Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

sos για το Κέντρο της Αθήνας....





SOS για το κέντρο της πρωτεύουσας από τον δήμαρχο Αθηναίων. Στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε με αποκαλυπτικά στοιχεία την πραγματική «ταυτότητά» της, προτάσσοντας την ανάγκη πολεοδομικών ρυθμίσεων και εφαρμογής προγράμματος χρήσεων γης.
Μίλησε για πολεοδομικές μελέτες που εκκρεμούν εδώ και 15 χρόνια και παρατήρησε: «Ακόμα και αν θεσμοθετηθούν σήμερα, είναι πλέον ξεπερασμένες». Ο δήμος έχει καταγράψει πάνω από 1.000 εγκαταλελειμμένα κτίρια, πολλά από τα οποία νοικιάζονται ή έχουν καταληφθεί από αλλοδαπούς. Ζήτησε αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες τους να τα ανακαινίσουν.
Οσα κριθεί ότι δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον, να απαλλοτριωθούν και να κατεδαφιστούν για να δημιουργηθούν χώροι πράσινου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις απαλλοτριώσεις και αποκάλυψε ότι ο δήμος χρωστά για αποφάσεις που έχουν ληφθεί πριν από 67 χρόνια. Ανέφερε ότι για να αγοραστούν οι χώροι για τους οποίους έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις θα απαιτηθούν 250 εκατ. ευρώ. Ανακοίνωσε ότι προχωρά η αγορά του ακινήτου του ΝΑΤ, επιφάνειας 1,3 στρέμματος, δίπλα στο ανακαινισμένο Εθνικό Θέατρο, που θα μετατραπεί σε πλατεία.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν αποκαλυπτικός για τα στοιχεία που δίνουν την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Αθήνα:
**Οι άστεγοι φτάνουν τους 1.700 και ο δήμος έχει αγοράσει ένα ξενοδοχείο με 180 κλίνες, που δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες.
**Στα συσσίτια του δήμου και της αρχιεπισκοπής καλύπτονται καθημερινά 5.000 άτομα. Στο δημοτικό φαρμακείο παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους 22.000 άτομα, ενώ κάθε εξάμηνο 1.600 οικογένειες εξυπηρετούνται δωρεάν από το δημοτικό μπακάλικο.
* Ανεξέλεγκτοι είναι στην ουσία οι οίκοι ανοχής. Ο δήμος έκανε ελέγχους σε 250 περιπτώσεις και διαπίστωσε ότι μόλις το 10-15% πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν στούντιο με την ταμπέλα του φωτογραφείου, που στην ουσία είναι πορνεία.
* Καταγράφεται αύξηση κατά 60% στα λοιμώδη νοσήματα.
Ο δήμαρχος μίλησε, επίσης, για τους «αυτοφωράκηδες», μέσω των οποίων καταφέρνουν να ξεφεύγουν οι ιδιοκτήτες των παράνομων κέντρων διασκέδασης. «Σφραγίσαμε 17 φορές σε ένα χρόνο ένα τέτοιο κέντρο και αλλάζοντας ταμπέλα συνεχίζει να λειτουργεί», αποκάλυψε και ζήτησε να δοθεί στους δήμους το δικαίωμα να τους κόβουν το νερό και το ηλεκτρικό, ώστε να μπει τέρμα στην παρανομία.
πηγή

Οι αυτοφωράκηδες είναι ένα παλιό "επάγγελμα".
Η δουλειά του αυτοφωράκια είναι να συλλαμβάνεται ως υπεύθυνος
για διάφορες παραβάσεις που αφορούν το κέντρο διασκέδασης
να οδηγείται στο κρατητήριο και στη συνέχεια στο αυτόφωρο.
Φευγάτος 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου