Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ο "άσσος" είναι κρυμμένος στο ...μανίκι του Πρωθυπουργού


Η προ καιρού αναγγελθείσα παραίτηση Μανώλη, δεν αποτελεί πλέον είδηση. Έμελλε ωστόσο η υποβολή της να συνδυασθεί - με σύμφωνη γνώμη της Ρηγίλλης - σε χρόνο ώστε, να μη διαταραχθεί έτι περισσότερο το κλίμα, σε βάρος του κυβερνώντος κόμματος.
Είναι γεγονός, ότι ο Μανώλης πονάει ταυτόχρονα τόσο για τον πρωθυπουργό, όσο και για την ίδια την παράταξη, και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να κάνει "ζημιά" σε κανέναν εκ των δύο.
Από την ανάλυση του περιεχομένου της επιστολής παραίτησης και μόνο, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε και τις ...προθέσεις του.
Γράφει συγκεκριμένα: "...Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, ν' ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της ΝΔ και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν, αναδεικνύοντάς τον αρχηγό και δυο φορές Πρωθυπουργό..."
Μπορεί ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης να "έπαιζε" έντονα τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά στέκια, ωστόσο κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός θα αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές έως το τέλος φθινοπώρου, όπως άλλωστε του εισηγούνται οι πλέον στενοί εκ των συνεργατών του...
Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να "χρησιμοποιήσει" τον μοναδικό άσσο που έχει στο μανίκι του, κι' αυτός δεν είναι άλλος από την ΔΕΘ, όπου θα συνδυάσει την πρόωρη κάλπη, με σειρά εξαγγελιών για προσλήψεις και οικονομικές ενισχύσεις σε μικρομεσαίους κατά κύριο λόγο, αλλά να τους προσδώσει και διλημματικό χαρακτήρα.
Να καλέσει δηλαδή τους πολίτες να αποφασίσουν αν τάσσονται με τις μεταρρυθμίσεις ή με τον κρατισμό.
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει μια "επιθετική" ομιλία στην ΔΕΘ, τόσο επί του οικονομικού, όσο και επί του πολιτικού πεδίου, με σαφείς αναφορές στις διαρθρωτικές αλλαγές και την στείρα στάση της αντιπολίτευσης στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, από έτους και πλέον, και καθ' υπόδεριξη των επιτελών του, ζητάει επίμονα πρόωρες εκλογές, επηρεασμένος προφανώς - τελευταία - και από κάποιες δημοσκοπήσεις ότι τον φέρουν πλέον ως ..."καταλληλότερο".
Βεβαίως η Ρηγίλλης δεν είναι ..."Κουμουνδούρου", ώστε να ..."χάψει" τα προκατασκευασμένα "εκλογικά αποτελέσματα" των καλοπληρωμένων ...δημοσκόπων από τα αντικυβερνητικά συγκροτήματα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να μην "πήρε" τα ...ηγετικά προσόντα του πατέρα του, ωστόσο όμως κληρονόμησε την αλαζονεία του, την απερισκεψία του, και προ παντός την μη τήρηση των λόγων του.
Ο ίδιος (Παπανδρέου) γνωρίζει πολύ καλά, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πάρει αυτοδυναμία, όποτε κι' αν γίνουν οι εκλογές.
Ωστόσο επιμένει, και ξανα-επιμένει σε πρόωρες εκλογές.
Έτσι για πλάκα.!!!
Κι' ας περιέλθει η χώρα σε πλήρη ακυβερνησία.!
Κατά ...μάνα, κατά ...κύρη δηλαδή...!
Κανείς δεν πρόκεται να ξεχάσει την εκλογή Σαρτζετάκη στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, και κάτω από ποιές συνθήκες αυτή έλαβε χώρα.
Ο μονίμνως ασυνεπής στους λόγους του αείμνηστος Ανδρέας, σε χρόνο ...δευτερολέπτων αθέτησε την υπόσχεσή του προς τον Κων/νο Καραμανλή (τον πρεσβύτερο), με αποτέλεσμα να ...επιλέξει για ανώτατο άρχοντα τον κ. Σαρτζετάκη.
Ο τέως άρχων δηλαδή, κοιμήθηκε πρωτοδίκης, και ξύπνησε στο ...Προεδρικό Μέγαρο.
Είναι ακριβή η κολώνια του ...μίσους και κρατάει χρόνια. Μην ξεγελιέστε από τις υποκριτικές φιλοφρονήσεις του ..."θεαθήναι".
gianniotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου