Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ανοιξε τον λογαριασμό

Μια χαμένη ευκαιρία, δύο χαμένες ευκαιρίες, τρεις χαμένες ευκαιρίες. Ήταν πολλές για τον Τζιμπρίλ Σισέ για να υπάρξει και τέταρτη. Ο Γάλλος με εξαιρετική κεφαλιά στο 75' έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό στο φιλικό με την Γκλάντμπαχ και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την «πράσινη» φανέλα. Βελτιωμένοι οι «πράσινοι» σε σχέση με την εικόνα κόντρα στην Χόφενχαϊμ, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κορυφαίος όσο αγωνίστηκε ο Κατσουράνης, «πρώτη» για τον Ζιλμπέρτο, επέστρεψε στην δράση ο Καραγκούνης. Το gazzetta.gr είναι στο Ζααλφέλντεν.


Πρόβα για Πράγα

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη «μάχη» κόντρα στην Σπάρτα έχει αρχίσει και όπως ήταν λογικό ο Χενκ Τεν Κάτε χρησιμοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες που έχει στο μυαλό του να εμπιστευθεί στην αναμέτρηση της Πράγας την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Ολλανδός τεχνικός επέλεξε τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Βύντρα, Καντέ και στα πλάγια οι Μουν και Σπυρόπουλος. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Σιμάο, Κατσουράνης, ενώ αριστερά και δεξιά κινήθηκαν ο Λέτο και ο Γκάμπριελ αντίστοιχα. Ο Σαλπιγγίδης έπαιξε πίσω από τον Σισέ, ο οποίος φυσικά αποτέλεσε τον «πολιορκητικό κριό» στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1.

Ο καλύτερος των φιλικών

Σε αντίθεση με την κάκιστη εικόνα κόντρα στην Χοφενχάιμ λίγες μέρες πριν ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους έδειξε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο ενόψει της δύσκολης αποστολής που έχει με έπαθλο το εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σισέ και αριστερά

Σωστή κυκλοφορία της μπάλας, συνεχής κίνηση και πίεση και πάνω από όλα αυτοματισμοί που του βγήκαν μέσα στο γήπεδο ήταν κάποια από τα στοιχεία που έδειξε.

Κυρίως από την αριστερή πτέρυγα εκεί όπου Λέτο και Σπυρόπουλος συνεργάστηκαν με επιτυχία και έδειξαν ότι σιγά-σιγά θα «δένουν» όλο και περισσότερο, συνθέτοντας ένα «φονικό» δίδυμο.


Τι άλλο είχε το «τριφύλλι» που δεν έδειξε στα άλλα φιλικά; Μα φυσικά ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Κορυφαία όλων, εκείνη στο 24'. Ο Κατσουράνης με εξαιρετική κάθετη «έβγαλε... φάτσα κάρτα τον Τζιμπρίλ Σισέ με τον Χάιμεροτ αλλά ο Γάλλος φορ άνοιξε την μπάλα στο πρώτο κοντρόλ και το πλασέ του απομάκρυνε ο πορτιέρο των Γερμανών.

Βέβαια, ο Σισέ ήταν συνεχής πηγή κινδύνων για την άμυνα της Γκλάντμπαχ και θα μπορούσε σε μια-δυο περιπτώσεις ακόμα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Εξαιρετικός και ο Κώστας Κατσουράνης που προσέδωσε ηρεμία στον άξονα, άνοιγε το παιχνίδι ενώ στα θετικά του εκτός από την ασίστ στον Σισέ συγκαταλέγεται και ένα πολύ καλό σουτ στο 32' που, όμως, δεν βρήκε στόχο.

Στο ανασταλτικό κομμάτι αν εξαιρέσουμε τις πρώτες στιγμές του ματς που η Γκλάντμπαχ είχε την πρωτοβουλία και κατάφερε να απειλήσει, βρίσκοντας απέναντι της έναν εξαιρετικό Τζόρβα το πρόσημο και εκεί είναι θετικό για το «τριφύλλι».

Βύντρα και Καντέ δεν είχαν προβλήματα ενώ και ο Σιμάο με πολύ βρώμικη δουλειά αναχαίτιζε τις επιθέσεις των αντιπάλων.


Πρώτη για Ζιλμπέρτο, επιστροφή Κάρα

Την καλή εικόνα του πρώτου μέρους άφησαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του Τεν Κάτε, οι οποίοι ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κούραση που έκανε την εμφάνιση της από το 60' και μετά. Κάτι που για την εποχή είναι απολύτως λογικό.

Το μοναδικό που θα μπορούσαμε να πούμε για την αρχή της επανάληψης είναι η διπλή αλλαγή του Ολλανδού στο 62', με τον Ζιλμπέρτο να μπαίνει αντί του Κατσουράνη και να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα φετινά φιλικά και τον Καραγκούνη να αντικαθιστά τον Σαλπιγγίδη και να επιστρέφει και πάλι μετά τον μικροτραυματισμό που αντιμετώπιζε.

Δύο από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του «πράσινου» ρόστερ που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Cisse... on fire!

Όλα αυτά μέχρι το... καυτό δίλεπτο 74'-75'. Στην πρώτη φάση Καραγκούνης και Γκάμπριελ έκρυψαν την μπάλα, ο Σισέ είχε την μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά μόνος του έστειλε την μπάλα ψηλά, βάζοντας τα με τον εαυτό του.

Ήξερε, όμως, βάζοντας τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό στο... full ότι στην επόμενη ευκαιρία θα το «κολλούσε». Έτσι και έγινε. Και μάλιστα με εκτέλεση δέκα φορές πιο δύσκολη από τις ευκαιρίες που είχε χάσει.

Ο Μουν που είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Γκαμπριέλ έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Γάλλος έχοντας «κολλημένο» πάνω του τον στόπερ των Γερμανών σηκώθηκε και με τρομερή κεφαλιά έγραψε το 1-0 και άνοιξε τον λογαριασμό με τα πράσινα!

Και ας μην επέτρεψε στον εαυτό του να το πανηγυρίσει. Έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες. Τα είχε με την... αστοχία του, ήθελε το ένα να ήταν δύο ή τρία γκολ και για αυτό έχοντας κάνει την δουλειά του σωστά ήταν ανέκφραστος και εκνευρισμένος με τις ευκαιρίες που έχασε νωρίτερα.
http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου