Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους


Νέες πρωτοβουλίες
Συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους

Reuters
Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά κάτω των 15 ετών
Αθήνα




Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα, σχεδιάζουν κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό.


ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, Unicef, ΔΣΑ, υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΓΣΒΕΕ, Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας είναι οι φορείς και οι οργανώσεις που ετοιμάζουν πρωτοβουλίες για τους Παλαιστίνιους.


«Αν δεν δικαιολογήσουμε την ανθρώπινη ιδιότητά μας είμαστε άξιοι της τύχης μας», τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός.


Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι η βοήθεια που συγκεντρώνεται άμεσα θα ξεκινήσει για τη Γάζα από το λιμάνι του Αστακού, «όπου η κυβέρνηση στέλνει όπλα στα Ισραήλ».


Ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, περιέγραψε πως οι Παλαιστίνιοι συνάδελφοί τους έχουν υπερβεί εαυτούς, αφού «εγχειρίζουν πλέον στο πάτωμα και το δίλημμα που αντιμετωπίζουν είναι ποιους από τον τεράστιο αριθμό των τραυματιών θα χειρουργήσουν και ποιους θα αφήσουν».


Ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Unicef, Λάμπρος Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε στην «έκκληση που κάνουμε προς τη διεθνή κοινότητα ώστε να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες για την παύση της επίθεσης που έχει πλέον τη μορφή γενοκτονίας. Δεύτερος στόχος μας είναι η παροχή βοήθειας μετά την παύση του πολέμου με την αποκατάσταση κατοικιών, νοσοκομείων, σχολείων, του συστήματος υδροδότησης και ηλεκτροδότησης».


Όπως είπε υπάρχει άμεση ανάγκη για καθαρό νερό και τροφές εμπλουτισμένες με θρεπτικά στοιχεία.


Ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ μίλησε για την ιστορική συνεργασία που συνδέει Έλληνες και Παλαιστίνιους μηχανικούς και διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες μηχανικοί θα βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθούν εκ νέου οι υποδομές.


Όπως τόνισε η εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, «το Ισραήλ πρέπει να παραπεμφθεί στη Χάγη. Ακριβώς, όπως έγινε και με τη Σερβία».


Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ τόνισε: «Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου πρέπει να βγούμε όλοι αποφασιστικά στους δρόμους

ΑΠΟ in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου