Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Τεστ διάγνωσης της γρίπης των χοίρων σε διάστημα 36 ωρών

Ένα τεστ διάγνωσης της γρίπης των χοίρων σε διάστημα 36 ωρών δημιουργήθηκε από Ελβετούς ερευνητές, τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε πολλές χώρες του κόσμου αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

«To τεστ διατίθεται από σήμερα και είναι η πρώτη γενιά εξετάσεων που μας επιτρέπει να κάνουμε τη διάγνωση 36 ώρες μετά το τεστ», δήλωσε εκπρόσωπος των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της Γενεύης. Οι επιστήμονες τώρα εργάζονται για την εξέλιξη του τεστ ώστε να προσφέρει διάγνωση του ιού σε ακόμη μικρότερο χρονικό διάστημα.

Το τεστ αυτό, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επιβεβαίωση του μόνου διεγνωσμένου μέχρι σήμερα κρούσματος της γρίπης των χοίρων στην Ελβετία, θα εξυπηρετήσει στον έλεγχο των περισσότερων από 20 ύποπτων κρουσμάτων στη χώρα.

Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας υπάλληλός της στην Ουάσινγκτον μολύνθηκε από τη γρίπη των χοίρων στο Μεξικό.

Την ίδια στιγμή η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Τρινιδάδ Χιμένεθ ανακοίνωσε από το Λουξεμβούργο ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των χοίρων στη χώρα της ανέβηκαν σε 13 από 10 που ήταν μέχρι στιγμής, ενώ 84 άνθρωποι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
Hellenic Business

1 σχόλιο: