Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

"Παντρεύτηκα Βορειοηπειρώτη..."



Αθηναίε,

συγχαρητήρια για το blog σου. Μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας. Σου γράφω πρώτη φορά με αφορμή το σχόλιο της ανάρτησης. Είμαι παντρεμένη με ομογενή Βορειηπειρώτη από την περιοχή της Χειμάρρας και δεν το έχω μετανοιώσει. Στηρίχτηκα στα μπράτσα του και στην εργατικότητά του και μαζί δημιουργήσαμε μεγάλη οικογένεια χωρίς να μας λείψουν τα προς το ζήν.

Θέλω να σας πω ότι αυτός ο Ago όχι μόνο δεν είναι φιλέλληνας αλλά ένας υποκριτής μισέλληνας. Κοροϊδεύει ασύστολα στο blog που διατηρεί και ψάχνει αφελείς. Απορώ η ελληνική πολιτεία πώς ανέχεται τη δράση του. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ.

Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο πηγαίνω με την οικογένειά μου στην πατρίδα του άντρα μου που υπεραγαπώ και βλέπω τα πάντα ιδίοις όμμασι. Πριν αρκετούς μήνες ένα δικαστήριο στον Αυλώνα καταδίκασε το Μπολάνο το δήμαρχο της Χειμάρρας, έναν πολύ δραστήριο και μαχητικό άνθρωπο σε φυλάκιση και πρόστιμο, γιατί ξήλωσε πινακίδες στην περιοχή που έβαλε αυθαίρετα το αλβανικό κράτος. Αυτές οι πινακίδες ήταν γραμμένες στα αλβανικά και αγγλικά, χωρίς να αναφέρεται η ελληνική γλώσσα προκλητικά. Σύμφωνα με διεθνείς κανόνες έπρεπε να αναγράφεται η γλώσσα της μειονότητας.Ο Μπολάνος τους ειδοποίησε αρκετές φορές να διορθώσουν τις πινακίδες αλλά αυτοί εκώφευαν. Άλλωστε, με πονηρό σκοπό, παραπλανούσαν τους τουρίστες της περιοχής, είτε στέλνοντάς τους σε λάθος σημείο, είτε αποκρύπτοντας στοιχεία που αφορούσαν ελληνικές αρχαιότητες της προϊστορικής έως και βυζαντινής εποχής. Του αφαίρεσαν, επίσης το δικαίωμα να κατεβεί στις εκλογές. Ο κύριος Ago, δεν ασχολήθηκε με το θέμα που έλαβε τόσο μεγάλη έκταση.

Τώρα ο Μπερίσα ετοιμάζει άλλο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο, όποιος .....δεν καλλιεργεί τα χωράφια του, θα επεμβαίνει το κράτος να τα παίρνει και να τα δίνει σε άλλους. Έτσι ετοιμάζεται η μεγάλη κάθοδος των Αλβανών γκέκηδων από το Βορά για μόνιμη εγκατάσταση στο Νότο στις πατρογονικές εστίες των Βορειοηπειρωτών. Αυτά ο Ago φαίνεται, δεν τα γνωρίζει να γράψει κάτι σχετικό.

Εκείνο που με έκανε έξαλλη ήταν κάποια ανάρτησή του που αφορούσε την ιδιαίτερη πατρίδα των δικών μου προγόνων, το μαρτυρικό Πόντο. Είχε βρει κάποιο παλιό χάρτη στο διαδίκτυο και διακωμωδούσε την κατάσταση, τάχα μου ότι δεν μπορούμε να χωρίσουμε δύο γαϊδουριών άχυρα, όπως η Αλβανία με τον εθνικισμό της.

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΑΥΤΟΚΛΗΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ. ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ , ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΝΗΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

Τέλος, Αθηναίε, να ξέρετε ότι πάρα πολλοί Αλβανοί είναι στην Ελλάδα με χαρτιά Bορειηπειρωτών.Η αστυνομία μπορεί να τους καταλάβει από την αχαριστία που έχουν πάνω τους, κλασικό αλβανικό γνώρισμα, και από τα πολλά σσσσσσσ που έχουν στην προφορά τους. Πρέπει να ελεγθούν τα χαρτιά τους και να πάνε από κει που ήρθαν.

Θα μου επιτρέψεις να ενημερώσω τους αναγνώστες σου, ότι τώρα, όπως κάθε χρόνο, τα σωματεία των Βορειηπειρωτών συγκεντρώνουν υλικό για τα σχολεία της Βορείου Ηπείρου (τσάντες, μολύβια, τετράδια). Δεν σώζει την κατάσταση, αλλά είναι μία βοήθεια. Επίσης χρήματα για τα φροντιστήρια που έχουν ιδρύσει εκεί, γιατί το αλβανικό κράτος σκοπίμως δεν θέλει να αναγνωρίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της Βορείου Ηπείρου, ως μειονοτικό κι έτσι δεν διδάσκεται η ελληνική γλώσσα.

Πληροφορίες και σχετικό χάρτη θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΣΒΕΦΑ και στην Ένωση Χειμαρριωτών. Βγαίνουν από το Google.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Σχόλιο:
Αγαπητή φίλη πολύ ωραίο το σχόλιό σου για ένα θέμα τόσο σοβαρό το οποίο
εδώ και πολλά χρόνια καμμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει
όπως θα έπρεπε.
Ασφαλώς και υπάρχει θέμα με τους Βορειοηπειρώτες που ζούν κάτω
από την τρομοκρατία της Αλβανικής Μαφίας η οποία είναι και μέσα
στην Κυβέρνηση αυτής της Χώρας.
Θα μπορούσαν οι πιέσεις από την Ελλάδα να είναι μεγαλύτερες.
Τα ονόματα τα Ελληνικά οι Αλβανοί τα "αγοράζουν" και με αυτά
κυκλοφορούν εδώ.
Έχουν πιάσει πολλούς τους απελαύνουν αλλά γυρίζουν πάλι
από τα βουνά.
Ποτέ δεν αγάπησαν την Ελλάδα.
Τα κόκκαλα των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Αλβανία
κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο ήταν πεταμένα σε χωράφια.
Δεν μας άφηναν να κάνουμε νεκροταφείο.
Μετά από πιέσεις το επέτρεψαν.
Στις αυλές τους τα κράνη των στρατιωτών μας είχαν γίνει γλάστρες
και δοχεία για να πίνουν νερό οι κότες τους.
Προσωπικά τους αντικείμενα υπήρχαν σε αποθήκες τους.
Όλοι γνωρίζουν ποιοί είναι οι Αλβανοί και πόσο "αγαπούν" τους
Έλληνες.
Όλοι γνωρίζουν την συμπεριφορά τους κατά τον Β΄Παγκόσμιο
Πόλεμο.
Όσο για αυτόν τον "περίεργο Αλβανό Δημοσιογράφο"
είναι φανερό ότι παίζει κάποιο άσχημο παιχνίδι.

Αθηναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου