Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Πολεμικό σκηνικό στην Πάτρα

Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε πρόχειρο καταυλισμό Αφγανών οικονομικών μεταναστών, στην οδό Ευρώτα στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγη ώρα αφότου η αστυνομία σε συνεννόηση με τον δήμο είχε προχωρήσει σε απαλλοτρίωση του καταυλισμού, στον οποίο διέμεναν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι.

Το πολεμικό σκηνικό στην Πάτρα δημιουργήθηκε την Κυριακή το πρωί, σε καταυλισμό Αφγανών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.


Καθ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, σημειώθηκαν εμπρησμοί αυτοκίνητων στην πόλη, γεγονός που εκτιμαται ως κίνηση αντιπερισπασμού απο ομάδες αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα μεταξύ 5:30 με 6:30 το πρωί, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε κρατικό όχημα που βρίσκονταν κοντά στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές ζημιές.

Επίσης ακόμη ένα όχημα που βρισκόταν στο σημείο όπου διεξάγονταν η επιχείρηση παραδόθηκε στις φλόγες όταν άγνωστοι το πυρπόλησαν με στουπί εμποτισμένο σε βενζίνη.

Την ίδια ώρα σημειώθηκε έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Πάτρας με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρές υλικές ζημιές.

Στόχος επίθεσης έγινε και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πάτρας, όπου εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, αρκετοί αφγανοί πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποφυγή και την αποτροπή επεισοδίων.

απο το θεμα
Αναρτήθηκε από laikoyra.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου