Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Επικίνδυνες αποστολές για 5 «Ευρωπαίους»

Από τους πέντε εκπροσώπους μας φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τη Λάρισα, οι «βυσσινί» θα είναι οι πρώτοι που αύριο το μεσημέρι, στη Νιον, θα μάθουν τον αντίπαλό τους στον 2ο προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Europa League ή αν προτιμάτε του... πρώην UEFA.Στις 17 Ιουλίου σειρά θα πάρουν οι δύο «αιώνιοι» (ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό «των πρωταθλητών», ο Παναθηναϊκός επίσης στον 3ο προκριματικό, αλλά των «μη πρωταθλητών») αλλά και ο ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Στη συνέχεια, στις 7 Αυγούστου, τον αντίπαλό της θα μάθει και η ΑΕΚ, που θα λάβει μέρος στα «μπαράζ» του Europa League, δηλαδή έναν μόλις γύρο πριν τους ομίλους.

*Στις 7 Αυγούστου, επίσης, κι εφόσον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν αποκλείσει, στις 28-29 Ιουλίου (α' ματς) και στις 4-5 Αυγούστου (ρεβάνς) τον αντίπαλό τους, οι δύο αιώνιοι θα ξαναμπούν στην κληρωτίδα της UEFA για να μάθουν το όνομα ενός ακόμη αντιπάλου τους.
Ευκολότεροι, τουλάχιστον «στα χαρτιά», μοιάζουν εκείνοι του Ολυμπιακού: για να μην ξεχνιόμαστε όμως, έτσι πίστευε και πέρυσι μόλις διασταυρώθηκε με την Ανόρθωση. Και θυμάστε τι έγινε.

*Στον 3ο προκριματικό λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα πέσει με μία από τις Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Κάλμαρ (Σουηδία), ΑΠΟΕΛ, Στάμπαεκ (Νορβηγία), Σλόβαν (Σλοβακία), Βέντσπιλς (Λετονία), Μάριμπορ (Σλοβενία), Χαφναρφιορντούρ (Ισλανδία), Ιντερ Τουρκού (Φιλανδία), Εκράνας (Λιθουανία).

Εάν περάσει, θα παίξει στο πλέι οφ με μία από τις Μακαμπί Χάιφα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζυρίχη, Βίσλα Κρακοβίας, Μπάτε Μπορίσοφ.

*Εάν, όμως, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός μπουν τελικά στις 32 ομάδες που θα μετάσχουν στους ομίλους, γνωρίζουν από τώρα ότι θα βρίσκονται στην 3η ζώνη δυναμικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι θ' αποφύγουν ομάδες σαν τις Γιουβέντους, Ρέιντζερς, Μαρσέιγ, Ντιναμό Κιέβου, Μπορντό και Μπεσίκτας, όχι όμως και ομάδες από το 10 και 20 γκρουπ. Δηλαδή μεγαθήρια όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, η διαστημική Ρεάλ Μαδρίτης των Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά και οι Μίλαν, ιντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μπάγερν.

*Αν οι «αιώνιοι» φθάσουν στα πλέι οφ και αποκλειστούν, τότε θα «υποβιβαστούν» στους ομίλους του Europa League...
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου