Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Τεργέστη: Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο

Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Eκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Γκάτσο οργανώνει Η Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Τεργέστη σε συνεργασία με την έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και την Ελληνική Κοινότητα Τεργέστης.
Η εκδήλωση παρουσιάζει μελοποιημένα ποιήματα από τον Μ. Χατζηδάκι, Μ. Θεοδωράκη και Σ. Ξαρχάκο και θα γίνει την Παρασκευή 23 Απριλίου, στις17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Giubileo- Filoxenia της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης.
Με αφορμή την εκδήλωση, η Εστία Ιταλίας του ΕΙΠ προχώρησε στη οργάνωση και ηλεκτρονική δημοσίευση εκτενούς αφιερώματος στο Νίκο Γκάτσο ως μια πρώτη προσπάθεια παρουσίασης του ποιητή στην Ιταλία Το αφιέρωμα έχει αναρτηθεί στην ιταλική και ελληνική γλώσσα στη διεύθυνση
http://www.hfc-sezioneitaliana.com/wmt/userfiles/Media/afierwma_gkatsos_new_gr.pdf
Την εκδήλωση επιμελήθηκε σε συνεργασία με την Εστία Ιταλίας η λέκτορας της Έδρας των Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τεργέστης κα Μαρία Κασσωτάκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Εισαγωγή: παρουσίαση της λογοτεχνικής περιόδου “Ποιητές της γενιάς του ‘30″ στην οποία ανήκει ο ποιητής Ν. Γκάτσος από τον καθηγητή φιλόλογο κ. Δ. Μαμμή.
2. Παρουσίαση της ζωής και του έργου του ποιητή Ν. Γκάτσου από την φιλόλογο Martina Bradaschia.
3. Σύντομη ιστορική παρουσίαση και απαγγελία από την φιλόλογο Martina Bradaschia κάθε μελοποιημένου ποιήματος του προγράμματος που στη συνέχεια θα ερμηνεύει η contralto Elena Albertelli με τη συνοδεία του πιανίστα Federico Consoli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου