Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ...




...ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ.

Σύλληψη αλλοδαπού κατηγορούμενου για πέντε ένοπλες ληστείες



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXVhMNFds3DUvEIwVB5FBcHBeCcwZANBP0t5vzFHLz2UXIQexQC1i7kH_HvBSWXqOaE6H62rXCOLWdYUmkCd9DouiC4441eSuj455QzNxmxJUhwNuqpG2G_MIGXJReHkvwKgVl9nB-X1_6/s320/hiroped.jpg

Την 16:00΄ ώρα της 07-09-2009, στην Πρασινάδα Ημαθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέως ακινητοποιήθηκε για έλεγχο ΙΧΕ αυτοκίνητο και συνελήφθησαν οι δύο (2) επιβαίνοντες αλλοδαποί, επειδή όπως προέκυψε ο 32χρονος αλλοδαπός οδηγός του στερείτο αδείας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε έρευνα που έγινε στον συνοδηγό, 29χρονο αλλοδαπό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,9 γραμ. ηρωίνης και 14 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65mm.

Από την προανάκριση και ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ο 29χρονος αλλοδαπός συνοδηγός αναζητείτο επειδή είχε διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο μαζί με ομοεθνή συνεργό του που αναζητείται, πέντε ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο εκ των οποίων σε Τράπεζες, μία σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μία σε σούπερ μάρκετ και μία σε κατάστημα «ψιλικών», από τις οποίες αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 34.300€. Στη μία εκ των περιπτώσεων (ληστεία σε ψιλικατζίδικο) πυροβόλησε προκειμένου επιτύχει τη διαφυγή του. Για τις ληστείες είχαν ήδη σχηματισθεί σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ποινικές δικογραφίες από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ανωτέρω 29χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε σε κρυψώνα στην εξοχή, στην περιοχή του Δήμου Πλατέως, πλησίον της γέφυρας του Αλιάκμονα, μέχρι να βρει την ευκαιρία και να διαφύγει στη Χώρα του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος για τις ληστείες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.-


Στρατολόγηση από τα θρανία ακόμα στις ΗΠΑ

http://36dimotiko.blogspot.com
Photobucket

Περισσότερα από 34 εκατ. στοιχεία νέων ανθρώπων έχουν καταχωρηθεί σε βάση δεδομένων του Αμερικανού Στρατού, προκειμένου να έχει καλύτερη και αποτελεσματικότερη προσέγγιση προς τους πιθανώς στρατεύσιμους. Πολλές από τις εγγραφές, είναι παιδιών σχολικής ηλικίας, έως και 15 ετών.

Ο Στρατός των ΗΠΑ έψαχνε για πολύ καιρό τον καλύτερο τρόπο για να έχει πρόσβαση σε πιθανούς στρατεύσιμους. Για κάθε νέο στρατιώτη που υπέγραψε συμβόλαιο πέρσι, ο Στρατός ξόδεψε 24.000 δολάρια στη στρατολόγηση (τη στιγμή που 4ετή κολέγια ξοδεύουν κατά μέσο όρο 2.000 δολάρια για κάθε νέο μαθητή). Οι στρατολόγοι «χτύπησαν χρυσό» το 2002, όταν ο τότε ρεπουμπλικάνος David Vitter, έβαλε στο νομοσχέδιο «No Child Left Behind Act» (NCLB) τη διάταξη που απαιτούσε από όλα τα γυμνάσια να δώσουν στους στρατολόγους τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των μαθητών, όλων των επιπέδων. Όσα σχολεία δεν συμμορφωνόταν με τη διάταξη, αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να χάσουν τη χρηματοδότηση από το NCLB.

Αυτή η λίγο γνωστή διάταξη, μετέτρεψε το νομοσχέδιο που υπέγραψε ο Πρόεδρος Μπους, στο πιο επιθετικό εργαλείο στρατολόγησης. Οι μαθητές έχουν την επιλογή να αποσυρθούν – αλλά πολλά σχολεία φροντίζουν ώστε να μην γίνεται γνωστή αυτή η επιλογή.

Ωστόσο, το NCLB είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου των δεδομένων. Το 2005, υπέρμαχοι της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων ανακάλυψαν ότι το Πεντάγωνο είχε αφιερώσει δυο χρόνια στη συλλογή αρχείων από την Selective Service System, το υπουργείο Μεταφορών και μεταπράτες δεδομένων προκειμένου να δημιουργήσει για βάση δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων νέων και εφήβων, ορισμένοι από τους οποίους είναι μόλις 15 ετών.

Το γιγαντιαίο πρόγραμμα συλλογής δεδομένων έχει αυτή τη στιγμή περί τα 34 εκατομμύρια εγγραφές, επιτηρείται από το πρόγραμμα Joint Advertising Market Research & Studies και χαρακτηρίζεται ως «αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη αποθήκη πληροφοριών νέων ηλικίας 16-25 ετών στη χώρα». Τη βάση δεδομένων της JAMRS, με τη σειρά της, διαχειρίζεται η εταιρεία Equifax.

Ο επικεφαλής του Electronic Privacy Information Center, Marc Rotenberg λέει ότι η αρχική αποτυχία του Πεντάγωνου να γνωστοποιήσει τη συλλογή των πληροφοριών αυτών, πιθανότατα παραβίασε το νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Το 2007, το Πεντάγωνο κατέληξε σε συμβιβασμό με την Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Νέας Υόρκης, ύστερα από μήνυση. Το Πεντάγωνο συμφώνησε τότε να σταματήσει τη συλλογή ονομάτων και αριθμού κοινωνικής ασφάλισης οποιουδήποτε κάτω της ηλικίας των 17 ετών ενώ υποσχέθηκε ότι δεν θα μοιραστεί με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες τα αρχεία που δημιούργησε. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν την αποστολή των στοιχείων τους στους στρατολόγους, αλλά μόλις 8.700 άτομα έχουν κάνει χρήση αυτής της αφανούς επιλογής.

Το Πεντάγωνο ξοδεύει επίσης περί τις 600.000 δολάρια το χρόνο σε εμπορικούς μεταπράτες δεδομένων, όπως τους Student Marketing Group και American Student List, οι οποίοι κομπάζουν για τη συλλογή αρχείων 8 εκατομμυρίων μαθητών γυμνασίου. Και οι δυο εταιρίες έχουν κατηγορηθεί για χρήση παραπλανητικών πρακτικών για τη συλλογή πληροφοριών. Το 2002, ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μήνυσε την SMG γιατί δήλωσε στους μαθητές ότι έκανε έρευνα για υποτροφίες και ευκαιρίες χρηματικής αρωγής, ενώ πωλούσε τα στοιχεία τους σε εταιρείες τηλεμάρκετινγκ. Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου κατηγόρησε την ASL για τον ίδιο λόγο. Εν τέλει, και οι δυο υποθέσεις κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Το Πεντάγωνο συλλέγει επίσης πληροφορίες από ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου. Φέτος, ο Στρατός ξόδεψε 1.2 εκατ. δολάρια στην ιστοσελίδα March2Success.com. Οι μόνες ενδείξεις ότι αυτή η ιστοσελίδα, στην οποία εγγράφονται περίπου 17.000 άτομα το μήνα, ανήκει στο Στρατό είναι ένα μικρό σηματάκι που συνδέει τη σελίδα με τον κύριο χώρο στρατολόγησης GoArmy.com.

Οι στρατολόγοι συλλέγουν επίσης δεδομένα μέσα από τις τάξεις. Σε περισσότερα από 12.000 γυμνάσια της χώρας διεξάγεται το τεστ «Armed Services Vocational Aptitude Battery», ένα τρίωρο τεστ πολλαπλών επιλογών που αρχικά δημιουργήθηκε το 1968 για να συνταιριάξει τους στρατεύσιμους με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στα μέσα του 1990, το τεστ άλλαξε τίτλο σε «ASVAB Πρόγραμμα Εξερεύνησης Καριέρας», και πλέον έχει μια πολύχρωμη αρχική σελίδα που δεν κάνει καμία αναφορά στις στρατιωτικές εφαρμογές του, ενώ αντ’ αυτού δηλώνει ότι «είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν περισσότερα για τους εαυτούς τους και τον κόσμο της εργασίας». Όσοι κάνουν το τεστ πρέπει να δώσουν το όνομά τους, τον αριθμό Κοινωνικής Ασφάλειας, την εθνικότητα, επαγγελματικά ενδιαφέροντα κ.α. – στοιχεία τα οποία καταχωρούνται στη βάση δεδομένων της JAMRS. Το 2008, περισσότεροι από 641.000 μαθητές γυμνασίου έκαναν αυτό το τεστ, τα στοιχεία του 90% εκ των οποίων πήγαν στην υπηρεσία στρατολόγησης.

Οι ανησυχίες για τους δεσμούς της ASVAB με τη στρατολογία, προκάλεσαν μείωση της τάξης του 20% στον αριθμό των όσων έκαναν το τεστ, από το 2003 έως το 2008. Το τεστ όμως παραμένει υποχρεωτικό σε περίπου 1.000 γυμνάσια. Τον περασμένο Φεβρουάριο, τρεις μαθητές από τη Βόρεια Καρολίνα οδηγήθηκαν στα κρατητήρια επειδή αρνήθηκαν να το συμπληρώσουν. Πέρσι, οι νομοθέτες της πολιτείας της Καλιφόρνια απαγόρευσαν στα σχολεία να στέλνουν στην ASVAB τα αποτελέσματα των τεστ στους στρατολόγους, αν και ο κυβερνήτης Schwarzenegger άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο. Στο Λος Άντζελες και τη Ουάσινγκτον, επιχειρείται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, με τη δημοσίευση των βαθμολογιών τους μόνο κατόπιν αίτησης.

Προκειμένου να κάνει χρήσιμα όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει, ο Στρατός προσέλαβε την ιδιωτική εταιρεία Nielsen Claritas, μεταξύ των πελατών της οποίας συγκαταλέγεται η BMW, η AOL και η Starbucks.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ιράκ και του Αφγανιστάν έχουν κάνει τους Αμερικανούς γονείς απορρίπτουν την προοπτική του στρατού για τα παιδιά τους σε συντριπτικό ποσοστό 95%. Όλο και περισσότερα παιδιά πλέον επιλέγουν να μην σταλούν τα στοιχεία τους στη στρατολογία, στη Νέα Υόρκη ο αριθμός μαθητών που αρνήθηκαν στην αποστολή των στοιχείων τους διπλασιάστηκε μέσα σε πέντε χρόνια, φτάνοντας τις 45.000 το 2008. Σε ορισμένα σχολεία, έως και το 90% των μαθητών μπλόκαρε την αποστολή των στοιχείων του στους στρατολόγους.

Για να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, η JAMRS σύνηψε 50 εκατ. δολάρια με την διαφημιστική Mullen Advertising, προκειμένου να συνεχίσει την καμπάνια της με στόχο όσους έχουν επιρροή στους νέους, όπως είναι οι γονείς, οι προπονητές κ.α. με διαφημίσεις που λένε «ο γιος σου θέλει να πάει στο στρατό. Το ερώτημα δεν είναι αν είναι αρκετά προετοιμασμένος, αλλά αν είστε εσείς».

Πηγή: MotherJones

«Εκλογές και όχι γιορτές»..


«Εκλογές και όχι γιορτές», επιγράφεται σημερινό άρθρο της έντυπης έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που αναμεταδίδεται και από την Ντόιτσε Βέλλε:


«Υπό άλλες συνθήκες η 4η Οκτωβρίου θα ήταν μια ημέρα γιορτής για τη Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή θα γιόρταζε αυτή την ημέρα τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του. Τώρα όμως ο Καραμανλής κήρυξε πρόωρες εκλογές για την ημέρα αυτή με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του κόμματός του να στραφεί εναντίον του. Διότι η χρονική συγκυρία δεν είναι η πλέον κατάλληλη για τη ΝΔ.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά...
κρίση, ο τουρισμός και η εμπορική ναυτιλία, οι βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας σημείωσαν τεράστιες απώλειες. Τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο κατά 20 % ενώ οι εισπράξεις από την εμπορική ναυτιλία κατά 40 %.
Ταυτόχρονα ανθίζει η παραοικονομία και η διαφθορά. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ το ύψος τους ανέρχεται στα 65 δις ετησίως.

Την ίδια ώρα η 'βιομηχανία της διαφθοράς', οι μίζες προς κρατικούς λειτουργούς κυμαίνονται στα 3,5 δις ευρώ ετησίως. Ο όγκος της φοροδιαφυγής υπολογίζεται στα 20 δις. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν περισσότερο σε μια υπό ανάπτυξη χώρα παρά σε μια ανεπτυγμένη.
Ο Καραμανλής παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο.
Στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 6 μονάδες.
‘Απέτυχα, ξαναψηφίστε με’, λένε ειρωνικά οι σχολιαστές για τον πρωθυπουργό.
Μέσα στην απελπισία του το κυβερνών κόμμα ανοίγει και ένα κεφάλαιο που είναι ταμπού: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού σε περίπτωση που δεν υπάρξει ξεκάθαρη κυβερνητική πλειοψηφία...»

Συνελήφθη ο πρώην μπασκετμπολίστας του ΑΡΗ Μιχάλης Μισούνοφ – Στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα, αντιαρματικοί εκτοξευτές, πλαστά δελτία ταυτότητας, κλπ


newsblog.gr

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο πρώην μπασκετμπολίστας του ΑΡΗ Μιχάλης Μισούνοφ, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, δύο αντιαρματικοί εκτοξευτές RPG, πλαστά δελτία ταυτότητας, πλαστές σφραγίδες, δικαστικά έγγραφα, και άλλα αντικείμενα. Μαζί του έχουν συλληφθεί άλλα τρία άτομα, δύο άντρες και μία γυναίκα, τα οποία φέρονται ότι είναι μέλη του ίδιου κυκλώματος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μία από τις πτυχές της δράσης του κυκλώματος ήταν η λήψη δανείων από Τράπεζες με πλαστά στοιχεία και έγγραφα. Ο Μιχάλης Μισούνοφ είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2004 για κατασκευή και χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, κατηγορούμενος τότε ότι ήταν μέλος διεθνούς κυκλώματος που υπέκλεπτε τα προσωπικά στοιχεία πελατών από ξενοδοχείο των Σκοπίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΜΑ ΤΟ ΤΡΑΚΑΡΕΙΣ ΜΕ 850ΧΜ

Η βοήθεια της Αμερικής στην απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 με την υπογραφή του Εβραίου γ.γ. του NATO Joseph Lune



Απόρρητο έγγραφο αποδεικνύει την Αμερικανική στήριξη των Τούρκων κατά την εισβολή στην Κύπρο. H μετάφρασή του λέει τα παρακάτω:
Μemo του Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ J. Lunes (12-7-1974) προς τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ"... από την επίσκεψη του Υφ. Εξωτερικών κ. Cisco στην Συμμαχία, κατέδειξε την απόφαση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ να τελειώσουν με το Κυπριακό πρόβλημα. Συμφωνήσαμε με τον κ. Cisco να βοηθήσουμε τις Τουρκικές Δυνάμεις κατά την διάρκεια της απόβασης, όπως επίσης και στην βίαιη ανατροπή του Μακαρίου. Josheph Lune"
Χρειάζεται άλλη απόδειξη ή σχόλια;
http://greeknation.blogspot.com/2009/09/1974-nato-joseph-lune_22.html

Κόσμος πάει...κι έρχεται...στην Αστυνομία...



Μαθαίνω ότι στην Αστυνομία γίνεται αναβρασμός μεταξύ
υψηλόβαθμων Αξιωματικών εν όψει των εκλογών και αλλαγής
της Κυβέρνησης όπως όλα δείχνουν.
Φύγε εσύ έλα εσύ....όπως συμβαίνει από πολύ παλιά και δεν πρόκειται
να αλλάξει δυστυχώς.
Από τώρα ψάχνονται για το πού θα πάνε και κυρίως σε ποιές πόλεις.
Για τις νευραλγικές υπηρεσίες θα είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Φτού κι από την αρχή.
-Θέλω τους τάδε στην ομάδα μου γιατί είναι δικοί μου...
λέει ο της Ιπποκράτους πρώην Χ.Τρικούπη....
-Μα αυτούς που ζητάς δεν έχουν εμπειρία στην
Ναρκωτικών....όπως και εσύ...άλλος είναι στην Τροχαία άλλος
στην έκδοση ταυτοτήτων.....
-Εγώ αυτούς θέλω...
Άντε και αρχίζουν τα εντατικά σεμινάρια που θυμίζουν
πρώτη Δημοτικού... ...αυτή είναι η ηρωϊνη
αυτή είναι η κόκα...έτσι μυρίζει το χασίς...αυτό είναι από Αλβανία...
το δίπλα από Ζωνιανά και πάει λέγοντας...
Καβάτζες, πασαδόροι, γυψαρισμένοι στα χέρια που παίζουν
μπραντεφέρ κ.λ.π.
-Αύριο να έρθετε διαβασμένοι γιατί θα έχουμε διαγώνισμα....
Πάρτυ στο Τρίγωνο του Θανάτου από τους ενδιαφερόμενους.
Τα ίδια και χειρότερα στις άλλες Υπηρεσίες.
Θα επαναφέρουν λένε τον Σύρο στην Αντιτρομοκρατική...
Βρε νέε Υπουργέ μου αυτός είναι παππούς τώρα και η "επιστήμη"
της τρομοκρατίας έχει προχωρήσει.
Δεν φτάνει μόνο ο Πράσινος ή ο Μπλέ (για τους τωρινούς).
Εκτός αν περιμένεις πάλι να σκάσει καμμιά βόμβα στα χέρια
του σύγχρονου Ξηρού.
-Αυτό όμως αποδεικνύει ότι είσαι τζογαδόρος.
Πρέπει κάποτε να συμφωνήσουν όλα τα Κόμματα ότι η Αστυνομία
πρέπει να γίνει ανεξάρτητη.

Αθηναίος

Η ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ...




Saintology2.jpgΑυτή η διαφήμιση παραπέμπει έντεχνα καί παραπλανητικά σε κάποια ανθρώπινα δικαιώματα, μιά φράση πού "πολύ πουλάει σήμερα" . Στήν περίπτωσή μας εδώ παραπέμπει στήν πηγή τής Σαϊεντολογίας. Φορώντας λοιπόν καί πάλι τήν δορά καί τήν προβιά τών αγαθών προβάτων καί με το πρόσχημα τών καημένων καί πολύ ταλαιπωρημένων "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ( αυτά δηλαδή πού τά στερεί η ίδια από τούς τούς οπαδούς της ), επιχειρεί τώρα ένα ακόμη άνοιγμα στήν αφελή νεολαία... Γιά τό θέμα αυτό ή Ιερά Σύνοδος τής Εκκλησίας τής Ελλάδος τούς έδωσε την δέουσα απάντηση...


Αθήνα

Εδώ και αρκετούς μήνες τα τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν μια διαφήμιση μιας «Νεολαίας Υπέρ των Διεθνών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (YHRI). Και χτες κάποια μεγάλα ιδιωτικά κανάλια πρόβαλαν την εν λόγω διαφήμιση.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους πληροφορηθήκαμε ότι οι διαφημίσεις αυτές θεωρούνται " κοινωνικές" και παίζονται ΔΩΡΕΑΝ με την έγκριση του ΕΣΡ !!!

Ποια είναι η ουσία της υπόθεσης αυτής;

Η "Νεολαία" αυτή αποτελεί παρακλάδι της παραθρησκευτικής οργάνωσης Σαϊεντολογία, πράγμα που έχει επίσημα καταγγελθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος, και αποτελεί προσπάθεια της εν λόγω οργάνωσης να στρατολογήσει νέα μέλη ανάμεσα στους νέους. Η Σαϊεντολογία θεωρείται επικίνδυνη παραθρησκεία και έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από εξαπατηθέντα πρώην μέλη της.

Φυσικά μπορεί το ΕΣΡ να έχει μαύρα μεσάνυχτα για την υπόθεση, αλλά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες ( ακόμα και ποινικές ), ειδικά εάν υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θα παρασυρθούν στα πλοκάμια της Σαϊεντολογίας, χωρίς να γνωρίζουν για το τι ακριβώς πρόκειται, αφού θα έχουν πιστέψει ότι αποτελεί μια απλή οργάνωση νέων ...;

Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το ΕΣΡ και να εκφράσετε τις διαμαρτυρίες, έγγραφες ή τηλεφωνικές, για τη προβολή διαφημίσεων μιας παραθρησκευτικής ομάδας μη αναγνωρισμένης στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει χαρακτηριστεί ως σέκτα και ως επικίνδυνη για τους ανθρώπους.

====================

Μια ακόμη οργάνωση της Σαηεντολογίας...

Η «Νεολαία Υπέρ των Διεθνών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (YHRI) ιδρύθηκε από την σαηεντολόγο κα Mary Shuttleworth, σε συνεργασία με το «Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς της Σαηεντολογίας», το έτος 2001, με σκοπό, όπως υποστηρίζει, την «διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους νέους».

Η Σαηεντολογία όμως, (ως ΚΕΦΕ, τίτλον τον οποίον απέβαλε μετά την διάλυσή του από τα Ελληνικά Δικαστήρια), διαλύθηκε το 1996 και το 1997 διότι σύμφωνα με τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, «επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος και προς τα ήθη και έθιμα του Ελληνικού Λαού» και η θεωρία που πρεσβεύει και η «ακολουθούμενη απ' αυτό πρακτική αίρει κάθε έννοια ελευθερίας του ατόμου, ελεύθερης έκφρασης και τελικά και αυτήν την συνταγματικώς κατοχυρωμένη ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι».

«Πρόκειται για μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, που περιφρονεί στην ουσία τον άνθρωπο, ενεργεί ελεύθερα "κατ' επίφασιν" προς το σκοπό να προσελκύσει μέλη, τα οποία υφίστανται εν συνεχεία πλύση εγκεφάλου, αποσκοπώντας στην δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων» (Πρωτοδ. Αθηνών απόφ. 7380/1996 και Εφετείο Αθηνών απόφ. 10493/1997).

Εξ άλλου το Εφετείο Αθηνών (1999) απεφάνθη ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΕΦΕ «προέβαιναν με βάση συγκεκριμένο σχέδιο, σε συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών με τα προσωπικά δεδομένα, που αφορούσαν την ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, και υπηρεσιακή ζωή, σημαινόντων προσώπων της δημόσιας κυρίως ζωής, της Ελληνικής κοινωνίας, όπως δημοσιογράφων, θρησκευτικών λειτουργών, δικαστικών λειτουργών, πολιτικών κλπ.».

Πως λοιπόν είναι δυνατόν, μια οργάνωση που ιδρύθηκε από την Σαηεντολογία να κάνει λόγο για ανθρώπινα δικαιώματα και να διαφημίζει ότι έχει σκοπό της την «διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους νέους», όταν η Δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι, η εν λόγω οργάνωση καταπατά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;

Και για τον λόγο αυτό η Ζ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (1995) χαρακτηρίζει την «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» και τις δορυφορικές οργανώσεις της ως ομάδες ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη Πίστη.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Πηγή: ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


posted by a_walk_to_remember

Οι Ασσύριοι του Περιστερίου!!!



Τα τελευταία χρόνια , και ειδικά μετά το κλείσιμο απο τους Αμερικανούς του ζητήματος της πρώην Γιουγκοσλαβίας που τους απασχόλησε για όλη την δεκαετία του 1990 και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 βλέπουμε μια αύξηση των δημοσιευμάτων και των διαφόρων αναφορών απο δυτικούς παράγοντες σε ιδιαίτερα ενοχλητικά ζητήματα για την χώρα μας.

Όλο και περισσότερες χώρες , κατόπιν καθοδήγησης προφανώς του Θείου Σάμ, προχωρούν στην αναγνώριση των Σκοπίων με το μη αναγνωρισμένο απο τον ΟΗΕ όνομα.
Οι Βρετανοί μόλις προχθές αναμόχλευσαν το θέμα των γνωστών τσάμηδων αποσιωπώντας τα εγκλήματα τα οποία είχαν κάνει κάποιοι απο αυτούς.
Σιγά σιγά υπάρχουν κύκλοι που εντέχνως εμφανίζουν ανα περιόδους το θέμα της ''Κρητικής Πολιτείας''!!!!
Ενώ ανακαλύψαμε πως οι γνωστοί Ασσύριοι της αρχαιότητος ''αναστήθηκαν'' τα τελευταία 30 χρόνια πέρα απο το ποτάμι του Κηφισού, στο Περιστέρι

Γιατί όλα αυτά όμως?

Η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή και ειδικά στο κομμάτι της Νέας Ευρώπης όπως την χαρακτηρίζουν (Βαλκάνια , Πρωην Ανατολικό μπλόκ) είναι σαφές.....διαίρει και βασίλευε.Μικρά κράτη αδύναμα και προτεκτοράτα ,εύκολα ελεγχόμενα , δίνοντας έτσι την δυνατότητα για πλήρη εφαρμογή των εκάστοτε σχεδίων τους.
Το έκαναν με επιτυχία στην Γιουγκοσλαβία , ανακάλυψαν τον τελευταίο καιρό τους Ρόμα στην Ρουμανία και βέβαια ενισχύουν τους Τούρκους της Βουλγαρίας.

Η ισχυρή Ελλάδα όμως είναι εμπόδιο στο μελλοντικό Status Quo για τους δρόμους του πετρελαίου και τηε ενέργειας στο σύνολό της.
Αυτό που δεν έχουν πολλοί αντιληφθεί είναι πως ,πέρα απο τις θρησκευτικές παραμέτρους και τις προφητείες που ακούω έντονα τον τελευταίο καιρό, βρισκόμαστε στην πράξη εμπρός στον επαναπροσδιορισμό του Παγκόσμιου Γεωπολιτικού Status Quo.
Ότι είχε προσδιοριστεί με την λήξη του Β ΠΠ το 1945 και την συμφωνία της Γιάλτας απλά ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 1989 με την πτώση του τείχους του Βερολίνου.Πλέον και μετά απο μια εικοσαετία, στην οποία οι αντίρροπες δυνάμεις σ,τον πλανήτη επαναπροσδιόρισαν τους ρόλους τους και τις επιδιώξεις που έχουν είμαστε στην τελική ευθεία για την δημιουργία των νέων δεδομένων που θα ισχύσουν τα επόμενα 50-70 χρόνια.
Βασικό κομμάτι της νέας κατάστασης είναι οι ενεργειακοί δρόμοι και κυρίως η διασφάλιση πως το οικονομοκοινωνικό κέντρο του πλανήτη , η Παλαιά Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία,Ιταλία ,Βρετανία, Βέλγιο κλπ) θα έχει την επάρκεια σε ενεργειακούς πόρους ώστε να συνεχίσει να παράγει,μια Ευρώπη σε καλή κατάσταση σημαίνει και μια Αμερική σε καλή κατάσταση λόγω της οικονομικής αλληλοεξάρτησης σε κάποιον βαθμό(θυμηθείτε τα τοξικά προιόντα των τραπεζών).
Οι Ρωσία απο την άλλη ενδιαφέρεται για την πώληση των πλούσιων ενεργειακών αποθεμάτων γνωρίζοντας πως μπορεί να πλουτίσει μέσα απο αυτή την διαδικασία.

Πάνω στην σκακιέρα αυτή το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα καλώς ή κακώς είναι στο κέντρο.Αρκετοί μελλοντικοί δρόμοι ενέργειας ή μέσω αγωγών πετρελαίου , αερίου ή δια Θαλάσσης περνούν απο την Βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο μέσω των Στενών.

Σε αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι ισχύος η Αμερική είναι προφανές πως δεν επιθυμεί μια Ελλάδα ισχυρή και με λόγο προτιμώντας μια διαιρεμένη σε 2-3 προτεκτοράτα χώρα όπως για παράδειγμα Τσαμουριά(με μια ιδιαιτερότητα ότι ισχυροποιεί αρκετά τον Αλβανικό Παράγοντα σε συνδυασμό με το Κόσοβο), ''Αιγιακή Μακεδονία''!!!, Θράκη και βέβαια διχοτομημένο Αιγαίο.

Σε αυτή την χρονική στιγμή η πατρίδα μας χρειαζόταν έναν ηγέτη ικανό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ώστε να λάβει την θέση εκείνη στην Ιστορία.
Να αποτελέσει ισότιμος συνομιλητής και άξιος συνέταιρος σε μια διεργασία που θα προσδιορίσει την παγκόσμια γεωπολιτική ισορροπία τα επόμενα χρόνια.
Αντ' αυτού βρίσκεται ,μπροστά στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της για την συνοχή της και την συνέχιση της παρουσία της με την σημερινή γεωγραφική μορφή.

Αν το τελευταίο νομίζετε πως είναι κινδυνολογία τότε απλά αναρωτηθείτε γιατί στην χώρα μπήκαν τόσες φωτιές μετά το 2007 , επανεμφανίστηκε η τρομοκρατία , κάηκε η Αθήνα απο δήθεν αυθόρμητες εκδηλώσεις μαθητών(Δολοφονία Αλέξη ,αλήθεια όταν δολοφονήθηκε ο αστυνομικός στην Πατησίων που ήταν όλος ο κόσμος?Μάλλον η ζωή του αξίζει λιγότερο για κάποιους),και η πολιτική αστάθεια στην χώρα μας οδηγεί μαθηματικά στην χρεωκοπία.
Ίσως γιατί εκείνη την χρονιά ήρθε η χώρα ποιο κοντά απο ποτέ με την Ρωσία και υπέγραψε σειρά συμφωνιών μαζί της?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
πηγή
Casius

Προκλήσεις Αφγανών λαθρομεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα,κατέληξαν σε άγρια συμπλοκή


Posted by http://eglimatikotita.blogspot.com/


Οι προκλήσεις των Αφγανών λαθρομεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα
έφτασαν τους κατοίκους στα όρια τους.Επειδή υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας στο συγκεκριμένο επεισόδιο μπορώ να σας διηγηθώ ακριβώς τι συνέβη..
Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα υπήρχε μια παρέα Αφγανών τώρα τελευταία που συνεχώς παρενοχλούσε τους κατοίκους και ειδικά τα μικρά κοριτσάκια (ελληνίδες,πολωνέζες,αλβανίδες) η αστυνομία όπως συνήθως πήγαινε και αυτοί μόλις βλέπανε αστυνομικούς φεύγανε και ερχόντουσαν πάλι όταν ηρεμούσαν τα πράγματα.
Οι συγκεκριμένοι σύμφωνα με τους κατοίκους πουλούσαν ναρκωτικά,και για αυτό το λόγο ξημεροβραδυάζανε στην πλατεία..
Ετσι και εχθές ένας Πολωνός πατέρας 14χρόνης προσπάθησε να ζητήσει τον λόγο απο τους αφγανούς και πάνω στην κουβέντα παραλίγο να τον μαχαιρώσουνε ύπουλα.
Κάτοικοι διαφόρων εθνικοτήτων βλεποντας τι γίνετε,μπήκαν στην μέση για να σώσουνε τον Πολωνό.
Η προσπάθεια αυτή θεωρήθηκε απο τους αφγανούς σαν απειλητική κίνηση και επιτέθηκαν και στους άλλους.Η όλη φασαρία κατέληξε σε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ κατοίκων που βγήκαν απο τις καφετέριες,κατά των λαθρομεταναστών.Πίσω απο την εκκλησία οι κάτοικοι καταφέρανε και πιάσανε μερικούς και τους ξυλοφορτώσανε.Αποτέλεσμα ήταν ο ένας να βρεθεί στο νοσοκομείο και ένας άλλος έφυγε μόλις είδε να έρχετε περιπολικό και δεν πρόλαβε να τον πάρει ασθενοφόρο.Απο όσο είδα πρέπει να χτύπησε και ένας πολωνός που είχε πάει να βοηθήσει τον ομοεθνή του.
Πολλοί έλληνες που βλέπαμε το περιστατικό,λέγαμε μεταξύ μας να μην πάμε να βοηθήσουμε,γιατί θα αρχίσουν τα ΜΜΕ και τα γνωστά παπαγαλάκια των αριστερών να λένε για φασίστες και χρυσή αυγή.
Επειδή πολλοί θα πούνε ότι ήταν χρυσαυγίτες και φασίστες,θα σας ενημερώσω ότι οι έλληνες στην συμπλοκή ήταν 3-4 οι υπόλοιποι περίπου 20,ήταν αλλοδαποί που μένουν στην περιοχή,και είναι διαφορετικών εθνικοτήτων..
Και έτσι το παραμύθι των φασιστών κατοίκων πάει περίπατο.
Τώρα τι θα πούνε φασίστες μετανάστες χτυπήσανε λαθρομετανάστες???
Ή θα τα φορτώσουν πάλι στους έλληνες,χωρίς να έχουμε εμείς καμία συμετοχή στο επεισόδιο.

Κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα..Αντώνης Τ.....
Παρακαλώ να προωθηθεί το μήνυμα μου......
Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία στο blog σας..

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις του κυνηγιού


Τραγωδία χθες στην Αμαλιάδα όταν λαθροκυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε έναν θηροφύλακα και τραυμάτισε έναν άλλο συνάδελφό του.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Αετοφωλιά, στο Περιστέρι Αμαλιάδας. Ο λαθροκυνηγός, που όπως αποκαλύφθηκε αργότερα είναι ένας 56χρονος κάτοικος της περιοχής, είχε πάει για κυνήγι στην περιοχή. Λίγο μετά τις 21:30 τον εντόπισαν δύο θηροφύλακες, που έκαναν περιπολία στην περιοχή. Τότε και κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο 56χρονος έστρεψε το όπλο του εναντίον των δύο ανδρών και τους πυροβόλησε.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδος, όπου ο ένας από τους δύο έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Ο τραυματισμένος θηροφύλακας, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο 409 Nοσοκομείο Πάτρας, όπου και νοσηλεύεται.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην περιοχή όπου εξελίχθηκε η τραγωδία και κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη του δράστη, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του.

Ο 56χρονος συνελήφθη, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν 5 όπλα, ένα εκ των οποίων κατείχε παράνομα.

Αναδημοσίευση από mandata.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ!!!

Εξέλιξη και...μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους.




Κάθε άνθρωπος έχει υποστεί τουλάχιστον 100 μεταλλάξεις στο DNA του τα τελευταία 70 χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Biology επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του J.B.S. Haldane, ενός από τους θεμελιωτές της σύγχρονης γενετικής.

Προσπάθειες για τον υπολογισμό του μεγέθους της μετάλλαξης στα ανθρώπινα γονίδια έχουν γίνει πολλές ανά καιρούς. Για τον Haldane ήταν έργο ζωής. Το 1935 μελέτησε μια ομάδα ατόμων στο Λονδίνο με αιμοφιλική πάθηση, και με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε είχε υποθέσει ότι υπάρχουν περίπου 150 νέες μεταλλάξεις στον καθένα μας. Στη συνέχεια, άλλοι παρατήρησαν τη μετάλλαξη σε κάποια συγκεκριμένα γονίδια ή συνέκριναν το DNA των ανθρώπων με αυτό των χιμπατζήδων προκειμένου να καταλήξουν σε γενικές εκτιμήσεις σχετικά με το βαθμό μετάλλαξης.

Όμως, μόνο τώρα έγινε δυνατή μια πιο αξιόπιστη εκτίμηση χάρη στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών για την ανάγνωση του DNA. Οι επιστήμονες μελέτησαν χιλιάδες γονίδια στα χρωμοσώματα Υ δύο Κινέζων ανδρών. Γνώριζαν ότι τους δύο άνδρες χώριζαν 13 γενιές και ότι ο κοινός πρόγονος τους είχε γεννηθεί το 1805. Μετά από εκτενή μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν περίπου 100 με 200 μεταλλάξεις στον καθένα, γεγονός που επιβεβαίωσε την εκτίμηση του 1935.

Ο δρ Yali Xue, από το ινστιτούτο «Wellcome Trust Sanger» και ένας από τους επικεφαλής του προγράμματος, επεσήμανε ότι: «Ο εντοπισμός αυτού του πολύ μικρού αριθμού των μεταλλάξεων ήταν πολύ πιο δύσκολος από τον εντοπισμό ενός ψύλλου στα άχυρα».

Οι περισσότερες μεταλλάξεις είναι αβλαβείς και δεν έχουν εμφανείς επιπτώσεις στην υγεία ή την εμφάνιση, αλλά κάποιες μπορεί να οδηγήσουν απευθείας σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Ο γενετιστής Joseph Nedeau, του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Case Western Reserve, δήλωσε σχετικά με τις πρόσφατες ανακαλύψεις ότι: «Οι νέες μεταλλάξεις που υφίσταται το ανθρώπινο γονιδίωμα αποτελούν εγγενείς πηγές ασθενειών και ανωμαλιών που εμφανίζει κάθε ανθρώπινος οργανισμός, αλλά, παράλληλα, ο εντοπισμός τους μας βοηθά να χαρτογραφήσουμε ακριβέστερα την εξελικτική πορεία του ανθρώπου», και πρόσθεσε: «Ζούμε συναρπαστικές στιγμές!».
Πηγή: BBC

"Τι γίνεται με το παράνομο μαγαζάκι ελληνοποιήσεων στην ΣΕΡΙΦΟ"



"Το καλοκαίρι πέρασε, τα στόματα κρατήθηκαν κλειστά, αλλά εμείς βλέποντας την κατάντια του νησιού μας να συνεχίζεται και την σαιζόν που πέρασε, εξαγριωθήκαμε και δεν θα το παίζουμε πλέον μουγκοί.
Το σχέδιο συγκάλυψης του μεγαλύτερου σκανδάλου στην Σέριφο συνεχίζεται. Δήμαρχος, Αστυνομία και το εμπλεκόμενο γραφείο αλλοδαπών...
κάλυψαν ο ένας τον πισινό του άλλου και το θέμα πέρασε στο ντούκου.
Όπως έγινε γνωστό υπάλληλος του γραφείου αλλοδαπών εξέδιδε πλαστά έγγραφα και τα παρέδιδε σε παράνομους αλβανούς από όλη την Ελλάδα με την αμοιβή των 2000 ευρώ το κεφάλι. Μια τυχαία σύλληψη στην Αθήνα πριν το καλοκαίρι, αποκάλυψε το γεγονός και βρέθηκαν τα ίχνη των υπόπτων, αλλά το θέμα χάθηκε με την ευθύνη της τοπικής αρχής.
Επιτέλους κύρια Συνοδινού κάντε κάτι για τους ηλίθιους που σας έδωσαν περίπου 80% στις δημοτικές εκλογές τους 2006 και 2002. Το μόνο που κάνετε 7 χρόνια είναι να ανεβοκατεβαίνετε τα σκαλιά του ερειπωμένου δημαρχείου (καλά αυτό είναι άλλο θέμα μεταξύ των δεκάδων που ταλαιπωρούν το νησί μας)και τίποτε άλλο. Η υποκρισία σας πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έκτος κι αν όντως έχετε πρόβλημα αντίληψης και δεν μπορείτε να βοηθήσετε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο, οπότε απομένει μόνο η βοήθεια του Θεού.
Οι παράνομοι για μια ακόμη φορά έμειναν ατιμώρητοι, ζουν και χαίρονται την ζωή παρέα με τους νομoταγείς και προσφέρουν υπηρεσίες σε αφελείς τουρίστες. Όπως και τότε με τους χασισοκαλλιεργητές, οι οποίοι συνελήφθησαν σε ένα σημείο οπού για 20 χρόνια υπάρχει ένας δρόμος που ενώνει, μερικές από τις ομορφότερες παραλίες.(Έναν δρόμο που ούτε αυτόν μπορείτε να φτιάξετε και οι λόγοι προφανείς).
Οι αγανακτισμένοι Σερίφιοι ξύπνησαν έστω και αργά και το τέλος της σάπιας δημαρχίας σας κοντεύει στο τέλος της. Τον όρο σάπια δεν τον βάλαμε εμείς αλλά οι δεκάδες καταγγελίες που έχετε εις βάρος σας."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει το "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ" στις 12 και 13 Σεπτέμβρη, στο Θέατρο Νίκαιας.


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ 12-13/9/09

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας διοργανώνει στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας διήμερο ‘Ηπειρώτικο Πολυθέαμα’ με τη συνεργασία του Δήμου Νίκαιας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου:
Ερμηνευτές του «έντεχνου» ρεπερτορίου σε ηπειρώτικα παραδοσιακά τραγούδια.
Συμμετέχουν:
 Ελένη Δήμου
 Γιώργος Μεράντζας
 Δημήτρης Υφαντής
 Κώστας Μάντζιος

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου παραδοσιακή βραδιά συμμετέχουν:

Η χορωδία της ΠΣΕ, το Πολυφωνικό της Αδελφότητας Αετόπετρας Δωδώνης, τα χορευτικά συγκροτήματα της Αδ.Αετόπετρας και Λίθινο Ιωαννίνων, του Συλ. Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, Πνευματικό κέντρο Δήμου Νίκαιας και Σύνδεσμος Ηπειρωτών Πειραιά.

Τραγουδούν:
 Αντώνης Κυρίτσης
 Στέλιος Μπέλλος
 Ηλίας Κόντης
 Λευτέρης Κων/νου
 Δημήτρης Τζουμερκιώτης
 Κώστας Μήτσης
 Βαγγέλης Κώτσου

Παίζουν οι Μουσικοί:
 Πέτρο Λούκας Χαλκιάς κλαρίνο
 Μπάμπης Χαλκιάς κλαρίνο
 Πέτρος Χαλκιάς κλαρίνο
 Αχιλλέας Χαλκιάς βιολί
 Αθανάσιος Μαρκόπουλος λαούτο
 Θοδωρής Μπαλντούμας ντέφι

Όλες τις μέρες θα λειτουργεί ταβέρνα με παραδοσιακούς μεζέδες και στο τέλος κάθε παράστασης ακολουθεί ηπειρωτικό γλέντι με τον Πέτρο Λούκα Χαλκιά.

Είσοδος Ελεύθερη





Σαν Σήμερα: 08/09/2009

1157: Γεννιέται ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’, ο επονομαζόμενος και Λεοντόκαρδος.

1636: Ιδρύεται από πουριτανούς στη Μασαχουσέτης το κολέγιο του Χάρβαρντ, μετέπειτα πανεπιστήμιο, το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε στην Αμερική.

1907: Αρχίζουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Πανεπιστημίου.

1925: Γεννιέται ο βρετανός ηθοποιός Πίτερ Σέλερς.

1952: Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο γέρος και η θάλασσα».

1978: Πεθαίνει ο ντράμερ του συγκροτήματος «The Who» Κιθ Μουν.

1984: Ο Στίβι Γουόντερ φτάνει για πρώτη φορά στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «I just called to say I love you».

1991: Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ψηφίζει με συντριπτικό ποσοστό την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν συμφωνίες όπλων που εκτιμήθηκαν σε $37,8 δισεκατομμύρια το 2008, ή 68,4 τοις εκατό του παγκόσμιου τζίρου από πωλήσεις όπλων.
Στη δεύτερη θέση έρχεται η Ιταλία με 3.7 δισ.δολλάρια.και πέρασε την Ρωσία που έρχεται τρίτη με 3,5δισ.δολλάρια.











funny animated gif