Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ

Δυο ομάδες που κοντράρονται στην Premier League, η Manchester United και η Arsenal, συναντώνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση το βράδυ της Τετάρτης, με απώτερο στόχο την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Εχοντας οδηγήσει ήδη δύο φορές τους "Κόκκινους Διάβολους" στην κορυφή της Ευρώπης, ο προπονητής της United, Sir Alex Ferguson, είναι αποφασισμένος να κάνει το χατ-τρικ στους τίτλους και να κάνει την ομάδα του την πρώτη που διατηρεί τα σκήπτρα στο Champions League από τη στιγμή που αυτό πήρε την τωρινή του μορφή, το 1992. Οι πρωταθλητές Αγγλίας απέκλεισαν την FC Porto στα προημιτελικά χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Cristiano Ronaldo στο δεύτερο παιχνίδι, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα του Arsene Wenger είναι πλέον το μοναδικό εμπόδιο ανάμεσα στον Ferguson και στον δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τελικό.

Παρά το γεγονός πως δεν φαίνονται και στα καλύτερά τους τις τελευταίες εβδομάδες, οι κάτοχοι του τίτλου σίγουρα έκαναν ένα καλό ζέσταμα κερδίζοντας την συμπολίτισσα της Arsenal, την Tottenham Hotspur. Αν και βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο ημίχρονο, οι "Κόκκινοι Διάβολοι" κατάφεραν να κερδίσουν 5-2, αποτέλεσμα που τους επανέφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, θα δώσουν μεγάλη ώθηση στους παίκτες του Sir Alex, όπως και οι πρόσφατες επιδόσεις τους στη διοργάνωση.

Η United είναι αήττητη στο Champions League τη φετινή περίοδο και, συνολικά έχει να ηττηθεί σε 23 αγώνες στην Ευρώπη, ένα ρεκόρ που αρχίζει από τον Μάιο του 2007. Αν και έχασε από την Arsenal τη φετινή σεζόν, 2-1 στο Emirates τον Νοέμβριο, εντός έδρας παραμένει ανίκητη και ευελπιστεί πως θα πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Λονδίνο.

Οι Gary Neville και John O'Shea είναι εκτός μάχης λόγω τραυματισμών, επομένως ο Rafael Da Silva αναμένεται να αγωνιστεί σε ρόλο δεξιού μπακ. Ο Ryan Giggs λογικά θα επιστρέψει στη μεσαία γραμμή και, εάν συμβεί αυτό, θα πραγματοποιήσει την 800η εμφάνισή του με το σύλλογο.

Με την προοπτική ενός δεύτερου τελικού μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο Arsene Wenger παραδέχθηκε πως η κατάκτηση ενός Champions League είναι το μοναδικό που λείπει από το πλούσιο βιογραφικό του. Μετά από μια ασταθέστατη σεζόν, που συνοδεύτηκε από τραυματισμούς, οι "Κανονιέρηδες" φαίνεται να φτάνουν στο μάξιμουμ της απόδοσής τους την κατάλληλη στιγμή και ευελπιστούν να κλείσουν τη σεζόν με το κορυφαίο ευρωπαϊκό έπαθλο. Η επιστροφή αρκετών βασικών παικτών βοήθησε την Arsenal να παραμείνει αήττητη για 19 αγώνες και να βρίθει από αυτοπεποίθηση.

Ο Wenger αποκάλυψε πως αυτός και οι παίκτες του έχουν την πίστη πως θα πάνε στο Old Trafford και θα κερδίσουν ενώ ξεκαθάρισε πως οι "Κανονιέρηδες" δεν θα αλλάξουν το στυλ παιχνιδιού τους, αλλά σχεδιάζουν να επιτεθούν στους πρωταθλητές Αγγλίας. Σίγουρα το γκολ δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα για την ομάδα του βορείου Λονδίνου τις τελευταίες εβδομάδες και, έχοντας πετύχει τέσσερα τέρματα στο Anfield την προηγούμενη εβδομάδα, σε ένα ματς-θρίλερ κόντρα στη Liverpool που συνολικά μπήκαν οκτώ γκολ, οι "Κανονιέρηδες" σίγουρα θα προβληματίσουν την άμυνα της United.

Κι ενώ η φόρμα δείχνει πως η Arsenal παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις απουσίες των κορυφαίων σκόρερ της, Robin van Persie και Andrey Arshavin, γεγονός το οποίο μάλλον ανακουφίζει τον Ferguson. Τραυματίας είναι και ο Gael Clichy, κάτι που σημαίνει πως οι Nicklas Bendtner και Kieran Gibbs θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στην ενδεκάδα. Αμφίβολος είναι και ο Mikael Silvestre με πρόβλημα στη μέση και, εάν απουσιάσει, τότε θα αγωνιστεί ο Johan Djourou.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Old Trafford θα είναι ο Δανός Claus Bo Larsen.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
MANCHESTER UNITED: Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Ronaldo, Carrick, Anderson, Giggs - Berbatov, Rooney.
ARSENAL: Almunia - Sagna, Toure, Silvestre, Gibbs - Walcott, Song, Fabregas, Nasri - Bendtner, Adebayor.

http://bet-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου