαύρα συμφέροντα του Τούρκου δουλέμπορα. Φως φανάρι. Δεν μας πυροβολούν με κανόνια, αλλά με αθώες ψυχές πλέον, δημιουργώντας στο εσωτερικό της Χώρας: μειονότητες εκ των μη όντος.

Ο καθένας υπερασπίζεται τα συμφεροντά του. Γνωστά αυτά.


Σύνορα ανοιχτά: κι ΟΛΗ η Ασία να μεταφερθεί στο προθάλαμο, στο χωλάκι της Ευρώπης. ΑΥΤΗ είναι μιά «Αριστερή» πολιτική στις μέρες μας, κι αυτήν υπηρετούν πολύ καλά και οι ΣΥΝιστώσες, και μεγάλη μερίδα του ΚΚΕ, αλλά και τα λογοίς-λογοίς «Παρατηρητήρια» κι οι υπόπτως χρηματοδοτούμενες Μ.Κ.Ο.

Γειά σας!

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩ-ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΣΤΟ 1,5 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΡΑΦΙΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ

face graphity art money-1



H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θυμίζει reality.


Η νεοσύστατη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πράγματι θυμίζει reality show διότι είναι καλοστημένη, στοχεύει στο θεαθήναι, είναι προσωρινά εμπορική, θα γίνει βαθμιαία αποκαλυπτική του χαμηλού επιπέδου της, είναι επιφανειακή και συγκυριακή ως προς την αντιμετώπιση της καθημερινότητας (ο συνδυασμός χαμηλό επίπεδο επιβάνεια τείνει προς το επιφάνεια = βάθος ) κι έχει προτετελεσμένη ημερομηνία λήξης. Επιπλέον το κόστος παραγωγής της θα υπερβεί μετά βεβαιότητας τα έσοδα και οι πρωταγωνιστές εν τέλει θ' αλληλοφαγωθούν. Το προϊόν δε ... μια τρύπα στο νερό!

Το όνομα δε του reality θα μπορούσε να είναι BECOME THE NEW CRIME - MINISTER

Η ΛΟΥΘΗΡΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ


Με ψήφους 176 σε σύνολο 249 η Σύνοδος της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Σουηδίας λέει το ναι από εχτές, 22 Οκτωβρίου, σε γάμους ομοφύλων ζευγαριών. Ενδιαφέρον είναι ότι η απόφαση αυτή έρχεται σχεδόν (;) συμπτωματικά μόλις κλείνουν τριάντα χρόνια από τον αποχαρακτηρισμό της ομοφυλοφιλίας ως ασθένειας στη σκανδιναβική χώρα.

Ουσιαστικά η σουηδική Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο που ισχύει από την 1η Μαΐου 2009 που αναγνωρίζει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, και άφηνε στα ζευγάρια τη δυνατότητα να κάνουν πολιτικό γάμο ή να τελούν θρησκευτικό γάμο. H Σουηδία έρχεται πέμπτη στην Ευρώπη στη νομοθεσία για τον γάμο ομοφύλων. Προηγήθηκαν: Ολλανδία (2000), Βέλγιο (2003), Ισπανία (2005), Νορβηγία (2008). Ωστόσο είναι από τις πρώτες χώρες που δέχτηκαν δικαιώματα στη συμβίωση ομοφύλων (μέσα 1990) καθώς και την υιοθεσία παιδιών (2002).

Στη λογική της κατανόησης των νέων κοινωνικών συνθηκών που αφορούν τον γάμο συστήθηκε μια εκκλησιαστική επιτροπή η οποία διατύπωσε προτάσεις για να συζητηθούν στις συναντήσεις της Γενικής Συνόδου, 22-25 Σεπτεμβρίου και 20-23 Οκτωβρίου. Αποτέλεσμα: υπάρχουν βάσιμοι θεολογικοί λόγοι να αποδεχτεί η Εκκλησία της Σουηδίας τους γάμους ομοφύλων.

Η απόφαση κλείνει έναν κύκλο συναντήσεων, μελετών, συζητήσεων και ζυμώσεων που ξεκίνησαν στους κόλπους της σουηδικής Εκκλησίας από το 1972. Βασικό κέντρο αναφοράς η έννοια της συμβίωσης και της συγκατοίκησης που έχει αποκτήσει τα τελευταία τριάντα χρόνια σημασία παρόμοια με αυτή του γάμου και η παραδοχή ότι οι σχέσεις των ομοφύλων δεν είναι περιστασιακές αλλά μπορεί να είναι σταθερές και μακροχρόνιες. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις σχέσεις ετεροφύλων. Μία βεβαιότητα που έρχεται σε αντίθεση με το στερεότυπο του gay που είναι μανιασμένος με το σεξ ένα ον, που εάν δεν είναι γραφικό είναι υποταγμένο στη σωματική φιληδονία. Παράλληλα έγινε επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για γάμους, διαζύγια, και διαβίωση παιδιών σε μονογονεϊκές οικογένειες, στοιχεία που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι αυτό που λέμε σήμερα συμβίωση έχει πολλές και διαφορετικές μορφές και όταν υπάρχει πρόθεση γάμου σημαίνει μια συνειδητή μακρόχρονη δέσμευση.

Ένα ακόμη συμπέρασμα της ειδικής επιτροπής είναι ότι τα βιβλικά χωρία που έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον της ομόφυλης συμβίωσης δεν συνιστούν μια βάση για την απόρριψη ομόφυλων προσωπικών σχέσεων. Το κριτήριο είναι το ευαγγελικό μήνυμα της αγάπης που μπορεί να χαρακτηρίζει τις ομόφυλες σχέσεις. Συνακόλουθο όλων αυτών των θέσεων ότι δεν αποκλείεται και η χειροτονία σε κάποιον που βρίσκεται μέσα σε μια ομόφυλη σχέση.

Σε μια αναδρομή για τις θέσεις της Βίβλου προς τον γάμο σημειώνεται πως ο Ιησούς ζούσε μόνος, χωρίς βιολογικά παιδιά, και δεν θεωρήθηκε ότι υπολειπόταν σε σχέση με τους εγγάμους της εποχής του. Επιπλέον τα βιβλικά εδάφια θα πρέπει να εξετάζονται με την επίγνωση των διαφορών που έχουν με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Πέρα από το διαχρονικό μήνυμα υπάρχουν χωρία που αναφέρονται στην εποχή που γράφτηκαν και δεν μπορούν να ισχύουν σε όλα τα περιβάλλοντα. Έτσι δεν μπορούν να δώσουν απάντηση για τον γάμο ομοφύλων εδάφια από τη Βίβλο που αφορούν ένα άλλο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο. Το τελικό ερώτημα που είχε να απαντήσει η Εκκλησία της Σουηδίας ήταν εάν ωφελούσε ή έβλαπτε η ευλογία του γάμου σχέσεων ομοφύλων.

To σημαντικό στην απόφαση αυτή είναι η αποενοχοποίηση της ομοφυλόφιλης επιθυμίας σε θεολογικά συμφραζόμενα και η αναγνώριση ενός γεγονότος πραγματικού: οι ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να διαφοροποιούνται όσον αφορά το φύλο, αλλά οι ανάγκες των ζευγαριών παραμένουν οι ίδιες. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής βασίζονται σε θεολογικές εκτιμήσεις που επιτρέπουν την ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών και σίγουρα θα προκαλέσουν συζητήσεις στις άλλες ευρωπαϊκές Εκκλησίες. Ήδη διαβάζω για την απογοήτευση των Καθολικών και Ορθοδόξων στη Σουηδία για τη συνοδική απόφαση των Λουθηρανών.

Αναμφίβολα, πέρα από απαγορεύσεις και εντολές οι οποίες δεν τηρούνται στο πέρασμα των χρόνων (βλ. διαζύγιο), στη Βίβλο η μεγαλύτερη εντολή είναι η αγάπη. Επομένως και εδάφια που μιλούν για τη συμπληρωματικότητα (Ου καλόν είναι τον άνθρωπον μόνον) που προσφέρεται σε μια σχέση άντρα και γυναίκας μπορεί να ιδωθούν ότι σχετίζονται με τις ομόφυλες προσωπικές σχέσεις αφού και εκεί αυτό που προέχει είναι η άρση της ατομικότητας μέσα από την προσφερόμενη αμοιβαιότητα.

Πολλοί διαβάζοντας αυτές τις γραμμές θα σπεύσουν να χαρακτηρίσουν τους Λουθηρανούς ως αιρετικούς ή απλά ότι εκκοσμικεύουν το ευαγγέλιο και το φέρνουν στα μέτρα των ημερών. Εγώ βλέπω μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση σε θέματα που είναι άμεσα, ζωντανά, αγγίζουν πολύ μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας και πολύ απλά στον τόπο μας είτε δεν συζητούνται στις πραγματικές τους διαστάσεις είτε αναζητούνται πατερικές ερμηνείες ή αλληγορικές εξηγήσεις που πολώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις στιγματίζοντας συμπεριφορές που διαφοροποιούνται από κανονικότητες ετερόφυλων δεσμών.

Το μεγάλο μάθημα των Λουθηρανών, που κατέχουν πολύ καλά τη βιβλική επιστήμη και θεολογία, είναι ότι μέσα από μια θεολογία του γάμου αναδεικνύεται ένας ευρύς χώρος για όλους στη μεγάλη θεανθρώπινη κοινότητα της Εκκλησίας. Δείχνουν έναν δρόμο συμφιλίωσης με το παρόν που πολύ δύσκολα μπορεί να ακολουθήσει μια ορθόδοξη Εκκλησία σε θεσμικό συνοδικό επίπεδο.

Κατά τα άλλα είναι αυτονόητο πως οι διακρίσεις των σχέσεων σε κανονικές ή μη, σε φυσικές ή παρά φύσιν, είναι ανθρώπινες κατασκευές που παλιά αποσκοπούσαν στον έλεγχο της σεξουαλικότητας, που δεν εξυπηρετούν πλέον τις κοινωνίες, παρά την αγωνία και τις εμμονές όσων επικίνδυνων προκαλούν δυστυχία σκορπίζοντας φοβίες και μίσος, επιμένοντας πεισματικά να θεωρούν εαυτούς ρυθμιστές της ζωής των άλλων ή μεσσίες που θα σώσουν το γένος από την καταστροφή

ΠΗΓΗ

Όταν μεγαλώσει το παιδί μου θα του ανοίξω μια ΜΚΟ.....


Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, καθηγητές!

Ποιοι έπαιρναν τα δισεκατομμύρια των μυστικών κονδυλίων

Ποιοι τις εκπροσωπούν και ποια τα ιδρυτικά τους μέλη

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 390 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα ποσά (σε ευρώ) που έλαβαν από το υπουργείο Εξωτερικών για τα έτη 2002, 2003, 2004. (Η απουσία ποσού σημαίνει ότι αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει καταγραφεί χρηματοδότηση και δεν διαθέτουμε μέχρι στιγμής στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια).

Aκόμη δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και τα δύο προγράμματα, για τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί το γνωστό ΕΛΙΑΜΕΠ με το ποσό των 168.000 χιλιάδων ευρών, περί Δημιουργίας νέων ηγετών - προγράμματα Χάλκης για τα έτη 2002 και 2003';'; και δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί ποιο άραγε ήταν τουλάχιστον το πολιτικό όφελος για τη χώρα μας» ...;

ΙΣΤΑΜΕ: Εκλέγειν και εκλέγεσθαι-ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

--------------------------------------------------------------------------------


Την απλοποίηση των διαδικασιών απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ζητεί το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», βάσει των προτάσεων για αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής, που παρουσίασε χθες η επιστημονική υπεύθυνος Αναστασία Τσουκαλά και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως θέσεις του ΠΑΣΟΚ.


Οι προτάσεις βασίζονται σε επιτυχημένα ευρωπαϊκά, αλλά και αμερικανικά μοντέλα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις εξής θέσεις:

**Δυνατότητα απασχόλησης μεταναστών στη δημόσια διοίκηση υπό προϋποθέσεις.

**Διαμονή ενός έτους στην Ελλάδα είναι αρκετή προκειμένου ο αλλοδαπός να ζητήσει οικογενειακή επανένωση.

**Κριτήριο επαρκούς εισοδήματος πρέπει να τεθεί ο κατώτερος μισθός ανειδίκευτου εργάτη.

**Εφάπαξ καταβολή ενός παραβόλου για όλη την οικογένεια, μόνο κατά την αρχική αίτηση.

**Δικαίωμα αυτόνομης άδειας διαμονής, ύστερα από τρία χρόνια διαμονής της συζύγου και των παιδιών.

**Ανήλικοι που βρίσκονται πέντε χρόνια στην Ελλάδα να αποκτούν με την ενηλικίωση άδεια επί μακρόν διαμένοντος ή μόλις συμπληρωθούν πέντε χρόνια μετά την ενηλικίωση. Η σύζυγος αλλοδαπού επί μακρόν διαμένοντος να τίθεται στο ίδιο καθεστώς με τον πρώτο χρόνο επανένωσης.

**Οσοι μετανάστες κατοικούν δύο τουλάχιστον χρόνια σε κάποιον δήμο και έχουν συμπληρώσει πενταετή νόμιμη παραμονή στη χώρα, να απολαμβάνουν το δικαίωμα ψήφου, αλλά και συμμετοχής στην ανάδειξη δημοτικών και κοινοτικών Αρχών.

ΠΗΓΗ http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=24.11.2006,id=52075980
Γ. ΔΑΜΑ

Η νέα κυβέρνηση Πασοκ σωτήρια για τους υπερδανεισμένους

Η «Νέα Σεισάχθεια» γίνεται πραγματικότητα!!

Ανακούφιση για 8 εκατομμύρια δανειολήπτες.

Σήμερα τα χρέη των νοικοκυριών είναι 40 δις!!

Ας υπάρξουν μια – δύο κρατικές τράπεζες όπου οι υπερδανεισμένοι

θα μεταφέρουν άμεσα και χωρίς προβλήματα τα χρέη τους με χαμηλό επιτόκιο!!

Σήμερα για κατάθεση 1.000 ευρώ ο πολίτης παίρνει μόνο 5 ευρώ τόκο

Ενώ για δανεισμό 1.000 ευρώ πληρώνει τόκο 190 ευρώ !!!

Τα 28 δις αντί για τις τράπεζες να τα πάρει ο λαός για την αποπληρωμή των δανείων του!

Και ας βάλει και άλλα 12 δις η νέα κυβέρνηση να σωθούμε όλοι!!



Η νέα κυβέρνηση Πασοκ ανακοίνωσε επιτέλους την πρόθεσή της να καταθέσει εντός του Νοεμβρίου 2009 νομοσχέδιο σωτηρίας των υπερδανεισμένων!!

Σήμερα τα χρέη των νοικοκυριών είναι 40 δις!!

Πρόθεσή της είναι

1. να θέσει πλαφόν 12% για τις πιστωτικές κάρτες
2. να καταργηθεί η προμήθεια για ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ.
3. να αποζημιωθεί άμεσα ο πελάτης μόλις δικαιωθεί στα δικαστήρια (όπου μπορεί να δικαιωθεί αν αποδείξει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά του).

Με τη «νέα σεσάχθεια» και ο λαός θα ανακουφιστεί και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει!!

Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για τους ασθενέστερους οικονομικά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως το τέλος του 2009 είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόταση: Αυτόματη ενοποίηση όλων των δάνειων του κάθε πολίτη σε ένα σε μια μόνο τράπεζα

και μείωση δόσης στο ένα τρίτο της σημερινής με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής)!!

Πρόταση: η μηνιαία δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα τρίτο των μηνιαίων αποδοχών του κάθε πολίτη γιατί αυτομάτως ο πολίτης μετατρέπεται σε «νεο-σκλάβο»

των τραπεζιτών

Πρόταση: Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2% του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα! Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά – κεντρώα - αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!!

Ο μέγας νομοθέτης Σόλων ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να αντιμετωπίσει νομοθετικά την κατάρρευση το τότε οικονομικού συστήματος της αρχαιότητας που εισήγαγε την σεισάχθεια, δηλ. νόμο που καταργούσε τα χρέη από δανεισμό με υποθήκη ακίνητης περιουσίας και επί σώμασι, ( τα χρέη κυρίως των αγροτών οι οποίοι, μη μπορώντας να τα ξεπληρώσουν, είχαν χάσει τις περιουσίες τους και είχαν πουληθεί δούλοι εντός και εκτός της Αττικής).

Με τη σεισάχθεια ο Σόλων σήκωσε το άχθος - το βάρος - από τους ώμους των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών, οι οποίοι είχαν περιέλθει σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης. Όσοι είχαν πουληθεί δούλοι για χρέη απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ένα άλλο μέτρο που πήρε ο Σόλων ήταν να χωρίσει τους πολίτες της Αθήνας σε κοινωνικές τάξεις ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και όχι με βάση την καταγωγή, όπως γινόταν ως τότε. Το σύστημα ήταν «τιμοκρατικό», από το τίμημα, δηλαδή το πόσο μπορούσε να αποτιμηθεί ο πολίτης με βάση την περιουσία του. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη ρυθμίστηκε και η φορολογία (εισφορές). Ο Σόλων πήρε επίσης μέτρα για τους «πολιτικούς τυχοδιώκτες». Θέσπισε λοιπόν νόμο ο οποίος προέβλεπε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όσων δεν συντάσσονταν με κάποια από τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις. Ο Πεισίστρατος, αργότερα, διατήρησε την νομοθεσία του Σόλωνα, αλλά και εμφανίστηκε υποστηρικτής των φτωχών, και έδωσε αγροτικά δάνεια, με πολύ μικρό επιτόκιο (5%) διένειμε την γη, κάτι το οποίο ο Σόλωνας είχε αποφύγει να κάνει.

Η «νέα σεισάχθεια» που είχαμε προτείνει πριν ένα χρόνο είναι αυτό που περίμενε και ο Ελληνικός λαός! Προσθέτουμε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ενεργήσουν ως εξής: Να αναλάβει η κάθε μία ένα πολίτη που χρωστάει σε περισσότερες τράπεζες, να ενοποιήσει αυτομάτως όλα τα δάνειά του σε ένα και να καθορίσει το ένα τρίτο της δόσης που πληρώνει σήμερα, που δεν θα υπερβαίνει το ένα τρίτο του μηνιαίου εισοδήματός του! Έτσι και ο λαός θα ανακουφιστεί και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει!! Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2% του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα. Δηλ. Αν σε μια τράπεζα το επιτόκιο καταθέσεων είναι 3% το επιτόκιο δανεισμού να είναι 5 %!!! Σήμερα η κλοπή είναι τεράστια

Η «νέα σεισάχθεια» μπορεί να περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τα εξής μέτρα – ασφαλιστικές δικλείδες:

1. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δάνειων που έχει ο κάθε πολίτης σε διάφορες τράπεζες, σε ένα σε μία μόνο τράπεζα και μείωση της δόσης στο ένα τρίτο της σημερινής. Το μέτρο αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση των δανειοληπτών και στην παύση της συνεχούς νέας δανειοδότησης για να ξεπληρώσουν τις υπέρογκες μηνιαίες δόσεις. Επειδή ο κάθε πολίτης έχει μεγάλες μηνιαίες δόσεις αναγκάζεται να ξαναδανειστεί από άλλη τράπεζα για να καλύψει τα προηγούμενα...και πάλι ξαναγυρίζει ξαναδανείζεται και πέφτει σε ένα φαύλο κύκλο!! Στη συνέχεια εγγυάται ο συγγενής του, αρχίζουν οι υποθήκες και μετά κατάσχεται το σπίτι. Στο τέλος έρχεται η υποδούλωση - σκλαβιά και τελικά η αυτοκτονία!.
2. Η μηνιαία δόση που δεν ξεπερνά το ένα τρίτο του μηνιαίου μισθού του κάθε πολίτη!! Το κράτος αντί να «χαρίζει χρήματα στις τράπεζες» αναλαμβάνει την αποπληρωμή των δανείων του κάθε πολίτη, ενώνει δηλ. όλα τα δάνεια του κάθε πολίτη σε όλες τις τράπεζες σε ένα σε μία και μόνη τράπεζα και καθορίζει χαμηλή μηνιαία δόση που δεν ξεπερνά το ένα τρίτο του μηνιαίου μισθού του κάθε πολίτη!! Έτσι και ο λαός θα ανακουφιστεί και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει!!
3. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2% του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα. Δηλ. αν σε μια τράπεζα το επιτόκιο καταθέσεων είναι 2% το επιτόκιο δανεισμού να είναι 4 % (ξεπερνώντας και τον Πεισίστρατο)!!!
4. Επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη.
5. Να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί «παράνομου» ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι «άσυλο» και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!! Τα 28 δις αντί για τις τράπεζες να τα πάρει ο λαός για την αποπληρωμή των δανείων του! Και ας βάλει και άλλα 20 δις το κράτος να σωθούμε όλοι!!
6. Η αποτυχία μιας τράπεζας επιβαρύνει τον ίδιο τον τραπεζίτη και τους μεγαλομετόχους της!!. Όταν η τράπεζα «κερδίζει» τα κέρδη τα καρπούνται ΜΟΝΟ οι ίδιοι. Όταν η τράπεζα «χάνει» τότε πρέπει - κατά κάποιους - να πληρώσει πάλι ο λαός κατά το κοινόν «στον αγώνα όλοι μαζί και στην μάσα χώρια». Να κατασχεθεί ένα μέρος από τις υπέρογκες περιουσίες των μεγαλο – τραπεζιτών για απόσβεση της αποτυχίας.
7. Στήριξη των μικρομεσαίων και χαμηλόμισθων. Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων και των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνικές εκρήξεις, σε κοινωνικά δράματα και αυτοκτονίες, για να δικαιώσουν οι νεοφιλελεύθεροι αντι-μαρξιστές μόνοι τους τον Μαρξ ότι «οι καπιταλιστές με την απληστία τους βάζουν μόνοι τους τη θηλιά στο λαιμό τους»!!. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να μειωθεί προς όφελος της τραπεζικής ολιγαρχίας. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν για τα καταλάβει τόσο απλά πως θα σωθεί και το τραπεζικό σύστημα αλλά και ο κοινωνικός ιστός!!

Αν δεν λάβουμε υπόψη και τις ανωτέρω προτάσεις οποιαδήποτε άλλο μέτρο, όσο καλό και να είναι, είναι πρόσκαιρο και απλά αναβάλλει χρονικά την έκρηξη των προβλημάτων.

Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά-αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!! Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr

**ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

ΑΝΤΕ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΛΛΑΒΑΝΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρεις (03) αλλοδαποί, δυο 17χρονοι, και ένας 26χρονος, στερούμενοι...
νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts

Η Ευρώπη θέλει καταδίκες «τρομοκρατών» με... ανώνυμες πληροφορίες!


Προάγγελος της παγκόσμιας δικτατορίας;

Καταδίκες «υπόπτων ή εν δυνάμει τρομοκρατών», με βάση μόνο τις «ανώνυμες πληροφορίες» μυστικών υπηρεσιών, προωθεί και επισήμως το αντιτρομοκρατικό επιτελείο της Ε.Ε.
Αξιολογώντας τις πρακτικές αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στις ευρωπαϊκές χώρες, η ειδική υπηρεσία της Ε.Ε. (ENFOPOL) διατυπώνει προς τα κράτη-μέλη «συστάσεις» για ένα κοινό πανευρωπαϊκό εγχειρίδιο αντιτρομοκρατικής δράσης.
Το εγχειρίδιο αυτό όμως θα μπορούσε να οδηγεί και στην... προ-επιλογή και προ-κατασκευή «τρομοκρατών» από τους μηχανισμούς ασφάλειας, με βάση ήδη επεξεργασμένα «προφίλ» κοινωνικά ενοχλητικών και «επικίνδυνων» προσώπων.
Σύμφωνα με το έγγραφο της Ε.Ε., το κοινό εγχειρίδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
* Ελεύθερη χρήση των «ανώνυμων πληροφοριών» που διαθέτουν ή κατασκευάζουν οι μυστικές υπηρεσίες, ως αποδεικτικών στοιχείων στα δικαστήρια σε υποθέσεις τρομοκρατίας!
* Επέκταση του ελέγχου και της ανταλλαγής στοιχείων που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες ασφάλειας για υπόπτους ή εν δυνάμει δράστες τρομοκρατικών πράξεων!
* Αμεση πρόσβαση των αστυνομικών αρχών σε όλα τα αρχεία και τις τράπεζες δεδομένων που διατηρούν κυβερνητικές υπηρεσίες και κρατικές αρχές!
Οι συστάσεις αυτές δεν αποτελούν οδηγό άμεσης υποχρεωτικής εφαρμογής, είναι ωστόσο ενδεικτικές του κλίματος των προσαρμογών που οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφάλειας θεωρούν επιβεβλημένες.
Τέτοιου τύπου οδηγίες, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, καθώς ειδικά η χρήση ανώνυμων πληροφοριών ως αποδεικτικών μέσων σε δικαστικές διαδικασίες δεν προβλέπονται από το δικονομικό μας σύστημα. Οπως υποστηρίζουν άλλωστε νομικοί, μια τέτοια πρόβλεψη θα ανέτρεπε πλήρως τα μέχρι στιγμής ισχύοντα στην έννομη τάξη, καθώς θα στερούσε τον κατηγορούμενο από το δικαίωμά του να ελέγξει και να αντικρούσει την αξιοπιστία των ανώνυμων πληροφοριών και τις πιθανές σκοπιμότητες των φορέων τους. Πώς να αντικρούσει κάποιος ανέλεγκτες πληροφορίες αόρατων μυστικών πρακτόρων;
Την σπουδαιότητα του ζητήματος, ιδίως σε σχέση με τα θεμελιώδη δικαιώματα που απειλούνται, αντιλαμβάνεται και η Ε.Ε. Για τον σκοπό αυτό θα επανεκτιμήσει το θέμα αφού συνεκτιμήσει όσα επεξεργάζονται προς τον σκοπό αυτό και άλλα διεθνή φόρα, όπως οι G8!
Την ίδια στιγμή, επιχειρείται διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που θεωρούνται γενικώς «ύποπτοι» για τρομοκρατία. Οι υπηρεσίες ασφάλειας καλούνται να φακελώνουν τώρα και όσους θεωρούν (με ποια κριτήρια άραγε;) εν δυνάμει τρομοκράτες!
Αυτή, όμως, η προεπιλογή υπόπτων, και η δυνητική ενοχοποίηση ατόμων από τις διωκτικές αρχές, εμπεριέχει τον σοβαρό κίνδυνο να «ποινικοποιηθεί» εκ των προτέρων κάθε συμπεριφορά, δράση ή ιδέα, οι οποίες θα θεωρηθούν «κοινωνικά επικίνδυνες».
Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εν δυνάμει υπόπτων και δραστών θα πρέπει μάλιστα να γίνεται με τις ευλογίες και τη συνεργασία όλων των κρατικών υπηρεσιών που διαθέτουν καταγεγραμμένα αρχεία για τα πρόσωπα αυτά.
Αλλες συγκεκριμένες συστάσεις προς τα κράτη-μέλη προτείνουν τη δημιουργία ενός εθνικού σώματος συντονισμού μεταξύ μυστικών υπηρεσιών και σωμάτων ασφαλείας, με ανταλλαγή πληροφοριών σε 24ωρη βάση καθώς και συνεργασία των εθνικών υπηρεσιών με την EUROPOL, ιδίως σε θέματα που αφορούν υπάρχοντες φακέλους τρομοκρατίας. Υπάρχουν, τέλος, συστάσεις για προώθηση και κοινωνική ένταξη του μετριοπαθούς ισλάμ στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και οδηγίες για προσεκτική χρήση της δημόσιας πληροφόρησης σε ζητήματα τρομοκρατικών απειλών.ΠΗΓΗ

Προφητεία για τα νερά του Ευφράτη...


Η θέση του Γέροντα Παίσιου:
Όταν ακούσετε , ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή…

Άντε πάλι με την Σημαία....



Πλησιάζουν οι μαθητικές παρελάσεις και θα αρχίσει το σήριαλ
για τους αλλοδαπούς μαθητές αν πρέπει να κρατήσουν
την Ελληνική Σημαία.
Το θέμα έχει κουράσει.
Η Σημαία είναι Σύμβολο και δεν είναι βραβείο.
Στον καλύτερο μαθητή ας καθιερώσουν ένα δώρο.
Την Ελληνική Σημαία πρέπει να την κρατάει Έλληνας
την Αλβανική Αλβανός και την Ρωσική Ρώσος.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι πρώτος μαθητής.
Μπορεί ο Σημαιοφόρος να βγαίνει με κλήρωση.
Τώρα για την αγάπη που μπορεί να έχει ο αλλοδαπός
μαθητής για την Ελλάδα μπορεί να το πιστέψει μόνον
κάποιος αφελής.
Βρέθηκαν και κάποιοι προχωρημένοι Αλβανοί και είπαν
ότι στην παρέλαση να παρελαύνουν και με Αλβανική
Σημαία οι Αλβανοί μαθητές.
Το είπαν γιατί υπερτερούν οι αλλοδαποί σε πολλά
σχολεία της επαρχίας.
Το θράσος τους ξεπέρασε τα όρια.
Θέλουν να παρελάσουν επειδή βοήθησαν τον Μουσολίνι;
Επειδή κατάκλεψαν τους νεκρούς μας στρατιώτες
και τα κράνη τους όσα δεν τρύπησαν οι σφαίρες
τα χρησιμοποίησαν για να πίνουν νερό οι κότες τους;

Αθηναίος

Η SELECT διαλέγει τα βιογραφικά των Γενικών γραμματέων.


Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

Στο έγγυρο ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ διαβάζουμε: Mε αφορμή τις, μάλλον άδικες καί υπερβολικές αντιδράσεις,γιά την επιλογή του κ.Δημήτραινα στην θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καλόν είναι να δημοσιοποιήσει η εταιρεία SELECT, τις δέκα ανά υπουργείο επιλογές που προτείνει. Η δημοσιοποίηση να γίνει με ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Συμπληρώνω εδώ και την φράση του Πρωθυπουργού που ήταν απόλυτα σαφής στις οδηγίες του: «Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πού πηγαίνουν τα λεφτά τους», ….” να μεριμνήσουν επιπλέον ώστε όλες οι υπογραφές τους να ανεβαίνουν αυτόματα στο Διαδίκτυο”.

Πάμε λοιπόν Λογοδοσία:

  • Ποια είναι η SElECT;
  • Πως πήρε την δουλειά;
  • Πόσο κόστισε σε ευρώ;
  • Πόσα έδωσαν οι ανταγωνιστές;
  • Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το όνομα αυτού που υπόγραψε για την δουλειά αλλά ούτε καν η ειδηση; Κρυφό το έχουμε;

MADE IN CHINA-ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ

Παρακολουθήστε την παραγωγή του κοκκινιστού κοτόπουλου ή καπνιστού.
Αυτή η πρακτική μπορεί να συμβεί λόγω της εισαγωγής τροφίμων από την Κίνα!
Σημαντικό!
Μπορούν να παρέχουν χιλιάδες τόνους νεκρά κοτόπουλα κάθε εβδομάδα. Γιατί;
Το πρωί αρχίζει ο αγώνας για τη συλλογή νεκρών κοτόπουλων.
Ψάχνουν για νεκρά κοτόπουλα.
Περίπου 5 υπάλληλοι που προσέλαβε ο προϊστάμενος αναζητούν να αγοράσουν τα νεκρά κοτόπουλα.

Το νεκρό κοτόπουλο κοστίζει 1 RMB και πωλείται στα 9 RMB μετά τη μεταποίηση...
Συγκέντρωση των νεκρών πουλερικών κοτόπουλα πεταμένα παντού.




4 υπάλληλοι που έχουν αρχίσει να δακρύζουν από τα φτερά βυθίζουν τα κοτόπουλα σε βραστό νερό σε ένα σκουριασμένο λέβητα. Η Δυσωδία είναι μερικές φορές τόσο μεγάλη που ακόμη και οι πιο έμπειροι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντισταθούν. Οι Εργαζόμενοι βιάζονται για το ξεπουπούλιασμα.
Προσθήκη χημικών για απολύμανση για να κάνουν μια κότα να φαίνεται πολύ νόστιμη ευπαρουσίαστα, τα κοτόπουλα θα πάνε στην Ευρώπη για να διατηρήσετε την υγεία σας, αποφύγετε όλα τα τρόφιμα που εισάγονται από την Κίνα ... Για να διατηρούμε τον πλανήτη μας καθαρό,πρέπει να καταναλώνουμε τα περισσότερα τοπικά προϊόντα: Το κόστος Διοξειδίου του άνθρακα που απαιτείται για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων που φορτώνονται με προϊόντα που παρασκευάζονται στην Κίνα είναι ένα έγκλημα κατά της φύσης ... Για να διατηρήσετε τα προϊόντα διατροφής μας και των παραγωγών μας ζωντανά , τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερο, περιφερειακά προϊόντα της χώρας μας ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ
Είναι γεγονός! Καθένας από εμάς είμαστε περισσότερο ή λιγότερο φοβισμένοι από προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Αλά μπορείτε κάπως να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα που αγοράζετε; Εδώ είναι ένα παράδειγμα: Τα πρώτα 3 ψηφία στο γραμμικό κώδικα του προϊόντος δείχνει ότι τον κώδικα της χώρας όπου έγινε το προϊόν.

Παραδείγματα: Όλοι οι κωδικοί που αρχίζουν με: 690, 691, 692 έως 695 είναι από την Κίνα. Με Κώδικα 471 κατασκευάζεται στην Ταϊβάν

Είναι δικαίωμά μας να ενημερωθούμε γιατί, πρέπει να προστατευθούμε.
Σήμερα, οι Κινέζοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές δεν προτιμούν τα προϊόντα που γράφουν"Made in China". Αλά, μπορεί να είναι αναγνώσιμη η χώρα όπου κατασκευάζονται τα προϊόντα. Θυμηθείτε τους πρώτους 3 αριθμούς 690 με 695 αναφέρει "Made in China". Είναι δικαίωμά μας να ενημερωνόμαστε.
Εδώ είναι το σύνολο των γραμμωτών κωδικών που χρησιμοποιούνται:
00 -- 13: ΗΠΑ και Καναδάς
30 με 37: Γαλλία
40 έως 44: Γερμανία
49: Ιαπωνία
50: Ηνωμένο Βασίλειο
57 ~: Δανία
64 ~ :Φινλανδία
76 ~ Ελβετία και το Λιχτενστάιν
628: Σαουδική Αραβία
629: United Arab Emirates
740-745: 480-489 Κεντρική Αμερική: Φιλιππίνες


--
http://i-diadromi.blogspot.com/

Σε πολεμική «ετοιμότητα» η Ρωσία


Οι επισημάνσεις του υπευθύνου για την Εθνική Ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η εισήγησή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας έως το τέλος 2009. Ο επικεφαλής του «Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», Νικολάι Πατρούτσεφ, με σημερινές δηλώσεις του στα ρωσικά ΜΜΕ τόνισε ότι η Μόσχα «θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη για μία πολεμική σύρραξη» μεγάλης εμβέλειας. «Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι, αλλάζει διαρκώς η κατάσταση-και στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας μας και στον πλανήτη.Το 1993 εκτιμούσαμε ότι αποκλειόταν μία πολεμική σύρραξη στον πλανήτη. Όμως, σήμερα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μία σύρραξη μεγάλης εμβέλειας», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, που θα έχει προετοιμάσει μέχρι την πρωτοχρονιά το πόρισμά του, το οποίο θα τεθεί υπ' όψη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Σύμφωνα με το έως σήμερα ισχύον ρωσικό στρατιωτικό δόγμα, το τρίτο στη σειρά, εκπονήθηκε το 2000, η Μόσχα θα «απαντήσει» με πυρηνικά όπλα, εάν υποστεί μία μείζονα «μαζική επίθεση» κατά της επικράτειάς της, ή εάν δεχθεί μία μείζονα απειλή με τα συμβατικά όπλα κατ' αυτής.

Καθημερινή

Τα stage σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες!


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα προγράμματα stage αποφασίσθηκαν τον Νοέμβριο του 1997, στην Διάσκεψη κορυφής του Λουξεμβούργου.
Αμέσως εφαρμόσθηκαν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα φυσικά, με την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ!
Σήμερα το ΠαΣοΚ δείχνει ότι τ' ακούει για πρώτη φορά!
Δεν τα ήξερε...και κατά λάθος τα εφάρμοσε, για επτά χρόνια, με χιλιάδες προσλήψεις..!
Δυστυχώς για τον τόπο μας αυτοί, οι ανεύθυνοι και "οι αμόλυντες παρθένες" μας διοικούν σήμερα, που δεν λένε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό!
Αυτοί που ξεπέρασαν τον Γκαίμπελς στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση!
Αυτό είναι και το μοναδικό τους προσόν, για το οποίο τους βγάζουμε το καπέλο!
Ας δούμε όμως τί γίνεται άραγε με τα προγράμματα stage σε άλλες χώρες;
Σε αυτό το ενδιαφέρον ερώτημα δίνει απάντηση το σχετικό θέμα της ΝΕΤ που έδωσε το πλαίσιο εφαρμογής στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.
Σαν γενικό συμπέρασμα προκύπτει ότι η κατάσταση στις ανεπτυγμένες αυτές χώρες της ΕΕ είναι παρόμοια με αυτή στην Ελλάδα.
Με άλλα λόγια το καθεστώς κατάχρησης των προγραμμάτων, κακώς αμειβόμενης και ανασφάλιστης εργασίας και ομηρίας των εργαζομένων που στη χώρα μας εφαρμόζεται χωρίς επαρκή κοινωνική νομιμοποίηση, ισχύει σε μεγάλο βαθμό και στις παραπάνω χώρες - "πρότυπα".
Το ΠαΣοΚ που τα ψήφισε, τα έφερε στην Ελλάδα, τα εφάρμοσε για επτά χρόνια και που παραπλάνησε χιλιάδες νέους μας, δεν έχει καμία ανάμειξη και ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία η οποία είναι στημένη στη γωνία και... απολογείτε σήμερα!
Μπράβο σου Νέα Δημοκρατία με τα στελέχη που...αξιοποίησες και περίμενες να μείνεις στην εξουσία...!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ..

1912: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Θεσσαλονίκη απ' τους Οθωμανούς. Την ίδια μέρα, οι Σέρβοι καταλαμβάνουν τα Σκόπια.

1929: Εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το φράγμα του Μαραθώνα. Με τον περιορισμό των υδάτων δημιουργείται μια λίμνη, από την οποία υδρεύονται η Αθήνα και ο Πειραιάς.

1955: Η ταινία του Ελία Καζάν «Επαναστάτης χωρίς αιτία», με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Ντιν και Νάταλι Γουντ, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, χωρίς την παρουσία του πρωταγωνιστή της, ο οποίος σκοτώθηκε λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 24 ετών.

KAMASUTRA ΓΙΑ ΄΄ΜΠΛΟΓΚΕΡ΄΄ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ