Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΟΥ IHH ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ,ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!!!


ΔΕΙΤΕ 2 ΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ''ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ'' ΙΗΗ.

ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ ,ΑΣΙΑ,ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

ΔΗΘΕΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚURBAN ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΚΟΠΙΩΝ-ΚΟΣΣΟΒΟΥ (ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ UCK).

ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΘΩΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ (ΚΟΣΣΟΒΟ,''ΜΑΚΕDONYA'',ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ κλπ)

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ ο Έλληνας «Ράμπο»

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ

ο Έλληνας «Ράμπο»

«...Η προδοσία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Αττίλας προχωρά και οι Καταδρομείς βρίσκονται στην Μεγαλόνησο να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη. Ανάμεσα σ' αυτούς ένας απόγονος των Μινωιτών τοξοτών, του Δασκαλογιάννη, του Γιαμπουδάκη, ο καταγόμενος από το χωριό Ασή Γωνιά, στα σύνορα Ρεθύμνου - Χανίων, καταδρομέας Μπικάκης, μια ηρωική μορφή των μαχών, ανάμεσα σε όλες τις άλλες των Ελλήνων πολεμιστών της Α΄ Μοίρας της ΕΛΔΥΚ και των Κυπρίων καταδρομέων.

Η μοίρα χωρίζεται σε ζευγάρια έχοντας βαρύ οπλισμό, μερικά οπλοπολυβόλα και ΠΑΟ. Σε ένα από αυτά ο Μπικάκης μαζί με τον έτερο κρητικό Μπιχανάκη καλούνται να υπερασπιστούν την περιοχή αριστερά της αντιπροσωπίας της "Ford", γνωστό ως ανώνυμο λόφο αφού οι Τούρκοι προωθούνται στα προάστια της Λευκωσίας.
Ο Μπιχανάκης μεταφέρει και εναποθέτει 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το ΠΑΟ του παρατηρεί τον χώρο και το πεδίο βολής που του έδινε. Υπό συνεχή βροχή από όλμους των 4,2 χιλιοστών των Τούρκων, ο Μπικάκης μετακινείται προς άλλο σημείο, πιστεύοντας ότι ο Μπιχανάκης τον είχε αντιληφθεί, όμως απορροφημένος από την μεταφορά των βλημάτων, δεν είδε την μετακίνηση του Μπικάκη και αμέσως άρχισε να τον καλεί χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Γύρισε πίσω και ανάφερε την απώλεια του συντρόφου του. Όμως ο Μπικάκης ζει και με την σειρά του ψάχνει τον σύντροφο του, νομίζοντας ότι σκοτώθηκε. Δεν παίρνει απάντηση, αφού το μόνο που ακούει είναι οι εκρήξεις από τους όλμους των Τούρκων!

Παρόλο που γνωρίζει ότι είναι μόνος, δεν λιποψυχεί αλλά μένει στη θέση του, ακολουθώντας τις εντολές που είχε. Μία ανεπανάληπτη και ανορθόδοξη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στις μηχανές.
Τοποθετεί το βλήμα, φέρνει το ΠΑΟ στον ωμό του και το μάτι του στην διόπτρα. Έρχονται 6 άρματα Μ-48-Α2 και πίσω τους ένα Τουρκικό Τάγμα Πεζικού!

Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το 1ο άρμα και στα 270 μέτρα το κάνει παλιοσίδερα, αναγκάζοντας τα δυο άτομα του πληρώματος να το εγκαταλείψουν!

Αλλάζει θέση, εγκλωβίζει το 2ο άρμα και το τυλίγει στις φλόγες χωρίς να γλιτώσει κανείς!

Στα 200 μέτρα καταστρέφει και το 3ο άρμα, ενώ οι Τούρκοι τον ψάχνουν σαν τρελοί, αλλάζει θέση και καταστρέφει και το 4ο μην αφήνοντας κανένα ζωντανό!!!

Τα δυο εναπομείναντα άρματα φοβούνται και κρύβονται, όμως το 5ο κάνει το λάθος και εμφανίζεται δίνοντας την ευκαιρία στο Μπικάκη να το στείλει από εκεί που ήρθε!

Το 6ο και τελευταίο οπισθοχωρεί ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει 700 μέτρα μακριά από τον Μπικάκη, αυτός όμως το καταστρέφει και αυτό! Τα πληρώματά τους, που μέρες πριν έκαιγαν άμαχους, γυναίκες, ιερείς και παιδιά, κάηκαν σε λίγα λεπτά από τον μοναχικό Κρητικό εκδικητή! Θαρρείς κι ήταν ένα μακάβριο παιγνίδι θανάτου, που από Θεία θέληση έπρεπε να το κερδίσει ο Άνθρωπος.

Οι Τούρκοι πεζικάριοι βλέποντας το θάνατο μπροστά τους τρέχουν να καλυφθούν στη σχολή Γρηγορίου. Τα δυο εναπομείναντα βλήματα του Μπικάκη ρίχνονταιστο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου! Ποσά πτώματα μέτρησαν οι Τούρκοι στο κτίριο δεν μαθεύτηκε ποτέ.

Παρέμεινε τέσσερις μέρες χωρίς τροφή, πολεμώντας με ένα πολυβόλο, που βρήκε πεταμένο στον διπλανό λόφο και έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Ελένης που τον περίμενε στη Κρήτη!.

Ο Καταδρομέας Μπικάκης (όπως και κανένας άλλος Αξιωματικός ή οπλίτης από όσους έλαβαν μέρος στην άνιση τούτη Μάχη) δεν έλαβε ποτέ κάποια ηθική αμοιβή ή έπαινο! Η πρόταση του Διοικητού του, για άμεση απονομή του Χρυσού Αριστείου Ανδρείας, έμεινε για πάντα στα συρτάρια των "ΗΓΕΤΩΝ".

Από ένοχη σιωπή; Από ντροπή; Από προκατάληψη; Κανένας ποτέ δεν έμαθε.

Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος. Έκανε οικογένεια και παιδιά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, φεύγοντας από τη ζωή - όπως κι άλλοι μαχητές Καταδρομείς, Ελδυκάριοι και κυβερνήτες των Νοράτλας - με την πίκρα της μη αναγνώρισης.

Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας. Η τιμητική πλακέτα απεστάλη από τον - εν ζωή τότε - Πρόεδρο της Λέσχης Δρούγκα Στέφανο, στους Γονείς του στην Κρήτη.

Κανένας Δάσκαλος ή ιστορικός δεν μίλησε ποτέ στους μαθητές του γι αυτόν. Κανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις.έστω για ένα τραγούδι.

Σε ολάκερη την Ελλάδα, μήτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος δρόμος που να χωρέσει το όνομά του.»

Εμμανουήλ Μπικάκης, ένας μεγάλος, σύγχρονος εθνικός Ήρωας Πολέμου,

που κρύψανε οι άνανδροι, για να μην φαίνεται τόσο ανυπόφορη η ανανδρία τους.

Απόβαση στο Αιγαίο..

.


- Βούλιαξαν Σύμη, Πάτμος, Αρκοί, Λειψοί από τους μεγιστάνες

Αναδημοσίευση
από την εφημερίδα
Η ΑΞΙΑ


Φέτος τα Δωδεκάνησα είχαν την τιμητική τους. Πάτμος, Λέρος, Σύμη, Αρκοί, Λειψοί, Κως, Κάρπαθος υποδέχθηκαν τους σκαφάτους μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας, οι οποίοι «γέμισαν» τα μικρά λιμάνια με τα σκάφη -υπερπαραγωγές που διαθέτουν.
Από τα πλέον χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Σύμης, όπου στο μικρό λιμάνι της κατέπλευσαν ο Σ. Κόκκαλης, παρέα με τους κ. Σγουμπόπουλο και Κάτσικα, ο Θ. Λιακουνάκος με τη σύζυγό του Νατάσσα και ο εφοπλιστής Μιχ. Γουλανδρής με τη σύντροφό του Ελλη Στάη, στενή φίλη και άλλοτε συμμαθήτρια της Ελένης Κόκκαλη, όλοι προερχόμενοι από την Πάτμο και τους Αρκούς, ενώ πριν είχαν περάσει και από τη Σύρο, όπου διαθέτει σπίτι ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος όμως λόγω των υποχρεώσεών του με τον Ολυμπιακό είχε εγκατασταθεί στη Βουλιαγμένη όλο το καλοκαίρι.
Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του πανέμορφου νησιού των Δωδεκανήσων με τα επιβλητικά αρχοντικά σπίτια, είχαν ήδη «δέσει» οι επιχειρηματίες Βαρδής Βαρδινογιάννης, Δημήτρης Κοντομηνάς και ο τραπεζίτης Μιχ. Σάλλας.
Αποτέλεσμα του συνωστισμού ήταν ο Σ. Κόκκαλης να δέσει «αρόδο» και κάποια στιγμή να απειλήσει να φύγει από το νησί. Ωστόσο, οι λιμενικές αρχές γνώρισαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και εν τέλει τον τακτοποίησαν.
Η παρέα της μπιρίμπας, λοιπόν, με τη νέα σύνθεσή της (Βαρδής Βαρδινογιάννης βασικός και Κάτσικας αναπληρωματικός), βρέθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

πηγή

Όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους .......
Σε περίπτωση που αποφασίζανε να βοηθήσουν την Χώρα που υποτίθεται
ότι αγαπούν στις δύσκολες μέρες που περνάει....λέω αν....
τουλάχιστον δεν θα είχαν μειωθεί οι συντάξεις και οι μισθοί.
Μα δεν είναι Κοινωνική Υπηρεσία θα πούν κάποιοι.....
Θα συμφωνήσω αλλά αυτή η Χώρα τους έχει βοηθήσει κυρίως με τα στραβά
μάτια...τις Κρατικές συμβάσεις και κυρίως αναθέσεις......
για να γίνουν αυτοί που είναι.

Ολοήμερη γίνεται η λειτουργία των νοσοκομείων

Επεκτείνεται ο θεσμός των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία. Το υπουργείο Υγείας προχωρεί στην ολοήμερη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπου θα μπορούν να πραγματοποιούνται επισκέψεις σε εξειδικευμένους...


γιατρούς, επεμβατικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις.

Η δαπάνη της επίσκεψης θα βαρύνει το Ταμείο ή την ασφαλιστική εταιρεία του ασθενούς και θα διαφέρει από το σημερινό σύστημα, το οποίο βαρύνει οικονομικά μόνο τους ασθενείς. Η οριστική μορφή του τρόπου αποζημίωσης θα προβλεφθεί στις συμβάσεις που θα συναφθούν μεταξύ του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Σε πρώτη φάση, το σύστημα θα λειτουργήσει με τους ασφαλισμένους του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, χθες η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η υπουργός ανέφερε ότι το πλαίσιο για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων θα διαμορφωθεί με νομοσχέδιο, έπειτα από διάλογο με τους φορείς, ο οποίος ξεκινά από σήμερα.
Την ολοήμερη λειτουργία θα στελεχώνουν μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί όλων των νοσοκομείων όλων των βαθμίδων, πανεπιστημιακοί γιατροί, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, επιστημονικό μη ιατρικό και το διοικητικό προσωπικό. Από την 1η Ιανουαρίου 2011, οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους μόνο από τον χώρο των νοσοκομείων και όχι από το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι έως τον Ιούλιο θα έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη επαρκούς προσωπικού. Σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ -είπε- θα λειτουργεί κυλιόμενος πίνακας για κάλυψη κενών θέσεων μόνιμου προσωπικού. Θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού προσωπικού.

Οι επικουρικοί γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν τουλάχιστον ένα έτος στην περιφέρεια, πριν μεταταγούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξει, επίσης, συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο θα διαθέτει στρατιωτικούς γιατρούς σε όσες περιοχές της χώρας υπάρχει υποστελέχωση.
Το μέτρο εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει την εικόνα του ΕΣΥ και να εξοικονομήσει πόρους οι οποίοι φεύγουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα. Ενδεικτικό είναι ότι ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) πληρώνει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του για περίθαλψη σε ιδιώτες.
Η προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών του ΕΣΥ φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα, καθώς τα στοιχεία του τετραμήνου δείχνουν μέση μείωση 10%.
Οσμή σκανδάλου
Οσμή σκανδάλου αναδύεται από το Κρατικό της Νίκαιας. Δειγματοληπτικός έλεγχος που έγινε με εντολή του διοικητή Χρ. Ρέσσου έδειξε ότι δεν κατέληγαν στο ταμείο χρήματα που απέδιδαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κ. Ρέσσος έστειλε στην υπουργό Υγείας φάκελο με παραστατικά, τα οποία έχουν αντιπαραβληθεί με τα αντίστοιχα των Ταμείων. Η υπουργός Υγείας έκανε χθες λόγο για "διπλές αποδείξεις". Χαρακτήρισε το θέμα "γενικευμένο" και "σοβαρό" και έδωσε εντολή για έρευνα.

ethnos.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ


Εγινε και αυτό! Ενα ολόκληρο χωριό πλάκωσε στο ξύλο αστυνομικούς για να απελευθερώσει συλληφθέντα! Οπως το ακούτε, χθες στα Ανώγεια της Κρήτης. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης του Ρεθύμνου επιχείρησαν να συλλάβουν στα Ανώγεια έναν χωριανό. Το τί ακολούθησε δεν περιγράφεται! Ολόκληρο το χωριό έπεσε πάνω στους.. 20 αστυνομικούς και τους έκανε τόπι στο ξύλο! Αποτέλεσμα: οι χωριανοί πήραν πίσω τον συλληφθέντα! Για το περιστατικό ενημερώθηκε εισαγγελέας που έδωσε εντολή να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικοι για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας θέλουν να "κουκουλώσουν" την υπόθεση για να μην δοθεί παραπερα δημοσιότητα και με το σκεπτικό "ό,τι έγινε έγινε" συμβουλεύουν τους αστυνομικούς που έφαγαν ξύλο και γελοιοποιήθηκαν να μην δημοσιοποιήσουν την υπόθεση και να μην προχωρήσουν σε μηνύσεις... Οι αστυνομικοί, όμως, είναι εξοργισμένοι γιατί παρά την τραγωδία των Ζωνιανών το άβατο στα ορεινά του Μυλοποτάμου παραμένει...



Περισσότερα...
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη VETO 300

Θάνατος ΣΟΚ στο εργοστάσιο των αυτοκτονιών

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34ΩΡΗ ΒΑΡΔΙΑ!

Αλλος ένας θάνατος στο εργοστάσιο Foxconn στην Κίνα αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν αυτοκτονία। Οπως λένε οι συγγενείς του Yan Li ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του μετά απο 34 ώρες συνεχούς εργασίας! Ειναι δυνατόν; 34 ώρες; Αν ισχύουν παιιδά αυτά τότε δεν πρέπει να αγοράσουμε ποτέ ξανά προϊόντα που φτιάχνονται σε αυτά τα εργοστάσια

Γραμματόσημο για τη «Μακεδονική Προεδρεία» από τα Σκόπια


Αυτό είναι το προκλητικό γραμματόσημο που κυκλοφόρησαν τα Σκόπια με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η σκοπιανή προεδρία στον οργανισμό «βαφτίστηκε» … «μακεδονική» παρά τις αντιδράσεις της Αθήνας, που τελικά αρκέστηκε στο να υπάρχει σε κάθε επίσημο έγγραφο η υποσημείωση πως : «η διανομή εγγράφων εκ μέρους ενός εκπροσώπου της προεδρίας γίνεται κάτω από την αποκλειστική ευθύνη του εν λόγω εκπροσώπου και δεν προδικάζει τη νομική ή πολιτική θέση του Συμβουλίου των Υπουργών».

Τα Σκόπια ανέλαβαν στις 10 Μαΐου επίσημα την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, έως τον προσεχή Νοέμβριο, επιδιώκοντας αρχικά να κάνουν χρήση της ονομασίας «Μακεδονία». Μετά τις ελληνικές αντιδράσεις επέλεξαν το «ΜακεδονικήΠροεδρεία», το οποίο τελικά έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο των Υπουργών.

Στο γραμματόσημο που ήδη κυκλοφορεί, αναγράφεται σε σκοπιανά και αγγλικά το «Μακεδονική Προεδρεία» μαζί με το λογότυπο της σκοπιανής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η ονομαστική αξία του γραμματοσήμου είναι 18 δηνάρια.

«Καμπανάκι» από τις Παμμακεδονικές του εξωτερικού

Τόσο το γραμματόσημο, όσο και η εμμονή των Σκοπίων να κάνουν χρήση του όρου «μακεδονική» στον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό, προκάλεσε την αντίδραση των Παμμακεδονικών Ενώσεων του εξωτερικού, που προχώρησαν στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος το οποίο και απέστειλαν και προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εςξωτερικών κ.Γιώργο Παπανδρέου.

«Τα Σκόπια χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονική» Προεδρία στο λογότυπο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο παρακολουθούν τις συστηματικές διαχρονικές ενέργειες των Σκοπιανών για τη δημιουργία της μόνης «μακεδονικής» εθνότητας, μεθοδικά αποκλείοντας τη χρήση του επιθέτουμακεδονικός/ή/ό από την Ελλάδα» δήλωσε στοprotothema.gr η πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κυρία Νίνα Γκατζούλη, ζητώντας να υπάρξει ψήφισμα της ελληνικής βουλής, με το οποίο η Ελλάδα θα ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δεχτεί «μακεδονική» ταυτότητα στους Σκοπιανούς.

«Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει να περάσει ψήφισμα με ονομαστική ψηφοφορία στοελληνικό Κοινοβούλιο το οποίο θα τονίζει πως η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μακεδονική ταυτότητααποκλειστικά και μόνον την ταυτότητα του Ελληνισμού της Μακεδονίας και ότι δεν αποδέχεται επ’ ουδενί λόγω την χρήση του επιθέτου μακεδονικός-ή-ό ή οποιαδήποτε παρόμοιο όρο από τους Σλάβους της ΠΓΔΜ» κατέληξε η κυρία Γκατζούλη.

Φθηνή γη και υποδομές...

Γιατί η περιοχή Κεραμικού – Βοτανικού - Ελαιώνα θα έχει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια

Από το http://www.realestatenews.gr

Η ανάπτυξη του ευρύτερου τομέα Κεραμικού – Βοτανικού - Ελαιώνα, σύμφωνα με τις απόψεις ανθρώπων της αγοράς ακινήτων μπορεί να «λειτουργήσει» ως «πιλότος» για την ανάπτυξη της αγοράς κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας στα επόμενα χρόνια.
Ήδη το «μήνυμα» αυτό φαίνεται ότι το έχουν πάρει μεγάλες κατασκευαστικές οι οποίες επενδύουν είτε σε κατοικίες (Μεταξουργείο, Κεραμικός) είτε σε κτίρια γραφείων (Βοτανικός, Καβάλας).
«Ο συνδυασμός της ανάπτυξης των υποδομών και της φθηνής γης θα είναι εκείνος ο οποίος θα...
επηρεάσει τις εξελίξεις στην αγορά κατοικίας στα επόμενα χρόνια» τόνιζε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της αγοράς ακινήτων που θεωρεί ότι οι νέες αγορές κατοικίας που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια θα είναι συνδυασμός υψηλής στάθμης υποδομών σε μεταφορές και χαμηλού κόστους γης. Ανάλογες απόψεις διατυπώνουν και άλλοι αναλυτές «θα παρατηρηθεί μία γεωγραφική αποκέντρωση στη ζήτηση. Εκτιμάται ότι η αποκέντρωση θα έχει κατεύθυνση Βόρεια δηλαδή στη ζώνη προς τη Χαλκίδα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υστερήσει η αγορά του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού και Νότιου Ευβοϊκού ενώ η επέκταση προς την Κόρινθο δεν φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει ακόμα».
Η μεγάλη «έκπληξη» των επόμενων χρόνων αναμένεται να είναι η αγορά κατοικίας στη περιφέρεια. Ήδη οι πρώτες ενδείξεις της τάσης αυτής καταγράφονται από τα στοιχεία που απεικονίζουν την πορεία των τιμών κατοικίας στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Συγκεκριμένα οι αυξήσεις των τιμών πώλησης κατοικιών σε όλους τους νομούς της Ελλάδος (εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) ήταν σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας.Απο την άλλη πλευρά μόλις η αγορά μπήκε σε ύφεση η πτώση των τιμών ήταν χαμηλότερη σε σύγκριση με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. «Η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη αφού οι συγκεκριμένες αγορές είχαν υστερήσει σημαντικά ενώ οι επενδύσεις –κυρίως στη παιδεία και στο τουρισμό- ήταν εκείνες που επηρέασαν την ζήτηση και το ράλι των τιμών.» επισήμαιναν χαρακτηριστικά στελέχη της αγοράς.
Η «συμπεριφορά» αυτή ερμηνεύει- ως ένα βαθμό- και τις εκτιμήσεις για μελλοντικό επενδυτικό «μπουμ» στην αγορά εξοχικής κατοικίας. Η άποψη αυτή ενισχύεται και απο το γεγονός ότι η μείωση του αριθμού των αδειών που παρατηρείται από το 2007 μέχρι σήμερα συνδέεται κυρίως με την ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των στεγαστικών αναγκών του πληθυσμού, μετά από μια μακρά περίοδο έντονης κατασκευαστικής δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι το 2009 αναλογούσαν 1,6 κατοικίες ανά νοικοκυριό από 1,4 κατοικίες το 2000 και το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ανήλθε στο 81% από 70% στη ΖτΕ.
Αναρτήθηκε από το Press-gr

ΛΗΣΤΕΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ..

Μια ολόκληρη παρέα λήστεψαν χτες το βράδυ θρασύτατοι ληστές στη Νέα Σμύρνη. Τέσσερεις ληστές κρατώντας μαχαίρια εισέβαλαν στο σπίτι και αφού ακινητοποίησαν τους 4 φίλους τους ανάγκασαν να τους δώσουν όσα χρήματα είχαν στις τσέπες τους. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν από το μπαλκόνι, όπως ακριβώς μπήκαν

funny animated gif

Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλο για την «λευκή» απεργία τους

Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:...


«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην
λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.

Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.

Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...

Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...

Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

"Τι απαράδεκτα συμβαίνουν στο Πολεμικό Ναυτικό;"

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ;ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!


"Πραγματικά είνα απαράδεκτο αστυνομικοί εκπαιδευμένοι για άλλα αντικείμενα να ετοιμάζουν και να σερβίρουν καφέδες.
Το σκάνδαλο όμως είναι άλλο και πιο σοβαρό. Το οποίο χρόνια τώρα συγκαλύπτεται από συνενοχή και υποφέρει κόσμος.
Στο πολεμικό ναυτικό και ειδικά στα Θέρετρα των Αξιωματικών και υπαξιωματικών του ΠΝ, τους καφέδες και τα φαγητά τα σεβίρουν κάθε μαρτυρικό καλοκαίρι μόνιμες κοπέλλες βαθμοφόροι υπαξιωματικοί (πολύ συχνά με πολύ υψηλά προσόντα ...
και εκπαιδεύσεις ) οι οποίες αποσπώνται στα θέρετρα με το έτσι θέλω όπου και να υπηρετούν για 2 εβδομάδες μέχρι ένα μήνα.
Εμένα η αδελφή μου έγινε υπαξιωματικός στο τιμημένο ΠΝ και έφαγε τα μάτια της εδώ και 15 χρόνια στις εκπαιδεύσεις για να υπηρετήσει τη Πατρίδα στη πληροφορική και τις ναυτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο μας και όχι να σερβίρει τοστ και φραπέ την κάθε καραβλαχάρα σύζυγο υπαξιωματικού που πολύ συχνά είναι και νεώτερός της ιεραρχικά ή των Αξιωματικών που παραθερίζουν.
Οι κοπέλες στη προσπάθειά τους να αποφύγουν την απόσπαση αρρωσταίνουν άλλες ψεύτικα κα άλλες αληθινά.
Γιατί τέτοια κακομεταχείριση κα απαξίωση του προσωπικού στο ΠΝ?
Χάθηκαν κάποιοι ιδιώτες με διαγωνισμό να αναλάβουν τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τις πισίνες που θα πληρώνανε και λεφτά σαν ενοίκιο στο ΠΝ για να δουλέψουν???
Ο κος Βενιζέλος τι λέει, μόνο να χαρακτηρίζει αυτιστικά τα στελέχη ξέρει. Το χάλι αυτό στα θέρετρα του ΠΝ δεν το ξέρει ή του το κρύβουνε?"



Ενας αναγνώστης που η αδελφή του ξεφτιλίζεται κάθε χρόνο.

Αλβανοί λήστεψαν 29 χρονη έγκυο Αλβανίδα μέσα στο σπίτι της στα Αρφαρά

Την επίθεση δύο ομοεθνών της δέχθηκε μια 29χρονη έγκυος Αλβανικής υπηκοότητας, μέσα στο σπίτι της, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας. Οι δύο Αλβανοί, το πρωί της Δευτέρας μπήκαν στο σπίτι της 29χρονης και αφού την απείλησαν με μαχαίρι, την γρονθοκόπησαν ...
στο πρόσωπο και την έδεσαν χειροπόδαρα, της αφαίρεσαν ένα τσαντάκι με 200 ευρώ, δύο δακτυλίδια κι ένα κινητό τηλέφωνο. Η παθούσα διακομίστηκε και νοσηλεύεται προληπτικά στη Μαιευτική κλινική του νοσοκομείο Καλαμάτας

http://newsmessinia.blogspot.com

Πολεμική Ιστορία του Έθνους: Ο Μακεδονικός Αγώνας II,1905-1908


Σήμερα κυκλοφορεί από την εφημερίδα Έθνος ο 2ος τόμος με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα και την περίοδο 1905-1908.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάει να το πάρει. Προσωπικά το συστήνω διότι με 2,5 ευρώ δεν βρίσκεις εύκολα βιβλία με φωτογραφίες όπως αυτός ο τόμος. Συγγραφέας είναιΚωνσταντίνος Ε. Αβτζιγιάννης.
Ο πρώτος τόμος επικεντρωνόνταν στην περίοδο 1903-1904.
Η αιτία για να ξυπνήσει το Ελληνικό κράτος και επιτέλους να βοηθήσει τους υπόδουλους Μακεδόνες ήταν η βουλγαροκίνητη εξέγερση του Ίλιντεν.
Οι επιτυχίες των ελληνικών ανταρτικών σωμάτων το 1903-1904εξέπληξαν και προβλημάτισαν τη V.M.R.O. Τον Νοέμβριο του 1905 ο Βούλγαρος Hristo Tatarcev σε σημείωμά του απέδωσεστους εξής παράγοντες την αποτελεσματικότητα των ελληνικών ανταρτικών σωμάτων...

συνέχεια εδώ


Greekalert

"Σχετικα με το (νεο) αποκλεισμό του Zenith –Ντροπή, φτάνει, έλεος!!!"

"Η ΠΝΟ αποφάσισε, για μια ακόμη φορά, να σαμποτάρει την έλευση ενός κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά, αποκλείοντας την πρόσβαση σε χιλιάδες (πραγματικά, χιλιάδες) τουρίστες, στην περίοδο που τους χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει:

«Και αυτή η κινητοποίησή μας αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας για την προστασία θεμελιωδών ...
δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, με πρώτο και κορυφαίο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους».


Αυτο που μάλλον δεν έχει καταλάβει η ΠΝΟ, είναι ότι σε λίγο ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ θέσεις εργασίας προς διασφάλιση...

(Και καλά, αυτοί κόβουν μόνοι τους το λαιμό τους... Οι άλλοι όλοι που θα πληγούν από αυτές τις ανοησίες –τουριστικοί πράκτορες, μικρομάγαζα κλπ- σε τι φταίνε?)