Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ματαίωση της ελληνο-ισραηλινής συνεκπαίδευσης


Mε πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, ματαιώθηκε η ελληνο-ισραηλινή συνεκπαίδευση σε επιχειρήσεις Έρευνας & Διάσωσης Μάχης (CSAR) με τη συμμετοχή ισραηλινών ελικοπτέρων CH-53D "Yas'ur 2000", αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα η εφημερίδα Το Ποντίκι. Η άσκηση που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ 6 και 13 Δεκεμβρίου στην Ανδραβίδα, αν και ανακοινώθηκε πως αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους, συνδέεται σύμφωνα με το δημοσίευμα με την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Bιομηχανίας και Ενέργειας Βenjamin Ben-Eliezer στην Άγκυρα, η οποία θεωρήθηκε ως προσπάθεια αποκατάστασης των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων που έχουν διαρραγεί σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες.


Παράλληλα εκκρεμεί η συνεργασία με τη μορφή εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών μαχητικών F-16 από ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ KC-707 "Saknai" της 120ης Μοίρας που έχει προγραμματιστεί για το μήνα αυτό, στη περιοχή μεταξύ Καστελλόριζου και Κρήτης.
H ελληνική πλευρά φαίνεται πάντως διατεθειμένη για στενότερη συνεργασία με το Ισραήλ καθώς επίκειται επίσκεψη του Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχου Γ. Καραμαλίκη στο Τελ-Αβίβ μετά την σημερινή ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης στην Αίγυπτο. Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα σχετικά με ποιες αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας εξυπηρετεί η ελληνοϊσραηλινή συμφωνία, ο ΥΕΘΑ επικαλέστηκε τη διμερή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας τονίζοντας ότι "δε στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών".

strategy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου