Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ BLOGGS ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΥΧΗ, ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ; ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ Μ.Μ. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ !!


Γράφει το blogg της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ :"PIERIOI":

Δεν πήγε ο κόσμος στη συγκέντρωση του μεγάλου αρχηγού στην Κατερίνη


Μπροστά σε σχεδόν άδειες καρέκλες μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο μεγάλος αρχηγός Καρατζαφέρης στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης ενώπιον εκατό περίπου ατόμων που είχαν μαζευτεί από όλη την Πιερία, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη. Ο λαός της Πιερίας έστρεψε την πλάτη του στο κάλεσμα του μεγάλου αρχηγού. Άσχημα τα σημάδια αρχηγέ.
"ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΙΕΡΙΟΙ"
********************************

Σημ.SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Την έκαναν την "πατάτα" τους οι ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ συνblogger της Κατερίνης. Απλούστατα γιατί ΗΜΟΥΝ κι ΕΓΩ ΕΚΕΙ! Για ποιά προστυχιά μιλάω; Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουν, είναι ΠΡΙΝ και απο την συνέντευξη τύπου, απο το πίσω μέρος της αίθουσας.Είναι,ΜΟΝΟ Δημοσιογράφοι και καμιά 10αριά Κατερινιώτες. Δηλαδή στίς 11:50π.μ.!

Η Ομιλία πρός τους πολίτες της Κατερίνης έγινε ΜΙΑ ΜΙΣΗ ώρα μετά, δηλ. στις 13:30μμ και οι πολίτες είχαν κατακλύσει την τεράστια αίθουσα. Όλα αυτά Σαββατο μεσημέρι, με ελάχιστη κινητοποίηση της ίδιας μέρας. Είπαμε παιδιά να παραπληροφορείτε, αλλά με μέτρο ε; μη σας παίρνουνε χαμπάρι !!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, απο το ΙΔΙΟ μέρος , με τη δική μου μηχανή, μιάμιση ώρα μετά.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΦΩΤΟ,ΕΔΩ>>ΚΙΛΚΙΣ , ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ

(Σημ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΚΟΜΗ Ε;)

αναρτηθηκε απο ΣΙΔΕΡΗ ΑΡΓΥΡΗ Υπ.Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ Β`ΑΘΗΝΩΝ

Καλα της ειπε..κορυφαιο.

--------------------------------------------------------------------------------

Η ακόλουθη είναι μια πραγματική (?)ιστορία από την υπηρεσία τεχνικής εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Word Perfect (ηλεκτρονικοί υπολογιστές).

Είναι αυτονόητο ότι ο υπάλληλος απολύθηκε, παρ' όλα αυτά ο ίδιος έχει κάνει αγωγή για αναίτια απόλυση.

Ο διάλογος προέρχεται από τη μαγνητοφώνηση που οδήγησε στην απόλυση
Διαβάστε τον διάλογο

- "Τεχνική εξυπηρέτηση Word Perfect, πως μπορώ να σας βοηθήσω";

- "Ναι, ξέρετε, έχω πρόβλημα με το Word Perfect."

- "Τι είδους πρόβλημα;"

- "Να, καθώς δακτυλογραφούσα, ξαφνικά όλες οι λέξεις χάθηκαν."

- "Χάθηκαν;"

- "Εξαφανίστηκαν."

- "Μμμ. Τι σας δείχνει η οθόνη τώρα;;;"

- "Τίποτα."

- "Τίποτα;;;"

- "Είναι κενή. Δεν δέχεται οτιδήποτε και να γράψω."

- "Είστε ακόμα μέσα στο... Word Perfect ή έχετε βγει;"

- "Πως μπορώ να το καταλάβω;"

- "Βλέπετε το σήμα C: στην οθόνη;" (Ελεύθερη μετάφραση του "Can you see the C: prompt on the screen?")

- "Τι σημασία έχει η οθόνη;"

- "Ξεχάστε το. Μπορείτε να κινήσετε τον δρομέα (cursor) στην οθόνη;"

- "Δεν υπάρχει δρομέας. Σας είπα, δεν δέχεται οτιδήποτε και να γράψω!"

- "Έχει ένδειξη λειτουργίας το μόνιτορ σας;"

- "Τι είναι μόνιτορ;"

- "Είναι το πράγμα με την οθόνη που μοιάζει με τηλεόραση. Μήπως έχει ένα μικρό λαμπάκι που σας λέει πότε είναι αναμμένο;"

- "Δεν ξέρω."

- "Τότε κοιτάξτε πίσω από το μόνιτορ και βρείτε από που βγαίνει το καλώδιο.

- "Μπορείτε να το δείτε;"

- "Ναι, νομίζω."

- "Ωραία. Ακολουθήστε το καλώδιο μέχρι το φις και πέστε μου αν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα."

- "...Ναι, είναι."

- "Όταν κοιτούσατε πίσω από το μόνιτορ, προσέξατε αν έβγαιναν δύο καλώδια και όχι μόνο ένα;"

- "Όχι."

- "Τέλος πάντων, βγαίνουν. Θα ήθελα να κοιτάξετε και να βρείτε το άλλο καλώδιο."

- "Εντάξει, το βρήκα."

- "Ακολουθήστε το και πέστε μου αν είναι καλά συνδεδεμένο στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας."

- "Δεν μπορώ να φτάσω εκεί."

- "Καλά. Τουλάχιστον μπορείτε απλώς να δείτε αν είναι;"

- "Όχι."

- "Ακόμα κι αν πατήσετε πάνω σε κάτι και τεντωθείτε λίγο;"

- "Δεν μπορώ να δω, όχι γιατί δεν φτάνω, αλλά γιατί είναι σκοτάδι."

- "Σκοτάδι;"

- "Ναι. Το φως του γραφείου είναι σβηστό και το μόνο φως που έχω έρχεται από το παράθυρο."

- "Τότε ανάψτε το φως."

- "Δεν μπορώ."

- "Γιατί όχι;"

- "Γιατί υπάρχει διακοπή ρεύματος."

- "Διακοπή... Διακοπή ρεύματος;

- "Αχά! Λοιπόν, το βρήκαμε. Έχετε ακόμα τα κουτιά, τα βιβλία, και τα υπόλοιπα υλικά συσκευασίας του υπολογιστή σας;"

- "Βέβαια, τα κρατάω στην ντουλάπα."

- "Ωραία.. Φέρτε τα, αποσυνδέστε το σύστημα σας και συσκευάστε το όπως ήταν όταν το πήρατε. Μετά επιστρέψτε το στο κατάστημα απ' όπου το πήρατε."

- "Αλήθεια; Είναι τόσο σοβαρό;"

- "Δυστυχώς ναι."

- "Καλά, αφού είναι έτσι. Και τι θα τους πω;"

- "Πέστε τους ότι με την μα***ία που σας δέρνει, δεν μπορείτε να έχετε υπολογιστή.."***
__________________

Δεν έχουν δικαίωμα να ανοίγουν τις τσάντες σας οι σεκιουριτάδες



"Σχετικά με τον έλεγχο τoυ σεκιουριτά στο πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης ενημερώνω ότι πριν από λίγους μήνες η εταιρεία μηνύθηκε από πελάτη-δικηγόρο επιδικάστηκε στον ενάγοντα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το..


...οποίο τελικώς το πήρε σε τρόφιμα και το μοίρασε σε ίδρυμα. Ορθά λειτούργησε ο πελάτης γιατί πλην της αστυνομίας δεν έχει κανένας το δικαίωμα να ελέγχει τους πελάτες και τι κουβαλάνε στις προσωπικές τους τσάντες".

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ...ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

Σε θερμοκοιτίδα "αναστήθηκε" ο θεός Διόνυσος


Σε θερμοκοιτίδα «αναστήθηκε» ο θεός Διόνυσος. Όταν γεννήθηκε ο μικρός θεός, ήταν ένα πρόωρο οκταμηνίτικο λιποβαρές νεογνό, που χρειαζόταν ιδιαίτερες φροντίδες και μία θερμοκοιτίδα. Και η θερμοκοιτίδα βρέθηκε αμέσως. Ο Ερμής, ο πρώτος μεταφορέας νεογνών, μετέφερε στον μικρό Διόνυσο στο όρος Νύσσα, όπου τον παρέδωσε στις Υάδες, τις νύμφες της γλυκιάς, θερμής υγρασίας, οι οποίες τον τοποθέτησαν σε μία σπηλιά που είχε όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια θερμοκοιτίδα (φίλτρο αέρα, διπλό τοίχωμα και παροχή προστασίας από ρεύματα αέρα).

Οι αρχαίοι Έλληνες φαίνεται ότι είχαν εξαιρετικές γνώσεις σχετικά με τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών σε περιβάλλον θερμοκοιτίδας, όπως προκύπτει από περιγραφές αρχαίων συγγραφέων.

Η μυθολογική περιγραφή της θερμοκοιτίδας από αρχαίους συγγραφείς, παραδόξως φαίνεται να τηρεί τις σημερινές προδιαγραφές, αφού η σπηλιά στην οποία τοποθετήθηκε ο Διόνυσος διέθετε στην είσοδό της ένα είδος φίλτρου για τον αέρα, το οποίο δημιουργούν τα πεύκα που φύτεψαν οι Υάδες, ένα είδος διπλού τοιχώματος, που αναπτυσσόταν ανάμεσα στην οροφή και τα κλαδιά ενός παρθένου αμπελιού, και προστασία του μικρού θεού από τα ρεύματα αέρα με κάλυψη με ένα πυκνόφυλλο κισσό. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλιζόταν η συντήρηση ενός περιβάλλοντος γλυκού, ζεστού και ελαφρά υγρού, δηλαδή ενός θερμικώς ουδέτερου περιβάλλοντας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε αναρτημένη ανακοίνωση με θέμα τη «Μυθολογική περιγραφή της θερμοκοιτίδας» που παρουσιάζουν γιατροί του Περιφερειακού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», σε συνεργασία με ιδιώτες συναδέλφους τους από τα Χανιά, στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή τη θερμοκοιτίδα, με τον αυλό του Πάνα να τον νανουρίζει και με τη φροντίδα των Υάδων, των Μαινάδων, των Σατύρων και των Σειληνών, έμεινε ο μικρός θεός ως ότου αποκτήσει το κανονικό του βάρος και μεγαλώσει.

Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί κατά πόσο όλα αυτά τα μυθικά γεγονότα στηρίχτηκαν σε πρακτικές της εποχής ή αποτελούν συλλήψεις κάπου τολμηρού μυαλού. Πάντως, είναι εξαιρετικά αξιοπερίεργο τόσες γνώσεις σχετικά με τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών να μην ξεκινούν από συγκεκριμένες εμπειρίες και πρακτικές.πηγή

Δεν πήγε ο κόσμος στη συγκέντρωση του μεγάλου αρχηγού στην Κατερίνη

http://pierioi.blogspot.com/



Μπροστά σε σχεδόν άδειες καρέκλες μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο μεγάλος αρχηγός Καρατζαφέρης στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης ενώπιον εκατό περίπου ατόμων που είχαν μαζευτεί από όλη την Πιερία, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη. Ο λαός της Πιερίας έστρεψε την πλάτη του στο κάλεσμα του μεγάλου αρχηγού. Άσχημα τα σημάδια αρχηγέ.

ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ STREET VIEW ΤΗΣ GOOGLE

Βλήματα μακρού βεληνεκούς SCALP-NG στα ελληνικά μαχητικά Μirage 2000-5 Mk2



Η Πολεμική Αεροπορία είναι πλέον πανέτοιμη να αξιοποιήσει τα βλήματα μακρού βεληνεκούς SCALP-NG στα μαχητικά Μirage 2000-5 Mk2, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές διαδικασίες εκπαίδευσης και η Μοίρα Παντός Καιρού 331 «Θησέας» στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, είναι πλέον ετοιμοπόλεμη.
Η εισαγωγή του βλήματος στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας αλλάζει τα στρατηγικά δεδομένα στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, εισάγοντας μια ποιοτική παράμετρο στην ελληνοτουρική διαμάχη, αφού χονδρικά, τα συγκεκριμένα βλήματα μπορούν να εκτοξευχθούν από τα μαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000-5 Mk2 στο Αιγαίο και να βρουν το στόχο τους στην Άγκυρα…
Για το λόγο αυτό το βλήμα SCALP-NG θεωρείται ως «υποστρατηγικό» βλήμα και οι αντιδράσεις της «από κει» πλευράς όταν είχε ανακοινωθεί η πρόθεση αγοράς ήταν τεράστιες, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε και τις σφοδρές αμερικανικές πιέσεις…


http://nationalpride.wordpress.com

Ηλεκτρονικός πόλεμος ...απο τα εσωτερικά της ΕΛ.ΑΣ για το ηλεκτρονικό εγκλημα!



Εδώ και δύο χρόνια υπάρχει στο athens.indymedia.org μια συνεχόμενη ανάρτηση ποστ που δείχνει ότι κάποιος από την υπηρεσία που ξέρει καλά τι γίνεται εκεί μέσα ( μόνο τους σειριακούς αριθμούς των υπολογιστών που χρησιμοποιούν δεν έχει γράψει ) και τι έχει παιχθεί με μια σειρά υποθέσεις που έχει χειριστεί η υπηρεσία ...και δεν λέμε τώρα για τις καραμπινάτες περιπτώσεις παιδοφιλων που έχουν φθάσει κατά καιρούς από την Interpol και FBI πού μετά απο "σπάσιμο" server ιστοσελίδων με παιδοφιλικό υλικό τσάκωσαν και Έλληνες χρήστες που έμπαιναν εκεί και συνήθως αγόραζαν το υλικό με πιστωτικές κάρτες...αλλά για άλλες θολές υποθέσεις ...που μάλλον στήνονταν και μια από αυτές του blog me έφθασε και στην Αμερική και μπήκε η Ελλάδα στην λίστα του υπουργείου εξωτερικών της Αμερικής ως η χώρα που διώκει την ελεύθερη έκφραση ...στο internet για υποθέσεις που δεν δικάζονται και για παραθρησκευτικές οργανώσεις που καθοδηγούν αυτές τις διώξεις!
Και μη χειρότερα apo http://papatzides.blogspot.com/

΄΄ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ΄΄ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!.....

.....ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ....

free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts
Hot Myspace Comments / Adultfriender

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Εχθρός των Τούρκων κηρύχθηκε ο Καρατζαφέρης


"Φούντωσε" η Άγκυρα προεκλογικά

Το ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το τουρκικό προξενείο, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.
Με τον τίτλο «Ο εχθρός των Τούρκων έθεσε την υποψηφιότητά του στη Δυτική Θράκη» η τουρκική εφημερίδα Sabah φιλοξενεί στις εσωτερικές της σελίδες ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα, για την παρουσία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη στο ψηφοδέλτιο του νομού Ροδόπης. Η είδηση της υποψηφιότητάς του στην περιοχή μας και οι επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στο εκλογικό αποτέλεσμα, ήδη είχε σχολιαστεί από τον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο, όπου το ερώτημα ήταν κοινό για όλους και το εξής «από πού προέκυψε το ξαφνικό ενδιαφέρον του Γ. Καρατζαφέρη για τη Θράκη;».
Στο ερώτημα αυτό έσπευσε να απαντήσει και το γραφείο Τύπου της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΛΑ.Ο.Σ. που στην ανακοίνωσή του, αναφέρει, ότι «η υποψηφιότητα οποιουδήποτε αρχηγού κόμματος σε μία ακριτική περιοχή, κάθε άλλο παρά «ύποπτη και «περίεργη» μπορεί να θεωρηθεί. Καμία ψήφος δεν θεωρείται χαμένη (ακόμη και αν αυτή είναι η λευκή), πόσο μάλλον η ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ. το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τόλμησε να μιλήσει για το ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τον οποίον όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν τολμά να πάρει θέση».
Στην ανταπόκριση στην τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρεται ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., που είναι το μοναδικό άκρως εθνικιστικό κόμμα της Ελλάδας, παραμερίζοντας όσα έχει δηλώσει κατά της Τουρκίας και προκειμένου να συλλέξει ψήφους, στράφηκε προς τη δυτική Θράκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του σε εκλογική περιφέρεια της περιοχής, όπου και ζει «τουρκική» μειονότητα. Ο κ. Καρατζαφέρης, για τον οποίο δεν υπάρχει πιθανότητα να αποσπάσει τις ψήφους της «τουρκικής» μειονότητας, στοχεύει στις ψήφους των ακραίων εθνικιστών, οι οποίοι αντιδρούν εναντίον της «τουρκικής» μειονότητας. Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι με τις ψήφους, τις οποίες θα λάβει από εκεί, θα εισέλθει και στη Βουλή.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του, γνωστοποιώντας την υποψηφιότητά του στην περιοχή αυτή, είπε: «Αποτελεί απάντηση στη συνεχή προκλητική στάση της Τουρκίας». Όμως, δεν διευκρίνισε ακόμη σε ποια πόλη της δυτικής Θράκης θα είναι υποψήφιος. Ο Καρατζαφέρης επέκρινε με σκληρή γλώσσα και την κυβέρνηση, ότι προβαίνει σε συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και σημείωσε: «Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν και πετούν στο Αιγαίο, όποτε το επιθυμούν».
Στην ανταπόκριση αναφέρεται, επίσης, ότι οι ψήφοι της μειονότητας στη Δυτική Θράκη δίνουν τη δυνατότητα στα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν τρεις βουλευτές χωρίς να αναφέρεται σε χριστιανούς ή μουσουλμάνους.
Αυτό που ήθελε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ το πέτυχε, αφού σε καθημερινή βάση πρωταγωνιστεί στις τουρκικές εφημερίδες. Πού να πατήσει και το πόδι του στην Θράκη. ΠΗΓΗ

Το κτίσιμο του χαρακτήρα του παιδιού γίνεται από τους γονείς.


France Baume-les-Messieurs 002.jpg

Το κτίσιμο του χαρακτήρα του παιδιού γίνεται από τους γονείς. Χρειάζονται και οι έλεγχοι, αλλά με διάκριση. Έτσι μπορεί το παιδί να τους αφομοιώσει και να αποκτήσει την απαραίτητη εσωτερική δομή που θα επιτρέψει την ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Λέγει ο άγιος Ιωάννης: «Όταν ένας πατέρας κάποιου πάρα πολύ μαλθακού παιδιού, αν είναι άρρωστο του δίνει γλυκίσματα και δροσιστικά και μόνο ο,τι το ευχαριστεί, τίποτε όμως απ'αυτά που χρειάζονται για την αρρώστια του" και όταν μετά ο γιατρός τον ελέγξει, απολογείται λέγοντας: "Τι μπορώ να κάνω; Δεν μπορώ να βλέπω το παιδί να κλαίει". Φτωχέ και άθλιε και προδότη!

Γιατί μόνο πατέρα δεν μπορώ να τον ονομάσω έναν τέτοιο" πόσο καλύτερα θα ήταν για σένα, στενοχωρώντας το παιδί για λίγο να το κάνεις υγιές για πάντα, παρά να κάνεις αυτή την σύντομη ευχαρίστηση το θεμέλιο μιας διαρκούς λύπης»40. Με την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας του παιδιού το κάνουμε εγωκεντρικό" και με ένα τέτοιο χαρακτήρα θα δυστυχήσει μέσα στον κόσμο.

Τονίζει ο άγιος: «Σαν τους γλύπτες να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια ώστε να κάνετε τα παιδιά σας θαυμάσια αγάλματα που να μοιάζουν με τον Θεό. Θα γίνουν δε, αν αφαιρείτε απ αPτά κάθε περιττό, αν προσθέτετε ο,τι πρέπει, και κάθε μέρα τα επιθεωρείτε για να δείτε ποιό φυσικό ελάττωμα έχουν για να το εξαλείψετε».

πηγη

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Στου Ψυρρή....



Στου Ψυρρή στην Παλιά Αθήνα ο σκληρότερος περιθωριακός
ήταν ο κουτσαβάκης
ο μάγκας της περιοχής που κυκλοφορούσε με λυμένο το ζωνάρι
έτοιμος για καβγά.
Ο Αστυνόμος όταν τον έπιανε είχε ένα ψαλίδι στην τσέπη και
του έκοβε το ένα μανίκι
από το σακάκι που φορούσε και που το είχε να κρέμεται για μαγκιά.
Επίσης του έκοβε και το μισό μουστάκι και τον άφηνε να φύγει.
Ήτανε η χειρότερη τιμωρία η ξεφτίλα τότε.
Μέχρι την δεκαετία του ΄50 υπήρχαν κατοικίες κοσμήματα στου Ψυρρή.
Συνυπήρχαν μαζί με τα τσαγκαράδικα και μετά τον Πόλεμο μέχρι
που άρχισε η έντεχνη
υποβάθμιση της περιοχής από κάποιους που ήθελαν να αγοράσουν
τις ιδιοκτησίες σχεδόν τσάμπα.
Μπήκαν στο παιχνίδι οι επιχειρηματίες των νυκτερινών
κέντρων που έφεραν
τους τοξικομανείς και από πίσω ακολούθησαν οι έμποροι
ναρκωτικών και
άλλοι "επαγγελματίες". Τα τσαγκαράδικα (δερματάδικα)
υπάρχουν και σήμερα πιστοί φρουροί της παράδοσης δίνοντας
μια πολύ ωραία πινελιά και χρώμα στου Ψυρρή.
Αρχίζει και ξεκαθαρίζει το άσχημο τοπίο με τους περιθωριακούς.
Η απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ η έντονη παρουσία της Αστυνομίας
(επιτέλους) οι έλεγχοι και κυρίως το "σύρμα" που έπεσε στην πιάτσα
ότι οι κλούβες "πέφτουν" συνέχεια.
Τώρα μπορείς και περπατάς πολύ καλύτερα χωρίς
να σε περιστοιχίζουν ζόμπι.
Μια νέα καλή εποχή έρχεται στην ιστορική συνοικία της Αθήνας!

Αθηναίος

Εκτός βουλής και ο Γ.Σουφλιάς;



Εκτός βουλής θα μείνει - εκτός απροόπτου - και ο Γ.Σουφλιάς, αφού στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Κ.Καραμανλή φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα οτι η εκλογική συντριβή για τη ΝΔ είναι αναπόφευκτη, το δε "κραχ" θα το χρεώσουν σε αυτόν(όπως έκανε ηδη ο Τσιτουρίδης και πολλοί ακόμη), αφού ήταν ο βασικός εισηγητής των πρόωρων εκλογών και παράλληλα δεν έχει κάτι πλέον να κερδίσει εντός της βουλής. Ενω εκτός βουλής ίσως αποτελέσει...παρακαταθήκη της παράταξης για τον...Μάρτιο, οπότε και μπορεί να αποτελέσει μια "συναινετική πρόταση" για την Προεδρία της Δημοκρατίας(θεωρείται δεδομένο οτι κάπου προς το τέλος της χρονιάς ο Κ.Παπούλιας θα ανακοινώσει την βούληση του να αποχωρήσει απο την Προεδρία). Και ο ίδιος θεωρεί οτι ΤΟΤΕ στην αρχηγία της ΝΔ θα είναι η φίλη του Ντόρα, οπότε η πρόταση θα είναι...αυτονόητη!
Με άλλα λόγια,
όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οτι μετά τον Μ.Εβερτ ΚΑΙ ο Γ.Σουφλιάς θα μείνει εκτός βουλής.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και θα επανέλθουμε...πηγή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 356Π.Χ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ