Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

H BEYONCE ΓΥΝΑΙΚΑ(ΡΑ) ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BILBOARD ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ.

Πρόταση του Βιοτ.Επιμελητηρίου Αθηνών για τις "μαύρες λίστες" του Τειρεσία.



Την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η οποία εκδηλώνεται με την τεράστια και συνεχιζόμενη αύξηση του φαινομένου των ακάλυπτων και των μεταχρονολογημένων επιταγών επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι...
υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος το επόμενο διάστημα ένα μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας να βρίσκεται καταγεγραμμένο στο σχετικό Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων - Σ.Α.Υ. («μαύρη λίστα») της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. με συνέπεια την αδυναμία συνέχισης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και την ανατροφοδότηση της κρίσης.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η «καταστροφική», όπως την χαρακτηρίζει, εξέλιξη, το ΒΕΑ προτείνει σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Σ.Α.Υ. της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. να διαγράφεται από το Σύστημα ο εκδότης επιταγής, η οποία σφραγίστηκε, και ο οποίος σε διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της την εξοφλεί κανονικά και προσκομίζει στην τράπεζα το αντίστοιχο στέλεχος.
Η ύπαρξη ρυθμίσεων τέτοιου τύπου όπως η προτεινόμενη και για το διάστημα τουλάχιστον που διαρκεί η οικονομική κρίση, το ΒΕΑ θεωρεί ότι θα δώσει πολύτιμη ανάσα στην αγορά και θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις συνέπειες της ΠΗΓΗ

Τι είναι τα UAV;


UAV (Unmanned Aerial Vehicle)

Μη Επανδρωμένο Αερόχημα

Η έννοια του UAV αναφέρεται σε ένα όχημα χωρίς πιλότο το οποίο θα φέρει σε πέρας μια σειρά αποστολών που χωρίς την συμμετοχή πολύτιμων ανθρωπίνων πόρων και τον κίνδυνο να χαθούν αυτοί.
Η εμφάνιση των πρώτων UAV χάνεται στις αρχές του αιώνα και εν μέσω του Α' παγκοσμίου πολέμου.
Για αρκετές δεκαετίες η τεχνολογία δεν είχε φτάσει σε επιθυμητά επίπεδα να λύσει προβλήματα που θα οδηγούσαν τον χώρο σε επίπεδο τέτοιο αυτού που θα ήθελαν οι επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων.
Ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της χρήσης έγινε μετά την πτώση του κατασκοπευτικού U2 το 1962.
Ένα χρόνο αργότερα η τότε στρατηγική διοίκηση των ΗΠΑ δημιουργεί την πρώτη αυτούσια πτέρυγα στρατηγικής αναγνώρισης με UAV(100η)
Μετά την ύφεση στην εξέλιξη τους την δεκαετία κυρίως του 1980 τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί αλματώδεις... εξελίξεις στις μορφές τους και τις χρήσεις τους.
Διαιρούνται σε
* Target and decoy - providing ground and aerial gunnery a target that simulates an enemy aircraft or missile
* Reconnaissance - providing battlefield intelligence
* Combat - providing attack capability for high-risk missions (see Unmanned combat air vehicle)
* Logistics - UAVs specifically designed for cargo and logistics operation
* Research and development - used to further develop UAV technologies to be integrated into field deployed UAV aircraft
* Civil and Commercial UAVs - UAVs specifically designed for civil and commercial applications
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι στρατοί του κόσμου έχουν εντάξει στους κόλπους τους τέτοια οχήματα κυρίως σε ρόλους αναγνώρισης και λιγότερο σε πακέτα επιθετικών αποστολών.
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Όπως ήταν φυσικό η αξία τους αναγνωρίστηκε στην περιοχή μας από τις δυνάμεις και των δυο χωρών.
Στην χώρα μας μάλιστα υπήρξε από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μια προσπάθεια για την κατασκευή ενός εγχώριου συστήματος του Πήγασος το οποίο πλέον μετά από αρκετά χρόνια μετά από αρκετές βελτιώσεις και τροποποιήσεις μπαίνει πλέον σε υπηρεσία με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ως Πήγασος ΙΙ.
Η χώρα μας διαθέτει επίσης 4 πλήρη συστήματα UAV αναγνώρισης Sagem Sperwer γαλλικής κατασκευής.
Η Τουρκία, έχει και αυτή κάνει τις δικές της κινήσεις στον χώρο αυτόν, έχοντας εκμεταλλευθεί αρκετά και τους στενούς δεσμούς με την ηγέτιδα στον χώρο χώρα του Ισραήλ.
Έχει στην κατοχή της: 6 GNAT-750, 16 I-GNAT ER για τακτική αναγνώριση καθώς και ένα στόλο από 107 107 Harpy Attack UAV.
Ειδικά τα τελευταία Ισραηλινής κατασκευής, αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για τους Έλληνες Επιτελείς διότι έχουν την δυνατότητα περιπολίας και ανίχνευσης Ραντάρ και αυτόματης επίθεσης προς αυτά.
Casius
Σχόλιο ιστολογίου: Καλωσορίζοντας τον φίλο casius, του εύχομαι καλή δύναμη και πολύ κουράγιο στην απόφασή του να δεχθεί να συμβάλει στο ιστολόγιο αυτό. Με ειδικότητα σε θέματα άμυνας θα προσπαθήσει να μας εισάγει σε όλα εκείνα που λίγοι γνωρίζουν, είτε εδώ στην Ελλάδα είτε απέναντι, στις ανατολικές ακτές του Αιγαίου, στην Τουρκία. Καλώς ήρθες casius...ΠΗΓΗ

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά...


«Αγοράζοντας ένα βιβλίο, ένα τετράδιο ή ένα στυλό για το παιδί σου, σκέψου και το παιδί που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα»
O Eθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα. Γι' αυτό λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, ξεκινάει μία πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των σχολικών απαιτήσεων.
Είδη που χρειάζονται τα παιδιά:

Tετράδια (μπλε και χρωματιστά)
Σχολικές τσάντες
Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
Ακουαρέλες
Τέμπερες
Μπλοκ ζωγραφικής
Μαρκαδόρους
Ξυλομπογιές
Μολύβια
Στυλό
Γόμες
Ξύστρες
Πινέλα
Παλέτες
Τετράδια μουσικής
Κασετίνες
Ντοσιέ (μικρά και μεγάλα)
Φύλλα ανταλλακτικά
Φακέλους με αυτιά
Χαρτί Α4ΔιαφάνειεςΧαρτόνιαΚόλλες γλασέ, βελουτέ, οντουλέUHUΧαρτί μιλιμετρέΠλαστελίνεςΔιάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίωνΕτικέτεςΓεωμετρικά όργανα
Ψαλιδάκια

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να νοιώσει κανένα παιδί μειονεκτικά απέναντι στα άλλα παιδιά, να βρεθεί στη δύσκολη θέση να δικαιολογηθεί στο δάσκαλό του γιατί δεν έχει τα απαραίτητα για το μάθημα και, το σπουδαιότερο, να μην μπορεί να αποδώσει στο μάθημα ανάλογα με τις δυνατότητες του γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα.
Τα σημεία συγκέντρωσης των σχολικών ειδών είναι τα εξής:

Αθήνα - Στουρνάρη 16 - Τηλ. 210 3306140
Καρέας - Δάφνης 2 & Λ. Ι. Καρέα - Τηλ. 210 7609550
Νίκαια - Αργυρουπόλεως 9 & Aνω Τζουμαγιάς - Τηλ. 210 4256040
Περιστέρι - Τεμπών - Δημητροκάλη και Δραγούμη 4 - Τηλ. 210 5785820
Μαρούσι - Πανός 25 - Τηλ. 210 8026021
Μελίσσια - Τέρμα Βιτσίου - Τηλ. 210 8040918
Αρχαία Κόρινθος - Θέση «Θέατρο» - Τηλ. 27410 32628
Πάτρα - Σολωμού 121 - Τηλ. 2610 332499
Πύργος - Αραχώβης 3 - Τηλ. 26210 81040
Κέρκυρα - Χαμηλή Μαγουλάδων - Τηλ. 26630 51755
Θεσσαλονίκη - Εγνατίας 82 - Τηλ. 2310 250160
Χαλκίδα - Αβάντων 65 - Τηλ. 22210 79788
Κυλλήνη - Πύργος Ηλείας - τκ. 27068 Τηλ. 26230 93933
Κέντρο Στήριξης - Γκλιάτη 2 - Τηλ. 210 6095844
Φοίνικας Καλαμαριάς - Εθνικής Αντιστάσεως & Θησέως - Τηλ. 2310 383141
Τρίπολη - Ελευθερίου Βενιζέλου 22 - Τηλ. 2710 234154
ΑΠΟ http://kala-nea.blogspot.com/

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ

"Άγριο ξύλο -Για τα μάτια μιάς γυναίκας στην Φοινικούντα"


"Σε συμπλοκή μεταξύ ενός Έλληνα και Αλβανών κατέληξαν τα ….όμορφα μάτια μιας γυναίκας στην Φοινικούντα. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν κάποιος μίλησε σε μια γυναίκα την οποία πολιορκούσε με τα μάτια από παρέα Αλβανών...

Κουβέντα στην Κουβέντα τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή και να πέσει …άγριο ξύλο.

Ο τραυματίας Έλληνας διακομίσθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το οποίο λόγω της σοβάροτητας της καταστασής του τον προώθησε σε μεγάλο Νοσοκομείο της Αθήνας."


http://newsmessinia.blogspot.com/2009/08/blog-post_29.html

ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

|

OI MEΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!! Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ Η" ΠΑΡΕΚΒΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΕΝΑΙ ΤΡΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΣ -ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ -ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΔΕΙΝΟΣ ΑΝΑΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ..ΤΑ ΟΡΘΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ..ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 5ου αι. π.κ. ΩΣ ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕ ΔΡΙΜΥΤΗΤΑ..ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ .. ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ..ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΗΘΗ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΤΟΣ ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΑΠΟΣ ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΚΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ..ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΟΠΛΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ..ΕΡΡΩΣΘΕ Υ.Γ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.. ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ?? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ..ΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ , ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΑΛΙ ΣΟΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ????????????
ΠΗΓΗ

Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Εγώ και ο Γιάννης Ιωαννίδης είμαστε Θεσσαλονικείς. Γεννηθήκαμε και οι δυο σ΄αυτή την πόλη. Μόνο που εγώ είμαι και… Καλαμαριώτης και πέντε χρόνια μεγαλύτερός του.
Ο Γιάννης έπαιξε μπάσκετ στον ΑΡΗ από τα 15 του και αργότερα διέπρεψε ως προπονητής στους
Άρη, Λάρισα, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά και στην εθνική ομάδα. Εγώ παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκα επαγγελματικά με το θέατρο και τη συγγραφή , συμμετείχα ενεργά στα αθλητικά πράγματα και η θητεία μου στο χώρο του αθλητισμού μετράει κάποια ευδόκιμα, θέλω να πιστεύω, χρόνια στην προεδρία του Απόλλωνα Καλαμαριάς και στην προεδρία της ΕΠΑΕ.
Ο Γιάννης από τις
εκλογές του 2004 κατέχει θέση βουλευτή στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις εκλογές του 2007 διορίστηκε στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού.
Ξέρουμε δηλαδή και οι δυο μας το αθλητικό «παιχνίδι» και από την «καλή» του και από την «ανάποδη». Μόνο που ο Γιάννης τώρα, ως αρμόδιος υφυπουργός για θέματα αθλητισμού, φαίνεται ότι το έχει παραμάθει!
Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση που κράτησε και η συμπεριφορά του, πάντα αυθόρμητος και εκρηκτικός, όταν του ζήτησα, Μάρτιο μήνα, να δούμε πως μπορεί να βοηθηθεί ο ιστορικός Απόλλωνας που βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάλυση.
Δεν ασχολούμαι με ομάδες που τις χαρακτηρίζουν ύποπτες διαδρομές και ούτε έχω τη διάθεση να κάνω τίποτα, ήταν, αν θυμάμαι καλά, η απάντησή του που με άφησε, κυριολεκτικά, εμβρόντητο!
Ήξερες δηλαδή, φίλε Γιάννη, εδώ που τα λέμε όλη η Ελλάδα ήξερε, τα σημεία και τέρατα που συνέβαιναν στον Απόλλωνα και ως «πολιτεία θεματοφύλακας» δεν παρενέβης… Ήξερες ότι η διάλυση του Απόλλωνα ήταν επί θύραις και αρνήθηκε να τείνεις «χείρα βοηθείας»
Εξάλλου ίδια και πάλι ήταν η αντίδρασή σου όταν σε επισκέφτηκα στο γραφείο σου για να σου πω ότι είναι ανάγκη να δούμε από κοινού το πρόβλημα του Απόλλωνα…
…Μόνο που πίσω από την πλάτη μου έταξες στην προσωρινή διοίκηση του κ. Γ. Ιωσηφίδη 200.000 ευρώ τα οποία, βεβαίως, ουδέποτε έφτασαν στο ταμείο του Απόλλωνα…
Και τώρα, φίλε Γιάννη, που έβλεπες και ζούσες καθημερινά το ψυχορράγημα του Απόλλωνα τι έπραξες;
Τόσο εσύ, όσο και η αμαρτωλή ΕΠΑΕ, αφήσατε για 350.000 ευρώ και για χρέη που φορτώθηκαν στην πλάτη του Απόλλωνα από ανθρώπους που δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να επιτρέψετε ποτέ να ασχοληθούν με τον Ελληνικό αθλητισμό, να πέσει δύο ολόκληρες κατηγορίες(!) μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης … Δυο ολόκληρες κατηγορίες κύριοι… ΓΙΑ ΧΡΕΗ που της φορτώσανε στην πλάτη παράγοντες αμφιλεγόμενοι… Μπράβο σας!!!
Δεν έπραξες όμως το ίδιο, φίλε Γιάννη και για τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης που ίσως, και σίγουρα ήταν, σε πιο δύσκολη οικονομική θέση απ’ αυτήν του Απόλλωνα… Μέχρι και για τον ΟΦΗ του κ. Βαρδινογιάννη έβαλες μπροστά τα στήθια σου και καλώς έπραξες… Τον Απόλλωνα των Ποντίων, όμως, τον αφήσατε μόνο και αβοήθητο να οδεύει την οδό του μαρτυρίου…
…Για να θυμηθώ τα λόγια του πιο αγνού ίσως, αυτόνομου Απολλωνιστή , του διακεκριμένου Θεσσαλονικέα δημοσιογράφου Γιώργου Βιβιλάκη:
«Ο Απόλλων ευτύχησε να πέσει με Πρωθυπουργό Σαλονικιό και με Υφυπουργό Αθλητισμού Σαλονικιό…»
Η Καλαμαριά σας χαιρετά κ. Ιωαννίδη…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Ο… απίστευτος Μπίμπον γίνεται σήμερα 63 ετών


Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Αυγούστου 1946 όταν ήρθε στη ζωή ένας θρύλος του αθλητισμού.
Το greek-olympics.blogspot.com παρουσιάζει ακόμα μία μεγάλη μορφή, τον Μπομπ Μπίμον που γίνεται σήμερα 63 ετών.
Θεωρείται δε, ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γράφοντας μία χρυσή σελίδα με την παρουσία του το 1968 και το άλμα στο μήκος στα 8.90.
Έχοντας κερδίσει τους 22 από τους 23 αγώνες το 1968 στο μήκος ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο αν και κινδύνεψε να μην πάρει μέρος στον τελικό.
Οι δύο πρώτες προσπάθειες του Μπίμον στον προκριματικό ήταν άκυρες και του έμενε μόνο μία για προκριθεί. Τότε ο συναθλητής του Ραλφ Μπόστον τον συμβούλεψε να ξεκινήσει το άλμα αρκετά εκατοστά πίσω από τον βατήρα για να είναι σίγουρος. Έτσι και έκανε και προκρίθηκε στον τελικό με ευκολία.
Στον τελικό στις 18 Οκτωβρίου 1968 όλα ήταν διαφορετικά. Πριν αρχίσει ο αγώνας το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 8.35, όμως στο πρώτο άλμα του Αμερικανού με καταγωγή από τη Τζαμάικα το «έσβησε από το χάρτη».
Το άλμα ήταν τόσο μεγάλο που το μηχάνημα μέτρησης βγήκε από τη ράγα που ήταν στερεωμένο και που δεν έφτανε τόσο… μακριά στο σκάμα. Έτσι χρησιμοποιήθηκε η παλιά μέθοδος. Οι κριτές έφεραν μία μεταλλική μεζούρα για να ανακοινώσουν ότι το άλμα ήταν στα 8.90.
Όμως ο Μπίμον ακόμα δεν είχε καταλάβει πόσο μεγάλη επίδοση πέτυχε. Δεν μπορούσε να κάνει την αναγωγή στο μετρικό σύστημα αφού στις ΗΠΑ μετρούν σε πόδια και ίντσες. Όταν κατάλαβε από τα 27 πόδια και 4 ¾ της ίντσες εκτοξεύτηκε στα 29 πόδια και 2 ½ ίνστες κατέρρευσε και χρειάστηκε να τον σηκώσουν δύο συναθλητές του.
Ενδεικτικό της πολύ μεγάλης επίδοσης είναι ότι μέσα σε 33 χρόνια (1935-1968) η πρόοδος του παγκόσμιου ρεκόρ ήταν 22 εκατοστά και από το 8.13 του Τζέσε Όουενς (1935) έφτασε στα 8.35 από τον Ιγκόρ Τερ-Οβανεσιάν (1967), όμως χρειάστηκε μία στιγμή για να το βελτιώσει 55 εκατοστά (8.90).
Φυσικά μία τόσο μεγάλη επίδοση δύσκολα καταρρίπτεται. Χρειάστηκαν να περάσουν 23 χρόνια μέχρι το 1991 να έρθει ο Μάικ Πάουελ και να κάνει 8.95 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Τόκιο. ΠΗΓΗ

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 18:00



Image Hosted by ImageShack.us


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ


ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ
http://irakliowebradio2.blogspot.com/

ΑΦΓΑΝΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ...



Το εργαστήριο παρασκευής αραβικής πίτας που διατηρούσαν δύο νεαροί Αφγανοί στην περιοχή της Βάρδας στην Ηλεία, δεν ήταν παρά η βιτρίνα ενός καλά καμουφλαρισμένου –και μάλιστα με εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο- κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης!

Οι Ασιάτες διακινητές ναρκωτικών είχαν σκαρφιστεί μια πολύ έξυπνη μέθοδο για να μεταφέρουν ηρωίνη στην περιοχή της Ηλείας κάτω από τη μύτη των αστυνομικών, αποφεύγοντας τους προληπτικούς ελέγχους στους δρόμους... Έκρυβαν το εμπόρευμα του θανάτου μέσα σε... αραβικές πίτες, τις οποίες –υποτίθεται ότι- διένειμαν σε συμπατριώτες τους!

Ωστόσο, η δράση των δύο αλλοδαπών δεν άργησε να γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που αποφάσισαν να τους στήσουν ενέδρα. Πράγματι, στην περιοχή «Λάππα», στο ύψος της εθνικής οδού Πύργου- Πατρών, έκαναν μπλόκο στο αυτοκίνητό τους και το ερεύνησαν εξονυχιστικά.

Έτσι, ανακάλυψαν κρυμμένα μέσα στις πίτες περίπου 50 γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία οι δύο Αφγανοί ετοιμάζονταν να διαθέσουν στα στέκια τοξικομανών των νομών Ηλείας και Αχαΐας. Μάλιστα, είχαν εφοδιαστεί με νάιλον σακούλες με τις οποίες θα συσκεύαζαν τα ναρκωτικά σε «φιξάκια».

ΠΗΓΗ : Πρώτο Θέμα

ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ.




Οι μισθώσεις...και οι μισθωτές....



Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας
"Γιατί σφάζονται στην Ομόνοια;":

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ!Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ-ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ-ΩΣ ΛΕΣΧΗ ΣΟΥΔΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ 1300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟ 173 Τ.Μ.,ΠΩΣ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ;Η ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ,ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ;Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ,ΑΦΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 100 ΑΤΟΜΩΝ.Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΓΗΤΟΥ-ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΥΓΗ ΚΕΡΔΩΝ;ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΓΧΕΙ; Ε Λ Ε Ο Σ ! ! !
Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας
"
Τι να συγκρίνεις;":

ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΖΕΡΟΥ 33,ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ 300 ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΟΜΑΛΩΝ ΚΑΙ 50 ΒΡΕΦΩΝ-ΝΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 3 ΟΡΟΦΟΥΣ-ΤΑΡΑΤΣΑ-Α΄ ΚΑΙ Β΄ΥΠΟΓΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ(30)ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ" ΤΟΥΣ;ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΚΟΥΡΕΙΟ;
ΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ(ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ)ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 6000 ΕΥΡΩ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΙΣΘΩΣΗΣ!ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΩΡΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΙΑΝΟΜΗ"!50 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ.ΟΜΟΝΟΙΑΣ!ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΜΕ ΠΕΡΡΟ-ΚΑΖΑΚΟ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΣΑΡΚΟΣ-ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ Κ.Α.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ,ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....

Σχόλια:
Στις μισθώσεις αυτές φαίνεται ένα πρόσωπο Ελληνικής καταγωγής
με κάποιο μίσθωμα του ακινήτου.
Οι διακινητές δουλέμποροι συνεργάζονται με κάποια δήθεν
μεσιτικά γραφεία που έχουν ειδίκευση στο θέμα και
προσεγγίζουν τους κληρονόμους ιδιοκτήτες των παλιών
κτιρίων που δεν είναι του μεροκάματου.
Η ταρίφα είναι 100-130 ευρώ τον μήνα το κεφάλι και τους στιβάζουν
πολλούς μαζί.

Αθηναίος

ΠΙΑΣΑΝΕ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ

Συμπεράσματα από τις εκλογές στην Αλβανία και την Βουλγαρία


Μπερίσα και Μπουργκάς μας προβληματίζουν
Του Κωνσταντίνου Χολέβα
Οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία και στη Βουλγαρία επιβεβαίωσαν την πανευρωπαϊκή στροφή των κοινωνιών προς την Κεντροδεξιά και την επιβίωση ισχυρών ιδεολογικών δυνάμεων στα Βαλκάνια που δίνουν έμφαση στα ζητήματα του έθνους και της εθνικής ταυτότητας.
Στην Αλβανία τον Ιούνιο επικράτησε με μικρή διαφορά ο συνασπισμός δεξιών κομμάτων με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα του Πρωθυπουργού Σάλι Μπερίσα. Όπως ανακοινώθηκε θα σχηματίσει κυβέρνηση με το μικρό Κόμμα Σοσιαλιστικής Ολοκλήρωσης του Ιλίρ Μέτα. Οι Σοσιαλιστές του Έντι Ράμα δεν αναγνωρίζουν ως δίκαιο το αποτέλεσμα, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Το Κ.Ε.Α.Δ (Κόμμα της Ένωσης Δικαιωμάτων και Ελευθεριών), που εκφράζει κυρίως την οργάνωση ΟΜΟΜΟΙΑ και την ελληνική εθνική κοινότητα, έλαβε μόνο μία έδρα με τον Βαγγέλη Ντούλε στον Αυλώνα. Το Κ.Ε.Α.Δ. ενώ συνεργάσθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση με τον Μπερίσα αποφάσισε ξαφνικά να ενταχθεί στον συνασπισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υπέστη συντριβή. Η μία έδρα θεωρείται αποτυχία δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλέξει τρεις βουλευτές, ενώ στις πρώτες εκλογές της μετακομμουνιστικής περιόδου η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε εκλέξει πέντε βουλευτές. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι εξελέγησαν άλλοι πέντε βουλευτές ελληνικής καταγωγής, δύο με το Δημοκρατικό Κόμμα και τρεις με το Σοσιαλιστικό.
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση: Ο Ντούλες δήλωσε ότι αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο, διότι ο Μπερίσα στέγασε κάτω από τον συνασπισμό του και το κόμμα των ακραίων ανθελλήνων Τσάμηδων. Κι όμως σε περιοχή με ελληνικό πληθυσμό, στον Βούρκο κοντά στους Αγίους Σαράντα, εξελέγη Τσάμης βουλευτής και μάλιστα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Τούτο δείχνει ότι οι κυβερνήσεις των Τιράνων μεταφέρουν Τσάμηδες και άλλους φανατικούς μουσουλμάνους στις παραδοσιακά βορειοηπειρωτικές περιοχές.
Το ερώτημα για την Αθήνα και τους Βορειοηπειρώτες είναι κατά πόσον πρέπει να συνεχισθεί η πολιτική παρουσία ξεχωριστού μειονοτικού κόμματος, όπως το ΚΕΑΔ σήμερα, ή μήπως πρέπει να ενταχθούν οι Έλληνες της Αλβανίας στα μεγάλα αλβανικά κόμματα, όπως έχουν ήδη κάνει αρκετοί πολιτευόμενοι. Αν και τα πρόσφατα αποτελέσματα οδηγούν προς την δεύτερη απάντηση προσωπικά εμμένω στην πρώτη. Οι Έλληνες της Αλβανίας μπορούν αν αποτελέσουν σημαντικό, ακόμη και ρυθμιστικό παράγοντα στην αλβανική πολιτική:
Α) αν αποφασίσουν επιτέλους να σταματήσουν τις προσωπικές έριδες,
Β) αν βοηθηθούν ουσιαστικά από το ΥΠΕΞ και τα κόμματα της Ελλάδος και
Γ) αν ενσωματώσουν το πολυπληθές Ελληνοβλαχικό στοιχείο, το οποίο πολιορκείται από ποικίλες προπαγάνδες.
Τα αποτελέσματα στη Βουλγαρία δημιούργησαν μία μικρή έκπληξη για όσους δεν είχαν παρακολουθήσει την εντυπωσιακή άνοδο του δεξιού κόμματος για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας, του GERB. Τό κόμμα αυτό κέρδισε την πρώτη θέση, χωρίς να αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, με 39,8% και με ηγέτη τον μέχρι πρότινος δήμαρχο Σόφιας Μπόϊκο Μπορίσοφ. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Σοσιαλιστικό Κόμμα του απερχομένου Πρωθυπουργού Στανίσεφ με 17,6%, το οποίο συγκυβερνούσε με το κόμμα της Μουσουλμανικής μειονότητας και με το κόμμα του τέως βασιλέως και πρώην Πρωθυπουργού Συμεών Σαξκομπουργκότσκι. Το Κόμμα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των Μουσουλμάνων έλαβε 14,9% και ο Συμεών έλαβε ένα ελάχιστο ποσοστό που τον αφήνει εκτός Βουλής. Άνοδο σημείωσε και το υπερεθνικιστικό κόμμα ΑΤΑΚΑ (Επίθεση) με 9,38%. Ο Μπορίσοφ ήδη σχημάτισε κυβέρνηση μειοψηφίας.
Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την άνοδο του GERB και του Μπορίσοφ ήταν η έμφασή τους σε θέματα εθνικής αξιοπρέπειας, με τον τρόπο που εκείνοι κρίνουν καλύτερο. Βασικό σύνθημά τους ήταν ότι ήθελαν να σταματήσουν την συνεχή παρουσία των Μουσουλμάνων στην Κυβέρνηση, κατηγορώντας τους μάλιστα ως φερέφωνα της Άγκυρας. Είναι γεγονός ότι το κυρίως μουσουλμανικό Κ.Δ.Ε υπήρξε ο ρυθμιστικός παράγων για την εκλογή του σημερινού Προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ και συγκυβέρνησε αρμονικά με τον δεξιό Συμεών και με τον Σοσιαλιστή Στανίσεφ. Μήπως οι Βορειοηπειρώτες και τα στελέχη του Κ.Ε.Α.Δ. στην Αλβανία μπορούν να πάρουν κάποια μαθήματα από το κόμμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Βουλγαρία;
Ένα άλλο ζήτημα εθνικής ταυτότητος, που άνοιξε μόλις ανέλαβε η νέα βουλγαρική κυβέρνηση, είναι οι προβληματικές σχέσεις Βουλγαρίας-Σκοπίων. Ο νέος Υπουργός Αποδήμων Βουλγάρων Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ έχει γράψει βιβλίο για τα «Ψεύδη του Μακεδονισμού» και αρνείται με επιχειρήματα την ύπαρξη του «Μακεδονικού έθνους». Απλούστατα θεωρεί Βουλγάρους όλους τους Σλάβους της ΠΓΔΜ. Ο σκοπιανός τύπος μιλά για ανάδυση του «βουλγαρικού φασισμού». Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε να οξύνει περισσότερο τις σχέσεις δημιουργώντας μέγα ζήτημα για μία βουλγαρικής υπηκοότητος κάτοικο των Σκοπίων, η οποία κατεδικάσθη για ένα σύνηθες περιστατικό οικογενειακού δικαίου. Το μήνυμα της κυβερνήσεως Μπορίσοφ προς τα Σκόπια είναι ότι θα ενταθεί η εκστρατεία της Σόφιας κατά του ανυπάρκτου «μακεδονικού έθνους» και ότι η Βουλγαρία δεν θα επιτρέψει την είσοδο της ΠΓΔΜ στη Ε.Ε., αν δεν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των Βουλγάρων που κατοικούν εκεί.
Για τη χώρα μας δύο είναι τα νέα προβλήματα: Η εμμονή του Μπερίσα να προωθεί «νομίμως» ή παρανόμως την αλβανοποίηση των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών και η αμφιλεγόμενη στάση της νέας βουλγαρικής κυβερνήσεως στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Πάντως εκείνοι που πρέπει να ανησυχούν από όσα περιγράψαμε ανωτέρω είναι οι σκοπιανοί πολιτικοί που βλέπουν τον μύθο της εθνογένεσής τους να αμφισβητείται από όλους τους γείτονες.
Κ.Χ. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009
Ο Κωνσταντίνος Χολέβας είναι Πολιτικός Επιστήμων ΠΗΓΗ

Σε Σκοπιανούς λαθρανασκαφείς έχει αναθέσει το ελληνικό κράτος την ανασκαφή των Αρχ.Χώρων της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ.


Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζονται οι ανασκαφές από τους αρχαιοκάπηλους στον αρχαιολογικό χώρο με τους Μακεδονικούς Τάφους του οικισμού Σπηλιάς, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής Πτολεμαϊδας.Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εκτέλεση των εργασιών καθώς και οι τοπικές αρχές αλλά και η αρχαιολογική εφορία Κοζάνης διευκολύνουν το έργο των λαθρανασκαφών.

Τα κέρδη των αρχαιοκαπήλων έως τώρα ? ανυπολόγιστα!!! Χρυσός, αγάλματα και βασιλικά στεφάνια βρίσκονται ή θα βρίσκονται σύντομα σε κάποια αποθήκη συντήρησης κάποιου πλούσιου εκθέτη στο εξωτερικό ή σε κάποιο μουσείο των Σκοπίων.Έχουν το κατάλληλο know - how.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαϊδας στους εξής ικανότατους φορείς:

Βουλευτές Νομού Κοζάνης που καθημερινά αναδεικνύουν το θέμα στην βουλή, Νομάρχη Κοζάνης , Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Πτολεμαϊδας, Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, την εφορία Αρχαιολογίας με έδρα την Κοζάνη, το τμήμα ασφαλείας Κοζάνης και φυσικά τον έγκυρο τοπικό τύπο, που κάθε ημέρα αναδεικνύει τις επιτυχίες των αρχαιοκάπηλων. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς καθώς χωρίς την παρουσία σας και την βλακεία σας , θα ήταν εντελώς αδύνατη η ανάδειξη τόσων αρχαιοτήτων από τους σκοπιανούς «φίλους μας.

Πηγή http://visaltis.blogspot.com/
Αναρτήθηκε από trinity

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (2.85) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΟΤΕ.



Στις αρχές του εικοστού αιώνα υπήρχε ένας πραγματικός γίγαντας που ζούσε στην Ρωσία.Είχε ύψος 2.85 και οι ισχυροί του πλανήτη όπως ο Ρούσβελτ ήθελαν να τον δούνε από κοντά.Κρίμα που οι φωτογραφίες δεν έχουν τόσο καλή ποιότητα.

Kάλεσμα απο το indymedia για Επιφυλακή σε Σχοινιά και Πάρνηθα

Posted by http://eglimatikotita.blogspot.com/

Οι εμπρηστές ψάχνουν από απόψε μια νέα ευκαιρία. Είναι επιβεβαιωμένο.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

κατά τη διάρκεια της νύχτας η εξέλιξη των μετώπων και των εμπρησμών μπορεί να είναι απειλή για την Πάρνηθα και τον υδροβιότοπο στο Σχοινιά. Όσες και όσοι δεν διαθέτουν γνώσεις και εκπαίδευση πυρόσβεσης μπορούν να προσφέρουν αυτή τη νύχτα πολύτιμη βοήθεια αν σπεύσουν ομαδικά και ψύχραιμα στα εξής δύο σημεία: Περιμετρικά του υγροβιότοπου του Σχοινιά. Στην περιοχή δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή κανένα αυτόματο μέσο πυρόσβεσης, τα μέσα βρίσκονται σε πλήρη αχρηστία ενώ τα πυροσβεστικά και οι υδροφόρες έχουν αγκιστρωθεί από το κράτος για τη σωτηρία της Εκάλης και των πλουσιόσπιτων κοντά στην Πεντέλη. Σύντροφοι καταβάλουν προσπάθειες να φέρουν στο Σχοινιά φορτωμένες υδροφόρες αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μιας και οι μπάτσοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια σωτηρίας των δασικών εκτάσεων. Μια ομάδα πυροσβεστών που προσπάθησε να αφήσει πυροσβεστικό όχημα σε κοντινό παράδρομο απειλήθηκε από άνδρες της ομάδας Ζ παρουσία μουγκών και τυφλών δημοσιογράφων με σύλληψη και πακετάρισμα στον εισαγγελέα. Στον Σχοινιά υπάρχουν κάποιοι ντόπιοι εθελοντές καθώς και σύντροφοι που μετακινήθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών. Περιμετρικά στις κρίσιμες πλαγιές της Πάρνηθας που είναι ακόμα πράσινες, στα σημεία που υπάρχει πρόσβαση από τους γύρω δρόμους. Δεν υπάρχει καμία υποδομή πυροπροστασίας ούτε αντιπυρικές ζώνες για να σταθείτε. Υπάρχουν εθελοντές και σύντροφοι σε επιφυλακή αλλά λόγω της βρώμικης τακτικής των μπάτσων θα αργήσουν να ενισχυθούν αφού πρέπει να αντιμετωπιστούν παράλληλα και τα ήδη ενεργά μέτωπα. Η πυροσβεστική επίσημα αγνοεί την ύπαρξη της Πάρνηθας από τη στιγμή που απειλούνται τα πλουσιόσπιτα. Αυτό που μπορείτε όλες και όλοι να κάνετε σε Σχοινιά και Πάρνηθα είναι να περάσετε όλη τη νύχτα περπατώντας περιμετρικά και παρατηρώντας για μικροεστίες ή για ύποπτα αυτοκίνητα που ψάχνουν για τυφλά σημεία. Με την πρώτη παρατήρηση που θα κάνετε, παίρνετε αμέσως τηλέφωνο την πυροσβεστική και ταυτόχρονα ειδοποιείτε άλλους εθελοντές πυροσβέστες και συντρόφους που βρίσκονται στην περιοχή. Κάθε λεπτό μετράει. Θα δώσετε έτσι μια την ευκαιρία στους πυροσβέστες και στους συντρόφους που παλεύουν 48 ώρες με τη φωτιά να ξεκουραστούν για λίγο, αναλαμβάνοντας εσείς τις απαραίτητες περιπολίες και την επιφυλακή και αφήνοντας σε αυτούς την πυρόσβεση. Επίσης, θα συμβάλλετε στο να υπάρχει ασφαλής χρόνος για την προετοιμασία κάποιων σημείων για το ενδεχόμενο μιας τελικής άμυνας. Για την εξόρμησή σας στα σημεία αυτά θα χρειαστείτε:
-ένα ζευγάρι παπούτσια τύπου μποτάκια, άρβυλα ή ψηλά αθλητικά
αποφύγετε τα παπούτσια που έχουν μαλακές σόλες
-ένα ζευγάρι κάλτσες αθλητικές
όσο περισσότερο προστατεύουν το πόδι τόσο καλύτερα
-ένα άνετο αλλά ανθεκτικό παντελόνι
αν έχετε κάποια φόρμα εργασίας πάρτε την μαζί σας
-ένα t shirt και ένα πουκάμισο με μακρύ μανίκι
μην φορέσετε ένα λεπτό μακό μπλουζάκι γιατί στη φωτιά το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό
-μια μάσκα και ένα μεγάλο μαντίλι
μάσκες μπορείτε να προμηθευτείτε από φαρμακεία που εφημερεύουν καθώς και από γιατρούς
καλές μάσκες αυτή την ώρα δε μπορείτε να βρείτε γιατί τα μαγαζιά είναι κλειστά
-παγούρι ή μπουκάλι ασφαλείας με νερό
ακόμα κι αν δε διψάσετε εσείς θα διψάσει κάποιος άλλος
-κάτι που να τρώγεται χωρίς προετοιμασία
δεν υπάρχει χρόνος ούτε υποδομή για μαγείρεμα
-φακό με φρέσκιες μπαταρίες
όσο πιο δυνατός τόσο καλύτερα
-κινητό τηλέφωνο με φορτισμένες μπαταρίες
έχετε υπόψη σας ότι οι μπάτσοι μπλοκάρουν με κινητές μονάδες τα δίκτυα οπότε μην αφήνετε όλες τις ελπίδες επικοινωνίας με τους οικείους σας στο κινητό σας τηλέφωνο
-γυαλιά ηλίου
για να προστατέψετε τα μάτια σας
-καπέλο
προτιμήστε κάτι που να είναι άνετο και να προσφέρει σκιά στο πρόσωπο

-μια σφυρίχτρα
για να μπορείτε να καλείτε όσους είναι στην περιοχή χωρίς να κουράζεστε με φωνές Υπάρχουν κάποιες εφεδρικές μάσκες αλλά είναι καλύτερο λόγω του καπνού να μοιραστούν σε όσους κάνουν πυρόσβεση. Οι πυροσβέστες είναι αφημένοι πραγματικά στο έλεος των στοιχείων χωρίς καμία απολύτως μέριμνα ενώ τα τεμπελόσκυλα του παρακράτους και οι μπάτσοι περιφέρονται στα βουνα με πλήρη εξοπλισμό ψάχνοντας τις ασσύμετρες απειλές του Μαρκογιαννάκη και του Παυλόπουλου.

Οι εμπρησμοί που έχουν στόχο την αναζωπύρωση παλιών μετώπων ή τη δημιουργία νέων είναι σύμφωνα με όλες τις τελευταίες ενδείξεις, παρατηρήσεις και μαρτυρίες ο μεγάλος εχθρός μας για τις επόμενες οκτώ ώρες.
indymedia

Σχόλιο....Απο που και ως που είναι επιβεβαιώμενο το ότι θα έχουμε εμπρησμούς απόψε???
Ξέρετε κάτι που δεν ξέρει η αστυνομία ή και όλοι οι υπόλοιποι έλληνες ρε παιδιά???
Σαν πολύ σίγουροι δεν είστε για πολλές απο τις καταστροφές που γίνονται στην Ελλάδα..
Και το κακό είναι οτι πέφτετε μέσα στα πιο πολλά...
Αν δεν είναι αυτό ύποπτο,τότε τι είναι???

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1922 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

...Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ





ΓΕΜΙΣΕ Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

"Ελεύθεροι αφήνονται λαθρομετανάστες που κρατούνται στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας στον Κυπρίνο του Έβρου καθώς ολοκληρώθηκε το διάστημα παραμονής τους στην περιοχή. Εχτές δεκάδες παράνομοι μετανάστες...

κατέκλυσαν την πλατεία της Ορεστιάδας πεινασμένοι και χωρίς χρήματα προσπαθώντας να βρουν τρόπο για να ταξιδέψουν με προορισμό την Αθήνα."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Αναρτήθηκε από troktikos

Σαν Σήμερα: 29/08/2009

29: Αποκεφαλίζεται ο Ιωάννης ο Βαπτιστής.

1922: Οι Τούρκοι πυρπολούν τη Σμύρνη.

1923: Γεννιέται ο βρετανός σκηνοθέτης σερ Ρίτσαρντ Ατένμπορο.

1931: Γεννιέται στη Νέα Ιωνία ο λαϊκός τραγουδιστής Στέλιος Καζαντζίδης.

1935: Γεννιέται ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

1941: Γεννιέται ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας και νυν υπόδικος για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

1944: Πεθαίνει ο «τροβαδούρος» της Αθήνας Αττίκ, κατά κόσμον Κλέων Τριανταφύλλου.

1947: Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης διαδέχεται τον Μάξιμο στην πρωθυπουργία της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου.

1958: Γεννιέται ο αμερικανός τραγουδιστής Μάικλ Τζάκσον.

1991: Πεθαίνει ο θεατρικός συγγραφέας Αλέκος