Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Οπλοφόροι του ΣΔΟΕ θα σαρώσουν την Κρήτη

«Μπλόκα» στα ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κρήτης ετοιμάζονται να στήσουν μικτά κλιμάκια τελωνειακών και εφοριακών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας προκειμένου να συλλάβουν τους φοροφυγάδες...


που κυκλοφορούν στο νησί! Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν εντός Μαρτίου στο νησί, πιθανότατα εντός 15νθημέρου, θα γίνονται όλο το 24ωρο και θα επεκταθούν ακόμη και στα ακριβά αγροτικά οχήματα τύπου 4x4, ενώ στο στόχαστρο θα βρεθούν ταξί και πρατήρια καυσίμων για τις ταμειακές μηχανές αλλά και επιχειρήσεις. Οι παραβάτες που θα συλληφθούν μπορεί να γλιτώσουν με ένα τσουχτερό πρόστιμο, όμως, δεν αποκλείεται να βρεθούν και κατηγορούμενοι με την αυτόφωρη διαδικασία, αν το μέγεθος της φοροδιαφυγής ή της εισφοροδιαφυγής που θα διαπιστωθεί από τον καθ' οδόν έλεγχο μέσω on-line συστήματος στοιχειοθετεί τη δίωξή τους.

Ασφαλείς πληροφορίες από τους κόλπους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Κρήτης (πρώην ΣΔΟΕ) αναφέρουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού έχουν ήδη παραλάβει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τους φορητούς υπολογιστές μέσω των οποίων θα γίνεται επί τόπου η διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων κάθε ελεγχόμενου οδηγού! Μάλιστα, οι ίδιες πηγές της «Τ» αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι, τελωνειακοί και φορολογικοί, που θα διενεργούν τους ελέγχους συγκροτώντας μικτά συνεργεία, έχουν την ιδιότητα προανακριτικών υπαλλήλων, θα φέρουν όπλο και θα έχουν δικαίωμα να προβούν αμέσως σε σύλληψη και να στείλουν τον εκάστοτε συλληφθέντα παραβάτη στο δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου