Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΕΙΝΑΙ Η ALDI ΜΚΟ??

Η αληθεια για τα aldi-lidl
Λίγα λόγια για αυτές τις εταιρίες:

Τόσο η Aldi όσο και η lidl είναι ΟΕ (ομόρυθμες εταιρίες)για το μόνο λόγο ότι δεν επιθυμούν να δημοσιεύουν ισολογισμούς.
Κατα βάση είναι εταιρίες Real Estate το σχήμα αποτελείται απο 2 εταιρίες:
-μία real estate η οποία είναι αγοραστής των ακινήτων (και στην περίπτωση της Aldi έχει έδρα την Αυστρία) τα οποία μισθώνει στην δεύτερη εμπορική η οποία και στις 2 περιπτώσεις είναι ΜΚΟ (κοινωνικού χαρακτήρα-μη κερδοσκοπική) αρα δεν φορολογείται τα κέρδη. Κέρδη που σχεδόν πάντα είναι ίσα βάρκα ίσα γυαλλό που λέμε εμπορικά καλύπτουν μόνο τα κόστη. Αρα τα κέρδη βγαίνουν απο τα μισθώματα και τις υπεραξίες των ακινήτων που πάντα δημιουργούνται.

Τώρα στην περίπτωση τηα lidl παρά τις σπατάλες, τις λαμογιές τψν στελεχών, τις επί 4 υπερτιμολογήσεις των ακινήτων έχουν ήδη αγοραστεί πάρα πολλά ακίνητα που όχι μόνο δεν πρόκειται να αποκτήσουν επιπλέον υπεραξίες αλλά και κατά τα φαινόμενα πάνε και για υποτίμηση της αξίας τους λόγω ελλείψης αγοραστων. Εαν αποφάσιζε σήμερα να αποχωρήσει η lidl απο την Ελλάδα και να ρευστοποιήσει τα ακίνητα αυτά οι ζημιές θα ήταν τρομακτικές...

Τώρα στην περίπτωση της Aldi ισχύουν τα ίδια όσον αφορά το εταιρικό σχήμα. Ο λόγος της αποχώρησης της εταιρίας είναι σε αντίθεση με την lidl ότι η εταιρία πραγματοποίησε λέγες αγορές ακινήτων ενώ τα περισσότερα ήταν μισθωμένα. Εφόσον λοιπόν είναι οφθαλμοφανές ότι στα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξουν υπεραξίες στα ακίνητα στην Ελλάδα αλλά αντίθετα σημαντικές μειώσεις και οι προβλεπόμενοι τζίροι απέχουν μακρά απο τους πραγματικούς, γιαυτό επέλεξαν ορθά την οπισθοχώρηση.

ΟΛΟΙ φοβούνται αυτό το κάτι που θα συμβεί προσεχώς στην Ελλάδα...
Αυτό το κάτι που ξέρουν οι πάντες αλλά αγνοούν οι Ελληνες !!!

Σχολιο που το βρηκα στο capital και με εντυπωσιασε ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου