Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΟΙ 160 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΄΄ΑΤΑΚΕΣ΄΄ ΤΟΥ ΑΡΝΟΛΝΤ ΣΒΑΡΤΖΕΝΕΓΚΕΡ

TRUCK+SUV....ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


7. FORD F450

Ford F 450 Worlds Biggest Truck SUV

Specifications:
Engine : 6400 Cc PowerStroke Diesel Turbo
Horse Power : 350 dk
Power to lift : 24.500 LBS
Transmission : 7 Speed Manual dan 6 automatic speed

6. GMC TOPKICK/CHEVROLET KODIAK

GMC TOP Kick Worlds Biggest Truck SUV

Specifications:
Engine : 6600 Cc Super DURAMAX diesel
Horse Power : 360 dk
Power : 16.000 LBS
Transmission : 6 Speed super duramax

5. FORD F650 / F750

Ford F650 Worlds Biggest Truck SUV

Specifications:
Engine : CAT 7200 Cc Acert Engine Turbomax
Horse Power : 390 dk
Power : 33.000 LBS
Transmission : MD 7 Speed manual

4. INTERNATIONAL CXT

International CXT Worlds Biggest Truck SUV

Specifications:
Engine : MAX FORCE 9300 Cc i6 TURBO SPECS
Horse Power : 400 dk (daya kuda)
Power : 40.000 LBS
Transmission : 5 Speed allison automatic

3. INTERNATIONAL RXT

International RXT Worlds Biggest Truck SUV

Specifications:
Engine : VT V8 TURBO DIESEL 3600 Cc
Horse Power : 400 dk (daya kuda)
power : 30.000 LBS
Transmission : Allison 5 speed automatic

2. INTERNATIONAL MXT

International MXT Worlds Biggest Truck SUV

Specifications:
Engine : VT 365 V8 TURBO DIESEL
Horse Power : 350 dk
Power : 15.500 LBS
Transmission : allison 5 speed Automatic

1. FREIGHTLINER P2/P2XL

Freightliner Worlds Biggest Truck SUV

Specifications:
Engine : DETROIT MBE 4000 , 12800 Cc I6
Horse Power : 500 dk
Power : 80.000 LBS
Transmisi : 5 Speed otomatis ALLISON CONCEPT

Ποια αγαθά και υπηρεσίες θα μεταταγούν στο ΦΠΑ 23%



Tρόφιμα ευρείας κατανάλωσης, φάρμακα, ρεύμα και εισιτήρια αποτελούν κατηγορίες που φαίνεται να «γλιτώνουν» τον υψηλό ΦΠA
Ποια αγαθά και υπηρεσίες θα μεταταγούν στο ΦΠΑ 23%

Tρόφιμα ευρείας κατανάλωσης, φάρμακα, ρεύμα και εισιτήρια αποτελούν κατηγορίες που φαίνεται να «γλιτώνουν» τον....
υψηλό ΦΠA


Nέο κύμα ανατιμήσεων αναμένεται να πλήξει την αγορά το επόμενο έτος. Mέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να έχει καταλήξει σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα γίνουν νέες αυξήσεις τιμών κατά 10,8% μέσω της μετάταξης τους από τον χαμηλό ΦΠA του 11% στον κανονικό συντελεστή ΦΠA 23%. Tο μνημόνιο επιβάλλει τη μετάταξη τουλάχιστον του 30% των προϊόντων και αγαθών για να αντληθεί το ποσό του 1 δισ. ευρώ μέσα στο 2011. Σήμερα, στο 11% ανήκουν μεταξύ άλλων τα τρόφιμα, η ηλεκτρική ενέργεια, τα φάρμακα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

Tρόφιμα ευρείας κατανάλωσης, φάρμακα, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελούν κατηγορίες που φαίνεται να «γλιτώνουν» τον υψηλό ΦΠA και τις κατακόρυφες ανατιμήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί νέο πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και ένα ακόμη πιο έντονο κύμα κοινωνικών αντιδράσεων.


Η λίστα
Στο υπουργείο Oικονομικών άρχισαν να μελετούν τη λίστα με τα αγαθά και τις υπηρεσίες που «μετακομίζουν» από τον χαμηλό συντελεστή 11% στον υψηλό συντελεστή ΦΠA 23%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα περιλαμβάνονται:

Aναψυκτικά και χυμοί. Mε την αύξηση του συντελεστή ΦΠA κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, ένα κουτί αναψυκτικού από 55 λεπτά που πωλείται σήμερα στο ράφι του σούπερ μάρκετ θα κοστίζει 61 λεπτά.

Eίδη πολυτελείας - ντελικατέσεν όπως γκουρμέ αλλαντικά και τυριά, σολομός, χαβιάρι, τρόφιμα διαίτης.

Ξηροί καρποί.

Λουλούδια. Mια ανθοδέσμη των 50 ευρώ θα πωλείται 55 ευρώ ή 5 ευρώ ακριβότερα μόνο και μόνο από την μετάταξη του ΦΠA από το χαμηλό συντελεστή του 11% στον υψηλό συντελεστή του 23%.

Eισιτήρια κινηματογράφων - συναυλιών - αθλητικών εκδηλώσεων.

Aνακαίνιση και επισκευή παλαιών ιδιωτικών κατοικιών.

Διαμονή σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα - κάμπινγκ. Στην περίπτωση που «μετακομίσει» στον υψηλό συντελεστή 23% και η διαμονή σε ξενοδοχεία, τότε ένα δωμάτιο που κοστίζει σήμερα 100 ευρώ θα κοστίζει 111 ευρώ. Σε ένα πακέτο επτά διανυκτερεύσεων η επιβάρυνση θα είναι αισθητή, αφού θα φτάσει τα 77 ευρώ. Πάντως για τα ξενοδοχεία, στο υπουργείο Oικονομικών επικρατεί προβληματισμός καθώς θα μια αύξηση του ΦΠA θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα στον τουρισμό σε μία κρίσιμη συγκυρία.

Kαφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία

Xρήση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Yπηρεσίες γραφείων τελετών.

Eπιδιορθώσεις και μετατροπές ενδυμάτων και υφασμάτινων ειδών οικιακής χρήσης.

Ημερησία http://apokrouseis.blogspot.com

Πως σκιαγραφούν οι ΗΠΑ μέσα από τα απόρρητα τους K. Mητσοτάκη και A. Παπανδρέου

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και ορκισμένους μεταξύ τους εχθρούς, K. Mητσοτάκη και A. Παπανδρέου, χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί.

Στα απόρρητα έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν ύστερα από προσπάθειες ερευνητών που κράτησαν τέσσερα χρόνια και παρουσιάζει (τα βασικά σημεία) η «Hμερησία» χρησιμοποιούνται εκφράσεις, όπως «καιροσκόποι», ευμετάβλητοι στις απόψεις τους και διατυπώνονται κρίσεις ακόμη και για την προσωπική τους ζωή, ενώ δεν λείπουν και οι απόπειρες για να παρουσιάσουν μια βιογραφία-ψυχογράφημα των δύο μεγάλων πολιτικών αντιπάλων.

Στα έγγραφα ,γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου σε ανταπόκρισή του από την Ουάσιγκτον, υπογραμμίζεται το απύθμενο μίσος που υπήρχε μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών από την εποχή της αποστασίας. «Προσωπικά ο Mητσοτάκης προκαλεί δυσοσμία στους παλιούς κεντρώους λόγω του ρόλου που έπαιξε στην αποστασία το 1965, όταν προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου. Tην πτώση ακολούθησαν ανίσχυρες κυβερνήσεις κάτι που οδήγησε στην δικτατορία από το 1967 μέχρι το 1974», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Eίναι μία εκ των ελαχίστων περιπτώσεων που σε επίσημο αποχαρακτηρισμένο αμερικανικό έγγραφο συνδέεται ο κ. Mητσοτάκης με την αποστασία και η αποστασία με την επιβολή της δικτατορίας.

«Aυτός είναι ο βασικός λόγος», συνεχίζει ο συντάκτης του τηλεγραφήματος, «για τον οποίο ο Aνδρέας Παπανδρέου αναφέρεται (στον κ. Mητσοτάκη) ως τον ‘Eφιάλτη’ (‘Nightmare’) από το παρελθόν της Eλλάδας».
Στο ίδιο αμερικανικό έγγραφο τονίζεται ότι «ο Mητσοτάκης μας είπε πως ο μόνος τρόπος για να αλλάξει την εικόνα της NΔ είναι να αλλάξει το όνομά της, ακόμα και αν χάσει τους παραδοσιακούς συντηρητικούς ψηφοφόρους της». O κ. Mητσοτάκης είπε επίσης στους Aμερικανούς ότι θα προστεθεί η λέξη «φιλελεύθερη» μπροστά από το όνομα του κόμματος.

Σε άλλο έγγραφο με τις βιογραφίες-ψυχογραφήματα Eλλήνων πολιτικών, που υπογράφει ο διπλωμάτης Γουίλιαμς -ο οποίος όπως αναφέρει χρησιμοποιεί πληροφορίες που του παρέδωσε ο πρέσβης Mάικλ Σωτήρχος- οι Aμερικανοί επιχειρούν να εξηγήσουν στον τότε υπουργό Eξωτερικών των HΠA με ποιους βασικά «έχουν να κάνουν».

Για τον κ. Mητσοτάκη ο Aμερικανός διπλωμάτης ενημερώνει ότι επανέφερε την Ελλάδα στη «δυτική στάνη».Στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται ότι «ο Mητσοτάκης είναι φιλοαμερικανός». Προστίθενται χαρακτηριστικά τα εξής: «Mετά από την εκλογή του, έχει κινηθεί με ταχύτητα ώστε να επαναφέρει την Eλλάδα στην δυτική στάνη (western fold) μετά από μία σχεδόν δεκαετία των σοσιαλιστικών πολιτικών του ΠAΣOK. Kατέληξε σε μία συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις με τις Hνωμένες Πολιτείες, επιμηκύνοντας το διάστημα αυτής της συμφωνίας από πέντε σε οκτώ χρόνια.

O κ. Γουίλιαμς υποστηρίζει ότι «γνωστός ως ένας σκληρός πολιτικός και αυταρχικός ηγέτης, ο Mητσοτάκης βασίζεται σε έναν πολύ στενό κύκλο συμβούλων. Tείνει να δίνει μεγάλη βαρύτητα στη συμβουλή της (λογοκριμένη λέξη***) γυναίκας του, Mαρίκας. Επηρεάζεται επίσης ισχυρά από την κόρη του, Nτόρα Mπακογιάννη, που είναι τώρα υπουργός Πολιτισμού.»

O κ. Γουίλιαμς ενημερώνει τον προϊστάμενό του ότι «ο Mητσοτάκης αγαπάει τη δημοσιότητα»και προσθέτει:«O Mητσοτάκης θεωρείται συχνά υπερβολικά φιλόδοξος, έτοιμος να αλλάξει εύκολα γνώμη και καιροσκόπος (opportunistic).»ΠΗΓΗ

Για τον Ανδρέα Παπανδρέου η Αμερικανική Πρεσβεία ενημερώνει την Ουάσιγκτον ότι: «Είναι ο απόλυτος καιροσκόπος, ικανός να αλλάξει γρήγορα συμμαχίες και θέσεις, αν αυτό εξυπηρετεί τα πολιτικά του συμφέροντα. Mπορεί να είναι γοητευτικός και λογικός σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά μπορεί στη συνέχεια να αγνοήσει υποσχέσεις ή δεσμεύσεις».

Προσθέτει και τα εξής: «Oι σημαντικές ρητορικές και οργανωτικές ικανότητες του Παπανδρέου, καθώς και η πολιτική του οξύνοια, του επιτρέπουν να εκπροσωπεί όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους. Mπορεί να μετατρέψει τον εαυτό του από έναν σοσιαλιστή αναμορφωτή σε έναν ριζοσπαστικό αριστεριστή σε έναν σκεπτόμενο μετριοπαθή, όλα στο όνομα της πολιτικής σκοπιμότητας. H οκτάχρονη περίοδος κατά την οποία το ΠAΣOK βρισκόταν κάτω από την ηγεσία του Παπανδρέου αμαυρώθηκε από πολυσυζητημένα σκάνδαλα.»

O κ. Γουίλιαμς σημειώνει ότι «η αντιμετώπιση της Δύσης από τον Παπανδρέου είναι περίπλοκη, εξαρτώμενη από την πολιτική του ατζέντα εκείνη τη στιγμή. Έχει μετριάσει τη ρητορική του, στην οποία παλαιότερα αποστασιοποιούνταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το NATO. Έχει πει ότι η προγενέστερη εχθρική προς τις Ηνωμένες Πολιτείες στάση του ήταν απαραίτητη γι’ αυτόν ώστε να εδραιώσει την εικόνα μιας ισχυρής, αποφασιστικής, ακόμα και απρόβλεπτης πολιτικής φιγούρας. Σε ιδιωτικές συναντήσεις, ο Παπανδρέου έχει εξομολογηθεί ότι αγαπάει τις HΠA και ότι έχει περάσει τα πιο όμορφά του χρόνια εκεί».

Στα τηλεγραφήματα τους οι Αμερικανοί δεν αποφεύγουν το κουτσομπολιό: «H ικανότητα του Παπανδρέου», γράφουν, «να αναπηδάει στον χώρο της πολιτικής μπορεί να συγκριθεί μόνο με την ικανότητά του να κάνει το ίδιο στην προσωπική του ζωή». Και συνεχίζουν αναφέροντας με τα γνωστά σ` όλους μας για την προσωπική του ζωή …

Κλείνουν 6 ελληνικά προξενεία στην Ευρώπη λόγω κρίσης…

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των γενικών προξενείων Ανοβέρου, Κολωνίας, Λειψίας, Νάπολης και των προξενείων Νις και Ντέρμπαν.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείο Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβεκούρας.
Καταργούνται, επίσης, τα γενικά προξενεία Λονδίνου, Παρισίων και Βρυξελλών και συστήνονται προξενικά γραφεία, που θα λειτουργούν μέσα σε κάθε πρεσβεία.
Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται σε ευρύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης των διπλωματικών υπηρεσιών, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.
(Πηγή: ana-mpa)

Συμπλοκές Αλβανών με τουρίστες στη Ρόδο.










ΣΗΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΜΑΣ ΨΑΡΟΠΟΥΛΑΣ ΚΑΠΟΥ ΔΕΚΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΣΟΥΗΔΩΝ ΚΑΠΟΥ 17 -18 ΕΤΩΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ 10 ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ...




ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΦΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΈΜΠΑΙΝΑ ΜΕΣ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΣΦΑΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΨΑΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΗΤΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΚΙ ΦΙΓΓΕΡΣ, ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ, ΤΡΕΞΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΤΑΞΙ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΤΑ. ΥΠΟΨΗΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑ ΠΟΙΚΙΛΑ. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ

Παγωμένο"....το ΜΙΝΙΟΝ.........




H ιστορία του Μινιόν ταυτίζεται με εκείνη της νεότερης Αθήνας. Ιδρυτής του ιστορικού πολυκαταστήματος υπήρξε ο Γιάννης Γεωργακάς, καταγόμενος από το ορεινό χωριό Αυλώνα της Τριφυλίας. Το 1926 ήρθε στην Αθήνα για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του. Έπιασε δουλειά στο μπακάλικο ενός θείου του, ενώ παράλληλα γράφτηκε σε νυχτερινό σχολείο, για να τελειώσει και τη Φιλοσοφική.

Παράλληλα διετέλεσε βοηθός παπατζή. Γράφει χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του: «Μόλις εμείς τα ‘Νερά’ βλέπαμε αστυνομικό, φωνάζαμε ‘σύρμα’ κι ο παπατζής τα μάζευε και δρόμο. Η αμοιβή 50 δρχ. για δέκα ώρες, μου έφτανε ίσα ίσα για φαγητό».

Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 1934 άρχισε να κάνει τον πλασιέ με το ποδήλατό του, πουλώντας μικροπράγματα στα περίπτερα. Ένα από αυτά τα περίπτερα βρισκόταν στα Χαυτεία και είχε το όνομα Μινιόν, νοικιασμένο από τον Άγγελο Σεραφειμίδη. Ο Γιάννης Γεωργακάς συνεταιρίστηκε μαζί του και άρχισε να εισάγει καινοτομίες.

Αφηγείται στην αυτοβιογραφία του: «Αντί να πουλάμε ένα ένα τα ξυραφάκια, πουλάμε πακετάκια με δέκα λάμες που κόστιζαν βέβαια φτηνότερα από το να τα αγοράζεις ένα ένα. Για τον φτωχό κοσμάκη, αυτό ήταν μεγάλη οικονομία. Φτάσαμε να πουλάμε χίλια πακετάκια τη μέρα!». Με την ίδια λογική χτυπούσε τις τιμές σε όλα τα είδη.

Πολύ σύντομα οι δυο συνέταιροι νοίκιασαν και δεύτερο περίπτερο, για να στήσουν κατόπιν στην ίδια περιοχή το πρώτο κατάστημα. Το 1939 ετοιμάζονταν να δρομολογήσουν ένα σχέδιο επέκτασης, μόνο που τους πρόλαβε ο πόλεμος. Πήγε στο μέτωπο, για να βρεθεί τον Απρίλιο του 1941 άρρωστος στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μόλις ανέρρωσε, επέστρεψε στην Αθήνα και στο πόστο του, στο Μινιόν.

Όταν τελείωσε ο Εμφύλιος κι αφού κάπως είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα, ο Γιάννης Γεωργακάς πήρε από το κράτος άδεια εξαγωγής ελληνικών προϊόντων και εισαγωγής ξένων. Οι δουλειές πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο και έτσι το 1975 θα είναι δικό του ένα τεράστιο συγκρότημα κτιρίων. Οι πωλήσεις ξεπερνάνε το αστρονομικό για την εποχή ποσό του ενός δισ. δρχ.! Στο Μινιόν έβρισκες τα πάντα, από καρφίτσες μέχρι αυτοκίνητα!

«Δεκέμβριος 1980. Παρασκευή 19 του μηνός. Τρεις η ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Το Μινιόν καίγεται». Η Πυροσβεστική ελάχιστα πράγματα κατάφερε να σώσει σ’ αυτή τη φωτιά που χαράχτηκε ανεξίτηλη στη μνήμη των Αθηναίων. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Η επιχείρηση εντάχτηκε κατ’ εξαίρεση σε έναν νόμο για τις προβληματικές βιομηχανίες, για να υπαχθεί το 1983 σε κρατικό έλεγχο με νέο ιδιοκτήτη τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ).

Γράφει ο Γιάννης Γεωργακάς: «Με άφησαν να το διοικώ ως υπάλληλος του κράτους για εφτά ολόκληρα χρόνια!». Τα οικονομικά προβλήματα όμως του Μινιόν έτειναν να κλιμακώνονται. Ο ΟΑΕ το 1991 προκήρυξε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίησή του. Ο ιδρυτής Γ. Γεωργακάς, μαζί με τους Ν. Βερνίκο και Λ. Ησαϊάδη απέκτησαν τον έλεγχό του. Μόνο που ο Γ. Γεωργακάς διέθετε πλέον ένα πολύ μικρό ποσοστό. Παρέμεινε στις θέσεις του προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή μόλις ένα χρόνο.

Το 1992 αποχώρησε από την επιχείρηση, πουλώντας το μερίδιό του στους δύο συνεταίρους του. Και πλήρης ημερών το 2002 έφυγε από τη ζωή. Ο ανταγωνισμός, όμως, είχε δημιουργήσει νέα δεδομένα, στα οποία το Μινιόν αδυνατούσε να αντεπεξέλθει. Κατάληξη: οι δύο συνεταίροι αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία του το 1998.

Το 2000 ο επιχειρηματίας Σταύρος Τζιούφας, που είχε την εισαγωγική εταιρεία ρούχων Connection ΑΕΒΕ, συνήψε στρατηγική συμμαχία με την Elmec Sport με στόχο την εξαγορά της εταιρείας Ηπειρωτική Εμπορική, ιδιοκτήτριας του Μινιόν. Η πτώχευση όμως της Connection έφερε τελικώς την Ηπειρωτική στην Elmec το 2002. Σήμερα, το Μινιόν, ιδιοκτησία πλέον της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του ομίλου Folli Follie, εμφανίζεται έτοιμο να γυρίσει σελίδα στην πολυτάραχη ιστορία του.
πηγή

Έχουν παγώσει οι εργασίες ανακατασκευής του θρυλικού πολυκαταστήματος
λόγω της κρίσης.
Οι παλαιότεροι θα το θυμούνται στις δόξες του.
Συνεργάστηκα με το ΜΙΝΙΟΝ όταν μεσουρανούσε επί Γεωργακά
και πραγματικά θαύμασα τον επιχειρηματία.
Το πώς έφθασε εκεί που έφθασε στο τέλος το ΜΙΝΙΟΝ
είναι γνωστό αλλά θα προσθέσω
και τους συνδικαλιστές που δεν βοήθησαν όταν έπρεπε.
Μακάρι ο Κοτσολιούτσος να πάρει σύντομα την απόφαση
να το επαναλειτουργήσει.
Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν αλλά θα αναβαθμιστεί
και η περιοχή.

Άδειο το χρηματοκιβώτιο - άφαντος ο ταμίας



"Φτερά" έκαναν από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Λάρισας περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ "άφαντος" είναι από τη Δευτέρα το πρωί και ο 35χρονος ταμίας.

Η απουσία του ταμία, αλλά προπαντός η διαπίστωση ότι στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν… ρούχα αντί για χρήματα όπως θα έπρεπε, αφού η Δευτέρα ήταν ημέρα πληρωμών, κινητοποίησαν την τοπική διοίκηση των ΕΛΤΑ, που με τη σειρά της ενημέρωσε την κεντρική διοίκηση και παράλληλα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Μάλιστα, λόγω του γεγονότος, σε ορισμένες περιοχές του νομού σημειώθηκε καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ.

Όπως έγινε γνωστό, το ποσό που «χάθηκε» από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού υποκαταστήματος των Ταχυδρομείων της Λάρισας ανέρχεται στο 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά σε χρηματοεφοδιασμό αλλά και σε έσοδα των ΕΛΤΑ. Ωστόσο το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των ελεγκτών των ΕΛΤΑ που ερευνούν την υπόθεση από σήμερα και καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που έγιναν από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα που ο εν λόγω διαχειριστής βρισκόταν κανονικά στη βάρδια του.

Όπως αναφέρεται, ο 35χρονος, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα πήγε στην εργασία του με σακ βουαγιάζ αφού σχολώντας από τη βάρδια του θα πήγαινε σε παραθαλάσσια περιοχή όπου παραθερίζει η οικογένειά του.

Ο ταμίας φέρεται να χρησιμοποίησε τον ταξιδιωτικό σάκο για να μεταφέρει τα χρήματα ενώ στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν ρούχα τα οποία θα μετέφερε στην οικογένειά του που βρισκόταν σε διακοπές...

Πάντως στελέχη των ΕΛΤΑ απέφυγαν να αναφερθούν στο θέμα παραπέμποντας στα αποτελέσματα τόσο του εσωτερικού ελέγχου όσο και στην έρευνα των αστυνομικών. Ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατέθεσαν η σύζυγος του διαχειριστή, στελέχη όσο και εργαζόμενοι στο κεντρικό κατάστημα οι οποίοι ήρθαν τελευταία φορά σε επαφή την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα με τον 35χρονο για να απαντηθεί το κυρίαρχο ερώτημα αν η αδικαιολόγητη απουσία του συνδέεται και με το απολεσθέν ποσό.

Ο 35χρονος, είχε προσληφθεί στα ΕΛΤΑ πριν 7 χρόνια περίπου, ενώ είχε θητεύσει και στο κατάστημα των Φαρσάλων.


Πηγή: ΣΚΑΪ
__________________

ΕΓΩΙΣΤΕΣ ..........



Είναι 3 φίλοι αραχτοί σε ένα μπαράκι και τα πίνουν
κουβέντα στη κουβέντα , φτάνει η συζήτηση στο πόσο εγωιστές είναι οι άντρες.
Μιλάει ο πρώτος ....
- Εγώ ρε παιδιά είμα πολύ εγωιστής, επειδή ένα πρωί η γυναίκα δεν μου έφτιαξε καφέ , έκανα να της μιλήσω μια ολόκληρη εβδομάδα.
-Σιγά ρε, λέει ο δεύτερος , εγωισμός είναι αυτός?
-Εγώ επειδή μου έφτιαξε μακαρονάδα με σάλτσα και όχι με κιμά ένα μήνα κοιμόμουν στον καναπέ του σαλονιού.
Ο τρίτος χαμογελούσε ...με το ύφος του ''μεγάλου άντρα''.

-Αντε ρε , λέει κάποια στιγμή ο τρίτος της παρέας...
....που είστε εσείς εγωιστές...
-Εγωιστής είμαι εγώ , που επειδή τη μέρα του γάμου η γυναίκα μου, μου πάτησε το πόδι στην εκλησία , τόσα χρόνια γάμου και δεν την έχω αγγίξει ... ποτέ!!!!!!!
Καλά ρε μας δουλεύεις ? ρωτούν οι άλλοι.
Και τα παιδιά πως τα έχεις κάνει?
-ΤΟ Π Ι Σ Τ Ε Υ Ε Τ Ε Ο Τ Ι Α Π Ο Ε Γ Ω Ι Σ Μ Ο Δ Ε Ν Ε Χ Ω Ρ Ω Τ Η Σ ΕΙ.

Καλλιεργούσε κάνναβη μέσα στα ΤΕΙ Ηρακλείου!






Νεαρός καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης εντός χώρου των ΤΕΙ Ηρακλείου.

Ο 24χρονος συνελήφθη από την αστυνομία.
Αστυνομικοί εντόπισαν στην νοτιοδυτική πλευρά του συγκροτήματος των ΤΕΙ Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.
Ο 24χρόνος συνελήφθη όταν προσήλθε στο σημείο, κρατώντας ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο νερό, με σκοπό να τα ποτίσει.
Τα δενδρύλια εκριζώθηκαν ενώ στο υπνοδωμάτιο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, ένα αυτοσχέδιο γκλομπ, 2 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 7,6 mm, 1 πλήρες φυσίγγιο των 9 mm και 1 κάλυκας φυσιγγίου των 45 mm.


Πηγη: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=76217
__________________

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 5ΑΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ!

Ένας Τανζανός καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού για την ειδεχθή δολοφονία ενός κοριτσιού πέντε ετών που έπασχε από αλμπινισμό. Της έκοψε τα πόδια με μια μασέτα και ήπιε το...

αίμα της, όπως μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ. Δικαστήριο στην πόλη Μουάνζα, στο βόρειο τμήμα της Τανζανίας, καταδίκασε την Τρίτη τον 50χρονο Καζιμίρι Μασάουρι, που έφυγε παίρνοντας τα κομμένα μέλη του θύματός του μαζί του αφήνοντας το μικρό κορίτσι να πεθάνει από αιμορραγία. Ο φόνος του κοριτσιού εντάσσεται σε ένα κύμα επιθέσεων εναντίον των περίπου 200.000 αλμπίνων που ζουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας κοντά στη Λίμνη Βικτόρια, όπου οι προλήψεις είναι βαθιά εμπεδωμένες. Οι κυνηγοί αλμπίνων αφού σκοτώνουν τα θύματά τους συλλέγουν το αίμα τους και μέλη των σωμάτων τους, τρίχες, γεννητικά όργανα, άκρα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ή να τα πουλήσουν για να παρασκευαστούν μαντζούνια. Σε ορισμένες περιοχές της Τανζανίας, μάγοι-γιατροί λένε ότι τα φίλτρα που περιέχουν το σώμα ή το αίμα αλμπίνων φέρνουν καλοτυχία στον έρωτα, στη ζωή καθώς και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο αλμπινισμός, ή αλφισμός, οφείλεται σε βλάβες των γονιδίων που ρυθμίζουν τη σύνθεση της μελανίνης και μπορεί να είναι κληρονομικός. Η Αλ Σεϊμάα Κουεγκίρ, η πρώτη γυναίκα με αλφισμό που εξελέγη στη βουλή στην Τανζανία, καλωσόρισε την απόφαση και εξήρε την προσπάθεια της κυβέρνησης να πατάξει τις απάνθρωπες δολοφονίες. «Η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να αποτελέσει μάθημα», να παραδειγματίσει, είπε. «Είναι η δεύτερη καταδίκη δολοφόνων αλμπίνων και είμαι ευτυχής να πω ότι είναι αξιοσημείωτη η μείωση των φόνων [αλμπίνων] τους τελευταίους μήνες». Το Νοέμβριο, δικαστήριο της Τανζανίας καταδίκασε σε θάνατο τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για την κατακρεούργηση ενός 50χρονου αλμπίνου. Η Ένωση Αλμπίνων της Τανζανίας εκφράζει φόβους ότι μπορεί να υπάρξει νέο κύμα δολοφονιών στη χώρα, που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ανατολικής Αφρικής, εν όψει των εκλογών της 31ης Οκτωβρίου. Περίπου 60 αλμπίνοι έχουν δολοφονηθεί στην Τανζανία για να αποσπαστούν μέλη η κομμάτια των σωμάτων τους τα τελευταία δυο χρόνια, ωστόσο στελέχη της ένωσης λένε ότι ο πραγματικός αριθμός ίσως είναι πολύ υψηλότερος, καθώς πολλές δολοφονίες δεν καταγράφονται ούτε ερευνώνται. Οι δολοφονίες αμαύρωσαν τη φήμη της Τανζανίας στην περιοχή και διεθνώς. ΟΗΕ και ΕΕ τις καταδίκασαν και αξίωσαν την τιμωρία των ενόχων.ΠΗΓΗ

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ!!!

Νέο Μνημόνιο στη ..ζούλα υπογράφει τώρα η κυβέρνηση

ενώ ο κόσμος αναζητεί λίγη δροσιά λόγω Αυγούστου..και όχι μόνο.Ενα νέο Μνημόνιο θα υπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ,κατά το πρότυπο του αρχικού Μνημονίου, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας..
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, την οποία ετοιμάζει εντατικά η αντιπροσωπεία της, επισημαίνοντας επιτυχίες αλλά και αδυναμίες που διαπίστωσε και υποδεικνύοντας, εν είδει «εντολών», τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Η επίμαχη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η εξυγίανση ΟΣΕ και συγκοινωνιών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και μια πλήρης αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό είναι μερικές από τις «εντολές» που διατυπώνονται στην έκθεση, την οποία θα συνυπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ώστε να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
Το νέο αυτό Μνημόνιο συγκεκριμενοποιεί ορισμένες γενικές δεσμεύσεις του αρχικού με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ θέτει και νέα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των μέτρων.

Το Μνημόνιο δίνει κατεύθυνση στην κυβέρνηση ως προς το πώς πρέπει να κινηθεί για να εισπράξει η χώρα την τρίτη δόση του δανείου, 9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα η τρόικα ζητά:
1. Ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας για να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις. Κατά την τρόικα ο καλύτερος τρόπος είναι με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, κάτι με το οποίο η κυβέρνηση δεν συμφωνεί.
2. Βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης φορολογικών εσόδων. Ζητείται η σύσταση έξι ομάδων έργου.
3. Πλήρη αναλογιστική μελέτη για τα επικουρικά ταμεία, ώστε να εξεταστεί εάν χρειάζεται η λήψη νέων μέτρων σε σχέση με το Ασφαλιστικό.
4. Επίσπευση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.
5. Μέτρα για την παρακολούθηση των οικονομικών σε νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, καθώς οι εγγυήσεις που έχει δώσει το Δημόσιο για το δανεισμό τους περικλείουν ισχυρό κίνδυνο καταπτώσεων και οι σχετικές δαπάνες θα εγγραφούν στο δημόσιο χρέος, που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 5% του ΑΕΠ.
6. Αύξηση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, για να στηριχθεί η ανάπτυξη.
7. Μέτρα για τη βελτίωση του πληθωρισμού, που αποτελεί πηγή ανησυχίας, καθώς δείχνει ότι ο ανταγωνισμός είναι ανεπαρκής.
8. Να βρεθεί λύση για την ΑΤΕ και να συνεχιστεί η στενή παρακολούθηση των τραπεζών.
9. Να προωθηθεί ο νόμος για τον ΟΣΕ. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για ψήφισή του το διάστημα Σεπτεμβρίου εως Οκτωβρίου.
10. Καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης. ΠΗΓΗ

Περί ένταξης και αφομοίωσης των μεταναστών.


Γράφει η Ιδεοπηγή.

Το πρόβλημα των μεταναστών στην Ελλάδα, αντιμετωπίζεται με κραυγές και συνθήματα, λίγο πολύ ρατσιστικά από μερικούς. Θα προσπαθήσουμε ψύχραιμα, να αναλύσουμε κάποιες πτυχές του προβλήματος.

Αρχικά λίγα λόγια για την ένταξη.

Οι μετανάστες χονδρικά, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους νέους στην παραγωγική ηλικία, που έρχονται για δουλειά, με απώτερο σκοπό, να γυρίσουν στην πατρίδα τους, αν κατορθώσουν και μαζέψουν κάποιο σοβαρό ποσό. Αυτοί κυρίως προέρχονται, από...φτωχές χώρες. Στην άλλη κατηγορία, είναι αυτοί που έρχονται με τις οικογένειές τους είτε για να μείνουν μόνιμα είτε για να προωθηθούν σε άλλα κράτη της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά κτλ.

Η ένταξη των μεταναστών, γίνεται με μεγάλες δυσκολίες, δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, αντιμετωπίζονται εχθρικά, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης επιτηδείων κτλ. Παρ’ όλα αυτά κατορθώνουν να ενταχθούν μερικώς.

Σχετικά με την αφομοίωση που είναι και το μήλο της έριδος.

Από το 1900, που οι Έλληνες μετανάστευαν, η ευχή και κατάρα των μανάδων της εποχής, ήταν μη τις ξεχάσουν και των γειτόνων τους, να παραμείνουν Έλληνες όπου κι’ αν πάνε. Πολλοί μορφωμένοι της εποχής, επέμεναν και προπαγάνδιζαν, την αναγκαιότητα της μη αφομοίωσης ειδικά των νέων μεταναστών, από τις κοινωνίες των κρατών όπου θα πήγαιναν.

Εμείς ζητωκραυγάζουμε, ότι κρατήσαμε την Ελληνική μας συνείδηση, στα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας.

Πράγματι η αφομοίωση, είναι σχεδόν αδύνατη. Οι μετανάστες κουβαλούν μαζί τους την γλώσσα τους, την θρησκεία και τα ήθη και έθιμά τους. Γι’ αυτούς η Ελληνική, είναι ξένη γλώσσα και το πρώτο που μαθαίνουν στα παιδιά τους, είναι η μητρική τους γλώσσα.

Όταν ο αριθμός των μεταναστών, είναι μικρός δεν αφομοιώνονται αλλά το θρησκευτικό τους αίσθημα, ατονεί και χάνουν εν μέρει τα ήθη και έθιμά τους.

Αφομοίωση πιθανόν να γίνει μετά την Τρίτη γενιά.

Όταν ο αριθμός των μεταναστών, είναι μεγάλος και συγκεντρωμένος σε μια περιοχή, τότε η ένταξη και η αφομοίωση είναι σχεδόν αδύνατη. Ο μεγάλος αριθμός τους, οδηγεί κάποιους επιτήδειους, στο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, γινόμενοι αρχηγίσκοι. Ο συνηθέστερος αρχηγίσκος, είναι ο θρησκευτικός. Υπάρχουν βέβαια και οι πολιτικοί ηγήτορές τους.

Αυτοί για να διατηρήσουν τα προνόμια, που τους δίνει η θέση τους, αντιδρούν έντονα με απειλές, ξυλοδαρμούς ακόμη και δολοφονίες, καταπνίγοντας κάθε προσπάθεια ένταξης και αφομοίωσης.

Το πρόβλημα είναι κυρίως με τους μουσουλμάνους, των οποίων η θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, προκαλούν και σοκάρουν τους Έλληνες. Η επιμονή των αρχηγών των μεταναστών, στο να μην ατονήσουν δημιουργεί απέχθεια, πχ η πραγματοποίηση γάμου, ενός μουσουλμάνου, με ένα κορίτσι 9 ετών δικαίωμα, που του παρέχεται απ’ τη θρησκεία του, είναι αδιανόητο για τους Έλληνες. Η περιτομή των αγοριών και η κλειτοριδοεκτομή των κοριτσιών δεν είναι συμβατά, με την Ελληνική πραγματικότητα.

Όσες προσπάθειες και να γίνουν, για την αφομοίωση κυρίως των μεταναστών θα πέσουν στο κενό. Η ανάγκη διατήρησης, της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας είναι πανίσχυρη, ειδικά όταν ζουν σε ξένη χώρα. Οι μετανάστες στην Ελλάδα, με τον αυξανόμενο και πολύ μεγάλο αριθμό τους, από ευχάριστη διαφορετικότητα μετατρέπεται σε μείζον πρόβλημα.

ideopigi.blogspot.com