Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

"Όσοι έχουν μισθό 700 ευρώ παίρνουν λίγα ή πολλά;"

"Ακούω από κάποιους δημοσιογράφους εν' όψη των νέων μέτρων του φορολογικού νομοσχεδίου, να παραπονιούνται που θα εφαρμοστούν σε όσους έχουν εισόδημα από 20.000 ευρώ και επάνω. Λένε κάποιοι λειτουργοί των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης πως αν ο ένας σύζυγος παίρνει 1200 ευρώ, παίρνει και ο άλλος τον ίδιο μισθό, τότε θα φορολογηθεί περισσότερο με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και πως αυτό δεν είναι δίκαιο. Θεωρούν ίσως, πως τα 1200 ευρώ, είναι λίγα χρήματα. Σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, αν κάποιος προσληφθεί θα πάρει καθαρά κοντά ...
στα 600 ευρώ. Πολλοί δε που εργάζονται με το λεγόμενο part time παίρνουν 370 ευρώ περίπου το μήνα. Είναι γνωστή η γενιά των 700 ευρώ. Όπως είναι γνωστό πως οι άνεργοι έχουν να αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Σας παρακαλώ, όσοι υποστηρίζετε πως τα 1200 ευρώ το μήνα είναι λίγα, πείτε σε εμάς που μπορεί να είμαστε και με το επίδομα ανεργίας, αυτά που παίρνουμε τι είναι; Το καταλαβαίνετε πως για έναν νεοπροσλαμβανόμενο στον ιδιωτικό τομέα, τα 1200 ευρώ μισθός που θεωρείτε λίγο, είναι 2 μισθοί; Τι να πει λοιπόν τόσο αυτός ο εργαζόμενος, όσο και εκείνος που παίρνει με μερική απασχόληση 370 ευρώ ή ο άνεργος που σε λίγο καιρό δε θα παίρνει επίδομα ανεργείας; Οικονομική κρίση σημαίνει πως το ποιος μισθός είναι μικρός, είναι κάτι που αναθεωρείται. Όταν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο, τα χρήματα που εσείς θεωρείται λίγα δλδ τα 1200 ευρώ το μήνα, για αυτούς τους απολυμένους, είναι πάρα πολλά. Και όπως γράφω παραπάνω, αυξάνονται όσοι μένουν στο δρόμο και όσοι έχουν απολαβές που δεν ξεπερνούν τα 600 με 700 ευρώ το μήνα και χρειάζονται την υποστήριξή σας και όχι την υποστήριξη όσων παίρνουν διπλάσια από αυτούς χρήματα. Μην προκαλείτε λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους, γιατί ειδικά εσείς, παίρνετε κάθε μήνα μισθούς που εμείς δε θα τους δούμε σε αυτή τη ζωή να έρχονται στα χέρια μας. Στο τέλος θα βγάλετε ως χαμηλόμισθους και όσους παίρνουν 3000 ευρώ.
Ευχαριστώ πολύ

Καλό μήνα να έχετε παιδιά στο blog και συνεχίστε να τα χώνετε σε όποιες και όποιους από το "γυαλί" ξεπουλάνε αξίες μεγάλες όπως ο γάμος, τα βαφτίσια κλπ. Συνεχίστε να καυτηριάζετε όσους έχουν κάνει διαφήμιση, ήρωες της Επαναστάσεως του 1821. Ανθρώπους, που την Ελλάδα την είχανε στην καρδιά τους και όχι στην τσέπη τους. Θέλουν μέσα από εκπομπές και διαφημίσεις, να χτυπήσουν την Ιστορία μας. Δεν το κατάφερε κανένας μέχρι τώρα και έτσι δε θα το καταφέρουν και αυτοί. Καλά κάνατε και επισημάνατε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι το μεγάλωμα το παιδιών και όχι το πως θα χωρίσει ένα ζευγάρι για να κάνει τη ζωούλα του. Ξεχάσανε ή δε μάθανε πως η ζωή τους, είναι τα παιδιά τους!! Αυτά θα έπρεπε να τους γεμίζουν, να τους κάνουν ευτυχισμένους, τόσο, που κανένας τρίτος δε θα τους έκανε. Μάθαμε να θέλουμε να γίνονται όλα χωρίς θυσίες. Μη σταματήσετε να μιλάτε όπως θα θέλαμε να τους τα πούμε εμείς!!! "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου