Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΚΙΝΗΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΣΠΙΤΙ,ΕΞΟΧΙΚΟ,ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΒΕΛΓΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ







Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΥΔΑΣ ΛΕΕΙ...

2,5 δις οι υπερωρίες και τα εκτός έδρας που πληρώνουν τα υπουργεία..

.


Φοβήθηκαν μ' αυτά που είδαν οι απεσταλμένοι της Ε.Ε που βρίσκονται στην Ελλάδα για να μελετήσουν τις δαπάνες του ελληνικού προϋπολογισμού. Μάλιστα αυτό που τους έκανε να χάσουν τη μιλιά τους είναι ότι διαπίστωσαν ότι 2,5 δισ. ευρώ πάνε σε εκτός έδρας και υπερωρίες, χωρίς κανείς να ξέρει...

ΤΟΥΣ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΛΙΔΗ ΣΤΟ ΓΕΣ


Το πως, το που, και το γιατί...

Βέβαια, εκεί που έπαθαν την πλάκα τους είναι όταν πήγαν στο ΓΕΣ για να μιλήσουν για τις δαπάνες και εκεί τους έβαλαν σ' ένα γραφείο από Μαόνι ξύλο, όπου τα έχασαν με τη χλιδή...

Με μια ματιά κατάλαβαν τι ακριβώς παίζει στην Ελλάδα. Γάτες οι απεσταλμένοι...

Καταναλωτική μανία μετά την υποτίμηση του νομίσματος της Βενεζουέλας



Φωνάζοντας "αγοράστε, αγοράστε, ο κόσμος πεθαίνει", πολλοί κάτοικοι της Βενεζουέλας επιδόθηκαν σε αγορές, μετά την υποτίμηση του νομίσματος της χώρας, που αναμένεται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να ανέβουν οι τιμές πολλών αγαθών.

Ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες ανακοίνωσε νέο σύστημα ισοτιμιών για το εθνικό νόμισμα το βράδυ της Παρασκευής, όταν...

οι περισσότεροι παρακολουθούσαν στην τηλεόραση έναν αγώνα μπέιζμπολ. Το πρωί του Σαββάτου η είδηση για την υποτίμηση του νομίσματος κυκλοφόρησε αμέσως από τις εφημερίδες και τους ραδιοσταθμούς και πολλοί έσπευσαν σε καταστήματα με ηλεκτρικά είδη, για να προμηθευτούν εισαγόμενες τηλεοράσεις και υπολογιστές πριν αυξηθούν οι τιμές.

"Περιμένω στην ουρά δύο ώρες για να αγοράσω μία τηλεόραση και δύο ηχεία γιατί τη Δευτέρα οι τιμές θα διπλασιαστούν", δήλωσε ο Μιγέλ Γκονσάλες, ένας 56χρονος μηχανικός, που περίμενε υπομονετικά στην ουρά, παρά τον τροπικό ήλιο, έξω από ένα μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Η αντιπολίτευση βρήκε ευκαιρία να επικρίνει την οικονομική πολιτική του προέδρου Τσάβες και ο δήμαρχος του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα πρόβλεψε ότι θα επιδεινωθεί το επίπεδο διαβίωσης.

"Αν χρειαστείς ένα ψυγείο για το σπίτι αύριο, θα κοστίζει διπλάσια τιμή σε σχέση με την Παρασκευή", δήλωσε ο δήμαρχος του Καράκας.

Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι αναμένεται αύξηση τιμών σε αρκετά είδη, αλλά εκτιμά ότι η αύξηση θα γίνει σταδιακά. Η κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο στις ειδήσεις τους απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο "υποτίμηση" και έκαναν λόγο για "προσαρμογή" της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος.

ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ …(ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ) ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΝΟΙ !


http://filotimia.blogspot.com/2010/01/blog-post_08.html

Αδελφοί Έλληνες!
Σας καλώ να συμπαρασταθείτε, με όποιο τρόπο νομίζετε ότι είναι ενδεδειγμένος, στον Navardo Pedro (αν τον λένε έτσι), χιλιανό λαθρομετανάστη που αποπειράθηκε να δολοφονήσει με μαχαίρι έναν συνάνθρωπό μας, για λόγους που δυστυχώς δεν γνωρίζω. Ο καλός και αγαθός αυτός χιλιανός (αν είναι χιλιανός) συνελήφθη παράνομα από φασίστες μπάτσους που δεν τον άφησαν να τελειώσει την δουλειά του και να στείλει στον άλλο κόσμο κάποιον Έλληνα συμπολίτη μας. Στο κρατητήριο που βρισκόταν, ύστερα από εντολή κάποιου κακού Εισαγγελέα περιμένοντας να δικαστεί και να απελαθεί αποφάσισε, αντί να υποβάλλει το ελληνικό δημόσιο στις δαπάνες της δίκης και τα έξοδα της απέλασης, να φύγει με αξιοπρέπεια μόνος του. Έτσι τραυμάτισε τον φρουρό του και προσπάθησε να αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση. Διάφοροι όμως επίορκοι και κακοί αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να τον συνετίσουν βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του.

*Ευτυχώς όμως που ο υπουργός προστασίας του λαθρομετανάστη (αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις και του Έλληνα πολίτη) ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και ζήτησε να εξετασθεί στην παρούσα φάση, η χορήγηση επικουρικής προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους.

*Ευτυχώς που η Αστυνομία μερίμνησε για «την αναβολή της απέλασής του Χιλιανού υπηκόου προκειμένου να τεθεί απερίσπαστα στη διάθεση της Δικαιοσύνης σε όλες τις φάσεις της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσής του» (εδώ η Ελληνική γλώσσα κακοποιήθηκε βάναυσα και όχι ο αξιότιμος Χιλιανός λαθρομετανάστης).

*Ευτυχώς που κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής «μετέβη στον Χιλιανό υπήκοο και τον ενημέρωσε για την ματαίωση της απόφασης απέλασης, παρέλαβε αίτηση του για χορήγηση πολιτικού ασύλου, και τον ενημέρωσε για τα δικαιώματά του αναφορικά με την παραμονή του στη χώρα μας».

*Ευτυχώς που τον επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ.Γρηγόρης Τασούλας, και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

-Δυστυχώς όμως δεν τον επισκέφθηκε (ακόμα) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα και τον δημοσιογράφο κ. Θεοδωράκη για να κάνει το σχετικό ρεπορτάζ.

-Δυστυχώς δεν τον επισκέφθηκε (ακόμη) ο πρωθυπουργός για να του παραδώσει ιδιοχείρως τα έγγραφα απονομής της Ελληνικής ιθαγένειας.

-Δυστυχώς δεν τον επισκέφθηκε (ακόμη) ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να τον παρακαλέσει να παραμείνει σταθερός στην απόφασή του για χορήγηση πολιτικού ασύλου, μήπως εκνευριστεί, αλλάξει γνώμη και γυρίσει στην Χιλή.

Σας παρακαλώ Έλληνες αδελφοί επισκεφθείτε τον δυστυχή χιλιανό στο Χίλτον όπου μάλλον θα φιλοξενηθεί μέχρι να του αγοράσει σπίτι ο κ. Χρυσοχοΐδης, για να μην αισθάνεται σε μειονεκτική θέση απέναντι στην κ. Κούνεβα, και παρακαλέστε τον να μας φέρει στην Ελλάδα την οικογένειά του και όσους φίλους έχει.

Αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτή τη θυσία σας παρακαλώ πείτε μου, με μηνύματα και σχόλια, για τις εμπειρίες σας όταν κάθε φορά που είχατε κάποιο αίτημα, αν ερχόταν κλιμάκιο ή στην χειρότερη περίπτωση ένας μόνο υπάλληλος, από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες για να παραλάβει από το σπίτι σας ή την εργασία σας την σχετική αίτηση.

Πείτε μου σας παρακαλώ πόσες φορές, αν έτυχε να βρεθείτε σε κάποιο νοσοκομείο, ήρθε κάποιος Γενικός Γραμματέας υπουργείου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας σας.

Πείτε μου σας παρακαλώ αν έχω τρελαθεί και μου φαίνεται ότι στην χώρα μας δεν μπορούμε να μιλάμε πια για μετανάστευση αλλά για ανταλλαγή πληθυσμών. Έρχονται εκείνοι και θα φύγουμε εμείς. Αν όμως θέλουμε να μείνουμε θα πρέπει να διώξουμε και πολύ σύντομα μάλιστα, τους πασοκοπολιτισμικούς κυβερνήτες μας.

Χάρης Κ.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος ...



Σκίτσο του ΣΤΑΘΗ


ψιλές υψηλότητες ...


Κι εσύ, ω Μούσα τους και Τέχνη (με τις επιδοτήσεις σου) αντί να πειράζεις τον Σαίξπηρ, δεν στρώνεσαι να γράψεις κάτι καλύτερο απ' αυτόν;

Οχι μόνον ήταν ανέτοιμοι να κυβερνήσουν όπως φάνηκε απ' την αρχή, όχι μόνον κινούνται σπασμωδικά σαν μαθητευόμενοι μάγοι, αλλά όλο και πιο
πολύ επιδεικνύουν τη γύμνια τους, αδαείς και μοιραίοι, ελπίζοντας μόνον στην επικοινωνιακή ομπρέλα που (ακόμα) τους προστατεύει.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει διαπρέψει στις γκάφες, τις ολιγωρίες, τις ανακολουθίες, τις αναδιπλώσεις, τις γκέλες, τις παλινωδίες και τις ασχετίλες.
Φέρεται σαν άσχετος και φαίνεται πλέον άσχετος (ένας υπερεκτιμημένος άσχετος) που κινείται ο δυστυχής σαν μπάλα του μπιλιάρδου από σπόντα σε σπόντα, από κουταμάρα σε χαζομάρα.
Φέρ' ειπείν το «πόθεν έσχες»! Σε μια χώρα που δεν μπορεί να ελέγξει τα «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν οι έως τώρα υπόχρεοι (πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.ά.) ο Τσάρος της Οικονομίας θέλησε να προσθέσει δυο - τρία εκατομμύρια πολίτες ακόμα!!
Να τους ελέγξει, ποιος; πότε; με ποιον μηχανισμό;
Ερασιτεχνισμοί κινδυνώδεις πλήθος -να μην τους αναφέρουμε, θα θέλαμε μια σελίδα εφημερίδας, ΦΠΑ, παγώματα, τα τέλια με τα τέλη, έμμεσοι φόροι, εκλογικός νόμος -όλη η παραγωγικότης στο μεγαλείο της.
Αλλά και οι δουλείες.
Ο (ο θεός να τον κάνει) Τσάρος πετσοκόβει τους μισθούς των υπαλλήλων προσπαθώντας να εξοικονομήσει 500 εκατομμύρια από δω και κάποιες χιλιάδες από κει, ενώ
την ίδια ώρα διασπαθίζει 500 εκατομμύρια ή μήπως χίλια; χορηγώντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις -τα αγαπημένα πετ του Γιωργάκη.
Αν μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση θέλει πράγματι να προσφέρει στην κοινωνία ας απευθυνθεί για τη χρηματοδότησή της στους πολίτες. (Η ταπεινότης μου χρηματοδοτεί δυο-τρεις απ' το περίσσευμά της). Αλλά
να στήνονται 100 ή 200 ή 600 (!!) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με κυβερνητική χρηματοδότηση απομυζαίνοντας με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τον ελληνικό λαό, είναι πλέον ανυπόφορο.
Υπάρχουν, για παράδειγμα, δέκα και είκοσι (!) και τριάντα (!!) ΜΚΟ με το ίδιο αντικείμενο (πώς πετάνε φέρ' ειπείν τα τρυγόνια στη Βουλγαρία) τις οποίες
με άλλες 600 (αίτινες διαρκώς πληθύνονται) χρηματοδοτεί η παρούσα κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη με χιλιάδες εκατομμύρια ευρώ ώς τώρα. Γιατί;
Και γιατί αυτή η μούγκα εις ό,τι αφορά τους πονηρούς ευρωφάγους των διαφόρων Παρατηρητηρίων και λοιπών μαύρων χειρών της νέας τάξης; Και γιατί
η αιδήμων σιωπή της Αριστεράς γι' αυτό το Κυλώνειο (ναι, διότι συντελείται φόνος) Αγος; μήπως διότι πολλά μέλη της ή ψηφοφόροι της συμφύρονται με τους επιτήδειους που βυζαίνουν τον λαό εις υγείαν των κορόιδων; Δεν είναι αισχρό
οι φόροι του βαρειά φορολογούμενου εργάτη, του κάθε εργαζόμενου, να πηγαίνουν στις τσέπες πονηρών που είναι ευαίσθητοι με τον αυτοπροσδιορισμό των ωδικών πτηνών;
Το επαναλαμβάνουμε: όσοι είναι ευαίσθητοι με τα ωδικά πτηνά να απευθυνθούν για χρήματα στους πολίτες κι όχι να τους ληστεύουν
μέσω του κυρίου Παπακωνσταντίνου και όλου του Υπουργικού Συμβουλίου.
Τόσο δύσκολο είναι να κάνει τη διαφορά σε αυτόν τον τομέα η νέα κυβέρνηση -η συμμετοχική;- η πράσινο ανάπτυκτη; ή μήπως η υπανάπτυξη
βολεύει; το δούναι και λαβείν με τους χιλιάδες πελάτες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων!
Αλήθεια, Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τα παράσιτα, τις βδέλλες και τους υπουργούς-προστάτες τους, υπάρχει;
Επίσης!
Τα εκατομμύρια που διασπαθίζονται στις αργομισθίες χιλιάδων καρεκλοκενταύρων εκατοντάδων Επιτροπών παντού, δεν μπορούν να περικοπούν, κυρ Τσάρε μου
αλλά αντιθέτως ο μισθός (και ο πωπός) του Μήτσου, μπορούν να περικόπτονται, κατά βούλησιν, κατά ριπάς και στο διηνεκές;
* * *
Πάντως, έτσι όπως μας πάνε, έως τον Ιούνιο φθάνουμε - δεν φθάνουμε, φθάνουνε - δεν φθάνουνε...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
9-1-2010
ΣΤΑΘΗΣ Σ.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ



ΜΥΘΟΣ 1ος
«Τι πήγες κι έδωσες αίμα; Κανόνισε να σου συμβεί τίποτε καμιά μέρα.
Εγώ, πάντως δεν εμπιστεύομαι κανέναν όσον αφορά την υγεία μου.»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η ασφάλεια και η υγεία του δότη είναι απόλυτα εξασφαλισμένες. Ο υποψήφιος υποβάλλεταισε
πλήρη ιατρικό έλεγχο που περιλαμβάνει τη λήψη του ιστορικού, τη μέτρηση τουαιματοκρίτη,
της αρτηριακής πίεσης, των σφυγμών. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο κριθεί ακατάλληλος
αποκλείεται αυτομάτως από την αιμοδοσία. Η διαδικασία αυτή έχει τεράστια σημασία, διότι
εξασφαλίζει την υγεία τόσο του δότη, όσο και του λήπτη.


ΜΥΘΟΣ 2ος
«Γιατί να δώσω αίμα ; Δεν τρελάθηκα, να κολλήσω καμιά ασθένεια (AIDS, Ηπατίτιδα κλπ.).
Τόσα ακούμε και βλέπουμε καθημερινά και μετά βγαίνουν στα παράθυρα της τηλεόρασης να
δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης και
ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη. Επομένως, κάθε φόβος για τη μετάδοση ασθένειας είναι
αβάσιμος και παράλογος.


ΜΥΘΟΣ 3ος
«Καλά, πάλι έδωσες αίμα ; Εγώ πάντως δεν συμφωνώ που πας κάθε τόσο. Για να σου δώσει
τόσο ο Θεός, κάτι θα ξέρει».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ο όγκος του αίματος που λαμβάνεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του
ανθρώπου. Η αναπλήρωση του χαμένου όγκου γίνεται σε 10 μόνο λεπτά, ενώ ο όγκος του
πλάσματος αποκαθίσταται σε 12 ώρες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε 1 μήνα περίπου.
Εξάλλου, η αιμοδοσία είναι και ωφέλιμη για τον οργανισμό κάθε υγιούς δότη, διότι
κινητοποιείται ο μυελός των οστών του, για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.


ΜΥΘΟΣ 4ος
«Είναι πολύ απλό λέει, μόνο 10 λεπτά. Απλό είναι να υποβάλλεσαι σε τέτοια ταλαιπωρία,
να πονάς τόση ώρα».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ο πόνος της βελόνας διαρκεί όσο διαρκεί το τσίμπημα, δηλαδή μια στιγμή. Την υπόλοιπη
ώρα, ο αιμοδότης, απλώς ανοιγοκλείνει τη γροθιά του, προκειμένου να διευκολυνθεί η
φλεβική επάνοδος του αίματος. Κατά συνέπεια μόνο, όχι δεν πονάει, αλλά αντίθετα νιώθει
ένα μοναδικό συναίσθημα ικανοποίησης και συμπαράστασης στον άγνωστο συνάνθρωπο που
υποφέρει.


ΜΥΘΟΣ 5ος
«Εμείς, στην οικογένειά μας δεν είχαμε ποτέ ανάγκη σε αίμα. Αν τύχει, θα δούμε τί θα κάνουμε».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η αδιαφορία είναι ολέθρια. Ας αφήσουμε τη νοοτροπία της ανευθυνότητας.
Ας μην επαναπαυόμαστε στην ιδέα ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε μας. Ας σταθούμε στο
ύψος των περιστάσεων και ας δείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την υπευθυνότητα και την
ανθρωπιά μας. Αρκεί να θυμόμαστε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος,
υποψήφιοι δέκτες, είμαστε όλοι.


ΜΥΘΟΣ 6ος
«Εντάξει, θα δώσω κι εγώ κάποτε, δεν είναι ανάγκη να το κάνω τώρα».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η αναβολή μπορεί να περιμένει. Η ανάγκη για αίμα των ανθρώπων που το χρειάζονται,
δεν περιμένει ποτέ. Αφορά εσένα, αφορά όλους μας. Δέκα λεπτά προσφοράς ζωής δεν σε
βγάζουν από το πρόγραμμά σου, δεν πάνε πίσω τις δουλειές σου, δεν χαλούν τις διακοπές
σου. Αντίθετα, η προσφορά σου αποδεικνύει τη θέλησή σου να συμμετάσχεις σε μια κοινή
προσπάθεια. Δεν υπάρχουν αρμόδιοι, είμαστε όλοι υπεύθυνοι.



ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ για τις Ανάγκες σε αίμα...
Σε κάθε νοσοκομείο 2/10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση.
Έτσι, οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα, ξεπερνούν πολύ περισσότερο
από τις 550.000 - 600.000 φιάλες και καλύπτονται από τις εξής πηγές:

- 50 % από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών.
- 40 % από μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες καθώς και συγκροτημένους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών .
- 5 % από τις ένοπλες δυνάμεις.

Δυστυχώς, επειδή οι αυξημένες ανάγκες της χώρας μας δε καλύπτονται πλήρως βρισκόμαστε
στη δυσάρεστη θέση να εισάγουμε αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, πράγμα που δεν
μας τιμά ως χώρα και είναι οικονομικά ασύμφορο. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται στη
δυσάρεστη θέση να ζητούν απεγνωσμένα μια φιάλη αίματος. Ας μην αντιμετωπίσουν την
αδιαφορία.
Αίμα χρειάζονται...
v Οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν ανάγκη από 10 - 40,
ανάλογα με την περίπτωση.
v Τα 4.000 άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά.
Για κάθε ασθενή απαιτούνται 30 φιάλες το χρόνο.
v Όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες (λευχαιμία, αιμορροφιλία κα.)
για την κάλυψη των οποίων απαιτούνται έως και 50 φιάλες αίματος ή παραγώγων.
v Ορισμένες έγκυες που παρουσιάζουν προβλήματα κατά τον τοκετό, καθώς και ασθενείς
που πρόκειται να υποβληθούν σε κάποια επέμβαση (ορθοπεδική, καρδιοχειρουργική κα.).
v Περιστατικά βαριάς γαστρορραγίας και Χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Ο υποψήφιος αιμοδότης, κατά τη λήψη του ιστορικού πρέπει να αναφέρει τυχόν
συμπτώματα, ώστε να βοηθήσει το ιατρικό προσωπικό να κρίνει με ασφάλεια.
Λόγω του κινδύνου μετάδοσης του AIDS αποκλείονται άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες
ομάδες υψηλού κινδύνου π.χ. ομοφυλόφιλοι, ναρκομανείς κλπ.
v Αίμα μπορούν να δώσουν... όλοι οι υγιείς άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 - 62 ετών, κάθε 3 - 4 μήνες.
v Αίμα δεν μπορούν να δώσουν... όσοι πάσχουν από διάφορα νοσήματα ή παθολογικές
καταστάσεις που απαγορεύουν οριστικά ή πρόσκαιρα την αιμοδοσία.
Ο αποκλεισμός αυτός γίνεται:
Ø για να μην επιβαρυνθεί η υγεία του αιμοδότη.
Ø για να διασφαλιστεί η ποιότητα του αίματος που θα μεταγγισθεί στο λήπτη.
Τέτοιες καταστάσεις είναι:
¨ ασθενείς και φορείς του AIDS, οι οποίοι αποκλείονται οριστικά από την αιμοδοσία.
¨ Ηπατίτιδα B και C.
¨ Ελονοσία.
¨ Χρόνια νοσήματα, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης, υπέρταση, χρόνια νεφροπάθεια, ηπατοπάθεια, αναιμία.
¨ Χρήση ναρκωτικών, αλκοολισμός.
¨ Σοβαρές αλλεργικές καταστάσεις.
¨ Εγκυμοσύνη.
¨ Φορείς ετερόζυγης Μεσογειακής αναιμίας, αν το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης είναι κάτω από 12 gr/dl.
¨ Λήψη ορισμένων φαρμάκων.
ΟΔΗΓΙΕΣ για τον ΑΙΜΟΔΟΤΗ και μετά την ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ.
Για τον Αιμοδότη
¨ Αίμα μπορείς να δώσεις οποιασδήποτε ώρα της ημέρας μεταξύ 8πμ - 8μμ.
¨ Θα πρέπει να είσαι ξεκούραστος, να έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μην έχεις καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
¨ Καλά είναι πριν την αιμοληψία να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα (τυρόπιτα, σάντουιτς) όχι όμως μεσημεριανό.
Μετά την αιμοληψία...
¨ Πιες την πορτοκαλάδα που σου προσφέρεται και φάε κάτι ελαφρύ.
¨ Μην αποχωρήσεις από το σημείο της αιμοληψίας πριν σου το επιτρέψει το υπεύθυνο προσωπικό.
¨ Καλό είναι να αποφύγεις την οδήγηση και το κάπνισμα για 1 ώρα.
¨ Συνίσταται το επόμενο γεύμα να είναι καλό.
¨ Η λήψη πολλών υγρών (όχι όμως αλκοόλ) είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου.
¨ Σε περίπτωση αιμορραγίας στο σημείο της φλεβοκέντησης σήκωσε το χέρι σου ψηλά, λύγισε τον αγκώνα και πίεσε με τα δάκτυλα.

"Κουφά" τέλη κυκλοφορίας στην Ολλανδία



Προσεχώς στην Ολλανδία πρόκειται οι κάτοικοί της να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με...πρωτοφανή τρόπο: Αντί για κάποιο ετήσιο ποσό που θα προκύπτει από υπολογιστική φόρμουλα,θα χρεώνονται 3 σέντ για ΚΑΘΕ χιλιόμετρο που θα διανύουν μα το αυτοκίνητό τους !!!

Ο έλεγχος θα γίνεται με GPS σύστημα και θα καλούνται μία φορά το χρόνο να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στα ανάλογα χιλιόμετρα....

Πηγή www.zeit.de

Μιλάμε ο κόσμος πάει μουρλάθηκε εντελώς....

ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟ ∆ΗΜΟΣΙΟ: Χαρίζουν από € 138.000 σε συνταξιούχους της ΟΑ



260 εργαζόμενοι που αποχώρησαν πρόωρα προ 7ετίας ευνοοούνται από τις ρυθμίσεις του 2008 που αφορούν στους περίπου 8.000 εργαζόμενους στον πρώην κρατικό αερομεταφορέα. Για «αποκατάσταση της αδικίας» κάνει λόγο η κυβέρνηση στη νέα τροπολογία που προωθεί, εντάσσοντας στα κοινωνικά προνό΅ια όσους συνταξιοδοτήθηκαν ΅ε νό΅ο του ΠΑΣΟΚ (!)




το 2003. Στα 36 εκατ. ευρώ το κόστος από την συγκεκριμένη ρύθμιση, με 65 εκατ. ευρώ θα επιβαρυνθεί συνολικά ο Προϋπολογισμός από το συμπληρωματικό "πακέτο" παροχών για το προσωπικό της ΟΑ, που αν και ιδιωτικοποιήθηκε "χρεώνει" ακόμη το κράτος.


http://papatzides.blogspot.com/2010/01/138000.html

"Κάποιες σκέψεις περι Ελλήνων ΡΟΜ"(SIC)



"Φίλε τρωκτικέ θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις περί ΡΟΜ. Προσοχή δεν πρόκειται για ρατσιστική επίθεση αλλά για μια κοινωνική αδικία!
Χτες το πρωί σε...
μεγάλο κανάλι είδα θέμα με κατοίκους του Ασπροπύργου να καταγγέλουν τσιγγάνους για καταπάτηση έκτασης και τους τελευταίους να απαντούν με τα γνωστά (ε και τι να κάνουμε, ε και που να πάμε... κλπ) μεταξύ άλλων.

Με μεγάλη έκπληξη που σύντομα έγινε αγανάκτηση παρακολούθησα τις απαιτήσεις των τσιγγάνων αλλά και την προσέγγιση των δημοσιαγράφων. ( Προς τους τελευταίους δηλώνω αηδιασμένος. Τους θεωρώ το έσαχατο σημείο παρακμής της εποχής μας! Θα πουλούσαν και την μάνα τους ακόμα προκειμένου να βγάλουν είδηση. Όταν όμως προσεγγίζουν ΤΟΣΟ σοβαρά ζητήματα οφείλουν να είναι ενημερωμένοι και δίκαιοι παρόλο που στις περιοχές που μένουν το πρόβλημα φαντάζει μακρινό....)

Θέτω μερικά ζητήματα:

1) Κάποιος γραμματέας των ROM έλεγε ότι υπάρχει νόμος από την δεκαετία του '10 για να παραχωρηθεί έκταση στους τσιγγάνους....


Κύριοι, τότε έγινε η περιβόητη ανταλλαγή πληθυσμών με την Τουρκία! Ήρθαν στον Ελλαδικό χώρο περί τις 100 - 150 χιλιάδες Τουρκόγυφτοι τη στιγμή που στο εσωτερικό της Τουρκίας οι πραγματικοί Έλληνες δέχονταν το σφαγιασμό και την βιαιότητα των Τούρκων σε μια οργανωμένη γενοκτονία... Προφανώς και αυτός ο μεγάλος πληθυσμός έπρεπε κάπου να εγκατασταθεί όπως και έγινε και με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Σμύρνη ακόμα και τα ΄προσφυγικά' στην Αλεξάνδρας είναι τόποι υποδοχής των προσφύγων! Και οι τσιγγάνοι λοιπόν κάπου εγκαταστάθηκαν αρχικά αλλά λόγω της συνηθειάς τους να περιφέρονται, διασκορπίστηκαν, φτιάχνοντας μικρές κοιτίδες...

Το ότι εγκαταστάθηκε το πρώτο κύμα ΔΕΝ σημαίνει ότι κάθε τσιγγανόπουλο που γεννιέται (ανεξέλεγκτα..., θα θιχτεί παρακάτω...) θα ΑΠΑΙΤΕΙ από την πολιτεία γη!!!!

Μην τρελαθούμε τελείως...

2) Στην ίδια εκπομπή έδειξε πλάνα από μια παράγκα γεμάτη τσιγγανάκια με άθλιες συνθήκες! Δεν υπήρχε νερό, δεν υπήρχε ρεύμα τίποτα (Φυσικά το οικόπεδο ήταν ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ...)

Ρωτάω, η κάθε γέννα κοστίζει 6-7 χιλιάδες ευρώ? Δηλαδή καθένας μας που θα κάνει κατα μεσο όρο 1-2 παιδιά δεν σκέφτεται τα 15 χιλιάρικα? Αυτοί οι πάμφτωχοι, καημένοι άνθρωποι γιατί παντρέυονται στα 15 τους και κάνουν 5-7 παιδιά ο καθένας? Στην ηλικία μου ο καθένας τους έχει ΠΟΛΛΑ εγγόνια.... Που βρίσκει η μέση τσιγγάνικη οικογένεια τα λεφτά για τόσα παιδιά (40 - 50 χιλιάρικα μόνο οι γέννες?)

Προφανώς και είναι απλή η απάντηση!!! Δεν πληρώνουν ΔΡΑΧΜΗ για τις γέννες ας είναι καλά η μέριμνα και η φιλευσπλαχνία μας!

Επίσης, παίρνουν του κόσμου τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ για πολυτέκνους και για ανύπαντρες μητέρες. Παρόλο που οι γάμοι τους κρατάνε μια βδομάδα, ΔΕΝ δηλώνονται στα επίσημα όργανα για να μην χαθούν τα επιδόματα των ανύπαντρων.

Δουλέυτε κορόιδα όλη την ημέρα για να παίρουν ΤΑ ειδόματα οι τσιγγάνοι! Εδώ όταν δώθηκε η έκτακτη επιχορήγηση των 3000 ευρώ για τους πυρόπληκτους στην Ηλεία. είχε αδειάσει όλη η Δυτική Αττική (Άνω Λιόσα, Ζεφύρι, Μενίδι, Μάνδρα, Μαγούλα, Ασπρόπυργος ) γιατί οι καημένοι οι ROM έτρεξαν με την γνωστή κουτοπονηριά τους να πάρουν το επίδομα που φυσικά ΔΕΝ δικαιούταν...

Στα περί επιδομάτων τέλος, άλλη συνηθισμένη τακτική είναι η ακόλουθη: με τα ίδια 6-7 παιδιά παίρνουν το επίδομα πολλοί και διαφορετικοί γονείς των ΙΔΙΩΝ παιδιών..
Γιατί απλά οι περισσότεροι έχουν πολλά ονόματα...ανάλογα με την περίσταση βέβαια...

3) Έχει αναρωτηθεί κανείς ΠΟΣΑ εποδόματα δίνει η ΕΕ για δημιουργία κατοικίας και ξεκίνημα νέων επιχειρήσεων στους ROM? 50-100 χιλιάρικα για το καθένα! Έχετε παρατηρήσει αύξηση εμπορικής δραστηριότητας των τσιγγάνων, ειδικά στην πώληση χαλιών? Έχουν γεμίσει τα Άμω Λιόσα και οι Αγιοι Ανάργυροι! Φτιάχτηκε ειδική αγορά στο Αιγάλεω... Τι άλλο θέλουν? ΤΙ? Για να καταλάβω και εγώ!!!!!

4) Τελευταίο ζήτημα, το γύφτικο πέσιμο. Τι είναι αυτό?

Πάνε μαζικά σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή και εγκαθίστανται. Το γεμίζουν παράγκες.. Όταν εδραιωθούν, φωνάζουν και άλλους και αυξάνεται ο συνοικισμός. Τα οικόπεδα προφανώς καταπατημένα! ( παρόμοια με αυτό που γίνεται κοντά στο αεροδρόμιο σήμερα που πρέπει να προσεχθεί...)

Οι λίγοι κάτοικοι αγανακτισμένοι με την κατάντια της περιοχής, αναγκάζονται αντί εξευτελιστικού αντιτίμου να πουλήσουν και να φύγουν! Ποιοί αγοράζουν μα φυσικά οι ίδιοι οι γύφτοι... Ρίχνουν το κασέ και μετά οργώνουν...

5) Δεν ξεχνάω την μεγάλη μπίζνα που κάνατε με την ανοχή της πολιτείας σε συνεργασία με τους Αλβανούς στο εμπόριο ναρκωτικών! Πολύ σημαντικά αυτά που γράφω αλλά το πρόβλημα το ζούσα από απόσταση αναπνοής για πολλά χρόνια.... Να χαίρεστε τις βιλάρες τις BMW και τις MERCEDES σας καημένοι ROM...

Κύριοι, ας τελειώσει η κοροιδία..... ΦΤΑΝΕΙ η κοροιδία! Έχετε εξαθλιώσει τον μέσο Έλληνα πολίτη και σε έσχατα σημεία.... Δηλαδή τι γίνεται εδώ πέρα? Θέλετε να γίνουμε ένα απέραντο τσαντηρι? Άν το θέλετε τότε πάσο...


Eπειδή αυτά που γράφω τα θεωρώ σοβαρά, επισημαίνω ότι γνωρίζω καλά τι γράφω...
Προφανώς και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με οποιονδήποτε τσιγγάνο που τηρεί απλούς κανόνες συμπεριφοράς! Κανένα απολύτως και φυσικά είναι περιττό να πω ότι υπάρχουν και πολύ καλοί άνθρωποι μεταξύ τους, όπως από την μεριά τους είναι περιττό να λένε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Σωστό, αλλά από την στιγμή που οι απαιτήσεις τους προς την νωχελική πολιτεία (είμαι βέβαιος ότι πολλοί γνωρίζουν ακριβώς το τι γίνεται αλλά την κάνουν γαργάρα, άλλοι φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, άλλοι από προσωπικά συμφέροντα και άλλοι από ανευθυνότητα...) γίνονται μαζικά και υπό συσπέιρωση, τότε θα κριθούν και μαζικά!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

"Συμβόλαια ενσωμάτωσης" προτείνονται για τους μετανάστες στη Γερμανία



Η γερμανική κυβέρνηση προτείνει "συμβόλαια ενσωμάτωσης" στους νέους μετανάστες στη Γερμανία, ανακοίνωσε η Μαρία Μπέμερ, επιτετραμμένη της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση των μεταναστών.

"Όποιος θέλει να ζήσει εδώ για καιρό και θέλει να δουλέψει πρέπει να πει 'ναι' στη χώρα μας", δήλωσε η συντηρητική αξιωματούχος στην περιφερειακή εφημερίδα "Στουτγκάρτερ Ναχρίχτεν". "Αυτό περιλαμβάνει το να ελέγχει τη γερμανική γλώσσα και να έχει διάθεση να συμμετάσχει στην κοινωνία", πρόσθεσε.

Τα συμβόλαια ενσωμάτωσης πρέπει να προσδιορίζουν "τι μπορούν να περιμένουν οι μετανάστες ως υποστήριξη" εκ μέρους της δημόσιας εξουσίας και σε αντάλλαγμα "τι περιμένουμε εμείς από τους μετανάστες", σύμφωνα με την Μπέμερ.

Μεταξύ των αξιών που πρέπει να σέβονται οι μετανάστες, η επιτετραμμένη της κυβέρνησης ανέφερε την ελευθερία της άποψης και την ισότητα των φύλων.

Η ίδια έκανε λόγο για "σημαντικά ελλείμματα" όσον αφορά τη γλώσσα και τις σχολικές επιδόσεις στις "παράλληλες κοινωνίες" ορισμένων συνοικιών των μεγάλων γερμανικών πόλεων.

Η Μπέμερ δήλωσε εξάλλου ότι οι επιτυχίες του πληθυσμού που προέρχεται από τη μετανάστευση και αριθμεί 15,1 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία πρέπει να προβάλλονται περισσότερο, αναφερόμενη "σ' αυτούς που τελειώνουν το σχολείο, που σπουδάζουν, που δημιουργούν εταιρείες και σ' αυτούς που είναι μηχανικοί, γιατροί ή δικηγόροι".

Πέρυσι η Γερμανία εισήγαγε, όπως έχουν κάνει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ένα τεστ γνώσεων για τη χώρα στο οποίο υποβάλλονται τα πρόσωπα που επιθυμούν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα

PHGH: nooz.gr
__________________

Αλβανοί: «Πως ξεφύγαμε την αφομοίωση με τους Έλληνες»




Ένα ενδιαφέρον άρθρο γράφει ο Αλβανός καθηγητής Γιακούμπ Κράσνικι (JAKUP KRASNIQI )-κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Αλβανοεβραίος καθηγητής- για τη διαμόρφωση του αλβανικού έθνους. Στη γραφή του προσπαθεί να αναλύσει τις βάσεις του αλβανικού έθνους και τη δημιουργία της σύγχρονης Αλβανίας. Πως ,δηλαδή, ένας λαός χωρίς μια θρησκευτική συνοχή, πολιτισμική παράδοση, χωρίς έστω μια γραπτή διαχρονική παρουσία κατάφερε να δημιουργήσει ένα έθνος;
Σημειώνει ο αρθρογράφος:
«Πολλά έθνη στην Ευρώπη, αλλά και στα Βαλκάνια, έχουν μια κοινή θρησκευτική παράδοση, δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά ανήκουν σε μια θρησκευτική έκφραση. »Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να ειπωθεί για το αλβανικό έθνος, το οποίο στην προκείμενη περίπτωση είναι ‘sui generis’, διότι το αλβανικό έθνος αποτελείται από αλβανούς Καθολικούς στην πίστη, Ορθόδοξους και Μουσουλμάνους.

»Οι Αλβανοί είναι ένα έθνος μοναδικό, με τρία θρησκευτικά πιστεύω!
Η στήριξη ενός έθνους έρχεται από τη γλώσσα, από το τόπο που κατοικεί, από την δια των αιώνων παράδοση, τον πολιτισμό, την ψυχολογία, την ιστορία και τις δοξασίες του λαού που τον ενώνουν οι μύθοι και τα παραμύθια.
Ο σχηματισμός του αλβανικού έθνους δεν στηρίζεται σε καμιά θρησκεία. Η ‘θρησκεία’ των Αλβανών ήταν η ‘Αλβανία’.»
Ο αρθογράφος που πραγματικά μας τραβά το ενδιαφέρον για το που θέλει να καταλήξει θα σημειώσει στη συνέχεια:
«Αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε πως δημιουργήθηκε το αλβανικό έθνος, και δεν υπάρχει δυσκολία να το φανταστεί κανείς αυτό, αφού οι πρώτοι ιδεολόγοι του αλβανικού έθνους ήταν Ορθόδοξοι και αργότερα προσχώρησαν οι πνευματικοί μουσουλμάνοι και κατόπιν το καθολικό δόγμα».

Ο Πάπας 'έδωσε' την αλβανική συνείδηση...
Πιο κάτω θα μας εξηγήσει πως ο Πάπας και ο ρωμαιοκαθολικισμός, τους εμπόδισε να γίνουν …Έλληνες:
«Μια αρχική ιδέα του αλβανικού έθνους συναντούμε στα τέλη του 17ου αιώνα, ίσως και νωρίτερα. Ο Ποντίφικας βλέποντας την θρησκευτική επιρροή της Αλβανικής Ορθοδοξίας και τον κίνδυνο αφομοίωσης που υπήρχε από την ελληνική επιρροή, αφού η αλβανική γλώσσα είχε περιορισμένη χρήση μόνο μέσα στο σπίτι, θεώρησε πως έπρεπε να επέμβη δημιουργώντας την Καθολική Εκκλησία.
Έγινε τότε μια μεγάλη προσπάθεια να φέρουν οι καθολικοί την αλβανική γλώσσα έξω από το σπίτι για να αποφύγουν στην αφομοίωση που τους οδηγούσε η ελληνική εκκλησία, και αργότερα το ελληνικό κράτος.
Έτσι άρχισαν αν γράφονται τα θρησκευτικά βιβλία στην αλβανική γλώσσα συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Γραφής».

Ο «σοβινισμός των Ελλήνων»
Συνεχίζει ο Γιακούμπ Κράσνικι και εξηγεί πως τελικά ‘ξεφύγανε’ από την αφομοιωτική πολιτική της Ορθοδοξίας:
«Αυτές είναι οι κύριες αιτίες ώστε να ανυψωθεί ένα τεράστιο εμπόδιο μπροστά στις σοβινιστικές προσπάθειες της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που προσπαθούσε να αφομοιώσει το αλβανικό ορθόδοξο λειτουργικό. »
Και θα τονίσει στην ανάλυσή του για τη διαμόρφωση του αλβανικού έθνους:
“Το έθνος μας δεν συστάθηκε ούτε ως Ορθόδοξο ή ακόμη Μουσουλμανικό ή Καθολικό, διαμορφώθηκε από τη γλώσσα, την πατρίδα, την ιστορία και την παράδοση του ευρωπαϊκού πολιτισμού".
Και θα κλείσει με το ευρωπαϊκό μοτίβο:

»Η δημιουργία του αλβανικού έθνους ήταν αποτέλεσμα της διείσδυσης των ευρωπαϊκών ιδεών, του Διαφωτισμού στον 19ο αιώνα, των επαναστατικών ιδεών στην εκπαίδευση στην δικαιοσύνη, την ισοτιμία και την αδελφότητα».

echedoros-a

Όπως υπήρχαν και τα λεφτά άλλο το τόσο υπήρχε και πρόγραμμα 100 ημερών



Γράφει ο Αντίλογος

Οφείλω να το ομολογήσω…
Μπορεί να κάνουν κάποιο διάστημα να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που έχει η καθυστέρηση , η ατολμία και οι φήμες για τα … επικείμενα μέτρα , μπορεί να κάνουν πως δεν ακούν τις φωνές που φωνάζουν για τα λάθη και τις καθυστερήσεις , αλλά “δρουν ΑΜΕΣΑ” μόλις το συνειδητοποιήσουν!!!

Η σημερινή τούμπα (πλέον δεν μπορεί να λεχθεί στροφή…) έγινε ΝΥΧΤΑ για…. να προλάβουν !!!

Για υπενθύμιση αναφέρω ότι κατέθεσαν τροπολογία για την αύξηση της φορολογίας σε τσιγάρα , ποτά και τους νέους αυξημένους συντελεστές φορολόγησης κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική τροπολογία και ιδίως η “Αριστερά” την χαρακτήρισε “καταδικασμένη πρακτική νυχτερινών τροπολογιών”.

Επί του θέματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του, απέρριψε τα περί αιφνιδιασμού, λέγοντας ότι η φορολόγηση των μεταβιβάσεων αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωση Αντίλογου : Προσοχή την διατύπωση και κυρίως στην ουσία (δηλαδή στην φορολογία) …

Δήλωσε o K. Εκπρόσωπος: «Με δεδομένο ότι είχε προαναγγελθεί αυτού του είδους η φορολόγηση, παρατηρήθηκε σωρεία μεταβιβάσεων μεγάλων περιουσιών, γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών έτσι ώστε να μπορέσουν κάποιοι πολίτες, που διαθέτουν μεγάλες περιουσίες, να τις μεταβιβάσουν στα παιδιά τους και να ωφεληθούν σε αυτό το διάστημα.
Αρα, θα έπρεπε και η Πολιτεία να κινηθεί στα πλαίσια της προστασίας της φορολογίας που θα προέκυπτε.»
Σημείωση Αντίλογου : Προσοχή στο timing και ΠΩΣ έκαψαν μελλοντική την είσπραξη χρημάτων…
Κυβ. Εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής: “Η σχετική αναφορά του πρωθυπουργού ήταν στις 13 Δεκεμβρίου 2009!”


Κακοήθειες ότι καθυστέρησαν την αλλαγή της νομοθεσίας για να προλάβουν οι “κολλητοί” να κάνουν τις μεταβιβάσεις (τότε που ήταν ακόμα 1% ο φόρος ) δεν γίνονται από αυτό το blog πιστευτές…
Αλίμονο !!!
Κανείς δεν αμφιβάλει για την εντιμότητα του ΠΑΣΟΚ (που έχει γράψει ιστορία) αφού δεν είναι σημερινό…

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι αντιπολιτευόμενοι τα φώναζαν αυτά από την ΠΡΩΤΗ μέρα που εξαγγέλθηκαν ότι έτσι χάνουν χρήματα (όπως και με τις διαρροές περί φορολογίας των καταθέσεων …)

Ας απαντήσει λοιπόν κάποιος καλόπιστος blogger που στηρίζει ΠΑΣΟΚ.

Είναι ή δεν είναι ΕΡΑΣΥΤΕΧΝΙΣΜΟΙ της χειρίστης μορφής αυτά που γίνονται;;;


Πιστεύει ακόμα κανείς τους ότι “Υπήρχε σχέδιο” 100 ημερών;;;


«Το βαπόρι απ’ την Περσία»

33 χρόνια πέρασαν....

33 χρόνια πρίν στον Ισθμό της Κορίνθου, πιάστηκε το υπό Κυπριακή σημαία πλοίο Μ/S «Γκλόρια». Ήταν φορτωμένο με 11 τόνους χασίς Περσικής προέλευσης, που μεταφερόταν από το Λίβανο στην Αμβέρσα. Ήταν καλά κρυμμένο ανάμεσα σε κεντήματα. Το γεγονός αυτό ενέπνευσε τον Βασίλη Τσιτσάνη να γράψει το ομώνυμο τραγούδι.
Οι λιμενικές αρχές συνέλαβαν τον πλοίαρχο Νίκο Ξανθόπουλο και τους ναυτικούς του πλοίου, όλοι Έλληνες εκτός δύο που ήταν Τούρκοι υπήκοοι. Οι άντρες του λιμενικού έκαναν χρήση καπνογόνων προκειμένου να ξετρυπώσουν τους κρυμμένους ναυτικούς. Στο «Γκλόρια» εντοπίστηκαν επίσης 2 πιστόλια τύπου Μπράουνινγκ και 500 σφαίρες.
Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως αργότερα, ο πλοίαρχος του «Γκλορια», Νίκος Ξανθόπουλος ή «Κάπταιν Νικ», φέρεται να ήταν συνεργάτης των αμερικανικών υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών DEA, και η σύλληψη του «Γκλόρια» να ήταν «στημένη» υπόθεση -όπως επισημαίνει και ο Τσιτσάνης στο τραγούδι του - η οποία ήρθε σε πέρας σε συνεργασία με τα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου. Οι αρχές φρόντιζαν ούτως ώστε η σύλληψη των φορτίων να γινόταν με αληθοφανή τρόπο, ούτως ώστε να μην εκτεθεί ο Κάπταιν Νικ και έτσι, τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του.
Το Υπουργείο Οικονομικών όρισε ως αμοιβή για τη μεγάλη επιτυχία 7.800.000 δρχ., από τα οποία ο Κάπταιν Νικ πήρε 1.500.000 δρχ. και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν μεταξύ των αξιωματικών.
Το τραγούδι του Τσιτσάνη έγινε εμπορική επιτυχία πριν καν κυκλοφορήσει σε δίσκο, αφού παρουσιαζόταν στο πάλκο του «Σκοπευτηρίου» όπου εμφανιζόταν τότε ο Τσιτσάνης με την Λιζέτα Νικολάου. «Το βαπόρι απ’ την Περσία» ήταν η τελευταία μεγάλη επιτυχία του αγαπημένου συνθέτη, ο οποίος πέθανε το 1984.

ΨΕΚΑΣΑΝ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΙΜΟΡΑΓΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ;



Αεροσκάφη ψέκασαν μυστηριώδη ουσία πάνω απο την Ουκρανία μερικές ημέρες πριν εμφανιστεί η πνευμονική πανώλις



Οι αρχές στην πόλη του Κιέβου,διέψευσαν(Σ.Σ:ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ "ΤΥΦΛΑ" ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ;ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ) οποιονδήποτε ψεκασμό αεροψεκαζόμενου φαρμάκου με αεροσκάφος πάνω απο την πόλη.Η διάψευση έγινε μετά τις αναφορές οτι μικρά αεροσκάφη θεάθησαν να πετούν πάνω απο την αγορά και ψέκασαν μια αεροζόλ ουσία με σκοπό να καταπολεμήσουν την γρίπη H1N1.

5 πηγές επιβεβαιώνουν το γεγονός των αεροψεκασμών και οι τοπικές εφημερίδες του Κιέβου επίσης έλαβαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα απο πολίτες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κοντά στην περιοχή όπου τα αεροσκάφη ψέκασαν την ύποπτη ουσία.Όχι μόνο αυτό αλλά τοπικοί επιχειρηματίες και πωλητές είπαν οτι τους είχαν συμβουλεύσει οι τοπικές αρχές να μείνουν κλεισμένοι μέσα κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό,οι κυβερνητικές αρχές πίσαν τους ραδιοσταθμούς στο Κίεβο να αρνηθούν οποιεσδήποτε αναφορές στο θέμα.Σε φόρουμ,ιστοσελίδες και blogs στο διαδίκτυο έγιναν αναφορές απο αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαίωσαν τους ψεκασμούς.Υπήρξαν επίσης αναφορές για ελικόπτερα που πετούσαν ψεκάζοντας πάνω απο μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

Στις 30 Οκτωβρίου ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιουσένκο διέταξε το Υπουργείο Αμύνης να φτιάξει κινητά νοσοκομεία για την αντιμετώσει της γρίπης.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ολόκληρη η Ουκρανία τέθηκε σε στρατιωτικό νόμο και είχε δεκάδες χιλιάδες αρρώστους,χιλιάδες στα νοσοκομεία και εκατοντάδες νεκρούς.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ "ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ" ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


ΠΗΓΗ